Bluray Powerdvd toisto-ongelma

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana Berger, 03.08.2008.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 377
    Saadut tykkäykset:
    224
    Blu-ray-levyihin kehitellään jatkuvasti uusia suojauskikkoja. Onko käytössä uusin AnyDVD:n versio?
     
  2. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas. Huomasinkin juuri että tuo "Tunnistamaton levy" virheilmoitus johtui siitä että PowerDVD yritti jostain syystä soittaa virtuaalisesti mountattua data-levyä, eikä asemassa olevaa blu-raytä. :hitme:

    Nyt tuo levy toimii vaikka AnyDVD:stä olisi kaikki Poista-optiot rastittu, käynnistettäessä levy hyppää suoraan alkuvalikkoon niinkuin pitääkin, josta siis tällä kertaa näkyy myöskin valikon namiskat. Eli kaikki toimii.
     
  3. Ferdi

    Ferdi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uus HTPC kasassa. LG:n BR soittimen mukana tullut powerdvd asennettuna. Ongelma on että kun painaa "Play", hyytyy koko ohjelma. Pakko ottaa ctrl+alt+del ja lopettaa prosessi.

    -Versio on 7.3.
    -Koitin updatea, katoaa koko ohjelma. (kuten jollakin aikaisemminkin)
    -uus kone --> kaikki ajurit "up-to-date"

    vinkkejä?
     
  4. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla teki aluksi samaa. HD-DVD:t kaatoivat koko soittimen ja dvd:issä ei näkynyt kuva ollenkaan. Asensin muistaakseni koko XP:n uusiksi, ja jätin muutaman koodekin asentamatta, niin Powerdvd alkoi toimimaan normaalisti. Jos se nyt noista koodekeista sitten johtui, en tiedä tarkalleen mikä siinä oli, asensin XP:n varmaan kolme kertaa ja Vistankin kokeeksi kerran, ja vasta viimeisellä XP:n asennuskerralla sain kaiken toimimaan.

    Aluksi kannattaisi varmaan kokeilla asentaa se Powerdvd:n normiversio, ja päivittää se tuolla warren linkkaamalla updatella, eli:

    http://update.cyberlink.com/ftpdload/patch/BD_HD/Tov4/powerdvd/DVD081031-09/CyberLink_PowerDVD.exe

    Yksi koodekki josta voisin kuvitella että se ehkä olisi häirinnyt tuota Powerdvd:tä oli CoreAVC, jota en nyt siis ole asentanut enää uusiksi. Eihän sinulla ole mitään vastaavia asennettuna?
     
  5. cxt2

    cxt2 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    699
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esiintyykö tämä ongelma kaikilla asemilla?Ajattelin vaan kun esim LG myy tänäkin päivänä yhdistelmä asemaa,jolla kaiken luvataan toimivan??Itselläni ei ko asemaa ole,joten en tiedä ladattavista ohjelmaversioista mitään.Jos nyt kuitenkin ostaisin ko ulkoisen aseman,ja homma ei pelittäisi,veisin koko paskan takaisin??
     
  6. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Ei. No problems here.
     
  7. Ferdi

    Ferdi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.09.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin. Nyt toimii, ihme kyllä. Eli kun päivittää powerdvd ultran powerdvd:n updatella, ei toimi. Mutta kun käyttää powerDVD ultran update filua, toimii...

    Ihmeellisiä nämä tietokoneet...

    Omaksi puolustukseksi sanottakoon, että en kyllä huomannut missään tuota ultra tekstiä, ennenkuin tein epätoivoisen teon ja luin readme.txt:n, jossa sanottiin tervetuloa pwerdvd ultran käyttäjäksi. Muuten joka paikassa lukee powerdvd.
     
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    215
    Olen tähän saakka varsin tiiviisti pysytellyt HD DVD -formaatin käyttäjänä, mutta nyt alkavat haluamani "punaiset" levyt olla vähitellen kerättynä ja pian on aika suunnata katsetta toisenkin värisiin levynkansiin.

    Muutaman "sinisen" olen katsellut LG:n komboasemallani ja nyt tilauksessa eli matkalla on pari alennusmyyntinimikettä, kokeeksi sekä A- että B -alueiden levyjä...

    Minkälaisia ongelmia on luvassa BD+ -sotkujen ja aluekoodien vuoksi? Saako kaiken toimimaan PDVD 7.3:lla? Onko 4617 se versio jolla kannattaa tällä hetkellä operoida BD-nimikkeiden kanssa? HD DVD:lle on tähän asti riittänyt 3723...

