Navigaattoria Etsimässä.

Keskustelu osiossa 'Autot, moottoripyörät sekä liikenne' , aloittajana Neon valo, 06.06.2008.

  1. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve, en löytänyt sopivaa palstaa tälle mutta kuitenkin.

    Olen jo jonkin aikaa etsinyt navigaattoria mutta kun niitä on tuhat ja sata erillaista niin mikä ois silleesä hyvä?

    Garmin nüvi 760 kävi mielessäni kyllä mutta saako tuohon ladattua netistä karttapäivityksiä ja muita päivityksiä ja joutuuko niistä maksamaan ? onko kokemuksia eri naveista? Eurooppa kartastolla riittää mutta voi olla laajempikin..

    enkä nyt kattele mitään 100e rihveliä joka käskee tekemään U-käännöksen moottoritiellä :D
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Garmin taitaa olla esimerkiksi Yhdysvalloissa se ykkösmerkki, mutta täällä Suomessa TomTom edustaa vastaavasti kärkeä (kyse kai lienee eniten markkinoinnista: useita malleja, paras toimivuus ja helppo päivitettävyys). Tuo mainitsemasi Garmin-malli on kuitenkin kehuttu.

    Täältä löytyy TomTom GO 520, joka tuli alle 250 eurolla hankittua Stockan Hulluilta Päiviltä. Kyse on laajakuvaisesta suurella 4,3" näytöllä (joka tosin ei ole enää markkinoiden suurin kokoluokka) varustetusta mallista, jossa on myös niitä ns. turhia ominaisuuksia (muun muassa mp3-soitin). Tämä malli on periaatteessa sama kuin GO 720, ja suurin ero löytyy siitä, että tässä mallissa on "vain" Skandinavian kartastot (mitäpä sitä muuta hankkia, kun autolla ei takuuvarmasti tule ikinä lähdettyä ajelemaan ympäri eurooppaa). Kehuja tämä malli saa yleisestä toimivuudestaan ja selkeydestään, tarkkuudestaan (lukuun ottamatta saapumisaikoja ja hienoista reittisekoilua) sekä loistavasti näytöstään. Omistaja voi kuukauden sisällä ostosta päivittää ilmaiseksi uusimman kartaston, ja sen jälkeen esim. uusi versio Skandinavian kartastosta maksaa n. 50 euroa. Kaikesta kritiikistä huolimatta TomTom Home -ohjelmalla on ollut helppo säädellä laitetta ja päivittää sitä (GPS QuickFix, Map Share, ohjelmistopäivitykset joita tosin harvoin tulee). Hauska pikku lisä tässä laitteessa on se, että pystyy oman auton kuvan laittamaan autosymboliksi.

    Mitä sitten hankkia? Sanoisin, että kyllä TomTom on merkkinä ehkä sellainen turvallisin kaikesta huolimatta. Jos haluat lähteä tuohon GO sarjaan (missä on esim. XL ja One -malleihin verrattuna "turhaakin" mukana, mutta missä on myös paljon hyvää), niin merkkihän julkaisi vasta uudet mallit 530/730/930. Ymmärtääkseni kyseessä on raudaltaan täysin identtiset mallit noihin x20-malleihin verrattuna (joskin kuvissa näkyvät nuo x30-mallit olevan mustempia), ja ero löytyy softan puolelta (saapumisajat otetaan x20-sarjan teiden nopeusrajoitusten sijaan käyttäjiltä kerätyistä teiden keskinopeuksista, ja x20:n "nopeimman ja lyhimmän reitin" lisäksi on valittavana "älykkäin reitti". x30-sarjalaiset osaavat myös kaistat näyttää. Henk. koht. en pidä noita x30-sarjalaisia riittävän uudistuneina, etteikö esim. x20-sarjalaisia kannattaisi ostaa halvemmalla -- on kuitenkin mahdollisuus, että TomTom tekee osan noista uusista ominaisuuksista saatavaksi niihin päivitysten kautta (kuulemma TomTom on näin ennenkin tehnyt).

