PDA

Siirry lukemaan sivun täysversiota: : Philips LCD 2009Pages : 1 [2]

Super-J
11.10.2009, 14:57
Tuosta tekstityksestä, Maximumin digiboksi tekee juuri samaa. Kun vaihdan YLEn kanaville taikka katselen YLEn kanavien tallennetta niin ensimmäiset vuorosanat tulevat aina ilman tekstejä ja vasta parin puheenvuoron jälkeen boksi osaa heittää tekstit ruudulle.

No tuohan on vielä siedettävää... tässä philipsissä todellakaan tekstitys ei ala parin minuutinkaan odottelun jälkeen! Siinä menee aika monta repliikkiä ohi. Eilen katsoin kokeeksi noin neljä minuuttia Anna Pihliä ilman tekstejä ja painoin sitten subtitle-nappia kun alkoi olla jo pakottava tarve saada selville mitä ohjelmassa tapahtuu...:weep:

ege
12.10.2009, 12:12
No ei ne nyt niin harvinaisia ole, valitettavasti. Omalle kohdalleni on ainakin osunut monta letterboxattua ohjelmaa viimeisen viikon aikana. Ja tämän telkkarin (muistin virkistämiseksi siis malli 26PFL5604h) automaatiikka zoomailee kuvaa vaikka siellä mustalla alueella ei olisikaan tekstitystä. Esim ylen ohjelmissahan siellä mustalla alueella on korkeintaan kanavalogo, kun tekstit on irrallisina, mutta silti tämä laite kelailee noin kolmea eri kuvankokoasetusta edestakaisin osaamatta päättää mikä olisi hyvä.

Lisäksi jos kuva onkin 16:9 mutta letterboxattu 2,35:1 niin sen se sitten zoomaa pystysuunnassa täyttämään koko ruudun eli vääristää mittasuhteita aika pahasti. Näin siis jos automatiikka on käytössä. Tuokin on sentään mahdollista korjata manuaalisesti laittamalla asetukseksi 16:9 mutta toisaalta ainoa tapa nähdä 4:3 oikeassa mitassa on pitää automatiikka päällä koska sille ei ole erillistä asetusta. Ei hyvä...:OI

Minulle kelpaisi mainiosti sellainen automatiikkaoptio joka ei yrittäisi zoomata mustia palkkeja kuvasta pois. Antaa niiden olla vaan niin kuva ainakin näkyy oikeissa mittasuhteissa eikä mitään leikkaudu pois. Tarvittaessa voisi sitten manuaalisesti zoomailla ja raiskata kuvaa oman maun mukaan. Manuaalisesti olisi valittavissa vaikka kuvasuhteet 16:9, 14:9 ja 4:3 ihmezoomien lisäksi... Onko tuollainen todellakin niin vaikeaa toteuttaa?Hmm. Ainakin 8xx4-malleissa on nimenomaan sellainen toiminto. Asetuksista Asennus/Kuva/Automaattinen kuvakokotila on valittavissa Automaattinen täyttö tai Automaattinen zoomaus. Näistä jälkimmäinen ei yritä täyttää esim. 2,35:1 kuvaa koko ruudulle vaan zoomaa niin, että mittasuhteet säilyvät. Automaattinen täyttö sitten yrittää täyttää koko kuva-alan piittaamatta siitä että kuva venyy ja paukkuu.

Suoraan valittava 4:3-tila sitten näistä uusista puuttuu, eli 4:3-tilassa katsominen onnistuu vain Automaattinen zoomaus -automatiikan avulla. Automaattinen täyttö venyttää 4:3-kuvan koko ruudulle.


En ole koskaan käyttänyt tuota kuvasuhdeautomatiikkaa vanhassa 32"PW8806 CRT:ssäni. Ei ole kovin suuri vaiva painaa kuvasuhde namiskaa paria kertaa kun materiaali on letterboxattua. Ihme homma että tämä on ryssitty uusissa LCD laitteissa.

Miten se tuohon verrattuna mielestäsi on ryssitty? Saman laillahan se toimii näissä uusissakin. Automatiikan saa kyllä pois päältä ja manuaalisesti voi näpytellä kuvasuhdenappia paria kertaa kun materiaali on letterboxattua.

Kiila
12.10.2009, 21:05
Miten se tuohon verrattuna mielestäsi on ryssitty? Saman laillahan se toimii näissä uusissakin. Automatiikan saa kyllä pois päältä ja manuaalisesti voi näpytellä kuvasuhdenappia paria kertaa kun materiaali on letterboxattua.Eli täälä valitellaan vain siitä, että automatiikka ei toimi? Jos edelleen saa manuaalisesti valita kuvasuhteen (4:3 sekä 14:9 ja 16:9 letterboxeja varten) ja venytellä sen mieleisekseen niin sittenhän homma on bueno. Piruako sitä tuskailla automaatin kanssa jos suhteen saa manuaalisesti haluamakseen parilla napin painalluksella.

Super-J
13.10.2009, 11:06
Hmm. Ainakin 8xx4-malleissa on nimenomaan sellainen toiminto. Asetuksista Asennus/Kuva/Automaattinen kuvakokotila on valittavissa Automaattinen täyttö tai Automaattinen zoomaus. Näistä jälkimmäinen ei yritä täyttää esim. 2,35:1 kuvaa koko ruudulle vaan zoomaa niin, että mittasuhteet säilyvät. Automaattinen täyttö sitten yrittää täyttää koko kuva-alan piittaamatta siitä että kuva venyy ja paukkuu.

Tässä tuo nimenomainen automaatti-tila autozoomilla venyttää 2,35:1 kuvan täyttämään koko ruudun. Kuten olen jo pari kertaa yrittänyt sanoa. 4:3 näkyy sillä oikein ja joku 4:3 letterbox 14:9 zoomailee mittasuhteita venyttämättä kokoajan edestakaisin, mutta 16:9 muotoiset letterboxit se venyttää täyttämään ruudun mittasuhteita säilyttämättä. Autotäyttö-tila tekee sitten vielä enemmän vahinkoa ja sitä en ole kokeilua lukuunottamatta käyttänyt.

ege
13.10.2009, 12:53
Tässä tuo nimenomainen automaatti-tila autozoomilla venyttää 2,35:1 kuvan täyttämään koko ruudun.Tämä selvä. Eli ei toimi kuten käyttöohje antaa ymmärtää.
mutta 16:9 muotoiset letterboxit se venyttää täyttämään ruudun mittasuhteita säilyttämättä.Miten 16:9-muotoinen letterbox- kuva saadaan venytettyä tai zoomattua 16:9-ruudulle mittasuhteet säilyttämättä?

Super-J
13.10.2009, 13:54
Miten 16:9-muotoinen letterbox- kuva saadaan venytettyä tai zoomattua 16:9-ruudulle mittasuhteet säilyttämättä?

Ööh, taisin ilmaista asian epäselvästi... siis: 16:9 kuvasta jossa on mustat palkit ylhäällä ja alhaalla (esim 2,35:1) venytetään ne mustat palkit pois ja se jäljelle jäävä kuva siis venyy pystysuunnassa. Sivusuuntaista skaalausta ei siinä tapahdu.

Voisihan se olla myös 4:3/2,35:1 jonka mittasuhteet sitten kai säilyisivätkin oikeina, tosin sellaista ei ole vielä kohdalle sattunut. Perustan tämän arvauksen siihen että 4:3/14:9 ja 4:3/16:9 letterboxauksen mittasuhteet säilyvät joskin osa kuvasta voi leikkautua pois.

ege
13.10.2009, 16:23
Mitenkäs tämä menettelee anamorfisen lähetteen kanssa, eli tunnistaako WWS-bittiä normaalisti ja sen mukaan laittaa kuvasuhdetta Laajakuva-tilaan ja 4:3-lähetyksissä 4:3-tilaan? Vai onko ainoa automatiikka tässä tuo mustien palkkien perusteella toimiva automatiikka?

Entäs ulkoisen digiboksin kautta? Kuinka silloin vaihtuu nuo kuvasuhteet?

Itselleni tärkeintä olisi, että anamorfinen 16:9-laajakuva näkyy laajakuvana ja 4:3-kuva näkyy 4:3:na oikein ilman näpyttelyä, ja kanavaa vaihtaessa ja myöskin kesken lähetyksen kuvasuhde vaihtuu oikein noiden välillä. Letterbox- ja 2,35:1 yms. kohdalla näpyttelyn hyväksyn. Riittää kun saa letterbox-lähetyksissä kuvasuhteen lukittua 16:9-zoom tilaan lähetyksen ajaksi.

nudedude
13.10.2009, 17:51
kas,vaikuttaapa olevan kelpo töllötin tämä 9704. tossa seuraillut Samsungin 8000-sarjan malleja mutta TV tulisi myös pelikäyttöön ja oon ymmärtänyt että noissa uusissa sampoissa on kiusallisen paljon input-lagia. tässä Philipsissä tais olla game modella 40ms mikä ei vissiin ole haitaksi enää. mutta kysymys: voiko game mode päällä pitää 200Hz tilaa myös päällä? peleissä se terävöittää liikkuvaa/panoroitavaa kuvaa selkeesti joten ois aika kova juttu. muuten menee puuroksi helposti ja tollasessa grafiikka-kuvassa kuva voi olla terävän "keinotekoinen".ilmeisesti näissä uusissa Sampoissa 200hz tilaa ei game modeen saa päälle...

Super-J
14.10.2009, 12:19
Mitenkäs tämä menettelee anamorfisen lähetteen kanssa, eli tunnistaako WWS-bittiä normaalisti ja sen mukaan laittaa kuvasuhdetta Laajakuva-tilaan ja 4:3-lähetyksissä 4:3-tilaan? Vai onko ainoa automatiikka tässä tuo mustien palkkien perusteella toimiva automatiikka?

Entäs ulkoisen digiboksin kautta? Kuinka silloin vaihtuu nuo kuvasuhteet?


No se tuntuu käyttävän sekä wss-bittiä että mustien palkkien tunnistusta, ja toimii jotenkuten samaan tapaan kuin tv-ohjelmienkin kanssa, mutta ei tunnu venyttävän anamorfista ohjelmaa. MUTTA esim Philipsin oman tallentavan digiboksin sinipohjaisista menuruuduista se ei oikein tykkää. Eli tekee niihin vaihtelevasti venytyksiä ja zoomauksia ikäänkuin sininen olisi mustaa tms - ne menuruuduthan siinä ovat 4:3 muodossa ja vanha sonyn tv vaihtoi niiden kohdalla aina 4:3 tilaan.

MUTTA, ulkoisten ohjelmalähteiden kanssa on kuitenkin mahdollista ja fiksuinta käyttää PC-tilaa kuten jo aiemmin totesin. Silloin kuvassa ei ole yhtään overscania :thumbsup:, joka muuten vaivaa tätä laitetta. Ja kuvasuhteen saa valita vapaasti itse. HDMI:n kautta on tosin muutenkin valittavissa skaalaamaton tila jota toki kannattaa käyttää jos laite osaa pukata 1080p signaalia telkkarille. Muutenhan sd-kuva olisi vain pieni postikortti siinä paneelin keskellä...

Jokatapauksessa vaikuttaa siltä että nykyään tv:n ostajakin on beta-testaajan asemassa, kuten digiboksien kohdalla asia oli jokin aika sitten ja on ehkä vieläkin. Aika buginen laite tämä on, tosin valmistusajankohtakin on takapaneelissa merkitty syyskuu 2009... eikä näitä ole aiemmin kaupoissa näkynyt. Tilanne nyt kuitenkin on se että bugeja ja mahdollista päivitystä selvitellään myyjäliikkeen, maahantuojan ja tehtaan kanssa. Myyjäliikkeen kanta on että kyse on laitteen ominaisuuksista eikä ne suostu tätä takaisin ottamaan tai vaihtamaan... eipä tälle kyllä montaa vaihtoehtoakaan ole, ainakaan 26" kokoluokassa. Nähdäkseni vain lg 26lu5000 on vastaava laite.

Ronxman
23.10.2009, 13:16
Maanantaina pitäisi tuollainen masiina saapua kotio :) saapas nähdä kuinka "kova" peli tämä on verrattuna vanhaan 46PFL9703

Tommy200rs
24.10.2009, 11:53
Philipsin arkisto kertoo aika pienet erot seuraaville malleille. [Laita pdf koko 71,5% ja aseta scrollit aivan alas kaikkiin ruutuihin. Vaihtamalla ikkunasta toiseen huomaa minimaaliset erot vikalla sivulla. (Tuotteiden koodien nimeämisperiaate on aivan venäläinen, koska se ei kerro helposti nimenomaan aivan pienestä tuote-erosta. Tuollaiset erot pitäisi olla .......-xxx periaatteella ja runkosarjan päänumero olisi sama. Kuluttaja laitetaan tahallaan sekaisin noista numerosarjoista, jotta vertailu olisi mahdollisimman hankalaa. ) ]

http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl7694h_12/32pfl7694h_12_pss_fin.pdf
http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl7684h_12/32pfl7684h_12_pss_fin.pdf
http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl7674h_12/32pfl7674h_12_pss_fin.pdf

Samaa töllöä saa myös 42PFL7674H :na jota vertasin vierekkäin 46PFL9704H :een Vertailun kriteerinä oli SD kura:n näkyminen ja hinta. Yllättävän hyvä kuva hintaisekseen PFL7674H :ssa. Eli kermainen on 9704:n hinta.

32:na laatuvertailu liki vierekkäin Samsungin Led 6/7 sarjan kalliiseen koneeseen antoi fiiliksen, että Samppa on hinnoiteltu törkykalliiksi. Menkää katsomaan kumpi on parempi. Saksan nettikaupassa Samppaa saa halvemmalla.

http://preisvergleich.t-online.de/lcd-tv/samsung-ue32b7000/p24469798
http://preisvergleich.t-online.de/lcd-tv/samsung-ue32b6000/p24310277

http://preisvergleich.t-online.de/lcd-tv/philips-32pfl7674h_12/p25073241

Philipsin 7-sarjalainenkin on kalliimpi Suomessa. Alkaisipa ne alennusmyynnit jo....

HeEBeli
24.10.2009, 16:46
No ei tuo nyt mitään tähtitiedettä ole:
Otetaan esim 42PFL5604H
1) Ensimmäiset kirjaimet tarkoittavat kokoa
2) PFL="Philips Flat LCD", PFP="Philips Flat Plasma" (vanhemmissa PF="Philips Flat")
3) Ensimmäinen numero ON mallisarja (3000-5000-7000-8000-9000)
4) seuraavat kaksi voivat olla pieniä värieroja jne.
5) Viimeinen numero kertoo mallivuoden (2008-2009 xxPFLxxx3, 2009-2010 xxPFLxxx4 jne.)
6) Numeroiden jälkeen H=DVB-T&C (ei koske välttämättä euroopasta tilattuja), D=DVB-T

9704H ja 7674H OVAT ihan täysin eri koneita. Eroa ei välttämättä huomaakkaan kirkkaasti valaistussa liikkeessä ja perus SD-kuvalla.

9704H:ssa lisänä:
-Perfect Pixel HD Engine
-LD-LED
-eri design
-Ambilight kolmella sivulla
-paremmat kaiuttimet (bassot takana)
-NetTV + Wifi
...eli ovat kyllä aivan eri tasoisia töllöjä.

Ronxman
26.10.2009, 14:53
No nyt se päivä vihdoin koitti että kyseinen laite vihdoin saapui :)
Tämä ilta ja huominen vapaapäivä pyhitetty pelkästää tv:n katseluun, toivottavasti tämä oli odottamisen väärti :king:

Tommy200rs
26.10.2009, 17:32
Onnittelut uudesta laitteesta.

Kerro testien jälkeen, miten hyvin isohkolla 52" ruudulla saadaan tavallisimman signaalin häiriöt kuriin (millä säädöillä) eli miltä näyttää ns. YLE/MTV -kura !? Telkkarilla yleensä joutuu katsomaan myös muutakin kuin blue-ray tai hyvin skaalattua DVD kuvaa ja siksi olisi kiinnostavat kommentit.

Testihavainnot katseluetäisyydellä ja lisäksi tarkkuushavainnot reilusti lähempää kuin normaali katseluetäisyys, jolloin huono SD - häiriönpoisto narahtaa, jos on narahtaakseen.

Sama testi pitäisi tehdä Samsungin 8050 -koneella vaikkakin se ei ole ihan vertailukelpoinen, mutta kun 8500:ia ei ole saatavilla Euroopassa.

cud
27.10.2009, 01:08
Kävin tänään vertaamassa telkkareita ihan nopeasti. Toivoin että 9664 olisi tullut kauppoihin mutta turhaan. Valinta on tällä hetkellä 8694/8684 ja 9664 mallien välillä. Tarjouksen mukaan hintaero on 450€ ja mietin onko se sen arvoinen. Niissähän on samat ominaisuudet mutta onko laatuero niin iso että se on hinnan arvoinen? Tätä on vaikea totea kun ei ole 9664-mallia nähnyt muuta kuin kuvissa. Onko täällä joku joka on nähnyt molempia ja miettinyt samaa joka voisi vähän valaista asiaa?

Kävin Expertillä ja Teknisillä, hintaero kauppojen välillä oli yllättävän iso. Expert oli kallein, sitten Gigantti (nettihintojen mukaan) ja halvin oli Tekniset. Kalleimman tarjouksen ja halvimman välillä tuli 250€ 9664 mallista. 8000-sarjaa ei saa ihan samaa mallia kaikista kaupoista mutta käytännössä kai noi 8694 ja 8684 on ihan samanlaiset? Hintaero 8684 ja 8404 mallien välillä oli vain 50€, joten ottaisin niistä kyllä toi 8684 jo kaukosäätimen takia.

8684 mallin vieressä oli joku LG:n malli, en muista mikä, ja kuvalaatu oli huomattavasti parempi Philipsissä. LG:ssä oli kyllä ala-arvoinen kuvanlaatu ja niin huonoa telkkaria en aijo ostaa. Ominaisuuksien takia olen valitsemassa Philipsiä vaikka moni on varoittanut takuu-ongelmien takia. Itselläni ei ole mitään pahaa sanottavana siitä merkistä.

HeEBeli
27.10.2009, 07:58
Täällä arvostelu 42PFL9664H:sta
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/08/05/Philips-42PFL9664-42in-LCD-TV/p1

Lisäksi löytyy myös

42PFL8404H
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/07/29/Philips-42PFL8404-42in-LCD-TV/p1

42PFL7404H
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/09/23/Philips-42PFL7404-42in-LCD-TV/p1

32PFL9604H
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/06/01/Philips-32PFL9604-32in-LCD-TV/p1

makela5
27.10.2009, 10:44
Philips 9664 valittiin vuoden televisioksi whathifi lehdessä

http://awards.whathifi.com/winners/televisions/2009

Lisäksi Whathifin testi:

http://whathifi.com/Review/Philips-42PFL9664/

Suurin ero taitaa tulla kuvankäsittelyssä jossa 9000 sarjalaisten Perfect Pixel HD Engine päihittää 8000 sarjan Pixel Precise HD:n terävyydessä, yksityiskohtien määrässä ja liiketoistossa.

Itse päädyin 47pfl9664 malliin ja olen ollut tyytyväinen ostokseen.

cud
27.10.2009, 10:57
Vertasin eilen 5000-sarjaa 8000-sarjaan ja huomasin mikä ero niissä on (unohdin mainita eilen kun kirjoitin tästä). Aijemmin olen miettinyt kun en ole huomannut kuvanlaadussa juurikaan eroa mutta eilen huomasin, kun oli HD-lähetys, että kuva nyki hieman ja oli levottomampi kuin 8694 mallissa. Vatii näköjään totuttelua että oppii miten pitää katsoa jotta huomaa nuo erot tai sitten ei ole aijemmin sattunut olemaan semmoista lähetystä mistä sitä olisi voinut huomata.

Jos hintaero 8684/8694 ja 9664 välillä olisi pienempi niin valitsisin kyllä se jälkimmäinen mutta hintaero on sen verran iso että on pakko miettiä onko siinä järkeä minun budjetilla. 9664 taitaa olla tyylikkäämpi TV mutta ei 8000-mallikaan ruma ole. Philips tekee kyllä hienoimmat telkkarit tällä hetkellä. Moni muu merkki joka oli siinä vieressä näyttivät halvoilta ja muovisilta.

Koskis
27.10.2009, 15:13
Olisi nyt saatavilla Philipsin 40PFL9704 hintaan 1690,-
En oikein löytänyt mitään hintavertailua tai testejä kyseisestä laitteesta. Osaatteko sanoa olisiko järkevä kauppa?

cud
27.10.2009, 15:42
Olisi nyt saatavilla Philipsin 40PFL9704 hintaan 1690,-
En oikein löytänyt mitään hintavertailua tai testejä kyseisestä laitteesta. Osaatteko sanoa olisiko järkevä kauppa?
Missä siihen hintaan myydään? Giganttihan myy 9664 mallia suunnilleen siihen hintaan, joten edulliselta vaikuttaa. Se olisi varma valinta jos ei olisi niin kallis.

Koskis
27.10.2009, 15:58
Missä siihen hintaan myydään? Giganttihan myy 9664 mallia suunnilleen siihen hintaan, joten edulliselta vaikuttaa. Se olisi varma valinta jos ei olisi niin kallis.
Oon ostamassa kaikkia kodinkoneita myös samalla, joten siittä sain jonkuverran alennusta varmastikkin. En vain oikein tiedä näistä philipsien hinnoista mitään, kun netistä ei ainakaan tuolle mallille hintaa mistään oikein löydy.

Avid
27.10.2009, 16:14
Mistä ostit makela5 tuon 47PFL9664:sen? Itse olen kiinnostunut juurikin tuosta mallista, mutta ainut missä olen nähnyt mallia on gigantti ja sielläkin saatavilla on vain 42 tuumaisena.

makela5
27.10.2009, 16:36
Mistä ostit makela5 tuon 47PFL9664:sen? Itse olen kiinnostunut juurikin tuosta mallista, mutta ainut missä olen nähnyt mallia on gigantti ja sielläkin saatavilla on vain 42 tuumaisena.

Ostopaikka Tekniset Nokialla. Hinta 1850,- Sisälsi CA-moduulin ja kotiinkuljetuksen. En tiedä miten noita 9000 sarjan televisioita on näytillä. Ostohetkellä heinäkuussa niitä ei ollut nähtävillä.

Jussijt
27.10.2009, 20:16
Kävin eilen hakemassa tommosen Philips 7404 telkkarin Tampereen kodin ykkösen tarjouksesta hintaan 699€.
Olisiko kellään antaa käyttämiään kuvasäätöjä avuksi tuon telkkarin säätämiseen? Tämä on mulle ensimmäinen LCD-telkku ja tuo säätäminen on vähän uutta, niin olisi kiva kun voisi käyttää joitain säätöjä ikäänkuin alkuasetuksina.

toke
27.10.2009, 22:18
No nyt se päivä vihdoin koitti että kyseinen laite vihdoin saapui :)
Paljo makso?

Tossu45
28.10.2009, 01:12
Verkkokauppa.comin sivuilla on Philipsin 47PFL8404H hintaan 1235, mutta näyttää olevan miinuksen puolella saldo. Täytyisi löytää jostain muualta edullisesti tai sitten se toinen malli 8604?

Edellinen tv on philipsin pari vuotta vanha 42" HD-ready. Olen kyllä ollut merkkiin tyytyväinen ja monen LG, Samsung, plasma jne pyörittelyn jälkeen ostan philipsin, kun sellaista pääsen vielä katsomaan ja löydän hyvään hintaan. Yleisesti hinta/laatu suhteeltaan mielestäni todella hyvä paketti.
Kaverilla olen 7000 sarjalaista katsellut ja siinäkin mielestäni hyvä kuva.

Mietityttää vaan, että ostaako 52" 7000 sarjalainen mielummin vai onko 8000 sarja niin paljon parempi, että tyytyy siinä pienempään kuvaan. Budjetti tulee kuitenkin vastaan niin, että uskon jo 8000 sarjan 52" olevan liian hintava jos sellaista edes tehdään? Lauantaina sitten pääsee katselemaan laitteita :)

Tommy200rs
28.10.2009, 09:34
9704 verrattuna 9803 omistajan kommentein

http://66.196.80.202/babelfish/translate_url_content?.intl=us&lp=de_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.hdtv-space-forum.de%2fphilips%2fphilips_pfl9704_ledluxserie_m it_200hz_ldled_ambilight_spectra_3_dvbc-t2767.0.html%3bmsg34521#msg34521

Metanaut
28.10.2009, 11:46
Löytyykös Suomenmaalta jo 40PFL9704 mallia?

Tommy200rs
30.10.2009, 17:43
Ostin 9000-sarjan 37":n ikälopun viimeisiä vetelevän sirisevän 28" putkikoneen tilalle ja kyllä tuokin LCD cloudaa ja bleedaa hieman. 1:1 vertailutestissä LCD (HDMI) vierekkäin antiikkisen 36" 100hz putkitöllön (component) rinnalla kuramateriaalilla putki on tietyissä kohdissa parempi ja putken musta on mustaa sekä pääakselilta sivussa putki voittaa valo- ja väritoistossa. Liiketoisto kuralla on molemmissa yhtä hyvä kiitos nopean lcd panelin. LCD:ssä sininen ja valkoisen taso parempi ja putkessa punaisen toisto ehkä mielyttävämpi. (HD-vertailulähteen testaaminen on tekemättä.) LCD kuva on ehkä hieman pehmeämpi kuralähetteellä. Pitää vielä säädellä molempia, jotta vertailu helpompaa. Musta-tasoanalyysissä lopputulos on selvä putken eduksi.

edit:
Kirkkaassa auringonpaisteessa 11:55 LCD:n valovoima ja kontrasti passeli vaikka sälekaihtimet ovat auki ja valoa tulvii tv-huoneeseen. Ruudun antireflect ominaisuus on myös hyvä päivällä tai illalla, koska ruutu ei peilaa häiritsevästi ikkunaa tai valolahdettä näkyviin. Aika hyvä.

Eli jos ostaa, niin pitäisi ostaa isommalla rahalla 9704-sarjan kone, koska muuten musta ei ole mustaa. Plasmalla pääsee samaan hyvän mustan lopputulokseen halvemmalla, mutta kovemmalla energiankulutuksella. Samsungin uudessa 8000 sarjalaisessa LCD:ssä on myös yhtä huono musta kuin tuossa 37" 9000-sarjan koneessa myymälävertailun perusteella. Eli tällä hetkellä kannattaisi yleisesti ottaen ehkä ostaa hintaa ja varautua TV-päivitykseen parin vuoden sisällä.

Koneen oma Nettiliittymä (tehty ilmeisesti Opera selaimen platformin avulla) 37" 9000-sarjalaisessa oli ok ja sopinee tässä muodossa (vain) internet aloittelijalle surffailuun, joka tapahtuu pelkällä kakella. Youtube videot näkyivät hyvin. Television omat kajarit olivat positiivinen yllätys. Jos tuohon saisi langattoman näppiksen hiirellä, niin tv olisi toimiva (hidas) surffikone, jossa iso näyttö. Hidas ilmeisesti siksi, että liikenne kulkee "Philipsin kautta". Ja jos tuohon vielä saisi lisäksi Firefoxin. Ei kannata ostaa Internet-liittymän takia nykyisessä muodossa.

Kakessa pitäisi olla kanavavaihto ja volyymisäätö integroituna pyöreään ylös-alas-oikealle-vasemmalle keinukytkimeen. Kakesta en ole löytänyt kirjoitusnäppäimistöstä back-space nappulaa, jota tarvitsisi esimerkiksi google ikkunassa, kun kirjoittaa hakusanan väärin. Muuten metallisen jämäkkä kake perinteiseen TV-käyttöön.

*** EDIT:
- kummausnappula on keinukytkimen vieressä reilusti ylempänä. Eli nyt googlauhaku onnistuu, mutta ilman hiirtä valinta mahdotonta google ikkunassa
- kanavavalitsin P+ P- on selain ruudun scrollaus ylös tai alas googleikkunassa
- ei saa hiirtä kytkettyä http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=GB&slg=ENG&sct=LCD_EXTRA_LARGE_GT40_SU&cat=FLAT_TV_CA&grp=TV_GR&ctn=40PFL9704H/12&mid=Link_FAQs&session=20091023234636_66.249.65.34&hlt=Link_FAQs

Yritän testata HD-kuvaa näillä filepätkillä USB-liitännän kautta tv:n multimedia selaimella (näyttää hd-demo trailereita usb-tikulta). Samalla tulee testattua laitteen multimediatukea.

http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php

Olisiko ideoita, millä xp-freewarella (ja millä asetuksilla) m2ts -tyyppiset tiedostot taipuisivat tuettuihin formaatteihin hd-kuvalaadulla:

Television playeri tukee näitä:
MP3, WMA 2 - 9.2, MPEG1, MPEG2, MPEG4, AVI, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-ohjelmavirta PAL, WMV9/VC1

edit
tässä olisi maksullinen kovertteri. eikö löydy vastaavia kykyjä freewarena ?
http://www.alivemedia.net/hd-video-converter.htm?gclid=CKjOk-Kb750CFQUUzAodUF0GLg

* M2TS Converter
* m2ts to AVI
* m2ts to WMV
* m2ts to MPEG-1
* m2ts to MPEG-2
* m2ts to DivX
* m2ts to XviD
* m2ts to MP4
* m2ts to iPod
* m2ts to iPhone
* m2ts to PSP
* m2ts to Zune
* m2ts to 3GP
* m2ts to VOB
* m2ts to MOV
* m2ts to WMV-HD
* m2ts to MPEG2-HD
* m2ts to DivX-HD
* m2ts to XviD-HD
* m2ts to MPEG4-HD
* m2ts to H.264-HD
* m2ts to MP3

Kiila
01.11.2009, 20:31
Laitanpa tähän Digiexpossa tehneeni havainnot 9704:sta, mitkä postasin jo tuonne Digiexpo ketjuun.

