Yön Ritari (The Dark Knight) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 15.08.2005.

  1. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ehkä se vika on niissä, jotka hehkuttavat leffaa parhaiksi ikinä, vaikka ovat nähneet tyyliin pari still-kuvaa.
     
  2. kuparipää

    kuparipää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
     
  3. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kyllähän eri mieltäkin saa olla eikä kaikkien tarvitse hypätä TDK:n bandwagoniin. Eihän kaikki voi olla innoissaan kaikesta. Viikoittain ilmestyy elokuvia, joista meikäläinenkään ei voisi vähempää välittää.

    TDK nyt tekee silti ihan perkeleesti rahaa ja tod. näk. ihan ansaitusti siitäkin huolimatta, että kaikki dvdplazan käyttäjät eivät ole Batmanin ylimpiä ystäviä. Eihän se ole pois meiltä fanipojilta. Kolmas Bat-leffa a la Nolan saadaan joka tapauksessa. Ensin nautiskellaan TDK:sta ja ostetaan tupla-DVD hyllyyn :thumbsup:
     
  4. kuparipää

    kuparipää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten sanottu, luottamukseni Nolaniin on suuri.

    se yhdistettynä jo nähtyyn Beginsiin, pariin Still kuvaan TDksta ja fanin pakkomielteisiin, saavat "tyyliin" vakuuttuneeksi leffan ennenaikaisesta onnistumisesta.
     
  5. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 27.06.2008
  6. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Mainittiin kyllä jo edellisellä sivulla, ei tosin arvosanaa. Lupaavaltahan tuo kuulostaa, vaikka mitään referenssejä, vai mitä ne on, nyt ei olekaan... että kuinka "oikeita" arvosanoja RS yleensä antaa.

    Noo, so far so good. Liika (ennakko)hehkutus voi kieltämättä alkaa ärsyttää, mutta toivon tästä silti todella hyvää elokuvaa. Voisi innostua hankkimaan ne parhaat bättis-albumitkin sitten. Killing Joke ja Millerit...
     
  7. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mistä ihmeestä jengi on saanut päähänsä, että Begins oli hyvä elokuva? :confused: Joukkopsykoosi? Tämä ei voi kuin vain parantaa.
     
  8. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Juurikin näin.

    No suoraan huonoksi en väittänyt, mutta ei se myöskään erottunut mitenkään erityisesti edukseen genrensä muista tuotoksista. Varmasti ihan mukavaa viihdykettä aivonarikkamiehille.

    Supersankarileffoja on vaivannut mielikuvituksettomuus ja riskien minimointi (johtuen tietysti suuresta budjetista). Ice Cube yön ritarina rap-musikaalin muotoon toteutetussa Batman-leffassa ainakin olisi jotain uutta ja erilaista. Lavaktilta saattaisi löytyä parikin sopivaa biisiä elokuvaan...

    Hei kuule Jokerii, pelataanko pokerii. Elämää Gothamissa...
     
    Viimeksi muokattu: 27.06.2008
  9. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jumaliste, pitäisköhän tämä pätkä mennä ihan teatteriin katsomaan että saa arvoisensa puitteet. Begins tuli katsottua juuri ihan kertauksen vuoksi ja kun parempi puolisko ei ollut sitä nähny. Olen koittanu villitä muitakin uuden battiksen pauloihin mutta saa vain kuulla "ai niit paskoi leffoi, se eka oli hyvä, vuodelta 1989". Jengi ei vaan tajua että näillä uusilla battiksillä ei ole mitään tekemistä vanhojen kanssa.
     
  10. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksei leffaa voisi hypettää etukäteen mestariteokseksi? Ensimmäinen osa uudesta Batmanista on nähty ja se paljastui yhdeksi parhaimmaksi sarjakuvan pohjalta tehdyksi leffaksi. Mieleen tulee vain Sin City, joka on yltänyt vielä parempaan.
    Kun uusi osa lupailee vielä synkempää ja rankempaa menoa kuin ensimmäinen, on odotukset tietysti korkealla.

    Ei tainnut kovin moni epäillä Two Towersin laatua nähtyään Fellowship of the Ring:n. Enkä nyt yritä verrata näitä Batmaneita Lotreihin, mutta kyllä erittäin hyvin onnistunut 1. osa antaa kovat odotukset 2. osaa kohtaan.
     
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kovin vaikeaa on asennoitua tähän armottomaan hypetykseen kun Nolanin ensimmäinen Batman oli itselleni 3+:n arvoinen elokuva. Sen vahvuudeksi hehkutettu demystifiointi saatettiin vain puolitiehen ja elokuvassa oli muitakin ongelmia. Kyse oli osittain kuitenkin viihdyttävästä pakettista ja jatko-osalla tuntuisi olevan mahdollisuudet olla sitä parempi. Intoa en hihku enkä elokuvaa erityisesti odota, mutta eiköhän tämä tule silti käytyä katsomassa - ties vaikka tuo prätkähiiri vielä yllättäisi positiivisesti.
     
  12. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Ensimmäisenä tulee mieleen ainakin kaikki Pekka ja Pätkä -leffat. Sitten on tietysti jotain History of Violencea ja Road to Perditionia, mutta ne ovatkin aikuisten elokuvia. Tykkään itse enemmän Burtonin versiosta.

    Synkkä ja rankka, mutta nähtäväksi jää onko tarinaa. Kun kerran mainitsit Sin Cityn, niin myös Batmanin pohjaksi olisi voitu ottaa jokin arvostettu sarjakuvatarina. Esimerkiksi Millerin Ensimmäinen Vuosi olisi toiminut melko varmasti paljon paremmin kuin tuo köpöinen Begins-hahmotelma. (Seuraavaksi Big tulee sanomaan, että sehän on enemmän Gordon vetoinen, mutta tuo nyt on pikku juttu osaavalla käsikirjoittajalle ja kyllähän Gary Oldmanin roolia olisi voinut ihan hyvin syventääkin.)
     
  13. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy myöntää, ettei leffojen taustoihin tule yleensä kauhesti tutustuttua ja puheet ovatkin monesti kovasti mutua. En tiennyt esim. History of Violencen tai Road to Perditionin olevan sarjakuviin pohjautuvia. Tosin pidän Batmania ehkä silti parempana kuin edellä mainittuja, History of Violencesta kyllä pidin myös, mutta hohto tippui huomattavasti toisella katselukerralla.

    Yleensäkin varsinaiset sarjakuvat ovat myös täysin vieraita, joten uusiin Batmaniin otettujen tarinoiden onnistumisesta on hankala sanoa mitään. Kovasti on tullut silti fanitettua lähes jokaista selkeätä sarjakuvaleffaa ;)

    Ja suurinosa täällä hypettävistä varmastikin puhuvat Dark Knightin mahtavuudesta verraten mielissään leffaa muihin saman genren tuotoksiin -itse ainakin. Eihän Batman Begins nyt mikään mestariteos ollut, jos verrokkeihin otetaan kaikki koskaan tehdyt leffat. Kuitenkin kohtuullisen kevyeen, mutta kuitenkin jotain sisältöä omaaviin action-tekeleisiin ja yleensäkin supersankarileffoihin verrattuna uskon Dark Knightin yltävän omalla listallani hyvinkin korkealle. Ainakin Batman Begins ylsi.
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mä en oo nyt nukkunut kolmeen viikkoon, kun odotan niin kovasti tätä leffaa! Varma :king: :king: :king: :king: :king: / :king: :king: :king: :king: :king:
     
  15. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse odotan tätä ainakin nimenomaan Christopher Nolanin leffana. Kun vielä käsikirjoitusta on ollut väsäämässä ohjaajan velipoika Jonathan (Memento, The Prestige) ovat ainakin omat odotukset erityisen korkealla.

    Siitä ei toki ole haittaa, että Batman on supersankarihahmoista sieltä kiinnostavimmasta päästä.
     
  16. JJ Gittes

    JJ Gittes Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2007
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Allekirjoitan tämän täysin. Itse en ole osannut antaa lempiohjaajan pystiä keskiverron elokuvankatseluhistoriani aikana vielä kenellekään, kunnes näin Nolanin leffoja muutaman. Siinäpä ne syyt miksi tätä elokuvaa tulee väijjyttyä niin innokkaasti (ja koska bättis on niin helvetin kova jätkä).
     
  17. kuparipää

    kuparipää Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    tuo Prestige oli kyllä ihan mielettömän hyvä pätkä, ja aukesi kokonaisuudessaan -väkisinkin- vasta toisella katselukerralla.

    Onnistuneista sarjis-Filmatisoinneista puhuttaessa, monelta varmaan myös unohtuu,omasta mielestäni todella hyvä, Alan Mooren teos, V for Vendetta. Tuohan perustuu ihan yhteen sarjakuvaroomaaniin, joka on mielestäni kuitenkin heikompi, kuin itse elokuva.


    Sin City on kyllä kovaa tavaraa, ja hyllystä löytyy pätkän molemmat versiot, ja tottakai alkuperäiset sarjis-romaanit. Leffahan on tehty melkeinpä kokonaan kuva-kuvalta alkuperäislähteitä kunnioittaen, mikä pelkästään nostaa sen eri luokkaan muiden sarjisleffojen joukosta. Ja onhan Visuaalisestikin erilainen.

    Toki, edelleen se Begins on kuitenkin se oma Sarjis-suosikki. Ainakin tuohon ensi kuun loppuun asti:king:
     
  18. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taidat sekoittaa Nolanin Batman Beginsin johonkin toiseen Batmaniin...(Bat ja Ryyd... eiku Bat ja Robin) Niinku siis ihan oikeesti.
     
  19. Kof

    Kof All praise the Infanta Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    24.02.2002
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
  20. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ennakkoarvosteluja tässä nyt kun selailee, niin etenkin Heath Ledgerille näyttäisi satelevan ruusuja. Hyviä roolisuorituksiahan sitä toki jaksaa aina arvostaa, mutta siltikin toivoisin ettei tuo nyt sentään täysin niissä Jokeripainotteisissa merkeissä vain menisi. Lepakkohepunkin soisi saaneen sitä käsikirjoittamisen kautta saatavaa rakkautta.