John Rambo

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana From Finland, 11.05.2004.

  1. PeteS

    PeteS Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. LaRe_112

    LaRe_112 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2005
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipahan pläjäys!

    Tämä oli sitä mitä tomintaelokuvien on pitänyt olla vuosia. Surutonta tappamista ja aivan tolokuttomasti verta ja irtoraajoja. Näyttelijät oli Stallonea lukuun ottamatta tietenkin aivan paskoja, mutta ketä se haittaa. Kunhan rytisee.

    Paljonhan tästäkin olisi valitettavaa, jos ei ymmärtäisi Rambon maailmasta mitään tai menee katsomaan tosissaan tätä, mutta me muut nautimme tästä täysin rinnoin.

    6/5 tähteä

    Standing ovationit tuli tehtyä, mutta kukaan ei lähteny mukaan :(. Innokkaasti kyllä taputettiin, joten pisteet siitä.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Live for nothing or die for something... Kävin minäkin äsken katsomassa John Rambon, ja en minäkään voi muuta kuin ylistää sitä. Tämä taisi olla ehkä kaikkien aikojen badass-leffa, ja kyllä sen tekijöilläkin munaa oli, kun uskalsivat tehdä K-18 -leffan ja vielä niinkin vakavasti (ja vastenmielisestä) aiheesta. Vaikka Stallonea voisi arvostella esimerkiksi uran alun töistä aikuisviihteen saralla ja vaikkapa siitä steroidien käytöstä, niin viimeistään tämän elokuvan kohdalla herää suuri kunnioitus upeaa elokuvantekijää ja -näyttelijää kohtaan.

    Alun oikean elämän järkyttävät uutiskuvat kansanmurhasta ja Burman tapahtumista loivat elokuvaan heti oikean tunnelman. Itse leffassa tapahtuvat raakuudet "pahisten" osalta antoivat heti sen tunteen, että heidän tuleva lahtaus on täysin oikeutettua. Vaikka "pahisten" sadistisuus oli elokuvassa toki näyteltyä (vaikka oikeassa elämässäkin tällaista valitettavasti tapahtuu), niin katsojana minulle tuli ahdistunut ja surullinen olo. Raakuudet ja (tämän leffan kohdalla tätä termiä voidaan jo käyttää) gore oli ehdottomasti K18-lätkän arvoista, mutta sillä ei liiaksi herkuteltu. Olihan elokuvassa pedofiliaa ja raiskauksia (joita kuitenkaan ei näytetty), pienten lasten tappamista, osiin räjähteleviä ihmisiä, suolien ulostuloa, kurkunrepimistä (josta Patrick Swayzekin tulisi kateelliseksi) ja paljon verta, mutta esimerkiksi
    villisikojen syöpöttelyä ei kuvattu ollenkaan, vaan annettiin vain ymmärtää, että näin on tapahtunut.

    Stallonen asenteesta tämän elokuvan tekemistä kohtaan kertoo myös se, että elokuva ei kerro supersankarista nimeltä John Rambo, joka (fanien iloksi) heiluttelee Rambo-puukkoaan (joka vilahtaa vain muutaman kerran ruudussa). Lahtaamista oli paljon, mutta se kaikki tuntui tarpeelliselta eikä aplodien kerjäämiseltä. Tosin pakko mainita, että näin fanin näkökulmasta se oli suoranaisen ilon ja tunteiden kuohun tuova tunne, kun
    Rambo yhtäkkiä ilmestyi jousipyssynsä kanssa ja esti "miinaharava"-pelin kammottavan lopun.
    Se, että saa iloa siitä, kun Rambo ampuu irti "pahisten" raajoja, päitä ja mitä vain, kertoo jostakin... Ehkä se kertoo siitä, että katsoja pitää testosterinalla täytetystä "aivot narikkaan" -viihteestä. Tämän elokuvan kohdalla minusta se kertoo kuitenkin etenkin siitä, että Stallone ja kumppanit ovat onnistuneet luomaan jotain syvempää, joka koskettaa, joka vie mukaansa, ja joka saa katsojan tavallaan kuin olemaan itse elokuvassa.

    John Rambo oli kaikin puolin erittäin korkealla laadulla tehty elokuva. Se oli kuvattu erittäin kauniisti, ja juuri sillä tavalla millä "viidakkosota"-leffa pitäisikin kuvata (tässä mentiin Predatorista ohi). Musiikki oli sivuosassa, joskin elokuvan lopussa oli hieno hetki, kun juuri kun katsojana sitä toivoi, että alkaisi se tuttu Rambo-melodia soimaan, niin se alkoi. Elokuvan näyttelijät Stallonen ohella tekivät kaikki (yhtä poikkeusta lukuun ottamatta) hyvää työtä. Toimintaelokuvassa on totuttu näkemään erittäin keskinkertaista näyttelemistä, mutta tässä elokuvassa jokainen näyttelijä oli karismaattinen ja rooliinsa sopiva -- ylinäyttelivät he tai eivät. Ainoa roolisuoritus mistä en pitänyt oli se palkkasoturi, joka lauleskeli veneessä (se pikkupojan näköinen tyyppi) -- karismaa ei ollut sitten alkuunkaan. Stallone itse teki takuuvarmaa työtä, ja vaikka mies on tunnettu muskeleistaan ja puheviastaan, niin kyllä hän on aina ollut loistava näyttelijä -- vaikka suuri osa tästä "lahjasta" onkin karismaa.

    First Blood pysyy edelleen mielestäni paitsi parhaana Rambo-elokuvana, niin myös parhaansa Sylvester Stallonen elokuvana. Toki Rockya ei saa unohtaa ikinä, mutta mielestäni Rocky menee First Bloodin edelle vain paperilla (onhan se kuitenkin miljoonan dollarin Oscar-käsikirjoitus). Toteutuksena ja täysipainoisena elokuvana kuitenkin ensimmäinen Rambo-elokuva on ehdotonta eliittiä. John Ramboa en pidä jatko-osana, vaan Rocky Balboan tapaan enemmänkin kunnianosoituksena hahmolle sekä tietynlaisena kysymyksiä herättävänä taideteoksena. Tosin Rocky Balboa oli enemmän kunnianosoitus kuin mitään muuta (minusta se ei ollut kuitenkaan täysin onnistunut elokuva, vaikka laadukas olikin), mutta John Rambo vaan yksinkertaisesti on, kaikesta huolimatta, taideteos ja helmi.

    Mitä tulee elokuvan pituuteen, niin toki minustakin tuntui, että se olisi saanut olla pidempi (ja että oikeastaan se ei ollut niinkään täysipainoinen fiktiivinen elokuva kuin sitten kannanotto ja tietyllä tavalla "dokumentti"). Kuitenkin minusta on erittäin hyvä, että John Rambosta tehtiin ytimekäs ja vakava (eikä millään lailla "fanien tyydytys" -leffa), koska nyt mitään "turhaa" ei ole pilaamassa loistavaa elokuvaa.

    5/5 (sekä päälle kaikki mahdolliset lisäpisteet ja -merkit) :naminami::naminami::naminami::naminami::naminami:

    KIITOS SYLVESTER STALLONE, KIITOS!!! :):):):):)
     
  4. IsoArska

    IsoArska Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2003
    Viestejä:
    1 794
    Saadut tykkäykset:
    4
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 703
    Saadut tykkäykset:
    352
  6. Bujaka

    Bujaka Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2003
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä sitä eilen eräs lapsuuden unelmista kävi toteen kun pääsi Ramboa katsomaan isolta kankaalta. Ja kyllähän se täytti odotukset.

    Leffan lopussa vielä kaikki katsojat antoivat raikuvat aploodit leffalle.
     
  7. From Finland

    From Finland Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2002
    Viestejä:
    479
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtava oli kyllä leffa kun kävin 19:00 näytöksessä katsomassa.
    Siis itsellä tuli tippa silmään siinä kun se nainen puhui hienoista asioista
    sun muista ja yritti saada Ramboa ymmärtämään.
    Sekä toiminta wau kuin tosiaan olisi palannut kultaiselle 80 luvulle aivan mahtavaa.
    Unohtamatta myös sitä että yleisö taputti siinä kohtaa kun Rambo listi
    pääpahiksen plus tietysti lopussa..itse en ole koskaan ollut sellaisessa
    leffassa jossa olisi taputettu kertaakaan..upeaa kerrassaan upeaa :D
    pakkohan sitä oli sitten itsekin taputtaa mukana.
     
  8. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Well-shot and well-edited violence porn." Chicago sun times:in tiivistys on aika osuva. Eli se on hyvä siinä mitä on, mutta elokuvaksi kutsuminen on ehkä harhaanjohtavaa. :)
     
  9. Taavi

    Taavi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ensi-illassa tuli katseltua ja hieno leffahan se oli.
    Onneksi oltiin taas viidakossa, eikä missään kivikossa kolmosen tyyliin. Syltty oli Rambon roolissa kuin kotonaan. Jos leffa olisi ilmestynyt pian kolmosen jälkeen tällä juonikuviolla, olisi se ollut ehkä hieman köyhää uudelleenlämmittelyä. Nyt sitä kutsutaan nostalgiaksi. Niin onnistuneesti tähän oli poimittu parhaita elementtejä aiemmista Ramboista.

    Leffa olisi saanut olla hieman pidempi. Mukaan olisi mahtunut henkilöiden tarkempaakin esittelyä ennen loppurytinöitä. Myös lopputaistelu oli hieman liian lyhyt. Rambo olisi voinut vaikka juoksennella hieman rynkyn kanssa suolaamassa pahiksia. :). Muutama CGI-efekti pisti pahasti silmään, esim. iso jysäys ja loppupahiksen nitistäminen.

    Hieno lopetus Rambo-elokuville, mutta eipä haittaisi, vaikka viides osa tulisikin.
    Toimintaelokuvien tai Rambo -leffojen ystäville tämä on mannaa, muut voivat jättää väliin. 4/5 tähteä.
     
  10. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
    Näytettiin siinä hieman sitä kun ne järsivät sen yhden lähetysaarnaajan jalkaa. Tosin en niitä villisikoja kyllä kaivannut

    Nyt on nähty ja ei voi muuta sanoa, kuin Syltty nousi meitsin arvoasteikossa useamman pykälän ylemmäs. En kaivannutkaan tästä elokuvasta mitään oscarehdokasta vaan päätöstä (ehkä?) loistavalle saagalle ja sen lupauksen se kyllä täytti 110%. Ei mitään PG-13 kamaa, millä loistava Die Hard-saaga pilattiin, vaan juurikin sitä mitä ihmiset Rambolta odottivat. Verta ja suolenpätkiä, kostonhimoista tappamista ja ruumiita - paljon ruumiita. May John have peace - finally!
    All thumbs up and some more.
     
  11. Kaze07

    Kaze07 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2008
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno oli leffa ja sai yleisöltä ansaitsemansa aplodit. Nyt kun vielä Arska saisi tekemään vaikka commandolle jatko-osan.
     
  12. gideon2kjoe

    gideon2kjoe Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aplodit saivat jatkoa tänä iltana Tennispalatsissa :thumbsup:

    Kyllä oli loistavaa kasaritoimintaa. Ytimekäs, hyvin kuvattu, paljon parempi kuin Balboa. Loppuräiskinnän alkaessa ei voinut kuin hymyillä. Saako tällaisesta "viihteestä" todella nauttia? ;)

    Mitäköhän Syltty seuraavaksi... ottaakohan Jatimaticin esiin ja tekee Cobralle jatko-osan?
     
  13. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tulipas käytyä kaveriporukan kanssa katsomassa tämä leffa, ja mitäpä tuosta nyt sanoisi? Ketjussa useimmat ovat jo ylistäneet sitä maasta taivaisiin, joten kai se minun täytyy sitten vähän haukkua sitä.

    Näyttelijä puoli oli Stallonea luukuunottamatta aivan kauheaa katsottavaa. Varsinkin osa palkkasotureista olivat kuin jostain näytelmäkerhosta. Parissa kohdassa tehosteet olivat melko surkeita (iso pommi yms.) Kässäri oli melko heppoinen, eikä "pahiksiin" tai oikeastaan mihinkään leffan hahmoista saatu oikeastaan mitään syvyyttä. Osa Syltyn syytämistä repliikeistä oli kuin George Luka$in kädestä, eikä niitä voinut oikein vakavalla naamalla kuunnella.

    Vaikka leffassa oli kyllä noidenkin lisäksi paljon muita pikku puutteita, niin ei tämä kuitenkaan mikään surkea tekele ollut. Leffan alku kuitenkin lupasi leffalta melko paljon, mutta kokonaisuutena se ei kuitenkaan kaikkia näitä odotuksia pystynyt täyttämään, varsinkin hahmokehitys oli melko puutteellista. Leffan leikkauksesta vielä sen verran että vaikka paikoitellen oltiin sorruttu MTV maisiin pikaleikkauksiin, olivat leikkaukset kokonaisuutena kuitenkin melko hyvin tehtyjä.

    Kokonaisuutena leffa pääsi melkein 2 osan tasolle, mutta kyllä se 1 osa on edelleen se paras Rambo.

    Jos tätä nyt vertaa esim. Rokcy sarjan päättäneeseen Balboa leffaan, niin kyllä se Balboa saagan päättäjänä toimi tätä leffaa paljon paremmin. Rambo ylsi vain hetkittäin Balboan tasolle, suuren saagan päättävänä leffana.

    3/5


    Itse odottelin siinä loppukohtauksessa kun Rambo palasi sukutilalleen että takaa olisi tullut poliisiauto joka olisi poiminut tuon "pummin" talteen poliisiaseman kellariin "kuulusteluihin", mutta eipä tuota näkynyt, vaikka loppuun asti katselinkin.
     
  14. Taavi

    Taavi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    3
    Heh, itse ajattelin samaa, että seriffisetä Teasle se tulee rollaattorilla mäen takaa ja sanoo, että "enkös minä jo kerran sulle sanonut, ettei ole tänne mitään asiaa..."
     
  15. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hieman offtopikkia, mutta omasta mielestä aivan naurettavaa toimintaa tuollainen aplodien antaminen. Ei siellä ole yhtään ketään kuulemassa niitä, ei ketään filmiyhtiön edustajia, ei Stallonea, ei ketään. Luojan kiitos seinäjoella ei kukaan alkanut taputtamaan, olisin muuten varmaan hyvän elokuvaelämyksen jälkeen varmaan vajonnut häpeissäni penkin sisään kun tosimiehet antavat pikku jortikka puoliheijarissa aplodeja elottomalle kankaalle.

    ps. naurettavaa toimintaa ylipäätänsä minkä tahansa elokuvan yhteydessä aplodien antaminen.
     
  16. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Käypäs joskus leffateatterissa USAn tai Kanadan reissulla...
     
  17. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Plazan "terävin" kärki täällä jälleen apinoimassa jotain jenkkitalidomien kotkotuksia?Antaa jenkkien taputtaa tähtilippuun kääriytyneenä teatterin vessassa vaikka omalle veijarilleen, täällä kotisuomessa normaalissa elokuvanäytöksessä taputtaminen on typerysten toimintaa.

    Jos tätä seisaaltaan taputtelua ja elokuvan aikaista entusiastista jenkkityylin ulvahtelua Rambo-sedän muskelien, tähtilipun (?) tms. kankaalla näytetyn kiihottavan yksityiskohdan takia esiintyy näinkerrotun yleisesti, pitänee odotella kuukausi tai pari teatteriin menoa, jotta kaikki teiniplazalaiset ovat stondis ovationinsa yms. tervehdyksensä ehtineet jo käydä Rambolle heittämässä.
     
  18. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    127
    Ei voi muuta kuin nauraa maverickin ja zalmarin mielipiteille. Eiköhän se ole jokaisen oma asia miten haluaa ilmasta fiiliksensä. Katsokaa kellarissa ne leffat yksinänne niin ei vaan tarvi muuta miettiä.
     
  19. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän luonnollisesti kukaan missään Suomi-Ruotsi MM-lätkä finaalissakaan taputtais ja hurrais kotona katsoessa, kun eihän siellä ne pelaajat ja valmentaja ole kuulemassa.. Mitä turhia.. :rolleyes:
     
  20. Naama

    Naama Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    393
    Saadut tykkäykset:
    0
    Prkl.. Tänään menossa tennari ykköseen 19:00 näytökseen, ja sain muijanki suostuteltua mukaan! :D Sain myös paikallisen ambulanssikuskin tulemaan mukaan, ni herkimmät voi sitte huoletta saada kohtauksen. Muija ehkä vähän hillitsee mun aplodeja, mutta en pistä pahakseni jos joku muu taputtaa :D Kuhan ei mun edessä kesken elokuvan nouse seisomaan.. ;) Eilen tuli kateltua Rambo 1-2, ja tänää pitäs vielä kolmonen katella ennen leffaan menoa. Tää odottelu rupee käymään tuskalliseks.. :p