Panasonic DMP-BD35 ja DMP-BD55

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Tuike, 28.08.2008.

  1. ZR-7

    ZR-7 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin tuli testattua toisella BD35 kaupassa sama ongelma, testasimme sitten samalla kertaa Sonyn vanhan 300 mallin (350 oli loppu) ja sekin kuten PS3 toisti 1408 elokuvan ilman ongelmia 24p moodissa.

    Sitten kotona tutkin lisää ja tuo 1408 on VC-1 kodattu kun muut leffani ovat ovat AVC eli päättelisin ettei BD35 VC-1 decodec toimi, se että onko panan oma LSI siihen kykenevä on tietysti kysymysmerkki - helpoimmillaanhan homma on vain softasta kiinni. En tiedä noista koodastavoista paljoa, mutta olen saanut sen ymmäryksen että VC-1 kooodaus vaatii enempi vääntöä joten kyllä tuo huoli BD35suorituskyvystä edelleen on mielessä. Korjatkaa viisaammat jos jokin tiedoissa ja oletuksissa mennyt pieleen.

    En vielä ottanut vielä omaa BD35:sta mukaan tänään testireissulle, sovimme että palautan BD35 takaisin kauppaan huomenna, sinällään harmi, on ollut panalta videokameroita, lumix pokkaria, editointi S-VHS nauhuria, tavallisia VCRiä viimeisen 15 vuoden aikana ja eka palautus - olisi ollut mukava käytellä Viera linkillä, mutta jos ei toimi niin ei toimi.
     
  2. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jaha, tulipa sitten testailtua Panazonikkia Optoma HD72 tykin kanssa ja täytyy myöntää, että 5 minuuttia sen jälkeen kun Within Temptationin live blu-ray lähti pyörimään, olin vakuuttunut siitä että HD on aikuisten oikeesti hyvä juttu jos olisin ollut ennen tätä vielä epäileväinen! :thumbsup: 5.1 PCM äänet meinasi lirauttaa pissat housuun ja kuvakin oli aivan eri planeetalta kuin dvd:llä, vaikka oli vain 720p. Tämän perusteella suosittelen kyllä kaikille 720p tykin omistajillekin blu-ray soitinta, on siinä suurella kankaalla niin suuri ero dvd:hen. Dämn, nyt sitten 1080p tykkikuume kasvoi vain entisestään mutta siihen ei ole tulossa ihan heti helpotusta, koska suunniteltu tykkitutkimusmatka syvään etelään tapahtuisi vasta joulua edeltävällä viikolla :hitme:

    Mutta itse soittimesta vielä sen verran, että tuotti se myös pettymyksen yhdellä osa-alueella. Nimittäin dvd:n 720p skaalaus ei tuottanut oikein hyvää lopputulosta. Kuva oli pehmeä. Oikein ihmettelin kun laitoin Star Wars Phantom Menace levyn sisään ja katselin rakettirekikilpailua, että oliko dvd:ssä tosiaan näin pehmeä kuva. Mutta sama levy tuotti Samsung HD935:llä (jossa on Faroudjan skaalain) selvästi terävämmän kuvan. En sitten tiedä onko Panasonicin 1080p skaalaus suhteessa laadukkaampaa kuin 720p mutta jos ei ole, kai se sitten on pakko se Oppo-vai-mikä-se-nyt-on hommata jotta saa kunnollisen 1080p skaalauksen dvd:ille. Hyllystä löytyy paljon musavideoita, joita ei tule koskaan saamaan HD:nä ja niille pitää saada kunnollinen dvd skaalaus, vaikka sitten erillisellä soittimella jos ei muuten. :mad:
     
    Viimeksi muokattu: 10.11.2008
  3. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos lisätiedoista testanneet, ongelma levyn kanssa on siis ilmeinen.

    Soittimen palauttaminen tuntuu kyllä hätiköidyltä ratkaisulta. Ei olisi kovin kauaa haettua että soittimen launch-firmwaressa on joku bugi VC-1:ssä tai leffan koodauksessa on jotain epämääräistä mikä nikottelee tuolla soittimella.

    Jenkeissä DMP-Bd35:lle on jo ilmestynyt reilu viikko sitten firmware-päivitys joka parantaa "playability and stability". Uskon että jos BD35 ei laajemmin kykenisi VC-1-levyjä toistamaan niin AVS Forum olisi täynnä ongelmaraportteja...

    Todennäköisemmin soitin esim. jostain syystä luulee sisältöä vaikka 50 Hz:ksi 24 Hz:n sijaan tms.
     
  4. venivici

    venivici Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2008
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko liikaa - Pana-fanit! - pyydetty, jos joku bd55-eurosoittimen omistaja (onko heitä?) testaisi soittimensa hakemallla 1408:n esim. Makuunista (5 euroa/vrk) ja kertoisi, miten pelittää. Luulisi heitäkin nyt asian kiinnostavan...

    En nimittäin itse ole vielä valmis (laiskuus/349e) bd35:ni palautukseen yhden levyn soittamattomuuden takia.

    Mutta josko bd55:lla ei ilmenekään ko. ongelmia, niin sitten soittimien "samanlaisuus" lienee puppua. Ja sitten olen pettynyt, enemmän niin kuin Kummisetä konsanaan..
     
  5. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, ostin tuon 1408:n (Suomesta) ja änkesin sen jenkki-DMP-BD55:eeni jossa viimeisin 1.5 firmware. En minä ainakaan mitään nykimistä näe, alkutekstit ovat aivan sulavat (24p)... sen sijaan kamalat jaggiet jotka leffatransferissa ovat kyllä (mutta ne näkyvät samalla tavalla myös PS3:lla jolla kokeilin myös eli jaggieissa ei ole kyse soittimesta).

    Eroja tietysti on:

    - Minulla on uusin firmware, jota ei ole vielä Euroopassa julkaistu (tietysti voi olla että eurolaitteissa on jo tehtaalta uudempi). Tätä pitäisin todennäköisimpänä syynä. Firmware on jenkkilaitteissa päivitetty myös DMP-BD35:lle reilu viikko sitten.

    - Laite on jenkkilaite. Voihan olla että firmwareissa tai siinä ettei jenkkilaitteet tue PAL-sisältöä tms. on jotain eroa tai vaikutusta asiaan, tätä pitäisin toiseksi todennäköisimpänä (ja edelleen firmware-korjattavana asiana) koska pidän todennäköisenä että tässä nykimisessä on kyse vain jostain ajoitus/hertsiongelmasta eikä mistään suorituskykyasiasta. Leffahan ei tietenkään ole PAL-sisältöä, mutta voisi tietysti ajatella että jos PAL-laitteissa on erilaista koodia tältä osin niin siellä voi olla eri bugit kuin jenkkilaitteissa.

    - Ero DMP-BD35 vs. DMP-BD55. Tähän en usko hetkeäkään ennen kuin joku toisin todistaa.

    Edelleenkin pidän ihan liioitteluna palauttaa mitään BD-soitinta yhden huonommin toimivan levyn takia ilman että odottaa firmispäivityksen tai pari (kunhan toki varmistaa ettei kyse ole yksilöviasta). Tietysti palautuksilla on määräaikansa, mutta silti pidän reaktiota ylimitoitettuna - vaikea kuvitella että joku tuollainen ongelma jäisi elämään Pansun historian valossa. Tätähän tämä HD-maailma on ollut viimeiset pari vuotta, kuinka monta kuukautta sitä HD DVD -soittimissa oli 24p-nykimisbugi (n. kuusi). Pysyn kannassani että Panasonicit ovat yhteensopivia ja hyvin päivitettyjä soittimia verrattuna keskiarvoon. Ehkäpä katson 1408:n tänä iltana sen kunniaksi. ;)
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2008
  6. matti lammikko

    matti lammikko Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tilasin oman BD55:ni myös Cyberport.de:stä, joka on varmaankin eilen lähtenyt tulemaan. Mistä pystytte seuraamaan laitteen kulkua Suomeen? Itse en ole saanut mitään numeroita, millä sitä seuraisin DHL:n sivuilta, en myöskään tilausvahvistusta antamaani sähköpostiosoitteeseen, vaikka osoitteen pitäisi olla oikein.

    Jospa kone olisi kaikesta huolimatta ensi viikolla perillä.
     
  7. tobbe66

    tobbe66 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2006
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjaudut omille sivuille ja siitä Bestellungen anzeigen kohtaan, siitä kohdasta avautuu tilaustiedot ja sitten details kohtaan josta avautuu Lieferungen zur Bestellung ja sieltä sitten linkin kautta Upsin sivulle.
     
  8. matti lammikko

    matti lammikko Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kiitos neuvoista. Ainoa huono puoli omalla kohdallani on Tracking URL: -kohdassa lukeva Versandlink noch nicht aktiv. Pitänee siis odottaa "sokkona".
     
  9. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minä sain seurantanumeron kun kysyin maililla erikseen. En kirjautunut saitille asiakkaaksi niin en voinut seurata lähetystä sitä kautta. Vastauksen saamiseen meni pari päivää, eli ei kannata hätttäillä jos maililla kyselee...
     
  10. Nimimerkitön

    Nimimerkitön Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2007
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Perskeles. Olin jo pistämässä tilausta vetämään mutta sitten huomasin tämän. Pitäisi päästä omin silmin johonkin katsomaan mikä tuo dvd:n skaalauslaatu on, sen verran eri kommenttia löytyy eri nettisivustoilta ja täältäkin eri käyttäjiltä.
     
  11. rez

    rez Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2002
    Viestejä:
    731
    Saadut tykkäykset:
    8
    VC-1:n pitäisi olla tehovaatimuksiltaan huomattavasti kevyempi kuin H.264.

    En murehtisi laskentatehon riittävyydestä kummankaan kohdalla. Molemmille on määritelty tiukat profiilit varmistamaan, että laitteiden rautatoteutusten kanssa ei törmätä yllätyksiin.
     
  12. Markus78

    Markus78 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.02.2005
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sulla oli tuo DMP-BD35 eikös? Minulle jäi sellainen käsitys testeistä, joita olen lukenut, että BD55 skaalaa DVD:t hyvin BD35 vähän huonommin. Mutta pitäisi varmaan saada laitteet vertailutestiin keskenään, ennen kuin voi mitään varmaa sanoa.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2008
  13. ZR-7

    ZR-7 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.11.2008
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kaikille kommenteista tuo 1.5 firmiksellä ilman ongelmia toistossa kuulosti lupaavalta sekä se että VC-1 itse asiassa vaatii vähemmän vääntöä kuin AVC :)

    Sen verran on homma edennyt että Panasonicin huollossa luvattiin asia selvittää pikaisesti tehtaan kanssa. Vastausta odotellessa pidän BD35:ta vielä laatikossa ja jos asiaan ei selvyyttä parin päivän sisään niin sitten vasta palautus ja tilalle Sonyn 350nen.

    Niin on suhteellista jos toisen mielestä on hätiköityä palauttaa yhden toimimattoman leffan vuoksi. On vaan tullut tässä 10 vuoden aikana mitta täyteen firmiksien odottelussa, tosin Panalla voi homma toimiakin hyvin mutta en nyt jaksa olla "beta testaajana", sitä on tullu tehtyä eri valmistajien digiboksien kanssa kanssa ihan riittämiin 99-01 UKssa ja sitten 02-07 Suomessa :OI Sonyn DVD vehkeistä 98 lähtien taasen ei ole ollut kuin hyvää sanottavaa, eivät edes alun Disney elokuvien DVD epäyhteensopivuudet tulleet alkuajan Sonyssä esille.

    Molempia merkkejä on tasaisesti kotona ja nyt vain taitaa kallistua Sonyn puolelle. PS3 on ollut aivan loistava laite, joskin päivityksiä alkaa olla jo riesaksi asti. PZ85 on kuvaltaan loistava, mutta Sony vie käytettävyydessä ja valikoissa pidemmän korren.

    Hups, karkasipa off the topic.

    Enivei, laitan tänne sitten tietoja mitä Panalta vastataan ja miten tämä homma etenee. Panan huolto oli hyvin asiallinen ja tuli ainakin sellainen olo että homma otettiin tosissaan.
     
  14. Nimimerkitön

    Nimimerkitön Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2007
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun asiaa mietin, niin tosiaan testeissä on tainnut olla juuri noin, että BD55 on kehuttu skaalauksen osalta ja BD35 saanut vähän kritiikkiä. Varmaksi en kyllä mene vannomaan. Missään paikassa ei ole taidettu testata noita molempia ja vertailla tätä osa-aluetta?

