Dreambox - huippuboxi, esitelläämpä hieman

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana moveq, 24.08.2007.

  1. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Mutta monet valmistajathan tekee boksien betatestit tavallisilla käyttäjillä eikä hinnoissa ole yhtään alennusta... Ja melkoisesti vaivaa nekin bugikasat tuottaa.
     
  2. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Monet tekevät näin, jotkut taasen lähettävät testiboksit ilmaiseksi testaajille.
     
  3. Hensu

    Hensu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.08.2005
    Viestejä:
    240
    Saadut tykkäykset:
    0
    8000:stahan on testattu jo pitkän aikaa joidenkin testaajien toimesta ja niiden boksien hinnasta ei ole mitään käsitystä, tuskin ovat nekään mitään maksaneet. Nyt lienee kyseessä vaihe kaksi tuossa julkaisurumbassa eli nyt päästetään mahdollisesti vatipäät laitteen kimppuun tai näin ainakin minä toivon pääseväni...

    Hyvä jos Beyonin entiset Toppy-tekijät ovat ymmärtäneet testaamisen tärkeyden, tosin voisihan sekin boksi jossain vaiheessa tulla käyttäjille astikin vai tuleeko siitäkin DM 8k:n kaltainen "ensi kuussa tulee"-boksi. 8k tosin taitaa jopa tämän vuoden puolella pihalle tullakin eli valtikka siirtynee yksin Beyonwizille.

    Yhtä kaikki, toivottavasti markkinoille saadaan mahdollisimman hyvät ja toimivat boksit.
     
  4. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Beyonwizhän on jo "tulossa on" boksi, toivottavasti ei ikuinen sellainen.
    Tosin oikeastaan vain ennen viimejoulua tuntui oikeasti siltä, että Beyonwiz olisi oikeasti jo tulossa ja odottelin sen tulevan myyntiin.
    Nyt ei ole tietoa, koska laite olisi oikeasti mukamas tulossa myyntiin. Toivottavasti ilmoittavat piakkoin jatkoaikeistaan.

    Mitenkäs muuten DM 8000, tukeeko conax pairingia? Vai oliko DM 8000 ollenkaan tulossa kaapeliin?
     
  5. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dreamboxeissahan CAMit toimivat softalla (käyttäjien tekemillä plugareilla kait lähinnä), itse firmis ei taida sisältää juuri mitään toiminnallisuutta noihin korttipaikkoihin. Tuo paritus vaatisi siis jonkin sortin softaemulaatiota, ymmärtääkseni jonkun muun valmistajan paritus onkin noin jo PC-ympäristössä kierretty eli käytännössä valehdellaan laitteen olevan joku muu laite, johon kortti on paritettu. Ei ole hajua, onko moista tehty Dreamboxeilla, mutta tuntuisi luonnolliselta, että on, linux-PC:hän tuo aika pitkälti on softaympäristöltään. Dreamboxeillehan kaapeliyhtiöt eivät sinänsä tule ikinä myöntämään Cable Ready HD-logoa ja sitä myöden kortin parittaminen itse Dreamboxiin ei varmasti ikinä tule olemaan mahdollista.
     
  6. _jone_

    _jone_ Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi,

    Näin DM 7025 demon kaverilla ja vakuutuin siitä että hommaan itsellekki DreamBoxin.

    Nyt mietinkin että hommaako tuon 7025 vai odottaako 8000 mallia?

    Onko tuohon 8000 malliin tulossa muuta odottamisen arvoista kuin HD -valmius?

    Voiko tuota 7025 päivittää tukemaan hd -lähetyksiä?

    vielä tekniikasta... onko DM hd -tuki vain viritintason juttu vai pitääkö siinä päivittää myös "näytönohjain" ja onko 7025 ylipäätänsä mahdollista saada tukemaan HD lähetyksiä?

    Kiitos vastauksista
     
    Viimeksi muokattu: 30.07.2008
  7. moveq

    moveq Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2005
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan mielenkiinnosta kiinnostaisi kuulla mitä kaikkea kaveri demosi :)

    Tekniikalle tyypilliseen tapaan esim. tuo keväällä kauppoihin kärrätty DM8000:n pikkuveli DM800 on sisältänyt kasan lastentauteja. Ilmeisesti sekä rauta- että softapuolella. Sama homma oli aikoinaan DM7025:n kanssa ja varmaankin jokaikisen muunkin digiboxin.. En usko, että DM8000 tulee olemaan tässä suhteessa mikään poikkeus. Lisäksi kun avoimen ohjelmiston periaatteena on testauttaa tuotetta myös kuluttajilla (toki valmistaja testaa myös itse) aivan ensimmäiset käyttäjät saavat tukeutua kärsivällisyyteensä. DM7025:llä taisi mennä käytännössä noin vuoden verran, että softa oli kohdillaan. Äärimmäisen suuri osuus DM7025:n maturoitumiseen on kyllä ollut käyttäjien tekemillä lisäosilla, joita ilman laite ei tänä päivänäkään itsellä kestäisi hyllyssä kauaa. DM8000:n etuna (kuten myös DM800:n) on kyllä se, että se perii DM7025:n lisäosat / pluginit.

    Käytännössä ei. Laitteessa oleva videopiiri ei tue MPEG4 videota vaan ainoastaan MPEG2. Lisäksi laitteen videoliitännästä ei saa ulos kuin SD-resoluution kuvaa, eli videokuva ja kuvaruutunäytöt ovat aina perusresossa.

    Vanhempia Dreamboxeja voi kuitenkin käyttää ulkoisina virittiminä esim. PC:lle, XBOX MediaCenterille ja muille vastaaville laitteille. Täten antenni ja kaapeliverkoissa (SAT-puolella tarvitaan DVB-S2 virittimet, jotka eivät käy DM7025:een) DM7025 voi toimia vaikka tietokoneen ulkoisena HD-virittimenä ja tällöin saadaan paras mahdollinen kuvanlaatu. DM7025:llä voi myös tallentaa HD-lähetystä (ei kovin montaa yhtäaikaan) alkuperäisessä muodossaan ja tallennetta voi katsoa HD transport streamia tukevalla laitteella.

    Tähän tulikin jo vastattua..
     
  8. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä tästä tarkemmin, vaikka moveq asiaan jo oikeastaan vastasikin. HD-tuki ei ole millään tavalla viritintason juttu ja kaikki mainosteksteissä esiintyvät "HD-viritin"-termit ovat täyttä fuulaa. Itse viritin ei ota millään tavalla kantaa siihen, minkäresoluutioista videota viritetyssä streamissa kulkee, eli viritinkomponentit nykyisissä SD-vastaanottimissa ovat täysin HD-streamin vastaanottamiseen kykeneväisiä.

    Virittimeen liittyen HD-maailmassa voivat käytännössä tulla vastaan erilaiset modulaatiostandardit (kuten tuleva DVB-T2) tai taajuusaluerajoitukset (esim. kaikki viritinkomponentit eivät kykene virittymään Pekingin koelähetyksissä Suomessa käytettäville VHF-taajuuksille), mutta nämä ovat taas lähetystekniikan puolesta tehtyjä valintoja, eikä niillä ole varsinaisesti tekemistä itse HD-kuvan kanssa. DVB-T2 usein mainitaan maanpäällisestä teräväpiirrosta puhuttaessa, koska sitä käytettäessä saadaan yhteen kanavanippuun normaalia enemmän dataa ja se siksi soveltuu paremmin käytettäväksi HD-lähetysten kanssa, mutta mikään edellytys se ei HD-lähetyksille ole, eivätkä esimerkiksi nämä joidenkin televisioiden mainostetut "HD-virittimet" kykene DVB-T2-lähetyksiä vastaanottamaan.
     
  9. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Haha!!!
    Kelpasin betatestaajaksi, mutta pakko sanoa ei kiitos.

    Ne jotka eivät tiedä, niin arvatkaa paljonko tämä preferential price on.
     
  10. janilxx

    janilxx Guest Guest

    No kaikkihan sen jo kai tietävät.
    The preferential price for the DM8000 with DVD-Burner, 500GB Hard Disk and WiFi Card is 899€
     
  11. Timo_P

    Timo_P Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Dreambox 600PVR boksia yleensäkään mahdollista fläshätä DreamUP softalla ristiinkytketyn verkkokaapelin kautta? Saan kyllä selaimella yhteyden Dreamboxiin normaalisti, mutta kun DreamUP:iin laittaa oikeat IP-osoitteet tietokoneelle ja boksille ja "use network" on valittuna ja klikkaa Connect niin se vaan valittaa että COM-porttia ei löydy. Kokeilin myös disabloida Windowsista COM-portit kokonaan pois käytöstä, mutta sen jälkeen DreamUP vaan ilmoittaa että "can't find any COM ports - aborting" ja se ei käynnisty ollenkaan.

    Pitääkö tässä nyt hommata nollamodeemikaapeli että tuon saisi pelittämään?
     
  12. Hara

    Hara Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    DreamUp vaatii sen nollamodeemikaapelin jotta päivitys saadaan tehtyä. Vaikka se itse päivitys menisikin verkon kautta.

    Jos et halua nollamodeemikaapelia hankkia boksin saa päivitettyä valitsemalla imagesta software update moodin (jos tämänhetkisestä imagesta löytyy)

    Tai sitten komentoriviltä:
    mount -o rw,remount /boot
    rm /boot/*


    Ja ottamalla yhteyttä browserilla http://DBosoite ja valitsemalla flash upgrade.

    Jälkimmäisen vaihtoehdon osalta on syytä olla vähän varovainen koska sen jälkeen laite ei enää käynnisty imageen ja sinun täytyy tietää minkä osoitteen DB saa DHCP:llä, jotta saat siihen yhteyden
     
  13. Timo_P

    Timo_P Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku vielä neuvoa miten saisi Ylen tekstitykset toimimaan?

    Suoraan ne ei toimi, joten asensin gSub pluginin ja sitten korvasin gSUB.channels tiedostoon suomen kanavien tiedot tältä sivulta löytämilläni tiedoilla:

    0011 0911 451 fin - YLE TV1
    0021 0911 452 fin - YLE TV2
    0091 0911 453 fin - YLE Teema
    0081 0911 454 fin - YLE24
    0051 0911 771 fin - YLE FST

    gSub asetuksista laitoin sitten "First language: Finnish", mutta vielä ei tekstitykset toimi. Pitääkö asetuksista vielä säätää jotain, vai mikä on vialla?
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2008
  14. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tuohon pitäisi riittää että, joko valitsee jokaiselle kanavalle erikseen sopivan tekstityksen ja käynnistää lopulta enigman uudelleen tai sitten asentaa tuon 2subin ja valitsee sillä sopivan teksityksen. Ainakaan 7025:lla ei ole tarvinnut mitään tiedostoja käsin editoida. Itse olen käyttänyt tuota 2Sub (+ 2Lang) menetelmää, jolloin tektitykset toimivat myös tallennuksissakin. Onhan image sellainen että siinä tektitys pitäisi toimia?
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2008
  15. Hara

    Hara Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2004
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    0
    gSub hakee tekstityksen http daemonin kautta, joten varmista että gSubin conffiksessa on oikea salasana jos olet pistänyt http autentikoinnin päälle.
     
  16. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja itse kirjoitin mitä sattuu. Tarkoitin 2Sub ja 2Lang plugineja.
     
  17. DonBravo

    DonBravo Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dear xxxxxx

    thank you very much for your interest in the beta-test of the DM8000,
    unfortunately we could not consider your appliance.

    Because of the very high number of incoming requests it was not possible to
    select the beta-testers objectively any more so we had to decide by drawing
    lots in part.

    Anyhow we hope that you will decide to buy a DM8000 and remain

    with kind regards

    your Dream-Multimedia-Team
    ________________________________________

    yhyy :OI epäreilua.
    Lähetin sinne 2pv open beta mainoksen jälkeen emailia ja pari myöhemmin.
    Olisin mielelläni maksanut tuon hinnan beta poksista. Tietäen että tuloksena paljon pätkivää kuvaa, mutta silti.

    -odotellaan sitten....
     
  18. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Niin taitaa vielä odottaa beta-testaajatkin, tosin 899 euroa (-50e hyvitys) köyhempinä.
     
  19. janilxx

    janilxx Guest Guest

    oho näinkö kävi betojenkin kanssa. On se nyt kumma kun näiden boksien teko on niin vaikeeta. Taitaa lähteä popcornin tunti kohta tilaukseen (tai ainakin selvitykseen olisko se riittävän hyvä ekaks makkariin)
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 09.10.2008
  20. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Nyt "betatestaajille" on tullut noita laitteita. Jospa niitä tulisi myyntiin vielä ennen joulua, siis tämän vuoden...