    Päivitystä BD -maailman tilanteeseen ja yleisnäkymiin kaivaten...

    EDIT:Ainakaan 4617 -version asentaminen entisen päälle ei pelannut. Liekö tosiaan tarkoitus poistaa koko PDVD, asentaa ensimmäinen omistamansa versio ja päivittää se sitten suoraan uusimpaan? Jos kuitenkin koettaisi ensin Cyberlinkin sivuilta löytyvän 4407 -version asennusta entisten rojujen päälle.
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2008
  9. karrih

    karrih Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2005
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakaan minulla ei 4617 versiossa HDCP kättelyt toimineet ATIn rautakiihdytetyn kortin kanssa.
     
  10. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tyrkkää levy sisään ja kun pyytää päivittämään niin seuraa linkkiä ja lataa päivitys -> tuolla versiolla pitäisi toimia kaikki.
     
  11. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    215
    Päivitys edistyi seuraavalla tavalla: PDVD 3730>4407. PDVD:n lisäksi piti tosin päivittää myös Ati:n HD2400 AGP:n ohjelmisto, sillä jostakin syystä rautapurku "meni rikki" jossakin välissä... Kenties tuo PDVD:n 4617 -versiokin tulee jossakin vaiheessa ihan julkiseen jakeluun tämän "pimeanä" jaetun sijasta. Ainakaan 3730:n päälle asennettuna sovellus ei enää suostunut käynnistymään. Vilahti klikkauksen jälkeen tehtävienhallinnassa mutta ei käynnistänyt graafista käyttöliittymää.

    Sellainen asia tuli tämän kakkosHTPC:ni kanssa peuhatessa esiin, että jo kerran saatuani ATi:n rautapurun toimimaan laitoin ranskalaisen BD -version Rocky Balboasta asemaan ja ihmettelin pätkivää diashowta sekä tyhjää rautapurku -laatikkoa PDVD:n asetuksissa. Kun klikkasin esiin teknisistä seikoista kertovan ruudun, niin syy nykimiseen selvisi: n 50 Mbps ja MPEG2. ATi HD2400 ei pura MPEG2 -tavaraa ja koko duuni jää CPU:lle. AMD x2 4050e ei jaksa purkaa moista...


    Kuinka yleistä on että BD:llä on käytössä MPEG2 -koodaus? Omistan yhden ainoan vastaavan HD DVD:n. Onko syytä alkaa päivittämään näytönohjainta, vai onko MPEG2 -koodaus BR -levylläkin vain marginaalinen "ongelma"? Lähiaikoina tilaamistani levyistä ei ainakaan yksikään ollut noin koodattu.

    Tuon ilmaisena saamani Balboankin saan ilmeisesti katsottua varsinaisella HTPC:lläni HD 3450 -kortin (tukee kaiketi mpeg2 -rautapurkua) ja X2 5000+ -prosessorin ansiosta, oletan. EDIT: Ei tarvitse olettaa, toimii se rautapurku ja leffa toistuu ok.
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2008
  12. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 377
    Saadut tykkäykset:
    224
  13. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 356
    Saadut tykkäykset:
    30
  14. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Huomasin tossa joulun aikana semmoisen jutun, että Powerstrip aiheuttaa ongelmia Blu-Ray elokuvien toistossa. Ostin vaimolle joululahjaksi Mamma Mia Blu-ray elokuvan, mutta sen katselu ei meinannut onnistua millään. Alkuvalikot ja lisämateriaalit toimivat normaalisti, mutta kun päävalikosta painoi Play, niin ruutu meni mustaksi, kone jumittui ja vähän ajan päästä tuli BSOD (sininen ruutu). Olen katsellut PowerDVD 7.3:lla n. tusinan verran Blu-Ray elokuvia ilman ongelmia. Päivittelin ajurit, Lite-On BD-aseman firmwaren yms. Kokeilin myös uusinta PowerDVD 8 trial-versiota, mutta sekin jumahti samalla tavalla. Eilen sitten lopulta poistin kokeeksi Powerstripin ja buuttasin koneen, minkä jälkeen tuo leffa lähti toimimaan ilman ongelmia.

