Uudenlainen DVD-arkistointi?

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Dobermann, 10.04.2005.

  1. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Nyt on 125 taskua odottelemassa täyttöinspiraatiota. Ostin Myllyn Prisman hyllyn tyhjäksi ja enemmänkin olisi kelvannut. Tosiaan osasto on pc-tarvikkeet/dvd-telineet. Aikaisemmin etsin ja minua kehoitettiin etsimään mappien/paperien-osastolta; samoin katselin tyhjien cd ja dvd -medioiden kohdalta. Mappiosastolla meinaan on yhdenlaista cd-taskua kansioihin, eli aika hassuun paikkaan on laitettu.Tiedoksi vain muille "metsästäjille". :)
     
  2. Walker_78

    Walker_78 Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    1 047
    Saadut tykkäykset:
    7
    Toisaalta ihan kätevä toi muovitaskusysteemi, mutta voivatko ne naarmuttaa?

    Edit: Eikös esim. cd/dvd slim-caset olisi yksi ratkaisu? Veisivät kuitenkin huomattavasti vähemmän tilaa kun 14mm kotelot.
     
    Viimeksi muokattu: 25.09.2008
  3. Morden

    Morden Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2002
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alko meikäläistäkin kiinnostamaan tämä. Mites olette boksien kanssa menetelly? Jätättekö boksit ehjiksi, vai kannibalisoitte myös ne taskuihin?
     
  4. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Vähempiarvoiset boxit (tuplalevyt ja useamman leffan boxit) surutta ojoon. Hienot kotelot jätän esille (digipackit jne).
     
  5. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ei naarmuta. On sellainen kuitukangas tai vastaava levyä vasten.
    Itse en isoja bokseja ole pilkkonut, jos on kahden levyn boksi (2 levyä menee tuollaiseen koteloon), niin silloin olen kyllä hajottanut.
    Tarviikos kukaan muuten tyhjiä koteloita?:)

    Tässä viestissä on muuten minun systeemini:

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=857394&postcount=192
     
    Viimeksi muokattu: 27.09.2008
  6. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä ei varmaan kiinnosta ketään, mutta kerronpa omanikin:
    Levyt laitan tiimarista ostettuihin n. 74:n levyn "koteloihin". 1 maksaa n. 5 euroa. Ja alkuperäiset kannet laitan pahvilaatikkoon odottamaan vitriinipaikkaa...

    Kestän olla ilman kansia erään tosi hienon leffoihin tarkoitetun tietokantaohjelman ansiosta. Se löytyy täältä. On aikamoinen bittinikkari se jäbä, joka tota duunaa. Jos ohjelmaan on järkeviä toiveita, niin se tekee ne siihen ihan huvikseen. Palvelua, jota ei voi koskaan odottaa esim. Microsoftilta.:D

    Olen saanut muutaman parannuksen läpi, ja seuraavalta versiolta voi odottaa tosi paljon. Tolla saa automaattisesti haettua leffan tiedot IMDB:stä, ja julisteita impawardsista (muun muuassa). Oikeastaan en tiedä kaikista toiminnoista varmaan puoliakaan, koska niitä on niin tajuttoman paljon. Haut on tosi monipuoliset, ja näyttelijöistäkin voi tehdä omat kuvalliset korttinsa, jotka näkyy thumbnaileina leffojen tiedoissa kun härvää hiirellä nimien päällä jne...
     
  7. MiguZ

    MiguZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    5
    Uudenlaisesta dvd-arkistoinnista innostuneena minäkin marssin paikalliseen Prismaan etsimään nuita edellämainittuja lehdyköitä, joita ei kuitenkaan pienoiseksi pettymyksekseni kaupasta löytynyt. Siitä suivaantuneena aloin sitten googlettelemaan josko niitä löytyisi via internet. Tehokkaan etsinnän päätteeksi löytyi kuin löytyikin tanskalainen sivusto (tuote on ilmeisesti tanskalainen), joka myy noita dvd-taskuja ja vieläpä varsin kohtuulliseen hintaan.

    http://www.bjmusik.dk Tuollainen virma

    Eipä siinä, loin sivuille tilin ja tein sitten koetilauksen. Laitoin 3 pakettia (jokaisessa 25 lehdykkää) koriin ja suuntasin kassalle. Kaikki sujui ihan mukavasti ja loppujen lopuksi hintaa tuli vain n. 15 euroa. Ja tämä siis posteineen kaikkineen. Tuntui todellakin edulliselta. No, siitäkin huolimatta etenin rohkeasti maksuvaiheeseen ja uskalsinpa laittaa visakortin numeronkin. Kovasti siellä luki, että securea on. Sitten vaan klik klik betal, niin eipäs sitten tapahtunutkaan mitään. Tai tapahtui, että olin yhtäkkiä takaisin etusivulla. Ei mitään ilmoitusta, että "kiitos kaupoista" tms. Eikä s-postiinkaan ole tullut minkäänlaista ilmoitusta. Tilini tuolta sivuilta löydän, mutta sielläkään ei tilausta näy. Enkä uskalla ainakaan vielä tehdä uutta.

    Nyt sitten kauhulla odotellaan, että mitenköhän äijän käy. Eli meneekö rahat visalta, mutta tuotetta en koskaan näe. Sinänsä se ei haittaa, jos vain menee se 15 euroa, se ei kaada taloutta. Mutta jos käy niin, että korttinumero menee huijareille ja alkaa visa vinkumaan niin sitten ottaa pattiin. Aina se pieni pelko on kun uusilla sivustoilla liikkuu. Sivusto kuitenkin näyttää ihan lailliselta jne.

    Lopuksi pahoittelut, jos tämä tuli väärään osastoon. Olisiko pitänyt olla esim. kauppapaikat -osastolla....?
     
  8. Walker_78

    Walker_78 Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    1 047
    Saadut tykkäykset:
    7
    ^Kyllä toi ihan luotettavalta paikalta vaikuttaa, semmoiselta pikkupuljulta. Luulen että tilauksesi kyllä onnistui ja näet tilaustatuksesi pienellä viiveellä.

    Anteeksi off-topic.
     
  9. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vaikuttaa ihan Oklta, ehkä 2 vuoden päästä tuota voisi kokeilla, ellei tyyppi kyllästy tekemään tuota. Nyt se lienee jollain sellaisella tasolla kuin suurin osa muistakin dvd-kannoista. Tosin nämä 'huvikseen' tehdyt kannat ovat kokonaan tekijän innostuksen varassa, kun se loppuu niin silloin loppuu sovelluksen kehityskin. Tässä mielessä hieman riskejä. Onneksi Microsoftin tuotteita tekee sentään palkalliset.
     
  10. Polite

    Polite Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2003
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    3
    Onkos joku löytänyt taskuja pääkaupunkiseudun tai Tampereen prismoista?
     
  11. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Postikulut ovat tosiaan kovat: 18,30 euroa riippumatta tilauksen koosta. Sivuilla näkyvät toimitusehdot eivät näemmä sido firmaa ("Yksityisasiakkaat maksavat lähetyskulut Postin ja Matkahuollon voimassaolevan hinnaston mukaan").
     
  12. MiguZ

    MiguZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    5
    Minäkin tuossa aiemmin kirjoittelin tilauksesta eräästä tanskalaisesta liikkeestä, mutta se meni puihin siksi, ette visa ollutkaan käypä "valuutta" vaan hyväksyivät vain tanskalaiset kortit. Tänään tein tilauksen wesellcd.comista. Sielläkin postikulut olivat kovat, mutta tilasin kokeeksi pari pakettia 25 sivun settejä. Nyt odotellaan, josko löytävät perille. Visa pitäisi ainakin olla tällä kertaa hyväksyttävä lärpäke.

    Eli hinnat olivat siellä seuraavat:

    25 sivun paketti 6,95€
    postikulut 13 € :eek:

    Tulipahan nyt kuitenkin tehtyä. Hyväksytin asian aivoillani perustelemalla tyhjien dvd-koteloiden hinnan kaupassa, joka on suurinpiirtein 3 euroa per 5 koteloa. Jos niitä siis ostaisi, niin aikalailla samoihin menisi. Ja tottakai nyt säästyy tilaa vähintään sen 50 kotelon verran.
     
  13. Vox

    Vox Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2003
    Viestejä:
    875
    Saadut tykkäykset:
    8
    Suoraan hyllystä en ole löytänyt, mutta tuotteen EAN-koodin (5701289009276) kertomalla tavaraa voi tilata myyntiin sen verran kuin tarvitsee. Tilauksen voi tehdä osaston palvelupisteestä.
     
  14. saku

    saku Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2004
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täyttyipä varaamani hyllytila minullakin. Tein radikaalin päätöksen tilan lisäämiseksi. Tyhjensin kaikki yhden tai kahden levyn pakkaukset kansistaan ja siirsin levyt alumiinisen Clas Ohlssonista ostamaan CD/DVD laatikkoon, joihin mahtuu 390 levyä. Laatikko on ikään kuin pieni riippukansio laatikko. Kuhunkin numeroituun riippukansioon mahtuu kaksi levyä. Kannet keräsin pahvilaatikoihin ja siirsin kellarikomeroon jonkinlaisessa aakkosjärjestyksessä, kun en hennonnut pois heittää. Blue-ray ja HD-levyt sekä boksit jätin entisille paikoilleen hyllyssä. TV- boksit olisivat liikaa hajonneet, koska osia tulee koko ajan lisää ja nekin jäivät entisille paikoilleen.
    Järjestystä varten pidän listaa tavallisella Excel- taulukolla, jonssa nimikkeet ovat järjestetty aakkosiin. Kunkin levyn kohdalla on myös viite kotelon riippukannen järjestysnumerosta. Ottaessani levyn boksista, otan sen ilman nimeä oleviin irtokansiin katsomisen tai lainaamisen ajaksi. Levyyn itseensä en ole raskinut kirjoittaa riippukannen numeroa vaan haen numeron Excell taulukon avulla. Koska olen äsken tehnyt mainitun järjestelyn, ei vielä ole käsitystä ratkaisuni toimivuudesta käytännössä.
     
  15. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Suosittelen Dvdprofilerin käyttöönottoa - toimii hienosti tuollaiseen tarpeeseen.
     
  16. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Niinpä.

    http://forum.dvdtalk.com/dvd-talk/527949-my-dvd-storage-solution-now.html

    Kokoelman jatkuvasti laajetessa on osa levyistä jäänyt kaappeihin odottamaan uuden dvd-hyllyn teettämistä tai levyjen mapittamista. Vaihtoehtojen väliltä arpoessa tuli vastaan ketju, jossa tilaongelmaan on käyty käsiksi paperileikkurin avulla. Eli dvd:n kansipaperin molemmin puolin otetaan muutama milli pois, jolloin paperi menee 7 mm:n slim case -koteloihin.

    Testailin menetelmää korealaisiin halpislevyihin ja ihan asiallista jälkeä tuntui tulevan. Selkämys oli periaatteessa ainoa kohta, josta voisi ehkä huomauttaa. En olisi ryhtynytkään hommaan, jos kansipaperin reunoissa olisi ollut tekstiä tai muuta dataa.

    Modatun devun jälleenmyyntiarvo kai romahtaa, mutta jos en ole siitä luopumassa tai parempaan päivittämässä, niin miksei? En mitä tahansa criterioneja alkaisi pimppaamaan, vaan valikoiden. Tilaa tulee sentään melkein puolet lisää. Clasulta saa koteloita 34 senttiä kappale ja paperileikkurin 13 eurolla, joten investointi ei ole hirvittävä.
     

    Liitetyt tiedostot:

    • 012.jpg
      Tiedostokoko:
      34 KB
      Katsottu:
      428
  17. Nipa

    Nipa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.11.2000
    Viestejä:
    878
    Saadut tykkäykset:
    0
    Askartelin oman kokoelmani kapeisiin koteloihin ja sain yhdeksän metriä levyjä menemään kuuteen metriin. Snapperit, boksit, Criterionit ym. erikoisuudet jätin alkuperäisiin pakkauksiin. n. 60% levyistä meni lopulta noihin 7mm koteloihin.

    Hintaa koko hommalle ei paljoa tullut, kotelot olivat 10snt kappale + paperileikkuri hieman yli kympin. Uusi hylly olisi maksanut saman verran, isompi huone uutta hyllyä varten olisi sitten ollut hieman kalliimpi investointi :)
     
  18. scorps

    scorps Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.07.2001
    Viestejä:
    506
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tilasin samaisia taskuja ja mapit pienikiva.fi -nimisestä liikkeestä. Toimituskulut kovat, mutta iso oli tilauskin (350+ dvd-levyä + tulevat).
    Otin yhteyden valmistajaan, joka antoi linkin maahantuojan sivuille. Soitin sitten sinne, mutta eivät suostuneet antamaan tietoa siitä kuka olisi jälleenmyyjä.
    Laitoin sähköpostia pienikivaan ja sieltä vastattiin, että he myyvät ko taskua eri tuotekoodilla edelleen. Tosin heidän käyttämällään tukulla on varasto tyhjä, mutta parissa viikossa pitäisi saapua.
    Ei kellään olisi käyttöä n. 300:lle kotelolle ja neljälle Ikean Benno-pylväälle?



     
  19. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Nyt näitä DVD-taskuja ei löytynyt tuolla koodilla enää Prismastakaan.

    Olisiko kellään mitään hajua, löytyykö noita taskuja Suomesta mistään muualta kuin tuolta pienikiva.fi -nettikaupasta? Olen toki sieltä aiemmin tilannut ja ei siinä mitään, hyvin toimittivat ajoissa jne., mutta nyt olisi tarve vain 2-3 pakkaukselle ja tuo nettikauppa veloittaa toimituskuluja n. 20€ riippumatta tilauksen koosta.
     
  20. Gergo

    Gergo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.11.2004
    Viestejä:
    610
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse rupesin kanssa näitä etsimään toisen topicin voimin kun en tätä älynnyt. Mutta itseänikin tuo Prisman malli kiinnostaa, puhutaanko tästä?

    http://fi.wesellcd.dk/?page=products&product_id=215