Ensikertalaiset lontoossa

Keskustelu osiossa 'Matkailu' , aloittajana Proximo_X, 28.04.2008.

  1. Proximo_X

    Proximo_X Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    953
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys!

    Olemme kaverin kanssa lähdössä ylihuomenna ensimmäistä kertaa lontooseen.
    Tarkoitus olisi viettää kuningaskunnassa neljä päivää. Olemme päälle 20v. jamppoja ja kiinnostaisi tietää muutama asia paikasta.

    Ensinnäkin kiinnostaisi tietää miten Heathrowlta pääsee helpoiten/edullisimmin Upper Woburn Place:lle jossa vaatimaton hotellimme sijaitsee?

    Nähtävyyksistä aiomme tutustua British National Museumiin, White Hart Laneen (Spurs-fani :), Imperial War Museumiimn, London Eyeen, ovatko nämä visiitin arvoisia paikkoja?

    Shoppailua ei tule paljon harrastettua mutta joitain hyviä Rock-henkisiä vaateliikkeitä olisi kiva bongata, näitä varmaan löytyy?

    Englannin pöperöistä ei ajateltu kokeilla muuta kuin perinteistä fish n chipsejä. Kukkaro ei kestä kovaa kulutusta joten ajateltiin katsastaa etninen ruokakulttuuri, hyviä paikkoja?

    Olemme molemmat yöihmisiä joten baareissa tulee varmaan pyörittyä joka ilta :) Löytyykö hyviä kohtuuhintaisia bile-mestoja missä voisi myös tutustua vähän paikallisiin?

    Tulipahan pitkä litania, toivottavasti joku edes jaksaa lukea ja vastata kysymyksiini!
     
  2. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen lähdössä itsekin tällä viikolla Lontooseen, eka reissu oli kai yli 15 v sitten. Olen sen verran vanhempi itse, että kiinnostuksen kohteet ovat varmaankin erit. British Museum oli kyllä minusta silloin upea paikka ja kun se näyttää olevan nykyisin ilmainenkin niin hintalaatusuhde lienee kohdillaan.

    London Eyetä kehuttiin verkossa yhtä mukavaksi kokemukseksi kuin lentokentällä jonottamista ja turvatarkastuksissa olemista, mutta kaipa siinä näkee maisemiakin.
     
  3. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    London eyen vieressä on Salvador Dali-museo (tai ainakin oli muutama vuosi sitten). Piipahtamisen arvoinen paikka jos taide yhtään kiinnostaa...

    Proximolle: Itse tultiin Heathrowlta metrolla (sinisellä Piccadilly linjalla), helposti ja nopeasti.
     
  4. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Haa! Sama kohde, heinäkuussa ensimmäistä kertaa itsekin Lontooseen suuntaamassa vaimon kanssa. Metro näyttäisi tosiaan kätevältä, Eustonin asemalla vaan pois ja loput kävellen. Etnisistä ruokapaikoista bongasin pulinapalstoilla kehutun Alounak -ravintolan, jonka kahdesta toimipisteestä pienempi sijaitsee teitä lähempänä. Toinen isompi on West Kensingtonissa, jota itse aiomme kokeilla.

    Metrokartta löytyy täältä. Jos tarkoitus on käyttää runsaasti julkisia kulkupelejä, kannattanee harkita Oyster -älykortin hankkimista joko etukäteen tai paikan päällä.

    Kirjoittakaapa kokemuksistanne, kunhan palaatte!
     
  5. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    matkaopas on aina investoinnin arvoinen. Suomalaisista Mondon oppaat on aika jees, jos englanti kelpaa niin lonely planetit on myös varsin toimivia.
     
  6. TylerDurden

    TylerDurden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lontoo kutsuu jälleen ensi syksynä kunhan liiga taas lähtee käyntiin. Stamford Bridge siis pää"nähtävyys", joten tuohon White Hart Laneen en voi muuta sanoa kuin :rolleyes: Ei kait, on se upeeta päästä paikan päälle pelejä katsomaan.

    London Eye ei ainakaan minun mielestäni mikään kovin mullistava kokemus ollut. Hienot maisemat toki, mutta olisin jälkiviisaana kuluttanut sen ajan kohonkin muuhun.

    Lontoon metro on tosiaa selkeä ja kätevä tapa liikkua (mikäli ei joku tärkeä asema ole rempassa kuten viime käynnillä.. :grr:).

    Hyde Park on valtava ja erittäin mukava rentoutumispaikka, kunhan säät sallii.

    Ensi kerralla täytynee kyllä katsastaa British Museum myös, onhan se luultavasti massiivinen kokemus.
     
  7. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Jos yhtään historia kiinnostaa, niin British Museum on ihan ehdoton paikka. Science museum, ja vieressä oleva Natural History Museum ovat myös hienoja kohteita.

