Päivä jona maailma pysähtyi (Keanu Reeves, Jennifer Connelly)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Wade, 04.07.2008.

  1. Wade

    Wade Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2002
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    0
    Traileri näytti ihan kivalta, odotukset nousivat pikkuisen tämän suhteen eli olisiko kyseessä vähän laadukkaampi versio Independence Day leffasta? :D
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 08.09.2008
  2. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Alkuperäisellä ainakaan ei ole oikeastaan mitään yhteistä ID4:n kanssa, oikeastaan täydellinen antiteesi sille elokuvalle.
     
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Jippii! Taasen tällainen etukäteen spektaakkelileffa, jolta odottaa rentoa elokuvissa käyntiä. On vain todella mukava odottaa elokuvalta jotain, mitä se todennäköisesti ei edes tarjoa. Saapi nähdä, millainen olo on viikonloppuna, kun teatterista kävelee ulos :).
     
  4. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ainakin trailerin perusteella vahvat joulukalkkunan ainekset kasassa.
     
  5. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Keanu Reeves näyttelee tässäkin elokuvassa kuin olisi joltain muulta planeet... Ai niin, sehän kuuluikin tietysti rooliin.
     
  6. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Innostukseni tasosta kyseistä leffaa kohtaan kertoo se, että minulla oli käyttämättä yksi sarjalippu paikalliseen teatteriin ja kävin mieluummin katsomassa Woody Allenin Vicky Cristina Barcelonan. Enkä kadu lain', koska se oli tosi hyvä elokuva. Päivä jona maailma pysähtyi olisi kuitenkin ollut kuvainnollisesti aivotonta viihdesoopaa, joka ei kauheasti jaksa innostaa vasta kuin alelaarin puolella.

    Mutta en lopullisesti tuomitse tätä pläjäystä ennen kuin olen sen nähnyt.
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2008
  7. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tämä leffa tuntuu jakavan mielipiteitä todella voimakkaasti. Turun Sanomissa tykättiin, Hesarissa ei ollenkaan. IMDB:ssä aika monessa ikäryhmässä suurin osa annetuista arvosanoista on joko 1 tai 10 - väliarvosanoja melko vähän. Ja yllättäen ne harvat naiset, jotka ovat vaivautuneet arvostelemaan, ovat antaneet ikään katsomatta aika korkeaa arvosanaa.

    Maanantaina ajattelin mennä katsomaan, mutta näistä ennakkoasetelmista odotan kyllä "independence day"ta tai "day after tomorrow"ta erikoisepaa elokuvakokemusta enkä mitään keskivertoelämystä. Se jää nähtäväksi, osunko 1 vai 10 sakkiin.
     
  8. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhden tähdenhän tuo Hesarissa sai.
     
  9. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katselin vähän lisää IMDB:n ikäjakaumaa ja siitä näkee että kaikkein kovimmat arvosanat ovat peräisin alle 18v pissiksiltä sekä kaikenikäisiltä naisilta. Huonoimmat arvosanat taas ovat peräisin keski-ikäisiltä ja sitä vanhemmilta miehiltä.

    Hyväksyttyjä ääniä ei ole vielä tässä vaiheessa kuin vajaat 900kpl, joten siitä ei voi kovinkaan syvällisiä johtopäätöksiä tehdä, varsinkaan kun ottaa huomioon että lasketuista äänistä aika tarkalleen puolet on täysiä kymppejä, ja ne taas ovat nykyään henkisesti rajoittuneiden fanittajien tekosia samaan tapaan kuin viimeisimmän Batmanin kohdalla, eli niitä ei oikeastaan kannattaisi ottaa mukaan laskuihin lainkaan.

    Tuon linkitetyn Hesarin jutun lisäksi en ole vielä törmännyt muihin kehuviin arvosteluihin. Minä niin kovasti haluaisin pitää tästä, mutta aika pirun heikolta näyttää.

    Btw. Rottentomatoesin mittarissa on tällä hetkellä vaivaiset 24% (kts. edit.). Taitaa jäädä väliin...

    Edit.
    Rottenin arvosana näyttäisi putoavan koko ajan sitä mukaa kun arvosteluita tulee lisää. Tällä hetkellä se on enää 21%.
     
    Viimeksi muokattu: 12.12.2008
  10. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
  11. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oho, Ahonen perskeles sai taas innostumaan uudestaan tästäkin kötöstyksestä. En minä mitään Independence Day kakkosta haluaisikaan nähdä.

    Melkoinen mielipiteiden jakaja tuntuu kyllä olevan...
     
  12. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella vastenmielistä paskaa. Mietteistä valtaosa sisältää spoilereita, joten ne tuolla tagin takana, mutta pohjimmiltaan seuraavat mättäävät:

    - surkeasti kirjoitettu ja sovitettu nykypäivään. Jatkuva osoittelu ja piinaavan typerä alleviivaaminen saa miettimään että leffa on tehty oikeasti luokan hitaimmalle.

    - Jee! Amerikka on tosi jees! Oikeesti, kaikki katsoo miten kivoja me ollaan ja alkaa rakastaa elämää!

    - "I know now why you cry" - repla, joka melkein pilasi Terminator kakkosen. No, sen sukulainen tekee valkokangas debyyttinsä ja tekee mieli piiloutua myötähäpeästä penkin alle.

    Sitten niitä spoilereita.

    Tsiisus mitä pliisuilua. Klaatu laskeutuu manhattanin keskelle tuomaan tilanneraporttia "maailman johtavimmalle ja mahtavimmalle kansalle" ja kun hänelle todetaan että jenkkien pressa ei tahdo jutella, niin Klaatu päättää että eihän sitten kukaan voi olla häntä korkea-arvoisempi henkilö.

