Panasonic AX200U

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana d-fens, 11.09.2007.

  1. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli käytyä teatterissa katsomassa Tali-Ihantala 1944 ja samalla tuoreena tykin omistajana kiinnitin erityistä huomiota teatterikuvan mustan syvyyteen ja pieneksi yllätyksekseni havaitsin, ettei sekään lopulta ole niin syvää kuin annetaan ymmärtää. Lopputekstien skrollatessa mustaa taustaa vasten, varjoni näkyi ihan selvästi kuvan mustaa taustaa vasten (samalla keinolla on helppo tarkistaa kotona oman tykin mustan toiston syvyys ja kuinka paljon siitä jää puuttumaan. Pistä vaan käsi mustan kuvan eteen ja katso millainen varjokuva kankaalle syntyy). Pansun AX200:n jonkin verran hopeaisen harmaa musta hiukan vaivasi mua, mutta ei se paljoa häviä teatterikuvalle. Muuten olen ollut oikein tyytyväinen tykin kuvanlaatuun. SD-reson kuva laajenee sangen mukavasti 92-tuumaiseksi, värintoisto on nautinnollisen luonteva, eikä dvd:n sävyskaalauksen puutteista ole näkynyt merkkiäkään sävyjen porrastumisen merkeissä. Lisäksi liiketoisto on 576i-matskulla ihanaisen soljuvaa. 1080/24-matskua en ole päässyt kokeilemaan. Tällä hetkellä eniten vaivannut asia on liittynyt Draperin kankaaseen, joka on lievästi aaltoileva ja se tulee aika selvästi esiin sopivalla materiaalilla (sivusuuntainen panorointi, jolloin kuvan suorat viivat alkavat helposti aaltoilemaan mukana). Tykki tosin on vieläkin vinossa ja yksi leffa tuli katsottua vinokuvalla. Eteisen oviaukkoon en sitä lopulta voi asentaa, sillä yliarvioin lensshiftin mahdollisuudet, kun se tarkoittikin lähinnä pientä kuvan asemoinnin hienosäätöä, ettei sitä tarvitse tehdä tykkiä liikuttamalla. Onneksi löysin jo kierrätyskeskuksesta Vogelsin kivan seinätelineen 5 eurolla kuin tilauksesta. :thumbsup:
     
  2. TETS

    TETS Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dodiin nyt on katsottu eka leffa uudella tykillä. Pana AX200. The Simpson Movie ja olihan se hyvän näköinen. Vanha tykki oli pana 700 jossa on polarisaatio ongelmia ja ero vanhaan tykkiin oli huomattava.

    Seuraava operaatio on katsoa leffa PC:llä hyvällä kuvan laadulla. Tosin mun kakkoskone on sen verran paska että täytyy varmaan rahdata parempi kone olohuoneeseen ja pistää nupit sitten kaakkoon :)

    Nyt on ainakin puuhaa joulupyhille eikun takaisin tykin ääreen...:thumbsup:
     
  3. olof

    olof Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2007
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, samaa ongelmaa täälläkin, mulla välkkyminen alkoi jossain 150 tunnin kohdalla. On helvetin ärsyttävää! :OI:OI:OI

    Ei jaksaisi huoltoonkaan viedä, mutta kai se on pakko. Vituttaa kun on muuten aivan loistava laite. Ihme homma ettei tätä ongelmaa ole korjattu kun se kuitenkin oli aika yleinen jo AX100-mallissa.
     
  4. Lazze

    Lazze a world of pain Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.04.2002
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan kyseessä sama välkkyminen (kirkkauden pumppaaminen low lamp modessa) mikä vaivaa omaa AE700-vanhustakin. Jos on, niin aivan käsittämätöntä ettei Panasonic ole tätä ongelmaa VIELÄKÄÄN saanut korjattua.
     
  5. hereford_picnic

    hereford_picnic Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2007
    Viestejä:
    493
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellekin varmaan tulee tuo tykki hankintaan, niin voisiko kokeneet kertoa, lähteekö tuo välkkymisvika huollossa?
     
  6. Topias

    Topias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2003
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toivottavasti lähtee.. Oma tykki lähtee huoltoon joskus tuossa ensi vuoden alussa. En vaan vieläkään ole varma, että mihin sen oikein lähetän. Mareks, Kauko-Telko ja Digiservice ovat olleet vähän kehnoja vastaamaan sähköposteihin (varsinkin kaksi viimeistä). Ja vähän ristiriitaista viestiäkin on tullut. Tietääkö kukaan, että mikä on Kauko-Telkon ja Digiservicen ero (ovat kuitenkin samassa postiosoitteessa olevia Panasonicin tykkien huoltoja)?

    Viasta voi lukea lisää mm. tuolta. Itselläni ainakin juuri kuvausten mukainen vaiva. Todella omituista, että sama vaiva vaan jatkuu mallista toiseen :OI.
     
  7. Lazze

    Lazze a world of pain Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.04.2002
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seiskasatasessa tuohon auttoi vain tuulettimen full modella pitäminen (löytyi huoltovalikosta, normivalikon high modella pitäminen ei auttanut). Sen kanssa melu oli kyllä sitten niin hirveää että tyydyin vain tuohon kirkkauden pumppaamiseen, mutta voihan tuota kokeilla jos uusistakin malleista tuommoinen löytyy.
     
  8. Topias

    Topias Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2003
    Viestejä:
    212
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseasiassa kokeilin tuota tuulettimien full-modeakin. Ja ei siis auttanut, muutaman minuutin pidin tuulettimet täysillä. Pidempään en uskaltanut pitää, koska pelkäsin tykin lähtevän lentoon ;) , meteli oli helikopteritasoa..
     
  9. suora6

    suora6 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    joskus oli samaa ongelmaa vanhassa tykissa infocus 4805.
    Yleinen korjaustapa oli avs foorumin mukaan pitää tykki full asennossa 4-5 tuntia jotta lampusta palaa epäpuhtaudet pois ja jolloin lamppu palaa "puhtaasti"
    Ennemin nyt kokeilisin tuota kun lähettelisin vehkeitä huoltoon ja jos ei kestä ääntä lähtee pois kotoa.
     
  10. TETS

    TETS Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisää kokemuksia peli sessioiden jälkeen. Ostin Xbox 360 uuden NHL 08 ja johan oli komeaa katsottavaa. Kaveri oli ihmeissään kuvan laadusta ja varsinkin koneen äänettömyydestä. Erittäin näppärä tuo Game modekin.

    En tiedä onko joku säätö hukassa vielä mutta joskus kuva on väärässä paikassa kun katson leffoja. Harmi vaan kun ei ole vielä Blue-ray tai HD DVD soitinta mutta sen kanssa odottelen vielä hiukan.
     
  11. ahven

    ahven Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei mitään enää..
     
  12. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Tuulettimen full modesta ei taida olla apua, mutta sen sijaan tykin käyttäminen lampun normal modella 10-15min saattaa auttaa. Ainakin AE500:n kanssa se vähensi lampun välkkymistä, tosin vain väliaikaisesti. Huollossakaan eivät taida mahtaa tuolle välkkymiselle mitään, jos sama 'ominaisuus' vaivaa jokaista Panan mallia vuodesta toiseen. Jonkun pitäisi olla niin sisukas, että huollattaisi tykkiä niin pitkään, että välkkyminen loppuu. Moni Panasonicin omistaja varmaan tyytyy kohtaloonsa ja sietää lampun välkkymisen, eikä viitsi lähettää tykkiä montaa kertaa huoltoon.
     
  13. ahven

    ahven Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari tuntia ihmetelty nyt tykin kuvaa ja tyytyväinen kyllä olen.

    Takaseinäasennus oli hyvä ratkaisu ja kuvakokoa voi alkaa nyt pähkäilemään.

    Toivottavasti ei ala mitkään välkkymiset tässä laitteessä. Hieno peli...
     
  14. ahven

    ahven Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipas vielä mieleen, että pitäisiköhän hankkia UPS tähän tykin kaveriksi. Vai mitenkä tuo lamppu kestää kun sähköt menee poikki?

    Ja jos hankkii, niin minkälainen ois lie hyvä. VK:sta sais 50€:lla jo jonkinlaisen pelin. Tiedä sitten viitsiikö ostaa satojen eurojen laitetta...

    Eli onkos UPS omistajia täällä, vai kenties kaikilla...?
     
  15. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0

    Olen itse miettinyt samaa, mutta lampun kestävyyden kannalta voi olla muitakin tekijöitä kuin jälkijäähdytyksen suorittamatta jättäminen. Esim.se, minkä laatuista sähköä joku halpis-upsi tykille syöttäisi. Ongelman havaitsemisen tekee vaikeaksi jo pelkästään se, että lampun kestosta ei ole tarkkoja lupauksia ja jos paska upsi lyhentää sen käyttöikää vaikkapa 2000 tunnista 1000:een, ei sitä pysty millään tavalla toteamaan.

