Kerrostalojen ääneneristys

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana og playa, 12.04.2008.

  1. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ei sun sitä tarvitse uskoa. Mutta minä olen testannut asian ja näin se vaan käytännössä on. Naapuriasuntoihin ei kuulu häiritsevää meteliä seinän taakse tai lattian läpi, vaikka olisi reippaastikin volyymiä. Käytävässä mekkalaa piisaa ja itse asiassa, käytävän kautta tulee enemmän ääntä kuin suoraan seinän läpi. Tämän huomaa, kun avaa välioven.

    :hitme: No ei ole.

    En ole, koska kuunneltiin useassa eri huoneessa naapurin asunnossa. Ja testimateriaalina oli 'oikeata musiikkia', ei mitään siniaaltoa.

    Ei ollut. Normaali alkuilta.
     
  2. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    OT:

    :D

    No hyvä että eristys naapureidesi mielestä pelaa eivätkä äidy protestoimaan sinulle.Sehän on pääasia.


    P.S. Eräs kaverini väittää kävelleensä heinäkuisen Suomenlahden yli paljain jaloin Tallinnaan vain valppaan mäyräkoiran opastuksella ja toinen räjäyttäneensä dynamiittipötkön näytösluontoisesti suussaan "Kunnon pohjilla se ei paljoo ees tunnu missään" -loppukaneetilla säestettynä.
    Jos nyt rehellisiä ollaan ja totta puhutaan, epäilen heidänkin laskettelevan melko puhdasta palturia. :)
     
  3. Rysty

    Rysty Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asustan itse tällä hetkellä 86 valmistuneessa kerrostalossa ja on kyllä hyvät äänieristykset. Ikkunat helisten katseltiin Sormusten herrat putkeen pitempinä versioina, lopetellen jossain yhden maissa yöllä. Tämän jälkeen naapuri tuli rapussa parin päivän päästä kyselemään, että "eikai meidän kämpästä kuulu mitään ääniä sulle kun ei me kuulla sieltä sun puolelta yhtään mitään". Olin lähes 100% varma että nyt tulee palautetta leffamaratonista.. Olen kuulemma "yllättävän hiljainen nuori" :)

    Myöskin on tullut välillä musiikkia luukuteltua mutta ei se naapurien mukaan kuulu mihinkään. Paras kämppä jossa olen koskaan asunut. Välillä kuuluu jotai kolinaa kun joku pudottaa tavaroita lattialle yläkerrassa tai siirtää sohvaa, mutta puheääntä ei kuulu, eikä musiikkia.
     
  4. og playa

    og playa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo-o
    Vieläkään ei ole asuntoa löytynyt, vaikka pari ihan hyvää vaihtoehtoa on jo löytynyt.
    Osaakos porukka sanoa noista putkiremonteista. Kun jos on esim. 1986 tehty putkiremontti, niin saattaako esim. kosteusvahinkoja löytyä? Yhden asunnon tasekirjassa vain kartoitettiin kylpyhuoneiden kuntoa. Ja tuttuni sanoi, että saattaa olla huonosti tehty putkiremontti ja kaikki kylppärit uusiksi. Vai onko tuollaiset kuntokartoitukset yleisiä?
    Vähän ohi aiheen :D
     
  5. Jorka

    Jorka Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2007
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin nyrkkisääntönä putkiremppoja tehdään tätä nykyä n. 50 vuotta vanhoihin kerrostaloihin ainakin pääkaupunkiseudulla. Käytännössä, riippuen hallituksesta tietysti, tätä uudemmissa taloissa ei tätä pelättyä putkiremppa-asiaa yleensä edes haluta selvitellä kunnes jostain paukahtaa vedet silmille, sillä yleensä ottaen putkiremppoja ja muitakin remppoja vastustavia änkyrämummoja on ihan ikätilastoistakin johtuen taloyhtiöt pullollaan. Jos siis remontti on tehty vuonna 86 niin on hyvin epätodennäköistä että sellaista joudutaan uusiksi tekemään jos se on kunnolla tehty. Kannattaakin varmistaa kylppärin kunto vaatimalla kosteusmittausta kaupan ehdoksi, etenkin jos välittäjä on sitä mieltä että "No ihan siistiltähän tämä näyttää".

    Mitä tulee kuntokartoituksiin ja ns. PTS:iin eli Pitkän Tähtäimen (korjaus)Suunnitelmiin niin on täysin taloyhtiökohtaista millä mallilla tällaiset asiat on, mutta yleensä ottaen melko retuperällä. Näytöissä kannattaakin juuri kysellä tämän Pitkän Tähtäimen Suunnitelman perään ja lukea tarkkaan taloyhtiössä vuosien mittaan tehdyt korjaukset. Täytyy kuitenkin aina muistaa että vaikka korjauslista olisi pitkä kuin nälkävuosi, ei se tarkoita välttämättä sitä että taloyhtiöstä pidettäisiin erityisen hyvää huolta, vaan se voi tarkoittaa myös sitä että isännöitsijä teettää turhia remontteja tuttavaansa työllistääkseen (tällaisesta on allekirjoittaneella omakohtaista kokemusta). Myöskään minkäänlaisia naapureiden välisiä skismoja ei papereista ilmene, ja vaikka se ei tähän varsinaisesti liitykään niin saattaa yli-innokas kerrostalostalinisti häiritä asumista pahimmassa tapauksessa enemmän kuin öisin tippuva kylppärin hana.

    Siihen voi aina luottaa että asuntoa hommatessa tulee joitakin yllätyksiä jossain vaiheessa vastaan. Jotta yllätykset pysyisivät minimissä, niin kaikkein paras lähde tällaisille tiedusteluille olisi tietysti asunnon omistaja itse henkilökohtaisesti, mutta heidäthän asunnonvälittäjät heivaavat pihalle lähes järjestään ennen näyttöjä, ettei sitten tule mitään epämiellyttäviä totuuksia esille.

    Lykkyä asunnonhankintaan!
     
  6. og playa

    og playa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli en siis sanonut, että putkissa olisi mitään vikaa, vaan jotain muuta kautta päässyt kosteutta seinään. Siinä asunnossa oli ainakin uusi kylppäri, mutta jos muilla on vikaa, niin luultavimmin koko yhtiön asuntojen kylppärit kunnostetaan?
    Tämä tuttu, jolta juuri kysyin tästä kartoituksesta, omistaa -84 rakennetun kerrostaloasunnon ja heillä oli tehty kylppäri huonosti. Kylppärit tehtiin koko yhtiöstä uusiksi ja halvaksi se ei tullut.
     
  7. Jorka

    Jorka Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2007
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylppärithän tehdään tietysti ihannetilanteessa samalla tavalla jokaiseen kämppään, joten voidaan olettaa että jos yhdestä löytyy kosteusvaurioita vaikka puutteellisten tai päin persettä tehtyjen vesieristeiden takia niin ainakin on olemassa riski että muissa kylppäreissä on sama ongelma, joten sen mukaisesti sitten päätetään toimenpiteistä yhtiökokouksissa, mutta saattaapa hallituskin päättää näitä asioita ominpäin (kokemusta tästäkin).

    Mitä tulee vuosilukuun, niin ei voida tietenkään sanoa että vaikkapa juuri vuonna 84 tehdyt kylppärit ovat remonttipommeja jo syntyessään, vaan, aivan kuten nykyään, oleellisimmat laatuun vaikuttavat tekijät olivat urakoitsijoiden viitseliäisyys suunnitella ja putkimiesten krapulan taso. On täysin mahdollista että 80-luvulla rakennetussa talossa on hyvin tehty kylppari.
     
  8. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Aika paskaa tuuria on jos ostaa kämpän, jossa pitäisi kaikki vessa pistää uusiksi. Yleensä tällaiset rakennevirheet johtuvat esim. viemärin väärästä liitoksesta jolloin vesi ei valu viemäriin vaan rakenteisiin. Tällaiset virheet taas on aika helppo havaita ihan paljain silmin.

