Tanssii tähtien kanssa

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Hattori Hanzo, 15.03.2006.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mielestäni taas Marko Keränen olisi erittäin väärä valinta tuomaristoon (saati sitten unelmatuomaristoon). Onhan hän hauska, suosittu ja sanavalmis, mutta auttamatta sellainen "ikuinen teinari". Vaikka nuoruudessa (tai nuorekkuudessa) ei ole sinänsä mitään vikaa, niin kyllä tuomariston arvovalta rapenisi aika nopeasti, jos Keränen nuorekkeita sutkautuksiaan sinne päästettäisiin antamaan.

    Rusanen-Kartano on kieltämättä aika turha lisä tuomaristoon, koska jotenkin hänen vuoronsa aina tuntuu niin pakotetulta ja sellaiselta millä oikeastaan ei ole mitään väliä. Ymmärrrän toki sen, että tuomaristossa olisi hyvä olla yksi vähän letkeämpi ja maallikkomaisia mielipiteitä antava tuomari, muta hän se ei ainakaan ole. Jos mennään sitten vuosi takaperin, niin Rasila oli mielestäni Rusanen-Kartanoa parempi tuomari ehdottomasti, mutta minusta unelmatuomaristo edelleen koostuisi Haapalaisesta, Satulehdosta ja Uotisesta. Tämä johtuu siitäkin, että vaikka Satulehto onkin alan ammattilainen, niin hän antoi mielipiteensä juuri sillä letkeällä ja maallikkomaisella tavalla mitä nyt tässä neljännellä tuomarilla on haettu. Okei, ehkä voisi ajatella neljänneksi tuomariksi tosiaan jotain hauskuuttajaa sitten vaikka ensi kaudella, mutta ei nyt Kerästä ainakaan.

    Mitä itse kisaan tulee, niin yllättäviä pudotuksia kahtena viime kertana ollaan nähty. Vaikka tietenkään mitään huippulupauksia ei olla pudotettu, niin mielestäni ainakin Anttila näytti koko ajan parantavan. Toisaalta taas Pääkallo on nuorisosuosikki (kai?), joten ehkä nämä pudotukset sen takia tuntuivat oudoilta. Tosin epäilen, että Suomen kanssa vihdoin ymmärsi alkaa miettimään, että miksi Pääkallo oikeastaan on julkkis ja onko hänellä varaa käyttyä kuin mikäkin nuorisoidoli englanninkielisine kommentteineen ja yleisönottamisineen, joiden rinnalla (niin korniudessa kuin muussakin) monet rap-staratkin kalpenevat.

    Vaikea sanoa kuka seuraavalla kerralla tippuu (juuri näiden yllätyksien takia). Uskoisin, että jos Pimiällä tai Larivaaralla menee vähänkään heikommin, niin jompi kumpi heistä tippuu. Hytösen uskon sinnittelevän vielä jonkun aikaa, vaikka jotenkin tuo Joonaksen meno vähän haluttomalta näyttää. Tietenkin sitten meillä Mr. Eduskunta ja Sutu, mutta heidän kohdallaan on käynyt vähän sama ilmiö mikä siivitti aiemmin Marko Keräsen ja Kristiina Elstelän pitkälle kilpailussa: yleisö on ottanut parin omakseen. Kun Kaikkosella vielä tosiaan näyttää olevan pokkaa pysyä kisassa, vaikka tekee sen tahattoman komiikan avulla (olemalla se kliseinen suomalainen mies jäykkine lantioineen ja rytmitajuttomuuteneen), niin varmasti yleisö pitää parin leikissä mukana.

    Kaikille lienee jo selvää, että kolmen parin leikkihän tämä tulee olemaan. Uskoisin, että ensimmäisenä taipuu pari Lund/Ahti johtuen siitä, että Lundissa nyt sattuu olemaan jotain mikä ainakin minua (ja ymmärtääkseni monia muitakin) ärsyttää, ja ei ne tissitkään loputtomiin pidä häntä kisassa. Finaalissa sitten onkin jo erittäin tiukkaa, koska paperilla Matinsalo/Seppänen on totta kai ykkössuosikki, mutta jotenkin tämän parin kohdalla ei kaikki vielä ihan täysin "mätsää". Vaikka Matinsalo onkin yksi lahjakkaimmista suomalaisista urheilijoista koskaan, niin tuntuu, että Seppänen painottaa liikaa nyt rutiinien fyysisyyttä ja vaikeutta, ja se voi kostautua vielä -- uskoisin, että tulee ainakin kerran tapahtumaan suurempi moka tai jopa kaatuminen. Lignell ja Matson sen sijaan ovat erittäin tulinen ja karismaattinen pari, jossa parin välinen yhteys ja rutiinien tekninen suorittaminen ovat loistavassa balanssissa (toki on mainittava myös Lignellin vartalotyyppi ja look, jotka molemmat sopivat ainakin lattareihin upeasti). Toisaalta, he eivät taida saada aikaan kovin suuria tunteita TV-yleisössä, ja kuten viime vuonna finaalissa nähtiin, niin suosikkienfanitus jättää alleen (valitettavasti) itse teknisen osaamisen ja tanssin hienouden.

    Vaikka Matinsalosta henkilönä ja urheilijana pidän erittäin paljon (ja vaikka tekee tiukkaa sanoa näin ruotsalaiset sukunimet omaavasta parista :D), niin Lignell/Matson tämän vie kuitenkin...
     
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ei minusta. Eivät nuoret tätä ohjelmaa katso. Lauantaitanssit ja tähtien kanssa tanssit ovat "meidän" keski-ikäisten ohjelmia :king:
     
  3. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Kanki-Kaikkonen se vaan porskuttaa. Ajattelin että kestän vielä yhden oikeusmurhan jos putoaja on Joonas. Merjan putoaminen oli siinä rajoilla. Mariassa maa on menettänyt erinomaisen tanssijan, hän on hyvä jo nyt, mitä olisikaan jos olisi alkanut harrastamaan. Miellyttävää katseltavaa kun pari keskittyy oikeaan asiaan.
     
  4. Heikki

    Heikki Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2000
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt alkaa jo totaalisesti v******maan tämä Kaikkosen kannattajien touhu. Ilmeisesti kepulaiset ovat päättäneet äänestää tämän pellen finaaliin asti. Jos Kaikkosen touhuissa oli alussa jotain huumoria niin viimeistään nyt heppu voisi palata omiin töihinsä. Todellisen kilpailun kanssa hänellä ei ole mitään tekemistä. Koko pelleily kertoo vain Kaikkosen kannattajien järjen vähyydestä ja arvostelukyvyn puutteesta :sick:
     
  5. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Eikös noi kansanedustajat saa tehdä niillä kännyköillään mitä huvittaa ja kansa maksaa...
    Sehän voittaa koko kisan jos eduskunta äänestää nonstoppina kangen voittoon ja pitäähän sitä valtaa käyttää kun kerran sitä on annettu :king:
    Reilukerho :thumbsup:
    Missä on karpo... :D
     
  6. TuK

    TuK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    566
    Saadut tykkäykset:
    14
    Näin kepulaisena sanoisin, että demarit äänestää Kaikkosta jatkoon. Saavat Kepun näyttämään mahdollisimman huonolta.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Otanpa kantaa tapaukseen Merja Larivaaran käytös saadasseen tietää putoamisestaan... Häntähän on suomittu usealta rintamalta tuomitsemalla hänet "huonoksi häviäjäksi". Larivaarahan suorassa lähetyksessä meni ihan lukkoon järkytyksestä eikä sanonut sanaakaan, ja käsittääkseni kameroiden sammuttua hän oli kovin itkuinen ja kritisoi äänestäjiä tyyliin "Lakatkaa äänestämästä!".

    Kyllähän tällaisen käytöksen voisi tuomita "huonon häviäjän" käytökseksi. Kyse on kuitenkin leikkimielisestä ohjelmasta, ja onhan se Larivaaralta aika itsekästä tavallaan rivien välistä vihjata, että Hytösen ja Kaikkosen pareineen olisi pitänyt pudota (olivatpa he kuinka paljon huonompia kuin Larivaari vaan).

    Toisaalta... Muistetaanpa muutama asia. Ensinnäkin Larivaara on viihdetaiteilija. Hän varmasti ottaa kaikki taiteenlajit vastaan intohimoisesti, ja koska hän ehti olla jo mukana sen yhdeksän viikkoa harjoitellen intensiivisesti, niin onko se sitten niin kumma, jos hän (tai joku) reagoi sillä tavalla kuin hän reagoi. Vaikka TTK on leikkimielinen ohjelma, niin kyllä varmasti moni kilpailija ottaa sen tosissaan -- kysehän on kuitenkin tavallaan kuin lisä omaan CV:hen sekä tavallaan paikka näyttää minkälainen ihminen on (pystyykö ylittämään itsensä lyhyessä ajassa). Jokaisella kilpailijalla on tietenkin omat kiireensä, ja ei se ole yllätys, että joku reagoi näin, jos on kuitenkin joutunut tasapainottelemaan oman perheensä ja työnsä kanssa kisan takia (antaen omaa arvokasta aikaansa siihen).

    Totta kai Larivaaran (vihjattu) argumentti on myös oikeutettu sillä onhan hän pareineen ihan eri tasolla kuin Hytönen tai Kaikkonen. TTK on valitettavasti ohjelmana siitä viallinen, että, kuten viime vuoden finaalissakin nähtiin, niin on lähes yhdentekevää tanssiiko pari hyvin tai saako se tuomareilta hyvät vai huonot pisteet: kansa äänestää sitä mikä sattuu tuntumaan viihdyttävältä (ns. fanitusmagneetteja).

    Se on sitten toinen juttu pitäisikö tämän kisan voittaa oikeasti taitavin pari, viihdyttävän pari, vai se pari, jolla on molemmat "ominaisuudet" sopivassa balanssissa. Olihan Larivaara kuitenkin aika ilmeetön loppujen lopuksi, ja hänen karismansa säteili vain ajoittain hänen tanssiessaan. Hytönen on sukkela sanaseppo ja Kaikkonen kankeine lantioineen on vaan surullisenhauska (ei ehkä enää hauskakaan kaikkien mielestä). Eihän sitä voi kiistää, että nämä kaksi ovat viihdyttävämpiä kuin Larivaara.
     
  8. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä pisteytystä tulisi jotenkin järkevöittää. Larivaaran tapauksessahan tuomareita ei voi mielestäni syyttää siinä mielessä, että parihan sai ihan kelpo pisteet, 28 pistettä. Kaikkonen ja Hytönen saivat yhteensä saman pistemäärän. Larivaaran kommentti "en anna koskaan anteeksi" oli ilmeisesti suunnattu tuomareille, joten se kuulostaa vähän oudolta. Tuomareiden arvosanathan ovat siis siinä mielessä ihan kohdallaan, että Hytösen ja Kaikkosen tanssit saivat selvästi muita huonommat pisteet. Larivaara joutui tavallaan tuon pistesysteemin uhriksi, koska korkeasta pistemäärästään huolimatta he olivat kolmansiksi huonoimpia, eli saivat vain kolme "puoltopistettä". En tiedä, miettivätkö tuomarit "kokonaissijoituksia" pisteitä antaessaan - ehkä lopputulos olisi ollut sama, jos pisteytyksen sijaan tuomarit yksinkertaisesti asettaisivat parit paremmuusjärjestykseen kaikki tanssit nähtyään. En itse nyt äkkiseltään keksi, miten pisteytystä voisi parantaa, mutta jotain siihen pitäisi mielestäni keksiä, jotta nämä selkeät "gapit" pisteissä heijastuisivat selkeämmin myös lopputulokseen.


    E: Toisaalta Elvis toi esille hyvän pointin.. Jos tuomareille annettaisiin enemmän sananvaltaa, tulisi kisasta sitten tekniikkakilpailu, eikä hytösen ja kaikkosen kaltaisilla tanssijoilla olisi mitään mahdollisuuksia pärjätä kisassa.. vaikeita asioita.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vaikeita asioita nämä tosiaan ovat. Nykyisellään kuitenkin TTK:n ratkaisee vain ja ainoastaan se ketä kansa fanittaa. Viime vuonnakin olisi ollut täysin sama, jos Mariko olisi yhtäkkiä tanssinut samalla tekniikalla kuin Kaikkonen, sillä kansa äänestää joka tapauksessa fanituksensa kohdetta, ja koska kansan ääni pesee tuomareiden äänet, niin silloin tuomareiden mielipide (=tekniikka, oikea osaaminen) on täysin yhdentekevä.

    Ehkä ongelma on siinä, että toisin kuin Idolsin ja laulamisen kanssa, niin kansa ei ymmärrä tanssimisen päälle, ja sen takia äänestää sitä kuka on viihdyttävin, hauskin ja persoonallisin. Kun Haapalainen lataa arvionsa täyteen vierasta terminologiaa, niin kansa kai tulkitsee sen vaan turhana pilkun viilaamisena.

    Järkevintä kai olisi hoitaa homma niin, että tuomaripisteiden valossa kaksi heikointa paria joutuu putoamisuhan alle, ja kansa sitten heistä päättää jatkoonmenijän. Näin edes se olisi vähän armollisempaa kuin sitten se mitä nytkin kävi, että kaksi heikointa paria pääsee jatkamaan kisaa. Toisaalta, eihän formaattipomot tällaista sallisi, koska se poistaisi yhden "jännäämisvaiheen". Finaalissa taas sitten voitaisiin tehdä niin, että kukin pari tanssii kolme tanssia, joista kaksi ensimmäistä tulee arvostelluksi pelkästään tuomariston taholta, ja viimeinen pelkästään kansan taholta.
     
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kertokaas joku sarjaa seurava, että mikä on tilanne nyt, ketkä ovat vielä mukana kisassa. Minä en tiedä kun en seuraa kisailua. Leikkaan pelkästään Maria Lundit nopeasti talteen ja katselen niitä jonain vuonna sitten kun vapaata aikaa joku osaa aikakoneen avulla synnyttää.
     
  11. Wellho

    Wellho Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.mtv3.fi/tanssiitahtienkanssa/
     
  12. blobo

    blobo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2005
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toivottavasti tässä ei ole käynyt niin, että hän on Elvis-fani ja ymmärsi väärin Kunkun '68 Comeback Special -sävelmän, "Let Yourself Go", sanoman. :rolleyes:

    Olenpas hauska.
     
  14. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    En ole ollut kovin innostunut Vapusta mutta putoaminen tuntui pahalta. Oli tänään aika hukassa mutta ero kahteen heikompaan oli silti liian suuri ja aikaisemmin on tanssinut hyvin. Joonas on aivan yhtä jäykkä kuin Antti ja voisi jo olla tikku-Joonas tai seiväs-Hytönen (isänsä onkin kuuluisa hyönteisjalka-Hytönen), korvien välissä on ratakisko. Maalaisliittolaisten lisäksi ovat Joonaksen fanit liikkeellä.

    Tuulilta paras esitys tähän asti. Tuollaiset potkut vielä pois ja keskitytään tanssiin jumpan sijaan.

    Mariaa fanitan täysillä, TTK:n historian paras osallistuja ja tänään nähtiin paras tanssi, jo viimekertainen samba oli sellainen. Nyt olen Jorman linjoilla ja kaikki olisivat voineet antaa kympin. Vartalon ja pään asennot ja liikkeet kuin täysiverisellä kilpatanssijalla. Ilmeet ja eleet juuri kuten kuuluukin. Marian elkeet tanssin jälkeen sellaisia että jos Mikkoa ei lykästä niin mää en illaa. Maria oi Maria :love:.

    E: Johannalta tuli yllättävän hyviä kommentteja. Otti opiksi kun vähän haukuin.
     
  15. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Kylläpä tuntui hyvältä, kun käänsi kanavan ja huomasi Pimiän olevan haastattelussa pudonneena. Valitettavasti syksyllä alkavassa BB:ssä joutuu kyseistä ärsyttävyyttä väkisin katselemaan.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Että silleen... Nyt se taitaa olla ihan takuuvarma juttu, että Kaikkonen tanssii tämän kauden TTK:n finaalissa. Eihän tämä formaatti taida Suomesta olla lähtöisin, mutta kyllä tämä kausi on osoittanut, että vaikka Kaikkonen onkin varmasti viihdyttävä "hahmo", niin tuomariston äänien yhdentekevyys ja se, että äänestää voi periaatteessa milloin vaan, saa aikaan sen, että oikeastaan millään ei ole enää mitään väliä -- ei edes sillä tanssilla.

    Tietenkin nyt voidaan jännittää sitä onko Kaikkosessa miestä itse luopumaan leikistä, mutta tietenkin ääniä keräävänä poliitikkona hän ei sitä taida tehdä.
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Huh huh... Olipas kaikinpuolin tiukka tilanne, kun putoamisvaarassa oli sekä Kaikkonen että Matinsalo pareineen. Onneksi sentään Kaikkoisen putki ei enää jatkunut, sillä Matinsalon putoaminen olisi saattanut aiheuttaa aikamoisen katastrofin tuotantoyhtiölle.
     
  18. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Viime sunnuntain quickstep sopi Tuulille erinomaisesti ja täydet kympit olivat täysin ansaittuja. Nyt pari esitti sitä mitä silta saattoi odottaakin. Kaikki ihailivat tietysti Tuulin selän ja pään asentoa ja sitä, miten tanssiasento pitää loistavasti loppuun asti.

    Vaikka Maria ja Nickekin ovat suoriutuneet hienosti niin he ovat Tuuliin verrattuna lähtökohdiltaan täysin alakynnessä sillä Tuuli on kropankäytön ja tanssin ammattilainen ja hänen osallistumisensa on minusta jo hiukan kyseenalaista.

    Marialta oli viimeksi tähän asti heikoin koska hän ei löytänyt täysin rumban ideaa syistä jotka Jukka ja Helena hyvin kertoivat. Nyt meni taas upeasti.

    Nigkestä en oikein pidä koska hän on liian tietoinen kameroiden ja yleisön läsnäolosta, tanssi ei ole teeskentelemätöntä. Pakko silti antaa tunnustus että hyvin on Nicke vääntänyt.

    Kanki-pila meni pitkälle mutta ei onneksi liian pitkälle.
     
  19. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 358
    Saadut tykkäykset:
    30
    äänestäjät pudotti sitten Matinsalon. :hitme:

    pitäis olla kaiken järjen mukaan suht helppo voitto Marialle, mut mistäpä sen tietää :confused:
     
  20. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Taitaa yleisö äänestää Nicken voittoon. On kyllä hienoa että finaalissa on mies koska naisilla on sattuneestä syystä selvä etulyöntiasema miehiin nähden. Kaikki kunnia myös hyvästä yrityksestä mutta nyt olisi ollut aika pudota. Minusta Nicke vaikutti itsekin olevan ihmeissään.

    Tuulissa näkyi loppuun asti oma tausta ja vaikka lievää siirtymää tanssin suuntaan tapahtuikin niin suoritus oli liian urheilullinen. Parilla oli edellytyksiä ihan mihin tahansa ja liikkuvuus huikea. Aleksi veti mahtavia siivuja mutta Tuuli seurasi kuin tyhjää vaan. Finaalissa ei ole kaksi parasta joten siitä on nyt maku poissa