    On ollut myös tarkoitus kysyä, että onko se jälkijäähdytys todella niin elintärkeä lampulle? Jos on, niin miksi tykkivalmistajat eivät ole ottaneet huomioon sähkökatkojen mahdollisuutta? Eihän se vaatisi kuin pienen akku- tai paristovarmistuksen lisäämisen koneeseen. Onko keneltäkään täällä hajonnut lamppua tähän asiaan? Entä onko henkilöitä, joiden tykki on joutunut kärsimään useita katkoja tai muista syistä johtuneita jälkijäähdytyksen puuttumisia, millaisiin käyttötunteihin olette lampulla päässeet?

    ps. Nestejäähdytys voisi olla poikaa...
     
  16. suora6

    suora6 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oman tykin sammuttelin kaikki virrat pois laakista eli jäähdyttimet eivät pyörineet sammuttamisen jälkeen ,lamppu kesti +4000h kunnes alkoi olla valovoima niin heikko että ei viitsinyt katsella.

    4000h tuli nopeasti täyteen kun käytin laitetta korvaamaan telkkarin mutta periaate oli kun laite laitettiin päälle ei sitä pienien katkojen takia sammuteltu,turha päälle pois renkuttelu sitä lamppua kuluttaa.

    Upsi on aivan turha sijoitus,mutta kuten aina tämä on oma mielipide.Rahat kannattaa sijoittaa uuteen lamppuun.
     
  17. tihu

    tihu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2004
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kumma kun kaikki tuntuvat kehuvan tykin hiljaisuutta. Tulisiko tämän olla huomattavasti hiljaisempi verrattuna Pansun 500:seen tai PS3:n?

    Odotin äänentasossa suurempaa pudotusta verrattuna vanhaan. Ei vaan millään jaksaisi lähettää huoltoon testattavaksi...
     
  18. anjupi

    anjupi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    28.04.2001
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä AX200 on sijoitettu hyllyyn suoraan katselupaikkana toimivan sohvan yläpuolelle noin 160 cm korkeuteen. PS3 (40 GB) sijaitsee taas kankaan alla tv-tasossa noin 4 metrin päässä katselupaikasta. PS3:n ääni ei tykkiä käytettäessä sohalle kuulu, mutta normaalilla tv:n katseluvolyymilla (melko hiljainen) tykin ääni kyllä kuuluu eli pitäisin tykkiä näin korvakuulolta arvioituna hiukan äänekkäämpänä kuin PS3:a, vaikka huomioitaisiin kuuntelupaikka. Muihin tykkeihin en pysty vertailua edes mutuna tekemään sillä itselleni tämä on ensimmäinen tykki.
     
  19. Pyromanne

    Pyromanne Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2005
    Viestejä:
    415
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin liittää tikipoksin tykkiin s-vhs:llä, mutta kuvanlaatu jätti melkoisesti toivomisen varaa. Tv-kuva pystyy parempaankin, sillä olen katsonut tv:stä otettua sarjaa itsepoltetulta dvd:ltä (soitin syöttää tykille komponenttia) ja kuva oli vallan loistava.

    Nyt ois sitten tarve liittää tikipoksi parhaalla mahdollisella laadulla tykkiin, jolloin tulee kyse RGB:stä, jota poksi antaa ulos scartin kautta. Osaaks kukaan neuvoa, millä tavoin AX200:een RGB:n saisi liitettyä helpoimmin? Meneekö se sellaisenaan tykin komponenttiin vai onko niissä jotain eroa? Mitä muita liitäntöjä ois mahdollista käyttää? Onko esim. RGB-Scart -> HDMI mahdollinen? Entä tietokoneelle tarkoitettu VGA tykin takapaneelissa? RGB-Scart -> VGA johtoja näyttää olevan myynnissä ainakin Biltemassa, mutta ovat vaan niin tyyriitä (10 metrin johto maksaa melkein saman kuin koko tikipoksini), ettei viitsi ainakaan ihan sokkona mennä kokeilemaan jos ei toimikaan. Neuvoja ois kiva kuulla jos joku on askarrellut saman asian parissa. Kiitoksia.
     
  20. ahven

    ahven Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kytkin poksin Scart -> komponentti kaapelilla tykin komponenttituloon. Erittäin hyvä kuva. Yllätyin ihan miten hyvä kuva tulikaan.

    Noita kaapeleitahan sitten löytyy isossa hintahaarukassa. Ehkei kannata ottaa halvinta, jos matkaa vaikka 5m (kuten mulla).