Etusivu  ·  Keskustelufoorumit  ·  Tarinatupa  ·  Chatti  ·  WebMail  ·  Kuvagalleria  ·  Leffa-arvostelut  ·  Kilpailut  ·  DVD-luettelointi  ·  DVD-tietokanta  ·  DVD-julkaisuaikataulu ·  Uudet julkaisut ·  Markkinapaikka  ·  Trailerit  ·  Muistilista  ·  TV-ohjelmat  ·  Teatterileffat  
Viestit 1 - 8 / 8

Aihe: Visa (ym) reklamaatiot ja ongelmat

 1. #1

  Rekisteröitynyt
  marras 2000
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2 580

  Visa (ym) reklamaatiot ja ongelmat

  Tästä ei ole ollut keskustelua aikoihin (hope), joten päätin aloittaa sellaisen:

  Kuinka paljon teillä on ollut ongelmia nettikauppojen kanssa ihan siihen pisteeseen, että tarve on ollut Visa-reklamaatiolle, eli siis sille, että Luottokunta palauttaa "takkiin tulleet" rahat.

  En nyt puhu siitä, että levyt ovat olleet vaikka kuukauden matkalla, vaan tapauksista, joissa tilattua tavaraa laskutuksesta ja lupauksista huolimatta ei koskaan saapunut.

  Tällä haluan myös vähentää ennakkoluuloja nettikaupan vaaroista...

  Itselläni on nyt n. 350 dvd:tä, joista suurin osa tilattu nettikaupasta:

  Suurin osa UK ja USA, mutta myös Brasilia, Ranska, ym. Paikkoina useita firmoja, nopeasti laskettuna jotain 10-15 ehkä..

  Tarvetta on ollu tasan kahteen reklamaatioon:

  1) Amazon.comin kautta ostin yksityiseltä dvd-boksin, ja suoraan sanottuna mua kusetettiin. Takkiin tuli $100. Rekla-hakemus Visalle, ja rahat palautettiin.

  2) Pienempi lafka laskutti levyistä jostain syystä kaksi kertaa, ja takkiin tuli n. $50. Visa-rekla on sisässä, ja rahat palautettu, muttei ole vielä ihan varmaan pitääkö päätös, koska nettiosto tapahtui helmikuussa, ja vasta nyt hain reklaa.

  Yleisesti:

  Visa-reklamaatio pitäisi tehdä sen jälkeen, kun 60 päivää on kulunut Visan laskutuksesta, ja tuotetta ei ole kuulunut. Liian pitkään ei kannata odotella, sillä reklamaatio voi "vanheta", kuten mun tapauksessa 2. Toisaalta Luottokunta usein joustaa, sillä se ymmärtää nettikaupan kuviot.

  Nämä tiedot siis perustuen tämän aamun keskusteluun Luottokunnan kanssa.

  Bottom line: Nettikauppa on erittäin turvallista, sillä riski maksusta siirtyy kuitenkin loppujen lopuksi Luottokunnalle, ja jos asian esittää hyvin, niin mitään ongelmia ei pitäisi olla. Kannattaa vain laittaa hakemus heti 60 päivän jälkeen.

  Kiinnostaisi kuulla ihan faktaa nettikaupasta, sillä moni suunnilleen tilaa pelkästään Playstä, koska luulee että rahat viedään heti jos jostain muuta tilaa..

 2. #2

  Rekisteröitynyt
  joulu 2000
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2 464
  Originally posted by electricboy
  Bottom line: Nettikauppa on erittäin turvallista, sillä riski maksusta siirtyy kuitenkin loppujen lopuksi Luottokunnalle, ja jos asian esittää hyvin, niin mitään ongelmia ei pitäisi olla.
  Veikkaanpa, että riski on useimmiten kauppiaalla, sillä jos VISA-tunnuksensa (tai yksityishenkilö korttinsa) meinaa pitää, niin rahat joutunee palauttamaan VISA:lle (Luottokunnalle).

  Itselläni ei ole ollut tarvetta reklamaatioihin, vaan harvat virheelliset veloitukset on aina saatu oikaistua kauppiaan kanssa keskustelemalla. Yhtä liikettä jouduin kerran uhkailemaan "credit card companylla", mikä pistikin asioihin vauhtia. Vastaus oli jotain tyyliin "mielellään älä ilmoita sinne mitään". Tuosta voi ehkä päätellä, että noista reklamaatioista koituu kauppiaalle jotain ongelmia, ainakin ylimääräisiä kuluja.

  edit: typotus
  Viestiä muokkasi viimeksi Lassi; 31.07.2003 kello 12:43.

 3. #3

  Rekisteröitynyt
  joulu 2001
  Sijainti
  Espoo
  Viestejä
  1 463
  Kyse ei ollut leffoista, mutta eBayssa myyjä jätti lähettämättä ostamani tavarat. Maksu oli PayPal:n kautta. Hain reklamaatiota Luottokunnalta vasta 4 kk kaupan jälkeen. Tilanteen tarkka selostus riitti. Mitään vastapuolen kuulemista tai varsinaista tapahtuman todistamista ei tarvittu ja hyvitys näkyi VISA:lla parin päivän päästä.

  Kyllä luottokortin omistaja on hyvin suojattu.

 4. #4
  Moderaattori Samppa's Avatar
  Rekisteröitynyt
  kesä 2000
  Sijainti
  Pori
  Viestejä
  14 260
  Tämä on kyllä taas täysin Tarjoushyllyyn kuuluva topic. Häpeä sähköpoju, noin vanha käyttäjä vielä sortuu moiseen

 5. #5

  Rekisteröitynyt
  marras 2000
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  2 580
  Hehe. Joo, ehkä taisi mennä ns. väärään paikkaan, mutta ajattelin että tämä on enemmän yleisempää keskustelua..  Hain vain tosiaan tällä keskustelua siitä, että mitkä ovat esim. ne syyt, minkä takia joku "ei uskalla" tilata luottokortilla?

  Kuitenkin voidaan maksaa Visalla Hesburgerissa ja nakata sen jälkeen kuitti roskiin: Kuitissa näkyy Visa-tietoja..

 6. #6
  Harry Lime's Avatar
  Rekisteröitynyt
  touko 2003
  Sijainti
  Alphaville
  Viestejä
  1 509
  Kysy isältä, en minä niitä maksa!

  Ja tästä syystä, että elän yhä vanhempieni rahoilla, en pysty kovin usein mitään ostelemaan. Tilauksen isä maksaa n. 2-3 vuodessa (n. 5 kpl kerrallaan), ja usein sillä ehdolla että samalla tilaamme jonkun Bob Fosse -tyyppisen leffan joka kuuluu isän suosikkeihin mutta tuo harvemmin haittaa, sillä minä pidän hyvin pitkälti tasan samoista leffoista kuin hänkin. Mitä nyt tulee sitten Suomen puolelta itse osteltua...

  Mutta siis ihan aiheesta, että olen nyt tilannut kaksi kertaa osoitteesta www.videoflicks.com, kahdesti myös osoitteesta www.blackstar.co.uk ja jälleen kahdesti www.filmifriikki.fi eikä ongelmia ole tullut ollenkaan.

  Tästä tilauksien vähäisyydestä johtuen DVD-saldoni on vasta 58 kpl.
  Viestiä muokkasi viimeksi Harry Lime; 31.07.2003 kello 17:08.

 7. #7
  kebek's Avatar
  Rekisteröitynyt
  tammi 2003
  Sijainti
  lahti-city
  Viestejä
  2 623
  Näin Electron -käyttäjänä täytyy sanoa hyvänä puolena se että kortti näkyy normaalina visana nettikaupoissa. Joten ongelmien ilmaantuessa rahojen palautus on tavallaan turvattu vaikka Electronilla ei mitään luottokunnan takauksia edes ole eikä niihin edes voi vedota. Toisaalta asioin vain parissa suuremmassa liikkeessä joista "hovihankkija" laskuttaa levyt vasta lähetyksen yhteydessä. Saa nähdä josko tulevaisuus toisi rahallisia tappioita, mutta näillä näkymin se mahdollisuus tuntuu häviävän pieneltä.

 8. #8
  FullHD Member KaKui's Avatar
  Rekisteröitynyt
  heinä 2000
  Sijainti
  Lost in Sunnydale
  Viestejä
  2 091
  Eipä ole tarvinnut vielä tehdä reklamaatioita, eikä ongelmia laskutusten kanssa muutenkaan ole ollut, paitsi Play veloitti kerran tilauksen tuplana mutta palautti rahat parissa päivässä.

  Neljän vuoden aikana olen tilaillut n. 20:stä eri kaupasta eri maista (USA, Kanada, Hong Kong, Englanti, Jersey, Korea, Australia, Saksa, Hollanti, Suomi...) yhteensä 400-500 dvd:tä kun ottaa huomioon kavereillekin tilatut levyt.
  Joten aika turvallisena pitäisin Visalla tilailua kun edes hieman katsoo minne numeron antaa.

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •