Lumagen VisionPro HDP

Keskustelu osiossa 'Videoprosessorit' , aloittajana RBV, 26.10.2004.

  1. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kuulemma viikon sisällä alkaa Crystalion jakaminen jälleenmyyjille. Ei tartte kauaa odottaa katumista. ;)
     
  2. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Vielä kun kerrot, että C2:n perusversion hintaa on laskettu parilla tonnilla alaspäin, niin aloitan välittömät katumusharjoitukset. :D
     
  3. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Julkaisu-firmware ei näköjään sisällä mediaplayeria ollenkaan, se tulee vasta parin kuukauden päästä. Muuten olisin voinut ostaakin. :rolleyes:
     
  4. ylscoke

    ylscoke Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2002
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitikös meidän tehdä se plaza-kimppatilaus crystaliosta ;)
     
  5. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Nyt on tullut muutama ilta pelehdittyä SarkaPron toimittaman VisionHDQ:n kanssa, tänään oikeastaan ensimmäistä kertaa hieman aktiivisemmin. Parin vuoden tauon jälkeen käyttölogiikka oli meikäläisellä taas pikkuisen hakusessa, mutta kantapään kautta homma aina lopulta väkisinkin onnistui.

    Eli siis HDQ on DVI-letkulla kiinni Rubyn kyljessä. Homma meni about kivuttomasti, joskin suurin eteen sattunut kompastuskivi oli saada 1080p/50Hz toimimaan ongelmitta. Vakioasetuksilla kuvan vasemmassa reunassa oli vilkkuva ja väpättävä häiriökaistale, mutta timing-asetuksia rukkailemalla siitäkin pääsi onneksi eroon. Meinasin tosin jo ehtiä hikeentyä, mutta tunnetusti rautainen itsehillintäni ei pettänyt kotiteatterikopin homeerisessa hornankattilassa tälläkään kertaa. NTSC:n kanssa vastaavaa probleemaa ei kuitenkaan ollut. Vakioasetuksilla kuvassa oli myös melkoisesti overscania, mutta Aviaa käyttäen se homma oli äkkiä korjattu. Ja tulipahan DVE:lle myös käyttöä, tosin puolisen tuntia vierähti ensin sen tarvittavan testikuvan etsimiseen... :OI

    DVD-soittimena toimi SDI-modattu Pansun S97. Rehellisesti voin sanoa, että DVD-kuva ei ole tässä mörskässä näyttänyt vielä koskaan näin hyvältä, joskin ero ei ollut Denon 3910:n HDMI-lähtöön verrattuna mitään järisyttävää luokkaa. Värien tarkkuudessa ero oli kuitenkin havaittavissa ilman kaukoputkeakin, joten ei kait siellä Jyväskylässä ihan hulluja oltu sittenkään? :D

    Leffoilla siis kaikki kunnossa, digiboxista komponenttina syötetyllä videolla SiI504 (menikö nyt oikein?) näytti about siltä kuin ennenkin. HDQ:lla deinterlacen auto-asetus tuotti aika järkkyä jälkeä, joten laite piti pakottaa videomoodiin. Silloin pahimmat fibat häipyivät näkyvistä, joskin eihän lopputulos varmasti enää kultasilmiä tyydytä. Tämän session perusteella sanoisin Rubyn oman prosessorin suoriutuvan videomatskusta paremmin, mutta kattoo ny sit. Itse en kuitenkaan ole niin kauhean kranttu tämän asian suhteen. Eihän sitä täällä suollettavaa digimoskaa kestäisi siinä tapauksessa katsella muutenkaan. First things first.

    Lumagenin foorumeilla kehuttua HD-deinterlacea pitäisi päästä lähiaikoina testailemaan tarkemmin DVHS:n kanssa, mutta tässä ja nyt Lumagenin uutukainen tekee sen minkä lupaa. Eikä maksa tolkuttomia. Ulkoisista seikoista mainittakoon sen verran, että purkki on simppelin tyylikäs. Ei turhia krumeluureja hintaa nostamassa. Räkkileveydestä tulee tietty myös plussaa.

