PS3 ja RJ45 verkkokovalevy

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana timolaas, 10.02.2008.

  1. jmarttin

    jmarttin Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2005
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kyllä tosi vaikeaa tuon linkstation liven kanssa. Mullakin välillä näkyy kaikki kansiot ja tiedostot PS3:ssa. Välillä pelkät kansiot ja joskus ei mitään. Lähes pari kuukautta olen taistellut :OI

    Maailmalla joku on todennut, että jos vaihtaa japanilaisen firmiksen, niin sitten toimii mediapalvelin toiminto ongelmitta. Toinen vaihtoehto on asentaa twonkymedia.

    Itse kokeilin normaali firmiksella 2.10 vaihtaa kieleksi japanin. Se ei auttanut, mutta huomasin, että japanilainen puoli on paljon laajempi vaikka firmis on sama. Valikoita on paljon enemmän. Huhuja kuulemma on, että Buffalo on tiedostanut ongelman ja uusi päivitys on tulossa.

    Keskustelu tästä löytyy http://boardsus.playstation.com/pla...thread.id=46918&view=by_date_ascending&page=1
     
  2. GaryTTirn

    GaryTTirn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.09.2002
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itse kyllästyin myös Buffalon Linkstation Liven vakiomediaserverin toimimattomuuteen ja häkkäsin sisään Twonkyn (Buffalon takuun menetyksen uhkailusta huolimatta), näiden ohjeiden mukaan. Twonky kyllä toimi hienosti, mutta ei vaan huvittanut maksaa Twonkyn lisenssistä 30 euroa, joten etsin toisen vaihtoehdon kun sen 30 päiväntestiaika meni umpeen.

    Löysinkin valmiiksi käännetyn Open Source uShare 1.0:n NAS Centralista. Koska Linkstation oli jo häkkätty *auki* Twonkyn asentamiseksi, ei kun kokeilemaan. uShare 1.0 toimi kyllä mutta se ei tukenut kovin montaa mediatyyppiä (vain kuvat (ainakin JPG) ja MPEG1/2) Playstation 3:n kanssa joten jotain piti tehdä.

    No, otin ja käänsin itse uShare 1-1a:n ja tein siihen pienet modifioinnit, joka jälkeen kuvat (JPG), MP3:set, AVIt (Xvid, Divx), MPEG1/2, Windows Media Video (WMV) ja M2TS (AVC/MPEG-2 transport stream AC3 tai LPCM äänillä) ovat toimineet kuin Twonkyllä aikanaan. Pistin tiedoksi uSharen kehitystiimille nuo tarvittavat modifioinit, niin että tulevaisuudessa voivat lisätä ne suoraan omiin julkisiin koodeihinsa. Itse käytän vain PS3:sta, joten en tiedä vaikuttavatko tekemäni muutokset esin. Xbox 360-toimintaan uSharen kanssa. Intelin uPnP Toolkitin kanssa tuo ainakin toimi.

    Tein tuosta uShare virityksestä uuden paketin, tällä kertaa ilman turhia kirjastoja (FFMPEG & pääosa libdlnasta). Tässä
    binääri-paketti ja kehityksestä kiinnostuneille tässä sorsa-paketti. Asennus tuota NAS Centrealin ohjetta mukaillen.
    uSharen saa käynnistymään automaattisesti LinkStationin bootissa paketissa olevan readme:n ohjeiden avulla.

    Halukkaat asentavat tämän viritetyn uSharen täysin omalla vastuulla LinkStationiin.
    Itse en sattuneesta syytä ole vielä asennuspakettia testannut, asennus kun menee itsellä kääntämisen yhteydessä.

    Ne joilla on jo aiempi versio tästä minun virittämästä uSharesta, eivät saa tuosta versiosta juuri mitään uutta,
    halusin vain siistiä omasta asennuksesta pois turhat kilkkeet. Joitain pieniä parannuksia tein myös syslokin
    kirjoitukseen, nyt sinne ei tule niin paljon turhaa tauhkaa.

