Täytyy kyllä todeta, että me ollaan äärimmäisen huonoja säästämään yhtään mitenkään yhtään missään. Ollaan rehellisesti sanottuna materialisteja ja vietetään todellista kulutusjuhlaa. :hitme: Tai no suurempia hankintoja tehtäessä ollaan kyllä tosi hintatietoisia ja hankitaan elektroniikkavempeleet, remonttitarpeet jne. sieltä mistä ne saa edullisimmin. Elämäntapaamme viitaten ainut säästöniksi joka toimii meillä, on lapsettomana pysyminen (ja tulojen maksimoiminen)
Koska tähän ei kukaan puuttunut, arvasin olleeni oikeassa ja Pazzella ei ollut ongelmaa vaan väärää tietoa esitti code.666. Eli kyllä se niin on, vaikka ammattiliittojen sivuilta sitä ei luonnollisestikaan selväsanaisesti kerrota, että että ay-maksujen verovähennys tehdään bruttotuloista. (Tässä olisi muuten kiva puheenaihe, miksi jonkun yhdistyksen/seuran/ryhmän jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen?) Yksinkertaistettu esimerkki. Jos palkkasi on 50 000 ja olet maksanut liiton jäsenmaksuja 500 vuodessa, on verotettava tulosi vähennyksen jälkeen on 49 500. Liittoon kuulumaton maksaa veroa koko 50 000:sta. Eli ei sitä takaisin verotuksessa saa täysmääräisenä. Sama verovähennysoikeus koskee sitten työttömyyskassan jäsennyyttäkin, ja siinähän kyse on piennemmästä summasta. Sen verran vielä haluan jatkaa aiheesta, että tosiaan ammattiliitoilla on myös erilaisia jäsenetuja esim. polttoaineista, lehtitilauksista, hotelleista jne. Pikaisella silmäyksellä edut eivät olleet mitenkään erikoisia, ainakaan normaaleihin tarjouksiin verrattuna. Mutta jos niitä pystyy hyödyntämään yli jäsenmaksun verran vuodessa, niin toki ihan säästämisen kannalta liittoon kannattaa kuulua.
En meinaa otista, oon duunissa kaivarissa... en esim. vtt:llä jos sitä tarkoitat En kuulu liittoon tai kassaan, koska oma yritys estää "työttömyystilanteessa" tuen saamisen. Vaimo sen sijaan on TEK:n jäsen, eduista en oikein osaa sanoa. Lakiapu ja talouselämä kotiin halvalla lienevät hyödyllisimmät.
Itseasiassa lapsen saaminen varsinkin aluksi vain ja ainoastaan säästää. Jos nyt elämän sisältö koostuu vaikka elekroniikasta, sisustuksesta, laadukkaista ravintoloista, kengistä, matkustelusta, merkkilaukuista ja aktiivisesta ravintolassajuoksemisesta (taksit!), niin lapsen saannin jälkeen voi unohtaa nämä kaikki. Kyllähän sitä voi ostaa vaikka levyjarrulliset lastenvaunut (koska ne vaan on niin turvalliset!) ja hemmotella lasta muutamilla merkkivaatteilla (koska ne vaan näyttää niin söpöiltä!), mutta siltikin rahaa jää tajuttomasti käyttämättä, koska sitä vaan ei ehdi käyttää. Disclamer tosin: itsellä ei lasta ole, mutta näin ovat sanoneet ne lukemattomat tutut, jotka ovat harrastaneet yllä olevia toimintoja ja sitten saaneet lapsen. Rahanmeno alkaa vasta sitten kun lapsi vanhenee, se alkaa vaatia "samoja juttuja kun kavereilla" ja harrastustoiminta nielee jumalattomasti aikaa ja rahaa.
Omaa, kovaa vauhtia lisääntynyttä lähipiiriä seuranneena olen totaalisen eri mieltä. Jok'ikinen nykyinen lapsiperhe on jo ennen lisääntymistään: - vaihtanut kerrostaloasunnon uuteen omakotitaloon Sekä positiivisen raskaustestin jälkeen: - vaihtanut auton farmariin tai tila-autoon, usein hankkinut jopa toisenkin auton (mammalomalaiselle oma pirssi muksujen kuljetteluun) - ostanut pinnasängyn, rattaat, yhdistelmärattaat, turvakaukalon, sitterin, yhden vaatekaapillisen vauvanvaatteita ja muita tekstiilejä, syöttötuolin, leluja, vakuutuksen jne. jne. jne. Se on sitten eri asia kuinka moni väittää, että olisi ilman lisääntymisaikeitakin hankkinut omakotitalon N-määrällä makuuhuoneita ja markkinoiden suosituimman/tilavimman farkun.
Ja ne kaverit, jotka ei ole hankkineet lisäkasvua, ovat vaihtaneet oman asuntonsa suurempaa keskustakämppään, jossa luksuskokoiset olohuoneet ja makuuhuone. Ja ne joilla ei ole jälkikasvua, ovat vaihtaneet tyylikkäseen coupeeseen, jossa tehoa enemmän kun kahdessa pienessä perheautossa. Jotka ei edelleenkään maksa hirväesti.... vaikka ostaa aika hifitavaraa pinnasängyt, tuolit ja vaunut on kerralla ostettu. Kun vanhemmat jättää muutaman kostean viikonlopun väliin, niin kaikki nämä onkin jo hankittu... Pitkällä tähtäimellä nuorilla pareilla rahat häviää aina johonkin kulutusjuttuihin. Sitä tuskin säästää tai on säästämättä vaikka 20v ajanjaksolla yhtään sen takia, että ei hanki / hankkii lapsen. Lyhellä tähtäimellä omassa kaveripiirissä on vaan todettu, että pienen lapsen kanssa rahaa jää selkeästi enemmän säästöön kuin dinkkuiluaikana. Ehkä oma kaveripiiri on sitten jotenkin erilaista.
Ja jos säästää haluaa niin kannattaa kyllä laitteita ostaessa katsella tarkkaan mistä sen laitteensa ostaa. Sony center ei välttämättä ole se mistä kannattaa roinaa ostaa vaan saksasta www:n välityksellä on mahdollista kuitenkin säästellä ihan kiitettävästi. Okei ehkä halvimmat laitteet kannattaa suosiolla ostaa suomesta koska postikulujen prosentuaalinen osuus voi nousta kovaksikin, mutta jos tietää mitä haluaa niin silloin tuo www:n hintavertailu on enemmän kuin paikallaan. Ja esim giganttihan mahdollistaa kuukauden palautusajan, joten mikäs estää hakemasta laitetta koeajoon gigantista ja palauttaa vermeen ja tilailla sitten saksanmaalta...
^ No tuolla tavalla ajateltuna säästäminen pitää ilmeisesti määritellä kirjaimellisesti säästöön jäävinä euroina; jätetään ne eurot sitten pankkitilille, rahastoihin tai lipaston laatikkoon. En usko, että kukaan tähän ketjuun kirjoittavista jättää ostamatta muovipussia kaupasta siksi, että ostaa kertyneillä säästöillä osakkeita (tai mistäs minä tiedän) vaan luulen senkin rahan siirtyvän vain muuhun kulutukseen kuten elokuvien vuokraamiseen tai uusiin kaiuttimiin. Jos tällainen kulutuksen siirtäminen vähemmän tärkeäksi koetusta asiasta mielekkäämpään kohteeseen on myös säästämistä, niin silloin meille lapsettomuus jos mikä on säästöä. Eihän tästä kauaa ole, kun lehdissä oli juttua tutkimuksesta, jonka mukaan yhden lapsen oli laskettu maksavan kymmeniä tuhansia (vai oliko peräti lähemmäs 100 000?) euroja niiden parinkymmenen vuoden aikana, jonka vanhemmat normaalisti lapsiaan elättävät. Tähän tietysti vaikuttaa suuresti vanhempien elintaso. Ollaan sen verran itsekkäitä, että mieluummin käytetään sekin raha itseemme . En myöskään missään nimessä kutsuisi "säästöksi" sitä, että pienen lapsen takia omat menot ja harrastukset pitäisi jättää. Mulle se olisi menetys.
Väestöliiton mukaan lapsen kasvattaminen 18-vuotiaaksi maksaa 105.600, joten kyllä siinä saa penniä venyttää, että tuon säästää muussa takaisin.
Käykö muille niin, että Plussan lähettämät 5 euron lippulaput katoavat ja jäävät käyttämättä? Tähänkin on ratkaisu, Plussa maksaa kertyneet pisteet rahana suoraan pankkitilille: http://www.plussa.com/wps/portal/pl...ussien+maksutavat/pankkitilille/pankkitilille Ja mikä hienointa, S-etukortin käytön kerryttämät bonukset menee ihan oikealle S-pankin pankkitilille. Eli myös plussapisteet voi ohjata kasvamaan korkoa S-ryhmän tilille, tarvii vain liittää plussapisteet ohjautumaan S-Pankin tilille
Talous saadaan kuntoon myös valitsemalla parempituloinen puoliso... Jos tämä ei ole mahdollista, niin puolisoa kannattaa aktiivisesti auttaa palkankorotus- ja ylennyspyrkimyksissä.
Tuo on jo mainittu. Elokuvaharrastusta, jos ei halua lopettaa, niin kaipa se elokuvien tarkan markan hankintakanava olisi p2p. Toki menee osastolle: siipeily ja rikollista.
Aika huono ja arveluttava neuvo, joka pahimmassa tapauksessa voi viedä talouden kuralle pitkäksi aikaa.
Se olisikin täysin kauheaa, jos samaa työtä tekevien palkka määräytyisi tehokkudeen/ahkeruuden mukaan. Nyt meidän liittomme pitää huolta siitä, ettei tsemppaus aina kannata. Kaippa melkein kaikki järkevät oman talouden kuntoutusvinkit ovat tässä jo jaettu. Käykää kotona kylässä(=syömässä) ja hakemassa hilloja, perunoita yms. yms. tarpeeksi usein.
p2p on tietysti melkein ilmainen tapa hankkia katsottavaa, mutta aivan kuten kiva Harry totesi, laittomuuksiin ei tässä ketjussa kehoteta. Edellä oli myös puhetta lasten aiheuttamista kustannuksista. Sinällään hyviä vinkkejä, mutta jos henkilöllä ei ole lapsia nyt, ei niiden hankkimattajättäminen ole oikeaa säästöä sillä eihän niitä kuluja ole nytkään. Kyseessä on vähän sama juttu, jos miettii ostavansa 100 000 :n auton, mutta jättää sen ostamatta. Ja lapset ja niiden tekeminen on kivaa, joten ei muuta kuin kaikki vaan hommiin. (Ja koska tämä kommentti loukkaa niitä, jotka eivät ole lapsettomia omasta tahdostaan, tarkoitan niitä joille lisääntyminen on mahdollista.)
Tämän takia itsekkin hommasin akateemisesti koulutetun naisen... nyt se vaan alkoi niitä lapsia tekee... eli se siitä ( )
Reklamoi... Toisaalta tuohan se äitiyslomalla oleva vaimo enemmän rahaa talouteen kuin sinkkumiehen yhden illan jutut. :thumbsup:
Kappas! En tiennytkään, että Plussatkin saa nykyään ihan oikeana rahana. S-Pankin tileillä on muuten hemmetin hyvä korot verrattuna muihin pankkeihin. Ainakin tämän vuoden loppuun saakka...
Vai että säästetään, jotta voi kuluttaa lisää. :thumbsup: Oma vinkki on, että kun ostaa ruokaa, niin kanattaa katsoa kilohinnat. Pakkauskoot vaihtelevat, ja valmiin paketin hinta voi olla harhaanjohtava. Olen myös kiinnittänyt huomiota siihen, että halpoina mainostetut ketjujen omat merkit (S-ryhmäaily, Rainbow, X-tra, Kesko: Euro Shopper, Pirkka, Tuko: Eldorado) eivät aina ole halvimpia.