    Ja mitäköhän vielä? Tajunnanvirta ryytyy nyt tältä erää tähän... tarttis varmaan katsella joku leffa. Vuoden säätökiintiö tuli muutenkin tänään täyteen. Ainakin melkein. :D
     
  6. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Kokeilitko miten Rudy taipuu 24/48/72 hertsiin?

    Selvisit siis melko nopeasti. DVE:n kanssa on helpointa navigoida hyppäämällä suoraan oikeaan titleen/chapteriin. Mukana tulleessa lappusessa on testikuvien "osoitteet". DVE:n menunavigoinnissa on joutunut hukkaan useampi säätäjä kuin laivoja hävinnyt Bermudan kolmioon.

    Jälkimmäistä väittämää en lähtisi kyllä ihan heti allekirjoittamaan. :rolleyes:
     
  7. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    NTSC-kiekoille heivasin 48Hz:iä kehiin, oikein hyvin pelitti. En ole ollut mitenkään allerginen niille monien kailottamille nykiville pannauksille, mutta käytetään nyt sitten tuota. Se kun tuntuu olevan oikein etiketin mukaistakin. 24Hz on kokeilematta, 72Hz tuotti vain "out of range" ilmoituksen. Tiedä sitten josko toimisi HDMI-tulon kanssa, mutta nyt mennään DVI:n voimin. Ei valittamista tällä haavaa. Pientä hämäännystä pääsi aiheuttamaan se, että olin Rubyn asetuksista laittanut jossain vaiheessa DVI-tuloon video-level asetuksen päälle. 48Hz ei siitä tykännyt, auto-asetukselle homma lähti taas vörkkimään.

    No ei kait nyt sentään, sehän on niin looginen. Jos saisin 5 senttiä jokaisesta v- ja p-alkuisesta kirosanasta mitä DVE:n kanssa räpeltävät ovat lausuneet, niin rahat pariinkin Radianceen olisivat koossa. :D
     
  8. Klemmari

    Klemmari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2001
    Viestejä:
    2 404
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tätähän ei kysytty, mutta testieni mukaan Optoma HD72i hyväksyy HDMI:n kautta 24, 48, ja 72 hertsin kuvan. Kuitenkin, ainoastaan 48 hertsillä liike oli täysin sujuvaa, 24 ja 72 Hz projektori konvertoi johonkin toiseen taajuuteen ja tuloksena oli nykimistä. Kuvalähteenä oli DVDO VP30 mutta eiköhän tulos ole sama Lumagenillakin.

    MKL
     
  9. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Jokohan Radienceen saadaan hieman koreammat valikot?
     
  10. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Piiitkästä aikaa sain otettua itseäni niskasta kiinni ja tyrkättyä uuden firmiksen Lumageniin. Tähän auttoi 'uusi' läppäri, jossa toimii sarjaportti, ettei tarvitse roudata vanhaa puuceeraatoa olohuoneeseen vain ja ainoastaan skaalaimen päivittämistä varten. Kaapeli kiinni ja ei tarvinnut edes skaalainta tyrkätä erikseen päivitysmoodiin.

    PAL-materiaali näyttää aavistuksen paremmalta kuin aiemmin, vähemmän sahalaitoja. Uskaltaisikohan pyytää Janilta HQV:n testilevyä lainaan ;)
     
  11. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Ihan vaan vinkkinä, älä pyydä. :D

    HDQ feilasi lähes kaikki testit kyseisellä lätyllä. Se on sitten eri juttu, että onko noilla testeillä leffaihmiselle käytännössä paljoakaan merkitystä. Perjantaina toivottavasti pääsen testaamaan hommaa Gennumin kera.
     