    Muita vaihtoehtoja on ainakin halpa Mio, joka kai edustaa tätä Plazan Mirai-koulukuntaa: maksaa vähän, mutta joidenkin mielestä on yhtä hyvä kuin 2-3x kalliimmat laitteet. Blaupunktin kalliit navigaattorit ovat saaneet jonkin verran kannatusta, mutta itse en ainakaan niihin sijoittaisi. Garminilta, kuten aiemmin mainittua, löytyy laadukkaita malleja. Yksi malli mikä itseä kiinnostaa jonkin verran on Stockalla tällä hetkellä kanta-asiakastarjouksessa (299 euroa) oleva Navigon 7110 -malli, joka on saanut "reddot design award 2007" -palkinnon (reddot on tahtonut olla minulle monesti kuin EISA, mutta jolla on oikeasti jotain väliä). Laite näyttää tyylikkäältä, näyttö on iso, mukana tulee koko euroopan kartasto ja kaupan päälle tulee kahden vuoden ilmaiset karttapäivitykset. Tossa Stockan lehden kuvassa ainakin tuon navigaattorin käyttöruutu näyttää selkeältä.

    Eli... TomTom ja Garmin voisivat olla niitä ns. varmoja valintoja, halpisluokassa Mio on ainakin hypetetty, ja pienoinen kysymysmerkki voisi olla tuo Navigonin malli, joka vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Sellaisen vinkin voisin vielä antaa, että jos olet kuin minä ja koluat netin läpi etsien arvosteluja näistä laitteista, niin muista, että englannin kielisillä sivustoilla tavataan olla hyvin TomTom-kielteisiä ja hehkuttaa enemmän Garminia. Syy ei ole pelkästään tietenkään siinä, että TomTom on Hollannista ja Garmin Yhdysvalloista, mutta vähän Garmin-puolueellista porukkaa tahtoo olla joka puolella liikenteessä ulkomailla.
     
    Viimeksi muokattu: 07.06.2008
  3. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    okeei no TomTom tai garmin täytyy hankkia.
    Vielä täytyy kysyä, että voiko noissa naveissa esimerkiksi sormella tökätä kartalta paikan ja se antaa ajoohjeet sinne? Eli jos osoitetta ei tiedä mutta tietää kuitenkin että missä paikka on?

    Kun tässä garminia kaupassa kokeilin niin kun maalla itse asun niin oli todella vaikea saada löydettyä oma kotisijainti kun kysyttiin katua ja talonnumeroa ja kaikkea mahdollista :D
     
  4. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanottakoon vielä tässä että budjetti saisi olla MAX. 340e
     
  5. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Asiaa liipaten, onko nykyään noissa navigaattoreissa toiminto, että imaisee bluetoothin kautta luurista tai tietokoneelta kontaktien yhteystiedot ja määränpäätä voi sitten plärätä erikseen henkilötiedon mukaan?

    Nimimerkillä "ei kiinnosta pätkääkään selvittää joka kerta niitä kadunnimiä" ;-D
     
  6. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään satuin just lukemaan tuosta Hakkapeliitta gepsistä juttua tuolta matkapuhelininfon foorumilta. Ei ole hinnalla pilattu ja saa asennettua omia ohjelmia alkuperäisen navigointi softan lisäksi mm. TomTom, divx playeriä, oziexplorer CE ja ties mitä muuta Windows Mobile softaa. Tuolle on joku harrastaja kyhännyt omat sivutkin. Itse en omista, mutta olen kerran nähnyt käytössä ja perus navigointi ainakin toimi ihan hyvin. Vaikuttaa sellaiselta laitteelta josta "viilaajat" saataisi pitää.
     
  7. Zanytwo

    Zanytwo Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2006
    Viestejä:
    814
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekkin etsin navigaattoria jossa olisi mahdollista tökätä sormella määränpää. Osoitteen selvittäminen tienpäällä voi olla todella hankalaa.