...MikroBitin infonurkkauksessa sentään näin ensi kertaa Philipsin 46PFL9704:n. Vaikka olosuhteet eivät olleetkaan kovin edulliset kunnon arvioinnille niin en oikein vakuuttunut 9704:sta. Melkoisesti oli haloa valkoisten tekstien ympärillä mustalla pohjalla ja muutenkaan kuvasta ei irronnut mitään WOW! -efektiä. En oikein pitänyt 9704:n mattaruudusta mikä teki kuvasta jotenkin himmeän ja loi siihen "maitomaisen" kalvon. Ja kyllä se mattaruutukin heijastelee, joskin eri tavalla kuin Samsungin Clear Panel. Eikä se harjattu alumiini ole mikään kovin erikoisen tai arvokkaan näköinen ja paljon mieluummin katselen Samsungin pelkistettyjä mustia kehyksiä.

Jos näistä messuista nyt jotain jäi käteen niin ehkäpä se että 9704 taitaa tippua pois hankintalistalta ja jään odottelemaan josko Samsung julkaisisi jossain vaiheessa uuden LD LED mallin myös Euroopassa.

Hukkasukk
01.11.2009, 21:06
Yritän testata HD-kuvaa näillä filepätkillä USB-liitännän kautta tv:n multimedia selaimella (näyttää hd-demo trailereita usb-tikulta). Samalla tulee testattua laitteen multimediatukea.

http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php
Iso kiitos tuosta linkistä ! :naminami:

toke
03.11.2009, 02:27
Olisiko ideoita, millä xp-freewarella (ja millä asetuksilla) m2ts -tyyppiset tiedostot taipuisivat tuettuihin formaatteihin hd-kuvalaadulla:
Television playeri tukee näitä:
MP3, WMA 2 - 9.2, MPEG1, MPEG2, MPEG4, AVI, H.264/MPEG-4 AVC, MPEG-ohjelmavirta PAL, WMV9/VC1
M2ts tarkoittaa jotain mpeg-kompressoitua matskua transport streaminä.
Jos töllö ei tätä ymmärrä, niin vaikka Streamclippiä vois kokeilla paketoinnin konvertoimiseen...

hkj
06.11.2009, 11:13
Philips ei vieläkään ole ihan "siellä". ;)
http://www.flatpanels.dk/test.php?subaction=showfull&id=1257331199

toke:
Kunhan kiusaan...

cud
06.11.2009, 11:29
Philips ei vieläkään ole ihan "siellä". ;)
http://www.flatpanels.dk/test.php?subaction=showfull&id=1257331199

Tuota testiä on kritisoitu AVFoorumissa siitä että he käyttivät liian vähän kontrastia, mutta olen myös saanut semmoinen käsityksen sieltä, että 9664 malli olisi tietyn osin parempi kuin 9704 kuvanlaadun suhteen. En tiedä onko näin, mutta oishan se hyvä kun ei tarttis ostaa kallein malli. Toivon että he testaavat myös 9664 mallia jotta voisi saada paremman kuvan mikä niitten ero on, mutta omalta kannalta se ei ehkä ole kuitenkaan niin väliä, kun budjetti ei kuitenkaan riitä 9704 malliin. Harmi vain ettei 9664 mallissa ole Ambilight Spectra 3, vaan ollaan tyydytty Spectra 2. Kai yritys saada enemmän eroja niitten välillä, ehkä pelkkä LED ja paneeli ei riitä.

Tommy200rs
07.11.2009, 10:49
Kivempi lukea käännettynä tuota Tanskan mongerrusta
http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=en&js=y&u=http%3A%2F%2Fwww.flatpanels.dk%2Ftest.php%3Fsuba ction%3Dshowfull%26id%3D1257331199&sl=da&tl=en&history_state0=

toke
07.11.2009, 16:02
Philips ei vieläkään ole ihan "siellä". ;)
Missä?
Varmasti laadukkain taustaleditöllö, jos ottaa huomioon, että 52":n saa reilusti alle 3k€.
Arvostelussahan merkittävin ongelma tais olla tehdassäätöjen huonous, alueellisen himmennyksen aiheuttama halo (sama ongelma kaikissa muissakin malleissa) ja joissain sd-matskun kuvanhuononnustekniikoissa, jotka saa pois päältä.
Aika teoreettista nillitää jostain vähän yli 2:n deltoista sävytarkkuudessa, kun moisia ei elävässä elämässä erota. Varsinkin kun testaaja ilmoittaa, ettei hallitse rgb-kalibrointia siten, että gammasta saisi tarpeeksi tasaisen...

No, ite haluun kuitenkin mattapintaisen paneelin, joten kallistun LG:n LH:hon ja ehkä mustat reunatkin häiritsevät vähemmin keskittymistä, mut oishan toi 52" aika komee koko...

Groke
07.11.2009, 19:23
Oma kokemukseni (ohimennen kauppareissun lomassa, eli lähellä nollatestiä...)


Räpläsin torstaina Tampereen Kalevan Gigantissa juuri tullutta 40" Philips 9704:ää. Aluksi hämmästytti säätöjen minimaalisuus, kunnes hoksasin mennä sinne Home-valikon kautta. Silloin sai jo terävyyttäkin ja hieman muutakin säädettyä.
Osavärien säätöä ei kuitenkaan näkynyt, kuten ei taustavalon manuaalista säätöäkään. Muutenkin osin melko karkeat säädöt (muutama kiinteä vaihtoehto), osin perinteiset (väri, terävyys, kontrasti). Kenties en hoksannut aktivoida jotain Advanced-menua? Ja kenties saisi säädettyä enemmän Service-menun kautta? Eli jos oletusasetukset eivät ole kohdillaan, niin varmasti tulee takkiin kuvahifistien vertailutesteissä, joissa mitataan gammat sun muut.

SD-Kuvanlaatu (mitäsattuu Gigantin suhrukuvaa...) oli oletusasetuksin ko. seinän huonoimmasta päästä, mutta kun säätelin hieman (joku leffatila selvästikin ohitti osan prosessoinnista), oli kuva ihan kelvollista (vaikea sanoa enempää tälläisellä "testillä"). Philipsin prosessointi on ainakin oletusasetuksin vieläkin rajumpi otteissaan, kuin monilla kilpailijoilla (SD-kuvassa todella rajua yliterävöitystä, haloja, palikoita jne.). HD-kuvaa kyllä katseli mielellään. Mitään kunnon säätöjä en tietenkään tehnyt, kunhan mielenkiinnosta kikkailin. Voi olla, että jonkun merkkikohtaisen tilan sammutus/aktivointi olisi muuttanut kaiken, mutta en niitä järjestelmällisesti läpi viitsinyt käydä.

Ulkonäkö lienee useimpien mielestä sieltä parhaasta päästä. Kolmelta reunalta valaiseva, säädettävä Ambilightkin on ihan kiva, etenkin kun se voi napin painalluksella sammuttaa, jos valoshow rupeaa ärsyttämään. Se toimii myös tv:n ollessa pois päältä (Lounge Light), kiva. Alumiininen kake tuntui ihan mukavalta ja selkeältä, enkä havainnut TM:n 9664-mallista mainitsemaa valikoiden hitautta (Parempi valikkosofta? Eri firmware?).

Philips 9704 on nykystandardien mukaan melko paksu ja painavakin, mutta tuskin tv-tasoa käyttäviä häiritsevästi kuitenkaan. Seinälle ripustusta haittaavat suoraan taakse sojottavat liittimet. Philipsin julkaisemat mitat ovat ristiriitaisia, joten jätän ne listaamatta (paksuus 5/10/12 cm? Silmämääräisesti arvaan että 10 cm). Hinnoiksi minulle mainittiin:
- 40": ? ???? (en kysynyt, ei ollut vielä hintalappua)
- 46": 2 200 €
- 52": 2 800 €


TM 20/2009 (Philips 9664:n kuvasuhdeongelma)

Yksi potentiaalinen "Dealbreaker" on 4:3 vaihtoehdon puuttuminen myös 9704:n valikoista. No, kenties tämän mallin automatiikka toimii aina 100 %:sti oikein? Se kyllä hieman huolestuttaa, että aiemmista Philipseistä on usein rutistu juuri tämän asian suhteen. Viimeksi TM 20/2009:ssä (Huom.! Philips 9664), jossa Huonoa "Tv-kuvan liiketoisto" ja "Kuvasuhdeautomatiikka".
Lainaus: "Digi-tv-ohjelmia katsottaessa kuvasuhdeautomatiikka ei aina näytä perinteistä 4:3-kuvaa alkuperäisessä kuvasuhteessaan, vaan venyttää sen joskus koko ruudun levyiseksi.". Toivottavasti 9704:ssä on erilainen automatiikka, sillä manuaalista asetusta ei tosiaankaan ole. Miksi ihmeessä sitä 4:3-tilaa ei voi valikoihin laittaa? Miksi, oi miksi?


flatpanels.dk


Ainakin tämän Tanskalaisen testin mukaan kalibroidun 9704:n mustan taso oli 0,02 cd/m2 (Local Dimming päällä), mikä on toki Philipsille ennätyksellisen hyvä. Mutta upouudeksi Local Dimming-koneeksi ainakin minulle suuri pettymys, kaiken lukemani hehkutuksen "Kurontappaja-ylistyksen" jälkeen. Toki tuokin on hieman parempi kuin vaikkapa Panasonicin G10-plasmoissa. Mutta silti, Pioneer 9G Kuro-plasmalle mitattiin jo aikapäiviä sitten 0,0031 cd/m2 (HDTVTest), päälle kehut tummien sävyjen erottelusta. Myös Sony X4500:llekin muistaakseni mitattiin parempi mustan taso. Kuten jopa Samsungin EdgeLED-malleillekin, tosin vain se automaattinen himmennys päällä (huijausta, koska kuva himmenee tummissa kohtauksissa aivan liikaa ja ilman himmennystä on normaalia tasoa). Tosin Philipsin testaajien riesana tosin on kenties ollut ko. mallin vaikea säädettävyys (ei manuaalista taustavalon säätöä, omituisia vaihtoehtoja).

Tehonkulutus on ilahduttavan pientä, saaden uudetkin plasmat näyttämään ekohirviöiltä (kalibroinnin jälkeen keskimäärin 81 W, kun kokoakin oli sentään 46").digitalversus.com > Philips 46PFL9704H (http://www.digitalversus.com/article-364-6751-53.html) (12. lokakuuta 2009).

Tämän testin mukaan Philips 9704:n mustan taso -ilman Local Dimmingiä mitattuna- on yllättävän huono ja kilpailijoita selvästi jäljessä, ainakin jos lukema on yhtään vertailukelpoinen HDTVTest:n tulosten kanssa: 0.09 cd/m² :(
Eli paneli ei mustan suhteen todellakaan kaksiselta vaikuta, mutta harvapa tuota ilma Local Dimmingiä taitaa katsella(?). Vaikkakin tämän testin mukaan LD:n kanssa tummimmat ja vaaleimmat sävyt menevät tukkoon. Ainakin testikuvalla häiritsevästi näkyen. Mutta siltikin, sekin olisi varmaankin hämärässä huoneessa parempi juttu, kuin noinkin huono mustan taso. Tosin kyllähän perustelukin ainakin jotakuinkin järjelliseltä kuulostaa: "....greys that stay too black and overexposed whites".

Toki tuon testin tulos muutoin on varsin positiivinen. Hullulta kyllä tuntuu tuo LD:n disabloiminen, eli eikö sitä muka tosiaankaan millään säädöillä tai firmwaren päivityksellä mitenkään saanut enabloimisen arvoiseksi.


http://img1.lesnumeriques.com/images/note/note_v3_4.jpg

Build quality and design: ****
Image Quality: ****
Sound Quality: *****
Energy Consumption: **** (siis ilman Local Dimmingiä...)

Pluses:
Sound quality
Stylish design
Contrast
Five HDMI inputs
Ambilight, if you enjoy having a gentle light beside your TV

Minuses:
Some display problems at the start of a new clip (especially when changing video format)
LED backlighting only of limited interest :eek:
HD Natural Motion filter degrades image quality too muchPahalta rupeaa siis vaativan LCD-ostajan markkinat näyttämään (Philips 9704 onkin ainakin lievä pettymys(?), Samsung B8500:aa ei näy eikä kuulu, kuten ei Sony X5500:kaan...). Mutta odottelen vielä pari pätevän ja neutraalin oloista testiä. Josko vaikka mustan taso saataisiinkin jollain kikkailulla paremmaksi (kaikki ne omituiset kuvavalinnat, joista ei kerrota, että mitä ne käytännössä oikein tekevät). Kenties AVFoorumin rutina on siis oikeutettua, kenties vain fänipoikien tuskaa (en ole vielä lukenut).

Philips 9704 on kyllä houkuttelevan näköinen ja oloinen (Design ja speksit paperilta tarkasteltuna). Siksi en sitä vieläkään ole listaltani lopullisesti poistanut. Nythän minulla on reilut pari vuotta vanha HD Ready plasma (37" Panasonic PX70), jonka kyllä päittäin vaihtaisin samantien, mutta parin tonnin väliraha kyllä hieman pistää miettimään. Philips 9704:n hinnan sattuessa olemaan kohtuullinen, voisi se kuitenkin olla varsin kiva välivaiheen töllö (tuolla kuvasuhde-varauksella), ennen kuin alan sen itselleni parhaan OLED-mallin suhteen murehtia... :)

Nyt minulle on epäselvää esim. se, että monenko mielestä esim. kalibroitu Sony X4500 on kuvanlaadultaan selvästi/hieman parempi (hämärässä), kuin Philips 9704? Vaiko peräti huonompi? Ainakin teoriassa 9704:n etuna on kyllä itsenäisten alueiden suurempi määrä (tosin siinäkin vain reilut parisataa, kuvapisteitä kun on sentään reilut kaksi miljoonaa). Toisaalta monessakin paikassa mainitaan 9704:n haloilmiöstä, harmillisesti tosin muihin LD-malleihin vertaamatta (ainakin netin kuvat näyttävät pahemmilta kuin Sonyn, mutta tosielämän tilanne voi silti olla päinvastainen).
Missään(?) ei ole haukuttu 9704:ää pilveilystä, toisaalta parissakin paikassa on kehuttu juurikin sen pilvettömyyttä. Tämä on iso plussa Sonyn ja Samsungin LCD-televisioihin verrattuna. Eli Philipsin paneli lienee tältä osin kilpailijoita parempi, vaikkei mustan tasossa parhaille kilpailijoille pärjääkään.

toke
07.11.2009, 19:49
flatpanels.dk

Ainakin tämän Tanskalaisen testin mukaan kalibroidun 9704:n mustan taso oli 0,02 cd/m2 (Local Dimming päällä), mikä on toki Philipsille ennätyksellisen hyvä. Mutta upouudeksi Local Dimming-koneeksi ainakin minulle suuri pettymys, kaiken lukemani hehkutuksen "Kurontappaja-ylistyksen" jälkeen. Toki tuokin on hieman parempi kuin vaikkapa Panasonicin G10-plasmoissa. Mutta silti, Pioneer 9G Kuro-plasmalle mitattiin jo aikapäiviä sitten 0,0031 cd/m2 (HDTVTest), päälle kehut tummien sävyjen erottelusta. Myös Sony X4500:llekin muistaakseni mitattiin parempi mustan taso. Kuten jopa Samsungin EdgeLED-malleillekin, tosin vain se automaattinen himmennys päällä (huijausta, koska kuva himmenee tummissa kohtauksissa aivan liikaa ja ilman himmennystä on normaalia tasoa). Tosin Philipsin testaajien riesana tosin on kenties ollut ko. mallin vaikea säädettävyys (ei manuaalista taustavalon säätöä, omituisia vaihtoehtoja.
digitalversus.com > Philips 46PFL9704H (http://www.digitalversus.com/article-364-6751-53.html) (12. lokakuuta 2009).

Tämän testin mukaan Philips 9704:n mustan taso -ilman Local Dimmingiä mitattuna- on yllättävän huono ja kilpailijoita selvästi jäljessä, ainakin jos lukema on yhtään vertailukelpoinen HDTVTest:n tulosten kanssa: 0.09 cd/m² :(
Eli paneli ei mustan suhteen todellakaan kaksiselta vaikuta, mutta harvapa tuota ilma Local Dimmingiä taitaa katsella(?). Vaikkakin tämän testin mukaan LD:n kanssa tummimmat ja vaaleimmat sävyt menevät tukkoon. Ainakin testikuvalla häiritsevästi näkyen. Mutta siltikin, sekin olisi varmaankin hämärässä huoneessa parempi juttu, kuin noinkin huono mustan taso. Tosin kyllähän perustelukin ainakin jotakuinkin järjelliseltä kuulostaa: "....greys that stay too black and overexposed whites".

Jotenkin tuntuu siltä, että tästä mustan tasosta on tulossa uus megapikselimyyntiartikkeli.

Oletko oikeasti testannut eroa vaikka 0,05:n ja 0,005:n välillä?
Täysin pimennetyssä säkissä eron kyllä huomaa, mutta muissa tilanteissa ei.
Jos esim. käyttää ambilightia, niin mitä välii?

Pari vuotta sitte mustan tasot lcd:ssä oli tyyliin 2-0,5 ja silloin asia oli merkittävä, varsinkin kun kaikissa malleissa ei ole taustavalon säätöä.

sasu70
07.11.2009, 20:22
Tuskimpa sitä "täydellistä" koskaan tulee, mutta kyllä 9704 on tämänhetken parhaimmistoa ja kyllähän siitä extraa saa maksaa. Tuosta HD (hdmi/dvi) (http://img200.imageshack.us/img200/929/img003q.jpg) en ole löytänyt selitystä, miksi huono? liekö jokin kuvanparannus, jota ei saa päältä?

toke
08.11.2009, 00:33
Tuskimpa sitä "täydellistä" koskaan tulee, mutta kyllä 9704 on tämänhetken parhaimmistoa ja kyllähän siitä extraa saa maksaa.
Toisaalta taitaa olla kaikkien varsinaisten merkkien halvimpia lippulaivoja. Ainakin tässä LD-led-luokassa.

HeEBeli
08.11.2009, 12:17
[INDENT]Räpläsin torstaina Tampereen Kalevan Gigantissa juuri tullutta 40" Philips 9704:ää. Aluksi hämmästytti säätöjen minimaalisuus, kunnes hoksasin mennä sinne Home-valikon kautta. Silloin sai jo terävyyttäkin ja hieman muutakin säädettyä.
Osavärien säätöä ei kuitenkaan näkynyt, kuten ei taustavalon manuaalista säätöäkään. Muutenkin osin melko karkeat säädöt (muutama kiinteä vaihtoehto), osin perinteiset (väri, terävyys, kontrasti). Kenties en hoksannut aktivoida jotain Advanced-menua? Ja kenties saisi säädettyä enemmän Service-menun kautta? Eli jos oletusasetukset eivät ole kohdillaan, niin varmasti tulee takkiin kuvahifistien vertailutesteissä, joissa mitataan gammat sun muut.

Asiaa! Osavärien säätö kyllä löytyy: ensin pitää valita värisävyasetukseksi "katselu" ja sen jälkeen piilossa oleva "katselusävy" tms. valikko tulee esiin.
Tämäpä loistava esimerkki myös siitä kuinka paljon testaajat oikeasti säätävät noita laitteita. Esimerkiksi TM oli aikoinaan "löytänyt" ed valikon ja ottanut testiin kuvankin siitä mutta kappas: vertailu oli kuitenkin tehty esiasetuksella "lämmin" joka ei TOSIAANKAAN ole mistään kotoisin.
Philipsin töllöt ovat ehkä hieman monimutkaisia säätää koska ne on yritetty tehdä "tasamaan tallaajan" helpoksi käyttää. Jos parasta kuvaa hakee niin silloin joutuu vähän enemmän töitä tekemään säätöjen suhteen. Esimerkiksi testeissä valitettuja halo-ilmiöitä ei ole kun Natural Motionin ottaa pois päältä. Lisäksi Philipseissä saa aina kaikki kuvanparannukset pois päältä jonka testaajat auliisti kyllä ensimmäisenä tekevät. Omasta mielestäni joillakin "parannuksilla" on kuvaan kyllä iso vaikutus eikä asia ole niin mustavalkoinen että ne pitäisi aina dissata vain sillä että se ei ole "hifiä".

Groke
08.11.2009, 17:18
Mustan tasosta tuli niin pitkästi taas höpistyä, että laitan sen piiloon, koska asia ei suurinta osaa taida juurikaan kiinnostaa ja menee niin pilkunviilaukseksikin:

Jotenkin tuntuu siltä, että tästä mustan tasosta on tulossa uus megapikselimyyntiartikkeli.
Varmaankin asian merkitys on kasvanut, mutta itsestäni kyllä tuntuu, ettei valtaosa kuluttajista edelleenkään välitä mustan tasosta. Moni taitaa katsella televisiota varsin valoisassa tilassa, jolloin ultrahyvä mustantoisto ei ole lähellekään tärkeimpiä tv:n ominaisuuksia.


Oletko oikeasti testannut eroa vaikka 0,05:n ja 0,005:n välillä?
En minä mitään virallisia testejä ole tehnyt, enkä omista mittaria. Kunhan vain olen katsonut televisioita. Joille sitten olen jälkikäteen löytänyt mittaustuloksia netistä. Siksi voin sanoa, että vaikkapa 0,08 cd/m2 on minulle aivan liian huono mustan taso, jotta olisin tyytyväinen. Siis käyttämässäni valaistuksessa. Tämän tason puolittaminenkaan ei saisi minua täysin tyytyväiseksi. Etenkään, jos on pilveilyä ja/tai sinertävää sävyä, vähemmän häiritsevän harmaan sijasta.

Haluan katsella vähintäänkin leffat ja laadukkaat tv-sarjat hämärässä, silloin tummat sävyt erottuvat paremmin ja tunnelma on "teatterimaisempi" ja dynaamisempi (vrt. taustahälyn minimointi musiikinkuuntelussa). Tästä lienee varmaankin yhtä turha vängätä, kuin vaikkapa makuaististini järkevyydestä. :)

DVD Plazallakin on mainittu, että Pioneerin 9G Kuronkaan musta ei ole täydellinen, kuten jo lukema 0,0031 cd/m2 kertoo. Vasta puhdas nolla olisi se täydellinen musta. Tosin käytännössä tuokin varmasti riittää lähestulkoon kaikille, jopa todella hämärässäkin leffoja katsoville. Vain täysin -tai lähes täysin- pilkkopimeässä katsovat löytävät purnaamisen aihetta. 9G-ketjussa on hieman juttua tähän liittyen, mikäli asia kiinnostaa.
Mutta kun "mustan" kirkkaus nouseekin tuosta tasosta vaikkapa 10-kertaiseksi (= 0,03 cd/m2), alkaa tyytyväisten joukko nopeasti harveta, näin ainakin oletan. Tosin vielä tuokin taso lienee useimmille vidiooteillekin täysin katselukelpoinen, kunhan vain nostaa taustavalon tasoa itselleen riittävän korkeaksi. Valtaosalle Pentti Peruskäyttäjistä musta lienee tällöin yhä edelleen se kuuluisa musta, ja hyvä niin.

Yksi olennainen juttu on, että hyvä mustan taso mahdollistaa kuvan kolmiulotteisuuden, luonnollisuuden ja värien aidon toistumisen. Ja huono taas estää. Eli tämä asia ei siis vaikuta ainoastaan niissä pimeissä kohtauksissa.


Täysin pimennetyssä säkissä eron kyllä huomaa, mutta muissa tilanteissa ei.
On olemassa muutakin kuin vain täydellinen pimeys ja supernovan kirkkaus. Kuten esim. "lähestulkoon täysin pimennetty säkki" jne. 9G Kuro-ketjuissakin on juttua siitä, millaisia taustavaloja ihmiset ovat käyttäneet, jotta musta näyttäisi mustalta. Näin siksi että edes Kuron musta ei näytä täysin mustalta jos valaistus on luokkaa "lähestulkoon täysin pimennetty säkki".

Se, mikä on tarpeeksi, lienee varsin yksilökohtaista. Ihmisten aisteissa kun on suuriakin eroja, niin makuaistissa (vrt. supermaistajat), näössä kuin kuulossakin. Osa siis värisokeita ja hämäräsokeita jne. Osaa plasmatelevision kuva häiritsee, osa saa päänsärkyä DLP-tykkien väripyöristä tai ainakin näkee sateenkaari-ilmiön jne. Nämä kaikki ovat todellisia ilmiöitä, joita kaikki eivät havaitse, vaikka kuinka yrittäisivät.Jos esim. käyttää ambilightia, niin mitä välii?
Ambilight ei tee ihmeitä. Mutta 9704:n kanssa -tarpeeksi kirkkaalle säädettynä- se varmaankin on monille hyvä ratkaisu. Mutta osalle Ambilight tuntuu hieman kuin diskopallon käytöltä musiikinkuuntelussa, se siis enemmän häiritsee kuin auttaa (tosin saahan sen yksiväriseksikin). Osa purnaajista varmaankin tottuisi Ambilightiin, mutta osa varmastikaan ei. Suotakoon heille se oikeus. Aniharva kait kuitenkaan täysin pilkkopimeässä katselee.PS.

On olemassa sellaisia Local Dimming-televisioita, jotka sammuttavat ko. alueen kokonaan, jolloin mustan taso on 0 cd/m2. Tätä en edellä huomioinut, koska alueen "sytyttäminen" aiheuttaa pienen viiveen, siksi tätä ilmeisesti nykyään vältellään.
Huonossa toteutuksessa esim. tähtitaivaan himmeimmät tähdet voivat jäädä täysin näkymättä jne. Eli testikuvassa on mustan ja toisistaan erottuvien tummien sävyjen välissä alue, jonka tv näyttää aina täysin mustana. Vaikka ei siis pitäisikään. Lisäksi musta voi näkyvästi "pumpata", mikäli ero on riittävän suuri. Haloilmiökin on pienempi, kun absoluuttisesta mustasta luovutaan. Eli paljon on vielä tekemistä, ennen kuin vaativimmatkin vidiootit saadaan tyytyväiseksi.

Osavärien säätö kyllä löytyy: ensin pitää valita värisävyasetukseksi "katselu" ja sen jälkeen piilossa oleva "katselusävy" tms. valikko tulee esiin...
Toivottavasti tuo mainitaan manuaaleissa tai ainakin erillisellä lapulla televisiota testattavaksi annettaessa. Muuten on suuri riski tasoituksen antamiseksi kilpailijoille (paitsi jos oletussäädöt ovatkin lähellä täydellistä). Useimmat/kaikki "pro-testit" kun tehdään kalibroiduilla televisioilla. Aniharva kuluttaja taitaa osaväritkin mittarin kanssa säätää.

Toisaalta, hyvä että on lapsilta, mummoilta ja Pentti Peruskäyttäjiltä piilossa, koska valtaosa kuluttajista saa tuolla säädöllä todennäköisesti enemän vahinkoa kuin hyötyä (= ruuvataan täysin randomilla, kun ei yhtään tiedetä mitä ne mahtavat olla).

toke
09.11.2009, 01:53
En minä mitään virallisia testejä ole tehnyt, enkä omista mittaria. Kunhan vain olen katsonut televisioita. Joille sitten olen jälkikäteen löytänyt mittaustuloksia netistä. Siksi voin sanoa, että vaikkapa 0,08 cd/m2 on minulle aivan liian huono mustan taso, jotta olisin tyytyväinen. Siis käyttämässäni valaistuksessa. Tämän tason puolittaminenkaan ei saisi minua täysin tyytyväiseksi. Etenkään, jos on pilveilyä ja/tai sinertävää sävyä, vähemmän häiritsevän harmaan sijasta.

DVD Plazallakin on mainittu, että Pioneerin 9G Kuronkaan musta ei ole täydellinen, kuten jo lukema 0,0031 cd/m2 kertoo. Vasta puhdas nolla olisi se täydellinen musta. Tosin käytännössä tuokin varmasti riittää lähestulkoon kaikille, jopa todella hämärässäkin leffoja katsoville. Vain täysin -tai lähes täysin- pilkkopimeässä katsovat löytävät purnaamisen aihetta. 9G-ketjussa on hieman juttua tähän liittyen, mikäli asia kiinnostaa.
Mutta kun "mustan" kirkkaus nouseekin tuosta tasosta vaikkapa 10-kertaiseksi (= 0,03 cd/m2), alkaa tyytyväisten joukko nopeasti harveta, näin ainakin oletan.
Kuulostaa vähän siltä kuin mukana olisi vahvasti teoreettista mutua.
Varsinkin kun valtaosa noista netin mittaustuloksista julkaistaan hyvin epätäydellisellä dokumentoinnilla säädöistä ja eivät siten ole oikein vertailukelpoisia minkään kanssa.

Valtaosa mittareista (<1000€) ei yleensä pysty kunnolla mittaamaan alle 0,2 cd/m2. Sitten löytyy nuo muutamat Minoltat ja Macmit, jotka maksavat viisinumeroisia summia, joita hyvin harvoissa testeissä käytetään.

Asialinja on nykyään tätä:
http://www.hometheatermag.com/flat-panels/lg_47lh90_lcd_hdtv/index4.html
"The LEDs didn’t seem to shut off completely when displaying a full black field—the Minolta LS-100 light meter read 0.001 foot-lamberts, and the screen didn’t disappear completely black in the studio’s black-hole testing room. Still, the Minolta CS-200 colorimeter couldn’t read the black field’s luminance during calibration, so I had to crank the backlight just for that reading."

Ja jos nyt sitten vähän laskeskelee, niin pelkkä kuun valo nostaa paneelin kirkkauden yli 0,01 cd/m2:n, joten jos jotain valoa jossain on, niin eroa ei erota.

Ja miksi pitäisikään? Silmä erottaa kontrastia, joten riittää, että mustan taso on parituhatta kertaa valkosta matalempi. Ei sen mustempaa mustaa silmä erota.

Jos nyt sulla on semmonen fiilis, että tosiaankin 0,04 cd/m2 on liian kirkas, niin kannattaa lainata mittari joltain kaverilta. Ettei vaan olis töllön säädöt niin, että mustan taso onkin vaikka jotain 0,4 cd/m2. Eihän toi heitto vaadi kun sen että jossain on "pc-taso"/"broadcast-taso" väärin.

Tai sitten sytyttää sen yhden watin yövalon...

Groke
09.11.2009, 15:57
Toke, en tiedä trollaatko vain, mutta vastaan silti. Olen aina säätänyt kaikki televisioni ja monitorini niin, että saan maksimaalisen mustan tason. Ja sitten tarvittaessa olen jonkunlaisen kompromissin tehnyt, mikäli tummista kohtauksista ei saa mitään selvää. Se ei ole mitenkään vaikeaa.

Osa ihmisistä on punavihersokeita, osa hämäräsokeita, osa saa DLP-tykeistä päänsärkyä tai ainakin näkee ns. sateenkaari-ilmiön, plasmojen fosforiviive voi pilata katselukokemuksen jne. Eli ihmisten näkökyvyissä on aikuisten oikeasti todella suuria eroja. Aivan kuten kuulossa, makuaistissa (vrt. supermaistajat) ja kaikissa muissakin aisteissa. Niin se vain on, eikä asia tappelemalla muuksi muutu.

Olen vain niissä tavallisissa näkötesteissä käynyt, niissähän ei hämäränäkökykyä mitata. Itse veikkaisin sen olevan vähintäänkin keskimääräistä tasoa, koska ei ole ollut ongelmia hämärässä liikkumisen suhteen (siis sen enempää kuin muillakaan).
Itselleni vaikkapa tuo likimain 0,04 cd/m2 näkyy mustan sijaan harmaana, mikäli valaistus on melko hämärä (provoamasi yhden watin tuikku kyllä tarkoittaisi jo lähes pimeää, jolloin 9G Kurokaan ei näyttäisi täysin mustalta). Jos useammassa testissä ympäri nettiä on yhden kymmenyksen tarkkuudella sama lukema vaikkapa Sony W5500:n suhteen, niin oletan lukeman pitävän ainakin suurinpiirtein paikkansa, vaikka en itse mittaria omistakaan. Tai ainakin se on kutakuinkin vertailukelpoinen muihin testattuihin. En osaa sanoa, mikä lukema (cd/m2) olisi juuri minulle riittävän hyvä. Olisi kyllä mielenkiintoista testata. Tulen joka tapauksessa mainitsemaan seuraavasta televisiostani, että mitä mieltä olen mm. sen mustan tasosta. Olipa se sitten Philips, Samsung tai joku muu.

Kuunvalolaskusi näkisin kyllä oikein mielelläni :)

toke
09.11.2009, 22:48
Kuunvalolaskusi näkisin kyllä oikein mielelläni :)
Jaahas,
No oletetaan, että töllöstä 4m:n päässä on philipsin 2W:n ledilamppu.
Sen valoteho on ehkä noin 12cd.
4m:n päähän se tekee 0,06 cd/m2.
Jos töllön pinta heijastaa 5% valosta katselukulmaan nähden, niin paneelin pinnan kirkkaus nousee siis 0,003 cd/m2. Eli siis tuplaa Kuron pohjakirkkauden.
Jos katselutila ei ole musta säkki, niin valon heijastukset pinnoista nostaa valon määrää vielä hieman lisää.

Täydenkuun valo on 0,27 luxia. Tämä kun jaetaan piillä ja käytetään taas tuota 5%:n heijastusta, saadaan 0,004 cd/m2 eli taas Kuron pohjakirkkaus tuplaantuu.
Ja tämäkin siis mustassa säkissä ja molemmissa tilanteissa pohjakirkkaus nousee moninkertaisesti, jos valolähde on lähellä paneelin normaalia (jossa myös katsoja lienee), kun siihen suuntaan paneeli heijastaa eniten ja varsinkin jos paneeli on mallia "glossy".

Nämä laskelmat vois sit joku fysiikkaa syvällisemmin ymmärtävä tarkistaa... ;)

Joka tapauksessa jos laskelmat ei menny ihan päin mäntyä, niin niiden pitäisi osoittaa suuruusluokat joista puhutaan.
Nyrkkisääntönä siis vois yhä pitää, ettei alle 0,05 cd/m2:n tasoilla ole väliä, jos tilassa on jotain valoa. Eikä pimennetyssäkään, jos seinät ovat vaaleat.
Jos nyt sitten on pakko töllöä katsoa pimennetyssä mustassa säkissä, niin sitten pienemmästä tasosta on hyötyä.
Hyvä kysymys voisikin olla, että maksanko töllöstä tuplahinnan vai laitanko yhden lampun päälle? Molemmissa tilanteissa kuvan havainto pysyy samana.
Joskin moni voi pitää nykyisten töllöjen kirkkautta valkoisessa päässä häiritsevän häikäisevänä säkkipimeässä. Tähän tietysti on ratkaisuna säätää huiput vaikka 300cd/m2 päiväkäyttöä varten ja vaikka 50cd/m2 säkkipimeään...

toke
10.11.2009, 00:41
Jos useammassa testissä ympäri nettiä on yhden kymmenyksen tarkkuudella sama lukema vaikkapa Sony W5500:n suhteen, niin oletan lukeman pitävän ainakin suurinpiirtein paikkansa, vaikka en itse mittaria omistakaan. Tai ainakin se on kutakuinkin vertailukelpoinen muihin testattuihin.
Mitkähän mahtaa olla ne W5500:n viralliset säädöt, joilla kaikki noi samat tulokset saa?

cud
12.11.2009, 17:43
Tänään tuli Expertin mainos missä oli Philipsin 8664 malli 1590€ hintaan. Onko kellään kokemusta tästä mallista? Olisiko se hyvä vaihtoehto 86x4 ja 9664 malleille? Hinta on kuitenkin suunnilleen sama kuin 9664 ja siinä tapauksessa luulen että 9664 on parempi, paitsi jos 8664 mallilla on joku iso etu joka ei käy heti ilmi. 8664 mallissa on LED-taustavalo, valitettavasti ei LEDPro, joten ehkä se kuluttaa vähemmän sähköä kuin ne muut mallit, mutta muuten en tiedä mikä olisi sen etu niihin. Huono puoli on kuitenkin 40" verrattuna muitten 42" ja se isompi koko on aika optimaalinen meidän kämppään. Välillä olen harkinnut 46/47" mutta silloin hinnatkin nousee liikaa ja valitsen mielummin pienempi ja laadukkaampi kuin hieman isompi.

Kävin vertaamassa Philipsin sivuilla ja ainakin sen perusteella toi 9664 on selvä valinta kun hintakin on jopa alempi, riippuen kaupasta. Ainut mahdollinen etu mitä itse keksin oli juuri sähkönkulutus joka on Philipsin mukaan on noin puolet 8664 mallissa verrattuna 9664 malliin. Jos hinta olisi noin 300-400€ halvempi niin toi 8664 voisi olla järkevämpi osto mutta tuohon hintaan en oikein keksi perusteluja. Eli tuo 8664 tuntuu olevan väliinputoaja joka ei ole tarpeeksi hyvä hintaansa nähden, ainakaan jos huomioi mihin hintaan saa paremmat mallit muista kauppoista. Ei edes tuo alempi sähkönkulutus vaikuta tarpeeksi paljon että se säästö vaikuttaisi kovin paljon päätöksentekoon. Meidän käytössä laskin että säästö olisi noin kymppi vuodessa.

toke
14.11.2009, 17:00
Ledit kestää pidempään ja säilyttää kirkkautensa paremmin kuin loisteputki.

toke
14.11.2009, 21:20
Niin ja leditöllössä ei juurikaan haittaa, jos muutama ledi sadoista sammuu, mutta loisteputkitöllö on entinen, jos joku muutamasta putkesta koslahtaa.

cud
17.11.2009, 23:06
Teknisillä on nyt 9704 malli verkkosivuillaan hintaan 1995€. Minulla toi 2000€ on kipuraja, joten nyt toi 9704 pääsi takaisin mun listalle, vaikka olin jo laskenyt sen pois liian kalliina. Pitää käydä katsomassa jospa löytyisi jopa hyllystä, ja ehkä tehdä kaupat..

cud
21.11.2009, 22:44
Sain viimein telkkarin tilattua. Vaikea päätös oli, valinta oli loppupelissä 9664 ja 9704 välillä, mutta koska koko olisi jäänyt 40" 9704 mallissa, niin päätin ostaa 47" 9664, vaikka alunperin oli 42" mielessä. Katsomisetäisyys on melkein 6 metriä, joten 42" oli melkein ehdoton minimi. Sain toi 47" halvemalla kuin 40" 9704, se helpotti valintaa. Tavallaan vaikein päätös oli tyydynkö 42" mutta koska ajettilin pitää tätä telkkaria monta vuotta, niin päätin ostaa isoin mihin on varaa. Toivottavasti tein hyvän päätöksen ja en joudu katumaan sitä. Luulen että tällä mallissa ja koolla niin se riski on pienin mahdollinen meidän tapauksessa.

HeEBeli
21.11.2009, 23:05
Sain viimein telkkarin tilattua. Vaikea päätös oli, valinta oli loppupelissä 9664 ja 9704 välillä, mutta koska koko olisi jäänyt 40" 9704 mallissa, niin päätin ostaa 47" 9664, vaikka alunperin oli 42" mielessä. Katsomisetäisyys on melkein 6 metriä, joten 42" oli melkein ehdoton minimi. Sain toi 47" halvemalla kuin 40" 9704, se helpotti valintaa. Tavallaan vaikein päätös oli tyydynkö 42" mutta koska ajettilin pitää tätä telkkaria monta vuotta, niin päätin ostaa isoin mihin on varaa. Toivottavasti tein hyvän päätöksen ja en joudu katumaan sitä. Luulen että tällä mallissa ja koolla niin se riski on pienin mahdollinen meidän tapauksessa.

Pistähän kommenttia kun töllön saat! :thumbsup:

sasu70
22.11.2009, 16:58
Philips launches 9704 LED Pro televisions in the UK (http://www.engadget.com/2009/11/20/philips-launches-9704-led-pro-televisions-in-the-uk/) Briteille tyyriimpi Pro-malli, mutta ei ihan auennut, mikä siinä noin paljon maksaa!? "40-incher running £1,799 (around $2969) and the 46-inch model costing £2,499 (about $4,124)."

hkj
22.11.2009, 17:05
Philips launches 9704 LED Pro televisions in the UK (http://www.engadget.com/2009/11/20/philips-launches-9704-led-pro-televisions-in-the-uk/) Briteille tyyriimpi Pro-malli, mutta ei ihan auennut, mikä siinä noin paljon maksaa!? "40-incher running £1,799 (around $2969) and the 46-inch model costing £2,499 (about $4,124)."

Pro se on Saksassakin ja ainakin speksit näyttävät 100% samanlaisilta ja ovh. puntina halvempi kuin mitä euroina (1799£ ~ 2000€ - 2499£ ~ 2780€).

http://www.consumer.philips.com/c/televisions/9000-led-pro-series-40-inch-full-hd-1080p-digital-tv-40pfl9704h_12/prd/gb/

http://www.consumer.philips.com/c/fernsehgeraete/9000er-led-pro-serie-40-zoll-102-cm-fernsehgeraet-m.-dvb-t-c-full-hd-1080p-40pfl9704h_12/prd/de/

Kiila
22.11.2009, 17:38
Ei kait tuossa mitään sen kummempaa Pro:ta ole. LED Pro on Philipsin nimi taustavalo ledeille ja Local Dimmingille. Uutinen tuo on kai siksi, että aiemmin Briteille ei ole ollut tarjolla kuin 40" ja nyt sitten tulevat muutkin koot. Eikä noissa hinnoissakaan ole mitään outoa, OVH hinnat on aina melko kovia ja Suomestakin noita saa alle OVH:n. Ja maksaahan Samsungin 55" UE55B7070 laitekin Stockalla ~3300€ vaikka on "vain" edge led.

Jos joku haluaa ihmetellä 40" 9704:sta niin Stockalta sellainen löytyy ja vieläpä mukavasti perätysten Samsungin UE40B8050:n kanssa ja seurana muitakin parempia malleja. Olen nyt pariin kertaan nähnyt tuon 9704:n (40" ja 46") ja olen oikeastaan jo pudottanut sen hankintalistalta. En pitä laitteen ulkonäöstä (tuo alumiini on jotenkin muovisen näköinen luonnossa) ja Samsungin mustat kehyset ovat paljon paremman näköiset. Mattaruutu häviää mielestäni selvästi Sampan kiiltävälle. Lisäksi kummallakaan kertaa kuva ei ole vakuuttanut, vaikka tuskin on ollut parhaassa kalibroinnissa. Sampan 7070 ja 8050 mallien kuva on ollut paljon mukavampaa katseltavaa, harmi vaan että ovat edge led malleja.

Sampan uusia LD malleja odotellessa (46" 9704:ssä on muuten 224 LD aluetta kun taas B8500:ssa niitä on vain 160)...

cud
25.11.2009, 23:48
Pistähän kommenttia kun töllön saat! :thumbsup:

No niin, tänään se sitten tuli! Helppo oli asennus ja käyttöönotto. En ole hirveesti telkaaria ehtinyt säätää mutta en ole myöskään huomannut aihettakaan. Kuva on uskomaton! En ole aijemmin ymmärtänyt miten telkkarikuva voi olla 3D mutta nyt ymmärrän. Elokuvat, esim Deja Vu, näyttää ihan uskomattomilta vaikka ne ovat SD.

Kanavien välillä on muuten iso ero. YLE:n kanavat ovat huippulaatua, tuntuu HD-kuvalta, mutta Nelonen, Sub ja Jim ovat aika syvältä verrattuna YLE:n kanaviin. Tosin, ihan katseltavaa kuitenkin. Ei mitään pahoja artefakteja tai virheitä.

Sisäinen viritin ei ole paras mahdollinen ja Maximumin digiboksi parantaa kuvanlaatua entisestään. Digiboksin kautta Nelonenkin on ihan YLE:n tasoa, eli todella hyvä. En näe syytä hankkia HD-kanavia kun laatu on näin hyvä.

Kaupoissa en ole nähnyt näin hyvää kuvaa missään telkkarissa. Lähin taitaa olla Samsungin 55" 7070 malli mutta sekin jää kakkoseksi. Tosin pitää muistaa että vertaan kaupan kuvaa oman telkkarin kuvaan kotona. Voi olettaa että kuva on täällä parempi joten ehkä ei ole oikein verrata.

Olen kuitenkin iloinen että satsasin enemmän ja ostin tää 9664 eikä pihistänyt ja ostanut joku 8000-sarjan telkkari. Oli myös hyvä että ostin 47" koska 42" olisi ollut liian pieni.

Philips valitsin koska siinä on Ambilight, mikä on aivan mahtava, ja hyvät kaiuttimet. Ne ovat paljon paremmat kuin vanhan Grundig CRT:n kaitsarit. Mun mielestä ei mikään huono arvosana taulutelkkarille.

NetTV on ehkä hieman tahmea mutta kyllä sitä voi käyttää. DLNA verkkolevy löytyy ja viedot toistuu. Vanhat DivX hieman nykii mutta ei uudemmat. Valitettavasti se pysty toistamaan Canonin AVI videot suoraan.

Ei nyt tule heti mieleen mitään muuta kerrottavaa mutta upea telkkari se kyllä on. Niin, ainut moite on se että kaukosäädin hajosi kun avasin patteriluukun. En tiedä väänsinkö vahingossa liian paljon mutta kuului naksahdus ja nyt siellä sisällä on joku irtopala joka pitää ääntä kun sitä liikuttaa. Kake toimii kyllä mutta ääni ärsyttää. Ehkä oli mun moka mutta huonosti suunniteltu jos noin herkästi voi mennä rikki. Jos saisin sen palan pois niin olisi kake kunnossa koska sen toimintaa, edes patteriluukun, se ei vaikuta. Eli jos hankitte tämmöisen niin varokaa kun väännätte sen auki koska se menee herkästi rikki.

Sähkönkulutus oli myös positiivinen ylläri. Sain sen säädettyä samalle tasolle kuin vanha 32" CRT, eli noin 100W. Mittari on halpa paska, joten en tiedä kuinka tarkka se on mutta samalla mittarilla mittasin sen vanhankin kulutuksen, joten ne arvot voi kai verrata suht tarkasti.

OJay
26.11.2009, 03:11
Samanlaisia kokemuksia täälläkin samasta TV:stä, siis 47PFL9664:sta. Nyt viikon verran tuota katselleena olen todella tyytyväinen ostokseeni ja siihen että valitsin 47" enkä 42". Ulkonäöltään tv on tyylikäs ja melko ohut. Ohuudesta huolimatta television omat kaiuttimet ovat itseasiassa aika hyvät, mikä on harvinaista uusimmissa LCD-telkuissa.

Kuva on todella hyvä ja tarkka vaikka katseluetäisyys on vain noin 2,5m. Enimmäkseen olen katsellut perus SD-materiaalia, mutta myös Nelonen HD:ta, pari DVD:tä ja HD-leffaa. Olen käyttänyt television omaa viritintä, joka on mielestäni varsin riittävä. Mustan taso on yllättävän hyvä ja kuva on 3D:mäinen.

Liiketoisto on todella sulavaa ja tarkkaa kun Perfect Natural Motion ja 200hz on päällä. Tämä ylisulavuus kuitenkin häiritsee esim. elokuvia katsellessa, jolloin olen Perfect Natural Motionin laittanut pois päältä. Kuitenkin urheilua ja Top Gearia katsoessa PNM on muy bueno ominaisuus! ;)

Plussaa tulee myös Ambligihtista, joka parantaa katseluelämystä entisestään! Kokeilin pitää Ambilightia pois päältä vähän aikaa, mutta ei mennyt kauaa kun halusin sen takaisin päälle. Jonkunverran olen käyttänyt televisioa myös läppärin näyttönä eikä input lagia ole ollut havaittavissa kunhan vaan pitää PNM:n pois päältä. Kaukosäädin on varmasti paras mitä olen käyttänyt, todella laadukkaan oloinen ja painava ja istuu hyvin käteen.

Jos jotain negatiivista sanottavaa nyt pitäisi keksiä niin television menu tuntuu jotenkin hitaalta ja vähän tökkivältä. Pitäisi kokeilla auttaisiko uusin päivitys asiaa. NetTv:tä en ainakaan vielä ole saanut langattomasti yhdistettyä nettiin.

toke
26.11.2009, 09:26
Mittari on halpa paska, joten en tiedä kuinka tarkka se on mutta samalla mittarilla mittasin sen vanhankin kulutuksen, joten ne arvot voi kai verrata suht tarkasti.
Jos mittari ei ole luotettava, niin edes saman laitteen mittauksia ei voi verrata toisiinsa. Jos laite käyttää korjaamatonta hakkurivirtalähdettä voi huono mittari näyttää mitä tahansa maan ja taivaan väliltä eri mittauskerroilla.
HIITin pikatesti kuluttajamittareista auttaa alkuun.

cud
26.11.2009, 10:24
Jos mittari ei ole luotettava, niin edes saman laitteen mittauksia ei voi verrata toisiinsa. Jos laite käyttää korjaamatonta hakkurivirtalähdettä voi huono mittari näyttää mitä tahansa maan ja taivaan väliltä eri mittauskerroilla.
HIITin pikatesti kuluttajamittareista auttaa alkuun.
Mulla on parempi mittari, pitää kokeilla sitä, siinä on vain huonompi näyttö, joten arvojen lukeminen on hankalampaa kun mittari on huonossa paikassa. Nuo mitatut arvot ovat yllättävän matalat ja siten voi olettaa ettei ne pidä paikkansa. Jos siinä olisi LED-taustavalo voisin uskoa niihin mutta perus LCD tuntuu hieman optimistiselta. Tosin olen säätänyt kontrastin alas ja kirkkaus ylös, ja juuri kontrasti vaikutti paljon sähkönkulutukseen, kun taas kirkkaus ei juurikaan. Telkkarin virransäästöasetuksilla kulutus oli noin 150W mutta omilla säädöillä sain sen jopa alle 100W. En ole vielä ehtinyt kokeilla kunnolla, toi oli vain nopea testi missä mennään. Viikonloppuna pitää leikkiä lisää.. ;)

Edit: Mulla on siis molemmat Clas Ohlsonin mittarit, sekä se hyvä (EMT707CTL) että se huono (PM300). Alustavasti käytin toi huonompi PM300 koska siinä on parempi näyttö josta näkee selvemmin. Voin vielä kokeilla sillä toisella mutta kyllä ne tähän asti ovat antaneet suurinpiirtein samat arvot kun olen mitannut.

Super-J
26.11.2009, 17:10
Tosin olen säätänyt kontrastin alas ja kirkkaus ylös, ja juuri kontrasti vaikutti paljon sähkönkulutukseen, kun taas kirkkaus ei juurikaan.

No tuossahan se selitys piileekin: Philipseissä kontrastisäätö vaikuttaa kontrastin lisäksi taustavaloon, kirkkaus sen sijaan säätää vain ohjelmallisesti kuvadatan "kirkkautta" eikä vaikuta lainkaan taustavaloon. Eli kun olet säätänyt kontrastin tarpeeksi alas niin taustavalo on minimissään jos muita asiaan vaikuttavia kuvanparannuksia yms ei ole käytössä.

Kiila
26.11.2009, 18:46
AVForumsin 9704 threadista poimittua:

LED backlight bleed:
http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/1085200-philips-lcd-2009-series-9604-9664-9704-part-2-a-44.html#post10904853

Katselukulman vaikutus 2 metrin päästä ja 1 metri sivuun sweet spotista:
http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/1085200-philips-lcd-2009-series-9604-9664-9704-part-2-a-46.html#post10914105

Spekulointia onko L paneli (LCD Sharp D3LA33L 40) parempi kuin Y paneli (LCD Sharp D3LA33Y 40):
http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/1085200-philips-lcd-2009-series-9604-9664-9704-part-2-a-46.html#post10918380

Kirjoittaja Razoola mainitsi olevansa Suomesta, jos kirjoittelee täälä niin nimmari on ainakin eri. Jos tuossa paneli asiassa on jotain perää niin kannattanee tutkia ennen laitteen ostamista, omaa kokemusta minulla ei tästä ole.

cud
27.11.2009, 11:00
Eilen tuli testattu DLNA:n toimivuutta Buffalon NAS-levyltä. Levy on kiinni telkkarissa Buffalon WLI-TX4-AG300N Ethernet/WLAN adapterilla, siis telkkari, digiboksi ja NAS-levy ovat kaikki siinä kiinni, eli teoriassa siirtonopeus pitäisi olla 100 Mbit/s. Itse tietokone on sitten WLAN:in kautta yhteydessä mutta sieltä siirrän vain NAS-levylle tai sitten digiboksista tietokoneelle, eli itse tietokone ei ole mediapalvelimena enää.

Videot mitä testasin toimivat hyvin. Testasin vain Mpeg2 ja DivX koska muut formaatit olivat vielä tietokoneella. Tulen siirtämään kaikki NAS-levylle ja hankin toisen Buffalon JustStore USB-levy joka saa näppärästi siihen NAS-levyyn jatkeeksi, eli siitä tulee 1 TB + 1 TB. Viikonloppuna kokeilen myös muita formaatteja, esim VMW ja mitä nyt löytyy.

Videoitten laatu oli hyvä, yllättävän hyvä koska ne näyttävät paljon paremmilta kuin tietokoneelta, ja toisin kuin olen kokeillut tehdä saman digiboksin kautta (Maximum), en saanut telkkaria kaatumaan. Eli toimii paremmin kuin Maximumin digiboksi tässä asiassa, koska sillä on tapana kaatua kun yrittää kelata videoissa eteenpäin. Ehkä bittivirta ei ehdi mukaan kun WLAN on niin hidas. Toi Maximum vaatii tietokoneen (VNC hoitaa koodekkia) kun taas Philipsille riittää verkkolevy mediapalvelimella (DLNA-tuki).

Videot avautui telkkarin kautta nopeasti ja toimi hyvin mutta kun yritin kelata eteenpäin niin se toimi hieman oudosti. Oli vaikea hallita sitä mutta ei ole mikään iso juttu, ei sentään kaadu ja vaadi buuttausta.. Musiikkia en huomannut kokeilla mutta kuvat toimivat myös hyvin vaikka kesti ehkä hieman liian kauan avata ja siirtyä kuvasta toiseen. Syy ei ole pelkästään telkkarin vaan myös NAS-levy hidastaa sitä. Ehkä toimisi nopeammin USB:in kautta. Sitä pitää kans kokeilla. Eli kuvien selailu oli tuskaista kun oli paljon turhia kuvia mitä haluttiin skipata mutta kuvat näyttävät hyviltä. Esimerkiksi verrattuna siihen kun digiboksin kautta katsoo niitä vanhalla CRT telkkarissa, niin kuvan on paljon parempi koska silloin ne venyivät ja resoluutio oli surkea.

Alunperin hankin toi Maximum digiboksi sen takia että saisin omat videot streamattu telkkariin mutta se ei koskaan toiminut tarpeeksi helposti ja luotettavasti. Oli myös ongelmia äänen syknronoinnin kanssa ja sitä ongelmaa en ole huomannut vielä Philipsin kanssa. Se vaati myös että tietokone on päällä ja se haittasi käyttöä. Nyt riittää että NAS-levy on päällä ja se helpottaa käyttöä erittäin paljon. Buffalossa on automaattinen käynnistys mutta se ei taida toimia telkkarin kanssa vaan ainoastaan tietokoneiden kanssa.

Nyt toi mediapalvelin/telkkari yhdistelmä toimii kuten olin alunperin sen halunnut toimivan silloin kun hankin eka digiboksi vuonna 2005. Helppokäyttöinen ja vaikka on hieman hidas, niin kuitenkin ihan käytettävissä. En ole siis käyttänyt sitä WLAN:in kautta ja voin kuvitella että se on tuskallisen hidas koska se on jo tarpeeksi hidas vaikka on kaapelilla kiinni. Telkkarin omaa WLAN:ia en tule käyttämään, tai testaamaan, koska muu verkko on N-standardin mukaan ja telkkari on G, joten se hidastaisi muuta WLAN verkkoa.

toke
27.11.2009, 14:03
Alustavasti käytin toi huonompi PM300 koska siinä on parempi näyttö josta näkee selvemmin.
Mul on kans toi klasun tarkempi ja cost control. Käytän niitä jatkojohdon kanssa, niin on helpompi lukea. Ja kun kyselin HIITtiläisiltä, niin tekivät testinsä vain yksittäisillä mallikappaleilla, joten maanantai/perjantaikappaleeroa voi olla aika paljonkin näissä halvoissa. Esim. mulla noiden mittareiden ero on yli 10%, vaikka testin mukaan eroa ei juurikaan pitäisi olla, kun molemmat ovat niin tarkkoja. Toisaalta pidän niitä usein päällekkäin ja laitan sitten muistiin keskiarvon, jos tarvii.

cud
28.11.2009, 02:48
Tänään tuli vähän leikittyä telkkarin kanssa ja esim surffasin netissä NetTV:n kautta. Hidasta se on mutta onnistuu kuitenkin. Telkkarin käyttöjärjestelmä on muuten Linux 2.6.x ja selain on Opera.

