Etusivu  ·  Keskustelufoorumit  ·  Tarinatupa  ·  Chatti  ·  WebMail  ·  Kuvagalleria  ·  Leffa-arvostelut  ·  Kilpailut  ·  DVD-luettelointi  ·  DVD-tietokanta  ·  DVD-julkaisuaikataulu ·  Uudet julkaisut ·  Markkinapaikka  ·  Trailerit  ·  Muistilista  ·  TV-ohjelmat  ·  Teatterileffat  
Sivu 5 / 5 Ensimmäinen 12345
Viestit 81 - 94 / 94

Aihe: Kysely: Suosikki Lautapelisi

 1. #81
  Sore wa himitsu desu Molle's Avatar
  Rekisteröitynyt
  maalis 2000
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  803
  Leffaluettelo
  Joululahjaksi saamani Alhambra on osoittautunut varsin mielenkiintoiseksi peliksi. Oivallinen yhdistelmä tuuria, strategiaa, korttipeliä ym. Kannattaa tutustua.

 2. #82
  Jouluna tuli tykitettyä Carcassonnea Kirjurit ja kauppiaat lisäosalla maustettuna. Hyvä peli ainakin 4 pelaajalla, pitänee testata myös kahdella pelaajalla lähiaikoina.

  Risk on myös mukava, mutta pelien pituus on liian pitkä.

  Monopolyä ja Trivial Pursuitia ei vain jaksa enään.

  Myös Backgammon useamman pelin yhteenlasketut pisteet huomioiden ja tuplausnoppaa käyttämällä on osoittautunut mielenkiintoiseksi. Yhden pelin voittaminen on tuurista kiinni, mutta 20 pelin jälkeen voitolla on se joka hallitsee oikea-aikaisen tuplaamisen.

 3. #83
  Kalza's Avatar
  Rekisteröitynyt
  marras 2002
  Sijainti
  Chicago
  Viestejä
  2 834
  Trivial Pursuit on kyllä se hauskin peli. Oluen ja Trivialin parissa on vietetty monet illat kaveriporukalla. Leffakysymykset on hyvin hallussa

  Pienempänä tuli pelattua paljon HeroQuestia, siinä oli hienoja ukkeleita ainakin. Kyllähän se itse pelikin ihan hyvä taisi olla.

 4. #84

  Rekisteröitynyt
  loka 2005
  Sijainti
  Jyväskylä
  Viestejä
  324
  Trivialia on tullut viime vuosina eniten pelattua. Jos on tarpeeksi spedeä seuraa, niin siinähän voi jopa päteä.

  Itse asiassa uusi vuosikin vaihtui sen tahdissa.

 5. #85

  Rekisteröitynyt
  elo 2005
  Sijainti
  Järvenpää
  Viestejä
  328
  Monopoly on kyllä kaikista paras lautapeli(huom. se ensimmäinen suomeen tullut, kaikki muut versiot on raiskattu) vieläkun saisi englantilaisen version käsiinsä vois olla aika hauskaa.Ehkä eniten Monopolya jaksaa pelata juuri siksi kun voi muokkaa omia sääntöjä siihen eekat 2vuotta pelattiin ns. väärillä säännöillä, kaikkia kiinteistöjäsi.. kortti viskattiin pois pelistä ja hotellin sai ostaa kun toisen kerran parkkeerasi omaan kiinteistöön. Yhdessä vaiheessa pankkiin pystyi tallettamaan rahaa ja 100 dollarin seteli oli 100 000 mullakin muutamassa pelissä yli 4 milj. riihikuivaa käteistä ja se joka ei pärjännyt niin sille jaettiin elatusapua ettei tipu pelistä. Sitten taas joku aika oli hiljaisempaa monopoly rintamalla, mutta sitten taas alettiiin pelata oikeilla säännöillä ja taas jatkuu peli. Monopolya tullut pelattua monet kesät, pelattiinkohan me joku 3viikkoa yli 8h putkeen monopolya joka päivä kesällä. YHdessä vaiheessa kun triviali saatiin suht hauskaa oli mutta vastaukset oppi ulkoa. Suomi pelikin oli ihan hubaa ajanviihdettä mutta siin-ä oppi vastaukset kanssa ulkoa enään ei vain muista niitä varmaan opin suomi pelissä suomen biologiasta sun muusta enemmän kun ikinä koulussa.

 6. #86
  Olihan siinä muutama ymmärrettäväkin lausahdus.

 7. #87

  Rekisteröitynyt
  elo 2005
  Sijainti
  Järvenpää
  Viestejä
  328
  Lainaus Viestin alkuperäinen lähettäjä: Eccumulator
  Olihan siinä muutama ymmärrettäväkin lausahdus.
  Mitä et ymmärtänyt tekstistäni?

  Tosiaan itse omistan kuvan 6 monopolyn takeshin pistämästä linkistä tuo lienee se tavanomaisin monopoly peli.

 8. #88
  Lainaus Viestin alkuperäinen lähettäjä: Qaz
  Mitä et ymmärtänyt tekstistäni?
  No lähinnä vitsinä heitin, mutta vaikka tämä:
  Lainaus Viestin alkuperäinen lähettäjä: Qaz
  Suomi pelikin oli ihan hubaa ajanviihdettä mutta siin-ä oppi vastaukset kanssa ulkoa enään ei vain muista niitä varmaan opin suomi pelissä suomen biologiasta sun muusta enemmän kun ikinä koulussa.
  Jossain keskivaiheilla lausetta pitäisi olla kai piste tai pilkku.

  ps. Milloinhan se Caylus peli ilmestyy suomeksi?
  Viestiä muokkasi viimeksi Eccumulator; 05.01.2006 kello 13:25.

 9. #89
  Pete_83's Avatar
  Rekisteröitynyt
  joulu 2000
  Sijainti
  Helsinki, Finland
  Viestejä
  662
  Kaipaisin hieman vinkkejä... Olisi tarkoitus hankkia joku hyvä peli, joka toimisi erityisesti kahdella pelaajalla, mutta tarvittaessa myös isommalla(4 hlö) porukalla. Carcassonne ja Menolippu ovat olleet tähän asti kovassa kulutuksessa ja niiden rinnalle olisi mukava saada joku samantyylinen/-tasoinen peli. Ehdotuksia? Caylus ainakin kiinnostaa... Settlers of Catania olen pelannut vain isommalla porukalla ja kahdestaan se on kuulemma hieman huonompi.

  Mitkä ovat parhaat lisäosat Carcassonneen? Olen ajatellut hankkia ainakin Kirkot ja Kievarit...

  Onko Menolipun lisäosa(Mytery Train) mistään kotoisin?

 10. #90
  Lainaus Viestin alkuperäinen lähettäjä: Pete_83

  Mitkä ovat parhaat lisäosat Carcassonneen? Olen ajatellut hankkia ainakin Kirkot ja Kievarit...

  Onko Menolipun lisäosa(Mytery Train) mistään kotoisin?
  Älä hanki Kirkkoja ja Kievareita vaan ennemminkin Kirjurit ja Kauppiaat. Itse menin ostamaan Kirkot ja Kievarit ja hieman kyllä petyin, jos vertaa siihen mitä olen lukenut tuosta Kirjurit ja Kauppiaat lisäosan toimivuudesta. Kievarit kyllä nostaa mukavasti teiden pisteytystä ja kahden pisteen ukko myös. Toki tuollaisen kahden pisteen ukon voi tehdä itsekkin.
  Tuossa on muuten hauska variaatio Carcassoneen -> http://www.aanshaw.com/PortlandGamers/ ja sivun keskivaiheilla Trading Post.

  Kannattaa kyllä lukea lisäosien arvotelut täältä ennen ostopäätöstä: http://www.lautapelit.fi/kotisivu/TTcarcassonne.php

 11. #91
  Burana's Avatar
  Rekisteröitynyt
  loka 2001
  Sijainti
  Laukaa
  Viestejä
  966
  Minä suosittelisin Carcassonne: Hunters & Gatherersia. Mielestäni jopa alkuperäistä Carcassonnea parempi ja sopivasti monipuolisempi.

 12. #92
  Sugar plum fairy niiles's Avatar
  Rekisteröitynyt
  loka 2003
  Sijainti
  Menneisyys on ainoa paratiisi, josta meitä ei voida karkottaa.
  Viestejä
  4 013
  Leffaluettelo
  Voisitteko avittaa löytämään hyviä myös yksinpelattavia lautapelejä?

  Olen kuullut Le Havresta ja Agricolasta. Ensimmäistä ei tahdo löytyä ja jälkimmistä saa 55 eurolla. Kommentteja kumpiko olisi parempi? Löytyykö muita yksinpelattavia? Vinkkejä myös hyvistä ulkomaisista ostopaikoista otetaan vastaan (esim. Amazon.co.uk?).

 13. #93
  Renny's Avatar
  Rekisteröitynyt
  helmi 2000
  Sijainti
  Siuntio
  Viestejä
  217
  Yksinpelattavana toimii hyvin eldritch Horror

 14. #94

  Rekisteröitynyt
  huhti 2000
  Sijainti
  Vantaa, Finland
  Viestejä
  797
  Caverna ja Robinson Crusoe tulee mieleen, mutta en ole sooloillut näistä mitään. Äkkiä kun selasin boardgamegeekkiä, niin sieltä löytyi useita co-op pelejä, joita porukka tykkää pelata myös yksinään. Esimerkkeinä Pandemia, Gears of War peleistä joita olen pelannut ja molemmat tosiaan toimisi ihan kivasti yksinkin, niin että pelaa useammalla roolilla. Samoin kun tuo Eldritch Horror.

  Tohtori Who on aika tunnettu ilmainen soolopeli. http://dwssg.averyniceplace.de/wiki/

  Option 3 on pelata netissä, esimerkiksi http://www.yucata.de on ilmainen, hyvin tehty lautapelipaikka, jossa voi pelata kymmeniä eri pelejä vuoropohjaisesti.

Sivu 5 / 5 Ensimmäinen 12345

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •