Aliarvostetut elokuvat

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana badmutha, 27.03.2004.

  1. Norrin Radd

    Norrin Radd Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    97
    Saadut tykkäykset:
    1
    No joo, asianharrastajien keskuudessa, mutta meikä ymmärtää koko tämän "aliarvostuksen" tulemisen lähinnä ammattikriitikoiden ja median taholta. Vanhankansan viisaushan on, että jos TV-oppaassa jokin leffa haukutaan pystyyn, niin silloin sen täytyy olla hyvä.
     
  2. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Joo, vähän ymmärsin väärin. Oikeassa olet kuitenkin siinä, että vaikka nykyään on kaikenlaista elokuviin liittyvää, niin siitä huolimatta viikko tv-oppaat taitavat olla ainoita mistä ihmiset tekevät johtopäätöksensä elokuvien sisällöstä. Videovuokraamot tappoivat aikoja sitten myyjien asiantuntemuksen. Netti on toki täynnä kaikenlaista, mutta liian sirpaleisessa muodossa (kovin moni ei hae edes illan elokuvia hakukoneilla, puhumattakaan, että etsivät muuta). Tv-kanavat suoltavat toki paljon elokuvia, mutta melko samankaltaisia elokuvia - jos eivät ole uusintoja.

    Harrastajia on varmaan edelleen sama määrä, mutta vuokraamon myyjän tietotaitoa ei enää tarvita. Tämä on seurausta siitä, kun ns. viihdekatsojat (jotka saattavat ottaa elokuvan karkkipussin lisäksi) tuovat yhä enemmän rahaa alalle.

    Toki kaikenlaista positiivistakin on tapahtunut erittäin paljon, mutta pyhitän tämän keskustelun valittamiselle....
     
  3. Galigula

    Galigula Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2005
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin on, naulan kantaan. Otamme sellaiset elökuvat kuin We were Soldiers once, ja Black Hawk Down. Kummatkin elokuvat ovat sellaisia, että jos haluaa elokuvakriitikoksi, niin tarvitsee kirjoittaa 1000 sanan essee jommasta kummasta, miksi se ei voi olla hyvä elokuva. Itse näen kummatkin, sekä Hamburger Hill:n, että Full Metal Jacket:n jatkoina.

    Mickey Mouse, Mickey Mouse, is our leader...
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Tämän "vanhan kansan" mielestä kirkasotsaisuudessaan naiivit ja jäykät heinälatoromantiikat ja teuvotuliot sekä jotkut uunoturhapurot ovat hyviä elokuvia, koska nämä mahalaskut keräävät aina yhtä ja kahta tähteä ihan syystäkin. Sen sijaan jos tv:stä tulee joku ihan oikeasti hyvä elokuva, kuten vaikkapa viime yönä Manderlay joka saa neljä tai viisi tähteä, "vanha kansa" ei ymmärrä näitä "nykyajan hömpötyksiä" kun "ne on niin raakojakin." Yhteenveto: vanhan kansan viisauksista ei kannata välittää, keskinkertainen elokuva on keskinkertainen ja niitä keskinkertaisuuksia on ihan liikaa eikä jotain seiskan tv-opasta selaileva seniili vanhus erota hyvää elokuvaa huonosta, vaan katsoo silmät lasittuneina samaa aivovammaista ja ihmistä tyhmentävää skeidaa vuodesta toiseen.

    :thumbsup:
     
  5. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Twin Peaks: Fire Walk with Me

    Hieno, kaunis ja samalla piinaava kuvaus Laura Palmerin viimeisistä elinpäivistä ennen televisiosarjan alkua. Floppasi ilmestyessään, muttei arvostus vuosienkaan mittaan ole huimasti noussut, mikä on sääli. Tunnelmaltaan aivan loistava pätkä.

    Omat tähdet vaikkapa näin: [​IMG]
     
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Laitetaas tänne nyt joitain mieleen tulleita kun tällainenkin ketju löytyi.

    Elokuvat ja perässä tomatometer:

    Starship Troopers 60
    Amerikan psyko 66
    Cop land 71
    Jackie Brown 85
    K-Pax 41
    Scream 83
    Scream 2 79
    Hannibal 39

    Starship Troopers, loistava yhdistelmä hienoa scifitoimintajännäriä ja purevaa satiiria ja kepeää hauskuutta. Tämä leffa on niin cool ettei voi tajua miten joku ei vaikutu.

    Amerikan psyko. Tämä oikeastaan rinnastuu ST:n, molemmat poikkeusyksilöitä. Elokuvia, joita on hankala kategorisoida. Tämä leffa on niin hauska ja terävä, että vain se auttaa ymmärtämään aliarvostusta. Huomionarvoista on myös molempien leffojen huikea näyttelijäkaarti/työ.

    Cop land. Syltyn erilainen leffa. Onnistunut ja mielenkiintoinen draama. Hienoja rooleja erilaisista miehistä.

    Jackie Brown. Tarantinon paras! Ja selvästi miehen kypsin elokuva. Aika pitkä, mutta juoni on mielenkiintoinen, plussana näyttelijät.

    K-Pax. Huikea elämys! Tämänkin kohdalla näkyy selvästi miten leffaa ei ole ymmärretty. Poikkeuksellisen moninainen teos. Edes Spacey (ja Jeff Bridges) laadun takaajana ja hienon roolin tekevänä ei näytä vaikuttavan. Aivan käsittämätön tomatometer! :hitme:

    Scream. Moderni kauhuklassikko. Leffa tuntee edeltäjänsä ja tuo kivasti uutta mukaan. :cool: Siskonkin aikanaan vierastaessa jäi nauttimatta leffassa.

    Scream 2. Parannus ekasta! Seksikkään tyylikäs, hauska, ja brutaali. Ainut leffa jonka aikana olen kuullut yleisön kirkuvan esityksen aikana. Innosta. :naminami:

    Noista puhutaan usein liikaa teinikauhuina. Craven on onnistunut käsittämättömän hienosti. Meterit sentään kohdallaan! Sopii toivoa, että 4. osaa jättää surkean kolmosen unholaan.

    Hannibal. Ok seuraaja Uhrilampaille. Ei mestariteos, mutta varsin toimiva jatkis, jonka suurin puute on lähinnä Jodie Fosterissa. Tyydyttää loppuun asti. Hienostuneempaan makuun. ;) Taas aivan luokaton tomatometer.
     
  7. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tuo Tomatometer'hän näyttää aivan mitä sattuu. IMDb yleensä näyttää edes vähän sinnepäin. Jos leffa on IMDb:ssä yli 8.0 se on harvoin jos koskaan täysi paska. Jos taas leffa on siellä alle 6.0 se harvoin on mikään klassikko. Vaikka se top250 lista ei mikään erikoinen olekaan (Lotria, Dark Knightia ynnä muuta keskivertorymistelyä ihan kärjessä) ne numerot näyttävät edes vähän sinnepäin siinä missä Tomatometer näyttää ihan mitä sattuu.


    Ja Starship Troopers on kyllä kova :thumbsup:.
     
  8. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Waterworld. Aina muutaman vuoden välein tulee katsottua ja jälleen täytyy todeta että paranee joka kerralla. Hirveästi sontaahan tämän päälle on kaadettu heti ilmestymisestä asti, mutta itse oon kyllä tykänny eka kerrasta asti. Pre-CGI aikakauden tuotos, jossa oikeasti piti vielä nähdä vaivaa ja kuvata lähes kaikki aikuisten oikeasti (paria sukellusta lukuunottamatta). Hienoja kohtauksia alusta asti, kuka nykystara vetää Costnerit ja heittelee nappulat laidan yli laidan samalla viileydellä?
     
  9. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sphere

    Itse tykkäsin tästä huomattavasti enemmän kuin vaikkapa Event Horizonista, jota taas monet tuntuvat ylistävän. Onhan tuossa aukkoja ja epäloogisuuksia, mutta silti piti tiukasti otteessaan. Edellisestä katsomista on tosin jo vuosia aikaa, mutta blu-ray oli pakko tilata heti kun tuli saataville.
     
  10. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ainakin arvosteluiden perusteella huonoksi haukuttu Spirit on täysin aliarvostettu.

    Jengi ei vaan oo tajunno ko. leffan mustaa huumoria ja sin city/sarjisleffa parodiaa. Näyttelijät veti sopivasti överiksi kaiken liikkeitä ja reploja myöten. Natsikohtaus oli överiydessään jopa nerokas!
     
  11. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Keskivertorymistelyä"??????? Siis löytyy suuri kasa elokuvia joissa on sitten korkeampi tasoista rymistelyä? Vai ajoinko provomiinaan?
     
  12. 138

    138 Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    05.01.2010
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin tälläpalstalla ovat Star Wars ep1-3 täysin aliarvostettuja. Jos te ja teidän lapsenne ei niitä tajua niin menkää kirjoittamaan jonnekkin elitistifoorumille.
     
  13. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    71dB:n jälkikasvua? :D
     
  14. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä meillä lapset ainakn tykkää kovasti osista 1-3, nehän on kuiteskin enemmän nuoremmalle väelle suunnattu kuin vikat osat. Onhan ne ihan hyviä, mutta ei pääse LÄHELLEKKÄÄN osia 4-6.
     
  15. Andyliini

    Andyliini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.10.2009
    Viestejä:
    293
    Saadut tykkäykset:
    9
    Käytännössä kaikki Paul W.S. Andersonin ohjaamat elokuvat ovat aliarvostettuja, etenkin Soldier, joka on toisena omalla kaikkien aikojen parhaat leffat -listallani.
     
  16. xJBEZx

    xJBEZx Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2009
    Viestejä:
    116
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tuli tuossa eilen illalla katsottua tuo Phantom Menacen arvostelu youtubesta ja pakko sanoa että nauroin itseni tärviölle.

    Pakko sanoa että ensimmäisen kerran kun katsoin episode ykkösen olin tietenkin pettynyt kun aiempien osien tasolle ei ylletty lähellekään, mutta olen oppinut pitämään elokuvasta.

    Nyt se on sitten lopullisesti pilattu. Ei voi enää sulkea silmiään elokuvan järjettömyyksille ja tiettyjä kohtia ei voi katsoa nauramatta.

    ''What's wrong with your face???'' :D



    Ja minä kun luulin jo olevani kirjoittelemassa jonnekin elitistifoorumille. ;)




    Oho oli tarkoitus laittaa tonne George Lucas ketjuun mutta menköön. Ei viitsi kahdesti postata.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2010
  17. masaf1

    masaf1 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2003
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samaa mieltä täältäkin suunnalta Soldierin suhteen. Paul W.S. Andersonista en nyt niinkään tiedä, on ohjannut vaan 9 leffaa. Niistä ehdottomasti hyviä ja aliarvostettuja on kyllä tosiaan Soldier, Resident Evil ja Mortal Kombat.
     
  18. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
  19. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Jos nyt ollaan nähty sama leffa, niin tuossahan on vähintään yksi numero liikaa. Miami Vicehän oli täysin keskinkertaista perushuttua, eli korkeintaan jotain 5/10 tai plazatermein 2,5/5..
    Ei mitään hehkuttamisen aihetta. Ja johonkin Heatin tasoiseen mestariteokseen Miami Viceä on turha edes verratakaan.