Harman Kardon AVR 255

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Molder, 01.04.2008.

  1. RYSLERI

    RYSLERI Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt vahvistin tuli sitten kk kestäneestä huollosta! Joku piirikortti vaihdettu,puhallin surinat korjattu ja ajettu uus softa! Eli nyt näyttää toimivan,kauan vaa kesti! Toivottavasti ny toimis muutaman vuoden!
     
  2. Eippuri

    Eippuri Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2008
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Myös minun AVR tuli huollosta muutama päivä sitten. Softa oli päivitetty ja tuulettimen hurina korjattu, liekö vaihdettu tuulettimet tai jotenkin muuten...? Vika selosteessa mainitsin napsumisen, mutta siitä todettiin; "Napsumista ei havaittu, suoritettu pitkä koekäyttö". :OI
    Eli kaiken kaikkiaan homma meni juuri kuten tahdoin. Tuulettimien hurina oli se itseäni eniten vaivannut feature. :)
     
  3. FoxForce5

    FoxForce5 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.06.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä on kaverina samainen subi ja vähän samoja ongelmia on. Huomasin kanssa että oma Monolith ei oikein murise siihen malliin kun Marek Soundin liikkeessä. Saattaa kuitenkin todennäköisemmin olla säätäjästä kiinni.
     
  4. FoxForce5

    FoxForce5 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.06.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajoin firmware upgraden vahvariin vaikka mitään ongelmia ei oikeastaan ole ollutkaan masiinan kanssa. Ihan ongelmitta ei operaatiosta kuitenkaan selvitty. Firmis päivitys tyssäsi aina siihen kohtaan jossa se tekee Video upgradea.

    Herjasi seuraavaa:

    Ajoin vielä useampaan kertaan, mutta aina sama juttu. Kaapeli ok, sarjaportti ok. Kokeilin kuitenkin toisella koneella ja samalla kaapelilla ja johan lähti toimimaan. Ilmeisesti tuo kohta päivityksestä pukkaa vähän eritavalla data piuhaan ja on krantumpi tuon com-portin suhteen. Ne kolme ensimmäistä kohtaa upgradesta meni kyllä ihan nätisti sisään ensimmäiselläkin koneella.
     
  5. RYSLERI

    RYSLERI Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tänää paloi itteltä käämit vahvarin kans, 2 korjatun vian pääle tuli kaks uutta vikaa:mad:hmdi puoli pimeni antaa vaa vihreää ruutua ja kun vahvarin sammuti kaitsarit töräytti jonku ihme äänen pihalle! No nyt olen
    Marantz SR6003 uusi omistaja hyvälle näyttää vehje! Hk oli eka ja viimenen joutaa ankkuriks tai verkon painoks tollaset vehkeet!
     
  6. Qepardi

    Qepardi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    tein firmispäivityksen ja huomasin erikoisen muutoksen. Vahvistin on kiinni virtakytkimen omaavassa jatkorasiassa ja normaalisti suljen vahvistimen (stand-by tilaan) ja laitan jatkorasiasta virrat pois kokonaan.

    Mutta, kun nyt päivityksen jälkeen laitan virrat takaisin jatkorasiasta, vahvistin herääkin jo suoraan ilman erillistä virrat päälle laitteesta komentoa. Olen melko varma ettei tämmöistä automaattikäynnistystä ollut ennen firmiksen päivitystä, mutta voisiko joku joka ei ole vielä päivittänyt varmistaa oliko näin?

    Omasta mielestäni tarpeeton muutos sillä esim normaali tv:n katselussa en pidä vahvistinta päällä. :OI
     
  7. Eippuri

    Eippuri Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2008
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saman huomion olen tehnyt itsekkin. Tosin minua tämä ei suuremmin haittaa, koska vahvarille on aina sähköä tarjolla.
     
  8. Ojors

    Ojors Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mo!

    Nyt 3h voimasoiton jälkeen laite alkaa tuottamaan lämpöä aika reilusti. Lämpeneminen sinäänsä on normaalia mutta tuuletin EI PYÖRI, jotta jonkin asteista viilenemistä tapahtuisi. Onko samaa ongelmaa esiintynyt teillä muilla?
    Hienoahan se on kun on hiljainen laite, mutta tuskin on pitkäikäinen tällä menolla.

    Dvd -> avr255 -> SanyoZ4 kytkettynä komponenttiliitännöillä kuvatarkkuuden asettaessa 720p vahvistin herjaa "copyright problem, use HDMi..." ja tarkkuudeksi säätyy 571p tjsp. Eikös kuvan pitäisi näkyä tuolla kytkennällä ihan 720p:nä? Testileffoina oli Star Wars episode III ja Gladiaattori. Tuskin "Copyright problem" johdu toistettavista levyistä on kumminkaan.

    Manuaalia on selattu edes takas, mutta apua ei tunnu löytyvän.
     
  9. Ojors

    Ojors Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ja softaversio on AFW v0.95.1.1.
     
