Panasonic Lumix DMC-TZ5

Keskustelu osiossa 'Digikamerat' , aloittajana Sedator, 10.04.2008.

  1. mobileZ

    mobileZ Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kävin ostamassa kamerani torstaina ja jo menin sen päivittämään vaikka tässä pari pv vasta käytellyt. Oli muuten UK-model jonka Verkkokauppa.com:sta sai käteensä, muuten ok mutta oli laturin johdon päässä tietysti iso UK-mötikkä. :)

    Ei se kamera räjähtänyt tai muutoinkaan hajonnut. Kuuleman mukaan parantaa ainakin automaattista fokusta ja varsinkin videokuvauksen puolella. Noh, mitä telkkaria videokuvasin niin kyllä se välillä haki sitä fokusta, mutta näytti johtuvan siitä että asetuksissani olin vaihtanut oletusasetuksesta nopeaan keskialue fokusointiin. Kun vaihtoi oletuksen, keskialue fokusointi, takaisin niin johan rauhoittui se tarkentaminenkin. :)

    Tosin videointirajaksi pöllähti näyttöön 8min30s, en aikaisemmin tuota ainakaan havainnut mutta se nyt ei tietysti tarkoittaa sitä etteikö sitä aiemminkin ollut. Manuaalista vain muistelisin että olisi ollut kerralla 15min. Muistikorttina 8GB SDHC.

    Muutoin ihan passeli peli, tosin forumeillakin mainittu kuvien kohina on olemassa, huomaa kun suurentaa kuvan täyteen kokoon, mutta ei häiritsevästi kun ei niitä kuvia tule juuri koskaan katsottua 9 Mpixelin kokoisina.

    Hassussa paikkaa tosin tuo luukku jonka takana mm. USB-johdon liitin. Tottunut että se on toisessa päässä, jolloin johtoja voi ronklata kun on rannehihna ranteessa ettei kolahda kamera lattiaan. Ja mikrofonin sijoittelu on ihan onneton, jos sillä edes tekisi jotain (ei näemmä tee, mitä testailin).

    Edit: UK-mallissa ei ole sitten suomenkieltä, tosin en sitäkään kaipaa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.06.2008
  2. 100mo

    100mo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    26
    Mulla oli viikko sitten Saksan Ebay:sta ostetussa TZ5:ssa jo valmiina uusin firmware (Kamera taitaa tosin olla Jenkkimallia) Hintaa kameralle + 4GB SDHC + lisäakulle tuli 300€
     
  3. mobileZ

    mobileZ Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joittekin lähteiden mukaan videoinnin ääni olisi huonontunut firmispäivityksen jälkeen, ei enää kuulu senkään vertaa mitä ennen. Tiedä sitten?
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Seuraavaa päivitystä jo pukkaa (v.1.2.0). :D

    Tuota en vielä lähde laittamaan kameran sisään ennen kuin on vähän kommentteja siitä kertynyt. Ilmeisestikin kuitenkin tämä päivitys olisi tähdätty ihan infoa myöten kaikille eikä vain US/America-väelle.

    EDIT. Nyt tuo versio 1.2.0 on sisässä, ja mitään ongelmia ei tullut vastaan. Videon AF on edelleen se parannetumpi versio. Sen verran muutosta tässä versiossa saattaa siihen v. 1.1.3:een olla, että jonkun mielestä zoomaus tuntui joutuisammalta, ja kyllä se minustakin tuntui vähän nopeammin liikkuvan -- tosin luulo ei ole tiedon väärti.
     
    Viimeksi muokattu: 24.06.2008
  5. mobileZ

    mobileZ Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, jopas tulee tiuhaan päivityksiä. Hyvä niin. :thumbsup:

    Näköjään tuo videointi toimii nyt todella hyvin, ei ollut yhtään fokuksen hakua vaan heti terävä kuva mitä pari nopeaa testiä tein, zoomaus tuntui todellakin nopeammalta videoinnin yhteydessä.

    Tämä kamerahan on kuin viini, paranee vain vanhetessaan. :D
     
  6. qasi

    qasi Guest Guest

    Liittynyt:
    19.05.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli kanssa ostettua TZ5 (tai siis TZ15) Singaporesta, vaikuttaa paivan koeajolta erittain asialliselta pelilta.

    Suht asiallisen paketin sain tingittua (tosin vaivaa joutu nakemaan)
    - kamera
    - 2xakku (toinen litium)
    - 2x 4GB Kingston
    - kotelo
    - naytoon kalvo

    hinta oli 220euroa
     
  7. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys arvon Plazalaiset ja TZ5:n omistajat. Vuosikausia oon lukenut foorumia ja nyt kun piti jotain postata, niin oon hukannut(eli unohtanut) ikivanhat tunnukset :hitme:

    No mutta. Ostin pari viikkoa sitten Ixus 65:eeni hetken mielijohteesta laput silmillä 8Gb sdhc muistikortin, että saa tuota videota vähän enemmän talteen kun harrastusreissuilla tulee aina 512Mb kortti täyteen niin äkkiä. No, ylläri ja ei ylläri, että eihän toi Canoniin sopinut, vanhahko kamera kun jo on ja 2Gb kortti olis ollu maksimi :(

    Aloin sitten miettimään, että mitäs jo ostaisinkin uuden lelun ton muistikortin verukkeella ja nyt pari viikkoa myöhemmin olen päätymässä tuohon TZ5:een, vaikka onkin fyysisen koon puolesta ihan maksimikokoa.
    Muutama asia vaan vielä arveluttaa. Videokuvaus kun on mulla jotakuinkin 40% käytöstä ja Ixus on sen puolen hoitanut riittävän mallikkaasti. Kuvan- ja äänenlaatu on riittävä.

    Onko kukaan siirtynyt TZ5:een vastaavan Ixuksen parista? Jos on, niin onko kuvakohinan taso edes samaa tasoa, kuin Ixuksella otettaessa ~1600*1200 kuvia? Entä parjattu mikrofoni, onko se riittävä, vai latistaako videokuvauksen laatua liikaa? Nämä siis vs. toi mun Ixus, siihen kun olen ollut ihan tyytyväinen. HD-johdannainen kuva kun on yksi iso plussa Panassa, joten olisi se ikävää jos ääni olisi yhtä puuroa.
    Dpreviewin yms. samplet on hieman hämääviä, niissä kun on kennosta otettu aina kaikki irti ja silloinhan kohina pukkaa vähän lisääntymään? 9Mbix on ihan liikaa, enkä niin isoja kuvia tuskin koskaan ota. Mutta ei tätä pienempänäkään saa, jos haluaa pitää 10X Zoomin, 28mm laajakulman ja 720p videon. Nuo kun ovat sellaisia kriteerejä, ettei uutta kameraa ilman niitä viitsi ostaa. 3" ruutuunkin kun on tottunut, niin ei senkään osalta viitsis takapakkia ottaa.

    Ixus on palvellut hyvin, mutta ihminen on vaan semmonen eläin, että kaikenmoista uutta on kiva aina välillä ostaa :) Ja aattelin tuon vain 2000 kuvaa otetun 65:n antaa äiteelle, kun sen vanha Ixus V3 on 8000 kuvan jälkeen jo aikalailla loppuun räpsitty.

    Oho. Tulipas paljon turhaa asiaa vaikka halusin vaan kysyä, että mahdanko pettyä TZ5:een kuvien kohinan ja mikrofonin osalta, kun vertailukohtana on hyvänä pitämäni Ixus 65?