    Tuo viritetty uShare toimii varsin nopeasti (nopeammin kuin Twonky), mutta onkin muuten toiminnoiltaan paljon köyhempi. Käytännössä se vain jakaa tiedostoja, se ei kategorisoi niitä mitenkään, tämä jää käyttäjän vastuulle ja on tehtävissä vain hakemistorakenteella. Tulevaisuusessa uShare voi toki kehittyä paljonkin.

    Jos tuo uusi luvassa oleva firmis tuo takaisin Twonkyn, saatan harkita uSharesta luopumista, muuten en.
    Buffalon LinkStation Minissä on lukemani mukaan Twonky, joten siksi on myös huhuttu tuon LinkStation Liven uuden firmiksen mahdollisesti käyttävän sitä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2009
  3. isalminen

    isalminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paljon kiitoksia. :thumbsup: Asennus omaan Linkstation Liveeni meni valmiista binääristä suoraan heittämällä. En ole vielä ehtinyt kokeilla pleikkarilla, mutta ainakin Nero löysi UPnP serverin heti ja striimaus onnistuu. Pääsen huomenna kokeilemaan pleikkarilla sekä D-Linkin mediatoistimella miten toimii oikeassa ympäristössä.
     
  4. isalminen

    isalminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotain tässä on kuitenkin pielessä. Pleikkarin kanssa kaikki toimii oikein hyvin ja uShare on huomattavasti nopeampi kuin Buffalon oma, mutta sekä D-Linkin DSM-510 että Nokian N95 heittävät "Authorization Error":ia. Se mikä tässä on vielä omituisempaa on, että N95 toimii aina silloin tällöin jonkin aikaa. Esimerkiksi välillä saa listauksen mediasta ja striimaus jopa alkaa, mutta jossain välissä tulee sitten virheilmoitus puuttuvista oikeuksista. Nuo Intelin UPnP työkalut myöskin toimivat eivätkä löydä virheitä. En tiedä missä päin menee pieleen, sillä esim. tuo D-Link on DLNA sertifioitu ja siten pitäisi toimia muiden DLNA laitteiden kanssa yhteen. Tosin uShare ei taida olla DLNA sertifioitu.

    Pitänee vielä hieman tutkia tai sitten vain palata takaisin Buffalon omaan.
     
  5. load

    load Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.06.2005
    Viestejä:
    434
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotain DLNA protokollaerroria pleikkari samalla herjasi kun yhteys linkstationiin ei toiminut tai vain kansiot näkyivät. Sitten päivitin uusimman 2.10 firmiksen ja wlanin hitauden vuoksi vedin piuhan pleikkariin suoraan reitittimestä kun keksin tavan tehdä sen siististi. Nyt kuvat näkyvät aina kun olen niitä halunnut katsoa mutta katselukertojen otanta ei kylläkään ole iso.

    Uusi virallinen Buffalo-firmis olisi tietysti hyvin mielenkiintoinen, toivottavasti siitä kuullaan pian ja pitää itsekin tarkkailla tilannetta.
     
    Viimeksi muokattu: 11.08.2008
  6. isalminen

    isalminen Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    En saannut uSharea toimimaan kaikkien UPnP laitteideni kanssa, mutta onneksi Linkstationiin saa helposti Optwaren feedin näiden ohjeiden kanssa: http://buffalo.nas-central.org/forums/viewtopic.php?p=39162#p39162

    Optwaren feedissä on peräti kaksi UPnP mediaserveritoteutusta: Mediatomb ja Fuppes. Kokeilin molempia ja kumpikin toimii oikein hyvin niin PS3:n, N95:n kuin D-Linkin DSM-510:n kanssa. Fuppesin voi vielä konffata siten, että se palauttaa eri mime-tyypin asiakkaasta riippuen. Se on minun tapauksessani tarpeen, koska PS3 haluaa saada DivX avi:t mime-tyypillä video/x-divx ja DSM-510 mime-tyypillä video/avi. Fuppessin kanssa se onnistuu.

    Kummallakin, sekä Mediatombilla että Fuppessilla on ihan hyvä web interface asetuksien säätämiseen, mutta kummassakin tapauksessa kyllä joutuu myös säätämään XML -tiedostoja. Fuppesissa ehkä hieman enemmän kuin Mediatombissa. Kummatkin ovat kuitenkin paljon parempia kuin Buffalon oma.
     
  7. ristretto-Teme

    ristretto-Teme Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseltäkin löytyy tuo QNap-209 Pro enkä saa sitä pelittämään PS3:n kanssa.

    NAS on kytkettynä työhuoneessa olevaan langattomaan tukiasemaan joka RJ45:llä seinään (ja itse kytkin on puolestaan teknisessä tilassa). PS3 on olkkarissa ja piuhalla kiinni kotiverkossa. Nettiyhteys toimii, mutta mediapalvelimia PS3 ei löydä ("UPnP not available"). PS3 mediapalvelinyhteys on päällä, langattomassa tukiasemassa UPnP on "enabled" ja Twonky:stä olen laittanut haluamani kansiot jakoon. Kaikissa laitteissa on tuorein firmis.

    Missäköhän mättää?:hitme:

    T. Teme
     
  8. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pari asiaa jotka tulevat mieleen:
    -Onko tukiaseman ja PS3:n välissä palomuuria? Avaa oikeat portit, jos on.
    -Laitteet varmasti samassa aliverkossa?

    Saatko tietokoneella yhteyden Twonkyyn (esim. selaimen kautta) kun kone PS3:n tilalla?
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2008
  9. ristretto-Teme

    ristretto-Teme Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksesta.

    Kappas. Kokeilin ottaa yhteyden twonkyyn kun laitoin ps3:ssa olevan piuhan kiinni läppäriin. Eipä onnistunut tuo yhteys. En myöskään päässyt noin käsiksi NASsiin tai verkkoprintteriin läppäriltä. Kun otin piuhan irti ja kokeilin langatonta verkkoa niin kaikki yhteydet onnistuivat läppärillä...

    Mielestäni tuon langattoman tukiaseman ja PS3:n välissä ei ole palomuuria - tai jos on, niin se on siinä teknisessä tilassa olevassa langallisen verkon kytkimessä (josta piuhat seitsemään pistokkeeseen eri puolilla kämppää). Minulla ei tosin ole hajua kuinka pääsisin tuon kytkimen asetuksiin käsiksi...

    Mitenkäs tsekkaisin ovatko laitteet samassa aliverkossa? Tuon yhteyksien kokeilun perusteella voinee päätellä etteivät ole? NAT -tyypiksi PS3 muuten näyttää 1.

    T. Teme
     
  10. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikä on PS3:n ilmoittama IP-osoite kun se on kytketty kaapelilla? Entä läppärin tai muun laitteen, joka on kytketty kaapelilla tukiasemaan. Tietysti voit kokeilla näkeekö pleikkari Twonkyn serveriä langattomalla yhteydellä. Jos näkee niin mikä on nyt IP-osoite?
     
  11. ristretto-Teme

    ristretto-Teme Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Läppärin IP tukiasemaan piuhalla kytkettynä näyttää nyt 192.168.11.9. PS3 näkee Twonkyn/NASsen langattomassa tilassa jolloin IP näyttää olevan 192.168.11.5. Kun muuttaa pleikkarin verkkoyhteyden takaisin kaapeliin, niin NASse katoaa ja IP osoite on ihan eri näköinen. Eli mitä ilmeisimmin laitteet ovat eri aliverkoissa. Mitenkäs tuon pleikkarin ja NASsen yhteyden saisi toimimaan kaapelilla? Yhteys olisi näin varmaankin varmempi ja nopeampi...

