PDA

Siirry lukemaan sivun täysversiota: : Pääkaupunkiseudun asuinalueet (+/-)geecb
11.09.2008, 21:55
Semmoinen tilanne tässä tulevan vuoden aikana todennäköisesti kehittyy, että pk-seudulle se on työn perässä muutettava. Kertokaahan asiasta tietävät, mitkä asuinalueet sopisivat parhaiten rauhaa rakastavalle nuorelle pariskunnalle (ja tulevaisuuden lapsiperheelle)?

Rauhallisuudella en tarkoita mitään seesteistä mummoaluetta, vaan aluetta, jossa öisinkään ei liiku tavalla tai toisella hämärää porukkaa. En oikeasti tiedä pk-seudun alueista juuri mitään, mutta esimerkiksi veljeni asui Leppävaarassa muutaman vuoden ja se vaikutti ihan kivalta paikalta (Sellokin siinä lähettyvillä..).

Varsinkin omakohtaisia kokemuksia kaipaisin, mutta myös mutufiilistelyt ovat tervetulleita. Alueista paljon tietävä voisi tehdä vaikkapa seuraavanlaisen listan:

Sörnäinen: plussat ja miinukset
Kamppi: plussat ja miinukset
Leppävaara: plussat ja miinukset
Vihti: plussat ja miinukset
Meilahti:
Jne. jne.

Jos on kokemuksia kauempaakin asumisesta (Järvenpäässä ja muissa kehyskunnissa), niin kertokaahan kokemuksia työmatkoista Helsinkiin.

Alussa varmasti asutaan vuokralla, mutta parin vuoden sisällä pitäisi ostaa jo oma asunto. Rahaa ei ole tolkuttomasti, mutta alueen "rauhallisuudesta" ei voi tinkiä. Kallion alue on ilmeisesti(?) sellaista, mihin en haluaisi muuttaa ja toisaalta Westendit saavat odottaa lottovoiton realisoitumista.

vemkki
11.09.2008, 22:35
Leppävaarassa vuosituhannen vaihteesta lähtien asuneena:
+ Erinomaiset liikenneyhteydet niin julkisilla kuin sillä omalla katumaasturillakin
+ Sellosta löytää melkein mitä vaan
+ Etelä-Leppävaara on tosi rauhallista seutua. Liian kalliita asuntoja spurguille vissiin. Spurgut asuu pohjoispuolella, mutta en tiedä että onko ostarin ulkopuolella sielläkään rauhatonta.
+ Hyvät ulkoilumaastot lähistöllä (Tali, Leppävaaran urheilupuisto yms), tosin hetken matkaa saa kipittää ennen kuin pääsee sinne asti

- Jos pitää mennä sunnuntaina kauppaan, niin on tympeää asua Sellon nurkilla, kun sitä lähintä alle 400 neliön kauppaa saa metsästää vähän kauempaa, ja lisäksi sieltä sitten ostetaan kaikki tuoreet leivät alta aikayksikön.
- Joutuu asumaan Espoossa. Kaikki kiva on kuitenkin Helsingissä, tai sitten ripoteltuna ympäri Espoota hankaliin paikkoihin (tosin sitä vartenhan on se oma yksityisauto kuten jokaisella kunnon espoolaisella, paitsi mulla).
- Sellon tienoo on hemmetin rumaa betonierämaata. Jos vähänkään tykkää ulkoilusta niin suosittelisin puoli kilometriä kauemmaksi muuttamista. Melkein mihin suuntaan vain.

Jos liikkuu pääasiassa omalla autolla, niin suosittelisin melkeinpä Pohjois-Leppävaaraa, kun siellä on kivat ulkoilupolut ja urheilupuisto lähellä. Eteläpuoli taas on kiva jos käyttää lähinnä julkisia, kun juna-asema ja bussit ovat hyvin hollilla.

säätäjä
11.09.2008, 22:35
Espoosta muutamasta juttua:


Olari:

Olari on pääosin 70-luvun lopussa ja 80-luvun alussa rakennettu lähiö. Sinänsä tosi kivasti duunattu: keskellä menee autoilta rauhoitettu alue, joka mahdollistaa sen, että lapset voi leikkiä vapaasti ilman, että vanhempien tarvitsee miettiä autoja sun muita turvallisuuteen liittyviä juttuja. Pieniä metsikkiköjä löytyy, mutta ei niinkään hoidettua poistua.

Pääosin keskiluokkainen. Alaolari parempaa kuin yläolari sekä ulkonäöltä, että rakennuskannalta. Esim yläolari lähinnä kerrostaloa, alaolarissa paljon rivaria. Sosiaalista (=kaupungin vuokra-asuntoja) tuotantoa espoon mittakaavassa jonkin verran.

Paikan haittana on rakennusajankohdan aiheuttama ikärakenne: olarin tyypillinen asukki on keski-ikäinen pariskunta ja lapset muuttaneet pois. Nuoria pareja tulee koko ajan, mutta silti meininki on aika autioita verrattuna 80- ja 90-lukuun.

Palvelut varsinkin alaolarissa suht jees, koska iso-omena on lähellä. Keskustaan matkustaa asuinpaikasta ja ajasta riippuen 20-40min. Jos asuu länärin lähellä, matka menee nopasti. Jos asuu yläolarissa, on aika kaukana kaikesta.

Itse asuin olarissa vuodet 82-94.


Matinkylä:

Nostanut ilmettään tosi rankasti Iso-Omenan myötä. Oli aiemmin aika "slummilähiö", mutta kauppakeskuksen vierustan uusien asuntojen myötä siistitynyt selkeästi. Historia painaa kuitenkin nimessä ja edelleen ehkä asteen "prolempi" kuin vaikkapa alaolari. Toisaalta matinkylällä on upea ranta-alue, jota ei nimitetä matinkyläksi vaan nuottaniemeksi ja koukkuniemeksi.

Ylipäätään hyvin olarin tyylinen, johtuen samantyyppisestä kaavasta ja rakennusajankohdasta. Sosiaalista asuntotuotantoa taitaa olla about saman verran.


Westend:

Ei se niin öky ole, kun jengi väittää. Paikan suurin etu läheisyys helsingille, sillä westend on ensimmäinen kaupunginosa kun tullaan länteen. Suurin haitta se, että palveluja ei ole ja julkinen liikenne ei oikein toimi. Naapurit imo samanalisia kuin muualla paitsi, että rahaa on vähän enemmän. Käytännössä lapsiperheiden asuttama.

Ei sosiaalista asuntotuotantoa (tai no yksi talo)

Tapiola:

Nykyinen asuinpaikka, toivottavasti myös tulevaisuudessa.

Rakennettu pääosin 50-60 luvulla, joka tarkoittaa suht pieniä asuntoja (kerrostalokolmioita) tai sitten suurempia rivareita. Yhdessä aika tappava yhdistelmä ikärakenteen kannalta: paljon vanhempaa mummoa, vaikka tilalle onkin tulossa paljon nuoria (potentiaalia) lapsiperheitä.

Alueena jossain Westendin ja olarin välimaastossa jos sosioekonomista taustaa katsotaan.

Palvelut erittäin hyvät, stocka löytyy.

Alueen suurin etu on väljempi asuintiheys: kerrostalojen välissä on paljon puistoja, niittyjä ja metsäalueita. Espoo panostaa alueisiin paljon, sillä Tapiolasta löytyy kulttuuritarjontaa ja historiaa espoon mittakaavassa.

Sosiaalista asuntotuotantoa ei ole.

Leppävaara:

Lyhyesti sanottuna: 2000-luvun olari. Tiivistä, uutta ja palvelua. Osa diggaa, osa ei, itse kuulun jälkimmäisiin.

IMO jos käy katsomassa olaria nyt, ja ei pidä siitä, ei kannata ajatella leppävaara asuinpaikkana. Leppävaara kuitenkin tulee käymään läpi samantyyppisen kaaren elinpaikkana.

Liikenneyhteydet ja palvelut erinomaiset.

Sosiaalista asuntotuotantoa on aika runsaasti, joka näkyy katukuvassa.


Yleistä mutua:

Nyrkkisääntö: Mitä kauemmaksi menet helsingin keskustasta (tietysti aina mahtuu mukaan poikkeuksia, kuten ranta-alueet)

- Sitä enemmän on sosiaalista asuntotuotantoa
- Jengi pikkusen eri näköistä: tuulipukua päällä jne
- Ostareiden ympärillä kaljakuppiloita yhä enemmän
- Ostareille viettää aikaa 16v naiset lastenkärryissä ja denat
- Hoidettuja puistoja / tmv vähemmän
- Palvelut alkaa kusta

IMO on lopulta aika sama asuuko sitä kaukana idässä tai kaukana lännessä, fiilikseltään ne on aika samoja.

Jos / kun harkitset jotain aluetta, kannattaa tustustua siihen kunnolla. Käy katsomassa ostari, lähikaupat, kiertele päiväsaikaa ja illalla. Kiinnitä huomiota leikkipustoihin ja taloyhtiöiden pihoihin jne jne. Tällä vältät tilanteen, johon yksi puolituttu joutui: Osti aika kaukaa idästä kämpän, meni sinne aina autolla. Asui siellä vähän aikaa ja sitten totesi: "on tää porukka vähän erilaista täällä" (ja ei mitenkään positiiviesti)

phixel+
11.09.2008, 22:41
Vai Vihti :D.

Sörnäinen on varmasti helsingin rauhattomampia alueita. Kamppi on kallis, eikä todellakaan mitään rauhallista aluetta. Meilahti on rauhallisempaa ja hieman edullisempaa(mutta silti kallista) aluetta. Tuosta listasta Leppävaara sopisi teille varmasti parhaiten.

Lauttasaari ja Tapiola voisivat myös olla hyviä vaihtoehtoja.

Paljonko ajattelit asuntoon sijoittaa?

Jarkko G.
11.09.2008, 23:51
Meilahti:

+ Loistavat Kulkuyhteydet
+ Keskuspuiston vieressä, eli ulkoilumahdollisuudet loistot
+ Lastentarhoja ja koulu lähellä
+ Ikäjakauma laaja
+ Rauhallistahan täällä (mitä nyt Pikku Huopalahden lapsikatraat välillä alueelle tuppaa)

- Isompaa kauppaa jos mielii niin keskustaan
- Vanhempia taloja, putkiremontteja tulossa
- Mannerheimintien vieressä olevat talot voivat kärsiä melusta

Jazo
12.09.2008, 00:27
Itsellänikin olisi muutto pääkaupunkiseudulle edessä tässä ensi vuoden aikana. Persaukinen opiskelija kun olen, niin nuo pääkaupunkiseudun vuokrat tuntuvat aivan helkkarin kalliilta. Miten pääkaupunkiseudulla voi asua halvalla (<400€/kk). Mikään kimppakämppä ei ole vaihtoehto, kun tuota tavaraa on sen verran (leffojakin yli 600), niin oma yksiö, pikku kaksio olisi varmaan se paras vaihtoehto minulle. Yksityisellä puolella yksiöitä saa maksaa reilusti yli tuon 400€/kk, mutta mites on tilanne kunnallisella puolella?

