www.eroakirkosta.fi

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Damned, 05.06.2004.

?

Kuulutko kirkkoon?

  1. Kyllä - käyn säännöllisesti kirkossa

    10 ääntä
    1,5%
  2. Kyllä - mutta kirkossa tulee käytyä todella harvoin

    125 ääntä
    18,9%
  3. Kyllä - en tosin käy kirkossa koskaan mutta ei ole tullut mieleen erota

    126 ääntä
    19,0%
  4. En - enää... olen eronnut kirkosta

    372 ääntä
    56,2%
  5. En ole koskaan kuulunutkaan

    51 ääntä
    7,7%
  1. CrC

    CrC Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äsken erosin. Viime vuonna se unohtui jostakin syystä.
     
  2. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee totaalisti taas offtopiciksi, mutta jossain mestoissa käytäntönä huhupuheiden mukaan on ollut, ettei saman tien synttäripäivänä kello 00:00 tule oikeuksia sisäänpääsylle. Siksi siirtyi hämyily seuraavaan iltaan, eikä mielestäni muutenkaan ole PAKKO PAKKO PAKKO vetää aivan överiksi ja etsiä seuraavana itseään jostain porttikäytävästä hampaat irronneina.

    Mutta kiitos vielä onnittelijoille, lähden tästä B-teoriakokeeseen. :eek:
     
  3. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, tätä baarien käytäntöähän on vähän väliä aina jossain ihmetelty. Veikkaisin että suurin syy tähän on että poket eivät katso hyvällä silmällä sitä kun 4 promillen humalassa olevan Maailman-Kuningas-Moodi päällä mellastava juhlakalu alkaa saarnaamaan lakia, siitä miten pokejen on PAKKO päästää hänet sisään, koska LAKI MÄÄRÄÄ että 18 vuotta täyttänyt pääsee baariin. :D

    Mitä epäilemättä seuraa jonkin sortin itkuraivari siitä miten kyseiset 'kusipäänatsit' eivät tunne lakia ja tapahtuneesta tullaan tekemään kantelu esimiehille jne jne. Epäilen että näitä tapauksia on enemmän kuin muutama vuosittain. :rolleyes:
     
  4. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Hahah, sielä kököttää muut kirkossa ja minä kotona :) Eikä poissaoloa tule.. Nyt nukkumaan pariksi tunniksi ->
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä h3mb3! Aikuinen ihminen on oikeutettu käyttämään myös omaa järkeään, jopa silloinkin kun sattuu olemaan selvin päin. Itsekin erosin 18-vuotiaana, silloin piti itse fyysisesti käydä kirkkoherranvirastossa, oli kuukauden katumusaika ja minua katsottiin kuin olisin kertonut, että rupean pahaksi ihmiseksi ja harrastan saatananpalvontaa, mustaa magiaa, kommunismia, veriuhreja ja hautakivien kaatelua.
    Tätä kirjoittaessani jo pelkästään eroakirkosta.fi -sivuston kautta on valtionkirkosta eronnut noin 115 564 henkilöä, sen perustamisesta lähtien (21.11.2003). Erojen määrä on kasvanut jokaisena vuotena (sekä absoluuttinen erojen määrä- että em. sivuston osuus kaikista eroista). Aika hyvin ohimenevältä ilmiöltä, tilastopiikiltä tai miksi tuota kukin nyt haluaakaan kutsua. ;)



    Alla muutama löydös virallisen valtionkirkkomme sivustolta (evl.fi), eli uskisten itsensä kirjoittamia ja hyväksymiä uutisia:
    • Kisapappi on tarjolla, ei tyrkyllä. En tiennyt, että pappikin on mukana joukkueessa. Sekä olympialaisissa että paralympialaisissa. "Kokemukseni mukaan papille on olympialaisissa tarvetta”, sanoo Leena Huovinen (kyllä, itse asiassa hän on pappi).

    • Uskonnollinen vakaumus auttaa dementiaa sairastavaa.
      Aika kauheaa tekstiä tämäkin. Eli mainitaan, että jopa ateisti voi dementoiduttuaan laulaa virsiä. Ja sekö on positiivinen asia uskisten kannalta? Eikö tuo ole hieman sama kuin että mainostaisi puoluettaan kommentilla "Moni on liittynyt meihin dementoiduttuaan tai saatuaan aivoinfarktin.".

    • Hengellinen elämä verkossa yhdistää kirkon nettihankkeita
      "Syksyllä käynnistyy myös kuulukirkkoon.fi–palvelu, joka tukee kirkkoon kuulumista ja helpottaa liittymistä takaisin seurakunnan jäseneksi.
      Lastenkirkko.fi–sivusto käynnistyy alustavien suunnitelmien mukaan adventtina. Siinä alle 10-vuotiaille lapsille rakennetaan nettiin oma verkkokirkko... ...Uskoon liittyviä kysymyksiä käsitellään leikkien, pelien, kysymysten ja visailujen avulla.
      "

      Hyi-hyi! Ala-ikäiset lapset tulisi aina ehdottomasti suojata kaikilta uskonnoilta, eikä aivopesun määrää tulisi ainakaan enää nykyisestään lisätä. Kyse on kuitenkin valtionkirkosta ja kaikkien veronmaksajien rahoista, osin myös kirkkoon kuulumattomien (yhteisövero, valtion avustukset).

    • 120-vuotias järjestö haluaa leikkiä ja naurua kirkkoon.
      "Seurakuntien Lapsityön Keskus... ...SLK tunnettiin aiemmin nimella Suomen Pyhäkouluyhdistys... ...Toiminta tavoittaa vuosittain noin 150 000 lasta... ...SLK edistää toiminnallaan Raamatun kertomusten osaamista ja kertomista sekä hengellisten laulujen tuntemusta... ...Leikkivä kirkko on Virtasen mukaan kirkko, joka ottaa lapset vakavasti".
      Taitavat nykyään ottaa eroakirkosta.fi:n jo ihan tosissaan, kun on vastasivusto tulossa ja massiivinen kampanja painottaen vastustuskyvyltään kaikkein heikoimpia, eli viattomia lapsia.

    • Ekaluokkalaisen kouluun siunaus on odotettu tapahtuma.
      "...lapset myös kukitetaan, heille annetaan kirjalahja ja yhdessä juodaan kirkkomehut".
      Pian valtionkirkollamme on enemmän vaihtoehtoja kuin K-ketjun Pirkka-tuotteissa. Erilaisia rakennuksia siunataan, koteja siunataan, ekaluokkalaisia siunataan, maa-alueita siunataan, ihmisiä siunataan, veneitä siunataan, ihmisten solmimia liittoja siunataan.
      Mitähän vielä keksivät? Kenties kännykät siunataan vain 19,90 € maksavalla pyhällä MMS-viestillä? Räyhähenkien karkoitusta? Eri vaatekappaleiden siunaus? Auton siunaus? Maastopyörän siunaus? Tai tarvittaessa pelkän takavaihtajan ja vanteiden siunaus?

    • Oppilaitospastori on koko yhteisön tukena.
      "Ryhmädynamiikan osaajina he ovat mukana uusien opiskelijaryhmien tutustumistilaisuuksissa ja tutor-koulutuksessa.. ...Kun kirkon työntekijää on totuttu kohtaamaan työsaleissa, vastaanotoilla, osana opetusta tai kahvihetkellä, kynnys ottaa muutoinkin yhteyttä pappiin madaltuu."
      Vai että ryhmädynamiikan osaajia, eivät tod. ne minun tapaamani papit... Ja niinhän se aivopesu parhaiten toimii, ettei anneta hetkenkään rauhaa, vaan ängetään kotiin, töihin, kahvitauolle, työmatkalle, kuntosaliin, päiväkotiin, sairaalaan jne. Jos ei mikään muu tehoa, niin aina on väsytystaktiikka. Ja verorahathan eivät aivan heti lopu. Sitä hieman pelkään, että kun (ei siis jos) kirkollisverotuotto väistämättä laskee, niin saako valtionkirkko käytännössä automaattisesti entistäkin suuremman siivun yhteisöverosta --> valtionkirkon rahoitus entisellään tai jopa parempi. Ja kirkkoon kuulumattomat maksavat entistä enemmän kirkolle.

    • KESÄ 2008: Kesäinen luonto kutsuu hiljentymään
      "”Luonnossa ihminen voi tuntea olevansa osa suurta, ihmeellistä Jumalan luomaa kokonaisuutta. Juuri ihmettely onkin meidän suurin onnemme – kaikkea ei kannata selittää”, sanoo teologian tohtori, dosentti Pauli Annala."
      Tuon lihavoinnin tein minä. Mm. tuon kammottavan kristillisen latteuden takia kannattaa perehtyä vaikkapa Esko Valtaojan tuotoksiin, joissa hän hämmästelee luontoa ja maailmankaikkeutta.

    • Kuulukirkkoon.fi–palvelu tukee kirkon jäsenyyttä
      "Tämän toivotaan vähentävän kirkosta eroamista."

    • Klaus Härön ja Dome Karukosken elokuvat saivat tukea Kirkon mediasäätiöltä
      "Klaus Härön ohjaama ja Kinotar Oy:n tuottama elokuva Postia pappi Jaakobille sai 60 000 euroa ja Dome Karukosken ohjaama ja Helsinki-Filmi Oy:n tuottama elokuva Kielletty hedelmä 50 000 euroa tuotantotukea Kirkon mediasäätiön kuluvan vuoden ensimmäisessä tuenjaossa.

      Isoimman tuen, 70 000 euroa, sai Insano Productions Oy:n YLE TV 1:lle tuottama ja Paavo Westerbergin sekä Marko Kulmalan käsikirjoittama tv-sarja Kymmenen uutta käskyä.

      Yhteensä Kirkon mediasäätiö jakoi tukea historiansa suurimman summan eli 316 700 euroa 14 eri ohjelmahankkeelle.
      "

      Eli valtionkirkko rahoittaa verorahoilla ohjelmaa, joka julkaistaan kansallisen yleisradioyhtion ykköskanavalla. Nykyisellään tämä ei oikein hyvältä kuulosta, eipä taida paljoa vapaa-ajattelijoita tai tiedemiehiä olla mukana keskusteluissa, he kun ovat yleensä väärää mieltä. Olisi hieman eri juttu, jos rahat eivät olisi verotuloja ja ohjelma tuotettaisiin jollekin hihhulien omalle putiikille, valtionkanavan sijaan.

    • Erityisrippikouluissa oppivat leiriläiset ja ohjaajat
      "Suomessa järjestetään vuosittain pari sataa erityisrippikoulua. Omia ryhmiä on esimerkiksi dysfaatikoille, afaatikoille, autisteille, kehitysvammaisille, asperger-nuorille tai erilaisten keskittymis- ja tarkkaavaisuushäiriöiden kanssa eläville.
      ...Turussa järjestetään rippikoulu dysfaatikoille yhteistyössä Aivohalvaus- ja dysfasialiiton kanssa. Vantaalla seurakunnat toimivat yhteistyössä koulujen kanssa järjestettäessä rippikouluja autisteille.
      "

      No autisti tai kehitysvammainen ei varmaankaan pistä samalla tavoilla kampoihin, kuin vaikkapa meikäläinen. Mutta tarkoittaako se sitä, että he ovat välttämättä pätkänkään vertaa minua uskovaisempia? He eivät vain pääse karkuun, kaikki eivät kykene edes puhumaan tai kirjoittamaan. Osa ei ehkä tiedä omaa nimeään. On törkeää, että valtionkirkko tekee tälläistä härskin epäeettistä toimintaa. Auttaminen on aina OK, mutta jeesuksen ujuttaminen joka paikkaan on todella alhaista toimintaa.
      Unelmakäännytettävä lieneekin sokea, kuuromykkä, neliraajahalvautunut autistinen dysfaatikko. "Kyllä se Tero-Petteri kuunteli koko saarnan hievahtamatta, hänhän taitaa olla aika vahvassa uskossa. Halleluja!"
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Afasia
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Dysfasia
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Autismi
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kehitysvammainen
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Asperger
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Aivohalvaus

    • Juhannuksena muistetaan Johannes Kastajaa
      "Silloin muistetaan Johannes Kastajaa, vietetään Suomen lipun päivää ja keskikesän luonnonjuhlaa... ...Alunperin ”jussia” vietettiin 24.6. Ajoitus tulee Raamatusta, jonka mukaan Johannes syntyi puoli vuotta ennen Jeesusta."
      Vähän liian myöhään ovat lähteneet liikkeelle. Harvoin sitä kuulee hyvää Johannes Kastajan päivää toivotettavan (= ei koskaan). Wikipedia: "Juhannuksen alkuperäisiä nimiä olivat muun muassa vakkajuhla ja Ukon juhla. Muihin Pohjoismaihin liittyen Suomessakin on puhuttu mittumaarista (ruotsin midsommar = keskikesä)".

      Edes joulua eivät ole saaneet kokonaan haluamakseen väännettyä. Eli meillähän on lahjoja jakava joulupukki (ei mainita missään kohtaa raamattua), eikä tavallisessa perheessä mistään jeesuksen syntymästä kukaan mainitse yhtään mitään. Nimi joulukin on edelleen lähellä sanaa yule. Esim. USA:ssa ovat sentään saaneet kristuksen upotettua nimeen (christmas). Wikipedia: "Vanhassa pakanallisessa Suomessa joulupukki (nuuttipukki) oli mies, joka pukeutui hedelmällisyysriitin hahmoksi, pukiksi. Hän laittoi pukin sarvet päähän muuttuakseen shamanistisen perinteen mukaan pukin kaltaiseksi."
     
    Viimeksi muokattu: 11.08.2008
  6. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täydellinen off-topic mutta tulipa vitutuksella todettua, että vasta 30-vuotiaana saa täysin määrä elämästään ja itsestään: Ei ole vielä vajaaseen puoleen vuoteen asiaa sterilisaatioon.:mad:
     
  7. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä tulikin mieleen, että millähän saisi uskonnonopetuksen kokonaan lopetettua Suomen kouluista? Uskonto ei ole tiedettä kuten matematiikka tai fysiikka, eikä se oppiaineena ole yleissivistävää historian tai maantiedon tavoin. Kyse uskonnonopetuksessa ei ole kuin yhteiskunnan siunaamasta propagandasta.
     
  8. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tarkkaan tiedä, mitä Elämänkatsomustietoon kuuluu, mutta olettaisin siihen kuuluvan yleisimpien uskontojen esittelyä/jotain yleistä yhteiskunnallista tietoa.
    Vaikka ateisti olenkin, pidän uskontojen objektiivista esittelyä yleissivistävänä. Niin kauan kuin valtaosa ihmisistä johonkin uskontoon kuuluu ja uskonto on eri kulttuureissa vahva vaikuttaja, siitä tulisi jokaisen jotain tietää.
    Minusta koulun uskonnonopetuksessa ei siis mitään kauhean väärää ole, sillä vastuu on lopulta vanhemmilla. Varsinkin lukiossa tosin ihmettelin pakollisten uskontokurssien määrää, joka muistaakseni oli kolme kokonaista kurssia! Enemmän siis kuin esim. liikuntaa, fysiikkaa, ja kemiaa. Yhtä paljon kuin maantietoa ja biologiaa (vai olikohan näitäkin vain 2 kurssia molempia, ei muista enää).
    Yksi kurssi mielestäni riittäisi peruskoulun ulkopuolisessa oppilaitoksessa.
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei kaiken koulussa opitun tarvitse tiedettä olla mutta uskonto oppianeena pitäisi korvata järkevämmällä sisällöllä. Itse ehdotan korvaavaksi oppiaineeksi: Filosofia ja uskontojärjestelmät. Filosofia on (toisin kuin monet luulevat) eksakti tiede ja uskontojen tuntemus yleissivistävää.
     
  10. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, ehdottomasti pitää uskontoja esittelevää opetusta olla. Hirvittää ajatellakin minkälaista tuo meno on jossain Amerikassa sun muualla, missä käsittääkseni uskontoja ei käsitellä koulussa lainkaan. Tämä on tietysti vaan yksi niistä monista tekijöistä mitkä rajoittavat ihmisen ymmärrystä siitä maailmasta mikä sijaitsee oman kotikorttelin (tai pääkopan) ulkopuolella.

    Ainakin mitä Kaikkitietävän Idioottilootan välityksellä olen esimerkiksi Amerikan meiningistä nähnyt, niin monesti vaikuttaa että ihmisten sietokyky kaikelle erilaisuudelle on hyvin heikko, varsinkin jos elämästä suurin osa on kulunut nenä Raamatussa kiinni.

    Mielenkiintoinen esimerkki oli Morgan Spurlockin ideoimassa 30 Päivää-sarjan jaksossa, jossa kristitty perheenisä vietti 30 päivää muslimiperheessä. Miehen kommenteista kävi hyvin selväksi että muutto toiseen perheeseen oli aiheutti lähes kestämättömän kulttuurishokin.

    Mutta mikä oikeastaan olikaan muuttunut? Muslimitalous oli kuin mikä hyvänsä amerikkalainen perhe, suurimmat erot olivat että perheessä pukeuduttiin hiukan eri tavalla, syötiin hiukan eri asioita, ja kun moskeijaan mentiin rukoilemaan, siellä istuttiinkin lattialla ja jumalaa rukoiltiin hiukan eri sanoilla.

    Kuitenkin tämä muutos omista elämäntavoista ja palvontarituaaleista oli niin valtava, että se ajoi miehen armottomaan henkiseen ahdinkoon. Esimerkiksi vieraskielisen rukoilun kuunteleminen aiheutti miehelle suurta tuskaa, ja pelon siitä että tämä pakanallinen jupina koituu vielä hänen sielunsa turmioksi.

    Kaikesta tästä paistoi läpi hiukan semmoinen kummastelu että miksi ihmeessä jotkut ihmiset tekevät näin ja miksi ylipäänsä heidän kulttuurinsa on niin kummallinen. Aivan kun se vaatisi jotain erityisiä perusteluja, että joku elää eri tavalla kun mihin on itse tottunut.
     
  11. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tuo 30 päivää jakso päättynyt lopulta aika onnistuneesti. Alussahan perheeseen muuttanut tyyppi taisi kieltäytyä osallistumasta rukoustilaisuuksiin, koska ei tiennyt mitä siellä puhutaan. Ei siis voinut olla täysin varma kehotetaanko siellä väkivaltaisuuksiin yms. Sitten oli vielä tuo kristinuskon (varmasti muissakin uskonnoissa) vahva käsky olla tunnustamatta muita jumalia jne.
    Muistelisin kuitenkin, että mies jopa hiukan opetteli kieltä ja oli loppupuolella jo itsekin mukana menossa ja kertoi kokeilun olevan hieno kokemus, josta riittää kerrottavaa monelle ennakkoluuloiselle jenkille.

    Tai sitten muistelen ihan omiani :)
     
  12. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kyllä meillä ainakin asiaa riitti kaikille noille kolmelle uskonnonkurssille lukiossa, niissä käsiteltiin lähinnä eri uskontoja, eikä opetus ollut ala-asteen kaltaista tunnustuksellista kristinuskoa, vaan eri uskontoja tarkasteltiin objektiivisesti. Tosin kolme kurssia pelkkää uskontoa on melko paljon, kun alkaa suhteuttamaan sitä muiden aineiden kurssimääriin, ehkä vähemmälläkin saattaisi pärjätä.

    Usein uskonnonopetus mielletään juuri tuollaiseksi ala-asteen kaltaiseksi tunnustukselliseksi opetukseksi, vaikkei se sitä ole enää edes yläasteella, tai ei ainakaan pitäisi olla, kaikkihan riippuu viime kädessä siitä uskonnonopettajasta itsestään. Itselle ei ole sattunut ketään uskontokiihkoilijaa/kiihkoateistia opettajaksi, joten opetus on ala-astetta lukuun ottamatta ollut melko puolueetonta.

    Itse olen sitä mieltä että nykyinen uskonnonopetus on tarpeellista ja se on hoidettu ala-aste poislukien Suomessa ihan hyvin. Tuon ala-asteen tunnustuksellisen uskonnonopetuksen voisi korvata ihan hyvin muillakin aineilla, ei se uskonto kuulu 7-12 vuoden ikäisten opetukseen.
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2008
  13. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, ei minullakaan koskaan ole ollut kiihkouskovaista uskonnonopettajaa, enkä ole havainnut mitään muutakaan väkinäistä tuputtamista. En siis tarkoittanut, että tämän hetkinen uskonnon opetus välttämättä olisi subjektiivista, vaan että sen ehdottomasti pitäisi olla objektiivista. Hyvä, jos näin joka paikassa jo on.

