Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tottakai se on mukavuudenhalua, tai laiskuutta. Tarkoitin nyt kilsan-parin matkoja, jotka nekin ovat jo nykyään monille aivan ylivoimaisia muuten kuin neljällä pyörällä. En tarkoittanut mitään 20km hiihtovaelluksia ylämäkeen molempiin suuntiin jne. Tiedän tyyppejä jotka käyvät autolla kaupassa alle puolen kilometrin päästäkin. "Jos matka on pidempi kuin auto, silloin mennään autolla"
     
  2. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dark Knight leffan fanitus ja nostaminen jo vuosituhannen parhaanksi elokuvaksi vain trailerin näkemisen jälkeen.
     
  3. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Ootko joskus koittanut roudata nelihenkisen perheen viikonloppuostoksia filetson tarikalla? Tai käsivarsilla puoli kilsaa? Käytät sinäkin autoa siinä tilanteessa. :rolleyes:
     
  4. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    En voi ymmärtää, miten tämä minun replyni liittyy topikkiin. Ei voi mitään. Eniwei:



    Kaikki on asenteesta kiinni.

    Kauppamatkan 500 m kävelyä 50 kilon ruokataakan kanssa voi ajatella Maailman Vahvin Mies/Nainen -kisaan osallistumisen harjoitteena.

    Kovempi treenaaja lisäksi vetää narulla sitä henkilöautoakin perässään, ruokataakan ollessa selkärepussa.

    Vielä kovempi kuntolija vetää kauppamatkallaan sitä autoa samalla kun auto haraa vastaan, yrittää peruuttaa 80 hevosvoiman teholla vastakkaiseen suuntaan.



    Muutin omaa filosofiaani tietoisesti. Aiempina vuosina kävin kaupassa kerran viikossa..kuussa, jotta olisin "rasittunut mahdollisimman vähän". 35...40 kiloa ylimääräistä läskiä kasautui tämän filosofian avulla.

    Nykyään käyn päivittäin kaupassa fillarilla, ostamassa "yhden päivän sapuskat". Jos tulee ostettua enemmän, usean päivän safkat, sitten käydään virtuaalisella kauppareissulla huomenna, ajetaan kaupan ohi, eikä osteta mitään. Mutta silti lähdetään päivittäiselle kauppareissulle, myös sunnuntaina.

    Sovellan jopa ylipitkän kauppareissun taktiikkaa, eli menen kauppaan mahdollisimman pitkää kiertoreittiä pitkin. 5 minuutin ajon asemasta reitti saattaa viedä tunnin. Ja palaan kaupasta kotiin nopeampaa reittiä (5...10 minuuttia kaupasta riippuen), etenkin pakasteiden kanssa pitää kiirehtiä.

    Mitä tästä filosofian tietoisesta muuttamisesta on seurannut? Ennen koin kaupassa käymisen vastenmielisenä jokakuukautisena helvettinä. Nyt suorastaan himottaa lähteä kauppaan joka päivä. Parhaina päivinä menen monta kertaa yhden päivän aikana kauppaan.



    Sekin etu yhden päivän ostosten teossa on, että, koska olen himosyöjä/juoja, tulee kiskottua kitusiin vain yhden päivän sapuskat ja viinat päivässä. Ostan vain yhden päivän viinat päivittäin; 5 dl tölkin halpaa maitokauppalonkeroa. Jos ostaisin viikon viinat kerralla, joisin nekin pois tunnissa.

    Filosofian muuttaminen on yksiselitteisesti vähentänyt masennusta, rasvan määrää kehossa, lisännyt lihasmassaa, kuntoa, vireystasoa.

    Siispä uusi kaava on:

    Mitä enemmän vaivaa ja työtä kauppareissuihinsa sijoittaa, sitä vähäisemmältä vaivalta ja työltä se tuntuu!

    .
     
  5. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    No niin, arvasinhan minä että tämä perustelu tulee seuraavaksi. Ja hyvä perustelu onkin. Auton käytön ymmärrän täysin tässä tilanteessa. Minä ajoin takaa turhempia tapauksia, eli sinkkumiehiä jotka käyvät sen maitopurkin/roiskeläpän hakemassa autolla. Tai ehkä ne viikonloppukaljat painaa niin paljon ettei niitä jaksa surkastuneilla lihaksilla roudata.
     
  6. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teen sitä aika usein. Siis ihan kävellen. Voihan sitä kauppakassia kantaa vaikka puolison kanssa yhdessä tahi molemmat omaansa. Ei tulisi mieleenikään autoa startata moisen takia. Mutta tekosyitä tietenkin löytyy, vaikka tämä peruste täällä jo siunattiinkin. Ei mene läpi.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Buu Wickerman, buu!!! :D

    Asia jota en voi ymmärtää on adminin viestienpoistologiikka. Tästä en ole aiemmin valittanut, mutta hieman ihmetytti miksi "Turkki" -ketjua oli editoitu, vaikka OT ja ei-rakentava keskustelu oli PALJON kesympää kuin mitä ketjuissa, joiden meininkiä admin on antanut jatkua vaikka kuinka pitkään. Tosin sen verran ymmärrystä liikenee, että jos ketjun aloittaja jo ensimmäisessä vastauksessaan viljelee v-sanaa, niin on syytäkin painaa resettiä ketjun suhteen.
     
  8. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    No esimerkiksi joku soosin valmistus; tietyn nestemäärän suurustaminen "vaatii" tietyn määrän jauhoja. Ehkä huono esimerkki, mutta tätä hain...


    edit:
    No jaa. Aika huono tuohon on mitään yleistystä hakea, tarpeita ja perhekokoonpanoja kun on liuta erilaisia. Mietippä joku yksinhuoltaja kolmen kakaran kanssa - tuskinpa virittelee kersoja+kauppakasseja kehon, tai edes fillarin ulokkeisiin. Silti, tämäkin yksinhuoltaja voi autonsa pakattuaan valita, ajaako pesueensa kanssa joka päivä lähikauppaan 500m:n päähän, vai jonnekin taajaman laidalle megasuperhypermarkettiin 15km:n päähän. Ekoloogisesti ajateltuna autolla lähikauppaan ei tunnukaan enää huonoimmalta vaihtoehdolta, vai mitä?
     
  9. uppiskuppis

    uppiskuppis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1 011
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen ymmärrän jos lähikauppaan mennään autolla ja ostetaan 50kg:n ostokset kerralla.

    Mutta sitä en ymmärrä että pitää autolla mennä esim. kuntosalille kilometrin päähän??? :hitme::OI:hitme:
     
  10. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mutta mitä teet, jos ohjeessa suurustetaan vehnäjauhoilla, ja nämä ovat sinulta loppu. Käytätkö kaapissa löytyvää grahamjauhoja, tai ehkä jopa ohrakasta? ;)

    Määrääkin voi ja pitää soveltaa. Ethän muuten saa kastikkeesta juuri sinun yksilölliseen makuun/tyyliin soveltuvan paksuista.
     
  11. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haa, nyt saan varmaan kaikki Pakkotaistolaisten vihat kapeille hartioilleni, mutta enpähän vaan ole koskaan täysin ymmärtänyt koko kuntosaliharrastusta. Siis en nyt tarkoita sitä, kun ruokavaliosta lähtien on suunnitelmat ja ohjelmat mietitty loppuun asti ja tulosta(?) syntyy, vaan juuri tuota "autolla kuntosalille kuntopyörää polkemaan, steppereitä (vai mikä se keinoporras onkaan nimeltään) tallaamaan ja ehkä juoksumattoa, jos aikaa jää" -touhua. Siis mitä he**ettiä? Miten voi olla kuukaudesta toiseen motivoivaa veivata polkimia sisätiloissa, hien hajussa ja staattisissa indoor-maisemissa? Ei mitään järkeä. Koko homma täytyy perustua siihen, että vuoden alussa kinkku- ja laatikkoähkyssä ostetaan se ihan-****n-kallis kausikortti jonnekin salille, ja sitten on vaan pakko käydä tallaamassa sitä muoviporrasta, ettei (jo menetetty) raha mene hukkaan.

    No joo, myönnän kyllä että teini-ikäisenä tuli käytyä salilla katsomassa, kun tytöt/naiset tekivät niitä haaranlevitysliikkeitä niissä kahdessa (mitä-ne-nyt-onkaan-)vehkeessä, joissa toisessa levitetään ja toisessa puristetaan. Kertamaksuilla kyllä tuolloinkin...
     
  12. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, tottakai minä soveltaisin. Kastikkeenhan voi suurustaa vaikka ketsupilla, jos lopputuloksen kanssa pärjää. :) Valmis(pussi)kastikkeiden kanssa varsinkin täytyy monesti soveltaa nestemäärissä, "ohjeen" mukaista desimäärää ei kannata laittaa kerralla. Kaikkeen kokkaamiseen sopii hyvin yleisohje: helpompi laittaa aineksia tarvittaessa vähän kerrassan lisää, kuin yrittää kompensoida ylimäärää jälkikäteen.

    Ok, kastike-esimerkki oli vähän ontuva, mutta yritin jotenkin tarkoittaa sitä, että tietyt resepteissä mainitut asiat ovat lopputuloksen kannalta merkittävämpiä kuin toiset. Vaikkapa sitten niin, että täydellisistä, täysin reseptin mukaisista raaka-aineista ja -määristä valmistetun gourmee'n voi vielä sössiä esim. unohtamalla satsin uuniin kymmeneksi minuutiksi liian kauan. Siinä sitä voi karibun sisäfilépurkkaa jäystäessä miettiä, mikä meni pieleen...
     
  13. Fakiiri

    Fakiiri Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    1 463
    Saadut tykkäykset:
    9
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ihmis(t)en ymmärtämättömyys, jos ei halua muiden ihmisten varsinaisten ongelmien takia hylätä näiden ongelmien tuottajaa, etenkään kun itselle ei ole näitä varsinaisia ongelmia ilmennyt. Mutta niin... kaipa vaan joidenkin on tarve seurata enemmän kuin johtaa. ;)
     
  15. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
  16. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itse en ole myöskään koskaan ymmärtänyt niitä ihmisiä jotka kulkevat kuin lampaat muiden perässä, olipa sitten kyse muodista, käytöksestä tai vaikkapa päätöksien teosta. Osa ihmisistä ei koskaan ota sitä ratkaisevaa/päättävää roolia, vaan odottaa maltillisesti mitä joku toinen sanoo/tekee ja tekevät sitten itse kiltisti perässä.
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nimenomaan.
     
  18. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    Rohkenen väittää että iso osa näistä turhista kilometrin luokkaa ajelureissuista ei ole tuollaisia ääritapauksia, vaan yksinkertaisesti laiskoja (mukavuudenhaluisia) maitopurkin/tupakan/kaljan hakijoita. Pyörästä on kumi puhki, mutta ompahan hyvä syy olla korjaamatta ettei tarvitse sillä veivata.

    Kuntosaliaiheesta tuli mieleen entisen asuinpaikan opiskelija-asuntojen kuntosali, joka sijaitsee 5.kerroksessa. Porukka tuli aina paikalle hissillä ja alkoi sen jälkeen lämmittelemään..
     
  19. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Allekirjoitan tuon. Muistan omasta nuoruudestanikin hyvin, että kun ei ollut muuta tekemistä niin lähdettiin autolla ajelemaan. Eipä huolettanut maailman puolesta.

    Tänäänkin kyllä tulin töihin kaasutellen, vaikkei matkaa ole neljää mailia. Kesemmällä varmaan taas polkien... Saunakaljat haen kyllä lähisiwasta fillarilla, ainakin silloin jos kesken loppuu.


    edit:
    Vaan vielä noista marketeista; jollain tapaa on hyvin erikoista, että päivittäistavaroiden hakuretket kohdistuvat yhä enemmin kaikenmaailman prismoihin ja sitimarketteihin, vaikka (auto)matkaa tulisi jo yhteen suuntaan toistakymmentä kilometriä ja lähempänä olisi se pikkukauppa, jopa kävely- tai pyöramatkan päässä... No, hyvää vauhtia noita lähikauppoja kyllä lopetetaan, eli mitäs väliä sen sitten on. Ja täytyyhän sitä nykyajan ihmisellä jotain harrastuksia olla; mukavasti siinä päivä vierähtää, kun lähtee katselemaan olisko eilisen jälkeen tullut uusia tarjouksia, vaikkei mitään ostettavaa löytyisikään.
     
  20. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei ymmärrä lihansyöjiä jotka perustelevat sen muulla kuin oman nautinnon maksimoinnilla.

    Ei ymmärrä naapuria joka lämmittää puoli tuntia autoa tyhjäkäynnillä joka aamu jos on alle 0 astetta.

    Ei ymmärrä ihmisiä jotka ei osaa kierrättää kaikkea.

    Ei ymmärrä ihmisiä jotka kulkevat autolla vaikka julkinen olisi vaihtoehtona.

    Ei ymmärrä miksei voi ymmärtää kaikkea tätä.