Apple - iTunes

Keskustelu osiossa 'Musiikki' , aloittajana marcoolio, 27.10.2004.

  1. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisinpa kertoa hieman omia käyttäjäkokemuksia kyseisestä ohjelmasta. Taustatietona kerrottakoon että kokemukset pohjautuu itunes 6 ja 7 versioon windows xp pro ja vista business käyttöjärjestelmillä, soittimena ipod nano 4Gb. Mac puolella voi ollakkin loistava mutta windows versiosta en voi sanoa samaa, monella tutullakin samoja fiiliksiä. Jos jotain positiivista pitäisi kertoa niin haku on toteutettu esimerkillisesti. Itse kaipaisin itunesista jonkin tapaista lite versiota, jossa ei olisi muuta kuin ipodin täyttöön tarvittavat kamat.

    - Itse itunes toimii monesti aivan turhan hitaasti. Itse windows toimii alla hyvin mutta itunes kumman tahmeasti.

    - Itunesin tuntuu olevan hankalaa ymmärtää itse ripattuja mp3 tiedostojen tageja. Sama artisti ja albumi näkyy monta kertaa nanon soittolistassa. Mp3 tiedostojen tageisssa ei ole vikaa.

    - Jos tahdon levyn kannen kuvan näkyvän nanossa tarvitsen itunes tunnukset joiden tekeminen edellyttää ilmeisesti luottokorttitietojen antamista.

    - Joku kumma halu määrittää tauottoman toiston tiedostoa, tämä ajetaan muistaakseni joka kerta kun muuttaa yhdenkin biisin tagia.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    EtP pitää musiikkiaan koneellaan .wav -muodossa, ja hänen musiikkikirjastonsa tosiaan vie aika paljon kovalevytilaa, mutta koska hänellä ei ole siitä (kovalevytilasta) vielä puutetta, niin hän ei ole kokenut tarpeelliseksi "kompressoida" musiikkitiedostoja.

    .mp3 -pakkausmuoto säästäisi EtP:n kovalevytilaa todella paljon, mutta tilaa vielä ollessa hän ajattelee, että "Jos kerran tilaa on, niin miksen pitäisi tiedostot .wavina". Myönnettävästi hän myös ajattelee hitusen kuten pahimmat high end -kaapelifriikit, että .wav kuulostaa maagisen selkeästi paremmalta kuin kompressoitu .mp3, vaikka asia ei näin tietenkään ole.

    EtP aikoo kyllä tulevaisuudessa aloittaa "kompressoinnin".
     
  3. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä en oikein käsitä miksi teet artistien mukaan soittolistoja? Tässä kuva mun iTunesista. Siinä ihan selvästi voi artisteja/albumeita selailla ilman mitään soittolistojen tekoa. Kaikki ID3-tiedot on iTunes hakunut nettitietokannasta ripatessa ja jos ei muuten niin ctrl+i itse käsin tieto kuntoon. Kun rekisteröityy iTunes Music storeen niin levyjen kannet ohjelma hakee automatic.

    [​IMG]
     
  4. Tommy-H

    Tommy-H Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2005
    Viestejä:
    1 808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Milläs perusteella iTunes hakee nuo albumien kannet? Minulla ei ole kuin muutamassa. :confused:

    Tuo iTunesin kansiojärjestelmä on kyllä hyvä, enpä ole ennen huomannut. Nyt, kun logiikan ymmärsi, niin pysyy tosiaan hyvin järjestyksessä biisit myös iTunesin ulkopuolella.
     
  5. Toifeli

    Toifeli Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2006
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm. Ite käyttelen iTunesia ihan normi musiikinkuunteluun. :) Hyvin pelittää, loistavat hakutoiminnot ja älykäs sekoitus on ihan kiva. Jos kirjaston koko on muutamankaan tuhannen biisin verran niin on mahdotonta pitää itse sitä kansioilla/käsin valikoimalla kuosissa. Itsellä on tämä ongelma. Onneksi on iTunes. Toinen vaihtoehto on esim google desktop johon asennettuna joku add-on että osaa lukea id3-tageja + kevyt soitin, esim qcd. Tämmöistäkin yhdistelmää olen käyttänyt, mutta kyllä se iTunes on vaan niin paljon seksikkäämpi. :)

    Tosiaan, iTunes perustuu kirjastoon, ettei tarvitse tiedostokohtaisesti lähteä hakemaan kappaleita (esim winampillahan tämä on yleensä mennyt niin, että tee uusi soittolista -> valitse kappaleet/kansiot jotka lisätään soittolistaan -> soita biisi/soittolista). Vielä kun tuohon sais jonkun biisintunnistuksen/auto-tagaamisen niin ois aika hot, tälläkin hetkellä kun itsellänikin on tuhat nimeämätöntä biisiä.
     