    British museumin lähellä on Wagamama japanilainen nuudeliravintola, jossa hinta-laatusuhde on aika kohdallaan - yleensä Lontoossa ravintolat ovat melkoisen hinnakkaita.

    MOMI, eli museum of Moving Image oli todella mielenkiintoinen paikka, mutta se taitaa olla edelleen jostain syystä suljettuna?

    Ja kun Lontooseen menee, niin kunnon musikaali olisi tietysti kokemus, etenkin jos sellaisessa ei ole ollut koskaan käymässä.
     
  8. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Tämä oli yllättävän "pieni" museo kun tuolla tuli vierailtua. No eipähän pääse iskemään museopuutumus, toisin kuin jossain suuremmissa museoissa.

    Suosittelen myös musikaalia, mukavaa ajanvietettä. Vaikka We Will Rock You - joka pohjautuu Queenin musiikkiin. Jos tuo nyt vielä pyörii siis..
     
  9. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Mikähän sinusta sitten on iso museo? Aika monessa museossa olen käynyt, mutta ei montaa isompaa ei tule mieleen. Louvrekin Pariisissa on mielestäni vähän pienempi, joskin jossain on väitetty sitä maailman suurimmaksi yhtenäiseksi museoksi. Deutsches Museum Münchenissä on aika iso - mutta isompi kuin British museum - en tiedä.

    Itsellä BM:ssä meni ekalla kertaa kaksi kokonaista päivää, vaikka ei juuri muuta tehnyt kuin käveli käytävät läpi.
     
  10. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    British museumista kannattaa valita muutama osasto jonne tekee täsmäiskun. Esim. epyktiläinen osasto muumioineen on ainakin mielenkiintoinen.

    Itse kävisin Wembleyn stadionkierroksella. Olen kuullut kehuja tuosta.

    Leicester squarella oli ainakin vuosia sitten koju josta myytiin lippuja musikaaleihin, ne on halvempia kuin ovelta. Itse kävin katsomassa Greasen, Famen, Mousetrapin, nämä nyt tulee mieleen. Kaikki olivat hyviä.

    Kirjastosta kannattaa ottaa joku kartta ja matkaopas mukaan reissuun niin säästää muutaman kolikon esim. pubikulttuuriin tutustumiseen.

    Jotain vaatelöytöjä voi tehdä kirppareilta. Ainakin Camdenissa ja Notting hillissä oli mukavaa markkinatunnelmaa. En tiedä milloin noita pidetään, uskoisin että viikonloppuisin.

    TimeOut-lehdestä näkee kaupungin tapahtumia. Tämä on hyvä lehti!
     
  11. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    imperial war museon on hyvä
     
  12. JiiTee

    JiiTee Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2002
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    1
    Miksi kukaan ole vielä maininnut IMAX:ia ? :naminami:

    Edullista syötävää saa melkein mistä tahansa pubista. Fish and chipsien lisäksi siellä on yleensä pitkä lista muutakin evästä. Annokset on pubeissa lisäksi melko reilun kokoisia hintaansa nähden.
     
  13. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ohi on, kyllä on "tosi kivaa" olla taas kotona...

    Maanantaina pienillä kommelluksilla perille ja majoittuminen. Oyster-matkakortit ostimme jo lentokentältä. Illalla pikatutustuminen lähialueeseen. One pint of Strongbow, please!

    Tiistaina kävelyä kylillä, kunnon kierros Westminster Abbeyssä, lisää seikkailua ja illalla makoilua Hyde Parkissa.

    Keskiviikkona vahakabinetti ja Camdenin basaarit. Fish and chips on plate (£9,50), valtava annos. Illalla kävimme vielä lähipubissa suunnittelemassa seuraavan päivän ohjelmaa.

    Torstaipäivä kului Harrod'silla ja Oxford Streetin kauppakadulla, illan huipensi We will rock You -musikaali. Kertakaikkiaan upea esitys!

    Perjantaina kiersimme vielä Covent Gardenin kauppahallit ja kojut, alkuillasta kävimme Alounak-nimisessä persialaisravintolassa Bayswaterissa. Erikoiset mutta hyvät ruoat. Illalla pakkasimme laukkuja haikein mielin ja kertasimme kokemuksia.

    Lauantaiaamuna lähdimme kentälle hyvissä ajoin, kolmisen tuntia vierähti nopeasti "edullisia" kauppoja kierrellessä.

    Tänne on päästävä uudestaan, paljon jäi vielä näkemättä, mm. museot, IMAX -teatteri, Tower jne. Ehkäpä kolmannella reissulla ehtii myös maaseudulle.
     
  14. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Tuosta voi valita matkaoppaita Lontoon reissulle.
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Lähdetään kuun lopulla omalla autolla taas reisuun, ja tulee Lontoossakin poikettua. Onko joku Plazalainen ajanut Lontoossa (tai Englannissa yleensä) omalla autolla?

    Kokemuksia otetaan vastaan... :thumbsup: