Oletko tyytyväinen nettinopeuteesi?

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana ElvisThePelvis, 26.01.2007.

  1. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Olisikohan ollut tarkoitus kirjoittaa 'meganen'?
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei mistään. :) Pahoittelen asiavirhettä.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Täytyypä sanoa, että olen (vaikka kyse onkin vanhempien nettiyhteydestä, jota pääsen käyttämään vain kotona käydessäni). Hommahan meni niin, että vanhemmillani oli aiemmin Telewellin 20x-modeemi (DNA:lta saatu) sekä Buffalon tukiasema. Nettiyhteys on 2/1 (tai siitä ainakin maksavat), ja kyseinen nopeus on speedtest.netissä varmistettu suhteellisen oikeaksi. Tuossa muutamia päiviä sitten salamoi, ja molemmat laitteethan siinä sitten menivät (tukiasema ei enää reagoinut mitenkään, ja modeemi ei enää osannut yhdistää mihinkään).

    Lähdinpä sitten verkkolaiteostoksille. Käväisin DNA:lla kysymässä suosituksia, mutta kun nyt tällä hetkellä kaksi Telewelliä on lakannut toimimasta oikein, niin eipä kiinnostanut merkin suositusta uskoa (etenkään kiskurimaisella 49 euron hinnalla).

    Käväisin sitten Stockmannilta hakemassa ADSL-modeemiksi Zyxelin 660R-D1:n; merkkiä on suositeltu ja laite vaikutti laadukkaanoloiselta (hintakin oli alle 45 euroa), ja tukiasemaksi sai luvan kelvata Buffalon uusin 40 euron vaakatasoon asetettava laite. Olin varautunut ongelmiin modeemin kanssa, koska jostain oli tarttunut pelkotila siitä, ettei esimerkiksi Baana ala pelittämään ilman konffaamista. Onneksi tämä pelkotila oli turha, sillä laitehan alkoi pelittämään heti. Jostain syystä Buffalo ei antanut AOSS:llä yhdistää kuin yhteen läppäriin, mutta onneksi tässä parina vuotena olen vihdoin oppinut manuaalisesti asentamaan langattoman verkon (kyllä, nyt nolottaa, kun niin yksinkertaista asiaa piti vielä pari vuotta sitten todella vaikeana), ja niimpä näin maaseudella harvaanasutulla alueella perus-WEP-salaus manuaalisesti sai luvan kelvata.

    Anyway, asiaan... Käynnistin speedtestin, ja ihmetyksekseni se tarjosi nopeudeksi kutakuinkin 7/1 (meillä on siis 2/1 yhteys nimellisesti). Testasin tämän useammalta läppäriltä, ja tulos oli sama. Uusien laitteiden myötä siis ainakin speedtestin mukaan nettinopeus on lähes kolminkertaistunut. :thumbsup:

    En tiedä liittyykö tähän se, että Zyxel on ADSL2+ -modeemi, jota tietenkään esim. Telewellin aiempi malli ei ollut. Olen vain ymmärtänyt asian niin, että tuo ADSL2+ mahdollistaa suurempien nopeuksien käyttöönoton, muttei suinkaan nopeuta yhteyttä.

    Loppuun vielä sellainen ajatelma, että hieman kaduttaa (nyt kun AOSS ei ole käytössä) etten hommannut vanhemmilleni vaikka Zyxeliltä tai D-linkiltä (kuulemma hyvä) modeemilla varustettua tukiasemaa (kaikki yhdessä laitteessa -ratkaisua). Toisaalta, Buffalo myy sen verran kuin häkä, että ei se nyt kauhean huono laitekaan voi olla.
     
  4. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Porukoittesi nopeusluokka on korotettu 8 megaiseen, mutta he eivät ole vielä älynneet sitä.Muuten tuo ei ole mahdollista.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Onhan tuo tietenkin mahdollista, mutta eikö asiasta pitäisi tulla ilmoitus tai jotain. Pitääpä pyytää heitä vaikka tarkistamaan viimeksi tulleen laskun, jos asia siitä ilmenee. Homma vaan meni niin, että aiemmin oli 4/1 yhteys, ja he laskivat sen 2/1:een, kun ei ollut järkeä maksaa nopeudesta jota ei tarvi.

    Muistaa pitää myös se, että tein ne speedtest.net testaukset, jotka antoivat vielä tulokseksi 2/1, ihan tässä parin viikon sisällä. Se olisi aikamoinen yhteensattuma, jos parissa viikossa (juuri kun hankittiin uudet laitteet) DNA olisi yhtäkkiä korottanut nopeutta.
     
  6. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paljonko on käytännön imurointinopeus kotimaasta, maksimaalisen nopeasta lähteestä? Sanotaan vaikkapa MBnetin AjuriApajalta jokin iso ajuripaketti tms.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No 100 megan tiedostoa ladattaessa Firefox näytti sekuntivauhdiksi n. 700kt:ä. Tosin ei ole ikinä ainakaan omilla koneilla nähnyt käyttäessä mitään nettiä, että nuo selaimissa näkyvät latausnopeudet olisivat itse nettinopeutta vastaavat.
     
  8. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tuo ei ole kyllä 2 megaista nähnytkään, sillä nopeus olisi jotain 200 - 230 kt/s.

    Porukoillasi on siis 8 megan liittymä, onneksi olkoon.Pieni vajuma johtunee haja-asutusalueen pitkästä etäisyydestä telejakamoon.