  6. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    iEatBrainz

    Muille käyttöjärjestelmille löytynee vastaava ohjelma, koska niitähän on paljon enemmän ;-)
     
  7. msalmi3

    msalmi3 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.01.2004
    Viestejä:
    295
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toifeli, kokeile autotägittää nimeämättömät kipaleet mediamonkey -softalla.
     
  8. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
  9. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hienon oloinen yritys Applelta. Tätähän on moni tainnut jo yrittääkin - onnistumatta.

    Tuohon jälkimmäiseen pointtiisi en löytänyt faktaa. Eikös Apple vain toivonut voivansa tuoda ko. palvelun myös Eurooppaan l. mitään varmaa ei vielä ole. Ja jos Eurooppa on yhtä laajasti levinnyt kuin iPhonen julkaisussa (Saksa, Iso-Britannia ja Ranska) saadaan vielä muutamat illat kävellä räntäsateessa videovuokraamoon.


    OT Huolestuttaa, mihin suuntaan Apple onkaan kehittymässä. Yhä enemmän julkaisut liittyvät viihdebisnekseen. Kuka jatkossa kehittää luotettavimmat ja käyttäjäystävällisimmät (IMO) käyttöjärjestelmät? OT
     
  10. pmv

    pmv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2005
    Viestejä:
    224
    Saadut tykkäykset:
    0

    Vaikuttaa hyvälle, mutta ainakin oma käyttö riippuu aika paljon tulevasta hintatasosta. Jos tuo n. 3.5€/leffa on hinta niin hyvinkin voisi nähdä vaivan leffan lataamiseksi. Jos hinta taas vedetään kaavalla 5$=5€, niin säästän ennemmin aikaa ja 2€ ja haen leffat jatkossakin ihan vuokraamosta.
     
  11. wallace_

    wallace_ Guest Guest

    Liittynyt:
    22.01.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kyllä Applen tuotteet boikotissa, mielummin ostan muualta kuin tuolta mitään :mad:
     
  12. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Miksi näin?
     
  13. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Applen 3.99 dollaria ja 4.99 dollaria voisivat hyvinkin olla 3.5 euroa ja 4.5 euroa, vuokraamoissa alkaa yhä useammin uutuuksien hinnat olla 5-6 euroa, Ärrältä saa toki 2kpl 6 euroa ja vuokraamoista vanhempia 3kpl ~6 euroa. Jos Applen hinnat olisivatkin yllättäen 2.99 euroa ja 3.99 euroa, niin tällöin ainakin itsellä Makuunista ja vastaavista vuokraaminen vähenisi kyllä selvästi.
     
  14. suppakello

    suppakello Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2008
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edittiä:

    Eli onko yleistä että Ipod synkronoi silloin kun sen liittää kiini mutta sen jälkeen ei löydä soitinta. Vaikka laittas Tiedosto-->Synkronoi xxx -podi.
    Mistä tämä mahtaa johtua? Eli ensimmäisellä kerralla toimii oikein mutta sen jälkeen pitää aina ottaa irti ja takas jos haluu uudestaan tehdä muutoksia.
     
    Viimeksi muokattu: 05.06.2008
  15. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Testasin iTunes Movie Rentals -palvelua. Kunhan valikoima tuosta vielä hieman kasvaa ja leffoihin saadaan tekstitykset, ei paljon tarvi enää Ärrälle lähteä. No, onhan tuolla jo nytkin aika hemmetisti noita leffoja.