    Noin keskimäärin vessa on kuitenkin laatoitettu ja monesti sauma-aineetkin ovat aika tiiviitä. Koska vessat on lämmitä sisätilaa, pitäisi lotrata aika vakavasti, jotta kosteus pääsisi rakenteisiin pahasti. Esimerkkinä voisi mainta meidän oman yhtiön (58 tehty) jossa valmistui vähän aikaa sitten putiremppa: yhdestäkään asunnosta ei löytynyt kunnon kosteusvauriota, vaikka osasta vessoista puuttui vedeneristeet kokonaan.

    Asunnon ostajille vinkiksi, että kannattaa katsoa ainakin seuraavat rempat:

    ikkunat
    julkisivut
    putket
    katto
    alapohja
    parvekkeet
    ilmanvaihto
    sähköt

    Jos mitään ei ole tehty ja talolla ikää paljon (esim 50v), on lähivuosina on tulossa helposti 1000-2000e per neliö lisälaskua. Valitettavan harva näitä asioita kunnolla katsoo.... välillä melkein hirvittää paljon jengi maksaa pommikuntoisesta yhtiöstä jos asunto vaan on muuten kunnossa.

    Lisäksi kannattaa soittaa suoraan taloyhtiön puheenjohtajalle. Häneltä saa yleensä varsin hyvää tietoa siitä miten yhtiö noin yleisesti toimii.
     
  9. eddie63

    eddie63 Eddie Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2003
    Viestejä:
    1 574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keittiön remontointiin saa menemään myös aika lahjakkaasti rahaa...
     
  10. og playa

    og playa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs häneltä kannattaa tiedustella?

    Ikkunat ja putket katson aina. Muita en ole pitänyt niin kustannuksellisina. Onko esim. julkisivuremontti kallis?

    Enkä automaattisesti tuomitse 80-luvulla rakennettuja kylppäreitä, vaan ihmettelin miksi tuollaista kartoitusta yhtiössä tehtiin.
     
  11. uppiskuppis

    uppiskuppis Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2006
    Viestejä:
    1 011
    Saadut tykkäykset:
    0
    Puheenjohtajan nimen löytää taloyhtiön kokousasiakirjoista tai isännöitsijältä.

    Periaatteessahan isänöitsijän pitäisi olla tietoinen siitä että mitä remontteja on tulossa. Paitsi meidänkin tapauksessa isännöitsijä asuu kauempana ja eikä kovinkaan aktiivisesti osallistu taloyhtiön toimintaan joten puheenjohtajalla on paremmin selvillä mitä remontteja on sunnitteilla.

    Se puheenjohtaja olen minä :OI.
     
  12. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    kun tässä topikissa oli tämä äänieristys se pääaihe niin kysynkin yhtä minua kummastuttavaa asiaa että onko äänen johtumiseen pattereita pitkin mitään vaikutusta kun mun kämpässä on heti patterin jälkeen 20cm muoviputkea ja vasta sitten alkaa se kupari tms putki muihin asuntoihin ? ja samalla systeemillä siis tehty myös muiden huoneiden patteri johdotukset... (eli kyse ei siis ole mistään putkimiehen teeseitse jatkojohdotuksesta tms)
    tai onko vinkkiä miksi patteri on "eristetty" muoviputkella itse putkituksesta ?
     
  13. og playa

    og playa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonni... löytyhän se oma asunto vihdoinkin. Puolivuotta sitä kytättiinkin. v.-39 kerrostalo, että ei varmaan ihan kaikki äänet seinän läpi mene. Onko noissa noita kananpaskaseiniä?
     
  14. tutkija

    tutkija Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2005
    Viestejä:
    367
    Saadut tykkäykset:
    0
    ja ei todellakaan soitella pj:lle, itse olen moinen ja kyllästyttää kun joka toinen mahdollinen ostaja soittelee minulle. ei pj mikään palvelunumero sentään ole, isännöintsijä on eri asia kun saa siitä palkkaakin.
     
  15. og playa

    og playa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi asia yllätti minut. Tarjosin asunnosta sen myyntihinnan ja kiinteistövälittäjä sanoi, että nyt odotetaan sitten myyjän hyväksyntää... hän voi siis haluta sittenkin asunnosta vielä enemmän, mitä myyntihinta oli. Minulla kun oli sellainen luulo, että myyntihinnan tarjotessa kauppa toteutuu. Perjaatteessa kyllä ymmärrän tuon käytännön, mutta ihmetytti silti. Onneksi oli hyvä kiinteistövälittäjä ja sanoi, että pistä tunnin tarjouksen voimassaoloaika, niin saadaan paineet myyjän niskoille. Myyjä soittikin hetken kuluttua ja totesi, että kauppa on käytännössä toteutunut. Vielä myyjä varmistaa, koska saa myydä asunnon(koska kaksi vuotta tulee asunnossa täyteen). Noh, tällä kertaa kävi hyvin.
     
  16. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Ei tuo vielä ole varma nakki. Oma kämppä ostettiin niin, että myyjä oli jo hyväksynyt toisen ostajaehdokkaan tarjouksen, mutta möi kämpän silti meille (tarjosin pari tonnia enemmän ja maksoin käsirahan heti sen jälkeen). Käsiraha pitää olla myyjällä ennen kuin homma on selvä.
     
  17. og playa

    og playa Guest Guest

    Liittynyt:
    18.05.2005
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noni... prkl. Vieläkin saa sitten maha ruvella jännittää. Taitaa riippua kiinteistövälittäjästä, näyttääkö enää asuntoa kenellekkään. Virallinen näyttö oli vasta 4.5:ttä ilmoitettu.
    Tarttee huomenna soitta välittäjälle ja pistää rahaa menemään, niin saa virallistettua tuon
     
  18. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ainakin -42 valmistuneessa on ja kaikki kuuluu läpi. Onneksi ei sentään näy läpi.
     
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Julkisivuremontti on kallis (jos puhutaan rapatusta talosta). Mieti itse mitä maksaa kun koko talon rappaus otetaan alas ja tehdään uusi tilalle. Koko kesän talo pressun sisällä ja ikkunat peitettyinä ja poravasarat laulaa. V-mäisin remontti putkiremontin jälkeen IMHO. Mutta kalliiksi vasta tuleekin elementtitaloissa, joissa joudutaan tekemään koko ulkokuori uusiksi.

    Säätäjällä olikin hyvä lista, vielä kertauksen vuoksi:

    -putket
    -julkisivu
    -katto (jos on tasakatto, se ei tule koskaan pitämään vettä)
    -sähkönousut
    -ikkunat
    -parvekkeet (jos talossa on)
    -ovet
    -lukot
    -rappujen ulko-ovet

    Oman kokemuksen mukaan yleensä tuollaisiin kartoituksiin on syynä talossa asuvat kouhottajat, jotka ovat jostain lukeneet kun jossain oli hometta. Sitten pistetään insinööri pintakosteusmittarin kanssa kiertämään joka kylppäri muhevaan hintaan. Noi kosteustutkimukset pintakosteusmittarilla on yhtä tyhjän kanssa IMHO. 80-luvun taloissa luulisi olevan tähdellisempiäkin korjauskohteita kuin pistää rahaa palamaan tolkuttomasti kaikkien kylpyhuoneiden uusimiseen talon eli kaikkien asukkaiden piikkiin. Riittävästi kun nuuskitaan, niin varmasti insinööritoimisto löytää korjauskohteita varsinkin jos puhutaan vuosikymmeniä vanhoista taloista/kylppäreitä, joissa ei edes sen aikaisten määräysten mukaan käytetty kummempia vedeneristeitä.
     
  20. Lobotomy

    Lobotomy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    893
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä tehtiin julkisivuun kokonaan uusi kerros pintaan. Vittumainen remonttihan se oli ja 10 vuoden takaisinmaksuajat vaati vastikkeen yhteydessä.

    Mukava herätys oli kesälomalla eräs aamu, kun ankkurointiporaus alkoi pään vierestä seinän toisella puolella. Olipa poravasara tullut kokonaan ulkoseinästä läpikin pari kertaa. Ikkunaremontti oli samassa yhteydessä, niin ei tarvinut ikkunoita peittää julkisivuremontin ajaksi kuitenkaan.

    Putkiremonttia odotellessa...