Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Jossain ainkain jonkin firman arvonnassa ainakin selitettiin tehtävän näin:
    Katsotaan mikä osuus osapuilleen on milläkin tavalla tulleita osallistujia. Esim jos postitse on tullut 50%, tekstiviesteinä 30% ja netissä 20%, niin seuraavaksi arvotaan näiden välillä tuolla suhteella painottaen mikä osallistumistapa on se josta voittaja arvotaan, ja sitten arvotaan voittaja vain ko. tavalla osallistuneiden kesken.
     
  2. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Lasiin kaadetaan vettä johon liuotetaan suolaa. Tiputetaan mukaan pelikortin kokoinen pala alumiinifoliota ja sitten se pestävä metalliesine samaan kylpyyn, mutta se ei saa koskettaa alumiinifoliota. Hopealusikoihin tämä kai tepsii, mutta voihan sitä kokeilla muihinkin metalleihin.



    Sokeripalalla voi hangata tahroja pois. Sitruunamehua avuksi "liuottimeksi", sen happamuus tepsii sellaisiin likoihin, mihin aiemmat (=emäksiset) pesut eivät ole tepsineet.



    Suolasta (sekä ilmeisesti soodasta) tehdyllä tahnalla voi hangata esineitä, kuin hammastahnalla ikään.



    Sähkövirtaa ja sähköä johtavaa nestettä käyttämällä voi myös kikkailla, mutta on vaara tuhota aterimet, ellei tiedä tarkalleen mitä tekee.
     
  3. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mutta miten tapahtuu tekstiviestitse tai sähköpostitse tulleiden osallistumisten arvonta? Minkälaista "arvontakonetta" voittajien valinnassa käytetään?
     
  4. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ei kai siinä mitään kovin erikoisia ratkaisuja tarvita. Jos vastaukset ovat vaikka listassa numeroituina (joka nyt ei mailien tai tekstiviestien suhteen kovin hankalalta järjestelyltä tunnu), niin satunnaislukugeneraattorista jokin luku välillä [1-vastausten lukumäärä], ja se on siinä.
     
  5. Juksa

    Juksa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten sonyllä nuo ameriikan mallit XBR6, 7 ja 8 vastaavat meidän malleja täällä suomessa/euroopassa?? Onko suoraan verranollisia V, W, Z ja X malleihin?

    Tuolla sonystyle.comissa on vähän sekavaa matskua, ilmeisesti 40-tuumaisissa XBR7 = X4500 ja XBR6 = Z4500, mutta 37" XBR6 näyttää jo W- tai V- sarjalaiselta.

    Niin ota tästä nyt sitte selvää..

    EDI// Nämä siis ulkonäön perusteella, spekseihin sen kummemmin perehtymättä..
     
  6. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Etuovi.com ja muilla vastaavilla myytäviä asuntoja esittelevillä saiteilla kun on nämä asuntojen kuntoluokitukset (esim. tyydyttävä, hyvä yms.) niin onko näillä jokin yleinen standardi miten ne on määritelty ja mistä löytäisi tietoa näistä määrityksistä? Entä mikä taho näitä kuntoluokituksia tekee, siis kun kohteesta sanotaan "kuntotarkastus tehty", niin kuka sen on tehnyt?
     
  7. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuo kuntotarkastus on todella villiä toimintaa. Suosittelen katsomaan YLE:n Homeloukku-sarjan. ;)
     
  8. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei näissä mitään tolkkua ole, jokainen myyjä panee just niin hyvän arvion kuin itse haluaa (ja kehtaa). Näin ainakin minä tein, kun oman asuntomme pari vuotta sitten myin... Mutta vakavasti ottaen, jos itse myy omaansa, on järkevää laittaa suht rehellinen arvio, koska ostajaehdokas tuskin pahemmin diggailee, jos pettyy pahasti paikalle tullessaan. Välittäjien puheet taas ovat tunnetusti mitä ovat, hyvä jos pahemmin ovat edes ehtineen kohteisiinsa tutustumaan.

    Itse tekisin ja olen tähänkin asti (no kaks kämppää ostettu ja yksi myyty, että ei nyt hirveen laajaa kokemusta) käynyt kauppaa suoraan omistajan kanssa, juuri em. syystä. Omistaja yleensä tietää asunnosta huomattavasti enemmän kuin välittäjä.

    Ja kuten tossa jo mainittiinkin, kuntotarkastuksia on toudella kirjavia. Toki kun saan kuntoarviopaperit käteen, pystyy jo aika paljon päättelemään. Mutta jos mahdollista, ainakin taloa ostettaessa antaisin ne paperit asiantuntijan tsekattaviksi ja tarvittaessa kohteellekin katsomaan.
     
  9. Scorpius

    Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    889
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juttelin tässä eläköityneen TV-korjaajan kanssa ja hän kertoi spraysta jota suihkutettiin piirilevylle ja sitten "kuplinta" palasti huonot juotokset/kontaktihäiriöt.

    Mistä ihmeestä tuollaista tavaraa saa? Tarttis korjata tv huono juotos, mutta pitäis keksiä keino kontaktihäiriön löytämiseen!
     
  10. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Ajattelin ottaa opintolainaa muutaman satasen. Kumpi viitekorko kannattaa ottaa; Nordea Prime vai 12kk Euribor? En tiedä näistä koroista yhtään mitään..
     