    Noista Windows Only -systeemeistä (CDON, SF-Anytime, jne.) mulla ei oo kokemusta, mutta ainakin tämä iTunes Movie Rentals on aivan järjettömän helppokäyttöinen. Homma toimi oikeasti nappia painamalla. Ja mikä yllättävintä, pystyin alottamaan leffan katselun saman tien, vaikka mulla on vaan parimeganen yhteys. En mikään kultaplugimies oo, mutta kuvanlaadussakaan ei ollu mitään valitettavaa. Ihan DVD-laatuseltahan tuo matsku vaikutti. Täytynee kattoo vielä bitratet yms. tarkemmat speksit leffatiedostosta.

    Jos jotain miinusta pitää hommasta miettiä, niin on täysin käsittämätöntä, että vuokrattua leffaa ei voi katsoa Front Row:n kautta vaan ainoastaan suoraan iTunesista. Olisi myös varsin mukavaa, jos FullHD-leffat saisi vuokrattua iTunesista ilman AppleTV:tä. Myös vuokra-aika pitäis olla vaikka 48 tuntia nykyisen 24 tunnin sijaan. Ja vaikka englanti on hyvin hallussa, tekstitykset ainakin mulla helpottaa leffaan keskittymistä. Tekstejä ei ollu ku muutamissa leffoissa. Ehkäpä ne sieltä tulee, kunhan palvelu rantautuu Suomeen.

    Palvelusta sais ostettua myös TV-sarjoja, leffoja, musavideoita yms. Jopa NHL-matseja! Yks Stanley Cup -finaali maksaa $1.99 ja koko "kausi" olis maksanu $6.99. Täytyy varmaan ratkaiseva matsi tuolta homamta ihan kokeeksi. Ja pitää myös kokeilla vuokraleffojen siirtoa iPodiin.
     
  16. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    iTunes 8:n myötä jenkkistoreen ilmestyi myös tv-sarjoja HD-muodossa ja monista on saatavilla ilmaisjakso. Esimerkiksi Heroesin kakkoskauden avausjakson saa ihan ilmatteeks. :thumbsup:
     
  17. katchu

    katchu Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2006
    Viestejä:
    487
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itunes 8 täytyy olla todella edistynyt, kerran se tahtoi viedä 410mt rammia. Alustana toimi Windows Vista Business sp1. Minusta tuo on aika paljon mediatoistimelle. Luultavasti joku bugi tai muistivuoto sattunut. Sama ilmiö toistui myös kaverilla, jolla itunes rahmaisi 320mt. Itunesin 7 versio vei muistaakseni jotain ~70mt, joka on sekin pelkässä mp3-toistossa mielestäni liikaa. Osalla on kai koko winkkari kaatunut, kun on synkannut ipod:n itunes 8:nkanssa.

    Onneksi ei tarvitse käyttää kuin itunesin synkronointiin :D Ohjelmassa olisi toki potenttiaalia, mutta winkkari versio toimii mielestäni hieman "tahmeasti", koneesta ja muistin määrästä riippumatta. Vaikka muistia olisikin reilusti käytettävissä, on sitä jakamassa yleensä muitakin ohjelmia.

    Ja tuota Genius ominaisuutta en ole testannut vielä, se kun vaatii itunes tilin joka vaatii taas luottokorttitiedot. Fiksua. Miksei itunes tiliä voi tehdä ilman luottokorttitietoja?
     
    Viimeksi muokattu: 13.09.2008
  18. Chauron

    Chauron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.02.2004
    Viestejä:
    3 205
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itunesiin kyllästyneiden tai muuten vain vaihtoehtoa hakevien kannataa tarkistaa Mozilla Songbird - mediasoitin (jos tästä vielä joku ei ole kuullut).
    Samat toiminnot mediasoittimena ja laajennoksilla vielä enemmänkin.

    http://getsongbird.com/
     
  19. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    iTunes on hieman muutakin kuin MP3-soitin. Tuota on Winamp-miesten monesti hieman vaikea ymmärtää. Mutta toki Windows-versio on melko raskas. Vistalla on ollut ongelmia kasiversion kanssa, mutta siitäkin on tullut jo uusi jakelu.

    Ei tarvitse luottokorttia välttämättä. Google on ystävämme.
     
  20. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Aika asialliselta vaikuttaa. Varmasti hyvä vaihtoehto Windows- ja Linux-käyttäjille tulevaisuudessa. Ihan pikkusen on saanut iTunesista vaikutteita. :D