    Toisaalta sitten taas on ollut puhetta, että molemmat ovat kuvanlaadultaan identtisiä. Ehkäpä tämä ei sittenkään pidä paikkaansa dvd-levyjen kanssa?
     
  15. kkh

    kkh Guest Guest

    Liittynyt:
    03.04.2004
    Viestejä:
    273
    Saadut tykkäykset:
    0
    TsMuxerilla loin blu-ray diskin hakemistorakenteen, lähdematskuna netistä imutettu 720p materiaali. Laitoin siihen myös srt tekstityksen. Hakemistot (BDMV ja CERTIFICATE) poltin nerolla dvd-r levylle käyttäen UDF 2.5 filesysteemiä. Toimii BD35:lla ihan kiltisti, tekstit pitää kyllä manuaalisesti laittaa päälle.

    Kokeilin myös sonyn avchd kameralla kuvattua tiedostoa (.mts) datalevyllä mutta tätä ei soitin hyväksynyt. Kokeilin myös varmuudeksi tsmuxerilla muxata sen .m2ts formaattiin mutta ei edelleenkään toiminut. Muxattuna blue-ray rakenteeksi (kuten alussa) alkoi toimimaan ihan ok.
     
  16. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lehdistötiedotteiden perusteella DMP-BD35:n ja 55:n ero olisi vain analogisessa audiossa, mutta muitakin pieniä eroja voi tietysti olla - esimerkiksi jenkeissä DivX-tuki on vain isommassa versiossa (voi olla ihan silkka softaero kylläkin).

    Itse ostin DMP-BD55:n pitkälti varmuudeksi, onpahan kaikki featuret (analogisia en käytä). :) Tosin DMP-BD35 on vielä ohuempi eli sekin on tietysti ominaisuus...

    Sen sijaan en usko että soittimissa olisi jotain suorituskykyeroa joka vaikuttaisi 1408:n VC-1-dekoodaukseen... eiköhän siinä ole kyse ihan vain jostain bugista.
     
  17. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Soittimeni on BD55.
     
  18. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    PS3 on loistava BD-soitin, mutta Sonyn stand-alonet eivät ole olleet mitenkään lähellekään yhtä toimivia kapistuksia. Varaudu menemään mahdollisesti ojasta vielä pahempaan allikkoon. Niiden kanssa on ollut historiallisesti PALJON enemmän ongelmia (sekä hitautta, bugisuutta) kuin Pansuissa.

    Jos ostat Sonyn niin osta 550, se on olennaisesti parempi paperilla kuin 350 ja uudempi... 350:stä minulla ei ole mitenkään mairitteleva kuva, saati aiemmista Sonyn standaloneista. 550:stä ei ole vielä tarpeeksi tietoa, aika näyttää - sama tietysti uusissa Pansuissa että aika näyttää. Kuten sanoin, minulla 1408 toimii moitteetta.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2008
  19. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Panasonicien BD-soittimissa on paljon kehuttavaa (yhteensopivuus, nopeus, hyvät päivitykset, markkinoiden kattavimmat ominaisuudet), mutta DVD-skaalaus on aina ollut vähän mixed bag. Siinä en väittäisi Pansuja markkinajohtajaksi mitenkään. Jos DVD-toisto on tärkeää niin suosittelen tekemään tarkempaa selvittelyä - itselleni se ei ole ollut Pansuissa tärkeä ominaisuus kun on noita muita soittimia. DMP-BD55:ttä en kyllä ole edes kokeillut, en muuten noita muitakaan Pansujani paitsi DMP-BD10 joka minun silmääni oli kyllä loistava, mutta testeissä kuitenkin aika keskinkertainen sekin DVD-toistossa.
     
  20. tapsas

    tapsas Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Macu: Oletko muuten kokeillut löytyykö DISPLAY-napin (vai oliko se PICTURE...) takaa valikosta jotain optioita joilla DVD-skaalausta voi säätää leffan toiston aikana? Panasoniceissa on tuolla yleensä aika paljon säätöjä... Itse en ole tutkinut 55:ssä.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2008