  12. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Eilen kokeiltiin JAniH:n avustuksella vähän HD-matskua Lumageniin HDFuryn kautta RGBHV:nä ja aikamme resoluutioilla ja virkistystaajuuksilla kikkailtuamme skaalain oli lievästi sekaisin 1080-signaaleilla (i/p). Nyt vaikutti siltä, että 24 SF -optio antoi parhaan lopputuloksen nykimisyliherkille silmilleni. Mutta samalla hävisi neljäsosa oikeasta kuvan laidasta... ja jollain resolla kuvan alareunaan ilmestyi jotain pätkimistä/repimistä, eikä skaalain oikein toipunut tuosta. Vähiten ongelmia oli aluksi kokeillulla 1080i-ulostulolla. Positiivisena yksittäisenä huomiona jäi mieleen, että tähän asti kaikilla digitykeillä minun silmiini pistänyt 'luonnoton syvyysvaikutelma' loisti poissaolollaan. Ilmiötä on vaikea kuvailla, mutta se vaikuttaa siltä, kuin etualalla olevissa hahmoissa/esineissä olisi yliterävöitetyt reunat tjsp.

    Lumagenin sivuilla softaversioiden bugikuvauksien mukaan ongelmat saattaisivat olla korjattu. Siitä rohkaistuneena kävin tänään hakemassa tuoreimman softan (joo, vuoden sisällä on tullut muutama päivitysversio...), mutta arvioidaan homma uudestaan, kunhan saan pari sopivaa muunnospalikkaa väliin, että onnistuu kytkentä skaalaimen DVI -> HDFury -> Barcon port3. Tämä sen takia, ettei tarvitse muokata olemassaolevia asetuksia skaalaimen 4-inputissa ja Barcon 4/5-inputissa. Sitten tulee tarkempaa raportointia.
     
  13. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tänään päästiin JaniH:n kanssa tekemään uusintatestit BlueRayllä. Lumagen ei oikein sulattanut sisääntulosignaalina 1080p:tä mutta 1080i:llä ei ollut ongelmia. Testileffoina katseltiin Cars:ia ja Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl:ia.

    Ensin testattiin HDFuryä suoraan Playstation 3:n perässä ja ei ongelmia signaalin kulussa tai mitään muutakaan HDCP:een liittyviä ongelmia. Eipä siinä mitään, sitten PS kiinni Lumageniin, Lumagenista HDMI-DVI-kaapelilla (jossa vielä HDMI-DVI-muunnospalikka) HDFuryyn ja siitä taas muunnospalikan jälkeen n. 10 metrin kaapelilla Barcon port3:een.

    Ulostulosignaalina kokeiltiin 1080i @ 59.94, 1080i @ 71.93, 1080p @ 47.95 ja 1080p @ 59.94. 48 tai 72 Hz eivät olleet sen sulavampaa kuin 60 Hz, mutta eivät aiheuttaneet ylimääräistä nykimistäkään.

    Mitä testisessiosta sitten jäi käteen? (Muutakin kuin hillitön säätörumba aina resoluutiota tai virkistystaajuutta muutettaessa) 1080i:llä Barco erottelee vielä vaakajuovat ja ne pomppaavat välillä lievästi näkyviin. Siihen tottunee ajan myötä, tulihan Selecoakin katsottua monta vuotta... 1080p:llä taas Barcon suorituskyky tuli vastaan ja kuva oli aavistuksen pehmeämpi. Myös pieniä konvergenssiheittoja vasemmassa reunassa näkyi, joka yleensä on omistamissani Barcoissa ollut varma merkki siitä, että RGB-kaistanleveys alkaa olla kortilla tai elektroniikassa alkaa muuten tulla seinä vastaan.

    Mutta kyllä siinä HD-kuvassa vaan niitä yksityiskohtia riittää :thumbsup: Ai niin, jäi ne HD-testikuvat siirtämättä sinne muistitikulle, mutta kyllä asia tuli selväksi tuolla elävälläkin materiaalilla.
     
  14. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    1080p30 taisi olla maksimi Lumagenille, minulla 1080p24 toimi ainakin minulla loistavasti. 1080p60 ei onnistu valmistajan mukaan millään.
     
  15. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Antaako PS3 ulos 1080p@60 Hz? Tuohan olisi sitten voinut hyvinkin aiheuttaa skaalaimen ämpyilyn. Ja ainakin kerran sain räpellettyä Lumagenin niin solmuun, että piti tehdä IVO-buutti...

    Olisi voinut olla, ettei 1080p@24 Hz edes tullut sisääntulosignaalina kokeiltua, kun asetuksia piti olla vaihtamassa jatkuvasti täydellisen sulavien pannausten etsinnässä ja sitten piti säätää tykkiäkin, ettei kuva leviä loistepinnan ulkopuolelle pitkiksi ajoiksi... Muistaako Jani? Ulostulosignaalina skaalaimen 1080p@24 välkkyi jopa meikäläisen silmille näkyvästi, vaikka normaalisti meikäläisen silmät ovat välkynnälle lähestulkoon immuunit.

    No, kyllä sen verran hyvältä kuva näytti, että tarkempia testejä täytyy tehdä sitten jossain vaiheessa, kun HD-tason toistolaite löytää tiensä hyllyyn. Varmaankin jo tämän vuoden aikana :D
     
  16. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    Pleikka on varmaan sinulla antanut ulos 1080p60 ja se ei tosiaan onnistu sisääntulona Lumagenilta millään.
    Valitse pleikasta videoasetuksista maksimiksi 1080i60 ja sitten BD-DVD asetuksista se 24p, sille sitten ulostuloksi vähintään 47.95 tai 71.94! :)
     
  17. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Eipä taidettu tällä kertaa kokeilla.
     
  18. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Emmä mitään enää valitse, se oli JaniH:n Peliasema ;)
     
  19. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Melkein 3 vuotta siinä sitten meni kuitenkin, mutta Panasonicin DMP-BDT110 löysi tiensä hyllyyn. Nopeat toiminnot olivat pääkriteerinä, kun en sittenkään vielä halunnut hommata PS3:a. Kesällä tuli jo hommattua kyllä noi pari BD-demolevyä, mutta soittimen kanssa viivästyi...

    Aikani eri säätöjä kokeiltuani huomasin, että pari pientä ongelmaa soittimessa kuitenkin on. 1080p@24 ei suostu toimimaan, koska pitäisi olla 'yhteensopiva näyttölaite'. Ja 1080p-tilassa signaaliin tulee hillitön määrä kipinöintiä ja vähän muutakin häröilyä.

    BD-matsku tulee Automatic-asennossa Lumagenille 1080i@60 ja PAL-dvd 576p@50. Näissä molemmissa on ulostulona Barcolle 720p (@59.94 / 50.00), kun 1080p pehmentää kuvaa. Pikaisesti kokeilin 1080@24SF-ulostuloakin, mutta ei ollut ainakaan pikaisella vilkaisulla sen kummempi lopputulos. Näissä ei mitään ongelmaa, kuva näkyy niinkuin pitääkin. Pannauksia pitänee vielä tarkistella, löytyisikö niistä eroja.

    Toinen ongelma on se, että NTSC-dvd:n pitäisi tulla Lumagenille 480p@60, mutta jostain syystä Pansu lähettääkin sen 1080i@60 Mikä on huono juttu, koska silloin Lumagen tulkkaa sen sisääntulevaksi HD-signaaliksi ja koska NTSC:ssä ei ole yhtä paljon dataa, niin NTSC-dvd:t näkyvät 'kavennettuina'. Millään soittimen ulostulosignaalin asetuksilla ei saa hommaa toimimaan 'oikein' Lumagenissa.

    Noi muutamat NTSC-dvd:t pystyy toki kattomaan vielä toistaiseksi dvd-soittimella, joka antaa 480:ä ulos NTSC:llä, jolloin Lumagenkin ymmärtää sen eri signaaliksi. Mutta olishan se ihan kiva, että tulevaisuuden varalle saisi homman toimimaan yhdellä soittimella.
     
    Viimeksi muokattu: 28.12.2011
  20. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Oliko tuossa jokin syy, että miksi et halua DVD:ltä kuvaa semmoisenaan Limagenille vaan jo valmiiksi progena ? Kuvahan on on DVD:llä lomitettua ja semmoisenaan sen lähettäminen säilyttää myös filmi-ntsc:n liikeinformaation jonka näpsäkkä prosessori/näyttölaite voi muuntaa takaisin 24p:ksi (tai olla muuntamatta jos videopohjaista kamaa).