    Leffan tärkein kohtaus jossa ihmisyyden hyvyydestä puhutaan tapahtuu MCDONALDSISSA ison keltaisen M merkin alla. Kliseinen kiinalainen heppu toteaa rakastavansa ihmisiä koko sydämestään koska ovat pohjimmiltaan niin jees sakkia tässä "mahdollisuuksien maassa"

    Jaden Smith (Willin poika) on ehkä ärsyttävin kakara maailmassa. Tietty lasta pitää raahata mukana siis koko leffan ajan, ja tietty se poika sitten lopulta opettaa Klaatulle miten rakastaa ja mitä ihmisyys merkitsee. Melkein odotin jo montaasia missä pojat lähtevät kalastamaan ja telttailemaan. Poika kaipaa isäänsä ja on varma että isä tappelisi "ulkomaalaisia" vastaan heti kun saisi mahiksen ja tekeekin kaikkensa että Klaatu jäisi kiinni. Mutta lopussa tietty poika näkee että hei, ulkomaalaisetkin ovat ihmisiä ja jotkut jopa kivoja.

    Maapallon kohtalo on ihan yhtä tyhjän kanssa koska koko homma pakataan typerään "äiti/poika/alien" suhteeseen.

    Koko sanoma ihmiskunnan uhasta maapalloa kohtaan on, surprise surprise, jälleen kerran ilmaston lämpeneminen! hurjaa! Alkuperäisessä leffassa sentään oli sanoman tärkeyttä ihmisen tuhoisuudesta ydinpommin keksimisen varjossa. nyt yritetään pohjustaa että alienit pitävät maata tärkeänä koska se on elinkelpoinen, vaikka alussa painotetaan monta kertaa että alienit muovaavat itsensä jokaisen planeetan asukin mukaan saapuessaan sinne.

    Ja vaikka mitä muuta pientä, mutta tuossa nyt ne pahimmat. Ponkaisi suoraan vuoden huonoimpien leffojen kärkikolmikkoon.
     
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Täytyy myöntää, että ihmeen hyvä Keanu Reevesin elokuva. Ei tämä niin heikko esitys ollut kuin kriitikot väittävät, muttei tätä kovin montaa kertaa tule katsottua.

    Näyttelijäsuorituksista mainittakoon, että Keanun patsastelu tosiaan sopii hyvin muukalaiselle.

    Tämähän oli täyttä K-laatua! Kyllä tämän katsoo ihan mielellään.
     
  14. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
  15. pystyj

    pystyj Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika väsynyttähän kamaa tää oli kuten SpiderJerusalem jo sanoi. Aika hepposesti on alienit paneutunu ihmiskuntaan, kun parilla kyyneleellä :weep: muuttuu mieli... No ehkä ens vuonna taas laadukkaampaa sci-fiä.
    OMG They are building Noah's Ark :eek:
     
    Viimeksi muokattu: 12.12.2008
  16. TylerDurden

    TylerDurden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole hetkeen nähnyt näin surkeata leffaa. Ei siinä mitään jos leffaa oltaisiin markkinoitu parodiana (tosin sellaisenakaan tuskin olisi voinut pelastua), mutta kun tämä piti olla joku sci-fi action pläjäys. Samoilla linjoilla SpiderJerusalemin kanssa, tää pomppaa kyllä aivan heti sinne huonoimpien leffojen kärkijoukkoon. Jotenkin vastenmielistä miten katsojien älykkyyttä oikeasti aliarvioidaan ja pahasti.
    Leffa kompastelee aivan jokaiseen klisee-kuoppaan joka sen tielle tulee. Kuitenkin voi hämmästellen aistia, että tekijtä aivan _tosissaan_ tekivät tätä leffaa ja sekös nostattaa myötähäpeän uusiin sfääreihin. Reeves on elementissää - näyttely on täysin ilmeetöntä ja tylsää. Eniten harmittaa Connellyn puolesta, joka oikeasti on osoittaunut olevansa kelpo näyttelijätär.. nyt sitten menee tekemään tällaista sontaa.
    Herra jestas, kehtaako tälle edes yhtä tähteä antaa? Ei. Hyvät ihmiset, säästäkää rahanne.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2008
  17. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tämä ihan mukiinmenevä elokuva oli ja Keanu Reeves vaan on aina yhtä hyvä. Elokuvan katsottuaan mielen valtaa epävarmuus sekä ihmiskunnan että toimintascifin tulevaisuutta kohtaan. Eli tavoite saavutettiin kaksinkertaisesti =)
     
  18. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Mitä on arvosteluja lukenut/ulkomaisista podcasteistä kuunnellut, niin on Signsin kanssa idiotismissa samalla asteella. Alien: "Me olemme tarkkailleet teitä satoja vuosia erittäin tarkkaan, ja olette parantumattomia ja tapamme teidät kaikki". Maan ihminen: "nyyh...". Alien: "Mitä, teillä on tunteita, emme ikinä ole moista ennen huomanneet. Emme tuhoakaan teitä."
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2008
  19. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kliseet haittaavat vain silloin jos on katsonut "liikaa" kyseisen lajityypin leffoja ;)
    Vähän rauahllisemman sortin leffa tosiaan oli, räväkän alun jälkeen vähän lässähti.
    Jollain tapaa tulee mieleen Deep Impact, vaikkakin Deep oli parempi.
    En silti katso leffa-ajan menneen hukkaan. Oli siinä jotain ajatusta.
     
  20. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Niinpä. Ehkä moni tämän täysin lytännyt odottaa toimintaa. Kun elokuva rauhallisesti vain keskuttellen ihmettelee maan ongelmaa, niin se kyllästyttää. Pidin elokuvan rauhallisesta tahdista.