  11. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    12 kk Euribor: http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/korot/korko.jsp?intid=KOR_EUR12M

    Nordea Prime: http://www.nordea.fi/Henkilöasiakka...kurssit/Korot/Nordea+Prime+-korko/709104.html

    Euribor siis tällä hetkellä melkein yhden prosenttiyksikön pienempi. Joten muutaman satasen lainalla säästä muutaman euron vuodessa. Tosin tilanne voi muuttua, jolloin säästät enää muutaman kymmenen senttiä tai jopa häviät muutaman euron.
     
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Vaikea sanoa. 12 kuukautta on niin pitkä aika, että siinä ajassa prime-korot laskevat luultavasti 4%:iin jolloin ne ovat halvempia kuin 12kk euribor. 3kk olisi se paras.
    Euriborit ovat laskeneet vahvasti ja Prime-korotkin tulevat alas, mutta pienellä viiveellä. Nyt ne ovat yleisesti 5,0% ja seuraava askel on luultavasti 4,5% vaikka euriborit hätyyttelevät jo 4%. Pankithan säätelevät itse noita Prime-korkoja joten siitä on pankeille etua, että pitävät niitä vähän kauemmin ylhäällä. Tosin korkojen kasvaessa Primet tulivat sen verran perässä, että kokonaisuus on kait melkolailla plusmiinusnolla.

    Omat lainani ovat prime-korolla. Vaikka se ei halvin ole niin kuitenkin se on tasaisin ja yllätyksettömin. 3 kk euribor saattaa hetkellisesti käydä kovinkin ylhäällä (ja myös alhaalla) kuten 12 kk euriborkin, mutta 12kk euriborin huono puoli on siinä, että jos korontarkistus sattuu juuri tällaiseen kohtaan niin vuoden ajan maksellaankin sitten huippukorkoja. Tosin voi myös käydä siten, että halpaan aikaan sattuu korontarkistus jolloin vuosi maksellaan matalaa korkoa. Primen hyvä puoli on siinä, että se tuo tietynlaista tasaisuutta korkoihin, varsinkin niiden ollessa ylhäällä.

    Sinun tapauksessa hommalla ei ole niin paljon merkitystä, jos otat lainaa vain muutaman satasen.
     
  13. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tuo korko kannattaa valita sen mukaan milloin on tarkoitus alkaa maksamaan takaisin tuota lainaa. Jos aikoo maksaa lainan takaisin seuraavan 5 vuoden sisällä, niin silloin ehkä kannattaa pelata riskillä ja ottaa tuo 12kk euribor, tai vielä mieluummin 3kk euribor, jos taas lainaa on tarkoitus ottaa myöhemmin vielä lisääkin ja maksaa se takaisin sitten "joskus", niin silloin kannattaa ottaa tuo pankin oma prime, joka muuttuu hitaampaan tahtiin ja on siten helpommin ennakoitavissa. Toki jos lainan kokonaislainamäärä on vain parisen sataa (euroa), niin silloin ero eri korkojen välillä saattaa jäädä vain muutamaan euroon, eikä noita korkoja kannata sen kummemmin alkaa laskeskelemaan.
     
  14. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Tehkääs nyt joku vaikka tämän kuukauden hyvä työnne ja selittäkää ääliölle mahdollisimaan paljon rautalankaa käyttäen sanonta "poikkeus vahvistaa säännön"! Eihän tuo nyt selkokielellä voi tarkoittaa sitä että jos esim. enemmistö oletuksena tekee näin, ja minä teenkin noin, niin enemmistön teot on tällä tavallaan "perusteltu"..? Eli jos vaikka 'rikkoo' jotain mallia se tekee siitä (mallista) entistä vahvemman? Eihän tuossa ole mitään järkeä?!

    Vai tarkoitetaanko tällä sittenkin sitä, että lyhyesti selitettynä vasta kun säännöstä poiketaan, huomataan että sääntö oli edes olemassa, t.s. poikkeus esim. 'todentaa' säännön? Tässä tapauksessahan tuo sanonta on sanamuodoltaan hyvinkin pitkälti aika hämärästi esitetty ja suorastaan kerjää väärinkäsityksiä.

    Niin kauan kun tuota on kuullut niin aina on kuulostanut omaan korvaan jotenkin hölmöltä, joten selitys tekisi poikaa.

    Tällä kertaa ei muuta, kiitän etukäteen elämäni helpottamisesta!
     
  15. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Olen aina ajatellut sen menevän aika lailla juuri noin kuin sen esitit. Eli vasta kun jotain poikkeavaa (poikkeus) tapahtuu, huomataan (vahvistaa) tietty säännönmukaisuus jossain toiminnassa (säännön). Siis "vahvistaa jonkin olemassaolo" eikä "tehdä jokin vahvemmaksi".
     
  16. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Missä pankissa on halvin asuntolaina? (Lainasumma n. 60 k€ ja maksuajaksi suunnitteilla 5-6 vuotta)
     
  17. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tähän on mahdotonta antaa oikeaa vastausta. Ei muuta kuin itse kilpailuttamaan pankkeja. Minä kilpailutin asuntolainamme kolme vuotta sitten ja voittajaksi tuli silloin Nordea. Loppuottelussa vastustajana oli Sampo Pankki.
     
  18. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
  19. Disarm69

    Disarm69 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    279
    Saadut tykkäykset:
    0
    osaisiko joku kertoa mistä hankkia säilytyslaatikon cd-singleille, täytyisi saada levyhyllystä jonnekin muualle säilöön. Kappalemäärä jotain +500. Joku laukku/laatikko/joku muu -systeemi, jolla ne on kuitenkin helppo kantaa takaisin olohuoneeseen kuunteluun.
     
  20. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3