Onko esim. Helsingin kaupungin vuokrakämpät asuttavia? Vai pitääkö noissa kaupungin vuokrataloissa pelätä oman henkensä puolesta kun rappukäytävään menee? Millaisia vuokria kaupunki perii? Onko asuntojonot vuosien pituisia? Kellään omakohtaista kokemusta pääkaupunkiseudun kunnallisista vuokra-asunnoista?

geecb
12.09.2008, 00:30
Hyvin on tullut vinkkejä, kiitoksia kovasti! Jatketaan samaa rataa.

Näillä tiedoilla kuvittelisin voivani asua Etelä-Leppävaarassa, Tapiolassa ja Meilahdessa. Rahaa kuvittelisin menevän seuraavasti: vuokraan +/- 1000 €/kk (perussiisti kolmio) ja sitten kun oman asunnon ostan niin +/- 200 000 € (+ korot). Enpä ole paljon hintatasoja vielä katsellut, mutta jotain luulisi noilla saavan?

Minkäslaisia alueita Haaga ja Lauttasaari ovat?

phelin
12.09.2008, 00:52
Näillä tiedoilla kuvittelisin voivani asua Etelä-Leppävaarassa, Tapiolassa ja Meilahdessa. Rahaa kuvittelisin menevän seuraavasti: vuokraan +/- 1000 €/kk (perussiisti kolmio) ja sitten kun oman asunnon ostan niin +/- 200 000 € (+ korot). Enpä ole paljon hintatasoja vielä katsellut, mutta jotain luulisi noilla saavan?

Meilahdesta saat 1000 eurolla kuussa kaksion max 60 neliötä, todennäköisemmin noin 50 neliötä. Suhteilla/tuurilla yms voi toki onnistaa. Kolmioissa tuppaa olemaan min 70 neliötä, joten hinnat lienevät luokkaa 1150 euroa ja ylöspäin kuusssa. Lähellä oleva Etelä-Haaga on hieman halvempi.

mikkol79
12.09.2008, 00:53
Ruskeasuota voin kehua erittäin rauhalliseksi alueeksi, sijaitsee heti Meilahden jälkeen Mannerheimintiellä. Veikkaisinkin että yhtä rauhallista aluetta ei noin lähellä keskustaa ole. Toisella puolella "manskua" on Pikku-Huopalahti mutta siellä olevien häirikköjen mielestä Ruskeasuo eli "Rusa" on liian tylsä mesta mennä riehumaan. Miinuksena voisi mainita asukkien keskimääräistä vanhemman ikäjakauman, ja paskalla mäihällä ne kitisee pienimmästäkin melusta. Tietysti hyvällä mäihällä ei mistään kun eivät kuule :).

mikkol79
12.09.2008, 01:03
Niin ja Ruskeasuo on tietty myös hieman Meilahtea halvempi. Baareja tai ravintoloita Ruskeasuolla ei ole, mutta Meilahdessakin niitä on helvetin vähän. Haaga hieman etäämmällä, myös suosittu paikka, mutta sieltä kestää tulla keskustaan bussilla selvästi kauemmin, toisaalta jos kämppä on junaradan vierellä niin nopeasti sieltäkin. Haaga on selvästi edullisempi kuin Meilahti tai Ruskeasuo. Lauttasaari myös todella kiva, suurin piirtein samaa hintatasoa kuin Meilahti, julkisilla kestää hieman kauemmin tulla keskustaan kuin Meilahdesta. Larussa löytyy suurin osa palveluista saarelta, Meilahdessa otetaan raitiovaunukyyti esim. apteekkiin, joka on tosin 5min.

Tapiolasta sen verran että saman verran maksaa siellä kuin meilahdessa tai lauttasaaressa kämpät. Ja vielä Espoossa!?

burner
12.09.2008, 01:30
Leppävaarassa vuosituhannen vaihteesta lähtien asuneena:


- Jos pitää mennä sunnuntaina kauppaan, niin on tympeää asua Sellon nurkilla, kun sitä lähintä alle 400 neliön kauppaa saa metsästää vähän kauempaa, ja lisäksi sieltä sitten ostetaan kaikki tuoreet leivät alta aikayksikön.


Eikös tuohon Selloon tullut juuri Valintatalo joka on sunnuntaisin auki? Ja onhan heti radan toisella puolella Alepa ollut pidemmän aikaa,joka sekin sunnuntaisin auki. Tuoreet leivät tosiaan menee kyllä heti,ainakin Alepasta:) Tai sitten siellä ei ole koskaan niitä ollutkaan..

Brennick
12.09.2008, 01:37
Lauttasaari on rauhallinen alue helsingissä mistä on lyhyt matka sekä keskustaan että espooseen.

NPR
12.09.2008, 09:04
Ei tämä sörnäinen kovin rauhatonta ole. Itse asun Vaasankadulla ja toisessa kerroksessa, ei ole ollut ongelmia nukkumisen kanssa, ei tuolla kadulla niin paljoa elämöidä. Keskellä yötä on uskaltanut liikkua hyvin. Paljonhan täällä on noita räkälöitä ja niiden kanta-asiakkaita, mutta en ole kokenut heistä koituvan vaaraa :)

Lapsiperheelle en suosittele, mutta näin nuorena yksineläjänä oon erittäin tyytyväinen. Julkiset yhteydet roks, keskustaan pääsee nopeesti ja asunnot ei oo överihinnoiteltuja. :)

säätäjä
12.09.2008, 09:57
Onko esim. Helsingin kaupungin vuokrakämpät asuttavia? Vai pitääkö noissa kaupungin vuokrataloissa pelätä oman henkensä puolesta kun rappukäytävään menee? Millaisia vuokria kaupunki perii? Onko asuntojonot vuosien pituisia? Kellään omakohtaista kokemusta pääkaupunkiseudun kunnallisista vuokra-asunnoista?

Ei missään päin Suomea tarvitse pelätä henkensä puolesta. Ongelma tosin voi olla satunnaiset örveltäjät kaduilla ja rappukäytävissä sekä jatkuvat röökinpummaajat (mallia Kallio).

Suurin ongelma on, että vuokrajonot on nykyisen tilanteen takia varmaan vuosien pituisia eli ei kannata haaveilla kovin nopeasta kämpän saamisesta.

Yksityisestä puolelta taas ei taida saada oikein mitään järkevää alle 500e, helposti joutuu maksamaan 600e-> jos haluaa enemmän tilaa kuin koirankopin tai vaihtoehtoisesti asua jossain muualla kuin 30min päässä helsingin keskustasta.

säätäjä
12.09.2008, 10:09
Tapiolasta sen verran että saman verran maksaa siellä kuin meilahdessa tai lauttasaaressa kämpät. Ja vielä Espoossa!?

Miksi mielummin tapiola kuin meilahti tai lauttasaari:

- Tapiola on espoon julkisen liikenteen solmukohta. Käytännössä pääsee lähes kaikkialla, mihin julkiset ylipäätään kulkee fiksusti. Meilahti ja lauttasaari ovat julkisen liikenteen osalta kauttakulkupaikkoja, ei solmukohtia. Tapiolasta keskustaan menee 10-18min dösällä, about sama aika kuin aika suuresta osasta lauttasaarta ja osasta meilahtea, sillä noissa paikoissa dösät joutuu jonottamaan enemmän ruuhkassa. Jos asuu meihlahdessa sporan varrella, se auttaa, mutta toisaalta spora kulkee aika fiksattuja reittejä ja siten ei tarjoa vaihtoehtoja.

- Tapiolassa on paremmat palvelut. 5min kävelymatkan päässä stocka, sokos, k-supermarket, posti, kaikki pankit, pari apteekkia, kahvila, sähköliike, optiikot, vakuutusyhtiöt, parturi, uimahalli ja alle 10min kävelymatkan päässä suomen suurimpiin kuuluva liikuntakeskus, jossa käytännössä kaikki liikuntamahdollisuudet (sulkis, tennis, punttis, 400m sisäjuoksurata, ohjatut tunnit, koriskentät, futis jne jne). Meilahti ja lauttasaari tarjoaa palveluita, mutta ei läheskään yhtä kattavasti. Käytännössä meilahti ja lauttasaari nojaa helsingin keskustaan, jonne on kuitenkin kohtalaisesti matkaa

- Tapiola on espoon ylpeys, joka näkyy puistoalueissa ja niiden hoidossa. Silkkiniitty ympäristöineen lienee pk-seudun suurimpia hoidettuja nurminiittyjä. Tapiolan amfi ja ulkouima-allas ympräistöineen on todella mukava paikka esim lapsiperheen kesäiselle uimaretkelle.


IMO on aika naurettavaaa tarkkailla kaupunginosaa sen mukaan, onko se Espoossa, Vantaalla vai Helsingissä. Hyviä ja huonoja puolia löytyy kaikista ja alueen hintatasoille on yleensä erittäin hyvät perusteet. Lähinnä on elämäntilanteista ja rahasta kiinni mikä alue sopii itselle parhaiten :)

säätäjä
12.09.2008, 10:19
Näillä tiedoilla kuvittelisin voivani asua Etelä-Leppävaarassa, Tapiolassa ja Meilahdessa. Rahaa kuvittelisin menevän seuraavasti: vuokraan +/- 1000 €/kk (perussiisti kolmio) ja sitten kun oman asunnon ostan niin +/- 200 000 € (+ korot). Enpä ole paljon hintatasoja vielä katsellut, mutta jotain luulisi noilla saavan?

Minkäslaisia alueita Haaga ja Lauttasaari ovat?

Tapiolan hintatasosta sen verran, että vuokraan 1000e varmaan riittäsi, ongelmana tosin voi olla fiksun asunnon löytäminen.

Pyyntihintana joku 70 neliön kolmio on tällä hetkellä about 200 000, jos putkia ei ole tehty ja kunto "ok". Jos putket tehty ja / tai muuten hyvässä kunnossa, hintapyynnöt taitaa olla helposti 230 000e->

Leppävaaran nykyhintatasosta en oo ihan varma, jonkunen vuosi sitten oli kolmiossa jokusen kymmenen tuhatta halvempi, vaikka asunto uudempi. Lauttasaari taas paikasta riippuen about samassa tai asteen kalliimpi.

Jos olet ostamassa vanhemmalta alueelta, kuten Ruskeasuo, Meilahti, Tapiola tai Lauttasaari, niin kannattaa huomioida remontit. Monet 60-luvun talot on remontti-iässä ja tulossa ikkunat, putket, julkisivut, katto ja alapohja. Pahimmillaan korjauskustannukset tulevat muutaman vuoden sisällä ja hinta per neliö kaikista noista helposti 1000e ja reilusti ylikin. Pelkät putket on nykyisellään keskihintana about 700e/neliö.

Iso-Mies
12.09.2008, 11:01
Muutama kommentti täältäkin.

Itse suosittelen lämpimästi oma kohtaisten kokemusten perusteella Länsi-Helsinkiä. Hyvä vaihtoehto varsinkin jos asuu vuokralla, yhteydet ovat loistavat. Ulkoilumaastot mitä parhaimmat akselilla Seurasaari-Munkka-Tali ja siitä jatkuu kivasti myös Espoon ulkoilualueet Vermo-Laajalahti jne. Merenläheisyys on itselleni suuri plussa.

Asuin 20 vuotta Espoossa lähiössä ja se oli hyvä paikka kasvaa, koulut lähellä, monarilla hengailtiin, ostari oli tosi "elävä" positiivisessa mielessä.

Mutta koin sen ahdistavaksi kun alkoi liikkumaan paljon kotipihojen ulkopuolella ja asioida Helsingissä.

Ja nykyään kun Espoonkin "ostarit" ovat siirtyneet isoihin komplekseihin kuten Sello,Iso Omena jne en koe enään lähiöasumista yhtä hyvänä vaihtoehtona kuin se 80-luvulla vielä oli.

Lapsiperheelle olisi tietysti hyvä että kaikki olisi lähellä joten siltä pohjalta voisi suositella myös tuota toimivaa lähiömallia jos mieluisan sellaisen jostain löytää.

Mutta makuasioitahan nämäkin loppupeleissä on.

Itselläkin on kaveripiirissä monia hyviä ystäviä mitkä ei lähde kirveelläkään pois sieltä lapsuuden lähiöstä vaan lähes pakkomielteen omaisesti haluavat kasvattaa oman perheensä samassa paikassa missä ovat itse kasvaneet.


Iso

vemkki
12.09.2008, 11:09
Eikös tuohon Selloon tullut juuri Valintatalo joka on sunnuntaisin auki? Ja onhan heti radan toisella puolella Alepa ollut pidemmän aikaa,joka sekin sunnuntaisin auki. Tuoreet leivät tosiaan menee kyllä heti,ainakin Alepasta:) Tai sitten siellä ei ole koskaan niitä ollutkaan..
Ai niin, se Valintatalo... Joo, tulihan siitä joku mainoskin muistaakseni. En ole vielä tutustunut, kun yritän välttää tilanteita, joissa joudun käymään Prismaa pienemmissä ruokakaupoissa. :p

Zardoz
12.09.2008, 11:55
Sörnäinen on varmasti helsingin rauhattomampia alueita.
Itse asustelin Sörnäisissä aikoinaan useamman vuoden ja eipä ollut koskaan mitään hankaluuksia. Joskus sitä joutui väistelemään juoppoja ja huoria baarista kotiin kävellessään, mutta edes mitään suukopua ei ollut kertaakaan. Huoratkin lienee painunu maan alle nykyään ja alue siistiytynyt jonkun verran. Metron seutu tosin lienee aktiivista häiriköiden aluetta, eli siitä läheltä jostain nakkikioskin yläkerrasta tms. en vuokraisi asuntoa. Hyvää Sörnäisissä on alueen kaupunkimaisuus ja ihmisvilinä, mutta luontoa ei juurikaan ole. Kuten joku mainitsi niin sinkulle toi on hyvä alue asua. Ja läheinen Torkkelinmäki on sitten taas jo rauhallisempi alue yhtä hyvien yhteyksien ja palveluiden lähellä.

JTX
12.09.2008, 12:08
Ei missään päin Suomea tarvitse pelätä henkensä puolesta.

Paitsi Porissa. Ja Oulussa. Oulu on uusi Pori.

Jazo
12.09.2008, 13:37
Paitsi Porissa. Ja Oulussa. Oulu on uusi Pori.Juurikin näin, ainakin Oulussa on muutamia kaupunginvuokrakämppiä joihin majoitetaan kaikki ongelmatapaukset. Ovatpahan sitten poissa muiden silmistä kun keskenään räyhäävät.

säätäjä
12.09.2008, 13:38
Paitsi Porissa. Ja Oulussa. Oulu on uusi Pori.

En tiedä, en ole käynyt.

Tampreeella olen käynyt pari kertaa. Edellisen kerran menin bileisiin illaksi ja heti, kun astuin rautatieasemalta ulos, tuli eteeni äijä nyrkit ojossa: "saatanan neekeri, nyt tulee turpaan".

Sinänsä erikoinen sanavalinta, kun olen aika vaalea, mutta kai se musta makkara tekee tamperelaisista ihmeellisiä ;)

CeeLo
12.09.2008, 17:04
Muutama vinkki:

Reilu 14 vuotta on tullut asuttua Helsingissä, sitä ennen Treen seutu ja mm. Rovaniemi.

Aluksi asuttiin silloisen tyttöystävän, nykyisenn vaimon kanssa Alppilassa, Lintsin kupeessa. Erittäin mukavaa seutua ainakin lapsettomalle parille, hyvät yhteydet sekä kaupunkiin, että muualle Suomeen Pasilasta jne. Ja on se vaan niin, että raitiovaunun kolina on kaupunkilaisuuden merkki (vaikka muualta tulenkin, enkä sitä nykyiseen kotiin kuulekaan:weep:) Ja tosiaan, vaikka Kallio onkin vieressä, on Alppila melko lailla rauhallisempaa, ainakin Kurvin/Hesarin/Vaasankadun kulmiin verrattuna. Mutta eipä niissäkään mitään vikaa ole, elämän - joskus sen nurjankin puolen - merkkejä vaan näkyy. Hintataso noussut noista ajoista ehkä suhteettomastikin.++++

Kun lapsi oli vähän isompi, päädyttiin sattumankin avittamana Länsi-Helsinkiin, Reimarlaan (eli Pitskun reunamille, melkein Marekin nykysijoille). Alueella myös todella viihtyisä puutaloalue, Marttila, jossa tosin talot arvatenkin suolaisen hintaisia... Asuttiin Fennian vuokralaisina, ja siitä muuten hyvä vinkki pk-seudulle muuttaville. Siis vakuutus, erityisesti eläkevakuutuspuljut ovat melko hyviä vuokranantajia. Vuokra ei aivan tapissa, ei sosiaalista asukasvalintaa (koska kyse bisneksestä) ja varmat vuokrasuhteet. Samoin joillain eläkekassoilla on vuokrataloja.++++

Ja täällä seudulla onkin viihdytty, lisäksi Pajamäessä, joka on todellinen helmi ja monelle aika tuntematon, 50 luvulla rakennettu, väljä, pieni ja viihtyisä lähiö Pitäjänmäen sisällä, Talin golf-kentän ja siirtolapuutarhan kainalossa. Alueella Siwa ja apteekki, mutta kävelymatkan päässä S-market ja hyvin lähellä myös Sello. Isommista yli 3h+k kova pula. Hyvät yhteydet, 10 min. Pitskun juna-asemalle ja parin bussilinjan päättärit Pajamäessä. Eka omistusasunto täällä.+++++

Nykyisin Munkkivuoressa, koska Pajamäestä ei löytynyt kolmiota isompaa. Kuin Pajamäki suurennettuna, loistavan väljää 50-luvun rakentamista siis pihojen ja viheralueiden suhteen. Erittäin hyvät palvelut Munkan ostarilla, S-market ja K-Supermarket, apteekki, 24/7 auki oleva lääkäriasema Dextra (lapsiperheelle:thumbsup:), erikoisliikkeitä, Alko, ei yhtää räkälää/pizzeriaa, Fazerin kahvila jne. jne. Siis poikkeuksellinen ostari (verrattuna itäisempiin tai vaikkapa Pohjois-Haagaan...) Hyvät yhteydet, bussit (ja ratikka Munkkiniemestä). Hinnat melko kovat, mutta maltillisemmat kuin Munkkiniemen puolella. Miinuksena ehkä aiempi maine Mummovuorena, mutta koko ajan sukupolven vaihdos käynnissä, myös paluumuuttoa, eli monia lapsiperheitä, joissa vanhempi tai molemmat skidinä hoodeilla asuneita. +++++ ja vielä +

Haagasta kannattaa erottaa etelä- ja pohjois- eli aikamoinen ero. Etelä-Haaga on kovissa hinnoissa ja myös viihtyisä, melko lähellä Munkkaa (osin kalliimpikin) Pohjois- paljon halvempi, mutta myös vähemmän viihtyisä. Tosin sieltäkin löytyy mukavia taloja.

Ja jos muuttaisin Espooseen jossain mielenhäiriössä (:eek:), zoomailisin kyllä Tapiolaa. Kun nyt työpaikka kävelymatkan päässä, ei paljon kannata. Ja muutenkin kannattaa muistaa liikkumisen hinta, eli jos työ/opiskelupaikka Hki, maksaa se seutulippukin jonkun verran.

Kaiken kaikkiaan kannatta muistaa, että kaupunginosa ei vielä kerro koko totuutta, ts. melko pienenkin alueen sisällä vaihtelut saattaa olla aika suuria. Postinumerolla/kaupunginosalla vaan hakuja esim. oikotie.fi ja vastaavat vaikka et olisikaan ostamassa, niistä saa ihan hyviä vinkkejä, tosin jokainen kehuu omaansa tottamaar. Tervetuloa vaan tännepäin, täällä EI ole sulkeutuneita ihmisiä, jotka eivät tervehdi, vaan ystävällisiä ja avoimia, varsinkin kun itse suhtautuu samoin:thumbsup:

Hippo
12.09.2008, 18:55
Siis vakuutus, erityisesti eläkevakuutuspuljut ovat melko hyviä vuokranantajia. Vuokra ei aivan tapissa, ei sosiaalista asukasvalintaa (koska kyse bisneksestä) ja varmat vuokrasuhteet. Samoin joillain eläkekassoilla on vuokrataloja.
Nojaa, nimimerkillä aikanaan kaksi kertaa vakuutusyhtiön vuokrakämppä myyty alta :grr: Kummassakin tapauksessa uusi vuokranantaja (Sato yms) on kiittänyt vanhaa vuokralaista korottamalla vuokraa +30%

Muuten komppaan Munkkivuoren selostusta, mukavaa seutua inhimilliseen hintaan (Helsinkiläisessä mittakaavassa).

JMal
12.09.2008, 19:16
Nojaa, nimimerkillä aikanaan kaksi kertaa vakuutusyhtiön vuokrakämppä myyty alta :grr: Kummassakin tapauksessa uusi vuokranantaja (Sato yms) on kiittänyt vanhaa vuokralaista korottamalla vuokraa +30%

Muuten komppaan Munkkivuoren selostusta, mukavaa seutua inhimilliseen hintaan (Helsinkiläisessä mittakaavassa).

Juu itellä kans myytiin kämppä alta. Ei taida enää noilla vakuutusyhtiöillä olla vuokrakämppiä firman ulkopuolelle jaettavaksi, sen verran tiheään niitä on myyty pois.

kvesti
12.09.2008, 20:35
Jos halvalla haluaa päästä, niin se on "itä meidän" :thumbsup:

Silloin, kun olin muuttamassa Helsinkiin, mulla oli hieman ennakkoluuloja Itä-Helsinkiä kohtaan, mutta onneks kaveri oli mukana kattomassa kämppiä ja suositteli metroaseman lähellä ollutta kämppää. En ole katunut ja nykyään tuntuu, ettei sitä osaisi asua kaukana metroasemasta. Omasta mielestä paras joukkoliikenneväline. Nopea yhteys keskustaan.

Itä-Helsingin maine on pahempi mitä paikka oikeasti on ja se näkyy asuntojen hinnoissa. Näkeehän täällä tietysti elämän varjopuoltakin, mutta samanlailla sitä on näkynyt muissakin paikoissa missä olen pyörinyt.

Omat kokemukset perustuu Mellunmäkeen ja Myllypuroon. Kumpikin on rauhallisia paikkoja, enkä ole katunut niissä asumista. Metsän keskellä hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Itis kohtuullisen lähellä. Mellunmäki on näistä hieman rauhallisemman oloinen ja siellä on enemmän kauppoja.

Myllypuron ostari ei tällä hetkellä ole ihan niitä kaikista hauskimpia paikkoja, mutta se puretaan tässä lähivuosina ja tilalle pitäisi tulla jotain parempaa. Se on oikeastaan ainoa huono asia. Myllypurossa on kunnon liikunta keskittymä monitoimihalleineen, kuplahalleineen ja urheilukenttineen. Lisäksi Itis on kohtuullisen lähellä.

Totuuden nimissä on sanottava idän maineesta se, etten kovin helposti muuttaisi jonnekin Kontulan ostarin lähistölle. Mutta ei ne kaikki idän kaupunginosat ole pahoja. Ja pahatkaan ei ole sitä mitä niiden maine edellyttäisi. On sitä Kontulassakin vietetty aikaa.

Ketjun aloittajalle suosittelisin ensiksi ottamaan selvää missä päin pääkaupunkiseutua työpaikka sijaitsee ja valitsemaan asuinalueensa sen perusteella. Länsi-Espoosta on pitkä matka Itä-Helsinkiin ja toisin päin. Jostain keskeltä on tietysti puolimatkassa kumpaankin, mutta hintakin on sen mukainen.

Valhalla
12.09.2008, 20:40
Nyrkkisääntö: Mitä kauemmaksi menet helsingin keskustasta (tietysti aina mahtuu mukaan poikkeuksia, kuten ranta-alueet)

- Jengi pikkusen eri näköistä: tuulipukua päällä jne

Ihan kamalaa, kannattaa siis pysyä riittävän pienellä etäisyydellä pressanlinnasta:rolleyes:

CeeLo
12.09.2008, 20:40
Nojaa, nimimerkillä aikanaan kaksi kertaa vakuutusyhtiön vuokrakämppä myyty alta :grr: Kummassakin tapauksessa uusi vuokranantaja (Sato yms) on kiittänyt vanhaa vuokralaista korottamalla vuokraa +30%

Muuten komppaan Munkkivuoren selostusta, mukavaa seutua inhimilliseen hintaan (Helsinkiläisessä mittakaavassa).

Äh, tuosta meidän asumisesta Fennian torppareina on jo jonkin verran aikaa. Ja nykyjään ei taida vuokrabisnes kuulua vakuutusyhtiöiden 'ydinalueeseen' stana tota kapitalismia... Ja onhan noista eläkekassoistakin näkynyt uutisia sairaista vuokrankorotuksista, toisin sanoen markkinavuokratasolle nostoista, mutta kertaheitolla tollaset 30-40 % korotukset on tietysti asukkaan kannalta aika syvältä:OI.

Eli vanha tässä muistelee menneitä noiden vuokrakokemusen osalta. Niin kai se on, että elämä on ja varsinkin täällä pk-seudulla, siinä mielessä tuo omistusasunto on aika hyvä vaihtoehto - tuosta hvetin lamatolkutuksesta huolimatta. Täällä pk-seudulla töitä kuitenkin tekevälle riittää jos jossain.

kvesti
12.09.2008, 20:46
Eli vanha tässä muistelee menneitä noiden vuokrakokemusen osalta. Niin kai se on, että elämä on ja varsinkin täällä pk-seudulla, siinä mielessä tuo omistusasunto on aika hyvä vaihtoehto - tuosta hvetin lamatolkutuksesta huolimatta. Täällä pk-seudulla töitä kuitenkin tekevälle riittää jos jossain.

Lisäksi sen saa kuitenkin aina pois, kun niille on aina kysyntää. Tai sit tietysti sen voi antaa jollekin vuokralle ja odottaa, et hinta nousee lisää samalla kun vuokralainen "maksaa lainaa pois". :rolleyes:

DVB-G
13.09.2008, 00:23
Hengitysilman laatu vaihtelee todella paljon lähiöstä toiseen. Huomaan asian kun fillaroin päivittäin muutaman kymmenen kilsan lenkin siellä sun täällä Stadissa ja Espoossa, Kauniaisten seutu myös tulee kierreltyä.

Jos siis kävelee/fillaroi tien tasossa/vierellä, joutuu kärsimään mm. 2-tahtisten moposkootterien ylirikkaan seoksen eli palamattoman polttoaineen kurkkua polttavasta kärystä. Samoin vanhat autot haisevat pahalle.

Erityisen pahoja paikallisalueita ovat liikennevaloristeykset ylämäessä, kun kaikki ajokit joutuvat kaasuttamaan talla pohjassa liikkeelle lähtiessään.

Hidastekumpareet tiessä myöskin moninkertaistavat ilmansaasteet, eli 30 km/h hidastetöyssytiet ovat huomattavasti haisevampia alueita kuin 40...60 km/h sileät tiet, joissa saa ajaa+rullata vakiokierrosluvulla kevyellä kaasulla.

Jos asuu vilkkaalla seudulla (mitä korkeampi talo, sitä puhtaampi ilma siellä ylhäällä on), kannattaa ulkoiltaessa pikaisesti siirtyä puhtaampiin maastoihin, siis sellaisille teille/poluille, joissa mopoilu on kiellettyä, ja missä ei ole vilkasta autoliikennettä vieressä tupruttamassa.

Tarkempia vinkkejä hyvistä ulkoilureiteistä en anna, en halua käyttämilleni puhdasilmaisille reiteille hajuvettä pirskottavia terroristeja tai muutakaan tungosta, viihdyn yksin ja puhdasta ilmaa hengitellen. Hajuallergikot löytävät puhtaat reitit nenänsä avulla. Esim. eräs upea reitti, jossa peräkkäisten laaksojen kohdilla tuoksuvat vuorotellen erilaiset kukkaset ja viljat, etenkin iltakasteen laskeutuessa. Luonnon hyvissä vienoissa tuoksuissa on karismaa, teollisissa hajusteissa asuu piru.

Maalta tänne muuttaneelle voi ilman huono laatu olla kova yllätys, jopa muuton este, jos pahoja hengitysallergioita on.

mikkol79
13.09.2008, 01:08
Tapiolasta keskustaan menee 10-18min dösällä, about sama aika kuin aika suuresta osasta lauttasaarta ja osasta meilahtea, sillä noissa paikoissa dösät joutuu jonottamaan enemmän ruuhkassa. Jos asuu meihlahdessa sporan varrella, se auttaa, mutta toisaalta spora kulkee aika fiksattuja reittejä ja siten ei tarjoa vaihtoehtoja.

No aika optimi heitto että tapiolasta stadiin 10min. Olen minäkin muutaman kerran tullut bussilla meilahdesta stadiin viidessä minuutissa. Kyllä se ruuhka-aikaan kestää Tapiolastakin matka Helsingin keskustaan, vaikka kuinka saisi länäriä posottaa täysillä bussikaistat käytössä, kun dösä pysähtyy joka pysäkille ja lastataan keilaniemeläisiä työntekijöitä bussi täyteen.


- Tapiolassa on paremmat palvelut. 5min kävelymatkan päässä stocka, sokos, k-supermarket, posti, kaikki pankit, pari apteekkia, kahvila, sähköliike, optiikot, vakuutusyhtiöt, parturi, uimahalli ja alle 10min kävelymatkan päässä suomen suurimpiin kuuluva liikuntakeskus, jossa käytännössä kaikki liikuntamahdollisuudet (sulkis, tennis, punttis, 400m sisäjuoksurata, ohjatut tunnit, koriskentät, futis jne jne).

Niin, meilahdessa ei ole noita vaan pitää ottaa ratikka stadiin, joka kestää ruuhka-aikaan vartin. Ja ilmeisesti puhut Esport Centeristä, no joo onhan se hieno mutta onhan se myös aivan vitun kallis. Kuin myös Tennispuisto. Meilahdessa on urheilukenttä koriskenttineen, uusi tennishalli. Kävellen sinne kestää mennä kymmenen minuuttia syrjäisimmästä meikun sopukasta. Pururata myös siellä jos ei huvita juosta keskuspuiston hiekalla.

Tilaa ja vehreyttä Tapiolassa on tietysti enemmän. Yksi vissi pointti kun puhutaan kauanko kestää tulla stadiin on se että kauanko sinne kestää tulla/mennä vaikka pyörällä. Mulla tulee usaemmin mentyä fillarilla stadiin kuin julkisilla kun pääsee kymmenessä minuutissa pyöräteitä pitkin. Tapiolasta tuskin tulisi poljettua niin usein. Kaikki syrjässä asuvat aina sanoo että ihan yhtä nopeasti pääsee. No pääsee pääsee dösällä tai junalla. Kuinkakohan usein tulee käveltyä stadiin Tapiolasta... Meilahdesta tuon tekee helposti. Ja joo on palvelut, mutta meetkö leffaan mielummin tapiolassa vai tennispalatsissa? Entä kuinka usein tulee mentyä baariin tapiolassa kun käyt radalla? Ehkä se satunnainen kerta joka on verrattavissa kalsarikänneihin. Ja toinenkin vissi pointti, viitsiikö valomerkin jälkeen kävellä Tapiolaan stadista? Ei vitussa. Meilahteen kävelee 50 minuutissa. On se parempi kuin 3h taksijono. Ja jos huikoo niin tullinpuomilla voi käydä ostamassa snägäriruokaa.

winterland
13.09.2008, 01:33
Juurikin näin, ainakin Oulussa on muutamia kaupunginvuokrakämppiä joihin majoitetaan kaikki ongelmatapaukset. Ovatpahan sitten poissa muiden silmistä kun keskenään räyhäävät.

OT: Ennakkoon varoiteltiin Rajakylästä, mutta ei täällä ole ollut mitään ongelmia. :confused:

Pazze
13.09.2008, 01:53
OT: Ennakkoon varoiteltiin Rajakylästä, mutta ei täällä ole ollut mitään ongelmia. :confused:

Entäs jos juuri sinä olet se ongelma? ;)

JP
13.09.2008, 02:49
No aika optimi heitto että tapiolasta stadiin 10min. Olen minäkin muutaman kerran tullut bussilla meilahdesta stadiin viidessä minuutissa. Kyllä se ruuhka-aikaan kestää Tapiolastakin matka Helsingin keskustaan, vaikka kuinka saisi länäriä posottaa täysillä bussikaistat käytössä, kun dösä pysähtyy joka pysäkille ja lastataan keilaniemeläisiä työntekijöitä bussi täyteen.

Mä en nää mitään syytä minkä takia Espoosta pitäisi mennä stadiin. Itse en käy kuin työn puolesta satunnaisissa palavereissa ja silloinkin lähinnä koen sääliä kaupungin asukkeja kohtaan.


--
JP

janolle
13.09.2008, 10:14
Mä en nää mitään syytä minkä takia Espoosta pitäisi mennä stadiin. Itse en käy kuin työn puolesta satunnaisissa palavereissa ja silloinkin lähinnä koen sääliä kaupungin asukkeja kohtaan.


--
JP
Asuinalueiden vastakkainasettelu nostaa päätään. :p

Helsinkiläiset saavat Espoolaisten säälit ja granilaiset tuntevat sääliä aina kun poistuvat kultareunaisesta kunnastaan.
Sanoisin kuitenkin että mikä tahansa alue jolla löytyy palvelut lähellä ja spurgut kaukana on hyvä. Esimerkiksi Tapaninvainio, Tapanilan länsipuoli, Puistola, Heikinlaakso jne. Näissä tosin hintataso on jotain järkyttävää tällä hetkellä kun asukkaista suuri osa on asunut taloissa viime vuosisadan puolivälistä saakka, myyminen ei taida kiinnostaa.
Suuri osa tonteista joutuukin viivoittimen alle kun perikunta jakaa maat ja myy kovaan hintaan. Eli odotettavissa on että kohta ei täälläpäin ole noita n.1000 neliön viihtyisiä tontteja ollenkaan. :hitme:

Pazze
13.09.2008, 11:35
Mä en nää mitään syytä minkä takia Espoosta pitäisi mennä stadiin. Itse en käy kuin työn puolesta satunnaisissa palavereissa ja silloinkin lähinnä koen sääliä kaupungin asukkeja kohtaan.


--
JP
Espoossa asuvat puolitutut ovat tähän vastauksen antaneet. Syy on se, että kaikki menee tietysti Espoosta Helsinkiin nauttimaan Oopperasta, sitä kun ei ole maaseudulla tarjolla. Savosta ja Lapista Helsinkiin muuttaneet "uudet uljaat HELSINKILÄISET" voivat sen aikaa istua himassa ja tuijottaa mitä ihmettä ja kummaa BB-talossa oikein tapahtuukaan!

CeeLo
13.09.2008, 11:56
Mä en nää mitään syytä minkä takia Espoosta pitäisi mennä stadiin. Itse en käy kuin työn puolesta satunnaisissa palavereissa ja silloinkin lähinnä koen sääliä kaupungin asukkeja kohtaan.


--
JP

Todella avarakatseista.

Tänään Tavastialle bailaamaan ankarasti, viime viikolla Libertessä keikalla, ensi viikolla Kuudennelle Linjalle. Eilen duunin jälkeen Gran Delicatossa kahvilla. Ulkona on kiva käydä syömässä. Galleriat ja erikoisliikkeet Freda, Roba, Uudenmaankatu -seudulla.

Siinä muutama syy. En ole em. toimintojen vuoksi vielä koskaan matkustanut Espooseen (tahi Vantaalle tai Nurmijärvelle:sick:).

Ja kyllä Munkkaankin kävelee keskustasta baari-illan jälkeen, noin tunnissa, joten ei sinne Meikkuun kai ihan 50 minuuttia mene (riippuu tietty promilleista:p)

Ja uutena, muualta muuttaneena helsinkiläisenä jätän BB:t mielelläni tuulipukukansan äimisteltäväksi. Jos ei ole omaa elämää, voi katsoa telkkarista, niin surullista kun se onkin...

petepas
13.09.2008, 13:25
Itä-Helsingin maine on pahempi mitä paikka oikeasti on ja se näkyy asuntojen hinnoissa. Näkeehän täällä tietysti elämän varjopuoltakin, mutta samanlailla sitä on näkynyt muissakin paikoissa missä olen pyörinyt.


Tästä olen harvinaisen samaa mieltä. Kun ihmiset ajattelevat Itä-Helsinkiä on monen mielessä Kontulat ja Mellunmäet. Täällä on kuitenkin monia rauhallisia ja mukavia asuinalueita. Puotila, Vartiokylä, Tammisalo (kallista seutua). Itäkeskuksen läheisyys on kovaa valuuttaa täällä päin, kaikki palvelut kävelymatkan päässä. Löytyy uimarantaa, mukavia lenkkeilymaastoja sekä tietysti metro, jolla huristelee keskustaan alle vartissa.

Juicce
13.09.2008, 13:26
Itseäni kiinnostaisi kokemukset Helsingistä länteen rantarataa pitkin sellaisilta alueilta, missä ensiasunnon ostajalla voisi olla varaa rivariin ja keskustan suuntaan pääsee junalla. Käytännössä lähinnä seuraavista paikoista:

- Kirkkonummen keskustan ympäristö: Vaikuttaa mukavalta pikku-cityltä, vähän teinejä tosin sotkemassa. Miinuksena ehkä että välittäjät sokeasti nostavat asuntojen hinnat jo paikoin Espoon hintoja korkeammalle.
- Masala: Pieni taajama, menneeltä maineelta varsin huono, miten on nykyisin? Palveluita aika lailla vähemmän kuin Kirkkonummella.
Suna. Espoon halvimpia rivarialueita Suvelan kainalossa. Kaikuuko rauhaton elämä Suvelan puolelta?

Kokemuksia?

säätäjä
14.09.2008, 19:47
No aika optimi heitto että tapiolasta stadiin 10min. Olen minäkin muutaman kerran tullut bussilla meilahdesta stadiin viidessä minuutissa. Kyllä se ruuhka-aikaan kestää Tapiolastakin matka Helsingin keskustaan, vaikka kuinka saisi länäriä posottaa täysillä bussikaistat käytössä, kun dösä pysähtyy joka pysäkille ja lastataan keilaniemeläisiä työntekijöitä bussi täyteen.

8.5min on ennätys. About 10-12 on aika vakio, jos ei ole ruuhkaa. Ruuhka-aikana 15min riittää kyllä.Ja ilmeisesti puhut Esport Centeristä, no joo onhan se hieno mutta onhan se myös aivan vitun kallis

Kallis joo, mut samalla tavalla on kalliita kaikki laadukkaat liikuntakeskukset. Esportin eduksi tosin voi laskea, et sun ei tarvii sitoutua 12kk diilillä, vaan voit ottaa kuukausi kerrallaan.

Noin ylipäätään voisi todeta, et laatu maksaa. Itse koen, että esportin hinta/laatu on parasta mitä tästä maasta löytää.


Tilaa ja vehreyttä Tapiolassa on tietysti enemmän. Yksi vissi pointti kun puhutaan kauanko kestää tulla stadiin on se että kauanko sinne kestää tulla/mennä vaikka pyörällä. Mulla tulee usaemmin mentyä fillarilla stadiin kuin julkisilla kun pääsee kymmenessä minuutissa pyöräteitä pitkin. Tapiolasta tuskin tulisi poljettua niin usein.

Tää on totta. Kilometreissä Tapiola on kaupempana, joka johtaa siihen, et pyörällä menee pidempään. Jos rauhallisesti polkee, niin 30min menee.


Kuinkakohan usein tulee käveltyä stadiin Tapiolasta... Meilahdesta tuon tekee helposti.

Mä en tiedä ketään, joka kävelisi tuon matkan, poislukien känninen opiskelija, joka missasi vikan dösän kun yritti saada pesää ja taksiin ei ole rahaa =)

Mut kyllä joo, Meikku on lähempänä.Ja joo on palvelut, mutta meetkö leffaan mielummin tapiolassa vai tennispalatsissa? Entä kuinka usein tulee mentyä baariin tapiolassa kun käyt radalla?

Tapiolan aladinia tuskin voi suositella kenelekään ja leffateatteri on nyt rempasssa ja voi olla, että ei enää edes aukea.

Mitä noin ylipäätään näihin ja vastaaviin asioihin tulee: Meilahti ja Tapiola nojaavat molemmat siihen tosiasiaan, että helsingin keskustasta löytyvät kaikki mahdolliset palvelut. Matka-aika autolla / julkisilla ei kuitenkaan ole kovin erilainen, vaikka fyysiessä etäisyydessä eroa onkin.


On se parempi kuin 3h taksijono.

Fiksu espoolainen kävelee ruoholahdenkadulle, jossa ei joudu odottamaan taksia edes kahta minuuttia. Vielä fiksumpi espoolainen varaa taksin etukäteen pientä korvausta vastaan, ettei tarvitse kävellä sitä 5min kävelymatkaa ruoholahdenkadulle.

Noin ylipäätään täytyy sanoa, että vain täysi idiootti jonottaa taksia yli 30min.


Mut siis: Noi oli esimerkkejä miksi voisi valita Tapiolan, eikä esim Meilahtea. Oma valita on Tapiola sun valinta ilmeisesti Meilahti. Molemmat on varmasti valintaansa tyytyväisiä, eikä vaihtaisi pois, vaikka tilaisuus tulisi. Kyse on vaan siitä mitä arvostaa ja mitä itse haluaa :)


Jos itse saisin valita täysin vapaasti asuinpaikan, niin se olisi vanha Eira. Vehreä paikka, mutta kaikki palvelut lähellä. Keskustaan oikeasti kävelymatka ja ympäristö sopivan rauhallinen. Valitettavasti nykyisellä hintatasolla ei ihan onnistu :(

säätäjä
14.09.2008, 20:03
Siinä muutama syy. En ole em. toimintojen vuoksi vielä koskaan matkustanut Espooseen (tahi Vantaalle tai Nurmijärvelle:sick:).

Ja kyllä Munkkaankin kävelee keskustasta baari-illan jälkeen, noin tunnissa, joten ei sinne Meikkuun kai ihan 50 minuuttia mene (riippuu tietty promilleista:p)

Ja uutena, muualta muuttaneena helsinkiläisenä jätän BB:t mielelläni tuulipukukansan äimisteltäväksi. Jos ei ole omaa elämää, voi katsoa telkkarista, niin surullista kun se onkin...

Vain joku, joka on muuttanut muualta Helsinkiin, voi sanoa (karrikoidusti) "Stadissa on pakko asua, jotta kaikki on lähellä", mutta samaan aikaan asua itse (ilmeisesti) munkassa, joka on helsingin mittakaavassa kaukana ja lopulta aika landea.

Noin ylipäätään tää ilmiö muualta muuttaneista on aika mielenkiintoinen. Kovimmin Helsingin keskustaa ja sen palveluja tuntuvat puolustavan ulkopaikkakuntaiset, jotka on opiskelun / tmv myötä muuttaneet Helsinkiin. Kun ensimmäistä kertaa elämässä päästään asumaan "ytimessä", tuntuu kaikki muu mahdottomalta ja erityisen surkealta. Ehkä tälle ilmiölle löytyy joku kunnon selityskin :)

CeeLo
14.09.2008, 21:28
Vain joku, joka on muuttanut muualta Helsinkiin, voi sanoa (karrikoidusti) "Stadissa on pakko asua, jotta kaikki on lähellä", mutta samaan aikaan asua itse (ilmeisesti) munkassa, joka on helsingin mittakaavassa kaukana ja lopulta aika landea.

Noin ylipäätään tää ilmiö muualta muuttaneista on aika mielenkiintoinen. Kovimmin Helsingin keskustaa ja sen palveluja tuntuvat puolustavan ulkopaikkakuntaiset, jotka on opiskelun / tmv myötä muuttaneet Helsinkiin. Kun ensimmäistä kertaa elämässä päästään asumaan "ytimessä", tuntuu kaikki muu mahdottomalta ja erityisen surkealta. Ehkä tälle ilmiölle löytyy joku kunnon selityskin :)

Nyt menee myslit ja murot säätäjältä huolellisesti sekaisin. Olenko jossain vaiheessa sanonut, että 'pakko asua stadissa'? Kommentoin väitettä, että on vaikea keksiä mitään syytä lähteä Espoosta Helsinkiin. Toisinpäin - jaa no Ikea ja rautakaupat kieltämättä.

Ja kun helsinkiläiset ovat niin säälittäviäkin. Voih. Tiedä sitten onko säälittävämpää asua Helsingissä vai tässä jossain lähellä ja jättää kaikki täkäläinen kulttuuri ym.ym. tarjonta kokonaan väliin...

Totesin jo, että Tapiola olisi minunkin valinta, jos Espooseen joku syy olisi muuttaa. Mitään surkeata siellä ei varmasti ole. Kun työpaikat ovat molemmilla Helsingissä, en vain oikein näe järkeväksi ryhtyä perusespoolaiseksi kahden auton taloudeksi ja pörrätä jonoissa joka päivä edestakaisin, Vanhasen jorinoista huolimatta. Nyt tuo ainoa autokin seisoo välillä viikon, kun ei tosiaan tarvetta juuri ole.

Joo, olen asunut täällä vasta 15 vuotta ja sitä ennen tosiaan Treen ja Rovaniemen välillä useammassa paikassa. Joten jonkinlaista käsitystä Suomi -nimisessä maassa asumista on kertynyt. Ja mielelläni asunkin täällä kaupungin landella, lähellä palveluja, ei ole mitään tarvetta korostaa statilaisuutta:eek:. Syntyperäisiä, usemman polven stadilaisia on kavereissa jonkun verran, ja eipä heti tule mieleen juur ketään, jotka suostuisivat harkitsemaankaan muuttoa muualle. No yks lapsiperhe muutti Mechelininkadulta Porvoon idylliin - kunnes pari vuoden jälkeen sai tarpeekseen ja muutti takaisin - Töölööseen. Että en ihan allekirjoita tuota muualta muuttaneiden versus paljasjalkaisten suhtautumista. Toki niitä vuoden asuneita, slangin ja savon sekasotkua vääntäviä tosikaupunkilaisiakin aina löytyy...

CeeLo
14.09.2008, 21:42
Fiksu espoolainen kävelee ruoholahdenkadulle, jossa ei joudu odottamaan taksia edes kahta minuuttia. Vielä fiksumpi espoolainen varaa taksin etukäteen pientä korvausta vastaan, ettei tarvitse kävellä sitä 5min kävelymatkaa ruoholahdenkadulle.

Noin ylipäätään täytyy sanoa, että vain täysi idiootti jonottaa taksia yli 30min.
Ei taatusi toimi tuo Ruoholahdenkatu kovin satavarmasti. Samaa voi yrittää monessa muussakin paikassa, ja toki tämän aika moni muukin tietää, mutta mitään varmuutta taksin saamisesta ei ole koko yönä:OI

Täysiä idiootteja on näköjään satoja joka viikonloppu liikenteessä, tosin sen toteamiseen ei tarvita taksijonotusta...

Onneksi yöbusseja lähtee 10-15 minuutin välein.

kvesti
14.09.2008, 23:49
Vain joku, joka on muuttanut muualta Helsinkiin, voi sanoa (karrikoidusti) "Stadissa on pakko asua, jotta kaikki on lähellä", mutta samaan aikaan asua itse (ilmeisesti) munkassa, joka on helsingin mittakaavassa kaukana ja lopulta aika landea.

Noin ylipäätään tää ilmiö muualta muuttaneista on aika mielenkiintoinen. Kovimmin Helsingin keskustaa ja sen palveluja tuntuvat puolustavan ulkopaikkakuntaiset, jotka on opiskelun / tmv myötä muuttaneet Helsinkiin. Kun ensimmäistä kertaa elämässä päästään asumaan "ytimessä", tuntuu kaikki muu mahdottomalta ja erityisen surkealta. Ehkä tälle ilmiölle löytyy joku kunnon selityskin :)

Keskustan ulkopuolella palvelut ja liikkeet on pääasiassa sitä samaa peruskauraa, mitä on jossain pienemmissä kaupungeissa. Jotain poikkeuksia tietysti on. Keskustassa alkaa sitten jo löytyä jotain erikoisempaa. Sitä osaa sitten arvostaa, kun on joku käsitys siitä mitä muualla on tarjolla ja joissain tapauksissa on jo kyllästynyt siihen peruskauraan. Tietysti peruskaurallakin elää.

Paikalliset on jo tottunut siihen, että keskustasta saa, jos haluaa jotain erikoisempaa. Muualta tulleille se on iso asia, kun edes jostain saa jotain erikoisempaa. Joo, olen muuttanut muualta tänne. Tää on mun käsitys miksi muualta tulleet on niin innoissaan keskustan palveluista.

Mikkelissä uskonnolliset kiihkoilijat saivat lopetettua kauhuleffafestarit. Täällä Nightvisionin läpivetäneitä haastatellaan sankareina. Kummastakohan paikasta tässä olisi sitten enemmän innoissaan?

säätäjä
15.09.2008, 10:18
Ei taatusi toimi tuo Ruoholahdenkatu kovin satavarmasti. Samaa voi yrittää monessa muussakin paikassa, ja toki tämän aika moni muukin tietää, mutta mitään varmuutta taksin saamisesta ei ole koko yönä:OI

Toi Ruoholahdenkatu toimii sen takia, että espoosta tulee takseja tasaiseen tahtiin, ruuhka-aikaan todella monta per minuutti. Nämä taksit ovat ajamassa siihen kampin kulmille, eerikinkadun kulman taksitolpalle. Jos taksi ottaa ihmisen kyytiin ruoholadenkadun alusta, ei tarvitse ajaa pidemmälle, jolloin säästää aikaa ja jolloin ehkä ehtii ajaa yhden keikan enemmän.

Koskaan en ole odottanut tuossa yli viiden taksin ohiajoa eli toimii uskomattoman hyvin. Kokemusta löytyy hyvin monen vuoden takaa, myös uv, vappu sun muiden juhlien ajalta.

Tästä ruoholahdenkadusta olen valmis lyömään vetoa. Saat valita viikonlopun, mutta idena on, että ollaan ruuhka-aikaan (esim klo 03) ruoholahdenkadun alussa ja yritetään saada taksi. Mä väitän, että 10 taksin sisällä (ajassa toi olisi ehkä 3min) joku ottaa kyytiin.

Helsingissä samanlainen tilanne löytyy idästä itäväylältä ja pohjoisesta ehkä jostain pitkän sillan toiselta puolelta (tästä en kyllä tiedä). Mutta varsinkin ton idän ongelma on, että matka on niin pitkä, että sinne ei yksinkertaisesti jaksa kävellä. Tästä syystä muutamat helsingissä asuvat tutut käyttävät ruoholahdentietä taksin saamiseen, vaikka ovatkin menossa muualla kuin espooseen.Onneksi yöbusseja lähtee 10-15 minuutin välein.Tää on totta, mutta jos asuu espoon puolella suht lähellä helsingin päätä, yödösät on vaan aika kalliita. Me liikutaan oikeastaan aina porukalla ja taksissa on vähintään kolme, yleensä neljä tyyppiä. Jos asuinpaikat on akselia tapiola, haukilahti, niittykumpu tjsp taksi ei lopulta maksa kovin paljoa enemmän kuin dösä. Palvelu myös selkeästi parempaa ja pääsee ihan ovelle asti. Tästä syystä yödösiä ei ole tullut käytetettyä todella moniin vuosiin.

säätäjä
15.09.2008, 10:47
Nyt menee myslit ja murot säätäjältä huolellisesti sekaisin. Olenko jossain vaiheessa sanonut, että 'pakko asua stadissa'?

Et ole, siksi toi "karrikoidusti" sana oli lisätty tekstiin. Ylipäätään vastauksesta sain sellaisen kuvan ja sen takia tuo teksti :)


Tiedä sitten onko säälittävämpää asua Helsingissä vai tässä jossain lähellä ja jättää kaikki täkäläinen kulttuuri ym.ym. tarjonta kokonaan väliin...Asun Espoossa ja käyn säännöllisesti oopperassa, baletissa ja teatterissa. Nautin myös helsingin museoista, vaikka edellinen käynti olikin omaan naapuriin Emmaan. Uskoisin, että kulutan helsingin kulttuuripalveluita selkeästi enemmän kuin keskiverto helsinkiläinen.

Pointti tässä on, että ihmisen ei tarvitse asua helsingin rajojen sisällä, jotta voisi nauttia helsingin palveluista. Kuten aiemmin kirjoitin, kaikki neljä pk-seudun kuntaa ovat enemmän tai vähemmän samaa kaupunkia, mutta nimet ja imagot ovat snadisti erilaisia. IMO tätä kaikkea alleviivaa se, että hyvin suuri osa espoolaisista asuu fyysisesti lähempänä helsingin keskustan kulttuuripalveluja kuin vaikkapa vuosaarelaiset. Kertooko tämä:

- Vuosaari on periferia

- Espoo on periferia

- Vuosaari on periferiaa verrattuna osaan espoota

- Osa espoosta on periferiaa verrattuna vuosaareen

- Kumpikin on periferiaa

- Kumpikin on osa pk-seutua

Jos vaihtoehdot olisi nämä, saataisiin katugallupissa varmaan aika moinen hajonta...Totesin jo, että Tapiola olisi minunkin valinta, jos Espooseen joku syy olisi muuttaa. Mitään surkeata siellä ei varmasti ole. Kun työpaikat ovat molemmilla Helsingissä, en vain oikein näe järkeväksi ryhtyä perusespoolaiseksi kahden auton taloudeksi ja pörrätä jonoissa joka päivä edestakaisin, Vanhasen jorinoista huolimatta. Nyt tuo ainoa autokin seisoo välillä viikon, kun ei tosiaan tarvetta juuri ole.
Kaikkien Espoolaisten rinnastaminen kahden auton talouteen olisi lienee sama asia, kuin sanoisi, että Helsingissä asuu vain itserakkaita stadilaisia, jotka ei ymmärrä muusta maasta mitään - Kumpikin väite taitaa pitää paikkaansa vaan murto-osaan ihmisistä. Molemmissa kaupungeissa on kuitenkin alueita, joissa suurella osalla on kaksi autoa ja molemissa kaupungissa on asuinpaikkoja, joista julkiset kulkee niin hyvin, että auto on käytännössä turha.


Syntyperäisiä, usemman polven stadilaisia on kavereissa jonkun verran, ja eipä heti tule mieleen juur ketään, jotka suostuisivat harkitsemaankaan muuttoa muualle. Tälläkin hetkellä asun yhden helsinkiläisen kanssa, josta tuli lopulta aika helposti espoolainen. Vanha asuinpaikka hänellä munkkivuori/niemi ja mielummin tapiola kuin nämä alueet, jos häneltä tai minulta kysytään. Mutta makuasia tietysti, munkan alueella on kyllä omat etunsa, samalla tavalla kuin tapiolalla :)

CeeLo
15.09.2008, 11:22
Asun Espoossa ja käyn säännöllisesti oopperassa, baletissa ja teatterissa. Nautin myös helsingin museoista, vaikka edellinen käynti olikin omaan naapuriin Emmaan. Uskoisin, että kulutan helsingin kulttuuripalveluita selkeästi enemmän kuin keskiverto helsinkiläinen.

Pointti tässä on, että ihmisen ei tarvitse asua helsingin rajojen sisällä, jotta voisi nauttia helsingin palveluista. Kuten aiemmin kirjoitin, kaikki neljä pk-seudun kuntaa ovat enemmän tai vähemmän samaa kaupunkia, mutta nimet ja imagot ovat snadisti erilaisia. IMO tätä kaikkea alleviivaa se, että hyvin suuri osa espoolaisista asuu fyysisesti lähempänä helsingin keskustan kulttuuripalveluja kuin vaikkapa vuosaarelaiset. Kertooko tämä:

- Vuosaari on periferia

- Espoo on periferia

- Vuosaari on periferiaa verrattuna osaan espoota

- Osa espoosta on periferiaa verrattuna vuosaareen

- Kumpikin on periferiaa

- Kumpikin on osa pk-seutua

Jos vaihtoehdot olisi nämä, saataisiin katugallupissa varmaan aika moinen hajonta...

Kaikkien Espoolaisten rinnastaminen kahden auton talouteen olisi lienee sama asia, kuin sanoisi, että Helsingissä asuu vain itserakkaita stadilaisia, jotka ei ymmärrä muusta maasta mitään - Kumpikin väite taitaa pitää paikkaansa vaan murto-osaan ihmisistä. Molemmissa kaupungeissa on kuitenkin alueita, joissa suurella osalla on kaksi autoa ja molemissa kaupungissa on asuinpaikkoja, joista julkiset kulkee niin hyvin, että auto on käytännössä turha.

Tälläkin hetkellä asun yhden helsinkiläisen kanssa, josta tuli lopulta aika helposti espoolainen. Vanha asuinpaikka hänellä munkkivuori/niemi ja mielummin tapiola kuin nämä alueet, jos häneltä tai minulta kysytään. Mutta makuasia tietysti, munkan alueella on kyllä omat etunsa, samalla tavalla kuin tapiolalla :)

Jep, tiesin toki, että käyt ja käytät helsinkiläisiä palveluja monipuolisesti, tuo piikki olikin tarkoitettu JP:lle, joka ei keksinyt syitä Helsinkiin saapumiselle.

Ja tietenkin kahden auton talouksiin viittaminenkin on karrikointia. Yksityisautoilua taidat kuitenkin sinäkin jonkin verran harrastaa, kun mainitset noista 10 minuutin pyrähdyksistä Tapiola-Hki keskusta...

Mutta näinhän se on, että kaupungin rajaviivalla ei paljoa merkitystä ole (paitsi se bussilipun hinta), ja kaiken kaikkiaan mukavia alueita löytyy vaikka kuinka paljon. Toivottavasti ketjun aloittaja ei saa meidän keskustelusta liian nurkkapatrioottista kuvaa, kyl se Esbokin rulettaa:p

Jakkis
15.09.2008, 11:39
Etu-/Taka-Töölö

+rauhallista
+ydinkeskusta lähellä
+loistavat kulkuyhteydet(metro tulevaisuudessa?)
+palvelut lähellä

-asuntojen hinnat
-ilmanlaatu voi kesäsin olla keskivertoa huonompi ainakin etu-töölössä.

Tässä nyt ainakin mitä itse on kokenut, kun tullut asuttua etu-töölössä pieni tovi. Myös tulevaisuudessa tulee varmasti tapeltua kynsin ja hampain, että asua saa Töölössä. Niin paljon olen tähän seutuun rakastunut :). Eipä tarvitse miettiä yödösien, junien tai taksijonojen aikoja, kun kävelee lähes baarista kuin baarista Helsingin keskustasta kotiin 10-15min.

Nestori
15.09.2008, 15:33
Jos halvalla haluaa päästä, niin se on "itä meidän" :thumbsup:tosiaan, mainettaan parempi, huomattavasti. idän uusia "HYPE" paikkoja on KIVIKKO! Rauhallista on , luonto lähellä , lapsiperheen unelma , ja alue rakennettu melkein kokonaan 90 luvulla + kivikon urheilupuisto rakenteilla mm. hiihtotunneli,,--> heh kai ne joskus valmistuu :D
- Kallista

säätäjä
15.09.2008, 20:31
Ja tietenkin kahden auton talouksiin viittaminenkin on karrikointia. Yksityisautoilua taidat kuitenkin sinäkin jonkin verran harrastaa, kun mainitset noista 10 minuutin pyrähdyksistä Tapiola-Hki keskusta...

Kaksipyöräinen löytyy, nelipyöräistä ei :)Mutta näinhän se on, että kaupungin rajaviivalla ei paljoa merkitystä ole (paitsi se bussilipun hinta)

Niinpä... tämä onneksi tulee muuttumaan, mutta ytv uusi järjestelmä taitaa olla käytössä vasta 2014 tjsp. Tätä ennen ei taida olla mahdollista, ellei kaupungit sitten yhdisty, joka lienee aika mahdotonta :(

teemob
16.09.2008, 14:45
Tässä oma korteni kekoon.

Sörnäinen:
joskus asustelin ikuisen vapun aukion kupeessa. Koskaan ei mitään hässäkkää, mutta juoppoja, huoria ja narkkeja kyllä riittää.
+Ytimeen metrolla minuuteissa (metro myös tuo nuo juopot ja narkit itähelsingistä).
+Hintataso kohtuullinen etäisyyteen keskustasta nähden.

Kallio:
+hieman rauhallisempaa kuin sörkässä (vähemmän spugeja ja narkkeja), +torkkelinmäen pikku kerrostalot aivan mahtavia, tosin hintavia alueen muuhun tasoon nähden.

Kamppi:
+ytimeen kävellen
+siistejä vanhoja kämppiä
-hinnat taivaissa
-kampin keskuksen uudet kämpät naurettavissa hinnoissa
-kampin keskuksessa koko pk-seudun pissikset pyörimässä jaloissa 24/7

Leppävaara: töissä lepuskissa tällä hetkellä
-kalliit hinnat
-albergan esplanadin spugejengi kusee, paskoo je mesoaa aamusta iltaan kesäisin
+junalla pääsee stadiin

Vihti: Ei oo pääkaupunkiseutua...

Meilahti: Jees alue, vähän niinkuin taka-töölö, mutta ei ihan niin kallis. ei kyllä halpakaan.

Mukava vaihtoehto voisi olla etelä-haaga. Puistomaista aluetta, hyvillä kulkuyhteyksillä (juna + bussit). Kohtuuhintaisia kämppiä vielä....

Leewi
18.09.2008, 17:32
Muualta tulevien on parempi pysyä noissa lähiöissä, siellä voitte sitten ulkoilla vaikka tuulipuvuissa. Itselläni puolisen vuotta lähiötä riitti, en kusisikaan uudestaan Kumpulan suuntaan. Työpaikan etäisyys kannattaa myös miettiä, voi vähän vituttaa jatkuvat ruuhkat varsinkin poikittain, mutta sitähän se taitaa koko skoogessa olla?

Etelä-Helsinki on ainoa ihmismäinen alue tässä maassa. Taka-Töölö alkaa olla jo turhan kaukana kaikesta, eli susirajana Hesperianpuisto on ihan OK. Kamppi ja Punavuori ovat vähän perseestä kun liikennettä on niin paljon. Yleisesti ottaen kannattaa valita vähäliikenteinen katu esim Krunikasta, Skattalta, Etu-Töölöstä, Kaartista tai Eirasta. Siinä se oikestaan onkin, niin ja tietenkin ennen -30 lukua tehty talo, jottei kämppä ole sellainen vastenmielinen matala koppi. Minkä tilassa häviää, sen tunnelmassa voittaa.

mikax7x
19.09.2008, 22:41
Arabianranta:

+ Uusi moderni alue meran rannalla
+ Hyvät yhteydet (6. ja 8. ratikoilla suoraan rannasta ja bussilla Hämeentietä)
+ Jokaisessa asunnossa on ilmainen 10/10 nettiyhteys
+ Luonto ja vehreä rantapuisto on vieressä
+ Alue on todella rauhallinen. Ulkoilutan koiraani joka yö 24.00-01.00 ja eikä ulkona ole koskaan näkynyt mitään epäilyttävää toimintaa

- Asunnot ovat kalliimpia kuin Kalliossa
- Parkkitilaa on niukasti. Varsinkin vieraspaikkoja on säälittävän vähän
- Lähin videovuokraamo Sörnäisissä

Omasta mielestäni tää on kyllä ehdottomasti paras paikka koko Suomessa :thumbsup:

Samu81
23.09.2008, 11:01
Ehkäpä kannattaisi vasta sen työpaikan saannin & sijainnin jälkeen miettiä minne tänne muuttaa.. Voin kertoa, että nämä pk-seudun aamu sekä iltapäiväruuhkat ovat muualta suomesta tänne muuttaville aikamoinen ensishokki. Niissä ei julkinenkaan liikenne (bussit) mikään nopea vaihtoehto ole.
Lisäksi jos löydät kivan kämpän esim. Espoosta ja saat töitä jostain Hertsikan suunnalta, aiaiai sitä jokapäiväistä työmatkan tuomaa lisä"iloa"..

Itse syntyperäisenä Espoolaisena sekä täällä ikäni asuneena tietysti suosittelen sitä, varsinkin lapsiperheen näkökulmasta. Toisaalta jos ikää on vielä alta kolmenkymmenen sekä radalla tykkää kovin aktiivisesti juosta, niin perus-Espoolainen taksi/yöbussisäätäminen panee kyllä pidemmän päälle sylettämään, oli sitten suunta Espoosta stadiin tahi pilkun jälkeen vice versa. Tällöin kannattanee zoomailla noita stadin kaupunginosia, kavereita / eksiä asunut mm. Larussa, Kampissa, Krunikassa, Punavuoressa, Munkassa ja ainakaan em. alueissa ei ole mitään muuta valittamista kuin hintataso :D
Varsinkin Laru on sekä nuorten avoperheiden että myös lapsiperheiden suosimaan aluetta, todella todella kaunis saari mistä pääsee ytimeen hujauksessa. Mamut, mannet ja muut vastaavat loistavat aika kivasti poissaolollaan. Oma suosikkikaupunginosa by far.

Espoosta on mainittu Olaria, Tapiolaa, Lepuskia joten niistä ei sen enempää. Tosin se Lepuskia halkovan radan p-puoli ei ole mitään kovin fiksua aluetta, näin Espoon mittakaavassa. Lepuskin plussia IMO on se, että sieltä pääsee liioittelematta Y -junalla reilussa 10 minuutissa aivan stadin ytimeen, steissille. Se on vähemmän aikaa kuin esimerkiksi spåralla Kalliosta. Useammin menevillä S/E -junillakaan ei ota edes varttia, oli sitten millainen ruuhka-aika tahansa.

Jos on valmis uhraamaan hieman lisää julkkujen varaan niin suosittelisin katsastamaan Kauniaisten lisäksi Espoosta Lähderanta, Laaksolahti, Viherlaakso, Lippajärvi, Järvenperä, Pihlajarinne -aluetta. Varauksin myös Karakalliota, joskin se on jälleen Espoon mittakaavassa täynnä kaupungin kerrostalovuokrakasarmeja jostain ei-niin-kultaiselta 60 -luvulta. Aavistuksen sama homma Lähderannan kanssa, tosin ei läheskään niin pahasti sillä Espoon coldcoast -Jupperi on siinä aivan naapurissa. Hintaesimerkkeinä frendien vuokria eri puolilta; kaupungin kämpissä 410e noin 27m2, 470e noin 37m2.