  10. Simperly

    Simperly Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on tällä hetkellä vahvari ollut huollossa kolmisen viikkoa napsumisen takia. Myös softapäivitys on tarkoitus hoitaa samalla keikalla. Ihmettelinkin täällä käytyä keskustelua tuulettimien hurinasta, koska omassa vahvarissa en tuulettimien hurinaa kuullut edes korva vahvaria vasten. Edes tuntien kovan luukutuksen aikana eivät tuulettimet lähteneet käyntiin. Mietin vain itsekseni voiko se johtua siitä etten ole vienyt lainkaan kuvaa vahvarin läpi? Vai onko musiikin kuuntelu ja leffojen katselu kuitenkin ne jotka lämmittävät vahvistinta eniten?

    Huomattavaa kuumenemista oli kuitenkin huomattavissa. Taidanpa huomenna rimpauttaa jälleenmyyjälle myös kyseisestä ongelmasta, ettei tartte heti laittaa bumerangina takas.
     
  11. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huollon jälkeen on käyttäytynyt noin, en ole huomannut että tuulettimet pyörisivät missään tilanteessa. Kuumenee pirusti, ihan normaali-käytössäkin.

    Ettei olisi vaan joku vahvistimen kopiosuojaus logiikka, ilman HDCP:tä vahvistin pudottaa normaalipiirtoon? Veikkaan, että HDMI:llä ei ole mitään ongelmaa, eli tee niinkuin vahvistin kehoittaa. :)
     
  12. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ennen huoltoa vahvistin oli suhteellisen hiljainen PS3-katselussa. Siinä videoprosessori selviää vähällä, kun kuva menee töllölle suoraan 1080i formaatissa. Mutta sitten kun vaihtoi telkkarille (digidigi SVHS-piuhalla) niin kyllä alkoi läpsyttämään! Kuva skaalataan 1080i formaattiin -> videopuoli joutuu koville.

    Eli jos et kierrätä kuvaa kierrätä vahvarin kautta (menetät puolet ominaisuuksista siis :D) niin videopuoli on käytännössä pois päältä. Toki vahvistimen pääteasteet kuumenevat silloinkin.

    Tai sitten vahvistimesi on uudempaa sarjaa (onko sellaista?), jossa tuulettimien ääniongelma on korjattu.
     
  13. hhlaine

    hhlaine Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2004
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi, minäkin nyt sitten laitoin laitteen huoltoon kun tuo firmis saatiin ulos ja samalla pyysin tuulettimien räpinän korjausta (olin aikanaan yksi ensimmäisistä jotka täällä siitä valittivat mutta jäin kärvistelemään ja odottamaan softaa jonka tuleminen kesti ja venyi).

    Anyway, laitoin laitteen matkahuoltoon viime maanantaina ja tekstiviesti kertoi torstaina iltapäivällä laitteen olevan jo noudettavissa matkahuollosta! Ei näin nopeaa toimintaa olekaan! Tuuletin ei hurise ja softa päivitetty niin kuin pitikin, mallisuoritus.
     
  14. teroylev

    teroylev Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.10.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajattelin kirjoittaa kokemuksistani, koska positiivisia kommentteja ei täällä juurikaan ole kirjoiteltu. Vahvistimesta saattaa kirjoittelun perusteella saada tarpeettoman negatiivisen kuvan. Pidän todennäköisenä, että suurin osa vahvistimen käyttäjistä on tyytyväisiä (laitetta on tietääkseni myyty melko paljon). He eivät vain vaivaudu jakamaan kokemuksiaan täällä.

    Ennen käyttöönottoa asensin päivityksen. Olen käyttänyt vahvistinta viikon verran. Minkäänlaista napsuntaa ei ole ilmennyt käytön aikana. Olen yrittänyt kuunnella korva kiinni kaiuttimissa, mutta mitään ei todellakaan kuulu. PS3 on kiinni HDMI-liitännässä ja Topfieldin ääni tulee optiseen liitäntään. Ainoa ylimääräinen ääni kuuluu pelin, DVD:n, tai Blu-rayn käynnistyessä. Ääni muistuttaa samalta kuin LP-levyn neulan napsahdus, kun se koskettaa levyn pintaa. Tietysti sekin sekin voisi jäädä kuulumatta, mutta minua asia ei ole mitenkään häirinnyt.

    Tuulettimen ääni kuuluu jos laittaa korvan aivan laitteen päälle. PS3:n tuuletin ja Topfieldin kiintolevy pitävät huomattavasti suurempaa ääntä. Ilmeisesti vahvistimen päällä on riittävän suuri ilmatila.

    Äänenlaatu on mielestäni hintaluokkansa kärkeä ja monille kotiteatterivahvistimelle tyypillistä kireyttä en ole äänessä havainnut. Bassot toistuvat uskottavasti ja ääni on erotteleva ja selkeä.

    EzSet/EQ ei tehnyt ilmeisesti juuri mitään taajuuskorjauksia (eikä minun laitteistolla ei ole syytäkään). Kaiuttimien etäisyydet laite oli mitannut oikein. Valikot ovat selkeä ja loogiset.

