Oma talous kuntoon!

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Pazze, 17.02.2008.

  1. Pertsa9

    Pertsa9 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2006
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa ostaa lidl:stä hammastahna n. 60 snt/kpl. Ainut huono puoli että se on iso ja kömpelö käsitellä.
    Ratkaisu: Otetaan tyhjä esim. pepsodent-tuubi(muovinen) ja laitetaan tuubien päät yhteen, ja puristetaan pepsodent-tuubi täyteen.(vaatii vähän taitoa)
    Ja näin jää vielä mukava täyttöpakkauskin seuraavaa kertaa varten.
     
  2. ToKa

    ToKa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2005
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suunnittele syömisesi viikoksi kerrallaan ja tee kauppalista! Osta kaikki ruoat viikoksi (paitsi tietenkin pilaantuvat joita ei voi pakastaa). Tämä säästää rahaa, aikaa ja luontoa kun tarvii vain kerran viikossa käydä kaupassa (lukuunottamatta niitä pilaantuvia joita silloin tällöin joutuu täydentämään kesken viikon).

    Säästöä kertyy koska:
    * suunnittelemalla syömisensä ei tule ostettua turhaa ruokaa pilaantumaan
    * autoileva säästää bensalaskussa koska yhden kauppareissun takia polttoainetta kuluu vähemmän ja luontokin pelastuu :)
    * suunniteltu syöminen on yleensä halvempaa koska tällöin ei tule käytettyä niin paljon ad hoc-valmisruokia jotka ovat kalliimpia. Myös valtio säästää pitkässä juoksussa terveydenhuoltokuluissa koska valmisruoat ei keskimäärin ole yhtä terveellisiä kuin tuoreista raaka-aineista tehdyt :)

    Tuostahan syntyi yksilön, valtion ja luonnon win-win-win-tilanne :eek:

    Ja tuo kauppareissu kannattaa tehdä isompaan "perhemarkettiin" joissa on keskimäärin Siwoja yms. halvemmat hinnat.
     
  3. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tätä ei tainnut vielä olla: mene ruokakauppaan aina maha täynnä.
     
  4. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivottavasti oman elämän esimerkki konkretisoituu huomenna. Eli kallis autolaina pois ja halvempi auto alle. Riittää sitten rahaa talossa kun pikku janolle syntyy ennen kesää.
     
  5. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tämä on muuten hyvä neuvo, tulee ostettua paljon järkevämpiä ruokia kuin nälkäisenä. Ekstratkin jäävät usein hyllylle.
     
  6. Scorpius

    Scorpius Surfing on Sinewaves Guest

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    889
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tämä on ehdottomasti totta. Toki on muistettava ympäristötalkoisiin osallistuminen, eli minun mielestäni ei aina kannata ostaa elintarvikkeissa aina sitä halvinta jo pelkästään siitäkin syystä, että se ei luultavasti ole tuotettu suomessa vaan tyyliin saksassa tai belgiassa. Paikallista ruokaa kannattaa siis suosia, ja yllättävän useissa tuotteissa tämä hintaero saksakamaan on aika pieni. Alkuperäismaa selviää pakkauksen takaa
     
  7. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ongelma vaan on siinä, että lähiruoka ei välttämättä ole kaikkein ympäristöystävällisintä.

    Tämä johtuu siitä, että esim suomessa tuotetut hedelmät vaativat todella paljon sähköä, sillä aurinkoa täällä ei ole tarpeeksi. Tämän lisäksi tuotanto tapahtuu pienissä yksiköissä joka nostaa infran hintaa per tuote aika rankasti.

    Jos taas tavara on tuotettu jossain olosuhteiltaan paremmassa paikassa, saattaa sen tuotanto olla selkeästi ympäristöystävällisempää. Ja jos tuote on massatuote, sen kuljettaminen ei lisää saastumista per tuote kovin paljoa, sillä esim. kontilliseen mahtuu hirveä määrä tavaraa ja yhdessä laivassa liikkuu hirvittävä määrä kontteja.

    Asiasta oli itseasiassa jokin aikaa sitten artikkeli hesarissa.
     
  8. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Pirkka ei ole ollut halpamerkki enää pitkään aikaan. Muutos tapahtui viimeistään silloin kun pakkauksista tippui hintamerkki pois. Rainbow alkaa mennä samaa kategoriaan S-ryhmän puolella: kyseessä ei ole varsinainen halpamerkki, vaan ihan ok laatutasoa kohtuulliseen hintaan.

    Noin ylipäätään väittäisin, että harvassa ovat kyllä tilanteet jolloin kaikkein halvimmat halpismerkit eivät ole halvimpia myös kilohinnaltaan (daily, euro shopper). Jos tarjoukset ja jättipakkaukset (esim 5kg) jätetään pois, niin en edes muista milloin olisin löytänyt suomalaisista ruokakaupoista halvempia tuotteita.
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tuo on ihan totta. Ja onneksi meillä on Wikipedia, josta löytyy kauppojen omien tuotemerkkien lista:

    Lähteenä: http://tietosanakirja.dy.fi/w/Kaupan_oma_merkki

    Eli tuosta näkee, että kaikki kauppojen omat merkit eivät ole suinkaan halpatuotteita. Tämä oli ihan asiallinen huomio, sillä ainakin minä olen vanhastaan pitänyt kauppojen omia tuotemerkkejä edullisina. Niin sitä taas on tyhmää kuluttajaa huijattu.
     
  10. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jaa-a. En osaa sen kummempia säästövinkkejä antaa kuin että miettii, mihin ne rahansa laittaa. Oma elämäntilanne on sen verran vakaata avioelämää, että pienet tulot riittävät pakollisiin menoihin (asuminen, ruoka, lainat) ja sen verran jää vielä rahaa, että on hieman varaa harrastaa kivoja asioita. Kerranhan täällä vaan eletään. Lapsia ei ole eikä tule.

    Ei rahaa juurikaan merkittäviä summia säästöön jää tällä hetkellä, mutta sen verran, että on pieni hätävara jos tulee yht'äkkisiä pakollisia menoja (jääkaappi/pakastin/joku muu tärkeä päivittäin tarvittava kodinkone hajoaa).
     
  11. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lehtitilausten lopetus on helppo tapa säästää muutamista kympeistä satoihin euroihin. Varmasti aika monelle suomalaiselle tulee jotain hetken mielijohteesta tilattuja aikakausilehtiä, joidenka tarjoushinnatkin ovat muuttuneet törkeän kalliiksi kestotilaajien vedätykseksi. Jos lehtiä ei kuitenkaan halua lopettaa, niin "tilauksen uusiminen" kannattaa aina.
     
  12. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lehtien ostosta tuli mieleen toi että kerrostalon alakertaan lehtihyllyt, ja jos joku tilaa vaikkapa TM:n niin luettuaan vie alakerran hyllyyn niin lehti lähtee kiertoon.
    Tästä tietenkin saa itse sen välillisen hyödyn vasta kun muutkin tilaa jotain muita lehtiä. Tämä nyt on taas sellasia neuvoja, mitkä toimii vain jos mukana ei ole kusettajia, joten tuon homman voi unohtaa. Paremmissa taloyhtiössä tuo voi toimiakin. Toisaalta onko kivaa lukea TM:ää minkä tietää että naapuri on lukenut vessassa.
     
  13. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    EM:stä puhumattakaan.
     
  14. Staalo

    Staalo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2005
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama täällä. Voi käyttää kaikki rahansa ihan mihin lystää!!! Prätkiin, autoihin, kotiteatteriin, viinaan, leffoihin, lehtiin, hesen ruokiin......

    En aio lisääntyä, joten teen rahoillani tasan mitä huvittaa!:cool:
     
  15. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Lidlin hammastahnat ei jotenkin vaikuta kovin luotettavilta... En pitäisi mitenkään yllättävänä jos hampaat olis täynnä reikiä kun noita käyttää muutaman vuoden. Ei se enää olekaan niin halpa kuin maksat satoja tai tuhansia euroja hammashoitomaksuja.

    Ja henkilökohtaisesti en edes niitä voi käyttää, koska hammaslääkäri on käskenyt ostaa tollasia parin-kolmen euron hienompia tahnoja kun hampaat ovat jo nyt melko kuluneet.

    Tämä on erittäin tärkeä pointti. Varsinkin jos haluaa vielä syödä terveelliesti eikä mitään roskaruokaa. Ostoslistan etukäteen kirjoittaminen myös vähentää heräteostoksia.

    Itse käyn lukemassa lehteni kirjastossa. Samalla voi käydä siellä vessassa ja säästää omia vessapapereita ja saippuoitaan :)

    Itsellä tärkein asia on pitää kontrollissa juominen. Täysmehut, kolat ja alkoholi tuhoavat hampaat ja maksavatkin yleensä paljon. Vesi on halpaa, ja mehuna halvemmaksi tulee käyttää näitä lisäainemyrkkyjä kuten Fun-Light. Alkoholin kulutus kannattaa aloitteluvaiheessakin pitää jonkinlaisessa kurissa vaikka se halvempaa onkin kuin baarissa.. Muuten voi ihmetellä seuraavaa tiliotetta katseltaessa että mitenköhän sitä on taas saanu palamaan pari satkua yhdessä illassa. Baareissa ei kannata lähteä tarjoamaan kierroksia isolle porukalle :rolleyes:
     
  16. Hattori Hanzo

    Hattori Hanzo Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.02.2004
    Viestejä:
    1 141
    Saadut tykkäykset:
    4
    Me ollaan itse omia lapsiamme. Ainakin jos miettii "lelumäärää" jota omistetaan ja lisää haalitaan. ;)

    Plussapisteet tilille oli hyvä vinkki. Propsit ToKalle, mulla kans on paha tapa "hukata" noi pistesetelit. Vaikka eipä mulla plussa-kortti ole boonusten takia vaan niiden halvennusten takia mitä sillä aina silloin tällöin sää.

    Valintatalossa kun tulee asioitua aika lailla kaikki ruokaostokset johtuen sijainnista, valikoimasta, asioinnin vaivattomuudet (verrattuna viereiseen K-markettiin jossa on kassoilla neuvostomeiningille vertoja vetävät jonot.) ja Valintalato on pienempikin niin ei tarvi työpäivän päälle kävellä kilometritolkulla maitoa ostaan.

    Sähkössä on myös jonkinverran mahdollista säästää. Turhat valot ja kojeet pois päältä, tosin välillä kyllä huomaa että on oikea juhlavalaistus päällä...
     
  17. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ha-haa, meitähän on täällä monta. Pyörikää siinä, lapselliset!

    Me toiset vaan säästetaan, mm. Puuhamaan portilla!
     
  18. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä myös yksi. Ollaan niin kakaroita itse (vaikka kolmekymppisiä ollaankin), ettei lapsia voi ajatellakaan :rolleyes: Ja leluja löytyy jos jonkinlaista, viimeksi ostimme toisillemme joululahjaksi Nintendon DS Litet ja niihin ollaan osteltu pelejä. Ja sukulaismuksut on kateellisia :D Niin ja huvipuistoissa pääsee puolet halvemmalla ja vuoristoradoissa mahdutaan eturiviin, kun ei ole liutaa lapsia mukana (jotka olisi sitä paitsi liian lyhyitä hurjimpiin=hauskimpiin laitteisiin). :D
     
  19. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    no ei niin välikskään:thumbsup:
     
  20. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt kun olen viikonlopun remunnu Oulussa, niin on ruvettava lukemaan tätä(kin) ketjua.

    Ensimmäinen vinkkini onkin, pidä kaljapullot kiinni! :thumbsup: