Uusi pelikone

Keskustelu osiossa 'Laitteet' , aloittajana nepa, 26.03.2008.

  1. kaarlos

    kaarlos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    816
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähinnä rautatasolla toimivat ohjelmat saattavat aiheuttaa ongelmia (AtiTool, jonka mainitsinkin) jos niistä ei ole tehty vielä 64-bittistä versiota. Omalla kohdallan tuo AtiTool on kuitenkin jäänyt ainoaksi ohjelmaksi ja ajuritkin ovat löytyneet kaikelle raudalleni (jopa vuosia vanhalle Terratecin äänikortille).

    Joitain hölmöjä puolia silti löytyy, jotka eivät kuitenkaan ole itse Windowsin syytä. Esimerkkinä Half-Life 2 käynnistyy oletuksena 64-bit moodissa joka on täysin hanurista: se pyörii hädintuskin pelattavilla FPS:llä riippumatta grafiikka-asetuksista. Sitten kun pelin käynnistää 32-bit moodissa (tarvitsee lisätä vain -32bit pikakuvakkeeseen) niin homma luistaa taas aivan ongelmitta. Missään muussa pelissä en ole tällaista kylläkään huomannut.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ok. Hyvä tietää tuo HL2:sta. Se kun hyllyssä odottaa pelaamista.

    Eli jos kumarran lisämuistille niin pyllistän yhteensopivuudelle ja vice versa...

    4 GB muistia on kuitenkin koneeseen tulossa ja sillä mennään joten ei taida kauheasti vaihtehtoja tuolle 64-bittiselle visvalle olla. Pitää vanha kone säilyttää rinnalla niin saa sen avulla taattua yhteensopivuuden. Ja löytyyhän tuolta kaapista vielä kaksi vanhempaa läppäriäkin sekä firman uusi Lenovo joten eiköhän niillä pärjää.
     
  3. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    No normaalit Vistan yhteensopvuusongelmat lisättynä 64 bittisyydestä tulevat lisäongelmat. Lähinnä ajureiden ja joidenkin valmisohjelmien toimimattomuus tai osittainen toimimattomuus. Jos metsästät aina niitä viimeisiä frameja tai niiden osia tai futuremark pointseja niin ota suosiolla XP.

    En usko että huomaat neljännen gigan puttumista nopeuden tai minkään muunkaan osalta jos käytät 32 bittistä XP:tä. Luulisin että XP on nopeampi vaikka näkee gigan muistia vähemmän.
     
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tuota vähän mietiskelin itsekin. Jos kuitenkin ajatellaan vähän tulevaisuuttakin ja sitä, että kone on mahdollisesti käytössä 5-8 vuotta pienillä päivityksillä niin miltä XP:n asema näyttää tulevaisuudessa? Onko Vista kuitenkin tulevaisuuden käyttis?

    Enpä metsästä niitä viimeisiä frameja. Meikälle riittää, että pelit toimivat. Nykykoneellakin (vuonna 2001 ostettu, näytönohjain päivitetty jokunen vuosi sitten) monet uudet pelit toimivat vaikka koneen speksit ovat reilusti alle suositusten. Kunhan vain vetäisee detaljit minimiin ja reson pieneksi niin hyvää tulee. Joten en usko, että sen nopeuden suhteen kovin paljoa ongelmia tulisi. Lähinnä se yhteensopivuus mietityttää.

    XP:n ja Vistan hinnat ovat suurinpiirtein samat, joten sekin vähän vaikeuttaa valintaa. Jos jompaa kumpaa saisi merkittävästi halvemmalla niin valinta olisi helpompi. Warettaa en viitsi kun nuo käyttikset eivät OEM-versioina kovin kalliita ole.

    Sehän tässä oikeastaan eniten mietityttää, että jos koneen laittaa moneksi vuodeksi niin miten tuo XP jaksaa mukana, ja jos joskus muistia lisää niin XP:n kanssa se ei ole mahdollista. Muuten kyllä laittaisin heti tuon XP:n.
     
  5. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla ollut nyt puolivuotta vista ja paluuta xp:hen ei ole ikinä enään. Itsellä tämä toimii paremmin ja vakaammin ja nopeammin eikä ole ollut vielä yhtäainuttakaan yhteensopivuus ongelmaa. Näyttää kivemmalle ja muutenkin käyttis loogisempi.

    XP:n laitto nyt koneeseen on yhtä tyhmää kuin 2 vuotta sitten laittaisi windows 98 koneeseen.
     
