Vastaus löytyi n.10sekunnissa.. http://www.grandiosa.fi/kysypois.cfm Usein kysytyt kysymykset: Edit: http://www.grandiosa.fi/kiviuunipizzat.cfm Tuoltahan noita paisto-ohjeita löytyy lisää.
Joo, googlaamalla tms. löytyy kaikenlaista ja allekin 10 sekunnissa. Tosin ei aina vastausta SIIHEN mitä KYSYTÄÄN. Kuten ei tässäkään. Kaveri kysyi, miksi joitain pakastepizzoja ei voisi lämmittää KIERTOILMAUUNISSA. Vastaukset taas koskivat lämmittämistä MIKROAALTOUUNISSA:hitme:
Joo.. no sori vaan mr. kallonhakkaaja, mutta ymmärsin alkuperäisen kysymyksen kaksiosaiseksi (vaikka jälkimmäistä osaa ei varsinaisesti ole kysyvään muotoon kirjoitetukaan), eli: 1. Miksi joissakin Grandiosa-pakastepizzojen pakkauksissa sanotaan, a) ettei kyseinen pizza sovellu kiertoilmauunissa valmistettavaksi? Joissakin taas sanotaan, b) ettei sovellu mikroaaltouunissa valmistettavaksi. Täydennämpä siis vastaustani (edellistä referoiden): 1.a):han nyt ensimmäisenä tulee mieleen (vaikken moista ohjetta ole ikinä nähnytkään saati kuullut), että pakastepizza on valmiiksi paistettu jolloin sitä tarvii enää lämmittää mikrossa. Tod.näk. lisää paistaminen uunissa polttaisi lätyn. 1.b) Isot Grandiosa pizzat eivät sovellu mikroaaltouunissa valmistettavaksi, koska - pizzan juusto ei sula yhtä tasaisesti kuin uunissa - pohjasta saattaa tulla pehmeähkö - lämmitystulos ei vastaa pizzoille asetettuja laativaatimuksia - pizza ei mahdu kaikkiin mikroaaltouuneihin Grandiosa kiviuunipizzat suositellaan lämmitettävän tavallisessa uunissa, jolloin pizzan pohja pysyy rapeampana. CeeLo: onko nyt hyvä mieli?
Niin niin, kyllä minä sen ymmärrän miksi pakastepizzoja ei kannata mikrossa lämmittää, tarkoitukseni oli kysellä miksi joissakin aivan vastaavanlaisissa saman tuotesarjan "raa'oissa" pizzoissa on kielletty sen sijaan nimenomaan kiertoilmauunissa lämmittäminen
Peergunt, onko nyt hyvä mieli? Minulla on, kun ymmärsin kysymyksen jostain kumman syystä samoin kuin sen esittäjäkin, että hakkaillaan vaan sitä päätä
Joo, on ihan hyvä mieli ollut koko päivän. Tosin sulla näyttää vähän kiristävän, kokeile helpottaisko vaikka Grandiosa-lätty oloa? (muista tarkistaa valmistusohje..) Minä sentään tarjosin jotain vastausta kysymykseen. Sieltäpäin kuuluu vaan jotain kummaa narinaa..
Tarkennetaan sen verran, että noita kiviuuniversioita en ole ostanut, vaan pelkästään isoja pannu- ja perhepizzoja. Mites sen kiertoilman laita nyt on?
Ihan hyvä siitä tulee, tosin en ole testannut, kiertoilmauuni tulee vasta ens viikolla, joten raporteeraan sitten...
Jesjes. Pidäppä taukoa siinä vasaroinnissa ja lue uudelleen mun kommentti. Onneksi herra puujumala sentään osaa antaa tällaisia vastauksia josta on oikeasti hyötyä Ok, sulla on ollut huono päivä jne., joten antaa olla.
Aivan, ja missä olikaan sun vastaus? Oman vastauksen/ehdotuksen olen antanut jo aikoja sitten. Sun ns. väite+toteamus ei todellakaan ole mikään vastaus edellä esitettyyn kysymykseen. (joo, jankkaamiseksi menee mutta oli pakko vastata)
Jaahas. En tiennytkään, että ohjeet vaihtelevat noin kovasti. En jaksa lukea joka paketista paisto-ohjeita, vaan käytän kaikille pizzoille samaa kaavaa, jolla olen jo miljoona vuotta pakastepizzoja kuriin ja nuhteeseen ruoskinut: 22 Tuo siis tarkoittaa, että säädän yhdistelmäuuniini seuraavat parametrit: 220 asteen paistolämpötila kiertoilmauunimoodiin. Yleensä tuotteille suositellaan kiertoilmauunissa paistolämpötilaksi 175-200 astetta, ja haluan käyttää tahallani pykälän-kahden verran lisää kuumuutta, koska tykkään kuivasta ja rapeasta lopputuotteesta. Ylikellotan paistolämpötilaa. Milloinkaan en käytä samaa lämpötilaa kuin paketissa lukeva suositus sanoo. 22 minuutin paistoaika (uuni käyntiin samalla hetkellä kun kylmä pizza sinne tungetaan). Jos pizza on erityisen "kuiva" ja ohut, pitää jo vartin kohdalla alkaa mulkoilla, josko lätty valmistuisi etuajassa ja vaatisi ennenaikaisen uunista evakuoinnin. Erityisen "märkä" tai paksu pizza taas voi vaatia sen, että se saa lämmitellä uunissa muutaman ylimääräisen minuutin vielä senkin jälkeen kun uuni on sammuttanut itsensä. Mutta se 22 minuuttia on havaittu keskimäärin juuri sopivaksi ajaksi melkein kaikille sapuskoille. Vaikka ohje siis puhuisi 15 minuutista ja etukäteen valmiiksi kuumasta uunista, minä ylikellotan paistoajan 22 minuuttiin, koska rapea ja kuiva jäykkä frisbee on tavoitteena, ei pehmeä nestettä tiputteleva löllö vatkuli. Uunini kyllä lämpiää tavoitelämpötilaan jo parissa minuutissa, eli 17 minuuttia olisi "virallinen" paistoaika kylmään uuniin pantaessa, mutta 22 minuuttia silti käytän. Pelkällä mikroaallolla en pakastepizzoja koskaan lämmitä, edes pizzan mukana tulevan metalloidun pahvipohjan kera, joka on mikroaalloille suunniteltu, koska täytteen äärikohdat hiiltyvät (sipulisuikaleiden kärjet ja muut kapeat suikaleet) ja muutenkin tulos on epätasainen; löytyy hiiltä sekä nestettä, hyi. Einespizzoille (+5 lämpöasteiset 200-300 gramman painoiset taipuisat roiskeläpät) voin mikrouunia vilauttaa, mutta ainoastaan jääkaappikylmyyden poistamiseksi, suunnilleen huonelämpötilan saavuttamiseksi. Tykkään Saarioisten roiskeläpistä huonelämpöisinä pehmeinä, syöntihetkellä kaksinkerroin taittaen ja suuhun tunkien. Einespizza menee mielestäni pilalle jos siinä olevat rasvat ja juustot kuumennetaan nestemäiseen muotoon eli märäksi. Huonelämpötilaisena ne pysyvät kiinteässä olomuodossa. Jääkaappikylmänä tuote on liian jauhoisen ja mauttoman oloinen, suorastaan liisterimäinen ja vaikea pureskella, siispä noin 15-25 astetta lämpötila olkoon suuhun sulloessa.
Silläkin uhalla, että muita saattaa jo ehkä hieman kyllästyttää, kommentoin. Et ole nähdäkseni vastannut/ehdottanut yhtään mitään varsinaiseen kysymykseen, eli miksi kiertoilmauuni ei olisi hyvä vaihtoehto? Jos olet, kerrotko minulle ja alkuperäiselle kysyjälle, missä? Onneksi sentään joihinkin voi luottaa, ystävämme DVB-G onneksi tuli ja kertoi kuinka asiat pitää hoitaa ja jätti turhat lätinät vähemmälle:thumbsup:
Ehhht oo tosissas.. jäikö lääkkeet taas ottamatta? DVB-G:tä en tunne, joten siihen en ota kantaa. Alkuperäinen kysymyspostaus: #5471 (jota kysyjä myöhemmin tarkensi #5475 ja #5478) Ja tässä mun vastineet alkuperäiseen: #5472 (check) ja #5474 (check) Niin, missä olikaan sun vastaus? Aivan. Jos lopettaisin sen psknjauhamisen ja vastaisit kysymykseen. Yritä edes. (Huomaan että vasarointi on ainakin vähentynyt.) Ainiin: :thumbsup:
Ei kukaan ole vieläkään vastannut siihen kiertoilmauunikysymykseen jota alunperin kysyttiin. -toim. huom. Jatkakaa tappelua!
Joo, mutta yritys on ollut kova sitä oikeaa vastausta odotellessa.. Ehkäpä CeeLo yllättää.. (epäilen) Pitää kohta kääriä hihat
Ai niin, mulla oli oikeeta kysyttävääkin. Saksalaisessa nettikaupassa tilauksen statuksena on "vorraus. Liefertermin: KW43." Vorraus ilmeisestikin tarkoittaa etukäteismaksua, mutta onkos toi Liefertermin lähetysaika? KW43 vois tarkoittaa Viikko(Woche) 43:sta, eli tätä viikkoa? Jos näin on niin mikä tuo K W43:n edessä on?
MOT Saksa 2.0a saksa-suomi Liefertermin s, m; die ~e; liike-el toimitusaika (määräaika) K on epäselvänä, googlettelin kyllä mutta jäin käsitykseen että KW43 tarkoittaa viikkoa 43. edit:Jahans, Wikipedia auttoi, KW on lyhenne Kalenderwochesta eli kalenteriviikosta.