Uudenlainen DVD-arkistointi?

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Dobermann, 10.04.2005.

  1. Dobermann

    Dobermann Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2002
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heti aluksi pyydän anteeksi, sillä tiedän olemassa olevia "miten säilytät DVD:si?"-threadeja. Nyt kuitenkin haluan keskustella nimenomaan tästä metodista... Älkää ottako herneitä :)

    Kun nyt näitä levyjä alkaa olla se 500+ olen tilanpuutteen takia alkanut miettiä vaihtoehto-säilytysmahdollisuuksia. Hyllyt tursuavat ja tila ei riitä enää. Emäntäkin hermostuu kohta... :eek:
    Mieleeni juolahti ajatus laittaa jewel-casessa olevat levyt ja kannet kansioihin. Nämä vievät hyllyistäni leijonanosan ellei enemmänkin. Snapperit, digipackit, erikoisjulkaisut ja sensellaiset saisivat jäädä hyllyjä komistamaan, mutta tämä "värihelvetti" joutaisi ihan hyvin helppokäyttöisiin, nopeasti arkistoitaviin ja ennenkaikkea nopeasti selattaviin kansioihin.
    Tämänhetkinen ajatus on laittaa levyjen kannet ja sisälehdykät läpinäkyviin muoveihin, jotka voidaan sijoittaa helposti aakkosjärjestykseen erilliseen kansioon. Levyt sitten tuottavatkin pientä päänvaivaa, mutta onhan niitä kansioita levyillekin. Aakkosjärjestys ja ylläpito vaan vähän mietityttää...
    Kaikenkaikkiaan olen todella innostunut asiasta, ja niin on emäntäkin. Saapahan vähän tilaa hyllyihin ja pölyjen pyyhintä vähentyisi murto-osaan nykyisestä.
    Case Logic:lla on eräs malli (DVB40), joka vähän vastaisi tarvettani. Irrotettavat sivut, sisälehdykät saa levyjen kaveriksi. Samoin lisälevyt, mutta se on vain 40:lle levylle. Onko kellään tätä mallia käytössä?

    Onko kellään muulla halua tällaiseen, ideoita, parannusehdotuksia? Kaikki kelpaa. Keksitään porukalla hyvä systeemi ja etsitään ostopaikat ja tilataan kimpassa?
     
  2. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    500 meni täälläkin jokin aika sitten rikki ja samalla Lundiasta loppui tila. Itse olen katsellut tuollaista muovitaskua
    http://www.mmdesign.com/products/dvd_pro_sleeve.htm
    johon menisi 1-2 levyä, kansipaperi ja mahdollinen sisälehtinen. Hinta vain on turhan kova, mutta tilaan kuitenkin koe-erän kunhan tuotetta on taas saatavilla.

    Netti on täynnä kaikenlaisia vaihtoehtoja, mutta harvemmin näkee sellaisia joihin saisi kannet mukaan – tilaa on yleensä vain lehdykälle ja levyille. Ainakaan itse en halua laittaa kansia ja levyjä erilleen eikä DVB40 sen vuoksi jaksa kovasti innostaa.
     
  3. Dobermann

    Dobermann Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2002
    Viestejä:
    183
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen siinä käsityksessä, että tuossa DVB40:ssä ei ole tilaa kuorille, vaan ainoastaan mahdolliselle sisälehdykälle. Tai sitten olen ymmärtänyt väärin.

    Tuo antamasi linkki vaikuttaa mielenkiintoiselta vaihtoehdolta. Ainoastaan, onkohan noita mahdollisuus pistää kansioon, vai vaan tuollaiseen selailtavaan laatikkoon?
     
  4. cityjeesus

    cityjeesus Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    2 314
    Saadut tykkäykset:
    4
    Samanlaista systeemiä ovat näköjään muutkin kokeilleet. Mm. tästä ketjusta löytyy jutustelua asian tiimoilta viestistä #144 eteenpäin. Arkistointitekniikkaansa ko. jäsen esittelee tarkemmin täällä.
     
  5. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    DVB40:ssä ei tosiaan ole paikkaa kansille/kuorille ja siinä sen vika mielestäni on.

    Linkittämäni DiscSox DVDPro ei ole sekään täydellinen, koska muovitaskuille pitäisi kehittää jonkinlainen teline. Tuollainen siis löytyisi
    http://www.mmdesign.com/products/tray_dvd_pro.htm
    mutta se on vähän halvan näköinen.
    Ja saa niitä jonkinlaisiin bokseihinkin
    http://www.mmdesign.com/dvd-pro-cases.htm
    mutta eivät nuokaan silmiä hivele.

    Kansioihin näitä ei saa sellaisenaan vaan pitäisi hankkia konversiotaskuja
    http://www.mmdesign.com/travel.htm#conversion
    joissa rei'itys ei välttämättä vastaa meikäläistä.

    Edit: Sori, DVDPro ei näemmä mahdu konversiotaskuihin. Eli ei voi sittenkään kansioida. Äh.
     
  6. Jarmo

    Jarmo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2000
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    400 elokuvan rajan lähestyessä on minullakin työn alla uusi säilytystapa.
    Ihan ykkösenä olisi DVD Pro setti, jos niitä saisi.. Saatavuus on huono, hinta/dvd korkea (vielä päälle postikulut valtameren tuolta puolen).

    Näyttää siltä, että jokin kansiosysteemi on oltava korvikkeena, kunnes parempia tulee saataville maapallon tältä sektorilta. Kolme asiaa on vaatimuksena:
    -ei origami-harrastuksen tarvetta eli kansien on mahduttava ilman suurempaa taivuttelua
    -säilytystaskut eivät saa olla kansiossa kiinteänä, jotta järjestystä voisi helposti muuttaa.
    -levyjen on pysyttävä kunnossa vuosien säilytyksen ajan kiinni takertumatta tms.

    Ratkaisun löytäminen helpottuu, jos hyväksyy sen, että levyt ja kannet voivat olla erikseen. Silloin ei ole pakko käyttää samaa järjestystä: levyt voivat olla aakkosjärjestyksessä, ja kansille voi laittaa erilaisia muita järjestyksiä, jos haluaa. Esim, kotimaiset nippuun, kaikki 19 Jackie Chania omaan nippuunsa, tai sitten vaan kaikki kannetkin aakkosjärjestykseen.

    Tällä hetkellä on testikäytössä Clas Ohlsonilta CD-/DVD-kansio (tuote 32-6960, kuva). Kansioon mahtuu 90 levyä, 6/kansiotasku, kansiotaskut ovat irrallisia. Kansiotaskuja voi ostaa myös erillisenä ja käyttää niiden säilytykseen mitä tahansa kansiota. Vaikuttaa aivan kelvolliselta ja on hyvin tilaa säästävä.
    Kannet laitoin paksuun mappiin, mutta paksun mapin selailu on hieman hankalaa, joten taidan siirtää kannet normaalipaksuiseen kansioon. Kansipaperit ovat kirkkaissa A4-kansiotaskuissa.

    Vielä yhtenä ajatuksena, jota en ole jaksanut kokeilla, on laittaa kannet ja levyt samaan kansioon eli aina yksi Ohlsonin 6 levyn tasku + niitä vastaava kannet peräkkäin.
     
  7. Rick

    Rick Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusin taas tekniikkani, kun en halunnut uhrata tilaa nykyistä enempää ja halusin päästä levyihin käsiksi helpommin kuin kansiossa. Tarkempi kuvaus täällä. Nyt voi levymäärä vaikka tuplaantua ennenkuin tarvitsee lisää tilaa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2011
  8. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Mahtoi olla rankka homma väsätä jokaisesta elokuvasta tuollainen lipuke?
    Siistimmän näköinen on säilytys nyt (tosin melkein mikä vaan voittaa mapit), mutta elokuvankansia tulisi ikävä.
     
  9. Rick

    Rick Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rankinta oli saksia ne ja ujuttaa pussien taskuihin. :D Kokoelman ylläpitoon tekemäni Excel-sovellus tulostaa lipukkeet suoraan. Katsottavaksi valittavan leffan päättäminenkin on helpoin tehdä filtteroimalla fiiliksen mukaan softan avulla.

    Skannasin kannet, joten PC:ltä nekin löytyvät helposti. Kansipaperit/-pahvit laitoin talteen, joten mitään ei ole hukassa. Niihin vaan ei pääse niin helposti käsiksi. Tosin se ei ole tarpeenkaan, koska kurkkaan leffojen kuvaukset kuitenkin aina IMDb:ltä.
     
  10. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jo on arkistointi, hatun noston paikka :thumbsup: . Itse kyllä pelkään noita Fellowes-tyyppisia säilytyspusseja, niin naarmuisia muistoja. Tuo on ainakin tilaa säästävä, mutta jotenkin tunnen vetoa noihin alkuperäisiisn koteloin, niin värikkäitä jne :D.
     
  11. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Nyt ihan sattumalta löysin paikallisesti Prismasta hyväntuntuisia ja edullisia dvd-säilytystaskuja. 25 kpl maksoi vain noin 6-7 euroa.
    Yhteen menee kätevästi kansipaperi + ad 2 kpl levyjä.
    Pitänee etsiä vielä tuolle sopiva kansio, niin saa vähän järjestystä aikaiseksi. Levyjä tuntuu kertyvän, kun lähinnä ostaa niitä alesta, jolloin niistä ei pääse edes huutonetissä eroon millään järjellisellä (edes 4-5 euro/kpl) hinnalla.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ihan kivalta vaikuttavia taskuja – kun vaan saisi jostain hankittua. Googlella selvisi valmistaja, joka on tanskalainen AM Denmark.

    Tuon näköistä rumaa kansiota on ollut tarjolla.
     
  13. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Biltemassa on myynnissä erilaisia CD-levyjen tallentamiseen tarkoitettuja taskujuttuja. Muutamalla eurolla saa kymmeniä levyjä vetävän systeemin, eli jos halpaa haluaa.. Eihän nuo maailman parhaan näköisiä ole, mutta esim. tähän menee 96 levyä:

    http://www.biltema.fi/osteri/data/Kuvat/23_262iso.jpg

    Hinta 7,90e.
     
  14. Walker_78

    Walker_78 Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    1 047
    Saadut tykkäykset:
    7
    Itse en kyllä levyjä omista koteloistaan mihinkään laittaisi. Parempi on säilyvyys omassa kotelossaan. Tosin alkaa minultakin tila loppua vaikka on alle 200 DVD:tä. Joku DVD-teline/torni/hylly pitäisi hommata. Eiköhän sille jokin tila löydy.
     
  15. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Onko joku löytänyt "täydellistä" kansiotaskua devuille? Aidata tekee kuvien perusteella kivanoloisia taskuja: http://www.aidata.com.tw/products?c=468 Pitää vielä metsästää halvin ostopaikka niille.
     
  16. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Nuo yllempänä viestissä 11 olevat AM taskut on parhaat mitä on näkynyt (nyt noita näkyi taas tuleen myyntiin ainakin Raision Prismaan €5.95 paketti). Ennen kun nuo löysin niin erehdyin ostamaan yhden paketin noita Aidatan taskuja clasohlsonilta, niihin ei kansipaperi sovi kokonaisena vaan täytyy leikata "selkä" osa pois (tai taitella hankalasti väliin)

    Ongelma vielä on ettei A5 kokoisia paksumpia kansioita ole kovin helppo löytää edes erikoisliikeistä.

    Edit: suora linkki ei näemmä toimi, tuotenumero on 32-6960
     
    Viimeksi muokattu: 23.09.2008
  17. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kiitoksia infosta. Täytyykin sitten kaluta paikalliset Prismat. Amaray say goodbye... :)
     
  18. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Prkl. :mad: Vanhan Tampereentien Prisma, Itäharjun Prisma ja Piispanristin Prisma. Ei valikoimissa...

    edit: voi ollakin, check myöhempi viestini...
     
    Viimeksi muokattu: 25.09.2008
  19. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80

    Viimeviiikolla kun kävin Raision Myllyn prismassa niin siellä kyllä oli noita, elektroniikka-kodinkoneosastolla samassa hyllyssä kuin cd/dvd kansioita ja koteloita. Tuo on noita muita Prismoja isompi joten kai siellä sitten on parempi valikoima.

    Tuollakaan ei noita taskuja aina välillä ole ollut saatavana, luulisi kysyntää olevan sen verran että pitävät valikoimissa.

    kerran olen noita olen tilannut Pienikiva nimisestä nettikaupasta kun Prismasta olivat loppu, vaikka siellä oli halvempi hinta taskuilla niin postikulut oli aika kovat.

    EAN koodi paketille on 5701289009276 jos tuo nyt jotenkin autaa löytämään.
     
  20. amphosa

    amphosa No pain, No gain Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    825
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän nuo taskut ois kätsiä kun miettii että devuja on jotai 900, HD DVDtä 80 ja blu-raytä 30-40 kpl, mistä noita kaikkia tietää kun arkistointia ei ole tullut ikuisuuksiin tehtyä :p Tilat on vähissä ja eipä noita amarytä ja sinisiä saati punaisia koteloita haluais pahemmin nähdä. Koteloista ei kuitekaan tee mieli luopua vaikken koskaan aio edes luopua nykyisistä leffoista.