    Kyllä se selaimessa näkyvä latausnopeus vastaa hyvin lähelle liittymän todellista nopeutta, kunhan kaista on vapaa (ei muita latauksia taustalla käynnissä) ja lähde mistä impataan on maksimaalisen nopean tietoliikenneketjun päässä l. ei muodostu pullonkaulaksi.MBNet on hyvä testipaikka todelliselle imurointinopeudelle, heidän palvelimiltaan yhteydet ovat viimeisen päälle kunnossa tänne kotisuomeen.
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2008
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin, pääasiahan tässä on, että nopeutta nyt ainakin sitten riittää, ja pilkkahintaan. :naminami:

    Tuo jääköön mysteeriksi miksi parisen viikkoa aiemmin speedtest (joka aina on näyttänyt nettinopeuden liittymän nimellistä nopeutta vastaavasti) näytti nopeudeksi sen 2/1, ja nyt sitten uusien laitteiden myötä yhtäkkiä 7/1.
     
  10. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei nuo nopeudenmuutokset mitenkään harvinaisia ole. Palveluntarjoajat haluavat jatkuvasti rajata nopeusluokkia liiketoiminnalleen sopivimmaksi ja vanhat asiakkaat siirretään automaattisesti johonkin uuteen luokkaan. Ilmoitus tästä toki tulee, muttei varsinaisesti vaadi mitään toimia, joten on voinut hyvin mennä ohi vanhempiesi kohdalla.
    Hiukan tapauksesta riippuen kuukausimaksut pysyvät samoina tai sitten nousevat. Itse olen kokenut molemmat vaihtoehdot (mitään pakkonousua hintoihin ei tosin tullut, mutta samalla hinnalla nopeus olisi puolittunut. Valitsin ennemmin 5x nopeuden ja hyväksyin 5€ kk-maksun korotuksen).

    Eli kuten aiemmin todettiinkin, on vanhempiesi käyttämän nettiliittymän nopeutta jossain vaiheessa nostettu, millään laitteella sitä ei voida sovitusta nostaa.


    Niin ja itse olen tyytyväinen nopeuteen. 10/10Mbit/s yhteys, joka ehkä on hiukan liiankin nopea. Tai ennemmin ottaisin hiukan halvemman ja hitaamman, mutta kun alempi nopeus olisi megainen....
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Todennäköisempää taitaa olla se, että tuon valtavan ukkosmyrskyn aikana salama on tehnyt tuhojaan myös siten, että siellä palveluntarjoajan päässä on asetukset nollaantuneet, ja jostain syystä sitten nopeus on meillä 2M:n sijasta 7/1.

    Kesällä palveluntarjoajan laskuissa kyllä oli kohta, jossa pystyi kolmen kuukauden ajaksi nostamaan nopeutta ilman mitään kuluja (myöskään nopeuslisästä itsestään), mutta tiedän faktana, etteivät vanhempani tarttuneet siihen, ja myöskin sen, etteivät he ole saaneet mitään nopeudenlisäysilmoitusta (olen myöskin hyvin pitkälle laskuvastaava).

    Edelleenkin haluan nostaa todennäköisyyden pointiksi tähän: eikö se nyt kuitenkin aika epätodennäköistä ole, että ensin pari viikkoa sitten speedtest yms. näyttävät oikeaa 2M:n yhteyttä, sitten ukkonen tuhoaa nettilaitteet, ja kun uudet hankitaan, niin silloin yhteys onkin nopeampi. Olisi aikamoinen yhteensattuma jos juuri tuolla vajaan kahden viikon aikajaksolla palveluntarjoajalta olisi yhtäkkiä tullut yleinen nopeudenlisäys.

    Eli eiköhän tässä herra ukkonen tehnyt tepposet sekä vanhempieni laitteille että palveluntarjoajan asetuksille.
     
  12. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin vielä jokin aika sitten tyytyväinen 24/1 yhteyteen (22740/1019 Kbit/s), mutta nyt kaista loppui kun katsoi esim. Olympialaisia HDna, enää ei ollut asiaa yhtäaikaiseen ison tiedoston lataukseen, Olympialaisiin ja tietokoneella nettivideon katsomiseen. Joku 30/5 liittymä olisi sellainen joka riittäisi, mutta ADSL2+ maksimi on 24/3.5. Toki ns. normaalissa käytössä nopeus on hyvinkin riittävä, mutta kun aletaan streamata HD-kuvaa niin...
     
  13. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Maksan 24/1, käytännössä on about 7/800. Toisaalta ihan jees, isoG verkkolevy, saunavisio ja netti 38e/kk ja koska en pääse 8M nopeuteen, ton voi lopettaa milloin vaan.
     
  14. PimeydenPaavi

    PimeydenPaavi Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    0
    10/1 Mb yhteys pelkällä 30€ kytkentämaksulla, niin on pakko olla tyytyväinen.
     
  15. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olen tyytyväinen. Ilmainen 2 megainen VDSL, vastaa ~10 megan ADSL-liittymää.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2008
  16. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Ei voi pitää paikkaansa?
     
  17. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    2 megainen VDSL -linja vastaa 2 megaista ADSL -linjaa.
     
  18. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    PSOAS tarjoaa 5/3 liittymän ilmaiseksi. Pakko olla tyytyväinen.

    Pelkkä 25€:n avausmaksu piti maksaa.
     
  19. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Tuo 2 megan VDSL:hän on 2-kertaa parempi kuin tuommoinen ~10 meganen ADSL, siis sen upload-nopeuden osalta ;)
     
  20. suolet

    suolet Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2007
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Soneran 10/10.
    On toiminut kuin unelma, ei pienintäkään ongelmaa.