Mediapalvelin hieman tökkii mutta se ei ole telkkarin vika, vaan Buffalo NAS-levy ja sen mediapalvelin joka ei aina meinaa herätä kun sitä haluaa käyttää. Kestää myös ennen kuin se löytää kaikki tiedostot.

Koitin muttaa kuvan asetuksia mutta puusilmä kun olen, niin huomannut mitään suurempaa eroa. Jos PNM oli täysillä niin kuva tuntui ehkä hieman levottomalta mutta ei kuva kärsinyt kovin paljon siitä että otin sen pois. Enemmän tuntuu kanava ja ohjelma vaikuttaa kuvaan kuin asetukset.

Yllättävän hyvä kuva vaikka minulla on kontrasti ihan pohjassa. Tämä vaikuttaa suuresti virrankulutukseen mutta minun mielestä kuva on silti ok, muuten en tietenkään niin tekisi.

Demotilassa voi verrata miten eri asetukset vaikuttavat ja kun samalla on kulutusmittari kytkettynä, oli helppo verrata niitä. Mun oma asetus kuluttaa alle puolet siitä mitä toi "Eloisa" asetus kuluttaa. Mun asetus kuluttaa jopa 30% vähemmän kuin "Virransäästö" asetus. Ainakin toi "Eloisa" on liian kirkas minun silmille. Pitää jatkaa testaamista huom.. eiku myöhemmin tänään siis..

Force
30.11.2009, 00:12
Itsellä todennäköisesti tilaukseen menossa tuollainen 9704H -mallin tv (toivottavasti L). En tiedä mikä on toimitusaika, mutta maahantuojan mukaan on myyty yli odotusten tänä vuonna televisioita.

42PFL9703H-mallista hyvää kokemusta.

9703 kärsii samaisesta Avforums.com/Razoola'n mainitsemasta "pesty kuva" -efektistä kuin 9704, mutta 9703:lla se on tietääkseni voimakkaampaa. Onko kenelläkään tarkempaa informaatiota/näköhavaintoja tästä?

Havaintoja kaivataan!!
Ne jotka erottavat muilla merkeillä ja muissa kuin Philipsin DNM/PNM tekniikan omaavissa tv:issä nykimistä (jos kysymys meni perille, niin vastauksia kiitos!):
- Vilkkuuko 9704-sarjan koneilla LCD-ruudulla puhtaita R/G/B-värejä, kuten 9703-malleilla?

cud
30.11.2009, 15:15
Havaintoja kaivataan!!
Ne jotka erottavat muilla merkeillä ja muissa kuin Philipsin DNM/PNM tekniikan omaavissa tv:issä nykimistä (jos kysymys meni perille, niin vastauksia kiitos!):
- Vilkkuuko 9404-sarjan koneilla LCD-ruudulla puhtaita R/G/B-värejä, kuten 9703-malleilla?
Eilen huomasin lievää nykimistä, tai ainakin kuvittelin niin, yhdessä ohjelmassa. Ei niin paha että se ärsyttäisi kuitenkaan. Suuret kameraliikkeet aiheuttavat hieman levottomuutta kuvassa jos PNM on medium asennossa mutta ei sekään paha. Pitäisi olle vanha CRT vieressä jotta voisi verrata.

Force
30.11.2009, 17:46
Eilen huomasin lievää nykimistä, tai ainakin kuvittelin niin, yhdessä ohjelmassa. Ei niin paha että se ärsyttäisi kuitenkaan. Suuret kameraliikkeet aiheuttavat hieman levottomuutta kuvassa jos PNM on medium asennossa mutta ei sekään paha. Pitäisi olle vanha CRT vieressä jotta voisi verrata.

Esim tänään nyt hämärässä näin autolla ajaessa uuden auton perävalot (punaiset LED-valot) ja katsoessa auton vasemmasta takarenkaasta perävalojen kautta supernopeasti ohi auton oikean yläkulman näkyi selvästi samaiset punaiset valot 7-10 kertaa selkeinä ilmassa.
Johtuuko tämä siitä, että auton LED-valoja käsittelee jokin piiri, joka päivittää LEDejä jonkin Hz taajuudella, vai mitähän tässä oikein on takana. Samaa ilmiötä en näe esim LED taskulamppujen valosta, joissa ei ole mitään piiriä käytössä, mistään muusta mm halogen-valoista.

Luulen, että TV:issä on käytössä vastaava LED-vilkutusteknologiaa ja uskon, että valodiodi saadaan sen avulla palamaan kirkkaampana. :eek:

toke
01.12.2009, 02:04
Esim tänään nyt hämärässä näin autolla ajaessa uuden auton perävalot (punaiset LED-valot) ja katsoessa auton vasemmasta takarenkaasta perävalojen kautta supernopeasti ohi auton oikean yläkulman näkyi selvästi samaiset punaiset valot 7-10 kertaa selkeinä ilmassa.
Johtuuko tämä siitä, että auton LED-valoja käsittelee jokin piiri, joka päivittää LEDejä jonkin Hz taajuudella, vai mitähän tässä oikein on takana. Samaa ilmiötä en näe esim LED taskulamppujen valosta, joissa ei ole mitään piiriä käytössä, mistään muusta mm halogen-valoista.
Luulen, että TV:issä on käytössä vastaava LED-vilkutusteknologiaa ja uskon, että valodiodi saadaan sen avulla palamaan kirkkaampana. :eek:
Eiköhän autoissa valoja vilkuteta virran säästämiseksi sekä lamppujen eliniän kasvattamiseksi ja töllöissä taas sulavemman liikkeen aikaansaamiseksi. Musta kuva oikeiden välissä kun vähentää verkkokalvolle kaikumaan jäänyttä signaalia ja siten vähentää häntimistä. Ja tästä sitten tämä termi 100/200Hz.
Vaikea uskoa, että valovoima nousisi lamppua pois päältä laittamalla.

cud
01.12.2009, 12:57
Testasin eilen se parempi mittari ja selvin ero oli että se näyttää 0 W kun TV on pois päältä kun taas se toinen näyttää aina 6 W. Muuten ei ollut mitään isompia eroja kulutuksessa. Kulutus vaihtelee 90 W ja 170 W välillä, keskiarvo on noin 120-130 W, en ole vielä tarkistanut, joten se on pelkkä arvailu. Ei kuitenkaan paha tämänkokoiselta (47") telkkarilta kun ei ole LED-taustavalo.

Ok, pakko korjata näitä lukuja. Huomasin että minulla oli eri kontrasti riippuen katsonko digiboksin kautta vai suoraan. Eli kulutus ei oikeesti vaihtele noin paljon kun katson vain digiboksin kautta ja vertasin äsken eri kanavia hetken ja sain lukemia 100-120W, eli keskiarvo oli 110W paikkeella. Säädin siis kontrasti samaksi molemille. Minulla on siis aika matala toi kontrasti, 60, joka on minun mielestä sopiva. Pitää vielä kokeilla muitten käyttämät säädöt, jospa ne olisi paremmat kuin omat, jotka ovat vain nopeasto kokeiltuja.

Liesituuletin
01.12.2009, 14:44
Tässä nyt hetken foorumia selatessani en löytänyt juurikaan tietoa tästä Philipsin 5000-sarjan 26" full hd lcd telkkarista. Muutama postaus kuvasuhteista ja that's it.

Osaisiko joku siis kertoa tämän television kuvan laadusta jotain? Tai jopa antaa linkkivinkkiä arvosteluihin? Itse en niitä yhtään löytänyt.

Hakusessa ollut jo pitkään 26" full hd lcd. Vaihtoehdot ovat vain vähissä. Eräällä tutulla on 27" LG full hd lcd näyttö/tv, mutta se oli kyllä minulle pettymys.

Force
10.12.2009, 03:24
Eiköhän autoissa valoja vilkuteta virran säästämiseksi sekä lamppujen eliniän kasvattamiseksi ja töllöissä taas sulavemman liikkeen aikaansaamiseksi. Musta kuva oikeiden välissä kun vähentää verkkokalvolle kaikumaan jäänyttä signaalia ja siten vähentää häntimistä. Ja tästä sitten tämä termi 100/200Hz.
Vaikea uskoa, että valovoima nousisi lamppua pois päältä laittamalla.
Huomasin tuosta auton valoasiasta sen verran, että joka autoissa nuo ledit eivät vilku silmille nähtävästi.

Mm etsiessäni faktoja löytyi googlella jotain havaintoja että jotkin tehokkaat diodit kuumenevat muutaman minuutin käytön jälkeen ja siitä johtuen sitten hieman himmenevät (silmin havaittavissa). Paha sanoa onko tämä se tekniikka jota käytetään telkoissa. Tämä nyt on vain havaintoihin nojautuvaa spekulointia. :rolleyes:

sasu70
10.12.2009, 15:56
9704 en ole löytänyt varmistusta DLNA 1.5 ominaisuudesta. 8000-sarjassa ei foorumeiden mukaan ole (kuin 1.0).
Äänen (5.1 ja AC-3/DTS) läpivienti spdif-kautta on myös vahvistamatta. Dvb toki toimii, mutta usb ja dlna.

Onko havaintoja?? W7 Play To ei toimi muuten oikein!

Super-J
10.12.2009, 18:59
Tässä nyt hetken foorumia selatessani en löytänyt juurikaan tietoa tästä Philipsin 5000-sarjan 26" full hd lcd telkkarista. Muutama postaus kuvasuhteista ja that's it.

Osaisiko joku siis kertoa tämän television kuvan laadusta jotain? Tai jopa antaa linkkivinkkiä arvosteluihin? Itse en niitä yhtään löytänyt.

Hakusessa ollut jo pitkään 26" full hd lcd. Vaihtoehdot ovat vain vähissä. Eräällä tutulla on 27" LG full hd lcd näyttö/tv, mutta se oli kyllä minulle pettymys.

No minähän se tänne olen tuosta Philipsistä valitellut, ja edelleen kyseisen laitteen omistan joten voinen hieman kertoa varsinaisesta kuvanlaadustakin.
Kuvanlaatu on vähintäänkin hyvä, sillä varauksella että musta ei ole mustaa vaan siniharmaata. Itseäni tuo ei haittaa kun väritoisto muuten on melkolailla kunnossa (ja sitä voi itsekin hienosäätää valikosta) kunhan kaikki kuvanparannukset kytkee pois - muuten se tahtoo yrittää korostaa mustaa ja hävittää tummasta päästä yksityiskohtia yms. Paneeli on nopea, valmistajan ilmoittama 5ms on täysin uskottava arvo. Liiketoistossa ei siis ole erityisiä ongelmia jos vain katsottava materiaali ei niitä sisällä - valitettavasti varsinkin tv-ohjelmissa monesti kuvanpakkaus jo sinällään sotkee liiketoistoa. Ja toisaalta kyseessä ei ole mikään 100hz ihmelaita joka tekisi tyhjästä uusia frameja olemassa olevien väliin joten joskus liikkeet voivat näyttää nykiviltä mutta se siis ei varsinaisesti johdu tästä telkkarista vaan lähdemateriaalista joka on oikeasti nykivää. Katsomiskulmat ovat mielestäni riittävät, mutta kuva harmaantuu kun sitä katsoo "väärästä" suunnasta - se ei kuitenkaan tummene katsoi sitä mistä tahansa. Veikkaan että siinä on ASV-paneeli mutta varma en ole.

Ja äänentoisto on nykytelkkariksi mitä mainioin, kunhan vähän basso ja diskanttisäätimillä säätää.

Käyttöominaisuudet on kuitenkin p****estä joten suosittelen harkitsemaan vaikka lg 26lu5000 mallia.

toke
11.12.2009, 23:25
Tämä nyt on vain havaintoihin nojautuvaa spekulointia. :rolleyes:
Mutta töllöjen ledien vilkuttaminen ei tätä ole. Siitä voi lukea yllinkyllin töllöjen brosuureista.

Beicon
15.12.2009, 02:47
Onko kellään tieto 46 tuumaisen 9704:sen saatavuudesta tieto. Tuntuu saatavuus olevan aika huono...

Myös kommenttia laitteesta olisi kiva kuulla, ilmeisesti kyseistä mallia on kuitenkin joitain kappaleita toimitettu.

Teukka76
15.12.2009, 12:30
Kokemuksia 47" 8404 mallista kaivattaisiin...

janne57
15.12.2009, 19:51
Kokemuksia 47" 8404 mallista kaivattaisiin...

Sama täällä. Risut ja ruusut mitä mieleen juolahtaa.

Pete_83
15.12.2009, 20:08
Kokemuksia 47" 8404 mallista kaivattaisiin...

Voin kertoa kokemuksia saman sarjan kymmenen tuumaa pienemmästä telkusta, jos siitä on jotain apua.

Plussaa:
-kuvanlaatu
-runsaat ominaisuudet (esim. hd-viritin, youtube, nettiselailu jne.)
-Ambilight (myös Loungelight-toiminnolla on ollut käyttöä tunnelmavalona)

Miinusta:
-ei optista äänen ulostuloa
-hitaat valikot
-mustan taso
-4:3 -materiaalia katsoessa kuvasuhde heittelee mielivaltaisesti eikä sitä saa lukittua mihinkään asentoon (automatiikka aina päällä)

Vaikka noista saa ehkä vähän negatiivisen kuvan, niin olen ollut pääosin ihan tyytyväinen hankintaani.

lanse
16.12.2009, 19:28
Onko kellään tieto 46 tuumaisen 9704:sen saatavuudesta tieto. Tuntuu saatavuus olevan aika huono...

Myös kommenttia laitteesta olisi kiva kuulla, ilmeisesti kyseistä mallia on kuitenkin joitain kappaleita toimitettu.

Pari viikkoa kyseinen töllö on ollu olkkarissa. Tyytyväinen olen ollut, tosin eipä tämäkään vielä täydellinen telkku ole. Ruusut ja risut on aika hyvin kuvattu tuolla:
http://translate.google.fi/translate?hl=fi&sl=da&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.flatpanels.dk%2Ftest.php%3Fsuba ction%3Dshowfull%26id%3D1257331199

En ole vielä ehtinyt kokeilla flatpanelsin säätöjä...

Kiila
16.12.2009, 20:11
AVForumsille kirjoittaneella tanskalaisella (http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-televisions/1085200-philips-lcd-2009-series-9604-9664-9704-part-2-a-64.html#post11067620) menossa jo kolmas 9704. Ei kovin mukavaa kun kyseessä kuitenkin melkein 3k€:n laite.

The short story is that I was one of the first to receive the 46PFL9704 in Denmark several months ago, and it was replaced a week later because of the clouding issue / uneven lighting with the backlight matrix. The second TV also "featured" the same issue and I'm now awaiting a third TV - this time from a second batch from the production line (I believe there's something fishy going on with this set).

Jotenkin takkuista tuntuu olevan tämä uusien LD mallien taival (B8500 ja 9704), jos jonkinlaista vikaa tuntuu löytyvän koko ajan. Osasyynä varmasti se, että näitä kalliimpia ostavat ovat huomattavasti kriittisempiä kuin perus 500€ laitteiden ostajat. Tämä on tietysti täysin oikeutettua.

juakkio
26.12.2009, 19:23
AVForumsille kirjoittaneella tanskalaisella (http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-televisions/1085200-philips-lcd-2009-series-9604-9664-9704-part-2-a-64.html#post11067620) menossa jo kolmas 9704. Ei kovin mukavaa kun kyseessä kuitenkin melkein 3k€:n laite.

The short story is that I was one of the first to receive the 46PFL9704 in Denmark several months ago, and it was replaced a week later because of the clouding issue / uneven lighting with the backlight matrix. The second TV also "featured" the same issue and I'm now awaiting a third TV - this time from a second batch from the production line (I believe there's something fishy going on with this set).

Jotenkin takkuista tuntuu olevan tämä uusien LD mallien taival (B8500 ja 9704), jos jonkinlaista vikaa tuntuu löytyvän koko ajan. Osasyynä varmasti se, että näitä kalliimpia ostavat ovat huomattavasti kriittisempiä kuin perus 500€ laitteiden ostajat. Tämä on tietysti täysin oikeutettua.

Itselläni ollut reilun kuukauden päivät 52PFL9704 ja pääosin tyytyväinen olen ollut, mutta kuten jo aiemmin mainittiin, täydellstä televisiota ei vielä ole tehty.

Tuo mainittu "cluding issue" - mikäli oikein tulkitsen - ei liity mustiin väreihin, vaan enemmän tilanteeseen, jossa on yksittäinen kirkas alue "puolivalaistun" alueen seassa. Ilmiö pahenee mitä enemmän sivulta TV:tä katsoo. Suomessa ilmiötä esiintyy erityisesti tietyissä tilanteissa tekstityksen kanssa.

Itse olen tulkinnut asian siten, että kyseessä on ohjelmisto-ongelma. -ja siten korjattavissa firmware päivityksellä Dynaamisen taustavalon kanssahan kuvaa voi säätää joko "avaamalla" lcd-paneelia siten että se päästää enemmän valoa läpi, tai lisäämällä taustavalon tehoa. Tässä tuntuu Philipsillä olevan vielä tarvetta hienosäädölle, mutta en epäile etteikö ongelma olisi ratkaistavissa. Lisäksi ongelma poistuu kokonaan mikäli poistaa dynaamisen taustavalon käytöstä. Tällöin tosin myös kontrasti kärsii ja tilanne on verrattavissa normaaliin LCD-televisioon (hyvään sellaiseen).

Tämän lisäksi ainoa seikka jota voi miinuksena tästä televisiosta mainita on kapea katselukulma. Itseäni tuo ei haittaa,sohva on suoraan tv:n edessä, n 3 metrin etäisyydellä. Tämä on kuitenkin seikka jota kannattaa miettiä jos oma katseluympäristö ei ole vastaavan kaltainen.

Näistä kommenteista huolimatta 9704 pystyy tuottamaan aivan uskomatonta kuvaa. Musta on mustaa (säkkipimeässä huoneessa ei erota tv:n rajoja) ja värit ovat todella nätit. Erityisesti luonto-ohelmat saavat aivan uusia ulottuvuuksia.

966
26.12.2009, 20:18
Juakkio, mistä hankit PFL52" 9704:n, tuntuu olevan "kortilla" kyseiset näköradiot ja paljonko kustansi.

juakkio
28.12.2009, 09:28
Juakkio, mistä hankit PFL52" 9704:n, tuntuu olevan "kortilla" kyseiset näköradiot ja paljonko kustansi.

Kyllähän sitä odottaa sai. Omani toimitus kesti toista kuukautta. Päätin kuitenkin odottaa koska ko. mallissa on ne ominaisuudet jotka mielestä tv:ssä on tänä päivänä oltava.

Super-J
10.01.2010, 12:58
Ehkä tälle telkkarille voisi perustaa omankin threadin mutta laitan nyt vielä tähän... eli 26PFL5604H malliin oli marraskuun lopussa ilmestynyt päivitys jonka huomasin vasta jokin aika sitten. Sen ei luvattu korjaavan oikeastaan mitään joten asentamisella ei tuntunut olevan kiirettä mutta nyt kun tuota on tullut testailtua niin meitä suomalaisiakin siinä on muistettu: Aikaisemmin ylen tekstit tulivat pikkasen (juuri sen verran että sen huomaa) etuajassa, mutta nyt ne tulee ihan oikeaan aikaan. Hyvä että edes jotain ovat saaneet korjattua... :thumbsup:

966
10.01.2010, 22:15
52 PFL 9704 tilattu Riihimäen Teknisiltä hintaan 2880€. BluRay-soundbar ja toinen kaukosäädin mukaan, koko paketti kotiintuotuna tasaraha, 4000€. Toimitus luvattu tammikuun loppupuolella, toivottavasti myös tulee.

juakkio
10.01.2010, 22:57
52 PFL 9704 tilattu Riihimäen Teknisiltä hintaan 2880€. BluRay-soundbar ja toinen kaukosäädin mukaan, koko paketti kotiintuotuna tasaraha, 4000€. Toimitus luvattu tammikuun loppupuolella, toivottavasti myös tulee.

Onnittelut, tuskin tulet pettymään.

Kuvan saa kerralla kohdalleen kun katsoo asetuksiin mallia alla olevasta linkistä:

http://www.hifi-forum.de/viewthread-152-5345-74.html

Itse olen ainakin ollut erittäin tyytyväinen noihin asetuksiin.

lanse
12.01.2010, 22:41
Kokeilin hifi-forum asetuksia ilman huoltovalikon värisäätöjä. Kyllähän toi asetus toistaa paremmin sävyt, mutta mielestäni samalla menetetään tän TV:n vau effektit. Default asetuksilla (esim luonnollinen) kuvan syvyys vaikutelma lähentelee 3D:tä ja vaikka PNM tuottaa kuvaan välillä virheitä on sen tekemää liiketoistoa enimmäkseen nautinto katsella.:thumbsup:

No tää on tietysti makuasia...:D

juakkio
13.01.2010, 15:12
Kokeilin hifi-forum asetuksia ilman huoltovalikon värisäätöjä. Kyllähän toi asetus toistaa paremmin sävyt, mutta mielestäni samalla menetetään tän TV:n vau effektit. Default asetuksilla (esim luonnollinen) kuvan syvyys vaikutelma lähentelee 3D:tä ja vaikka PNM tuottaa kuvaan välillä virheitä on sen tekemää liiketoistoa enimmäkseen nautinto katsella.:thumbsup:

No tää on tietysti makuasia...:D

Tarkoitin lähtökohdaksi juuri noita väriasetuksia (niitä varten ei tarvitse mennä edes huoltovalikon puolelle. riittää kun valitsee värisävyksi oma sävy.

Ja totta että varsinkin SD-kuvalla terävöinti ja PNM tekevät todella ihmeitä. Eroa HD-kuvaan ei juuri huomaa.

JannuHuoleton
13.01.2010, 15:30
Mistä olette tuota 9704 mallia onnistunut ostamaan? Ja mihin hintaan?
Itseäni kiinnostaisi tuo 46", mutta gigantin hinta tuntuu pahalta ja muualta en ole vielä löytänyt...

flickn
13.01.2010, 16:51
Olen tässä ajatellut ostaa uutta televisiota ja kiinnittänyt huomion Philipsin PFL7664H-malliin. Ongelmana onkin vain, että mistään ei tahdo löytyä arvosteluja tuosta töllöstä. Olisiko kenelläkään kokemuksia tästä reuna-LED:llä varustellusta 7-sarjalaisesta?

966
13.01.2010, 20:07
Huoleton Jannu soita johonkin Tekniset-ketjun liikkeeseen, itse varasin jo Riihimäen teknisiltä hintaan 2880€ (52") , mutta soittivat kotikylän, Hyvinkään puljusta ja hinta: 2700€. Kaveri kävi työmatkalla ohimennen Tampereen Teknisiltä urkkimassa hintaa, ja pistivät toistaiseksi alimman. 2650€. Taidan ottaa toosan "lähikaupasta". Koko paketti (pari postausta aiemmin) on Riihimäki 4000€, Hyvinkää 3890€, Tampere 3750€, en taida 140:n vuoksi ajaa Tampereelle, on senverran kookas kolli, ettei taida normifarkkuun sopia. Saa näitä jo varmaan kaikilta dealereilta, on vaan toi ketju tällä kertaa sattunut "kohdalle".Ja toimituksia lupailevat tämän kuun lopulla.

Raitzi
13.01.2010, 20:36
Noilla hinnoillahan sä saat jo 3d telkun :)

HeEBeli
14.01.2010, 00:12
Niin: ostaakko hyvä LCD vai huono 3D. Mistä sitä "3D-materiaalia" saakaan nykyään? Vai? Tehdäänkö kuva "kikkailemalla"? :hitme:

Kiila
14.01.2010, 19:49
Ei kai nuo toisiaan pois sulje, hyvä LCD ja 3D? Eikös parhaat nyt julkaistut TV:t ole "pakostakin" 3D tai vähintään 3D ready? Itse en kyllä laita painoa tuolle 3D ominaisuudelle, sillä jotta siitä voi nauttia tarvitaan oikeasti iso ruutu. Kuten jo tuola Avatar threadissa totesin alkoi jopa Tennispalatsi 1 välillä ahdistamaan 3D kokemusta, ehkä olisi pitänyt istua lähempänä kuin rivillä 10.

pasijalmari
18.01.2010, 19:47
Mikrobitin testin voittaja 9704 ja kevyesti. Paras tähänastisista, kuis Sony ja sun muut fanaatikot nyt suu pannaan:OI:OI

apinamies
20.01.2010, 00:37
Käynnistin juuri tuon 9613 mallisen telkkarin kyljen napista kun valoja ei näkynyt (oletin että vaimo oli sammuttanut siitä). Mitään ei tapahtunut joten painoin napista uudestaan, eikä vieläkään herännyt. Painoin sitten kaukosäätimen virtanappia ja se heräs "Software Update Application" ruutuun jossa vaihtoehtoina katsoa nykyisen firmiksen versio, tai ulkoisella laitteella olevaa firmistä (ei liitettynä).

Aikani yritin pois, ja sammuttelin telkkariakin. Vaikka mistä sammutan niin se herää muutaman sekunnin kuluttua itsestään taas tuohon samaan ruutuun, eikä mikään päästä pois.

Tiesin että saatavilla on uudempi firmis joten latasin sen muistitikulle ja laitoin kiinni. Se aloitti saman tien päivityksen ja kertoi että se on onnistunut. Televisio käynnistyi uudestaan - samaan ruutuun.

Mikähän sitä nyt riivaa?

HeEBeli
20.01.2010, 00:49
Kokeilithan ladata nyt varmasti oikean firmiksen? Esim. 32PFL9613H:n firmis ei käy 32PFL9613D:hen. Mikäli ei lähde pelittämään firmiksen päivityksellä on viisainta tilata Philipsin asiakaspalvelusta huoltomies käymään kotosalla.

apinamies
20.01.2010, 10:23
Joo, oikea firmis se oli. Mikään ei illalla auttanut (edes virtajohdon poisto) joten jätin yöksi kaikki piuhat irti. Aamulla tuntui taas toimivan...

Force
25.01.2010, 11:19
Mikähän sitä nyt riivaa?
Puskurimuisti täynnä. Virtajohto irti muutamaks minuutiks. Samaa ilmeni 9703-mallillani aikanaan.
EDIT: Katos kerroitkin jo saaneesi toimimaan.

46PFL9704H/12 ja 52PFL9704H/12 saatavuustilanne oli jo alkuvuodesta tiedossa. Suomen Philipsin mukaan helmikuun lopussa / maaliskuun alussa noita löytyisi. Jos saat aiemmin, niin kaupalla on jossain oma varasto (lue: tuovat itse maahan). Suomen Philips-maahantuoja on ALSO Finland Oy.

Kiila
25.01.2010, 21:02
Ihmetyttää kuinka 9704:n saatavuus voi edelleenkin venyä niinkin pitkään kuin 03/2010 kun laite on kuitenkin tullut myyntiin jo 08/2009 :)

Jos olet hankkimassa tätä suht arvokasta laitetta niin kannattanee vilkaista mitä siitä kirjoitetaan AVForumsin puolella. Osa ei ole tyytyväisiä laitteeseen ja sen panelin tyyppi/valmistajakin on vaihtunut matkan varrella ja ilmeisesti huonommaksi. Olisiko näissä paneli vaikeuksissa syy toimitusaikojen venymiseen? Omakohtaista kokemusta ei ole mutta tämä vain hankintaa suunnitteleville tiedoksi.

http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-televisions/1085200-philips-lcd-2009-series-9604-9664-9704-part-2-a-65.html#post11078689

966
25.01.2010, 21:36
Kun varasin 52 Pfl 9704:n Riihimäen teknisiltä pari viikkoa sitten (luvattu tammikuun lopulla), kertoi myyjä, että kolme (3) kappaletta on tulossa maahantuojalle seuraavassa toimituksessa ja yksi niistä heille. Tampereelta saadun edullisemmasta tarjouksesta mainitessani (alensi myös tarjouksensa samaan hintaan) ihmetteli mistä aikovat saada myös toosan kuunvaihteeseen, kun hän kertoi tietävänsä mihin ne kaksi muuta on menossa. Tuntuu kyllä olevan "kortilla" ld-lcd:t.
ps. Tosin sanoi myös Hyvinkään Teknisten myyjä toimituksen olevan kuunvaihteessa, olisko myyjien optimistiset puheet vain kaupan saamiseksi.

juakkio
25.01.2010, 22:47
Kun varasin 52 Pfl 9704:n Riihimäen teknisiltä pari viikkoa sitten (luvattu tammikuun lopulla), kertoi myyjä, että kolme (3) kappaletta on tulossa maahantuojalle seuraavassa toimituksessa ja yksi niistä heille. Tampereelta saadun edullisemmasta tarjouksesta mainitessani (alensi myös tarjouksensa samaan hintaan) ihmetteli mistä aikovat saada myös toosan kuunvaihteeseen, kun hän kertoi tietävänsä mihin ne kaksi muuta on menossa. Tuntuu kyllä olevan "kortilla" ld-lcd:t.
ps. Tosin sanoi myös Hyvinkään Teknisten myyjä toimituksen olevan kuunvaihteessa, olisko myyjien optimistiset puheet vain kaupan saamiseksi.