  6. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    XP on Microsoftin näkökulmasta jo kuollut, ykkösluokan tuki loppuu 2009 ja viimeisetkin rippeet muistaakseni 2011. Jos et halua ostaa tuohon koneeseen joskus uutta käyttistä, niin 64bit Vista Home Premium vaan sisään (OEM ei salli edes bittisyyden vaihtoa :( ). Jos sitten huomaat ettei kaikki haluamasi ohjelmat toimi, niin XP dual boot kehiin tai jos et vaadi ihan 100% tehoja, niin XPn ajaminen virtuaalisoinnilla vaivattomampi vaihtoehto.

    Mitään todellisia syitä en näe miksi sinun ei kannattaisi siirtyä 64bit Vistaan, varsinkaan nyt kun SP1 korjasi suurimmat hidastelut ja ongelmat. Tietoturvakin on tässä korkeammalla tasolla kuin 32bit sisaruksissaan. Jos haluat parasta ja turvallisinta, niin Kubuntu 8.04 on työpöytäkäytössä yksi parhaista jos ei paras (huhtikuussa pitäisi tulla final stable versio).

    XP oli hyvä käyttis, mutta turha enää vatvoa sen käyttöönottoa täysin uudessa tietokoneessa varsinkin 4Gt:lla muistia.
     
  7. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmasti se on parempaan suuntaan menossa, tuskin ne sitä huonontaakaan, ajurit paranee jne. Eli vuoden kuluttua tilanne voi olla parempi. Ainoa mitä _pelaaja_ kyllä jää Vistasta kaipaamaan on DX10, parin vuoden sisällä kyseessä voi olla oikeastikin merkittävä ongelma, jos DX10 saisi vähän enemmän nostetta kuin tähän asti.

    Itsellä on todennäköisesti viimeinen windows koneessa. Uudesta en suostu enää maksamaan :)
     
  8. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ovat nuo koneiden hinnat kovasti pudonneet aikojen saatossa... varsinkin kun miettii yleistä tulojen nousua. Itse on tullut hankittua aina koko paketti näyttöinen päivineen. Ensimmäinen listalta pienin muutoksin, toisessa valitut osat kasattuna ja viimenen valituista osista itse kasattuna.

    93: 486dlc 33MHz 12 000 mk
    00: Athlon 600MHz 2000€
    04: A64 3200+ 1450€

    Päivitättekö yleensä vanhaa konetta vai laitatteko koko setin kerralla uusiksi? Olen aina koittanut valita koneen palikat niin että päivitys olisi mahdollista mutta kertaakaan en ole mitään päivittänyt. Silloin kun tarvetta olisi ovat prossun kannat, näytönohjaimen väylät, muistit ja kovojen liitännät muuttuneet eli koko setti pitäisi vaihtaa. Ainahan hieman parempaa olisi varmasti saanut mutta muutos olisi ollut niin onneton ettei se olisi maksanut vaivaa. Varsinkin kahden viimeisen koneen osalta tuo prossu valinta on mennyt metsään: SLOT-A ja 754... molemmat korvattiin aika nopeasti.

    Tässä on taas pikkuhiljaa miettinyt uutta konetta mutta tällä kertaa en mieti koko päivitys asiaa sillä jos en vaihda palikkaa puolen vuoden / vuoden välein niin koko päivityksen voi unohtaa.
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Niin se aika vaan kuluu. Nyt pitäisi sitten alkaa päivittämään tätä kokoonpanoa. Ja aion nimenomaan tätä kokoonpanoa päivittää enkä laittaa uutta konetta. Huutonetissä olisi ollut edullisesti tarjolla kova pelikone, vaan joku toinen ehti sen jo ostaa, joten ajattelin sitten, että koska nykyinenkin kone vielä pyörittää kaikkia pelejä (tai niitä siis, mitä itse pelaan, kuten GTA4, Mass effectit, Ufo ja mitä lie muita uusia olikaan) ihan ookoosti, niin halusin vielä pitäytyä tuossa nykyisessä emolevyssä.

    Nyt tehdyt muutokset:

    Käyttis: Vista -> W8 (Tämä jo nopeutti :) )
    Prosessori: E8200 core 2 duo -> Intel Core 2 Extreme QX9650 (Benchmark 1800 -> 4400 :) )

    Tulevat muutokset:

    Muisti: 4GB -> 8 GB (tai jopa 16, saa nähdä)
    Kovalevy: 250GB -> kaksi tai useampi levy, joista buuttaava on ssd.
    Näytönohjain: 8800GT -> Mikä? Tähän olisin nyt kysymässä neuvoja. Hinta saisi olla alta 200e, mielellään lähempänä 150e.

    Näillä päivityksillä, jos pääsisi taas jonkun vuoden eteenpäin, niin sitten voisi prosessoreissa i-sarjaan siirtymistä miettiä, tai mikä sitten onkaan se pop silloin.
     
  10. jjabi

    jjabi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.01.2011
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    2
    Näyttikseksi voisin suositella samaa mkkä itseltä löytyy. HD 6850 tai 6870. Jos rahaa tukee äkisti niin GeForce 560 tai Ati HD 7850.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    http://www.jimms.fi/tuote/CGAX-7876DS

    Eli HD 7870 olisi kiikarissa. Hinta menisi hieman yli 200e, mutta toisaalta tuo on jonkin verran nopeampi kuin 7850, jota maksaa 200e. Mitä olette mieltä siitä, että onko tuo ylimitoitettu, eli pysyykö muu kone perässä, vai onko tuo emo ja prossu ihan tarpeeksi?
     
  12. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ei ylimitoitettu vaan sopiva ja ei jää ainakaan näytönohjaimesta pelien pyöritys kiinni:thumbsup: Itselläni on 6850 ja Jimmsin n. 1,5 v vanha konepakkaus. Emon tyyppi ei tarkkaan käynyt selville, joten tuossa muistin päivityksessä kannattaa huomioida, kuinka äkkiä yläraja tulee vastaan, ja mikä on max Gt/muistipaikka. Jos USB3n puute ei haittaa, niin tuolla paketilla kyllä vielä jokusen vuoden pärjää. Ja sopii mainituille peleille erinomaisesti. Nyt saa nuita uusia Bundlejakin suht koht edukkaasti, kuten esim. vastaavasta puljusta tämä http://www.jimms.fi/tuote/P8Z77-V-LX-HYPERX8GB
     
    Viimeksi muokattu: 01.11.2012
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Okei. Enköhän siis tuon näyttiksen laita. Emo tukee kyllä 8 gigan muistimäärää ihan ok. 2 gigaa per slot taisi olla raja itseassa, joten tuo 8 on maksimi. Tosin eipä sillä niin väliä, koska kyllähän tuo 8 riittää peleille mainiosti.

    Tuollainen bundle vois olla ihan hyvä valinta, mutta en nyt viitsi tosiaan alkaa emolevyä vaihtamaan, kun tuon prosessorin sai päivitettyä ihan hyväksi.

    Ssd-levy ois vielä pop. Kahdessa läppärissä on moinen ja onhan se aika nopea vekotin se.
     
  14. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, vai että tällainen ketju löytyi. Eipä tarvinut viime konepäivityksessä enää "surkutella hintojen putoamista":
    11: i7 2600K 2400€ :D

    Vuoden alusta voisi harkita HD6970:n vaihtoa johonkin uuteen HD89xx (tai GTX7xx) sarjalaiseen. 120GB Vertex 2 tekisi jo nyt mieli vaihtaa suurempaan ja nopeampaan.
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    http://www.jimms.fi/tuote/GF660GTX2GEPB

    Nyös tuo eli gtx 660 -ohjain voisi olla hyvä valinta. Hieman halvempi ja tulokset prikulleen samanlaisia 7870:n kanssa. Ainakin Tom's hardwaren mukaan nuo ovat niin tasaväkisiä, että toinen oli kolmessa pelissä pari prossaa nopeampi ja toinen puolestaan kolmessa pelissä pari prossaa nopeampi.

    edit:Vai oliko tuo muropaketin testi. Noh, sillä ei väliä.

    edit 2: Taidan tuon 7870:n ostaa, koska se ylikellottuu huomattavasti paremmin.
     
    Viimeksi muokattu: 02.11.2012
  16. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ja taas kerran pitäisi päivittää pelikonetta. Päivitystarve on tullut lähinnä GTA vitosen vuoksi. (Miksi en ostanut sitä pleikkari neloselle...? No siksi, että sitä pitää pelata näppiksellä ja hiirellä...Liekö olisi pleikkarilla onnistunut...?)

    No nyt on kuitenkin uusi pelikone taas haussa, joten laitetaanpas tänne pientä kyssäriä.

    Tällä hetkellä on käytössä tuommoinen Dellin toimistokone Intel Core Extreme -prosessorilla. Näytönohjaimen päivitin jokin aika sitten ja se on Radeon R9 290, joten sitä ei tarvitse päivittää. Kaikki muut pelit, mitä omistan, pyörivät kokoonpanolla loistavasti 1920x1080 -tarkkuudella, paitsi siis GTA. Sekin on kyllä ihan pelattava, mutta kyllä se vielä sulavammin voisi pyöriä.

    Nykyisestä koneesta voisin säilyttää kotelon, virtalähteen, näytönohjaimen sekä kovalevyt.

    Saattaisin saada suhteellisen edullisesti (350e, onko edullinen?) Acer Aspire X3995 -koneen.

    Lähinnä, mikä tuossa kiinnostaa olisi prosessori (Intel i7 3770, eikös tuo ole vielä ihan menevä peli?), muistit (16 gb ddr3) sekä kovalevy (2 TB) sekä tietenkin emolevy.

    Miinuspuolena on se, että tuohan on ihan minimaallinen kone, siis kooltaan ja emolevy on tietääkseni Flex ATX -tyyppiä.

    Joutuisin siis ottamaan nuo komponentit ja käyttämään niitä nykyisessä kotelossa. Se vain mietityttää, että sopiiko tuo flex atx -emo normaaliin atx-koteloon sekä käykö nykyinen virtalähde tuohon (siinä ei kyllä pitäisi olla ongelmaa, tietääkseni kaikissa emoissa on samat liittimet, mutta parempi kysyä kuin katua)?

    Myös se mietityttää, että sopiiko tuo Radeon R9 -näytönohjain tuohon emoon? Liittimen puolesta pitäisi kai olla ok (PCI-E x16), mutta ihan fyysistä sopivuutta mietin, että onkohan emossa jotain komponentteja tai prossu niin lähellä, että ohjain ottaa niihin kiinni?

    Vai kannattaisiko suoraan ostaa uusi emolevy? Missä tapauksessa pitää tietenkin kysyä, että onko tuo 350e edelleen ok hinta prossusta, muistista ja kovalevyistä?

    Mielestäni tuo prosessori on vielä ihan ok. Netin benchmarkkeja ja verkkokauppa.comin hintoja katsellessa vastaavat tai hieman nopeammat (5%-10%) uudet prosessorit maksavat edelleen noin 300e. Toki käytettynä saisi edullisemmin. Itseasiassa pikaisella käytettyjen tutkimisellakin selvisi, että vastaavaa ei saa alle 200. Tosin yksi tuollainen olisi huuto.netissä myynnissä hintaan 169e, mutta ilman jäähdytintä. Tuota 3770-mallia ei tosin voi ylikellottaa, mutta se ei haittaa.

    Rahallisesti hieman saisi sitten takaisin, kun möisi yli jääneet komponentit huuto.netissä. Hieman tuossa laskeskelin, että kaikista yli jääneistä voisi ehkä sen satkun saada, joten kokonaishinta päivitykselle jäisi vain 250 euroon.
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Noniin. Kaupat tuli tehtyä Acerista ja tulevina päivinä pääsee kokoamaan uutta konetta. Flex ATX -emon pitäisi internetin mukaan sopia ihan normaaliin ATX-koteloon. Saapa nähdä.

    Fps:ien pitäisi kyllä nousta tällä päivityksellä ihan mainiosti.

    Tänään taitaa Win10:kin tulla lataukseen, joten menee sekin sitten päivitykseen.
     
  18. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Ehkä kuitenkin (29.7) huomenna. Ja Win10 tulee median mukaan saataville valikoidusti. En tiedä, saako varaajatkaan sitä kaikki hetinmiten. Itse olen varannut sen, joten sepä nähdään pian.
     
  19. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Itse lataan kun on suurin osa lastentaudeista korjattu, jota tuossa kympissä ilmenee aivan satavarmaan.
     
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Totta joo, huomennahan se vasta tulee. Katsoin eilen illalla, että se tulee huomenna, mutta oli jo vuorokausi ehtinyt vaihtua, joten päivä meni väärin.

    Mikään kauhea kiire ei toisaalta tuon päivittämisen kanssa ole, koska noita lastentauteja tulee olemaan. Mutta onhan tuo ollut jo koekäytössä jonkin aikaa (siis muilla). Seiskasta en pois vaihtaisi, mutta kun koneessa on kasi, niin sama vaihtaa. En ole koskaan oikein oppinut sitä käyttämään ja vihaan jopa enemmän kuin Vistaa.