    Mikä olisikaan mukavampaa kuin aloittaa reilun viikon päästä alkava kesäloma uudella lomarahoista panostetulla kameralla leikkien :D
     
  8. starter10

    starter10 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on tuossa pöydällä TZ5 ja Ixus 860 tilapäisesti ja oikeaa mallia 870 (jenkeistä)

    Otin molemmilla muutamia kuvia (nykyinen on ixus 400) ja katselin koneelta... jos vertailemaan lähden, sanoisin että Canonilla on pikku riikkisen miellyttävämpi kuva (kuvan laatu kaiken kaikkiaan on aavistuksen parempi) ja tämä on siis vain minun mielipiteeni. Vanhaan näitä myös vertaan ja turha edes kertoa eroista...

    Canonin edut; ulkonäkö & koko (todella hieno), ehkä se 'parempi' kuva
    Panasonicin edut; zoom (tämän takia kameran valitsin, kyllä kamerassa ok zoom pitää olla)

    Yhteenveto; kumman tahansa ostaakin, tyytyväinen on. Päätöksen siis ratkaisee aavistuksen 'parempi' kuva & muotoilu tai sitten se zoom
     
  9. iom

    iom Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oon kovasti miettiny tämän kameran ostoa. Etsiskelen pokkaria jopa sopii mahdollisimman hyvin videokuvaukseen (lähinnä konserteissa). Tässä on todella hyvä 10x optinen zoomi, mutta minkälainen on mikrofoni? Oon kuullu, et videokuvan äänenlaatu ei ole oikein kohillaan tässä mallissa...:confused: Kokemuksia?
    Koon ja muitten ominaisuuksien puolesta kamera olisi mulle täydellinen.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No mononahan se tosiaan tallentuu, ja kuulemma firmispäivityksien myötä laatu huononi entisestään. Toisaalta, ei kai kukaan oleta digipokkarin mikrofonin tallentavan ääntä ensiluokkaisesti. Eli sanotaan näin, että ei se mikrofoni toivoton tapaus ole, mutta on selkeästi tämän kameran suurin puute -- jos nyt joku muodostaa nimenomaan digipokkarin oston mikrofonin laadukkuuden ympärille.
     
  11. iom

    iom Guest Guest

    Liittynyt:
    13.07.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, kiitti infosta. Täytyy hyväksyä tämä puute ja kipasta ostaan kamera.
    Kaverilla on Sonyn DSC-H digipokkari, jossa on mallikas mikrofoni ja videokuvan äänenlaatu on ällistyttävän hyvä, mut kameran koko ei houkuttele.
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Teehän näin. TZ5 on mahtava kamera, ja ei ne turhaan hehkuta juuri sitä, että sitä on vaan pirun helppo ja hauska käyttää. Ja mitä oon kuvia ottanut ja suurentanut ne koko 17" läppärin näytön kokoisiksi, niin ulkokuvissa värit ovat uskomattoman eläväiset ja kohinaa on verrattain hyvin vähän. Sisäkuvat ilman salamaa nyt eivät ole miellyttävintä katsottavaa, mutta eipä se taianomainen Super CCD -kennokaan pysty paljon parempaan. Ja tosiaan todisteitahan dprevien foorumilla on, että ilman salamaa noita sisäkonsertteja pystyy kuvaamaan hyväksyttävällä kuvanlaadulla.

    Jos tuosta kohinasta olet silti huolissasi, niin voin suositella maksullista Noise Ninja -ohjelmaa. Tämähän poistaa kohinaa aika automaattisesti eikä vaadi käyttäjältä oikeastaan minkäänlaista tietotaitoa. Itse tosiaan olen erittäin amatöörikuvaaja, enkä kokenut kyseisen ohjelman, joka on suuressa suosiossa dpreviellä, käytössä minkäänlaisia hankaluuksia.
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2008
  13. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    ois itelläkin tarkotus hommata kätevän kokoinen ja pätevä pokkari, tämä DMZ-TZ5 taitaa siis olla valinta. maukas näyttö,videon HD sekä 10x zoomi selkeitä plussia. onko tällä varteenotettavaa kilpailijaa? joku samsung osaa myös 720p videon mutta kuinkas muuten kamerana pärjää?
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No ei Samsung kamerana oikein pärjää. Kyse on vähän samasta jos vertaisit Sonyn ja Panasonicin malleja LG:hen tai (jos mennään astetta alemmaksi) Miraihin mitä tulee töllömerkkehin.

    Eipä TZ5:lla oikein ole kilpailijoita, kun Fujifilmin F100fd:ssäkin niitä epäkohtia on jonkin verran, ja juuri tuo 10x zoomihan tekee TZ5:sta luokassaan jopa ainutlaatuisen. Moni on pitänyt TZ5:n kilpakumppanina Canonin G9:ää, mutta kyseinen malli on taas enemmän lähempänä järkkäreitä ja sopii enemmän ammattimaisemmalle harrastajalle.

    Pansun FX500 voisi olla tietynlainen kilpakumppani. Sinuna kuitenkin suosiolla päätyisin nyt siihen TZ5:een.
     
    Viimeksi muokattu: 15.07.2008
  15. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    selvä,ei sitte tarvi miettiä kameran malliakaan,niihin kun ei ole pahemmin kerennyt perehtyä. tattis :thumbsup:
     
  16. mobileZ

    mobileZ Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muuten toi kameran oma "merkkilaukku" on aika huono. :sick:

    Läppä lukittuu vain magneetilla ja vyökiinnityksen solki on liian alhaalla kameran painopisteeseen verrattuna, joten rupeaa yläosasta nuokkumaan eteenpäin, eikä kaulahihnaa tai edes paikkaa mihin sen kiinnittäisi. Huomenna lähtee yksi kappale palautukseen.

    Ehdotuksia hyvästä kameralaukusta TZ5:lle, koon puolesta sopiva, vyökiinnitys ja mahdollisesti kaulahihna tai lenkit sen kiinnittämiseen, sekä tilaa vara-akulle?
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eiköhän se ole selkein valinta Lowepro Rezo 30 -kameralaukku, joka sopii täydelllisesti TZ5:n kanssa, ja jossa on edessä tasku vara-akulle. Myös kaulahihna ja jykevät lenkit ovat mukana. Tätä suositeltiin dpreviellä, ja itse bongasin omani Anttilasta (taisi maksaa 20-30 euroa jos en väärin muista). En itse ainakaan muita laukkuja tämän jälkeen harkitsisi.
     
  18. kuutti

    kuutti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites tuo Ixus 860 pärjää vertailussa saman sarjan malliin 90? Samoissa hinnoissa pyörivät.
     
  19. mobileZ

    mobileZ Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin kokeilemassa "muutamia" kameralaukkuja, myös yllä mainitun, eri liikkeissä ja tämä (Cullmann Mini 180) sattui miellyttämään eniten, vaikkakin on himpun verran väljä TZ5:lle. Vara-akun kun tunkee tarviketaskuun (ulkopuolella) niin pysyy se kamerakin paikallaan. Hinta 19,90 Leppävaaran Sellon Fotokulma:ssa.

    Tukevat metallilenkit kaulahihnalle (tulee mukana), toimiva (kiinteä) vyösolki, hyvät vetoketjut, tarviketaskun läppä tuhdilla tarrakiinnityksellä ja venyy tarvittaessa kuminauhan avittamana, eikä toi nyt ole kovin karmean näköinenkään. :thumbsup:

    [​IMG]

    Myös jokin Canon PowerShot kameran merkkilaukku (Anttilassa, n. 30 €) olisi ollut kooltaan sopiva, mutta eihän sitä nyt Panaa voi kantaa Canon:in laukussa... :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2008
  20. Lug

    Lug Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos näissä verkkokauppa.comista ostetuissa UK-malleissa suomenkielistä valikkoa?