    T. Teme
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2008
  12. NetRunner

    NetRunner Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    271
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäs laite sinun verkossa jakaa IP:t? Vai sattuuko sinun ADSL-laitteesi olemaan vain siltaavaa mallia (asetus tai mallirajoitus), eli langallisesti kytkettäessä IP:n antaa ISP? Vai onko sinulla vahingossa useampi DHCP-palvelin verkossa.
     
  13. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ehdottomasti kiinteä yhteys jos vain mahdollista.
    Näyttää tosiaan siltä, että kytkin tai jokin kytkimeen yhdistetty laite jakaa myös IP-osotteita eikä ainoastaan Wlan-tukiasema. Mitäs kautta internet-yhteys on kytketty? Olettaisin, että työhuoneen tukiasemassa on kiinni ADSL-modeemi.
     
  14. ristretto-Teme

    ristretto-Teme Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt alkaa menemään hiukan yli hilseen meikäläiseltä. Yritetään kuitenkin selittää:

    - Huoneistosta ulospäin ainoa yhteys on teknisessä tilassa oleva (Netgearin valmistama) kytkin (onkos tämä nyt sama kuin ADSL-modeemi???). Tämän asetuksista tai kuinka pääsen ne tsekkaamaan ei minulla ole tietoa (ne oli hoidettu kuntoon ennen kuin muutimme).
    - Tuossa kytkimessä on 8 porttia, joista yksi menee sisääntulevalle piuhalle ja loput on jaettu huoneistossa oleviin data pistokkeisiin. Työhuoneessa on sitten tuo langaton tukiasema (Buffalon valmiste) ja siinä piuhalla kiinni (koska vain yksi dta-pistoke per huone) NAS, verkkoprintteri ja läppärin docking station.´
    - Itsellä on ollut sellainen käsitys, että tuo wlan tukiasema jakaa IP-osoitteita, koska ainakin siinä on DHCP enabled (myös NAT on päällä).

    Eli onko mahdollista että tuo teknisessä tilassa oleva kytkin jakaa myös IP-osoitteita? Kuinkahan pääsisin tämän tsekkaamaan?

    T. Teemu
     
  15. NetRunner

    NetRunner Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2004
    Viestejä:
    271
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asunnossasi on siis Ethernet-liitäntä, eli suora lähiverkkoyhteys joko Internet-palveluntarjoajalle tai talonyhtiön LANiin. Kun sinulla ei ole tuon liitynnän ja kotiverkkosi välissä palomuuria/NAT:ia niin kotiverkkosi laitteet jotka ovat kytkettynä kytkimeesi näkyvät suoraan palveluntarjoajan (tai talonyhtiön) verkossa. Lisäksi ovat muiden palveluntarjoajasi asiakkaiden (ja osin mahdollisesti muiden Internetin käyttäjien), näkyvissä/vastaan hyökättävissä. Tässä tapauksessa PS3:si saa IP:nsä palveluntarjoajan DHCP:stä -> eri kuin WLAN-purkin takanaan muodostama aliverkko.

    Eli summa-summarum: 1) jos WLAN-laitteessasi on myös fyysisiä ethernet-portteja niin kytkimesi tulisi ilman muuta kytkeä yhteen niistä, ja sitten WLAN-laitteen WAN-portti ainoana yhteytenä ulkoiseen ethernet-liitäntään. Tällöin WLAN-laitteen mahdollinen palomuuri, ainakin NAT, suojaa sinua. Näin ei sinulla tosin taida olla mahdollista; WLAN-laitteessa ei ole tarvittavia portteja. Tällöin joutuisit vaihtamaan WLAN-tukiaseman sellaiseen jossa on myös kytkin.

    2) Toinen mahdollisuus on että ostat palomuurin seinän ja kytkimesi väliin, ja asetat joko tämän palomuurin TAI WLAN-laitteesi DHCP-palvelimeksi. Esim. tällainen halpa Linksys varmaan riittää.

