Saw V (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.08.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Saw-elokuvasarjan viidennessä osassa rikostutkija Hoffman (Costas Mandylor) näyttäisi olevan viimeinen hengissä oleva henkilö, joka tuntee Jigsawn legendan. Kun hänen salaisuutensa uhkaa kuitenkin paljastua, Hoffman lähtee eliminoimaan johtolankoja...

    [​IMG] Katso teaser

    Ensi-ilta USA:ssa 24.10.2008. Suomen ensi-illasta ei vielä ole tietoa.
     
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Vai että viides osa... ketä enää edes kiinnostaa koko Saw? Loputtomat tusinajatko-osat saavat jo epäilemään sen ensimmäisenkin elokuvan hyvyyttä.
     
  3. Euso

    Euso Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäisestä pidin paljon, mielestäni todella hyvä leffa.

    Kakkonen olikin sitten sellaista skeidaa, että sen jälkeen en ole jatko-osista ollut tippaakaan kiinnostunut. Ihmetyttää vaan, että vieläkö nämä leffat oikeasti tuottavat.
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Muistaakseni IV on vielä näkemättä, mutta katson sen aivan kuten tämänkin. Näitä saa parin vuoden kuluttua halvalla Anttilan alelaarista, ja sieltä sitten poimin ja pistän kiertoon. Kiva että laadukkaita elokuvia tehdään!
     
  5. Nyargo

    Nyargo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä tykkään näistä. Näissä on aina joku mukava idea millä teilata ihmisiä... siis en ole hullu enkä psyko tai mitään :), mutta mielenkiinnolla katsoo aina, että mitä näiden leffojen tekjät ovat taas keksineet hahmojen päiden menoksi.

    Samalla tavalla Final Destination leffat olivat hyviä.
     
  6. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ykkönen oli idealtaan hyvä ja pari säikäytystäkin oli saatu mukaan. Jatko-osissa sitten huomio on tosiaan käsittääkseni siirtynyt jos jonkinnäköisiin raajojenvääntämisiin, jotka eivät aiheuta itsessäni juuri mitään tunteita, kun kyseessä on pelkkä itsetarkoitus. Jos nämä teurastuskohtaukset olisivat keskellä riipaisevaa juonta, myös teurastamiset olisivat riipaisevia, mutta elokuvat 2 ja 3, jotka jatko-osista olen nähnyt, ovat juoneltaan sellaista ranskanleipää että hyvää päivää.
     
  7. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tosiaan ykkösessä oli ihan jopa hyvä juoni,minkä idea on hiipunut jatko-osien myötä.
    Mutta itse tykkään kaikista osista,enkä sitä juonta näiltä paljon odota. Odotan lähinnä sadistisia tappoja,erilaisia tapoja menettää henkensä.

    Ps:Enkä siis todellakaan ole mikäänsadistinen perverssi:D
     
  8. Hynkel

    Hynkel Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli katseltua ensimmäinen osa toiseen kertaan. Edellinen katsomiskerta oli joskus leffan teatterilevityksen aikoihin ja silloin tekele iski varsin kovaa. Valitettavasti toisella katsomiskerralla petyin hieman, eikä tämä viihdyttänytkään aivan niin hyvin kuin aiemmin. Kuitenkin, perus-3-tähden "ihan ok"-raina oli kyseessä. Kakkososa meni huonompaan suuntaan ja kolmonen olikin jo väkisin väännettyä veripalttua ilman mitään järkevää juonta. Siten neljäs osa on jäänyt katsomatta, enkä osaa odottaa viidenneltäkään mitään hyvää... Seuraavassa arviot kolmesta ekasta:

    Saw ***
    Saw II **
    Saw III *½

    Saavat kyllä keksiä uusimpaan osaan jotain aivan uutta ja innovatiivista ennen kuin suostun katsomaan sen. Sellaiselta rahastukselta tämä sarja on vaikuttanut heti toisesta osasta lähtien.
     
  9. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittämättömän kova tulos avausviikonlopulta:

    Saw V (2008) $30.5M
     
  10. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ykkönen oli loistava tuulahdus uusien elokuvien joukossa. Kakkosen katsoi vielä loppuun. Kolmonen jäikin sitten jo puoleen väliin ja nelonen ei enään kinnostanut lainkaan. Ihmettelen kyllä, että noinkin paljon ihmisiä vielä kiinnostaa saman idean lypsäminen, noh toisaalta kyllähän sarjojakin seurataan pitempäänkin.
     
  11. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa tämän ihan USA:n ensi-illassa, tosin en kuitenkaan ongelmitta. Olivat myyneet lähes kaikki näytökset loppuun, että vasta toisesta teatterista löytyi pari vapaata paikkaa puolentoistayön aikoihin. Viimeksi kun näin Saw 3:n ensi-illassa Jyväskylässä, niin sitä pyöritettiin pienimmässä salissa, ja vielä ensi-iltana! Että näyttävästi Sawit ovat paljon halutumpaa kamaa täällä USA:ssa.

    Mutta perus Sawiahan tämä oli, tarina on lähinnä aikaisempien osien uudelleen kelaamista, ja miten kaikki todella tapahtui. Tällä kertaa osa uusista testeistä oli paljon yksinkertaisempia idealtaan, kuin mitä esim. kolmannessa Sawissa oli. Musiikki oli aika kuollutta, se ei yltänyt edellisten osien tunnelmaa, samaa tunnaria soitettiin mutta se ei enää iske tajuntaan. Vertakaan ei lennä enää niin paljoa, mutta muutaman aika tyylikkään kohtausen ovat kuitenkin saaneet luotua. Näyttelijätyöt olivat kohtalaisia varsinkin uhrien kohdalla, ja dialogi parissa kohtaa jopa turhankin suorasanaista. Muutamasta uhristakin oli tehty äärettömän viisaita, kun tuntuvat tietävän jo ennen videonauhan pyörittämistä mitä tulee seuraavaksi tapahtumaan. Ei huonoin Saw, mutta saisivat jo lopettaa sarjan... Tahtoo toistaa itseään jo hiukan liikaa. Jos ei muuta, niin keksisivät jotain uutta sen pellenuken ja sian tilalle...

    Arvosana: 2,5/5


    EDELLISET OSAT:
    SAW (1)......3,5/5
    SAW 2......3,5/5
    SAW 3......2,5/5
    SAW 4......2,5/5
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2008
  12. Onni08

    Onni08 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    En ole vieläkään nähnyt ainuttakaan Saw-leffaa. Muistan kun se ykkösosa aikoinaan ilmestyi ja kovasti oli puhetta, että "uuh, nyt on uusi tosi kova kauhuleffa markkinoilla, toooosi raaka ja sairas ja kekseliäs jne."

    Nykyään taitaa tämä kyseinen saaga muistuttaa sekä jatko-osien lukumäärän ja laadun osalta lähinnä jotain Friday 13th-leffoja tai Elm Street-elokuvia. On varmaan ainoastaan ajan kysymys, että milloin myös Saw-leffat alkavat muistuttamaan enemmän komedioita kuin kauhuelokuvia.

    Saw on varmaan siitäkin syystä kovempi juttu Jenkeissä kuin meillä täällä Suomessa, että Jenkeissä tuon Halloweenin juhlistaminen on aina semmonen 'big deal'. Joka Halloweenina pitää aina kiikuttaa se isotissinen cheerleader sinne pimeän leffateatterin takariviin ja siellä voi sitten pikkasen kiljua ja kirkua ja kopeloida. Tätä tarkoistusta vartenhan suurin osa Hollywoodin kauhuleffoista on suunniteltu. Kaiken maailman screamit ja i still know what you did last summerit ja final destinationit.
     
  14. Onni08

    Onni08 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katso se ensimmäinen Saw ja tule kertomaan mitä pidit.
     
  15. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ensimmäinen Saw tulee lauantaina (1.11) neloselta klo. 0.40.
     
  16. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Oolrait, kiitti vinkistä. Vois nyt vaikka yrittää vakoilla tuon ensimmäisen osan, jos se kerran oikein telkusta tulee. Kauhuleffat eivät yleensä ole katsomislistani kärkipäässä ja tiedän jo etukäteen tuon Saw'n loppuratkaisun, joten osittain näistäkin syistä johtuen en vaan ole saanut leffaa aiemmin katsotuksi. Mutta nyt vois siis katsoa, niin ainakin sitten tietää, että mistä tämä koko saaga sai alkunsa.
     
  17. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vitosessa vähän selvitettiin edellisissä osissa pimentoon jääneitä asioita. Leffa oli kyllä muuten vähän tylsä, mutta parempi mitä olisin luullut. Tähän olisi kyllä jo hyvä lopettaa..
    Kävin katsomassa kkun finnkinossa oli viitosen päivät, täyttä hintaa olisin lipusta tuskin maksanut.

    2.5/5
     
  18. JereHakala

    JereHakala Guest Guest

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtavia elokuvia, jokainen on suurinpiirtein yhtä hyviä kuin toinen, tietysti ne vähän "huononee" muttei niin kuten jotkut muut elokuvat + niiden jatkot tekevät. (Eli eka hyvä, seuraavat onkin kuraa)
     
  19. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Eipä pääse meikä noita tänäkään vuonna katsomaan, sillä tarkoitus oli katsoa kaikki valmistumisjärjestyksessä peräkkäin kun kolmaskin on DVD:llä. Jäin sitten kuitenkin odottamaan nelosta ja nyt vielä tätä vitosta. Mutta 23. 10. 2009 ensi-iltansa saavan kuudennen kanssa alkaa kärsivällisyys joutua koville. Olisikohan 2010 vihdoin koko sarja saatavilla kotikatseluun?
     
  20. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuli katsottua nyt tämä ja ihan kiva oli. Ansat olivat ihan ok-tasoa, varsinkin se viimeinen oli aika messevä.
    Pidän myös sarjan tavasta, että hyvä ei koskaan voita, eikä tälläkään kertaa niin käynyt.
    Jatko-osat eivät ole voittaneet alkuperäistä jännittävyydessään, mutta kyllä näitä katsoo.