    Lukiossa meillä oli sama opettaja uskonnossa ja filosofiassa, joten homma oli ihan erilaista kuin ala-asteella. Tuossa vaiheessa pitäisi kuitenkin olla jo selvää eri uskontojen tunnusomaiset piirteet, joten en näe mitään syytä enää niitä uudestaan vatvoa. Ketä kiinnostaa, ottakoon valinnaiskursseja. Lisäksi yksi kurssi oli kokonaan yksittäiseen ryhmätyöhön keskittynyt kurssi johonkin uskontoon liittyvästä aiheesta, joka oli täysin hyödytöntä.

    Yhden uskonnon kurssin voisi siis hyvin käsitellä uskontoa yleisesti filosofiaa hipoen, jättäen varsinaiset uskonnot käsittelemättä. Kaksi muuta kurssia voitaisiin poistaa kokonaan. Edelleen pidän täysin kohtuuttomana, että uskonnolle uhrataan enemmän aikaa kuin yksittäisille luonnontieteille.
     
  14. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleissivistävä opetus maailman valtauskonnoista sopisi parhaiten yläasteen opetussuunnitelmaan. Lukiossa valinnainen kurssi tms.

    Nykymuotoinen uskonnon opetus tulee kuitenkin lopettaa. Valtio ja uskonto on erotettava toisistaan. On ihan sairasta, että yritykset on pakotettu maksamaan veroa ev.lut.kirkolle (ns. Yhteisövero).
     
  15. Onni

    Onni Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2006
    Viestejä:
    455
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Itselle oli viime viikolla kolahtanut eropaperit postiluukusta, kun itse olin reissaamassa.Nyt olen siis eronnut uskonnollisesta yhteisöstä tjsp.

    Ironista kyllä, Venäjällä käydessä tuli ensimmäistä kertaa kirkkoon astuessa sellainen wow-efekti. Veti minutkin hiljaiseksi ja se on paljon se. ihan eri meininki kuin luterilaisissa kirkoissa Suomessa. Siellä voisi oikeasti käydä sunnuntaisin ihan vaan hifistelemässä ja rentoutumassa, ilman että uskontoa siihen varsinaisesti sotkisikaan. :sleep:
     
  16. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
  17. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Mikä unohtui?

    Hikipedia.info > Ateismi
     
  18. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lain mukaan Suomen kouluissa annettava uskonnonopetus on kaikilla asteilla tunnustuksetonta. Ongelma on että täman lain tulkinnan kanssa on vähän niin ja näin. Kaikille yleinen "uskontotieto" tms. vastustetaan melko yleisesti, koska pelätään, että sen kanssa käy hiukan samalla tavalla kuin ton tunnustuksettomuuden kanssa, eli käytännössä siitä tulisi 80% kaikille suunnattua luterilaisuusoppia.

    Viime vuonna käytiin lapsemme koulun EK-perheiden kanssa läpi mitä koulun elämänkatsomusopetuksessa oli viime vuosien aikana käsitelty. YllätysYlläyts, siinäkin oli tunteja käytetty huomattavsti enemmän kristillisiin perinteisiin perehdyttämiseen, kuin mitä opetusohjelma sallisi.

    Aivan järkyttävää on mielestäni, että uskontoa opetetaan ala-asteen ensimmäisillä luokilla melkeinpä yhtä paljon kuin kaikki luonnontieteet yhteensä (ympäristöoppi). Historia ja yhteiskuntaoppi aloitetaan omana aineena vasta viidennellä luokalla. Eli hyvin on huolehdittu siitä, että Jesse-tarinoille ei anneta mitään kunnollista vaihtoehtoa, ennenkuin ne on saatu lujasti iskostettua lasten päähän.
     
  19. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, totta. Käytän taas vertailupohjana näitä amerikkalaisia sarjoja, olettaen että nuo kaikki eivät ole näyteltyjä, mutta esimerkiksi noissa Vaimot Vaihtoon jutuissa tuo kulttuurishokki on alkuun raju mutta lopussa mieli usein muuttuu hyvinkin suuresti.

    Ja ymmärtäähän tuon toki. Kun sitä sitten näkee että ei nämä toiset ihmiset olekaan jatkuvasti syömässä pikkulapsia ja suunnittelemassa terroristi-iskuja, niin yleensä porukka huomaa että näiltä ihmisiltähän voisi vaikka oppia jotain, mikä herättää ainakin lievää optimistisuutta. :)
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2008
  20. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150