    Sori, hiukan OT:tä trediin. :) Enkä välttämättä ole helppotajuinen selittäjä.. :p
     
  16. GaryTTirn

    GaryTTirn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.09.2002
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tutkailin tuota uShare viritystä näin paremalla ajalla tarkemmin, kun ei ymmärrys riittänyt sisäistämään
    miksi se tarvitsisi ffmpegin ja libdlnan, jos kerran mime-tyypin asetus tehdään kuitenkin tiedostopäätteen mukaan.

    Sehän selvisi, uSharen konffisfilen parserin on huono ja sekoaa, jos asetusarvon perässä
    on esim. välilyönti (kuten mulla oli), ja siten DLNA-moodi ei aktivoitunut.
    No, korjasin tuon ja pistin noottia tekijöille. Sama bugi koskee kaikkia uSharen yes/no-asetusarvoja.

    Vaan kuinkas kävikään, DLNA-moodissa 20k+ filen skannaus kestää yli 12 tuntia,
    koska nyt uShare lukee mime-tyypit ja DLNA-liput fileistä itsestään.
    Lisäksi muistinkulutus nousi yli kymmenkertaiseksi, mikä ei LinkStationin kanssa ole hyvä asia.

    Ilman DLNA-modea samojen filejen skannaus kestää noin 6 sekuntia, joten pitäydyn omassa häkissäni,
    jossa DLNA-liputkin asetetaan tiedostopäätteen avulla, koska noikin homma toimii PS3:n kanssa
    ja se riittää mulle toistaiseksi.
     
  17. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    QNAP TS-209 PRO + PS3 toimii moitteetta Twonky-palvelimen kautta. Laitteet kaapelilla 1 Gb kytkimessä. Varsinaisena verkkolevynä en ole saanut QNAP'ia näkymään PS3:ssa - pitää tutkia kun on sopivasti aikaa.
     
  18. kukkeball

    kukkeball Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkä olisi tarkoitus hankkia verkkokovalevy, mutta onko sellaista mahdollista kytkeä muuten kuin langattomasti... Tilanne on siis se, että talossa on jokahuoneessa 2 ethernetporttia seinässä ja verkkoa hallinnoidaan "sähkökaapista" jossa verkkoyhteys otetaan piuhalla ethernet-kytkimeen ja kytkimestä jaetaan erihuoneisiin joita vastaavat portit löytyvät sähkökaapista.

    Päätarkoituis olisi pystyä kiertämään PS3:lla ulkoisen fat32 kovon rajoitukset tiedostokoossa.

    Auttakaa ummikkoa verkkoasioissa... :confused:
     
  19. plundstr

    plundstr Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    556
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yleensä noi verkkokovalevyt vaativat langallisen yhteyden. Langattomia versioita on hyvin pieni vähemmistö ja niistäkin (aina?) löytyy myös langallinen yhteys. En tunne yhtään verkkokovalevyä joka olisi pelkästään langaton. Se ei tietenkään todista ettei sellaista olisi olemassa, mutta pienet olisivat markkinat sellaiselle.

    Sullahan on verkotuksen osalta ihan ideaali tilanne. Ei mitään ongelmia verkkokovalevyn sijoitukselle. Voit sijoittaa sen mihin huoneeseen haluat, vaikka sähkökaappiin jos haluat pois silmistä. Kateeksi käy tuollaista valmiutta kotiverkolle.
     
  20. Simplicitas

    Simplicitas Quod scripsi, scripsi Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    1 163
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voisiko joku Lacien (mini home edition) verkkokiintolevyn omistaja vahvistaa toimivuuden PS3:n kanssa? Kiinnostaisi tuollainen, ettei PC:tä tarvitsisi aina pitää päällä kun jotain katsoo / kuuntelee. En haluaisi joutua kikkailemaan minkään FW:n vaihtojen kanssa... Kiitos ja kumarrus vastaamaan vaivautuville :)