    Olen siis vahvistimeen erittäin tyytyväinen. Jos hakemalla hakee jotakin negatiivista, niin se on jo edellisissä viesteissä ja MB:n testissä mainittu kaukosäätimen tahmeus.
     
  15. sonymies

    sonymies Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi!

    Liekö menee OT:ksi...

    Piipahdin taannoin syksyisillä Hifi-messuilla ja H&K:n edustajan kanssa puheiksi tuli AVR 255:n palstajulkisuus. Tämä tuli esille, kun myyntitilanteessa ilmaisin epävarmuuteni H&K:n laadun suhteen. Edustaja tuntui olevan hyvin tietoinen plazalla esiintyvästä kirjoittelusta ja kyseenalaisti kirjoitteluissa esiintyvän kritiikin "muutamien tyyppien perusteettomaksi ajojahdiksi". Hänen mukaansa laite on mainio ja täyttää vaativankin käyttäjän tarpeet erittäin hyvin.

    Kaupat jäivät tekemättä sillä kertaa. Asiaan ei ehkä niinkään vaikuttanut H&K:n palstajulkisuus, vaan enemmänkin edustajan vähättelevä ja ylimielinen asenne ja kyvyttömyys perustella omaa kantaansa suurinpiirtein järkevästi.

    Millaisia kommentteja olette saaneet itse myyjiltä, kun on tullut puheiksi vastaavantyyppinen nettijulkisuus?
     
  16. teroylev

    teroylev Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.10.2008
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ilmeisesti jutellut saman tyypin kanssa samaisilla messuilla ja vieläpä samasta aiheesta. Suurinpiirtein samantyyppinen vastaus tuli minullekin. En kylläkään kokenut asennetta erityisen ylimielisenä. Hän esim. myönsi ongelmia esiintyneen. Tilanne on maahantuojan näkökulmasta kiusallinen, kun tämäntyyppistä negatiivista julkisuutta on esiintynyt näinkin paljon. Tietenkään kysymys ei voi olla perustettomasta ajoajahdista. Tuskin kukaan nyt huvikseen keksii vikoja ja alkaa raportoida niitä täällä.

    Myös liikkeen myyjä, josta laitteeni hankin, oli tietoinen tällä palstalla esiintyneistä kirjoitteluista ja otti sen asiallisesti esille myyntitilanteessa. Laitteita on kuulemma myyty liikkeestä kymmeniä ja mukaansa vain yksi asiakas oli valittanu tuulettien hurinasta. Muista ei ole kuulunut mitään, joten heillä laite on varmaankin toiminut kuten pitääkin.
     
  17. RL_

    RL_ Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omakohtaisten kokemusten perusteella ei ole kyseessä pelkästään muutamien henkilöiden suorittamaa suolausta taikka ajojahtia nämä avr 255 vaivat. Itse kyselin eri liikkeistä, miten avr255:sta on mennyt kuluttajille ja samalla kysellyt vioista. Kaikissa paikoissa, joihin olen ollut yhteydessä on tiedostettu ongelmat ja sanottu muutamien laitteiden menneen takuuhuoltoon asti. Itseäkin hieman ihmetytti, että kyseinen laite painii oikeasti näin lukuisten ongelmien kanssa. Harmittaavaa, koska laitteessa olisi muutoin kaikki tarvittava ainakin itselleni. Mielestäni asiallisen napakka palaute vioista suoraan HK:lle on paras keino mennä asiassa eteenpäin, kuten viestiketjun perusteella jo aiemmin jotkut tehneet :thumbsup:
     
  18. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laatuheittojahan tuossa on ollut. Omaan olen kuitenkin varsin tyytyväinen firmware päivityksen jälkeen. Ei napsu, tuulettimet pitää kevyttä ääntä, mutta se jää ps3:n ja videotykin alle kevyesti. Firmware kun paikkasi 60/50hz ongelman ja vähän muutakin.

    Ostettaessa taisi olla edullisin hdmi 1.3 vahvari preouteilla ja kunnon skaalaimella. En tiedä onko edelleen.
     
  19. Eippuri

    Eippuri Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2008
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinähän ne syyt tulikin miksi itse tähän ko. laitteeseen päädyin. Nyt kaikenlaisen härväyksen jälkeen lopulta olen ihan tyytyväinen päätökseeni. :thumbsup:
     
  20. jkoivula

    jkoivula Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2006
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kommentoidaan nyt tähän, että vahvari on toiminut digiboksi-käytössä ongelmitta viimeiset pari viikkoa. Kerran olen pleikkarin käynnistänyt (onnistuneesti) ja olisiko sillä joku leffakin katottu. Niin ja radiokin toimii. :thumbsup:

    Vahvistin napsuu boksin kanavaa vaihdettaessa ärsyttävästi, sanoo tyttöystävä. Onneksi en itse telkkaria juurikaan katso. :D

    Jos HK pitää kommenttejani ajojahtina niin se on tietysti ikävää...