Yksi selitys jonka AVForumsilla näin oli, että Sharpin tehtailla japanissa - josta siis LCD-panelit näihin Philipseihin tulevat - olisi ollut joulukuun puolella maanjäristys joka on aiheuttanut häiriöitä paneelien tuotantoon. Mene ja tiedä.

Force
27.01.2010, 04:40
Ihmetyttää kuinka 9704:n saatavuus voi edelleenkin venyä niinkin pitkään kuin 03/2010 kun laite on kuitenkin tullut myyntiin jo 08/2009 :)

Jos olet hankkimassa tätä suht arvokasta laitetta niin kannattanee vilkaista mitä siitä kirjoitetaan AVForumsin puolella. Osa ei ole tyytyväisiä laitteeseen ja sen panelin tyyppi/valmistajakin on vaihtunut matkan varrella ja ilmeisesti huonommaksi.

Televisioita tehdään Philipsin tehtailla Ranskassa, Unkarissa ja Belgiassa ihan normaaliin tahtiin. Tämä kausi on ollut suomen Philipsin mukaan yllätyksellisen vilkasta. Varmaankin ihmisillä liikaa rahaa? :cool:

Paneeleista, ei pidä täysin paikkaansa. 9704-mallistossa on vain ja ainoastaan Sharpin moderneinta paneelia, jonka he ovat varta vasten Philipsin kanssa suunnitelleet.

Muissa malleissa, mm 9664-mallisto, käytössä on useimmiten LG:n ja Sharpin paneeleita (täysin eri mallia kuin 9704-mallistossa).

Siis 9704 on se lippulaivamallisto, jossa on modernein Sharpin paneeli.


Yksi selitys jonka AVForumsilla näin oli, että Sharpin tehtailla japanissa - josta siis LCD-panelit näihin Philipseihin tulevat - olisi ollut joulukuun puolella maanjäristys joka on aiheuttanut häiriöitä paneelien tuotantoon. Mene ja tiedä.

Maanjäristys oli lasitehtaalla, mutta paneelitehtaat ovat joka valmistajalla erikseen. Se rikkoutunut lasitehdas oli ilmeisesti maailman kahdesta ainoasta tehtaasta se toinen. Se lasi on jotenkin niin ohutta ja erikoista, että sen valmistaminen maksaa. Näin luin eräältä ulkomaiselta uutissivustolta.
Uutisen mukaan pula olisi yli 40" paneeleista ja joka merkillä. Se uutinen julkaistiin lokakuussa 2009, jos oikein muistan.

KKBoss
27.01.2010, 19:49
Miten tämä 9704 pärjää urheilulähetysten suhteen parhaimmille plasmoille?

Talviolympialaiset alkavat kohta ja niistä päälimmäisenä lätkä kiinnostaa, sekä kesällä tulevat futiksen MM- kisat. Uutta telkkaria jo vuoden verran himoinnut ja käyn sisäistä vääntöä Philly 9704 ja Lg LH9000 välillä.

Minua ei häiritse puheet Phillyn "huonosta" mustan tasosta. Lg on ehkä parempi hinta/laatusuhteeltaan mutta haen kuitenkin sitä "parempaa" telsua joten hintaero ei tässä vaikuta.

Olen kuitenkin vakuuttunut että molemmat ovat hyviä, mutta kummastakaan en ole saanut kommenttia urheilulähetysten suhteen? Ja tarkoitan siis normaalia digilähetysta, en mitään hd- lähetystä.

juakkio
27.01.2010, 21:42
Miten tämä 9704 pärjää urheilulähetysten suhteen parhaimmille plasmoille?

Talviolympialaiset alkavat kohta ja niistä päälimmäisenä lätkä kiinnostaa, sekä kesällä tulevat futiksen MM- kisat. Uutta telkkaria jo vuoden verran himoinnut ja käyn sisäistä vääntöä Philly 9704 ja Lg LH9000 välillä.

Minua ei häiritse puheet Phillyn "huonosta" mustan tasosta. Lg on ehkä parempi hinta/laatusuhteeltaan mutta haen kuitenkin sitä "parempaa" telsua joten hintaero ei tässä vaikuta.

Olen kuitenkin vakuuttunut että molemmat ovat hyviä, mutta kummastakaan en ole saanut kommenttia urheilulähetysten suhteen? Ja tarkoitan siis normaalia digilähetysta, en mitään hd- lähetystä.

Huono mustan taso ? En parempaa tummien sävyjen toistoa ole nähnyt ja mustassa mennään sille tasolle että pilkkopimeässä huoneessa ei voi sanoa missä menevät ruudun reunat - ei vaikka kuvassa olisi keskellä kirkastakin tavaraa..

Liiketoistoltaan Philipsit lienevät tällä hetkellä LCD-töllöjen parhaimmistoa. LG:tä en itse ole nähnyt, mutta olen kuullut moitteita sumuisesta kuvasta joka johtuu ruudun mattapinnoitteesta.

Molemmathan nuo ovat testissä uusimmassa MikroBitissä - sieltä voi katsoa mitä sanotaan oikein säädetyistä tölöistä ja niiden eroista.

Kiila
27.01.2010, 22:39
Paneeleista, ei pidä täysin paikkaansa. 9704-mallistossa on vain ja ainoastaan Sharpin moderneinta paneelia, jonka he ovat varta vasten Philipsin kanssa suunnitelleet.

Muissa malleissa, mm 9664-mallisto, käytössä on useimmiten LG:n ja Sharpin paneeleita (täysin eri mallia kuin 9704-mallistossa).

Siis 9704 on se lippulaivamallisto, jossa on modernein Sharpin paneeli.
Tiedän että kyseessä on lippulaiva (pl. 21:9) ja sen pitäisi olla parasta mitä Philipsiltä saa. Harkitsin 52":n hankkimista mutta lukemani (mm. paneelin ongelmat ja että esim. 9664:n kuva olisi parempi) ja pikaisesti näkemäni perusteella päätin valita jonkun toisen mallin. En myöskään pitänyt halvahkon näköisestä alumiini kehyksestä ja maitomaisesta mattapintaisesta ruudusta (sekin heijastelee siinä missä kirkaspintaiset).

Joka tapauksessa kyseessä pitäisi kuitenkin olla hyvä laite joten toivottavasti sen hankkineet saavat rahoilleen vastinetta.

KKBoss
28.01.2010, 10:48
Huono mustan taso ? En parempaa tummien sävyjen toistoa ole nähnyt ja mustassa mennään sille tasolle että pilkkopimeässä huoneessa ei voi sanoa missä menevät ruudun reunat - ei vaikka kuvassa olisi keskellä kirkastakin tavaraa..

Liiketoistoltaan Philipsit lienevät tällä hetkellä LCD-töllöjen parhaimmistoa. LG:tä en itse ole nähnyt, mutta olen kuullut moitteita sumuisesta kuvasta joka johtuu ruudun mattapinnoitteesta.

Molemmathan nuo ovat testissä uusimmassa MikroBitissä - sieltä voi katsoa mitä sanotaan oikein säädetyistä tölöistä ja niiden eroista.

Kiitos tiedosta juakkio että mb on testaillut muutamia ld led töllöjä.
Mustan tasoa kuin myös kontrastia kehuttiin, taidettiin jopa todeta että 9704 on vielä kehityksen kärkeä! Phillyn 224- ledryhmää taitaa pitää vielä kärkipaikkaa.

No uusia malleja pukkaa varmaan joka merkiltä mutta kuten aika monessa threadissa on kommentoitu niin 2010 näyttää olen jonkilainen välivuosi kehityksen osalta? 3D tosin hehkutellaan mutta taitaa olla kehitys vielä aika lapsen kengissä sillä saralla? Tuskin kannattaa vielä ensimmäisiin laitteisiin panostaa?

Oletteko 9704 mallin omistajat hankkineet lisäkajareita näytön tueksi? Aika moni varmaan kytkee näytön vahvariin, mutta onko Phillyllä vastaavaa keskikaiutinta mitä esim Sampalta löytyy? 9704:n äänenlaatua on kehuttu verrattuna muihin littunäyttöihin mutta ei se vielä hirveästi kerro mitään.

Gasco
28.01.2010, 11:27
LG:tä en itse ole nähnyt, mutta olen kuullut moitteita sumuisesta kuvasta joka johtuu ruudun mattapinnoitteesta.

Molemmathan nuo ovat testissä uusimmassa MikroBitissä - sieltä voi katsoa mitä sanotaan oikein säädetyistä tölöistä ja niiden eroista.

LG LH9000:ssa sumuinen kuva? Mistä tällainen tieto?

Mikrobitissä on testattu LG SL9000 (Edge-LED) eikä LG LH9000 joka on full-LED versio (kuten Philips 9704).

compura
28.01.2010, 19:27
No nii nyt tuli sitte 40 tuumanen 9704 kotiin.onpas uskomaton kuva,vain näin pikasen tuunaamisen jälkeen.Teeveessä on myös erittäin hyvä äänentoisto.Tällähetkellä signaali tulee topfieldin hdmi boxin kautta,mutta pitää viel kokeilla suoraan kaapelista ja vertailla kuvaa.:thumbsup:

KKBoss
28.01.2010, 20:17
No nii nyt tuli sitte 40 tuumanen 9704 kotiin.onpas uskomaton kuva,vain näin pikasen tuunaamisen jälkeen.Teeveessä on myös erittäin hyvä äänentoisto.Tällähetkellä signaali tulee topfieldin hdmi boxin kautta,mutta pitää viel kokeilla suoraan kaapelista ja vertailla kuvaa.:thumbsup:

Mistä sait ja mihin hintaan jos saan udella? Tai kerro ainakin sainko hyvän tarjouksen Hangon Expertiltä eli sama mylly 1900 €. Pienen hintaeron takia en viitsi lähteä kauempaa hakemaan...

Sitten kun löydät huippusäädöt niin laita tulemaan, tai laita linkki mistä säädöt otit? Luulen että sama 40 tuumainen mylly tulee hankittua.

Mikä teki lopullisen vaikutuksen että päädyit ko telkkariin?

966
28.01.2010, 22:29
Philipsiltä löytyy useita ns. soudbar,eja eli tv:n alle tuleva "palkki" jossa on nippu kaiuttimia, blu-ray tai dvd-soitin, vahvarit, radio ,ym + erillinen subbari. Itse tilasin 52" 9704:n kaveriksi blu-ray version. Toimitusaikaa sillekin tarjottiin, uutuusko lienee sekin Suomessa. Katso Suomen Philipsin sivuilta kotiteattereiden kohdalta.

Force
29.01.2010, 05:00
Ledit kestää pidempään ja säilyttää kirkkautensa paremmin kuin loisteputki.
Hyvä huomio. LED-mallien virtalähde myös kestää ja kestää. Loisteputkimalleissa taas jännite joudutaan nostamaan noin 1000V ja se rasittaa hakkurivirtalähdettä (invertteri). Tuon takia virtalähteitä paukkuu pitkin päivää perinteisistä LCD-töllöistä. Tässä LED menee ohi käyttämänsä virtalähteen ansiosta.
Itsellä on LEDeistä paljon kokemuksia. Olen niitä asentanut valaistuksena vuosia ja olen todennut, että noin 4-5 vuoden sisällä osa vaihtaa väriä mm sinertävämmäksi ja osasta katkee sytytinlanka (R.I.P.).
Töllöissä käytettävät CCFL -loisteputket pitävät valotehonsa hienosti, joten ihmeempiä kirkkauden katoamisia ei ainakaan 5v sisällä pitäisi ilmetä.


Tiedän että kyseessä on lippulaiva (pl. 21:9) ja sen pitäisi olla parasta mitä Philipsiltä saa. Harkitsin 52":n hankkimista mutta lukemani (mm. paneelin ongelmat ja että esim. 9664:n kuva olisi parempi) ja pikaisesti näkemäni perusteella päätin valita jonkun toisen mallin. En myöskään pitänyt halvahkon näköisestä alumiini kehyksestä ja maitomaisesta mattapintaisesta ruudusta (sekin heijastelee siinä missä kirkaspintaiset).

Joka tapauksessa kyseessä pitäisi kuitenkin olla hyvä laite joten toivottavasti sen hankkineet saavat rahoilleen vastinetta.
Tuo 21:9 on tietenkin se Grand Lippulaiva, mutta kyllä 9704 on sen rinnalla myös lippulaiva. :naminami:
9664:n kuva ei ole parempi, se on eriluontoinen. Niitä pitää päästä katsomaan vierekkäin. LED-mallin väritasot ovat kylmempiä ja siten luonnollisempia (vrt katsoessasi ikkunasta ulos). Kannattaa aina valita oman silmän ja maun mukaan.

Laitteen ulkonäkö on itselleni ainakin todella pienellä arvosijalla. Kuvanlaatu on se ykköstärkeysaste liiketoiston jälkeen.

Valo selkäsi takana. Itse mieluummin katson vaalentunutta ruutua, kuin ruudulle kirkkaana peilaavaa valoa takanasi (häikäisee).
Heijastumia voi aiheuttaa mikä tahansa valonlähde.

TV-kaupassa ilmapiiri on yleensä liian kirkas, joten siellä on vaikea todeta miltä laite näyttää omien seinien sisällä.

compura
29.01.2010, 12:49
Mistä sait ja mihin hintaan jos saan udella? Tai kerro ainakin sainko hyvän tarjouksen Hangon Expertiltä eli sama mylly 1900 €. Pienen hintaeron takia en viitsi lähteä kauempaa hakemaan...

Sitten kun löydät huippusäädöt niin laita tulemaan, tai laita linkki mistä säädöt otit? Luulen että sama 40 tuumainen mylly tulee hankittua.

Mikä teki lopullisen vaikutuksen että päädyit ko telkkariin?

Ostin Porvoosta 1850€. Eli 1900€ varsin hyvä hinta. Päädyin tähän malliin ja merkkiin mm. hyvien arvosteluiden perusteella, ja itse nähnyt messuilla tv: n käytössä. Säädöistä pitää antaa myöhemmin tarkempaa infoa. Sd kuva on kyllä erinomaista. Itse en kyllä allekirjoita noita valovuotoja:D, clouding ongelmia.

KKBoss
29.01.2010, 13:23
Ostin Porvoosta 1850€. Eli 1900€ varsin hyvä hinta. Päädyin tähän malliin ja merkkiin mm. hyvien arvosteluiden perusteella, ja itse nähnyt messuilla tv: n käytössä. Säädöistä pitää antaa myöhemmin tarkempaa infoa. Sd kuva on kyllä erinomaista. Itse en kyllä allekirjoita noita valovuotoja:D, clouding ongelmia.

Kiitos tiedosta compura. Eli töiden jälkeen marssin Experttiin että pistävät Phillyn tilaukseen. Pitäisi olla alkuviikosta Hangossa, lupasivat nopeaa toimitusta.

Olen ollut vähän skeptinen noihin testeihin ja Philipsiin yleensäkin, mutta ei voi olla sattumaa että se pärjää joka testissä. Ja nyt kun olen paremmin tutustunut ko merkkiin niin en tiedä mistä Phillyvastaisuus on johtunut, ehkä vanhoista kuvaputkiajoista? :confused: :hitme:

Nyt olen erittäin vakuuttunut että saan yhden parhaimmista telsuista mitä markkinoilta toistaiseksi löytyy:thumbsup:, ja sehän rittää mulle että koen asian niin. Joku / jotkut ovat varmana eri mieltä ja suokoon se heille mutta itselle minä sitä telsua ostan:rolleyes:

Täytynee vielä sitten miettia sitä Phillyn soundbar- tarvetta? Äänentoistoa on kyllä kehuttu...

compura
29.01.2010, 16:24
Kiitos tiedosta compura. Eli töiden jälkeen marssin Experttiin että pistävät Phillyn tilaukseen. Pitäisi olla alkuviikosta Hangossa, lupasivat nopeaa toimitusta.

Olen ollut vähän skeptinen noihin testeihin ja Philipsiin yleensäkin, mutta ei voi olla sattumaa että se pärjää joka testissä. Ja nyt kun olen paremmin tutustunut ko merkkiin niin en tiedä mistä Phillyvastaisuus on johtunut, ehkä vanhoista kuvaputkiajoista? :confused: :hitme:

Nyt olen erittäin vakuuttunut että saan yhden parhaimmista telsuista mitä markkinoilta toistaiseksi löytyy:thumbsup:, ja sehän rittää mulle että koen asian niin. Joku / jotkut ovat varmana eri mieltä ja suokoon se heille mutta itselle minä sitä telsua ostan:rolleyes:

Täytynee vielä sitten miettia sitä Phillyn soundbar- tarvetta? Äänentoistoa on kyllä kehuttu...

Et varmaankaan tule pettymään.Ittelläni tää on jo toinen philips toosa,ja tyytyväinen olen ollut.Ainahan kaikissa laitteisssa on parantamisen varaa,mutta pitäähän se raja johonkin vetää.Ja hyvähän se on että on eri merkkejä,niin on jokaselle jotakin.:rolleyes:

KKBoss
31.01.2010, 16:22
Et varmaankaan tule pettymään.Ittelläni tää on jo toinen philips toosa,ja tyytyväinen olen ollut.Ainahan kaikissa laitteisssa on parantamisen varaa,mutta pitäähän se raja johonkin vetää.Ja hyvähän se on että on eri merkkejä,niin on jokaselle jotakin.:rolleyes:

Perjantaina kävin tekemässä kaupat ja maanantaina/ tiistaina pitäisi olla haettavissa. Odottavan aika on pitkä mutta uskon että se palkitaan...

Kävin vielä eilen ihailemmassa Phillyä Gigantissa ja 1900€ sijoitus ei tunnu yhtään pahalta sillä Gigantin hintalapussa oli 2199€.:eek:
No Gigantista ostettaessa on 30 päivän tyytyväisyystakuu, ja en tiedä onko siellä vielä se hintatakuukin mutta pitää sitä nyt paikallista kivijalkaliikettä tukea. Ja ko mallin kohdalla en usko tarvisevani sitä tyytyväisyystakuuta, sen verran vähän on ollut ongelmia ja kuvanlaatu + ulkonäkö miellyttävät ainakin minun silmiäni:thumbsup:

KKBoss
01.02.2010, 20:03
Perjantaina kävin tekemässä kaupat ja maanantaina/ tiistaina pitäisi olla haettavissa. Odottavan aika on pitkä mutta uskon että se palkitaan...

Kävin vielä eilen ihailemmassa Phillyä Gigantissa ja 1900€ sijoitus ei tunnu yhtään pahalta sillä Gigantin hintalapussa oli 2199€.:eek:
No Gigantista ostettaessa on 30 päivän tyytyväisyystakuu, ja en tiedä onko siellä vielä se hintatakuukin mutta pitää sitä nyt paikallista kivijalkaliikettä tukea. Ja ko mallin kohdalla en usko tarvisevani sitä tyytyväisyystakuuta, sen verran vähän on ollut ongelmia ja kuvanlaatu + ulkonäkö miellyttävät ainakin minun silmiäni:thumbsup:

Tänään kannoin telsun kotiin ja älyttömän tyytyväinen olen hankintaani:thumbsup:

SD kuvan laatu on paljon parempi mitä uskalsin kuvitella :naminami:

Nyt vielä pientä hienosäätöä ideaalikuvan saamiseksi...

Suosittelen lämpimästi kaikille jotka harkitsevat ko Phillyä.

Force
10.02.2010, 03:15
Onko kukaan muu saanut 40" tai 46" 9704-malleja nyt tammikuun jälkeen?

Oma paikallinen myyjä sanoo että ovat loppu maahantuojalta ja että Philipsillä on kuulemma jotain vaikeuksia valmistaa näitä. Hän ei tietänyt tarkemmin mistä oikein on kyse. :OI

966
10.02.2010, 18:49
52" 9704 piti tulla tammi/helmikuun vaihteessa, mutta ei ole kuulunut vielä mitään. Tuossa ylempänä on jotain juttua mahdollisista vaikeuksista.

TomiKoo
14.02.2010, 01:22
Tänään tehtiin muuttoa uuteen ja isompaan kämppään ja samalla tupsahti 40PFL9704 olkkariin. Eilen kiertoon lähti vanha 28" putki, joten lienee ollut jo aika vaihtaakin...? Katseluetäisyyteen verrattuna tuo 40" on liian vähän, mutta lasten pikkukakkosille tuo on aivan täydellinen ja itsekin koen tuon ihan riittävänä.

On se aika kone! Vielä en ole huomannut pelkäämiäni valovuotoja perusasetuksilla, yhden elokuvan lopputeksteillä testattuna. Hieman ehdin muuton tiimellyksessä valikoita selaamaan, paljon kaikkea tuntuu löytyvän. Kuva on hämmentävän hyvää, näyttää todella 3D:ltä. En tiedä, miten asetusten kuuluisi olla, nyt mennään ihan koneen setupeilla. Vinkkejä hyvistä asetuksista otetaan vastaan! Ambilight on omaan makuun todella hieno, kuin lisäisi kokoa pykälää suuremmaksi. Odotan innolla IRobot-kokemusta pimeässä olkkarissa, kunhan saan äänet kuntoon.

Ainoa äkkiä mieleen tullut probleema oli äänien väärä synkkaus leffassa, mutta siihen oli mielestäni joku korjaus. Niin ja kanavien valikon järjestys ja turhien poisto täytyy opetella.

Kysymyksenä (saattaa löytyä aiemmistakin, haku ei löytänyt) äänien liittämisestä. Mistä lähdöstä saan äänet mahd hyvällä laadulla vahvistimeen? RCA taisi olla, mutta onko telkkarin digital out -> vahvistimen koksutuloon OK? Vai onko HDMI kaksisuuntainen...? Sorry, jos oli stupido kysymys! En vain löytänyt liitännöistä mitään mainintaa vahvistimen liittämisestä, kaikki tulot oli vain mainittuna.

Mutta huomenna uudella innolla lisää kokeilua!

Tomi

juakkio
14.02.2010, 12:12
Tänään tehtiin muuttoa uuteen ja isompaan kämppään ja samalla tupsahti 40PFL9704 olkkariin. Eilen kiertoon lähti vanha 28" putki, joten lienee ollut jo aika vaihtaakin...? Katseluetäisyyteen verrattuna tuo 40" on liian vähän, mutta lasten pikkukakkosille tuo on aivan täydellinen ja itsekin koen tuon ihan riittävänä.

On se aika kone! Vielä en ole huomannut pelkäämiäni valovuotoja perusasetuksilla, yhden elokuvan lopputeksteillä testattuna. Hieman ehdin muuton tiimellyksessä valikoita selaamaan, paljon kaikkea tuntuu löytyvän. Kuva on hämmentävän hyvää, näyttää todella 3D:ltä. En tiedä, miten asetusten kuuluisi olla, nyt mennään ihan koneen setupeilla. Vinkkejä hyvistä asetuksista otetaan vastaan! Ambilight on omaan makuun todella hieno, kuin lisäisi kokoa pykälää suuremmaksi. Odotan innolla IRobot-kokemusta pimeässä olkkarissa, kunhan saan äänet kuntoon.

Ainoa äkkiä mieleen tullut probleema oli äänien väärä synkkaus leffassa, mutta siihen oli mielestäni joku korjaus. Niin ja kanavien valikon järjestys ja turhien poisto täytyy opetella.

Kysymyksenä (saattaa löytyä aiemmistakin, haku ei löytänyt) äänien liittämisestä. Mistä lähdöstä saan äänet mahd hyvällä laadulla vahvistimeen? RCA taisi olla, mutta onko telkkarin digital out -> vahvistimen koksutuloon OK? Vai onko HDMI kaksisuuntainen...? Sorry, jos oli stupido kysymys! En vain löytänyt liitännöistä mitään mainintaa vahvistimen liittämisestä, kaikki tulot oli vain mainittuna.

Mutta huomenna uudella innolla lisää kokeilua!

Tomi

Asetusehdotus (tai linkki moiseen) löytyy muutaman sivun takaa tästä ketjusta. Itse käytän värisävyn osalta siinä linkissä kuvattuja asetuksia. Asetuksethan ovat tv:ssä sisääntulokohtaiset, eli kuvaa voi säätää erikseen tv:lle, blu raylle, pelikonsolille, jne. Olen huomannut että TV-kuvalla kannattaa tv:n prosessointeja hyödyntää. Terävyys neloseen ja PNM minimiasennolle, niin hyvä tulee. Lisäksi huomasin että kolmosen kuvaa parantaa huomattavasti kun laittaa MPEG artifaktien poiston päälle.

Äänen ja kuvan synkkaan on oikeastaan kolme tapaa ratkaista asia. Voit joko lisätä vahvistimesta viivettä äänelle, vähentää tv:n kuvaprosessointeja, tai (kuten itselläni on) tehdä siten, että kuvalähteet vedetään suoraan tv:n hdmi:hin kiinni ja ääni vahvistimelle otetaan tv:n digitaalisesta ulostulosta (koaksiaali). Tällöin tv pitää huolen synkronoinnista.

Gasco
14.02.2010, 18:05
..siten, että kuvalähteet vedetään suoraan tv:n hdmi:hin kiinni ja ääni vahvistimelle otetaan tv:n digitaalisesta ulostulosta (koaksiaali). Tällöin tv pitää huolen synkronoinnista.
Tosin tällä kytkennällä ei saa 5.1 ääntä.

juakkio
14.02.2010, 19:50
Tosin tällä kytkennällä ei saa 5.1 ääntä.

Kyllä tuo itselläni toimii ihan nätisti 5.1:nä. Sekä DD että DTS menevät vahvistimelle ok.

KKBoss
14.02.2010, 20:35
Asetusehdotus (tai linkki moiseen) löytyy muutaman sivun takaa tästä ketjusta. Itse käytän värisävyn osalta siinä linkissä kuvattuja asetuksia. Asetuksethan ovat tv:ssä sisääntulokohtaiset, eli kuvaa voi säätää erikseen tv:lle, blu raylle, pelikonsolille, jne. Olen huomannut että TV-kuvalla kannattaa tv:n prosessointeja hyödyntää. Terävyys neloseen ja PNM minimiasennolle, niin hyvä tulee. Lisäksi huomasin että kolmosen kuvaa parantaa huomattavasti kun laittaa MPEG artifaktien poiston päälle.

Äänen ja kuvan synkkaan on oikeastaan kolme tapaa ratkaista asia. Voit joko lisätä vahvistimesta viivettä äänelle, vähentää tv:n kuvaprosessointeja, tai (kuten itselläni on) tehdä siten, että kuvalähteet vedetään suoraan tv:n hdmi:hin kiinni ja ääni vahvistimelle otetaan tv:n digitaalisesta ulostulosta (koaksiaali). Tällöin tv pitää huolen synkronoinnista.


Itsekin käytän pääasiassa linkissä olevia säätöjä ja olen juakkion kanssa samoilla linjoilla että normi TV- kuvalla kuvanparannuspiireillä saadaan loistava kuva, vaikka testien kalibrointisäädöissä kaikki kuvanparannuspiirit ovatkin OFF- tilassa. Makuasia.

BD- kuvalle sitten voitkin käyttää testien kalibrointi asetuksia.

Loisatavan hankinnan kuitenkin teit TomiKoo :thumbsup:

KKBoss
14.02.2010, 20:45
Itsekin käytän pääasiassa linkissä olevia säätöjä ja olen juakkion kanssa samoilla linjoilla että normi TV- kuvalla kuvanparannuspiireillä saadaan loistava kuva, vaikka testien kalibrointisäädöissä kaikki kuvanparannuspiirit ovatkin OFF- tilassa. Makuasia.

BD- kuvalle sitten voitkin käyttää testien kalibrointi asetuksia.

Loisatavan hankinnan kuitenkin teit TomiKoo :thumbsup:


Tässä linkki asetuksista:
http://www.hifi-forum.de/viewthread-152-5345-74.html

Mutta kuten on mainittu niin lähde noista asetuksista ja tee tarvittaessa pientä hienosäätöä? Samat asetukset ei sovi kaikille. Ja digi- kuvalle jotkin parannuspiirit ovat herkkua.

TomiKoo
14.02.2010, 21:22
Loisatavan hankinnan kuitenkin teit TomiKoo :thumbsup:

Kiitos ja kiitokset kaikille kommenteista ja neuvoista!

Täytyy tutustua linkkeihin ja koittaa säätöä, kunhan mamma antaa tilaa. Nyt ei saa millään vuoroa säätötoimille, mamma vaan istuu naulattuna sohvalla ja hihkuu, kuinka upea kuva on ja kuinka upea amilight on... Ei kuulemma hankintahinnan tuoma ensishokki tunnu enää miltään! :thumbsup:

Elokuvakokemus tuntuu kyllä tuolla paketilla (Philly + Denon vahvari + Warfedale-kajarisetti) aivan uskomattomalta entiseen verrattuna! Testattiin muutamaa elokuvaa, uusi kuva + parantunut ääni on todella POP! :naminami:

Tomi

juakkio
15.02.2010, 21:31
Kiitos ja kiitokset kaikille kommenteista ja neuvoista!

Täytyy tutustua linkkeihin ja koittaa säätöä, kunhan mamma antaa tilaa. Nyt ei saa millään vuoroa säätötoimille, mamma vaan istuu naulattuna sohvalla ja hihkuu, kuinka upea kuva on ja kuinka upea amilight on... Ei kuulemma hankintahinnan tuoma ensishokki tunnu enää miltään! :thumbsup:

Elokuvakokemus tuntuu kyllä tuolla paketilla (Philly + Denon vahvari + Warfedale-kajarisetti) aivan uskomattomalta entiseen verrattuna! Testattiin muutamaa elokuvaa, uusi kuva + parantunut ääni on todella POP! :naminami:

Tomi

Mä niin tiedän ton... Itse tein vielä kardinaalimokan laittamalla tietokoneen kiinni töllöön ja hankkimalla vaimolle joululahjaksi Sims3:n.

TomiKoo
16.02.2010, 01:36
Koitin vihdoin säätöjä (sen minkä kieltä ymmärsin...) mutta ei ollut ihan minun silmään sopivaa.

Perus tv-kanavien katselussa en tykännyt ollenkaan, vaan lähdin omin päin muokkaamaan alussa laitteen määrittelemien kohtien pohjalta. Aika pienin muutoksin pääsin mieleiseen tulokseen. Eli jos teidän juttuja ymmärsin oikein, niin samoilla linjoilla ollaan?

DVD-katselussa nuo säädöt olivat lähellä, oikeastaan annetut tint-arvot tekivät kuvasta liian "vihreää" minun makuun. Normal-asennolla tykkään enämpi, vaikkei sekään ihan täydellinen ole.

Gone in 60 seconds & kohtaus 27 ja volat kaakkoon! :naminami:

AMKtuning
26.02.2010, 22:55
40PFL8664H hinta on tullut viime viikkoina alaspäin, alkaa sopia omaan budjettiin joka on siinä n. 1k - 1,2k rahaa.

Philipsit on suht siroja, ulkoasu siisti ja ei leveitä raameja. Olohuoneessa on tilarajoite sellainen että korkeus saa olla max 650 mm. Useimmat 40" kojeet ei sovi tuohon, mutta ko. 8664H menis.

Suuri arvoitus on kuitenkin Philipsin kuvanlaatu. Myymälöissä tämä EDGE-Led malli ei näytä kuvaltaan sen kummemmalta kuin muutkaan. SD-kuva on suttuista ja tekstien sekä liikkuvien kohteiden reunoilla näkyy pixel häröä. Asetukset on tietenkin liikkeissä mitä sattuu. HD-kuvaa en ole päässyt vertailemaan. Pilkkopimeässä luolassa ei tv:tä ole tarkoitus katsoa, vaan olkkarissa on aina jonkin verran valoa.

Tiedän että ei ko. malli vetäne vertaa LD-malleille kuten 9704, eikä tarttekaan, mutta tästä 8864:sta ei näytä löytyvän juurikaan vertailuja tai testejä.

Onko täällä kukaan erehtynyt/onnistunut hankkimaan kyseistä mallia? Tai omaisi jotain kokemuksia.

Vaihtoehtoinen koje olisi LG 37" SL8000. Siitä löytyy suht mukavasti jo infoa. Philipsissä olis kuitenkin 3" enemmän, sekä no... ainakin ambilight.

ege
09.03.2010, 21:49
Ovatko mallit 8654 ja 8684 siis jotain näiden ketjujen ns. "omia" malleja, joissa toiminnot yms. ovat samoja kuin 8404:ssa, mutta noissa "omissa" malleissa on jotain extraa kuten parempi kaukosäädin, erilainen jalusta ja BBE Sound?

EDIT: Ja lisäksi on näköjään vielä ainakin 8694. Ei näissä nyt oikein pysy perässä. 8694:n, 8654:n ja 8684:n väliltä ei kyllä löytynyt mitään eroa. Esitteet ovat täysin indenttiset mallinumeroa lukuunottamatta. Miksi näin monta eri mallinumeroa samalle laitteelle? Ei ymmärrä.

EDIT2: Esitteiden perusteella ryhmän 8654, 8684 ja 8694 erot "perusmalliin" 8404 ovat siis ilmeisesti erilainen kaukosäädin, erilainen jalusta, BBE Sound sekä Perfect Natural Motion.

Ryhmästä 8654, 8684 ja 8694 näyttäisi siis olevan sama minkä hankkii kun ovat identtisiä.Vieläkös näitä on jossain saatavilla?

Force
10.03.2010, 23:17
Philips 9000-sarjaan julkaistu uusi firmwarepäivitys.

Parantaa laitteen toimintaa. Suosittelen.

Lataa Firmware: Versio 000.026.071.000 (http://tinyurl.com/ycpya8a)

- Pura ladatun paketin tiedostot suoraan muistitikulle juurihakemistoon (ei kansioon!).
- Laita tikku TV:n liitäntään ja seuraa ohjeita.
- Kun TV pyytää poistamaan tikun ota se pois ja paina kaukosäätimestä virta pois. TV käynnistyy automaattisesti hetken päästä.

compura
11.03.2010, 21:09
tere.onx tietoo kauan se päivitys prosessi kestää?

HeEBeli
12.03.2010, 09:42
tere.onx tietoo kauan se päivitys prosessi kestää?

n. 2 minuuttia

compura
12.03.2010, 16:54
kiitos vastauksesta.:thumbsup:

Force
16.03.2010, 23:18
:naminami:
Ensi kuussa (viikolla 13-14) saapuu vihdoin myymälöihin 46" ja 52" 9000-malleja niitä tilanneille.

EDIT: toimitukset viivästyneet :(

Force
18.04.2010, 03:05
Useiden puheluiden jälkeen....
Maahantuojan mukaan 9704H 46"- ja 52"-mallien toimitus on viivästynyt jo ties kuinka monetta kertaa. Kourallinen ihmisiä saa siis ilmeisesti vielä odottaa omiaan.

Pidetään toivoa yllä, että jokainen saisi omansa vielä tässä kuussa. :OI


Ne joille saapuu 46" tai 52" 9704H tv, niin laitatteko tänne hieman tilastoa:

1. Mikä firmware-versio on asennettuna (näkyy menun kautta)
2. Tv:n takaa sarjanumeron alku, esim "VN41001" (tuotantoversio 4, valmistettu vuonna 2010, viikolla 01)
3. Valmistusmaa, esim Hungary, France, Belgium
4. Silmämääräisesti havainnot onko pilveilyä (katso kuva (http://www.sdhomephotos.com/tv3.jpg)), yms ongelmia

peeter3000
18.04.2010, 10:37
saatavana 4 kpl. 40pfl9704 : link 1795e (http://www.digi-shop.ee/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=40PFL9704)

ja 7 kpl.47pfl9664: link 1765e (http://www.digi-shop.ee/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=47PFL9664)

tanjuska5
29.04.2010, 11:25
Myyn otsikossa mainitun TV:n, ostettu 1/2010.
Täysin toimiva, helsingissä.

Tarjoukset vain sähköpostiin japi67@gmail.com

manlyman
29.04.2010, 18:23
Kyllästyin odottelemaan näitä ylihinnoiteltuja 2010-malleja ja tilasin nyt sitten Hobby Hallista 40PFL8664H:n kun halvalla sai :rolleyes: Pitänee turinoida sitten laitteen saavuttua miltä näyttää ja onko kiva. Hinta ainakin oli kiva 999,- + kulut ohuesta 100hz LED-töllöstä Ambilightilla oli minusta kohtuullista.

Uuden malliston 40PFL8605:n hinnoittelu on aivan tyrmeästi yläkanttiin 1899,- ja pykälää halvemi 40PFL7605 taas on ruman värinen, joten ei jäänyt hirveästi vaihtoehtoja. Sampat kiiltelee ja uudet Sonyt on kovin rumia tai ainakin leveällä kehyksellä, joten tämä pitkä haarukointi päättyi nyt sitten osaltani loogisesti 40PFL8864H-malliin. Pitkään kyttäsin Sonyn valkoista NX700 mutta hinta on sitten lopultakin liian kova, pelkästä väristä en maksa 40% preemiota. Ja onhan se NX:n kehys vaan niin iso loppujen lopuksi.

manlyman
29.04.2010, 19:15
Tietääkö joku Philipsin omistaja, ovatko tv:n takana olevat RCA audioliitännät volumesäädettyjä vai ei? Meinaan että jos television kaukarista säätää äänenvoimakkuutta, muuttuuko se näihin RCA-liittimiin kytketyssä laitteessa myös?

Loogista olisi, että muuttuu, mutta eihän näistä aina tiedä. Suunnittelen kytkeväni Genelecit suoraan tähän televisioon.

Force
05.05.2010, 00:11
Kyllästyin odottelemaan näitä ylihinnoiteltuja 2010-malleja ja tilasin nyt sitten Hobby Hallista 40PFL8664H:n kun halvalla sai :rolleyes: Pitänee turinoida sitten laitteen saavuttua miltä näyttää ja onko kiva. Hinta ainakin oli kiva 999,- + kulut ohuesta 100hz LED-töllöstä Ambilightilla oli minusta kohtuullista.

Uuden malliston 40PFL8605:n hinnoittelu on aivan tyrmeästi yläkanttiin 1899,- ja pykälää halvemi 40PFL7605 taas on ruman värinen, joten ei jäänyt hirveästi vaihtoehtoja. Sampat kiiltelee ja uudet Sonyt on kovin rumia tai ainakin leveällä kehyksellä, joten tämä pitkä haarukointi päättyi nyt sitten osaltani loogisesti 40PFL8864H-malliin.
Totta, uudet mallit tulevat joka vuosi kesän paikkeilla ja kalleimmat sarjat elo-/syyskuussa. Ja toki ovat räikeästi ylihinnoiteltuja. Niin se kaupankäynti toimii. Hintaa voidaan sitten laskea kun kysyntä kasvaa.
Itse taas pidän muista väreistä paitsi mustasta.
Nykytrendin mukaan nk "pianolakkaus" on poistumassa ainakin osittain.
Ja olen myös kuullut paljon toiveita muista väreistä, joten uudet sävytetyt ja harjatut alumiinipinnat tulevat tarpeeseen.

Hobby Hall näyttää myyvän halpaan hintaan... ovat tainneet saada tukkurilta jonkun poistotarjouserän!?
Tuo malli näyttää olevan edelleen useissa kaupoissa 1390 €.

Tuolla 40PFL8664H:lla valkoinen kuva on defaulttina sinertävä/punertava LED-valoista johtuen ja se on aika ruman näköinen muutenkin.
Tässä tweakit joista voi sitten kirkkautta, kontrastia, värimäärää ja terävyyttä laskea maun mukaan:
kontrasti: 100
kirkkaus: 58
väri: 60
terävyys: 6
melun.: keski
sävy: katselu
katselusävy: 90 - 127 - 90 - 8 - 8
HDNM: min
100 Hz: päälle
terävointiparannus: päälle
dynaaminen kontrasti: keski
dynaaminen taustavalo: paras kuva
MPEG artifact.: päälle
värien parannus: keski

manlyman
05.05.2010, 00:49
Tuolla 40PFL8664H:lla valkoinen kuva on defaulttina sinertävä/punertava LED-valoista johtuen ja se on aika ruman näköinen muutenkin.


Kiitos, katsotaan ja katsellaan! Usein kaupassa näitä Philipsejä katsellessa on todella rankat prosessoinnit päällä ja kuva näyttää aivan vesivärimaalaukselta. Esim. kasvojen yksityiskohdat on siloiteltu kuin pakkelilla pois. Toivottavasti tämän prosessoinnin saa pois tai ainakin minimiin. Kieltämättä ihan rehellistä sanoa sitä kuvaa rumaksi maksimiprosessoinnilla :rolleyes:

Mitähän se 100hz prosessointi tekee, jos se on erikseen valittavana HDNM:n lisäksi? Olen kuvitellut että HDNM on aina 100hz, ja että toisaalta 100hz:lla ilman välikuvien interpolointia ei olisi mitään merkitystä LCD-televisiossa.

manlyman
06.05.2010, 18:29
Tietääkö joku Philipsin omistaja, ovatko tv:n takana olevat RCA audioliitännät volumesäädettyjä vai ei?

No niin, 40PFL8664H/12 on kotona ja pikaisen testin jälkeen seuraavia huomioita:

Äänen RCA-annon voimakkuutta ei voi säätää, joten laite vaatii jonkinlaisen AV-vahvistimen aktiivikaiuttimien pariksi.


Vaikuttaa siltä että HDMI-kuvalähde on aina pakko valita käsin, ja kuvalähteen vaihto edellyttää aina vähintään kaksi klikkausta :weep:

Laitteen oman virittimen kuvasuhdeautomatiikka on vähän niin ja näin; uusimmassakaan ohjelmistopäivityksessä 4:3 vaihtoehtoa ei vaan ole. Välillä 4:3 matsku zoomitilasta huolimatta venytetään, mutta vaihtamalla kanavalta pois ja takaisin, kuva yleensä palaa oikeaan 4:3 suhteeseen.


Prosessoinnit päällä lag on todella suuri ja DNM päällä ei voi pelata mitään reaktionopeutta vaativaa. Pelimoodissa (tai ylipäänsä DNM ja 100hz pois, prosessoinnit minimissä) en huomaa minkäänlaista lagia, joten se on riittävän matala.


Laitteen omat kaiuttimet ovat surkeat, siis todella huonot, mutta eiköhän useimmat käytä kuitenkin ulkoisia kaiuttimia nykyisin.


Laitteen oma EPG ja kanavainfo on ehkä huonoin koskaan näkemäni. Sillä ei tee kertakaikkiaan yhtään mitään.
Philipsin DNM eli 100hz välikuvien interpolointi on mielestäni tässä mallissa oikein onnistunut, liike näyttää silmääni merkittävästi luonnollisemmalta kuin esim Samsungin B7070:ssa. Pientä häröilyä esiintyy taustaan nähden liikkuvien kohteiden ympärillä, sitä enemmän mitä monimutkaisempi on tausta ja mitä nopeampi liike. En usko että mikään MCFI teknologia pystyy tällaista häröilyä kokonaan poistamaan. Pääasia on, ettei liike MCFI:llä näytä "nopeutetulta filmiltä" ja tämä tavoite on Philipsissä minusta hyvin saavutettu. Liike on hyvin luonnollista.

Värimaailma on miellyttävä tuossa aiemmin mainitulla tweakilla, joskin vähän jää vieläkin sellainen fiilis että olisi kiva Spyderin kanssa kalibroida tätä. Satanen on kuitenkin liikaa, joten tyydyn silmämääräiseen. Cloudingista sävyjen ja valaistuksen tasaisuudesta en pysty vielä sanomaan mitään, kun on nyt päivä.

Noin alustavasti olen erittäin tyytyväinen kuvanlaatuun ja tähän hintaan Ambilight on todella mukava bonus.

Super-J
08.05.2010, 10:13
Äänen RCA-annon voimakkuutta ei voi säätää, joten laite vaatii jonkinlaisen AV-vahvistimen aktiivikaiuttimien pariksi.

Oletko kokeillut kuulokeliitäntää? Itselläni on kyllä eri mallinen philipsi mutta minulla kuulokkeiden kytkeminen ei hiljennä tv:n omia kaiuttimia, ne pitää hiljentää mute-napista. Joka sitten ei vaikuta kuulokkeisiin. Kuten ei normaali äänenvoimakkuuden säätökään... sen sijaan kuulokeäänelle löytyy valikoiden uumenista oma säätö... :OIVaikuttaa siltä että HDMI-kuvalähde on aina pakko valita käsin, ja kuvalähteen vaihto edellyttää aina vähintään kaksi klikkausta :weep:


Minulla tuo kuvalähteen valinta toimii välillä automaagisesti ja välillä ei... hyvin on philipsillä softat koodattu.Laitteen oman virittimen kuvasuhdeautomatiikka on vähän niin ja näin; uusimmassakaan ohjelmistopäivityksessä 4:3 vaihtoehtoa ei vaan ole. Välillä 4:3 matsku zoomitilasta huolimatta venytetään, mutta vaihtamalla kanavalta pois ja takaisin, kuva yleensä palaa oikeaan 4:3 suhteeseen.


Joo, sitä 4:3a lienee turha odottaa, sen puute on suunniteltu ominaisuus, näin ne philipsin tuessa sanoi. Ja mustille palkeille (ja muille isoille mustille alueille kuvan reunoilla) kuvassa se automatiikka on myös suorastaan allerginen. Ainakin minun 26pfl5604h. Joka muuten palvelee juuri nyt tietokoneen näyttönä ja aika hyvin palveleekin.

Force
09.05.2010, 00:41
Mitähän se 100hz prosessointi tekee, jos se on erikseen valittavana HDNM:n lisäksi? Olen kuvitellut että HDNM on aina 100hz, ja että toisaalta 100hz:lla ilman välikuvien interpolointia ei olisi mitään merkitystä LCD-televisiossa.

Se on tietääkseni tuolla Philipsin asetuksella vain ja ainoastaan:
100 Hz = ruudun päivitys 100 kertaa sekunnissa (ei muuta)

HDNM saadaan luotua 50 Hz kuvallekin.

manlyman
11.05.2010, 13:56
No niin, hieman tarkemman tutkiskelun jälkeen lisää huomioita koskien PFL8664H -mallia:

Katselukulmat ovat erittäin suppeat; selvästi huonommat kuin esimerkiksi B7070:ssa. Sivuttaissuunnassa kuvan sweet spot on todella pieni ja kontrasti heikkenee jo vähän sohvalla siirtymällä (katseuetäisyys hieman alle 3 metriä). Kuva näyttää hyvältä sohvalla sweet spotissa istuessa, mutta käytännössä jo vierustoveri katselee kirkkauden ja kontrastin suhteen erilaista kuvaa.
Kuvaa yläpuolelta ja läheltä katsoessa värivirheet ovat törkeän suuret, eli jos katsot televisiota seisaaltaan ja suhteellisen läheltä, kuva on pitkälti katselukelvoton.

En ole huomannut minkäänlaista cloudingia pimeässäkään katseluhuoneessa.

Kuvan himmentäminen pimeälle katselutilalle sopivaksi tuntuu poikkeuksellisen paljon huonontavan väritoistoa (värit haalenevat).

Dynaamisesta taustavalosta ja Dynaamisesta kontrastista sellainen huomio, että esim. jääkiekkomatsissa ko. ominaisuudet reagoivat salamavalon välkähdykseen vähän liian ärhäkästi. Eli matsia katsoessa kuvan kirkkaus pumppaa yhtenään ja jää pitkäksi aikaa himmeämmäksi salamavalon välkähdyksen jälkeen. Ylipäänsä, tuo kirkkausdynamiikka tuntuu vaihtelevan vähän liian kulmikkaasti, ikään kuin kirkkausasteita ei olisi riittävästi.

Mitä luultavimmin lähetän töllön takaisin, syinä huonot katselukulmat, RCA-lähdön voimakkuuden säädön puuttuminen ja erillisen taustavalon säädön puuttuminen. Kaikesta huolimatta tuo taustavalon kirkkauden säätö on sittenkin todella tarpeellinen ominaisuus, ajattelin että automatiikka hoitaa, mutta ei minusta hoida aivan niin hyvin kuin pitäisi.

cud
21.05.2010, 17:28
saatavana 4 kpl. 40pfl9704 : link 1795e (http://www.digi-shop.ee/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=40PFL9704)

ja 7 kpl.47pfl9664: link 1765e (http://www.digi-shop.ee/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=47PFL9664)

Toi 47PFL9664 saa suunnilleen samaan hintaan suomesta. Ostin itse viimevuonna kyseinen telkkari 1750e Teknisiltä, mikä oli minusta kohtuullinen hinta huomioiden sen laatu, ja olen tyytyväinen siihen että niin tein, koska kaukosäädin vaihdoin uuteen kun siinä oli sisällä joku osa irti. Olisi varmaan ollut hieman vaikeampaa jos olisi ostettu toisesta maasta.

Terminaattori
30.05.2010, 19:50
Nyt saisi netanttilasta 40" 8664:n 999e.

SaLe_X
01.06.2010, 17:03
Mitäköhän hittoa... Tuli ostettua philips 37pfl5604 kun halvalla sai. Ärsytystä kuitenkin tuottaa se, että 4:3 kuvatilaa ei ole ollenkaan valittavissa, vaan aina tv haluaisi venyttää sen johonkin. Löytyyköhän tähän apua softapäivityksellä...

:OI

Super-J
03.06.2010, 19:05
Mitäköhän hittoa... Tuli ostettua philips 37pfl5604 kun halvalla sai. Ärsytystä kuitenkin tuottaa se, että 4:3 kuvatilaa ei ole ollenkaan valittavissa, vaan aina tv haluaisi venyttää sen johonkin. Löytyyköhän tähän apua softapäivityksellä...

:OI

Et sitten lukenut tätä palstaa yhtään ennen ostopäätöstä? Ainakin minä olen tuon ominaisuuden huomannut ja täällä siitä moneen kertaan valittanut (minulla on eri malli mutta suunnilleen samanlaisia ne ominaisuuksiltaan on kaikki hiilipsit) . Kukaan ei tunnu uskovan tai luetun ymmärtäminen ei oikein onnistu... Ja päivitys ei auta kun se 4:3 puuttuu siitä ihan tarkoituksella, Philipsin tuen mukaan.... :hitme:

Yksi tapa kiertää ongelma on käyttää ulkoista ohjelmalähdettä (digiboksi, dvd yms) tv:n pc-tilassa, silloin kuvasuhteen voi itse valita miten haluaa. Ainakin 2009 malleissa, uusista en tiedä, niissä on näemmä vielä alkeellisemmat kaukosäätimetkin. (Jep, en osta enää toista kertaa Philipsin telkkaria)

pake
04.06.2010, 13:46
Jep, en osta enää toista kertaa Philipsin telkkaria

Jos ostaa Philipsiä, pitää ostaa vähintään 7xxx-sarjalaista jos haluaa laatua. Juuri 3xxx, 5xxx -sarjalaisten ostajat on niitä, jotka kiroavat Philipsin alimpaan helvettiin ja 9xxx-sarjalaiset taas eivät ole Philipsiä enää mihinkään muuhun merkkiin vaihtamassa. Näin siis kärjistetysti ;)

SamSon
04.06.2010, 14:05
Jos ostaa Philipsiä, pitää ostaa vähintään 7xxx-sarjalaista jos haluaa laatua. Juuri 3xxx, 5xxx -sarjalaisten ostajat on niitä, jotka kiroavat Philipsin alimpaan helvettiin ja 9xxx-sarjalaiset taas eivät ole Philipsiä enää mihinkään muuhun merkkiin vaihtamassa. Näin siis kärjistetysti ;)

Samaa myöskin minä kuullut, ilmeisesti nuo 3- ja 5-sarjalaiset ovat myöskin vikatilastoissa melko korkealla toisin 7- ja 9-srajalaiset. Itellä 7603 enkä pois vaihtais :thumbsup:

Groke
04.06.2010, 14:11
Juuri 3xxx, 5xxx -sarjalaisten ostajat on niitä, jotka kiroavat Philipsin alimpaan helvettiin ja 9xxx-sarjalaiset taas eivät ole Philipsiä enää mihinkään muuhun merkkiin vaihtamassa. Näin siis kärjistetysti ;)
Mutta eihän edes Philips 9704:ssakaan ole manuaalisesti asetettavaa 4:3-tilaa, jonka puuttumista nimimerkki SaLe_X edellä tuskaili. Eli vaikuttaisi siten koko merkin kattavalta "ominaisuudelta", niin oudolta kuin se kuulostaakin. Vai onko tämä vihdoin korjattu uusimpiin malleihin, kuten 9705?

d.g.lol
04.06.2010, 19:12
Niinno - en uusimpien mallien kuvioista niin tiedä mutta om 9603H osaa mainiosti automaattitilallakin muuttaa kuvan 4:3ksi. Ja tosiaan tuossa on valintakin 4:3lle mutta eipä ole koskaan tullut sitä käytettyä.

srout
04.06.2010, 21:25
Parin Philipsin kokemuksella 4:3 lähetysten kanssa ei oikeastaan ole ongelmia mutta jos ylhäällä ja alhaalla on mustaa niin siinä voi tulla yllätyksiä (autozoomilla). Tämä siis omalla virittimellä, liitettyjen laitteiden kanssa näitä ongelmia ei ole (eikä tule).

Groke
04.06.2010, 23:19
Sehän on tietenkin puhtaasti tv-kanavan vika, mikäli 4:3-ohjelma lähetetään virheellisesti 16:9-kuvasuhteella, eli vaakasuunnassa venytettynä. Valitettavasti tälläistä kuitenkin joskus harvoin esiintyy, jolloin olisi kiva ohittaa automatiikka, eli laittaa tv manuaalisesti 4:3-tilaan, ihan vain nappia painamalla. Eli automatiikan mielestä väärään kuvasuhteeseeen (automatiikka kun tottelee orjallisesti tv-lähetyksen sisältämää 16:9-tunnistetta, tietenkin).
Itse en halua kuvasuhteen koskaan millään tavoin vääristyvän, eli tässä kohtaa filosofiani eroaa muutamista muista käyttäjistä (jotka taas kammoksuvat mustia palkkeja).

Muutamia harvoja yo. tilanteita lukuunottamatta olen selvinnyt vallan mainiosti puhtaasti automatiikan varassa (Sony X4500), eli hyvin harvoin minäkään kuvasuhdenappia painelen. Joidenkin televisioiden automatiikat tosin vaikuttavat ainakin testaajien kuvausten perusteella olevan "liian fiksuja" tai ainakin yliherkkiä, jolloin ne saattavat renkata kuvasuhdetta edestakaisin vaikkapa mustien palkkien ulkopuolella vilahtelevien tekstitysten vuoksi tms. Ainakin joillain tietyillä asetuksilla.

Kenties yleisin "vika" lienee kuitenkin se, että käytetään tv:n oletusasetuksia. Sillä myös omassa töllössäni 4:3-kuva oletuksena venytetään, eli automatiikan "Smart" täytyy siis muistaa vaihtaa oikeaksi ('4:3-oletus: Smart --> 4:3'). Siis mikäli ei siedä minkäänlaista kuvan venyttämistä.
Lienee ainakin likimain vastaava proseduuri merkkiin katsomatta. Tosin joistakin töllöistä tuollainen automatiikan esivalinta valitettavasti puuttuu kokonaan, mutta em. viestien perusteella vähintäänkin joissain Philipseissä tälläinenkin valinta vaikuttaisi olevan, ellei peräti kaikissa(?). Eli kenties ainakin osa Philipsien kanssa kiroilemisesta johtuu ihan vain väärästä kuvasuhdeautomatiikan oletusasetuksesta? Silti, saisi kyllä se manuaalinenkin vaihtoehto olla...

tero61
05.06.2010, 02:02
Mitäköhän hittoa... Tuli ostettua philips 37pfl5604 kun halvalla sai. Ärsytystä kuitenkin tuottaa se, että 4:3 kuvatilaa ei ole ollenkaan valittavissa, vaan aina tv haluaisi venyttää sen johonkin. Löytyyköhän tähän apua softapäivityksellä...

:OI

Kummalista että manuaalisesti valittava 4:3 puuttuu. Laita <automaattinen zoomaus> päälle ja unohda koko juttu. Tämä toiminto säilyttää alkuperäisen kuvasuhteen, mutta mustia palkkeja saattaa jäädä näkyviin.

Itse tein noin 4v. sitten ja olen tyytyväinen zoomin toimintaan. Useinhan tästä toiminnosta puhutaan venyttämisenä tms. mitä se ei ole.

Uusi 27.05.2010 päivitys löytyy täältä;
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=FI&slg=FIN&sct=LCD_TV_SU&cat=TV_CA&grp=SOUND_AND_VISION_GR&session=20100604174539_86.60.147.6&ctn=37PFL5604H/12&ds=37PFL5604H/12&mid=Link_Software&hlt=Link_Software

Super-J
05.06.2010, 12:04
Kummalista että manuaalisesti valittava 4:3 puuttuu. Laita <automaattinen zoomaus> päälle ja unohda koko juttu. Tämä toiminto säilyttää alkuperäisen kuvasuhteen, mutta mustia palkkeja saattaa jäädä näkyviin.

Itse tein noin 4v.

No ehkä se toimii noin vanhoissa hiilipseissä, mutta ainakin minulla tuo zuumailee kuvaa edestakaisin koko ohjelman ajan jos mustien palkkien alueella on vaikka kanavalogo... ja laajakuvalähetyksissä joissa on mustat palkit se vääristää mittasuhteet yksinkertaisesti venyttämällä kuvaa pystysuunnassa mustat palkit pois. (Olen valittanut asiasta philipsille ja monta päivitystä on tullut mutta korjausta asiaan ei ole tapahtunut.)

Käytännössä käytän 16:9 asetusta kaikilla ohjelmilla paitsi muutamien vanhojen tv-sarjojen kohdalla voi laittaa huoletta automaattizoomin päälle niin näkee ohjelman 4:3 suhteella kun kuvassa ei ole niitä mustia palkkeja.

Super-J
05.06.2010, 12:12
Sehän on tietenkin puhtaasti tv-kanavan vika, mikäli 4:3-ohjelma lähetetään virheellisesti 16:9-kuvasuhteella, eli vaakasuunnassa venytettynä. Valitettavasti tälläistä kuitenkin joskus harvoin esiintyy, jolloin olisi kiva ohittaa automatiikka, eli laittaa tv manuaalisesti 4:3-tilaan, ihan vain nappia painamalla. Eli automatiikan mielestä väärään kuvasuhteeseeen (automatiikka kun tottelee orjallisesti tv-lähetyksen sisältämää 16:9-tunnistetta, tietenkin).

Aivan. Tämä on yksi hyvä syy miksi manuaalista 4:3 asetusta tarvitaan.Itse en halua kuvasuhteen koskaan millään tavoin vääristyvän, eli tässä kohtaa filosofiani eroaa muutamista muista käyttäjistä (jotka taas kammoksuvat mustia palkkeja).

Olen aivan samaa mieltä tästä, enkä voi käsittää miksi jotkut mieluummin katselevat väärään kuvasuhteeseen venytettyä kuvaa.


Joidenkin televisioiden automatiikat tosin vaikuttavat ainakin testaajien kuvausten perusteella olevan "liian fiksuja" tai ainakin yliherkkiä, jolloin ne saattavat renkata kuvasuhdetta edestakaisin vaikkapa mustien palkkien ulkopuolella vilahtelevien tekstitysten vuoksi tms. Ainakin joillain tietyillä asetuksilla.

Ja tämän on toinen syy miksi manuaalista 4:3 asetusta tarvitaan, varsinkin Philipsissä, josta se puuttuu.

Uusimmassa Tekniikan maailmassa muuten oli tv-vertailussa Philipsin kohdalla moitittu kuvasuhdeautomatiikkaa, ja se tuntui testaajien mielestä perustuvan mustiin palkkeihin. Eli ongelmat on havaittu muuallakin kuin muutaman plazalaisen päässä. :thumbsup:

janne57
05.06.2010, 14:04
Vanhoissa kuvputki-philipseissä, niinkuin omassa 36" telkassakin, kuvasuhdeautomatiikn saa pois päältä "setupissa".
Sen jälkeen kone ei välitä palkeista.
Harmi, jos tämä puuttuu uusista telkuista.

tero61
06.06.2010, 13:34
Olen aivan samaa mieltä tästä, enkä voi käsittää miksi jotkut mieluummin katselevat väärään kuvasuhteeseen venytettyä kuvaa.

"Venytetty kuvasuhde" väite ei pidä paikkaansa-. Philipsit joko zoomaavat tai croppaavat kuvan pitäen kuitenkin alkuperäisen kuvasuhteen voimassa.

Itse olen vuosien varrella vain pari kertaa käpeltänyt 4:3 päälle manuaalisesti. Eurosportin Superbike lähetyksessä kierroslukuseuranta oli aivan kuvan ylälaidassa ja croppaus leikkasi sen pois.

Kun tähän zoomailuun/croppailuun tottuu niin ei enään halua katsella mitään 4:3 vajaatäyttöisiä kuvaruutuja. Näin se vaan on!

Seuraavakin laitteeni on Philips 9XXX5, kunhan niiden saatavuus paranee!

Groke
06.06.2010, 14:34
Kun tähän zoomailuun/croppailuun tottuu niin ei enään halua katsella mitään 4:3 vajaatäyttöisiä kuvaruutuja. Näin se vaan on!
Olisi kuitenkin fiksua tv-valmistajien puolelta mahdollistaa aina myös sekin, että ohjelma on mahdollista katsoa myös sillä alkuperäisellä/oikealla kuvasuhteella (ei venytettyä/kavennettua kuvaa) ja alkuperäisen kokoisena (ei "croppauksia", korkeintaan lievä overscan). Tällöin molemmat käyttäjäryhmät olisivat tyytyväisiä. Kunhan vain valitsisi tv:n valikoista itselleen sopivan moodin:

- Normal (kuva aina alkuperäisessä muodossaan)
- No black bars! (saatanasta olevat mustat palkit pois, maksoi mitä maksoi!)
- TurboZoom (kuvaa zoomataan niin, että vain puolet näkyy)
- MegaTurboZoom Natural+ (kuvaa zoomataan niin, että vain kolmannes näkyy)
- RandomRape UltraNatural++ (kuvaa venytetään ja zoomataan satunnaisesti, välillä toki myös cropataan, pääideana saatanallisten mustien palkkien täydellinen estäminen ja uusien jännien geometristen muotojen luominen, kuten esim. soikea ympyrä)

Super-J
06.06.2010, 16:05
"Venytetty kuvasuhde" väite ei pidä paikkaansa-. Philipsit joko zoomaavat tai croppaavat kuvan pitäen kuitenkin alkuperäisen kuvasuhteen voimassa.


Kyllä tasan pitää paikkansa ainakin minun 26pfl5604h/12 televisiossani, ja kaupassa tekemieni havaintojeni mukaan joidenkin muidenkin saman ikäisten philipsien kanssa tilanne on sama. (Niissä taitaa olla sama softa koosta riippumatta.)Itse olen vuosien varrella vain pari kertaa käpeltänyt 4:3 päälle manuaalisesti.


Sinulla siis ei ole modernia philipsin televisiota. Niissä ei ole 4:3 valintaa mahdollista tehdä tv-lähetyksiä katsottaessa.Seuraavakin laitteeni on Philips 9XXX5, kunhan niiden saatavuus paranee!

Onnea vaan valitsemallasi tiellä.

d.g.lol
06.06.2010, 19:56
40PFL5605H:sta kiinnostuneille revikkaa (http://translate.google.com/translate?hl=ru&sl=auto&tl=en&u=http://hdtelevizija.com/2010/04/14/recenzija-lcd-philips-40pfl5605h-102-cm/)

srout
06.06.2010, 20:30
40PFL5605H:sta kiinnostuneille revikkaa (http://translate.google.com/translate?hl=ru&sl=auto&tl=en&u=http://hdtelevizija.com/2010/04/14/recenzija-lcd-philips-40pfl5605h-102-cm/)

Viitosloppuiset oikeastaan tuonne 2010 ketjuun.

Groke
06.06.2010, 20:47
Vuosimallin mukaan jaoteltuna löytyy ainakin ao. yleisketjut. En ole tätä merkkiä kovinkaan tarkasti seurannut, mutta ilmeisesti ainakin lähivuosien malleista voi päätellä vuosimallin viimeisestä numerosta:
Philips LCD TV 2010 -mallit (https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=80303) (xxx5)


Philips LCD 2009 (https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=74945) (xxx4)


Philips 2008 kevät/kesä PFL 3403 5403 5603 7403 7603 9603 9703 9903 (https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=68105) (xxx3)

Austin_Powers
08.06.2010, 08:58
TV:n osto olisi ajankohtaista.

Kumpikohan viisaampi ostos 40pfl8664h 999,- hinnalla vai 40PFL5605H 799,- hinnalla?

netanttilan tarjouksessa 40pfl8664h-ostaja saa lisäksi 150 eur arvoisen lahjakortin Puma-vaatteiden hankintaan. Sillä ei ole varsinaisesti merkitystä, vaan sillä kummassa töllössä parempi kuva. Ambilight kyllä kiinnostaa, vaikka ei siitä mitään kokemuksia olekaan. Onko tekniikka tyystin muuttunut 2010-malleihin. Katsoin, että 40PFL8605H maksaa melkein 1900 eur Gigantissa. Eikös se ole tuon 8664 seuraaja?

d.g.lol
08.06.2010, 18:54
Katsoin, että 40PFL8605H maksaa melkein 1900 eur Gigantissa. Eikös se ole tuon 8664 seuraaja?

Ei suoranaisesti vaan lähinnä enemmänkin 9704H:n vaikka ei "local dimming" olekkaan vaan edgeLED. Sama koneisto kuin 9704H:ssa + 3D + paremmat nettiominaisuudet + langaton "näyttöliitäntä" läppäriin + videovuokraamo jne.

8664H:n seuraaja on enemmänkin 40PFL7605H (bongattu tänään 1399€ hintaan) joka on ehkä yksi parhaimman näköisiä telluja :thumbsup:

Force
12.06.2010, 21:33
Ainakin 2009 malleissa, uusista en tiedä, niissä on näemmä vielä alkeellisemmat kaukosäätimetkin. (Jep, en osta enää toista kertaa Philipsin telkkaria)2010-malleissa on yksinkertaistettu kake (tai "alkeellinen" jos niin sanot). Philipsin iskulause nykyään on sense and simplicity. Ja sitähän tuo kake on. Itse olen käyttänyt tuota uutta kakea useita tunteja ja se on loistava keksintö. Ainoa miinus että olisin muutaman napin jättänyt, esim source ja options. Puhun siis 7000-sarjan ja 8000/9000-sarjan kakesta. 5000-sarjan kake on kevyempi ja lelumaisempi. Ristiohjaimen ja näppäinten tuntuma on varsin jämäkkä ja näppäimet "naksuvat" äänettömästi.


Jos ostaa Philipsiä, pitää ostaa vähintään 7xxx-sarjalaista jos haluaa laatua. Juuri 3xxx, 5xxx -sarjalaisten ostajat on niitä, jotka kiroavat Philipsin alimpaan helvettiin ja 9xxx-sarjalaiset taas eivät ole Philipsiä enää mihinkään muuhun merkkiin vaihtamassa. Näin siis kärjistetysti ;)
Tuo on aikalailla se miten asiat juuri ovat. :thumbsup:


Mutta eihän edes Philips 9704:ssakaan ole manuaalisesti asetettavaa 4:3-tilaa, jonka puuttumista nimimerkki SaLe_X edellä tuskaili. Eli vaikuttaisi siten koko merkin kattavalta "ominaisuudelta", niin oudolta kuin se kuulostaakin. Vai onko tämä vihdoin korjattu uusimpiin malleihin, kuten 9705?
Keksintö on loistava, mutta auto-zoom ei toimi aina oikein. Jokaisessa uudessa ominaisuudessa on aina vähintään kaksi puolta. :p
Välillä sekoaa esim tuon 9704:n automaattinen 4:3-valinta ja tv venyttää 16:9-kuvasuhteelle. Vaihtamalla kanavaa ja palaamalla esim mtv3:lle kuvasuhde näkyy taas oikein 4:3 mustilla reunoilla. ;)
Sitä ei ole "korjattu" koska se valinta ei ole koskaan ollut rikki. Tuo toiminto on Philipsin jämäkkä päätös ja eivät taida sitä muuttaa.
Voisi tietty olla jossain alavalikossa pakotetut kuvasuhteet, mutta niiden käyttö olisi taas hidasta.


Sehän on tietenkin puhtaasti tv-kanavan vika, mikäli 4:3-ohjelma lähetetään virheellisesti 16:9-kuvasuhteella, eli vaakasuunnassa venytettynä. Valitettavasti tälläistä kuitenkin joskus harvoin esiintyy, jolloin olisi kiva ohittaa automatiikka, eli laittaa tv manuaalisesti 4:3-tilaan, ihan vain nappia painamalla. Eli automatiikan mielestä väärään kuvasuhteeseeen (automatiikka kun tottelee orjallisesti tv-lähetyksen sisältämää 16:9-tunnistetta, tietenkin).
Philips ei kyllä tottele aina sitä tv-lähetyksen tunnistetta vaan määrää kuvasuhteen kuvan pysty/vaaka-pikselimäärän mukaan (josta se jättää laskematta "puhtaan" mustan alueen). Se taas voi mennä pusikkoon jos kuva on jotain epäformaattia mtv3:n uutismateriaalia jossa tarkoituksella poistettu jotain mustalla palkilla.

Syy miksi kuvasuhdeautomatiikka temppuilee on täysin mtv3:n ja nelosen jatkuvan formaattien muuttelun mm mainoskatkolla ja myös mainosten välillä.
Pitäisi kieltää uhkasakolla moinen.


Kun tähän zoomailuun/croppailuun tottuu niin ei enään halua katsella mitään 4:3 vajaatäyttöisiä kuvaruutuja. Näin se vaan on!
Totta ainakin itsellä, mutta vastaan tulee joskus jotain sörsselikuvaa jossa se tekniikka harhautuu.

Force
12.06.2010, 21:41
Kumpikohan viisaampi ostos 40pfl8664h 999,- hinnalla vai 40PFL5605H 799,- hinnalla?Tuossa 40PFL5605H:ssa on kirkkaampi kuva ja hieman haaleammat värit. Ja tuossa vanhemmassa 40PFL8664H:ssa taas tummemmat, mutta on tekniikaltaan vanhempaa.

Uudemmassa kuva on paljon pehmeämpi ja sitä tarkkaa kuvaa ei saa edes säätämällä vaikka laittaisit terävyyden kymppiin.
Vanhemmassa taas saat pikselit näkyviin jos haluat.

5605-sarjan koneessa silmämääräisesti väriavaruus on suppeampi.
Käy liikkeissä katsastamassa ja tuohon 8664:ään aiemmin postasin kunnon asetukset joilla kuva näyttää edes joltain. Ja 8000-sarjan koneissa on NetTV.
Ne joille saapuu 46" tai 52" 9704H tv, niin laitatteko tänne hieman tilastoa:

1. Mikä firmware-versio on asennettuna (näkyy menun kautta)
2. Tv:n takaa sarjanumeron alku, esim "VN41001" (tuotantoversio 4, valmistettu vuonna 2010, viikolla 01)
3. Valmistusmaa, esim Hungary, France, Belgium
4. Silmämääräisesti havainnot onko pilveilyä (katso kuva (http://www.sdhomephotos.com/tv3.jpg)), yms ongelmia
Itselle saapui vihdoin 46PFL9704H.

1. Firmware joka tv:ssä oli sisällä oli versio 000.026.072.000 (1.4.2010)
2. Tuotantoversio on VN1M ja valmistettu viikolla 17
3. Kokoamismaa on Unkari
4. Ei pilveilyä, valovuotoja, dirty-screen-efektiä, tms

SD-kuva on ihan uskomaton aiempaan telluuni (9703H) verrattuna.
Blu-ray-kuva on säädön jälkeen shokeeraavan tarkka ja elävä.

Kuvassa ei vilku RGB-värit kuten 100Hz taustavaloskannaavissa 8404H-malleissa, eli 200Hz skannaus on parempi silmille.
Katselukulma on laaja, mutta tarkka keskipiste sisältää kaikkein tummimmat värit ja kontrastin, mutta siirtymällä n 20cm sivuun värit haalenevat hitusen, mutta siitä viistoon ei tapahdu enää värin haalenemista (yleistä kuulemma LED-taustavalaistuissa).

ege
13.06.2010, 18:43
Mitä eroa on 7664 ja 8664 -malleilla? Molempien hinta 999e. Lisäksi 5605:nkin hinta on sama. Kaikki 40-tuumaisia.

Force
14.06.2010, 18:57
Mitä eroa on 7664 ja 8664 -malleilla? Molempien hinta 999e. Lisäksi 5605:nkin hinta on sama. Kaikki 40-tuumaisia.

7664 (Edge LED) on sama kuin 8664 (Edge LED), mutta ilman Ambilightia (ympäröivä valaistus). Kummassakin on mm DLNA + Net TV.

5605 on uusi perusmalliston Direct LED-tv ilman nettiominaisuuksia.
Ei verkko-ominaisuuksia.

ege
14.06.2010, 19:25
7664 siis poisluettu. Mitä järkeä hankkia ilman Amlightia samaan hintaan kuin muuten sama Ambilightin kanssa. Eli tällä hetkellä viivalla 8694 (42", ei-LED, 899e) ja 8664 (40", LED, 999e). Kumpaakohan sitä päätyisi?

8694:n puolesta puhuu 42" tuuman koko ja 100e halvempi hinta, mutta LED-taustavalo houkuttelee, 40":n koko taas ei. Muuten noissa ominaisuudet ilmeisesti täysin samat?

Valinta on tehtävä pikaisesti, koska ovat vuoden 2009-malleja joita ei varmaankaan kovin kauaa ole enää ole saatavilla. Vuoden 2010 xxx5-malleista mikään ei käy, koska niistä on jo jätetty pois itselleni tarpeelliset erilliset S-video- ja komposiitti-liitännät.

ege
15.06.2010, 22:23
Pitäisi valinta nyt siis tehdä malleista 8694 (42", ei-LED, 899e) ja 8664 (40", LED, 999e).

Kumman huomaa helpommin käytännössä? Kahden tuuman eron koossa, vai LED vs. tavallinen taustavalo? Kannattaako sijoittaa 100e enemmän, että saa LED-taustavalaistun tv:n (jossa muuten kahden vuoden takuu), mutta 2" pienempi koko?

Lisäksi olisi vielä 42-tuumainen malli 8404, joka muuten sama kuin 8964, mutta erilainen jalusta, vaatimattomampi kaukosäädin, Perfect Natural Motionin puute sekä BBE Soundin puute. Tuon kun valitsisi pääsisi 799e:llä.

8664:ssäkin on muuten HD Natural Motion (kuten 8404:ssä) 8694:n Perfect Natural Motionin sijasta. Mitä eroa näillä on?

Vaikeaksi nyt vetää valinta. Mitä suosittelette?

d.g.lol
15.06.2010, 23:44
8664:ssäkin on muuten HD Natural Motion (kuten 8404:ssä) 8694:n Perfect Natural Motionin sijasta. Mitä eroa näillä on?

Vaikeaksi nyt vetää valinta. Mitä suosittelette?

Ääni 42PFL8694H:lle täältä. Ei se LED autuaaksi tee vaikka markkinavoimat siihen suuntaan menevätkin. HD Natural Motionin ja Perfect Natural Motionin eroiksi olen antanut itselleni ymmärtää että PNM osaa piirtää 3 välikuvaa kun taasen HDNM "vain" yhden.

naur1s
16.06.2010, 11:34
Päivitin telkkariin uusimman softan siinä toivossa, että automaattinen kuvasuhteen valitsin lopettaisi "hyppimisen".

Tilalle tuli toinen ongelma, nimittäin kanavainfo ei ole enää "läpinäkyvä", niinkuin se aikaisemmin mielestäni oli. En kirveelläkään :hitme: löytänyt asetusta jolla sen saisi takaisin läpinäkyväksi.

Osaako joku neuvoa, vai onko uusin softa tässä ottanut takapakkia??

Force
16.06.2010, 15:06
Philipsin aspan ammattitaitoa (mm Perfect Natural Motionista, kuvanparannuksesta ja sulavasta liiketoistosta yleensä):


Tervetuloa Philips Asiakaspalveluun, keskustelet Anttin kanssa. Kuinka voin auttaa?


Antti: Hei. Kuinka voin auttaa?

Vierailija: Moi. Philips xxPFL9704H/12 tv:stä kysyttävää.

Vierailija: Kun PNM on minimillä päällä, niin elokuvissa kuten 2010 ja Avatar tulee ruudulle useassa kohtaa nykimistä ja häiriötä mitä muissa elokuvissa taas ei tule. Häiritsee elokuvan katsomista. Onko ongelma teillä tiedossa?

Antti: Minkälaisia häiriöitä ruudulle tulee?

Vierailija: kohde mikä esim taustalla jotain liikkuu nopeasti ja ruudulla jokin liikkuu hitaasti samaan aikaan, tai on paikallaan, niin se näkyy kolmena ja kuvassa on eräänlaista pikselöintiä.

Vierailija: Avatarissa tätä esiintyy vähän väliä

Antti: Oletko koittanut ottaa Picture Natural Motionin kokonaan pois päältä?

Vierailija: Perfect Natural Motion kun on pois päältä niin häiriötä ei ole. PNM oli syy miksi ostin tv:n.

Antti: Kyseessä voi olla formaatti, jolla elokuvat on tehty, jolloin on hyvä ottaa kuvanparannustoimintoja pois päältä, kuva siis jo valmiiksi niin hyvä, ettei niitä tarvita.

Vierailija: Normaalin elokuvan kuva nykii pahasti, joten ostin Philipsin sen takia että kuva liikkuu elävästi ja nykimättä.

Antti: Toimiiko elokuvat silloin kun Picture Natural Motion toiminto on päällä?

Vierailija: Kaikki toimivat virheettä kun PNM (Perfect Natural Motion) on minimillä mutta uusimpien kanssa ongelmia, kuten juuri mainitsemani.

Antti: Uusimmissa julkaisuissa voi kuvanlaatu olla jo lähtökohtaisesti olla niin hyvä, että erillisiä kuvanparannustoimintoja ei tarvita

Vierailija: PNM ei ole kuvanparannustoiminto. Sehän on interpolointitoiminto jolla tehdään kuvan liike nykimättömäksi. Perfect Pixel HD Engine on se kuvanparannustoiminto tässä tv:ssä.

Antti: Uusissa elokuvissa tuota Picture Natural Motion toimintoa ei tarvitse. Voit toki koittaa ohjelmistonpäivitystä televisioosi, mikäli nykyinen ohjelmistoversio on Q5492_0.26.75.0 tai aikaisempi. Linkistä pääset ohjelmiston lataussivulle. http: // www . p4c.philips. com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?scy=FI&slg=FIN&sct=LCD_TV_SU&cat=TV_CA&session=20100616062905_78.109.14.130&grp=SOUND_AND_VISION_GR&ctn=46PFL9704H/12&mid=Link_Software&hlt=Link_Software

Vierailija: Ongelma on samanlainen alkuperäisellä ja uusimmalla, on molemmat koneellani ladattuna. Eli osaatko sanoa onko tähän ongelmaan jotain muuta ratkaisua kun kytkeä PNM pois päältä?

Antti: Siinä tapauksessa ei ole muuta ratkaisua tuohon ongelmaan.

Vierailija: Asia ok, pitää vielä tiedustella InfoCarelta josko heillä olisi joku muu vastaus tähän ongelmaan.
Kiitos hei ja hyvää päivänjatkoa!

Antti: Kiitos samoin!Tuossa:
"session=20100616062905_78.109.14.130"
Tapahtuma 2010/06/16 // klo 06:29'05 // IP-numero:78.109.14.130
Eli heidän chatti toimii jotenkin Alankomaiden kautta jostain syystä.

Super-J
16.06.2010, 20:35
Philipsin aspan ammattitaitoa (mm Perfect Natural Motionnista, kuvanparannuksesta ja sulavasta liiketoistosta yleensä):


No ei tuo aspan tyyppi minun mielestäni mitään erityisen tyhmää sanonut, ja viesti oli selvä: kannattaa ottaa kaikki kuvanparannukset pois päältä niin kuva näyttää paremmalta. Ja kyllä, se perfect natural motion on kuvanparannus-systeemi sekin, prkl, sehän muokkaa kuvaa keinotekoisesti. :hitme:Eli heidän chatti toimii jotenkin Alankomaiden kautta jostain syystä.

Ei varmaankaan johdu siitä että Philips on alankomaalainen firma? (Itseasiassa tuo IP näytti olevan British Telecomin nimissä kun jotain ip-lookuppia kokeilin äsken)

ege
16.06.2010, 20:37
Ääni 42PFL8694H:lle täältä. Ei se LED autuaaksi tee vaikka markkinavoimat siihen suuntaan menevätkin.Onko muilla mielipiteitä?

Force
17.06.2010, 04:29
No ei tuo aspan tyyppi minun mielestäni mitään erityisen tyhmää sanonut, ja viesti oli selvä: kannattaa ottaa kaikki kuvanparannukset pois päältä niin kuva näyttää paremmalta. Ja kyllä, se perfect natural motion on kuvanparannus-systeemi sekin, prkl, sehän muokkaa kuvaa keinotekoisesti. :hitme:
Ei varmaankaan johdu siitä että Philips on alankomaalainen firma? (Itseasiassa tuo IP näytti olevan British Telecomin nimissä kun jotain ip-lookuppia kokeilin äsken)
Kuvanparannukset ja niillä oikeat asetukset tekevät Philipsin kuvasta paremman. Jos olet eri mieltä, niin voit vaikka liittyä kuvanparannukset-pois-käytöstä -kerhoon, jossa ovat jo mm Tekniikan Maailman (otavamedian) -pojat testeineen.
Juttelin tämän chatin jälkeen Alankomaan tukihenkilön kanssa ja hän oli asioissa kyllä ihan eri linjoilla. Ei missään nimessä PNM:ia pois päältä jos haluaa luonnollista liikettä katsella.

PNM, se nyt varsinaisesti ei ole kuvanparannukseen tehty. Sen idea on poistaa se viton nykiminen siitä videosta. :OI

Tuo IP on Alankomaissa. Tietolähde (http://www.ip-adress.com/ip_tracer/78.109.14.130)

Huomaatko, aina ei voi voittaa. :D
Ääni 42PFL8694H:lle täältä. Ei se LED autuaaksi tee vaikka markkinavoimat siihen suuntaan menevätkin.
Onko muilla mielipiteitä?
On. Kyllä se LED autuaaksi tekee. :thumbsup:
CCFL-taustavalaistu LCD-töllö. CCFL käyttää sen 1000V suoraan virtalähteeltä jotta saadaan sitä kirkasta valoa. Ja virtalähde lämpenee ***-celsiusastetta, koska verkkovirta on vain sen 210-230V ennen muunnosta.

LED-taustavalaistu LCD-töllö. LED-käyttää sen 3.5V/diodi ja vaikka näitä töllössä on mallista riippuen vaikka 800 kpl (Direct LED-mallissa) ja 100 kpl (Edge LED), niin vaadittava jännite on silti se 3.5V yhteensä.
Näiden kuluttamalla ampeerimäärällä ei ole kovin suurta merkitystä (pienempi kuin CCFL/HCFL-putkilla). Virrankulutus on normaalisti enintään se 20mA/diodi.
LED-valaistu töllö siis säästää virtalähdettä ja se on se osa mikä hajoaa töllöistä yleensä ensimmäisenä (tv-huoltajat tietävät).

Super-J
17.06.2010, 17:33
Kuvanparannukset ja niillä oikeat asetukset tekevät Philipsin kuvasta paremman. Jos olet eri mieltä,

Olen eri mieltä... sen verran tarkkaan olen omaa Philipsiäni säädellyt. Kaikki "kuvanparannukset" oli pakko ottaa pois päältä, niillä oli aina tarkkaan katsoessa näkyvä negatiivinen vaikutus johonkin kuvan osa-alueeseen, etenkin tumman pään yksityiskohtien ja värien toistoon.PNM, se nyt varsinaisesti ei ole kuvanparannukseen tehty. Sen idea on poistaa se viton nykiminen siitä videosta. :OI

Eli toisin sanoen sen tarkoitus on parantaa kuvaa. :rolleyes:Tuo IP on Alankomaissa. Tietolähde (http://www.ip-adress.com/ip_tracer/78.109.14.130)

Sen alankomaalaisuutta en ole kiistänyt. Samasta tietolähteestä näkee että osoite on BT:n hallinnassa, eli siis entisen British Telecomin. (Tietolähde (http://en.wikipedia.org/wiki/BT_Group)) :)
Huomaatko, aina ei voi voittaa. :D


Aivan totta.:thumbsup:

ege
17.06.2010, 18:14
On. Kyllä se LED autuaaksi tekee. :thumbsup:
CCFL-taustavalaistu LCD-töllö. CCFL käyttää sen 1000V suoraan virtalähteeltä jotta saadaan sitä kirkasta valoa. Ja virtalähde lämpenee ***-celsiusastetta, koska verkkovirta on vain sen 210-230V ennen muunnosta.

LED-taustavalaistu LCD-töllö. LED-käyttää sen 3.5V/diodi ja vaikka näitä töllössä on mallista riippuen vaikka 800 kpl (Direct LED-mallissa) ja 100 kpl (Edge LED), niin vaadittava jännite on silti se 3.5V yhteensä.
Näiden kuluttamalla ampeerimäärällä ei ole kovin suurta merkitystä (pienempi kuin CCFL/HCFL-putkilla). Virrankulutus on normaalisti enintään se 20mA/diodi.
LED-valaistu töllö siis säästää virtalähdettä ja se on se osa mikä hajoaa töllöistä yleensä ensimmäisenä (tv-huoltajat tietävät).Entä tekeekö Picture Natural Motion (8694) autuuden HD Natural Motioniin (8664 verrattuna?

Entä tuo 8694:ssä oleva "BBE Sound"? Onko kummempaa vaikutusta äänenlaatuun? Kaukosäädinkin taitaa 8694:ssä olla metallikuorinen ja useaa laitetta ohjaava 8664:n muovisen, mutta samankokoiseen ei-useaa laitetta ohjaavan sijaan.

Päällimmäinen pähkäilyn kohde on se, että maksanko 100e enemmän LED-taustavalosta ja kahden vuoden takuusta, mutta 2" pienemmästä koosta, BBE Soundin, Picture Natural Motionin ja metallikuorisen kaukosäätimen puutteesta.

Force
18.06.2010, 01:54
Olen eri mieltä... sen verran tarkkaan olen omaa Philipsiäni säädellyt. Kaikki "kuvanparannukset" oli pakko ottaa pois päältä, niillä oli aina tarkkaan katsoessa näkyvä negatiivinen vaikutus johonkin kuvan osa-alueeseen, etenkin tumman pään yksityiskohtien ja värien toistoonEn kiellä etteikö toisilla malleilla ne kuvanparannukset olisi hieman tehottomia.
Kaikki tekniikat, mm pikseleiden häivytys ja kuvan melun kompensointi on monimutkaista ja halvemmissa telluissa ne piirit on varsin tehottomia. Tästäpä johtuu se että jonkun "häiriön" poistaminen lisää uuden haitan jota pitää jollain toisella säädöllä kompensoida.

Philipsin kuvanparannuspiiri ja sen softa on siitä erikoinen että kuvassa voi eri kohdat olla eri hetkinä toisiaan tarkempia. Se logiikka minkä mukaan se toisen kohteen tarkentaa ja toista ei on uskomattoman epäloogista. :)

Jos puhutaan sananen kuvan tarkkuudesta, niin Sonyn halvimmat tellut ovat yleensä antaneet oikein uskomattoman tarkkaa kuvaa (pikseli pikseliltä). Haitta vaan on ollut jos katselee optimaalisella etäisyydellä niin näkee kuvan liiallisesta pakkaamisesta ja liian pienellä bittivirralla lähetetystä kuvasta ne pikselivirheet. Mosaiikkia sanoisin.
Uskomattoman tarkka kuva taas ei aina ole kovin kaunista katseltavaa joka silmille.


Entä tekeekö Picture Natural Motion (8694) autuuden HD Natural Motioniin (8664 verrattuna?

Entä tuo 8694:ssä oleva "BBE Sound"? Onko kummempaa vaikutusta äänenlaatuun? Kaukosäädinkin taitaa 8694:ssä olla metallikuorinen ja useaa laitetta ohjaava 8664:n muovisen, mutta samankokoiseen ei-useaa laitetta ohjaavan sijaan.

Päällimmäinen pähkäilyn kohde on se, että maksanko 100e enemmän LED-taustavalosta ja kahden vuoden takuusta, mutta 2" pienemmästä koosta, BBE Soundin, Picture Natural Motionin ja metallikuorisen kaukosäätimen puutteesta.

Perfect Natural Motion on ylivoimainen sitä halvempiin verrattuna. Tellussa on erillinen piiri joka hoitaa laskennan ja jokaiselle piirille on väsätty erilainen softa, joka sitä kuvaa "muokkaa sulavaksi" lisäämällä välikuvia.
PNM toimii niin hyvin että se saa elokuvan niin luonnolliseksi että se näyttää kuin olisi kuvattu "halvalla" käsikameralla. Tähän luonnollisuuteen tottuu ja sitä vaatii jatkossa. Ensimmäisiä kertoja itseä häiritsi se.
Toinen asia on että se paljastaa jos elokuva on kuvattu huonosti, tai "väärin" kuten itse tapaan sanoa. :cool:

Tuossa alla Kiilan kommentti tämän threadin sivulta 3.


8694:
- Perfect Natural Motion
- 2*12W kaiuttimet
- Sound system BBE Nicam stereon lisäksi (en ole tutkinut mikä tämä BBE on)
- Universal Remote Control (tiedä sitten mikä tuossa toisessa, ilmeisesti tämä on parempi malli)

8694 (http://www.p4c.philips.com/files/4/42pfl8694h_12/42pfl8694h_12_pss_aen.pdf)

BBE Sound, ammattimaista äänentoistoa ja -parannusta: BBE Sound website (http://www.bbesound.com). Käytännössä en osaa sanoa miltä kuulostaa kun en ole ollut paikan päälle vertailemassa kys malleja.

100 euroa on tietty rahaa. Sillä saa 60 tölkkiä ohrajuomaa, tai 50 sidukkaa, tai 50 energiajuomaa, tai 50 pakettia lihaisaa makkaraa, tai vaikka 40 kpl karkkipusseja. Se jos sen laittaa johonkin ei syötävään materiaaliin voi ehkä säilyttää sen arvon hieman pidempään.
Ei oteta huomioon pilalle menneitä makkara/juominkikekkereitä. :D

Ja Philipsin telluissa on se 2 vuotta takuuta vuodesta 2010 lähtien! Takuun hoitaa InfoCare (http://www.infocare.fi/fullstory.aspx?m=360&amid=6770) ja heiltä voi takuusta tiedustella jos tulee kysyttävää.

ege
18.06.2010, 06:28
Ja Philipsin telluissa on se 2 vuotta takuuta vuodesta 2010 lähtien! Takuun hoitaa InfoCare (http://www.infocare.fi/fullstory.aspx?m=360&amid=6770) ja heiltä voi takuusta tiedustella jos tulee kysyttävää.Koskeeko tämä myös näitä vanhoja malleja, kunhan laite vain on hankittu vuonna 2010? Tuotetiedot kertovat eri kauppojen kohdalla 8664:lle 2 vuoden takuuta ja 8694:lle yhden vuoden takuuta, mutta onko siinäkin siis nykyään kahden vuoden takuu?

Mikäli näin, niin valinta kallistunee tuohon 100e halvempaan ei-LED-malliin. PNM 2 tuumaa suurempi koko ja jämäkämpi kaukosäädin (+lasinen kääntyvä jalusta) houkuttelee.

EDIT: Infocaren sivut sanovat: "Takuuajat vaihtelevat tuotealueittain ja malleittan yhden (1) ja kahden (2) vuoden välillä." Eli ilmeisesti tuo vain 1 vuoden takuu mallille 8694 pitää kuitenkin paikkansa.

EDIT2: Nyt olisi sitten tarjolla malli 8654 hintaan 749e joka on mielestäni jo todella kova tarjous. 8654 on siis täysin identtinen 8694:n kanssa kuten myös 8684. Olen näköjään aiemminkin tässä ketjussa ihmetellyt miksi täysin samaa laitetta on myyty kolmella eri mallinumerolla. Nyt on hintaeroa 8664-LED-malliin jo 250e, joten 8654 on jo 90% varma valinta.

EDIT3: Lisää edittiä:
Perfect Natural Motion on ylivoimainen sitä halvempiin verrattuna. Tellussa on erillinen piiri joka hoitaa laskennan ja jokaiselle piirille on väsätty erilainen softa, joka sitä kuvaa "muokkaa sulavaksi" lisäämällä välikuvia.
PNM toimii niin hyvin että se saa elokuvan niin luonnolliseksi että se näyttää kuin olisi kuvattu "halvalla" käsikameralla. Tähän luonnollisuuteen tottuu ja sitä vaatii jatkossa. Ensimmäisiä kertoja itseä häiritsi se.
Toinen asia on että se paljastaa jos elokuva on kuvattu huonosti, tai "väärin" kuten itse tapaan sanoa. :cool:Toimiiko Perfect Natural Motion myös SD-kuvan kanssa? Entä HD Natural Motion?

Onkohan 8664:n Ambilightissa eroa 8694/8654:n Ambilightiin?

d.g.lol
18.06.2010, 18:52
EDIT: Infocaren sivut sanovat: "Takuuajat vaihtelevat tuotealueittain ja malleittan yhden (1) ja kahden (2) vuoden välillä." Eli ilmeisesti tuo vain 1 vuoden takuu mallille 8694 pitää kuitenkin paikkansa.

Eikun - jos nyt marssit kauppaan ja ostat minkä tahansa Philips-töllön niin siinä on suomen maahantuojan antama kahden vuoden takuu. Nettikauppapuolesta en tiedä. Jos taasen olet 2007 ostanut töllön niin tähän ei luonnollisestikkaan kahden vuoden takuuta ole.

Force
18.06.2010, 23:48
Koskeeko tämä myös näitä vanhoja malleja, kunhan laite vain on hankittu vuonna 2010?Kyllä, jos takuusta puhutaan.
"Laki ei määrää antamaan takuuta. Jo kuluttajansuojalaki turvaa kuluttajalle tietyt perusoikeudet virhetilanteissa. Takuun antaminen on vapaaehtoista ja sitä käytetään myyntivalttina yleisesti kodinkoneiden ja elektroniikan kaupassa." Lähde
(http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/kuluttajan-oikeudet/takuu/) Eli käytännössä on tärkeää säilyttää alkuperäinen kuitti + kopio siitä on hyvä olla olemassa.

EDIT3: Lisää edittiä: Toimiiko Perfect Natural Motion myös SD-kuvan kanssa? Entä HD Natural Motion?
Kaikki nuo liikkeenparannukset toimivat sekä SD-, että HD-kuvalla.


Onkohan 8664:n Ambilightissa eroa 8694/8654:n Ambilightiin?Mutua: En usko että on. Jos joku muu täällä tietää, niin valaiskoot.

ege
19.06.2010, 20:26
Noniin. Päätös vihdoin tehty. 8654 lähti tilaukseen. Hintaero LED-malliin ratkaisi. Ja plussana sain 2" enemmän kokoa, Picture Natural Motionin, paremman kaukosäätimen, BBE Soundin ja lasijalustan.

Nyt kun oma kappale on varattu, voin vinkata, että täältä: http://www.jimmspc-store.fi/hae/g/56/v/249/min/0/max/0/8654 saa tuon laitteen todella edulliseen 749e:n hintaan. Sama laite siis kuin mallit 8694 ja 8684.

NathanBarley
22.06.2010, 18:40
ege: Laitahan kokemuksia kun saat tv:n. Erityisesti kiinnostaa onko tuo erä LG:n vai Sharpin paneelilla.

ege
23.06.2010, 20:36
Noniin. 2 päivää tilauksesta ja TV on talossa. Lyhyehkön säätämisen jälkeen ei voi kuin ihmetellä SD-kuvan loistavaa laatua. Paremmin säätöihin perehtymällä saa varmasti vieläkin paremmaksi. HD-kuvaa en ole vielä edes testannut. Kuvanlaadun puolesta ei voisi kyllä vähempää harmittaa, että säästin 250e enkä "sortunut" LED-8664:ään. Tietysti virrankulutuksen ja mahdollisen LED-valaistun tv:n paremman kestämisen takia hieman, mutta 250e, 2 lisätuumaa, Picture Natural Motion, hienompi jalusta ja kaukosäädin lohduttavat huomattavasti. Myös lämpeneminen LED-mallissa olisi varmasti ollu vähäisempää, tämä kun lämmittää mukavasti kämppää varsinkin näin kesällä.

Paljon puhutuista kuvasuhdeongelmistakaan ei ole tietoa. Toimii juuri kuten pitääkin. 4:3-kuva näkyyy 4:3:na mustilla palkeilla mihinkään suuntaan venymättä ja paukkumatta, ja kanavaa vaihdettaessa laajakuvaa lähettävälle kanavalle, näkyy myös laajakuva automaattisesti oikein. En ymmärrä tässäkin ketjussa näitä höpinöitä että 4:3 kuvaa on aina katsottava venytettynä tms. Pistäkääpäs ne asetukset kuntoon, (Automaattinen kuvakoko -> Auto-Zoom. EI Auto-Fill). Erikoistapaukset ovat sitten asia erikseen, mutta suurin osa tavarasta lähetetään 16:9-laajakuvana ja jotain vielä 4:3:na joten 95% tavarasta näkyy automatiikalla oikein. En osaa oikein kaivata tuota puuttuvaa manuaalisesti valittavaa 4:3-tilaa kun se 4:3-kuva näkyy automatiikalla oikein kunhan asetukset ovat kunnossa. Ja ulkoisen laitteen kanssa PC-tilassa se 4:3:kin on manuaalisesti valittavissa.

Jotain pieniä ja vielä pienempiä miinuksia vanhaan hyvin palvelleeseen (palvelee edelleen) kuvaputki 8807:aan nähden:

-teksti-tv:tä ei saa suoraan avattua dual-screen tilaan, vaan ensin pitää mennä koko ruudun teksti-tv:hen ja Options-näppäimellä aukeavasta valikosta valita Dual Screen.
-kelloa ei saa näytölle painamalla yhtä näppäintä, vaan sekin pitää valita valikosta, ja kellossa näkyy vain tunnit ja minuutit (ei sekunteja)
-ei pysäytyskuvaa
-SMART-asetuksetkin täytyy valita valikosta, eikä helposti yhdestä näppäimestä
-kaikkiin edellisiin liittyen: samalla kun kaukosäätimessä on "turhia" näppäimiä, kuten perustilassa käytössä olemattomia värinäppäimiä ja "turhat" kelaus, play/pause, stop ja rec -näppäimet, niin toimintoja joille soisi oman näppäimen, on viety hankalasti valikoihin monen painalluksen taakse
-info-ruutu pimentää turhaan kuvan, kuva voisi näkyä edes himmeänä taustalla tai kuva normaalisti ja infot ohuena palkkina, tekstiä kun siinä ei kuitenkaan koskaan ole kuin pari riviä
-sisääntuloja ei voi valita suosikkikanaviksi jolloin niille voisi siirtyä P- ja P+ -näppäimillä kuten tv-kanaville
-käytössä olemattomia sisääntuloja ei saa pois listalta vaan kaikki täytyy aina kelata läpi sisääntuloa vaihdettaessa
-sisääntuloja ei voi nimetä haluamikseen (tosin valmiit vaihtoehdot ovat melko kattavat: Tietokone, Digitaalinen vastaanotin, DVD-soitin, Satelliittivastaanotin yms., mutta jos on esim. kaksi tietokonetta eri tuloissa, ei saa nimettyä esim. Tietokone1 ja Tietokone2.)


Paneelin valmistajasta ei harmainta aavistusta enkä tiedä mistä kyseisen tiedon voisi saada.

NathanBarley
23.06.2010, 21:09
laitteen takaa pitäisi löytyä tarra jossa on kolminumeroinen "mallinumero", todennäköisesti jotain 180-230 väliltä? Jos katsot numeron niin voin etsiä listan jossa näkyy mikä paneeli kyseessä...

Janos Riippa
24.06.2010, 13:13
Aika jännä, että Jimm's:n sivuilla lukee takuu 1v. Soitin Philipsille ja sieltä sanoivat, että kaikilla (oletettavasti TV:llä) laitteilla on 2 vuoden takuu. Ensimmäinen vuosi liikkeen takuu (huollot & sen sellaset). Toinen vuosi on Philipsin takuuta (reklamaatio aikaa).

Edit: Eli sitä hämmästelen miten Philips tänä vuonna ilmoittaa takuuksi 2 vuotta jos se on sitä ollut jo aiemminkin.

ege
26.06.2010, 20:23
Eiköhän tuo sitten aika selvä ole. Eli ensimmäisen vuoden hoidetaan takuuasiat myyjän kanssa ja siitä eteenpäin suoraan Philipsin kanssa. TV:n mukana tuli lärpäke, jossa kerrotaan tuotteella olevan takuuta 2 vuotta, joten kahden vuoden takuu pitää paikkkansa myyjän ilmoittamasta 1 vuoden takuusta huolimatta. Aikaisemminhan Philpsin tv:iden takuu oli vain sen yhden vuoden.

Kiinnostaisi käydä huoltovalikossa katselemassa mitä sieltä löytyy, mutta uskaltaako mennä kun ruutuun pamahtaa varoitus takuun raukeamisesta kun huoltovalikon avaa? Jääkö muistiin merkintä että huoltovalikko on avattu? Tietysti huoltovalikosta on mahdollista saada koko laite sekaisin, mutta tarkoitus ei olekaan sokkona kokeilla kaikkia mahdollisia asetuksia, vaan lähinnä katsella mitä löytyy ja mahdollisesti säätää overscania pienemmäksi.

Mitäs tuo meinaa kun PC-tila ei ole aina valittavissa sisääntuloille? HDMI:n kautta tulee pientä input-lagia, johon PC-Tilan päälle laittaminen auttaa, mutta sepäs on välillä harmaana eikä valittavissa. Toisinaan taas näkyy.

Nii ja tuo paneelihomma. Numero on 183 eli tämän mukaan http://www.avforums.com/forums/attachments/lcd-led-lcd-tvs/160058-philips-lcd-2009-series-7404-8404-capture.png LG:n paneelilla. Kumpikos noista sitten oli parempi, LG vai Sharp?

Super-J
27.06.2010, 13:07
Tietysti huoltovalikosta on mahdollista saada koko laite sekaisin, mutta tarkoitus ei olekaan sokkona kokeilla kaikkia mahdollisia asetuksia, vaan lähinnä katsella mitä löytyy ja mahdollisesti säätää overscania pienemmäksi.


Jep, tuo overscanin säätäminen kiinnostaisi minuakin. Kaupassa kun olen telkkareita vertaillut niin selvästi philipseissä on keskimääräistä enemmän overscania.Mitäs tuo meinaa kun PC-tila ei ole aina valittavissa sisääntuloille?


Tuonkin olen huomannut, vaikka mulla onkin 26" niin ilmeisesti ongelmat on samat... veikkaan bugia, koska välillä sen pc-tilan pystyy kuitenkin laittamaan päälle ja asetus pysyy vaikka seuraavan kerran valikossa käydessä se on harmaana.Nii ja tuo paneelihomma. Numero on 183 eli tämän mukaan http://www.avforums.com/forums/attachments/lcd-led-lcd-tvs/160058-philips-lcd-2009-series-7404-8404-capture.png LG:n paneelilla. Kumpikos noista sitten oli parempi, LG vai Sharp?

Paremmuus lienee makuasia, ilmeisesti LG:ssä on kuitenkin laajempi katselukulma. Toisaalta, tietääkseni kaikki Sharpin paneelit tehdään Japanissa ja kaikki LG:t jossain halpatuotantomaissa. Sillä voi olla merkitystä muun teknisen laadun suhteen?

ege
02.07.2010, 23:27
Kiinnostaisi käydä huoltovalikossa katselemassa mitä sieltä löytyy, mutta uskaltaako mennä kun ruutuun pamahtaa varoitus takuun raukeamisesta kun huoltovalikon avaa? Jääkö muistiin merkintä että huoltovalikko on avattu? Tietysti huoltovalikosta on mahdollista saada koko laite sekaisin, mutta tarkoitus ei olekaan sokkona kokeilla kaikkia mahdollisia asetuksia, vaan lähinnä katsella mitä löytyy ja mahdollisesti säätää overscania pienemmäksi.Onko kellään tietoa uskaaltaako huoltovalikkoa avata?

Entä kannattaako päivittää uusinta softaa, joka on julkaistu 28.6.2010? Saako vanhaa softaa takaisin, jos uusi ei miellytä?

topfieldowner
21.07.2010, 01:19
Noniin. Päätös vihdoin tehty. 8654 lähti tilaukseen. Hintaero LED-malliin ratkaisi. Ja plussana sain 2" enemmän kokoa, Picture Natural Motionin, paremman kaukosäätimen, BBE Soundin ja lasijalustan.

Nyt kun oma kappale on varattu, voin vinkata, että täältä: http://www.jimmspc-store.fi/hae/g/56/v/249/min/0/max/0/8654 saa tuon laitteen todella edulliseen 749e:n hintaan. Sama laite siis kuin mallit 8694 ja 8684.

Kiinnostaa tämä Philips!

Mitä mieltä olet EPG:stä:
+ Näkyykö 8654ssäkin kerralla max. 2 ohjelman tiedot per kanava (Now&Next rinnan) kuten monissa Philipsin kalliimmissakin malleissa, ja niitä 6-8 kanavalta pinossa, joita voi selata 8 päivältä?
+ Toimiiko EPG hidastelematta, myös lisätietojen haku, joka kestää joissain Philipsin malleissa (7862D) jopa puoli min?

Kun tuo EPG on ilmeisesti toiminnoiltaan kohtalaisen rajoittunut ja tulevat ohjelmat (Next'in jälkeiset) hieman hankalasti selattavissa ja joka tapauksessa aika pieni määrä tietoa kerralla näytöllä (verrattuna niihin, joissa näkyy kerralla enemmän kuin Now+Next), niin sujuuko ohjelmatietojen selailu netin kautta (Telvis, Telkku tms. ohjelmaopas) kokemustesi mukaan helposti ja käyttömukavasti?

Onkos HD kuvasta jo kerrottavaa?
BBE äänentoisto; oletko tyytyväinen (erit. bassotoistoon)?

Kurottaja
23.07.2010, 11:12
Saako 8654:sta langattomasti nettiin? Jimmssin myymä Philipsin palikka tukee 2010 malleja! Onko hyviä kuvan säätöjä löytynyt?

ege
24.07.2010, 21:22
En käytä tv:n EPG:tä ollenkaan joten en ole siihen sen kummemmin tutustunut. Äkkiä kun vilkaisin niin näyttää tuon 8 kanavaa ja 2 ohjelmaa kerrallaan. Kuva ja ääni pimenee kokonaan kun EPG:n avaa niin ei kiinnosta käyttää. Katson TV:tä muutenkin mieluummin digiboksin kautta kuin TV:n omalla virittimellä, jo senkin takia että en viitisi hommata kortinlukijamoduulia/vaihdella korttia boksista tv:hen ja päinvastoin.

Info-ruutukin (josta näkisi nopeasti meneillään olevan ja seuraavan ohjelman, kanavan nimen, kellonajan yms.) on sen verran naurettava ettei sitäkään viitsi käyttää. Pari riviä infoa, mutta kuva pitää silti peittää kokonaan mustaksi. Ääni sentään jää kuuluviin, mutta digiboksi hoitaa tuonkin paremmin.

Kanavaa vaihdettaessakin tv näyttää vain pelkän kanavan nimen ja muistipaikkanumeron, vaikka aivan hyvin voisi näyttää meneillään olevan (ja mahdollisesti seuraavan) ohjelman nimen ja kellonajan. Tuo on ilmeisesti jossain vanhemmassa ohjelmistoversiossa ollut käytössä, mutta joku "uusi EPG-vaatimus" on kieltänyt sen. Versiohistoria sanoo erään ohjelmistopäivityksen yhdeksi "korjaukseksi": "To disable Now and Next program banner after channel change. This is a new EPG (Electronic Programme Guide) requirement."

Kuvanlaadussa ei kokemuksieni mukaan ole moitittavaa niin SD- kuin HD-kuvallakaan.

BBE-äänentoiston vaikutuksesta ääneen en tiedä yhtään mitään. Vaikuttaa lähinnä markkinointikikalta. Bassotoisto ei ole sen kummoisempi ole kuin tv:iden omissa kaiuttimissa yleensäkään.

Langattomasti ei saa nettiin. NetTV:tä olen kokeillut, mutta hyvin verkkaista on selailu ja osoitteiden syöttäminen kaukosäätimen välityksellä.

Pete_83
25.07.2010, 19:31
8404:een ilmestynyt sellainen vika, että välillä TV alkaa automaattisesti nostaa volyymitasoa. Eli ikäänkuin joku painaisi 'volume +' -nappia TV:n kyljestä (kaukosäätimestä vika ei johdu, sillä se on usein TV:n alla hyllyllä). Äänenvoimakkuus nousee maksimiin, ellei sitä ehdi pysäyttämään kaukosäätimellä tai TV:n kyljestä. Muilla vastaavia kokemuksia?

Kurottaja
12.08.2010, 11:03
Saako 8654:sta langattomasti nettiin? Jimmssin myymä Philipsin palikka tukee 2010 malleja! Onko hyviä kuvan säätöjä löytynyt?

Itse itselleni vastaten: Laitoin toisen Wlan-tukiaseman sillaksi ja siitä kaapelin kiinni televisioon niin net-tv pelittää langattomasti.

SaLe_X
13.08.2010, 01:14
Mitäköhän hittoa... Tuli ostettua philips 37pfl5604 kun halvalla sai. Ärsytystä kuitenkin tuottaa se, että 4:3 kuvatilaa ei ole ollenkaan valittavissa, vaan aina tv haluaisi venyttää sen johonkin. Löytyyköhän tähän apua softapäivityksellä...

:OI

Onko tästä telkkarista muodostumassa murheenkryyni? Pidin tuota pari viikkoa tässä tietokoneen vierellä katsellen välillä sarjoja siitä. Hyvin toimi tuon muutaman viikon, mutta nyt ilmoittaa vain "videoformaattia ei tueta", aivan sama mitä resoluutiota koittaa syöttää hdmi:n kautta. Ja joka hdmi-portin kanssa sama. Onko jollain moisesta kokemusta?

:mad:

HeEBeli
13.08.2010, 09:37
Onko tästä telkkarista muodostumassa murheenkryyni? Pidin tuota pari viikkoa tässä tietokoneen vierellä katsellen välillä sarjoja siitä. Hyvin toimi tuon muutaman viikon, mutta nyt ilmoittaa vain "videoformaattia ei tueta", aivan sama mitä resoluutiota koittaa syöttää hdmi:n kautta. Ja joka hdmi-portin kanssa sama. Onko jollain moisesta kokemusta?

:mad:

Olethan muistanut kytkeä PC-tilan päälle töllön valikosta kun olet liitäntää vaihtanut ja tarkistanut näytönohjaimesta että asetukset ovat niin että töllö tunnistaa sen ("tietokoneformaatit s.3 http://download.p4c.philips.com/files/3/37pfl5604h_12/37pfl5604h_12_pss_fin.pdf)

Enemmän nimittäin kuulostaisi siltä että tietokoneessa on asetukset muuttuneet kuin että töllössä olisi vikaa.

JammuS
27.08.2010, 12:33
Moro. Tää taitaa olla oikea ketju, kyseessä kuitenkin taitaa olla 2009 malli... Eli tuo 46PFL9704H on tässä ollut silmissä jo pidemmän aikaa. Sen jälkeen, kun 4vuotta(?) sitten hankin Panasonicin TH-42PV:n vaimikätoinyt onkaan, en ole juuri taulutelkkarien kehitystä seurannut.

Nyt kun on välissä vaihdettu duunia, akkaa ja kämppääkin, niin tuli mieleen pitäskö vaihtaa toi telkkarikin :D Hienosti on Pana palvellut ja kuva kestää edelleen vertailun moniin nykyvehkeisiin, tosin paremman pään laitteet jo epäilemättä ovat painelleet ohi. Kiinnostuinkin tuosta Philipsistä, kun tuo LD tekniikkana vaikutti - eihän tuolla voi saada kuin mahtavaa kuvaa, eihän? Tätä olettamaa tuki myös MB:n testi.

Mitkä ovat siis käyttäjien kokemukset vehkeestä? Taulutelkkareita katsoneena on oppinut, että ehkä tärkein ominaisuus on juurikin tuo mustan taso. Se lienee kunnossa? Entäpä mitä tarkoittaa käytännössä tuo "LD Artifacts" minkä bongasin jostain arvostelusta? Taustavalo-"pilviä" kohteiden ympärillä? Onko ongelma huomattava?

Entä tuo katselukulma? Panan kanssa on tullut totuttua jo laajoihin kulmiin. Mitenkäs tässä? Miten kuva muuttuu?

Lähinnä siis arvon 46PFL9704H:n ja jonkun uudemman ja isomman Panan välillä. Myös Philipsin verkko-ominaisuudet vaikuttavat mukavalta bonukselta - onko kotona verkkolevy-virityksiä? Heittäkää kommenttia. :)

Nyargo
04.03.2011, 16:52
Mitä kokemuksia teillä on 40 tuumasesta PFL8664H telkkarista... paljon sellaisesta uskaltais maksaa? ja mitä hyviä/huonoja puolia siin on.

Telkku tulis perus käyttöön... katotaan paljon dvd ja blu-ray leffoja ps3:lla sekä pelailua myös ps3:n kautta.