UUSI PANASONIC PT-AX100, 1280x720, 6000:1, 2000 LUMEN

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana jhalttu, 01.09.2006.

  1. Wiper

    Wiper Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, tykin heijastamassa kuvassa näkyy n. 50*50cm aluella värivirhettä, jonka olettaisin johtuvan joko mahdollisesta sormenjäljestä tai pölystä jossain laitteen sisällä.

    Aiemmista viesteistä olen saanut käsityksen että laitteen voisi avata ja putsata. Kysymys, mistä kannattaa putsata ja miten?

    Koko laite auki (koppa irti) ja sitten paineilmalla käydään läpi lamppu ja paneelit(?), vai onko paineilman sen verran radikaali toimenpide, jolla voi sitten nuo paneelit saada vinoon?
     
  2. Cajanek

    Cajanek Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja Digiservicelle lähti täälläkin iriksen vuoksi. Muuten mainio peli, ei vaan pysy päällä!
     
  3. kete

    kete Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli vilkaistua linssin vieressä olevasta tuuletusaukosta sisälle tykin käydessä ja siellä näytti olevan tuuletin (tai ainakin tuulettimen näköinen härpäke) joka ei pyörinyt, eikä lähtenyt koko leffasession ja jälkijäähdytyksen aikana pyöriin.

    Nyt askarrutaa että pitäisikö sen pyöriä jatkuvasti, tietyn lämpötilan ylittyessä vai miten???

    Olisin erittäin kiitollinen, jos joku tsekkais omaan tykkiinsä... ja tietty huoltovalikossa olevat lämpötilat kiinnostais.
    Ja huoltovalikko, sen sielunelämä ja sisältö yleensä.

    Tykki on kattoasennuksessa, eikä ole koskaan hälyttänyt millään muotoa liian korkeista lämpötiloista.
     
  4. pokkus

    pokkus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2006
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattaa olla jo jotain pientä keskustelua tästä aiheesta, mutta en jakanut alkaa selata koko threadia läpi. Millasia asetuksia ihmiset ovat käyttäneet tykissä PS3:n kanssa? Itse huomasin ainakin, että samat asetukset kuin leffakäytössä eivät toimi olleskaan, koska kuva on tällöin aivan liian tumma joihinkin peleihin. Picture mode on leffoilla Cinema 1, mutta tämä tummentaa kuvaa aivan liiaksi. Pelatessa ainakin itsellä oli pakko laittaa modeksi Natural ja lisätä brightenessiä huomattavasti että peleistä tuli edes pelattavia.
     
  5. kete

    kete Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä käytän peleissä NORMAL tilaa, jossain taidettiin suositella sitä, olisko ollut peräti manuaalissa.

    PS. Viittisitkö kurkata siitä linssin viereisestä "pakoaukosta" sisään...
     
  6. pokkus

    pokkus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2006
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tykki on itselläni tasolla ja jos katsoo siitä aukosta sisään oikealle niin kyllä ainakin itselläni se tuuletin lähti heti käyntiin. Kyllä sen ilmavirran myös tuntee vaikka kädellä kun laittaa tuuletusaukon eteen. Nuo siinä heti aukon takana olevat mustat "suuntaussiivekkeet" kyllä hiukan haittaa tuonne sisälle kuikuilua. Ihmettelen myös että miksihän ne on suunnattu ohjaamaan ilmaa vasemmalle. Onkohan siihen jotain järkevää syytä...
     
  7. plundstr

    plundstr Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    556
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tykkien poistoilmaa ei haluta valosäteen tielle. Eri lämpöisten ilmojen sekoitus "väreilee" ja vääristää kuvaa. Tämän ilmiön näet hyvin hellepäivänä miten ilma väreilee kuuman asfaltin yläpuolella. Näin talvella näet saman ilmiön kun katsot kynttilän liekin yläpuolen läpi vastapäistä seinää. Ei oo kovin tarkka kuva. Toki lämpötilaerot ovat vähän eri luokkaa kuin tykin poistoilmassa, mutta sama ilmiö eri mittakaavassa.
     
  8. pokkus

    pokkus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2006
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kappas, ihan looginen ja järkeenkäypä selitys. Voi kyllä olla ettei tuota edes huomaisi vaikka puhallus olisi suunnattukin suoraan linssin eteen. Ei kuitenkaan niin suurta lämpötilaeroa pääse syntymään. No eipähän pääse ainakaan kaikista kultasilmäisimmät valmistajalle valittamaan että kuva väreilee :)
     
  9. Aarke

    Aarke Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kellään tietoa PT-AX100 "näytönsäästäjästä" ts kun esim dvd soittimesta laitetaan pause päälle niin aiemmin Pana laittoi "näytönsäästäjän" päälle, ts pysäytyskyuva hävisi ja alkoi pyörimään sellainen loota joka heittelehti pitkin valkokangasta. Nyt niin ei tapahdu. Mistä sen voi laittaa päälle ja säätää ajan kun olen valikot ja ohjekirjat etsinyt enkä sittenkään löydä/hoksaa mistä sen saa päälle. Pyydän kohtuullisen pikaista vastausta... :confused:
     
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Harkitsen tykin ostamista käytettynä. Mitä mieltä olette Panan omistajat, oliko hyvä ostos ja onko uudempaan 200-malliin mitään muuta eroa kuin HDMI liittimien lukumäärä?
    Mikä valikon kautta pääsee tarkistamaan tuntimäärän?
     
  11. veepee78

    veepee78 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.10.2004
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    iiris tässä 100 mallissa hajoaa, ellei sitä ole jo fiksattu. Muuten ok peli. Oma on juuri lähdössä huoltoon, 1100h mittarissa.
     
  12. =Rike=

    =Rike= Elac 310 Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ettei mahda olla ohjelmalähteen ominaisuus? Panassa tuota ei taida olla?
    Itsellä ainakin mm. Xbox:ssa ja DVD-soittimessa on omat "säästäjänsä"
    - Rike
     
  13. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Miten se käytännössä ilmenee ja kuinka pian yleensä hajoaa jos on hajotakseen?
     
  14. veepee78

    veepee78 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.10.2004
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    tykki sammuu n. minuutin päästä käynnistyksestä ja pitää käynnistää uudelleen. joskus jää käyntiin kerrasta, toisinaan vaatii pari yritystä. Iris ok näkyy punaisella huoltovalikossa.

    Mitä täältä lueskellut niin tuossa se on tuhannen tunnin molemmin puolin, ei sillä mitään tarkkaa sääntöä ole. Ei se varmaan kaikista mene jumiin, mutta monilla on mennyt. Tyyppivika kuitenkin.

    200sessa tuota on muutettu ja ongelmaa ei siten liene, en tosin ole tarkemmin seuraillut 200sen osalta.
     
  15. =Rike=

    =Rike= Elac 310 Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, itsellä alkoi tekemään eilen tuota ja äsken sama juttu. Kuva "pumppaa" hetken ja sitte tykki sammuu. Lienee tästä kyse? Mittarissa 425h.
    Kukas näitä nykyään huoltaa vai meneekö myyjän kautta (Videotykki)?

    edit: Kauko-Telkolle tuo lähtee.. Hitto, just kun uusi Oppo on tulossa kotia. Juuri kun sai Xboxin huollosta, niin hajoo tykki. Mitähän seuraavaksi?
    edit2: Hitto, olipa nopeeta toimintaa! Keskiviikkona n. klo 11 huoltoon, niin jo seuraavana aamuna klo 9 soittivat, että tykki valmis! Iiris vaihdettu ja softa päivitetty. Kyllä taas kelpaa =)
    - Rike
     
    Viimeksi muokattu: 15.06.2008
  16. migu__

    migu__ Guest Guest

    Liittynyt:
    30.01.2008
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on Pansuni toiminut muuten vallan hyvin (ei ole välkkynyt tjs) lukuunottamatta näitä paria vikaa joiden takia nyt huollossa (verkkokauppa.com). Eli värit alkaa sekoilemaan muutaman tunnin kuluttua. Tietyt värit alkavat rakeilemaan oudosti ja vian saa pois niin että vaihtaa picturemodea. Toinen vika on HDMI liitännässä.. ei vaan suostu toimimaan. Oon kokeillu kaikenlaisilla laitteilla ja piuhoilla ja niissä ei pitäisi olla mitään vikaa. Tietokonekin kyllä tunnistaa tykin mutta kuvaa ei tykkiin tule. Saa nähä kuin kauan menee huollossa. Käsittääkseni vkaupan kautta menee Pansun huoltoon.
     
  17. sam0t

    sam0t Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma AX100 on ollut pienoinen pettymys, vanha AE500 oli parempi työjuhta.

    Tykki käynyt jo pari kertaa huollossa, iiris jumiutui alle 500h ja toisella kertaa syynä ruudun satunnainen värimaailman sekoaminen. Tykki heitti satunnaisesti kuvan vaikkapa vihertäväksi muutamaksi sekunniksi jne. Tunteja nyt n.1600h ja pari vikaa piinaa edelleenkin. Tykki tuntuu hukkaavan focuksen lämmettyääni ja satunnaisesti kuva välkkyy häiritsevästi.

    Pansun huollot hoitaa Telko Group (entinen kaukomarkkinat) joka sijaitsee Espoossa. 2-3vk on huolloissa kestänyt oman tykin osalla.
     
  18. Glitter

    Glitter Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tyypillistä kun on, että aina foorumeille tullaan vuodattamaan kaikki paha mieli, olen sitten se, joka tekee poikkeuksen sääntöön.
    Ketä nyt jaksaa kiinnostaa kirjoittaminen foorumeille silloin kun kaikki toimii =)

    Oma Pansun AX100(Pixmaniasta) on toiminut eco-moodissa moitteetta noin 3-7h käyttökerroin nyt 1837 tunnin ajan. Ainoa asia, mistä voin vähän antaa palautetta on tuo kuuluisa kuvan pumppaus valovoiman osalta. Ei se minua ole häirinyt kuin vaaleaa taustaa vasten nettisivuja lukiessa. Videota katsellessa se ei häiritse.
    Tosin se tulee ja menee satunaisesti. Kun se tulee kerran 50-100 tuntiin, niin se kestää sellaiset 10min-30min kerrallaan ja sitten häviää määrittelemättömäksi ajaksi.

    Itse tulin foorumeita lukemalla ennen ostopäätöstä siihen johtopäätökseen, että huono sähkön laatu(hyppivät jännitetasot ja rippelit) aiheuttavat ennenaikaista lamppujen kuolemaa.
    Nyt melkein 2000 käyttötuntia myöhemmin olen todella tyytyväinen itseeni, että tuli hommattua reilun satasen UPSi pelkästään tykin ja verkkovirran väliin.

    Mahdottomushan tuo on varmasti sanoa, että onko hyvä käyttöikäni johtunut vain akkuvarmistuksen ansiosta, mutta niin on ollut samoja kokemuksia monella muullakin akkuvirralla tykkiään ruokkivalla käyttäjällä.
    Positiivista on myös, että pienet sähkökatkot eivät katkaise leffan katsomista muuten kuin, että äänet pätkäisevät vahvarin sähkösyötön katkeamisen myötä.
    Tietokoneen buuttaus olisi kuitenkin paljon ärsyttävämpi asia, jonka tällä toimenpiteellä kierrän...
     
  19. skyzery

    skyzery Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2003
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi, oma ax100 on kans menossa huoltoon, saman ongelman takia(saksasta ostettu) pitääkö muuten ottaa yhteytta myyjäliikkeeseen vai digiserviseen ? :confused:
     
  20. Mellikki

    Mellikki Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2006
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan päässyt katselemaan 1080p-tykkien kuvaa ja vertaamaan sitä panan kuvaan? Itseäni ei välttämättä se tarkkuus kiinnosta niin paljon kuin värit ja valoteho, mutta tietty jos ero 90" kuvalla tarkkudessa on todella huomattava niin sitten en kyllä välttämättä 720p:n enää tyydy.

    Kommentteja 720p vs 1080p? :p