Optoma HD80 FullHD <3000e

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana kalinko, 26.05.2007.

  1. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä siihen muukin materiaali riittää kuin testikuvat. HD80 tumman pään erottelu voisi olla parempi vaikka musta on suht mustaa. Itse en huomannu suuren suurta eroa tässä kun vertasin omaan H78:iin. JVC:n D-ILA oli eri luokkaa juuri tuossa tumman erottelukyvyssä vaikka muuten olivat erittäin tasavertaiset.

    Lopulta kuitenkin mielestäni paras tykki hintaluokassaan. :thumbsup:
     
  2. makuasia

    makuasia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2004
    Viestejä:
    267
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tuo tumman pään erottelu voisi olla parempi. Jostain syystä DVD:ltä leffoja katsellessa elokuvien sisältö oli lähes ainoa joka merkitsi. Nyt kun siirryin HD-aikaan niin mieli tahtoo tarkastella kuvan laatua enemmän kuin sisältöä vaikka kuva on selvästi parempi kuin ennen. Tyyliin esim."miksi edellisessä kohtauksessa kuva oli kiiltokuvaisen tarkka mutta nyt tässä kohtauksessa näkyy jotain pientä kohinaa ja pehmeyttä". :hitme:
    No, jospa tämä on alkukankeutta ja ajan kuluessa elokuvien sisältö tulee taas pääasiaan :rolleyes:
     
  3. janolle

    janolle Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    1 046
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se sieltä tulee. Alkukankeutta se vain on. :thumbsup:
    Laiteinto laantuu aina aikanaan, se kuuluu asiaan.
     
  4. Kynkky

    Kynkky Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voiko HD80:n firmware versiota tarkistaa tykistä millään? Tykki on kiinni katossa ja eikä huvittaisi sitä turhan takia sieltä irroittaa. Olen ostanut tykin joulukuun alussa, joten lienee mahdollista, että tykissä on jo uusin firmware?
    Tykkini on nyt kiinni Ps3:ssa hdmi-johdolla. Tätä palstaa lukiessa on herännyt ajatus etteivät BD-leffat toistu minulla 1080p24 muodossa. Ps3:ssa pitänee jostain valikosta määritellä ulostulo BD-leffojen katselussa muotoon 1080p24? Mitenkäs DVD-leffat ja pelit tämän jälkeen? Säätyykö ne automaattisesti oikeisiin muotoihin, jos tuo 1080p24 on pakoitettu päälle?

    Termit saattaa olla vähän vielä hakusessa, mutta koittakaappa ymmärtää aloittelijaa HD-maailmassa :)
     
  5. makuasia

    makuasia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2004
    Viestejä:
    267
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tykin valikossa minulla on c.o5. En tidä onko tuolla mitään tekemistä firmware-version kanssa.
    Laitapa asetukseksi PS3:sesta 1080P24 ja blueray leffa pyörimään. PS3:sen valikot näkyy 1080P/60 muodossa. Kun leffa alkaa pyörimään tykin melutaso pitäisi laskea selvästi. Syy on kai tykin väripyörä joka laskee taajuuttaan 1080P24/50-muodossa verrattuna 1080P60:seen.
    Voi olla että muistan väärin mutta ennen firmware-päivitystä vaikka tykki ilmoitti toistavan 1080P24, tykin väripyörä ei laskenutkaan taajuuttaan vaan jäi 1080P60-tilaan. Jos sinulla käy näin niin sitten olisi firmware-päivitys paikkaan.
    Ja tässä aloittelija neuvoo aloittelijaa joten pieni kysymysmerkki kannattaa jättää minun neuvoille. Mutta ainahan voi kokeilla.
     
  6. Kynkky

    Kynkky Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset makuasia ohjeista:thumbsup:, nyt BD-toisto tulee tykiltä 1080p24 muodossa:)

    Tein firmware päivityksen ja vaihdoin asetukset Ps3:een. Päivityksen jälkeen oma ja vaimon silmä ovat sitä mieltä, että ajoittainen nykinen poistui.
    Tykin valikon oikeassa yläkulmassa näkyy nyt tuo mainitsemasi C.05. Mielestäni ennen päivitystä yläkulmassa ei ollut mitään merkintää.

    Seuraavana pitänee tutustua muihin kuvaan vaikuttaviin tykin asetuksiin. Tähän asti tykkini on ollut täysin paketista tulleissa asetuksilla ja kuva on ollut loistava. Vanha tykki oli Infocus sp4805 ja hyppäys siittä HD80:iin ja BD-leffoihin on valtava.
     
  7. makuasia

    makuasia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2004
    Viestejä:
    267
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen huomannut että edestakaisessa liikkeessä kuva ei aina pysy koossa. Ihmisen kasvojen liikkeessä varsinkin tuon usein erottaa. Niinkuin joku frame ei pysyisi liikkeen mukana. Ghost Rider-leffassa tuo näkyi muutamassa kohdassa todella selvästi. Muissakin olen ollut toisinaan näkevinäni mutta niissä se on ollut niin pientä ettei se ole häirinnyt.
     
  8. janne57

    janne57 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ootteko kokeilleet noita testipatterneja?
    http://www.w6rz.net/
    Poltin tuon ylimmäisenä olevan iso-tiedoston ja kokeilin ja ihmettelin semmosta, että 1080p ja 1080p/24 antaa älyttömän välkkymisen kans osan noista testikuvioista kun taas 1080i tila ei välky ollenkaan.

    Varsinkin ne alkupään kuviot teki niin (en nyt muista niitä testien otsikoita).

    Ei kai se johdu mistään semmosesta että tykin skaalain olis parempi kuin hddvd:n tekemä kuva?
    Nämä on mulle vielä aika hebreaa nämä jutut :eek:

    Laitteina Optoma hd80 uudella firmiksellä ja Toshiban HDEP35 ja piuhana hdmi.

    Niin ja King Kong levyn "alkukuvioissa" olin melkeimpä jopa ehkä luullakseni näkevinäni 1080i tilan puhtaampana kuin 1080p ja 1080p/24(vai johtuuko juomista)

    Mistä muuten tietää että kumpaa pitäis käyttää noista tiloista?
    Oliko se niin että filmille kuvattu 1080p/24 tilassa ja nauhalle kuvattu 1080p tilassa?
    Onko se merkitty levyihin?
     
  9. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse leffat/tallenteet on HD DVD -levyillä käsittääkseni aina 24p-muodossa, eli kannattaa pitää päällä. Ongelmana tosin on threadissa aiemmin käsitelty EDID-bugi, ts. HD80 ei ilmoita Toshiballe tukevansa 1080p/24-tilaa jolloin Toshiba antaa aina vain 1080p/60-kuvaa. Toinen ärsyttävä feature on se, että dvd-levyjen kanssa 1080p/24 pitää ottaa aina erikseen pois päältä...

    Pitäisi itse testata tykkiä esim. HQV:n testilevyllä. Kattelin just Ice Age 2:n lopputekstejä ja jotain häröä olin näkevinäni... Itse leffassa on huomannut mitään. Luulisin kyllä että jos jotain vikaa on, niin se olisi tullut jo ilmi.
     
  10. makuasia

    makuasia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2004
    Viestejä:
    267
    Saadut tykkäykset:
    0
    TM:n tykkitestissä sanottiin että Optoma HD80:n kuva nykii alkuperäisen filmimateriaalin mukaan. Olisikohan kyse tuosta mitä minä näen toisinaan. Kuten edellä sanoinkin niin ihimisen kasvoissa olen huomannut liiketoistossa olleen virheen. Eikä kyse ole mistään nopeasta liiketoistosta vaan tavallisessa kävelyssä näkee sen. Tuohan ei ilmene koko ajan vain silloin tällöin. Ne joilla on tämä laatuleffa Ghost Rider BD:nä; chapter 16 1.54 eteenpäin. Nicholas Cagen kasvot paljastaa... jos paljastaa. Voi tietenkin olla että mulla on tällainen ikioma ominaisuus joko omassa päässä tai tykissä.
     
  11. janne57

    janne57 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpa yllättävän huono juovantuplain, vaimikäsenyton.
    Välillä joutuu katsomaan tavallista DVD.tä tai VHS.ssää, niin kyllä eron huomaa entisen Optoman H30 tykin ja tämän HD80 välillä.
    Vinot pystyviivat, jotka H30 toisti suorina on tällä laitteella melkoista "kampakuviota".:eek:
    Pitänee kokeilla, onko eri liittämis tavoilla eroa.
     
  12. ressu

    ressu Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2001
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    2
    Apuva

    Itsellä on Highend Studiolta hommattu HD80 ollut syksystä lähtien käytössä, kolmas Optoma, ja hyvinhän se on tähän asti pelannut.

    Tykillä on muutama sata tuntia takana low lamp modessa kattoasennettuna, mutta nyt ilmestyi sitten todella mystinen ongelma, joka laittoi suun välittömästi apeaksi.

    Ks. liitteenä oleva kuva (Planet Earth Blueray:stä kameralla napattu).

    Eli kuvan yläosaan keskelle on ilmestynyt jonkinlainen Y:n muotoinen halo/spektri, se on noin 20 cm korkea ja siinä näkyy sateenkaaren värit kuten prismassa. Häiriö kuvassa on näkyvissä niin HD/kuin SD signaaleilla (hdmi1&2/dvi/komponentti) ja seuraa kuvaa kun tykkiä kääntää.

    Myöskään tykin menuissa oleva vertikaalinen kuvan siirto ei sen paikkaa muuta. Halo ei näy mustissa palkeissa mutta vähänkin vaaleammalla taustalla se erottuu selvästi kuvan päällä.

    Meinaako tämä, että optiikka on jotenkin pamahtanut vai voisiko lampun vaihto auttaa asiaan? Itse pahoin pelkään että ensimmäinen.

    Jos näin on, niin osataankohan tämänkaltaista vikaa korjata ollenkaan Suomessa ettei UK-huoltoon tarvitsisi kuukausiksi laittaa kuten hd30 sirinähuollossa… Ja onko Optoma-huolto vielä Espoossa Mankkaan suunnalla?

    Laitan tämän tietysti vielä HES:lle, mutta ajattelin kysyä josko jollain olisi ollut joskus samankaltaista ongelmaa ja miten olisi korjattu..
    T: Janne
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. Samu81

    Samu81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2006
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olet kuitenkin huoltoon lähettämässä, ammu sinne alkuun vaikka paineilmalla ja / tai kokeile irroittaa lamppu. Tuo voi olla jokin random härö ja voipi säästyä se huoltoreissu pienellä vaivannäöllä :)

    EDIT: Omassa HD70:ssä oli, ei nyt vastaavaa virhettä, mutta jotain aivan muuta kuin mitä täältä olen pölypalloja tms -roskaa lukenut & kuvia niistä katsellut.
    No, laite irti ja imuroin kaikki tuuletusaukot suht suuritehoisella imurilla, otin lampun irti ja ammuin sinne ympäriinsä paineilmalla imurin ollessa vieressä päällä ja puhdistin vielä linssit ikkunanpuhdistusaineella ja kas, häröpallo hävis :)
     
  14. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    DLP:ssä optiikan tielllä on ainoastaan väripyörä....ja paikkoja jossa voi olla pölyä.

    Testi: kokeile testikuvalla puhtailla (väripyörän) perusväreillä (RGB + kenties white?) jos halo rajoittuu johonkin pääväriin = mekaaninen vika väripyörän segmentissä.

    Tai sitten sitä pölyä...
     
  15. Mika Klemetsö

    Mika Klemetsö Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiihan ao. projektorissa 1080p/50 ilman ongelmia?

    MKL
     
  16. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    1080p/50 toimi täällä ilman ongelmia (XE1:n skaalaama dvd-kuva jo HD DVD:n valikot).
     
  17. makuasia

    makuasia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2004
    Viestejä:
    267
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla 1080P/24 sekä 1080/50 liiketoistossa ongelmia. Elokuvan lopputeksteissä myös näkyy läheltä katsoen "väpätystä". Toisaalta kukaan muu ei näytä kyseistä liiketoisto-ongelmaa näkevän niin varmaankin on oman tykin yksilövika.
     
  18. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olin itsekin näkevinäni jotain 24p-leffojen vaakapaneerauksissa ja lopputeksteissä. Ikään kuin kaksi framea näkyisi päällekkäin tms. Mutta ajattelin sen liittyvän alkup materiaaliin, ehkä niin olikin..
     
  19. terpaa

    terpaa Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on mennyt hd80:n hinta suomessakin alle 2000e:n uutena. www.mareks.fi näkyy olevan yks tunnin käytetty tykki 1700e hintaan.
     
  20. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    ...riittikö tunti tosiaan koekatseluun :)