    Toinen seikka mitä olen metsästänyt, on loggeri. Löytyykö sellaista navigaattoria mikä tallentaisi ajetun reitin pituuden ja käytetyn ajan, jonka voisi purkaa jossain formaatissa tietsikalle? Olisi meinaan aika kätevä ajopäiväkirjaa pitäessä..
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Meikällä on tuo Hakkapeliitta kepsi noin puolen vuoden ajan ollut käytössä ja hyvin on tullut suomea kierreltyä sen kanssa. Ainoa ongelma vain on se, että navigointi on välillä niin takapuolesta että ei uskoisikaan. Nopeimmaksi reitiksi ehdotetaan välillä 20 km kelirikkoista soratietä jolla on 50 km/h nopeusrajoitus vaikka tie jota olet juuri ajamassa menee suoraan oikeaan paikkaan. Ja, jos haluat ajaa vaihtoehtoista reittiä niin vaginaattori ehdottelee seuraavat 50 km u-käännöstä jotta eiköstä palattais sille pienelle soratielle.

    Mutta on sillä kuitenkin pärjätty ja olen ajatellut kokeilla tuota Tomtomin softaa, jos sen vain jostain laillisesti halvalla saisi.
     
  9. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla on tuo Tomtom One. Ostin viime kesänäsen ja raivostuttavaa siinä oli tuon imukupin toimimattomuus. Putosi vähän väliä tuulilasista polkimiin. Onneksi netissä kuulutettuani ongelmaa joku vihjaisi Markantalostra saatavasta setistä, jossa on lukittava kunnollinen imukuppi.

    Okei härpäke pysyi kiinni, mutta sen jälkeen tuli ongelmaksi laturin johto. Se olisi kulkenut todella typerää reittiä vaginaattorille.

    Keskustelin erään ammattitaitoisen autojen sähköasennusfirman kaverin kanssa, menin liikkeeseen ja löytyi todella fiksu ratkaisu: Tomtom on vasemmalla pienessä kolmiosivuikkunassa kiinni-sen alapuolelle kojetaulun suojiin on asennettu ylimääräinen tupakansytytin ja Tomppa saa sillä tavoin jatkuvasti latausvirtaa. Eipä tarvitse enää kotona ladata! Kerta kaikkiaan näppärä oivallus asentajalta, eipä voisi olla parempaa ratkaisua. Asennus ja sytkäri ei edes tullut kalliiksi-45€.

    Muuten olen tuohon Tomtom Oneen ihan tyytyväinen ollut, suosittelen. Vuosi sitten hinnat kylläkin olivat satasen korkeampia kuin nykyään.
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuosta imukupista piti mainita, että tosiaan GO 520 -mallissa imukuppi on aika keskinkertainen (tunnetusti): putosi muutamia kertoja ikkunalasista. En vaivautunut sitä "puhdista ikkunalasi ja sylje imukuppiin" temppua koittamaan, vaan tilasin Briteistä parempaa tavaraa. Brodit-merkki myy auto- ja mallikohtaista proclipiään sekä telineitä eri navigaattoreille ihan ok-hintaan, ja sellaisen minäkin tilasin: http://www.dsldevelopments.com/

    Nuohan ovat paitsi erittäin kehuttuja telineitä myöskin laillisia (oikeastihan imukuppitelinettä ikkunalasissa ei saisi käyttää). Tuo proclip tulee kiinni osittain puristusvoimalla (siinä olevat väkäset ujutetaan auton kojelaudan eri koloihin riippuen autosta ja mallista) ja osittain liimatyynyllä. Brodit mainostaa, ettei proclip jätä jälkiä autoon, ja asennus olikin siisti eivätkä liimatyynyt olleet sitä luokkaa, että ne ikävännäköisen pinnan jättäisivät alleen.
     
  11. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    TomTom:in nykyisin tarjoama Map Share vetää merkin mielestäni selkeästi muiden edelle - unohtamatta tietenkään mainiota käyttöliittymää. Map Share on siis sydeemi jolla käyttäjät (ja laite-/karttatoimittaja) jakavat tekemiään karttakorjauksia netin välityksellä, ilman että tarvitsee odotella ehkä kerran, kaksi vuodessa tarjottavaa (mahd myös maksullista) karttapäivitystä. Samoin systeemi antaa käyttäjän mm. sulkea itse jonkun tien, niin että sitä ei enää jatkossa käytetä reititykseen.

    Osa laiteista tukee myös uutta IQ Routes teknologiaa.
     
  12. toffo

    toffo Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.03.2002
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä käytin TomTomin 720-mallia muutaman viikon, mutta luovuin siitä ison vian vuoksi. Laite ei osaa lainkaan arvioida perillesaapumisaikaa, eikä sen vuoksi laskea järkeviä ajoreittejäkään. 150 kilometrin matkalla laitteen arvio heitti helposti 30-45 min oikeasta ajasta. Uusi 730 pitäisi olla tämän suhteen parempi..
     
  13. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sitten hommattua tämä TomTom Go720

    kyllä toi näyttää pelaavan ihan hyvästi, mutta todellakin nuo saapumisajat heittävät hieman mutta ei minunmielestäni kauheasti ainakaan ensimmäisellä kerralla kun tulin Iisalmesta ja navigoin sillä kotiin jotain 200km ehkä. niin muutamaa kymmentä metriä ennemmin laite jo puhui että olet saapunut kohteeseen. Päivitin kuitenkin laitteen sen jälkeen, koska kartat olivat 44viikkoa vanhat :D
    Empä tuota tiedä onko mahdollista muutosta tullut päivitysten jälkeen. No kun tässä viikonpäästä lähden käymään kuopion suunnalla niin testaan silloin :) käytettävyydeltään tuo tomtom on kyllä helppo ja helposti opittava ja plussana se että voi sormella napata kohteen kartalta, ainakin näin on tuossa 720 mallissa ja voi olla muissakin.

    Verrattuna garminiin tomtom on helpompi käyttää :)
     
  14. tkotilah

    tkotilah Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusimmissa TomTom One ja XL versioissa on imukupissa lukitus (Easyport-kiinnike), joka ainakin alkukokemusten mukaan on toimiva.
     
  15. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Ovat sitten huomanneet pahan mokansa.
     
  16. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä kysyn semmosta että kuinka nuo navit tunnistelee eri kokoisia muistikortteja kun tuossa TomTom 720 on SD-muistikorttipaikka ja ajattelin semmosta 4-16gigan korttia siihen?

    Ja nuohan yli 4gigan kortit on jo niitä SDHC (High Capasity) kortteja niin kai tollanen tavallinen SD kortinlukija osaa myös SDHC kortin lukea?

    Tarkotus vähän oli että saa päivityksiä ja muita kortille ja eteenkin musiikkia. ja RCA:lla kytkettynä auton stereoihin..
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Muistelen jostain, että noissa TomTomin GO-sarjalaisissa olisi ollut 2Gt:n raja, mutta googlettamallahan tuo varmasti varmistuu. Aikas paljon meinaat varmaan musiikkia (ja epäilemättä wavina) soittaa navigaattorin kautta, kun noin suurimuistista korttia olisit siihen laittamassa (varmastikaan mikään kartasto/päivitys ei vaadi 2Gt:n korttia suurempaa, ja melkeinpä ei sitäkään).

    EDIT: Juu, kannattaa googlettaa. :) Ei tarvinnut laittaa muuta kuin "TomTom GO 720 SDHC" kenttään, niin johon vastauksia sateli. Eli ilmeisesti SDHC ja suurimuistiset kortit olisivat tuettuja -- ainakin osittain ja teoriassa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2008
  18. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iha MP3 meinasin :D tosin niitä yli 128kbit laatusia.. jotka ovat jonkinverran parempilaatusia.. kyllähän se 4gigan korttiki riittää..
     
  19. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan noissa mahdollista itse lisätä katuja/pihateitä ja muuta vaikka ihan vapaalla kädellä tai muuten? Kun tuossa kuitenkin on karttakorjaus mahdollisuus, mutta enpä ole löytänyt mahdollisuutta lisätä uusia katuja/teitä joita ei näy.
     
  20. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei..
    Mikä tämä Tripmaster ohjelma oikein on TomTomille? :confused:

    Onko siitä hyötyä minkään verran?

    Olen vain lukenu eri foorumeita ja ihmiset puhuneet, että se sekoittaa koko tompan?