    Eli ihan vinkkinä muillekin, että kannattaa kokeilla poistaa Powerstrip ja buutata kone, jos tulee ongelmia jonkin Blu-Ray leffan kanssa. Itse painin kolme iltaa tämän ongelman kanssa. :OI
     
  15. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Wou, aika erikoinen bugi. Lieköhän tuo välttämättä Powerdvd:n aiheuttama ongelma sitten?
     
  16. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Itse kyllä pistäisin tuon Powerstripin piikkiin. Ilmeisesti Powerstrip vaikuttaa jotenkin näyttiksen ajurin toimintaan ja se sitten jumittaa ATI:n näyttiksen (HD3450) HD-rautapurun tuon leffan alussa.
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tilasin muutaman ilmeisestikin BD+ -suojauksella höystetyn A -alueen leffan. Ajattelin että toimisivat kunhan päivittää PDVD:n versioon 4407.

    Eipä riittänyt ainakaan nimikkeelle "Street Kings". Kuva rikkoontui mosaiikiksi kun leffan valikot alkoivat pyöriä ja hetken päästä koko kone kaatui eli boottasi itsekseen. Seuraavaksi päivitin versioon 4617a, ja tilanne muuttui mutta ei parempaan suuntaan: BD -toisto ei kohentunut mutta Universalin HD DVD -leffoista häipyivät valikoiden tekstit. Eipä siis ole täälläpäin käyttöä 4617a -versiolle.

    Analysoituani asiaa ja testailtuani toisella "htpc:lläni" tulin siihen tulokseen että ainoastaan Ati:n kortit (HD3450 ja HD2400) ja niiden softien versiot heittivät näissä koneissa. Toisella PC:llä mm. "Street Kings" lähti pyörimään ihan normaalisti.

    Kun päivitin tärkeimmän koneeni CCC:n tuoreempaan versioon alkoi homma toimia. Ohjelmistot siis PDVD 4407 ja ATi CCC 8.12. Re-Clock ja 50Hz tila ei tosin tuntunut kelpaavan PDVD:lle, esiin putkahti musta ruutu jokin virheilmoitus.


    Miten on mahdollista että vaikka HD DVD:t ja osa BD:stä toimii kunnolla, niin silti on päivitettävä näytönohjaimen softia? Aika m*lkeroita ovat BD:n kehittäjät, kun pitää moisia BD+ suojauksia kehitellä...Atin Avivoko tuossa päivittyi vai mikä muu ohjelmistokomponentti on tekemisissä BD+ -rajapinnan kanssa?

    Olikohan tilanne toistaiseksi tällä hoidettu eli pyörivätkö kaikki BD:t jos esim. mainittu "Street Kings" toistuu, vai onko jo tätäkin pahempia haittaohjelmia kehitetty Foxin ja kumppaneiden pajoissa...? Olipahan tuossakin jo iltapuhdetta...
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2009
  18. ectos

    ectos Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 19.01.2009
  19. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    215
    Niinpä niin. Kun tuli taas tilatuksi "uudehko" BD eli X-Files: I Want To Believe, niin sai jälleen ryhtyä päivityspuuhiin...

    4407 näytti vain FOXin herjan (eikä siis Mulderin...) että mene Cyberlinkin sivuille hakemaan päivitys blaa blaa blaa... Eikä sieltä apua löytynyt. En myöskään onnistunut löytämään Cyberlinkin sivuilta 4617 -versiota (joka ei toimi millään konstilla kokoonpanossani) tuoreempaa Ultra 7:ää. AVS Forumin threadista löytyi onneksi linkki 5105 -versioon, jolla X-files alkoi toimia ja jolla alustavien testien mukaan pyörivät myös HD DVD:t.

    >Vuodatus alkaa:On tämä vaan niin hauskaa, kun ilmeisesti AnyDVD:n ja FOXin "tappelun" takia normiasiakkaat alistetaan jatkuvaan päivitysrumbaan. Olisi minun puolestani saanut HD DVD voittaa formaattikisan... Vuodatus päättyy<
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2009
  20. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Jos palataan tohon LG:n komboasemaan jälleen. Kaikki hd-nimikkeeni ovat näkyneet ko. asemalla oikein vailla ongelmia. Joukossa paljon myös HD DVD -nimikkeitä.
    Näytönohjaimena passiivinen nvidia 8400gs.

    Nykyisin käytössä Power DVD 8 ja 7.3 rinnakkain, koska 7.3 ei osaa downgradettaa näitä uusia ääniformaatteja.