Noilla alueilla olen itse koko lapsuuteni sekä nuoruuteni viettänyt (paraikaa Järvenperässä), eikä ole oikeastaan mitään pahaa sanottavaa paitsi se fakta, että busseilla stadiin kestää bussista ja alueesta riippuen hiljaisena aikana ~30-35min -> ja ruuhkissa junnaten 50min. Junalla sitten paljon leppoisammin. Varsinkin luonnosta, ulkoilusta, ym. -tykkäävälle Espoo on kyllä ihan ykkösmesta kaikkine ulkoilualueineen sekä P-Espoon uimalampineen, järvineen, metsineen. En kyllä aivan heti vahtaisi pois, jonnekin Mannerheimintien varteen kuuntelemaan liikenteen mökää sekä "elämisen ääniä".

Igglostahan noita alueen kämppäesimerkkejä hintoineen löytänee suht helpolla listaamalla sinne vain noita asuinalueita :)

CeeLo
23.09.2008, 12:25
Varsinkin luonnosta, ulkoilusta, ym. -tykkäävälle Espoo on kyllä ihan ykkösmesta kaikkine ulkoilualueineen sekä P-Espoon uimalampineen, järvineen, metsineen. En kyllä aivan heti vahtaisi pois, jonnekin Mannerheimintien varteen kuuntelemaan liikenteen mökää sekä "elämisen ääniä".Ihan varmasti totta tuo Espoon 'vihreys', mutta pieni vastakommentti tuohon mökään ym. Ensinnäkin, jos haluaa asua kaupungissa on luonnollista, että ääntäkin kuuluu.

Toisekseen, ei Manskun varrella kovin pahaa mökää tarvitse kuunnella, ainakaan sisällä. Kaveri asuu vaimonsa ja kolmen lapsen kanssa Manskun ja sen poikkikadun risteyksessä, Manskun puoleisessa päässä. Ja äänitaso sisällä on varsin miellyttävä. Toisaalta tontti rajoittuu keskuspuistoon, josta voi tarpoa tarvittaessa vaikka mihin... Kävelymatka on myös Stadikalle, Kisahalliin jne. jne. Autoa ei käytännössä tarvitse mihinkään. Että ei se 'vihreys' aina keskity muualle. Valitettavan monella tuntuu olevan se käsitys, että lasten kanssa ei voi asua kaupungissa ainakaan mukavasti. Ja kyse on sentään Helsingin kaltaisesta pikkukylästä, maailmalla asutaan oikeissa kaupungeissakin:)

säätäjä
23.09.2008, 12:38
Toisekseen, ei Manskun varrella kovin pahaa mökää tarvitse kuunnella, ainakaan sisällä.

Tää on totta, mutta toisaalta kesäkuumalla on mukava pitää ikkunoita auki ja jonkun manskun / tmv tien vieressä kadulta nousee nokea / paskaa sellaisia määriä, että ikkunalauta tummuu viikossa ja seinät / kattokin ottavat väriä aika nopeaan tahtiin.

Pahimpia ovat tilanteet, joissa kämppä aukeaa länteen ja ei ole edes läpitalon huoneisto: kuumuuden takia ikkunoita on pakko pitää auki ja sen takia paikat sisällä likaantuu tosi nopeasti.

Ymmärrän kyllä hyvin niitä, jotka haluavat asua keskustassa, mutta itse pyrkisin mahdollisuuksien mukaan valitsemaan kämpän, jossa on ikkunoita myös pikkusen vähemmän liikennöidyn kadun puolelle tai sitten sisäpihalle.


Että ei se 'vihreys' aina keskity muualle.

Ja virhreyttäkin on monenlaista. Ainakin itse diggaan hoidetuista puistoista ja sellaisia riittää helsingissäkin ihan kohtuullisesti. Sen sijaan omaa viisaria ei saa värähtämään joku keskelle peltoa rakennettu lähiö, jossa "vihreys" tarkoittaa umpeen kasvanutta metsää, jonka keskellä valaisematon hiekkapolku, joka on suurimman osan ajan vuodesta hyvin epämiellyttävä paikka.Valitettavan monella tuntuu olevan se käsitys, että lasten kanssa ei voi asua kaupungissa ainakaan mukavasti. Ja kyse on sentään Helsingin kaltaisesta pikkukylästä, maailmalla asutaan oikeissa kaupungeissakin:)

Ehkä kyse on enemmän siitä, että kaupungin koviin hintoihin ei ole varaa, kun neliöitä pitäisi saada lisää. Lapsien lisääntyessä sitä varmaan arvostaa toimivaa kodinhoitohuonetta, suurempaa keittiöitä, kuraeteistä ja tilavia saniteettitiloja. Tällaisia jos lähtee kantakaupungista hakemaan, kämpän hinta on helposti 500 000e, jopa selvästi yli.... siten tyydytään toisenlaiseen asuinpaikkaan ja keskitytään niihin positiivisiin puoliin, joita nykyinen asuintalo/paikka tarjoaa.

Kyllä moni varmaan kuitenkin vaihtaisi sen metsän keskellä olevan espookämpän vanhan eiran tilavaan pienkerrostaloon...

Hippo
23.09.2008, 12:58
Mikä on "vanha Eira"? Tehdäänkö tässä vaan eroa Eiraan ja uuteen Eiranrantaan?

säätäjä
23.09.2008, 13:23
Mikä on "vanha Eira"? Tehdäänkö tässä vaan eroa Eiraan ja uuteen Eiranrantaan?

Alueen vanhimpia taloja, jotka jää tehtaankadun ja meren väliin. Varsinkin se puoli, jossa lähetystöjä ja siten suuria tontteja / mukavasti vihreää. Tosi upeaa seutua, jossa asuisi mielellään :)

Esim tällainen:

http://www.huoneistokeskus.fi/Aspx/Realty/RealtyDetails.aspx?ref=Oikotie&RealtyID=7096798

Hippo
23.09.2008, 13:31
Alueen vanhimpia taloja, jotka jää tehtaankadun ja meren väliin. Varsinkin se puoli, jossa lähetystöjä ja siten suuria tontteja / mukavasti vihreää. Tosi upeaa seutua, jossa asuisi mielellään :)

Esim tällainen:

http://www.huoneistokeskus.fi/Aspx/Realty/RealtyDetails.aspx?ref=Oikotie&RealtyID=7096798

http://www.city.fi/artikkeli/Kuminauha-Eira/324/

Todella mukavaa aluetta kyllä. Ovat kämpät vain hiukan perheellisen taviksen ulottumattomissa..

Raymond
23.09.2008, 14:08
Lähelle keskustaa vain, jos (urbaanimpi) kulttuuri kiinnostaa ja on osa elämää. Mielestäni kantakaupunkiin ei kannata tulla asumaan neljän seinän sisälle. Kalliimmat alueet on jopa rauhallisia (Hietaniemi, osa Töölöä, Katajanokka, osittain Kruununhaka, Kaartinkaupunki, Ullanlinna).

Keskustan huonoja puolia on suht. pitkät siirtymämatkat eri ulkoilureiteille kuten Vantaanjoelle, keskuspuistoon, Espoon ja itä-Helsingin rantareiteille. Ja teitty aamu- ja iltapäiväruuhkat, jos autoilee.

Lauttasaari on aina varma. Teollisuus hävinnyt lähes kokonaan ja palvelut, liikenneyhteydet ja ulkoilualueet lähellä.

Lähellä keskustaa ja Lauttasaarta on suht. rauhallinen vielä mainitsematon Ruoholahti ja Jätkäsaaren jo rakennettu alue. Tämä alue voi olla sijoitusmielessä tulevaisuutta kun tavarasatama siirtyy ja Jätkäsaari joskus ensivuosikymmenellä valmistuu kokonaan uudeksi merelliseksi kaupunginosaksi.

Jo mainittu Arabianrantaan on hyvät kulkuyhteydet (spora!) ja Vantaanjoki ja Vanhakaupunki lähellä.

Vuosaari on aika kaukana, mutta nättiä aluetta, keskustaa lähempään Herttoniemiemeen tulee myös metro ja etenkin uusi Herttoniemenranta on nätti merenrantakaupunginosa uudella arkkitehtuurilla.

Vantaalla, kauppakeskus Jumbon lähettyvillä on muutamia mukavia alueita, kuten uusi Kartanonkoski.

Sen voin sanoa kokemuksesta, että Espoolaiset kertovat _aina_ alakanttiin kauanko matka julkisilla kestää. Ja aika käsittää vain sen varsinaisen menopelissä vietetyn ajan, ei aikatauluista johtuvia odotuksia tai pysäkeille siirtymisiä :).

säätäjä
23.09.2008, 17:09
Sen voin sanoa kokemuksesta, että Espoolaiset kertovat _aina_ alakanttiin kauanko matka julkisilla kestää. Ja aika käsittää vain sen varsinaisen menopelissä vietetyn ajan, ei aikatauluista johtuvia odotuksia tai pysäkeille siirtymisiä :).

No kyllä imo on ihan hyvä vertailla nimenomaan sitä siirtymäaikaa, sillä bussipysäkit ovat eri etäisyyksillä kämpistä. Joku saattaa joutua kävelemään 5min, toinen 30s.

Jos haluaa vertailla kävelyaikoja / nähdä ylipäätään reittivaihtoehtoja, kannattaa käyttää reittiopasta: www.reittiopas.fi

Asetuksista voi muuttaa kävelynopeutta ja tuloksena näkee kuinka usein busseja menee, onko eri reittivaihtoehtoja ja mikä on kokonaisaika. Reittiopas osaa myös huomioida suht hyvin ruuhka-ajat ja siten antaa aika hyvän käsityksen todellisista matka-ajoista. Antaa suht yllättäviäkin tuloksia :)

Iso-Mies
24.09.2008, 10:58
Ihan varmasti totta tuo Espoon 'vihreys', mutta pieni vastakommentti tuohon mökään ym. Ensinnäkin, jos haluaa asua kaupungissa on luonnollista, että ääntäkin kuuluu.

Toisekseen, ei Manskun varrella kovin pahaa mökää tarvitse kuunnella, ainakaan sisällä. Kaveri asuu vaimonsa ja kolmen lapsen kanssa Manskun ja sen poikkikadun risteyksessä, Manskun puoleisessa päässä. Ja äänitaso sisällä on varsin miellyttävä. Toisaalta tontti rajoittuu keskuspuistoon, josta voi tarpoa tarvittaessa vaikka mihin... Kävelymatka on myös Stadikalle, Kisahalliin jne. jne. Autoa ei käytännössä tarvitse mihinkään. Että ei se 'vihreys' aina keskity muualle. Valitettavan monella tuntuu olevan se käsitys, että lasten kanssa ei voi asua kaupungissa ainakaan mukavasti. Ja kyse on sentään Helsingin kaltaisesta pikkukylästä, maailmalla asutaan oikeissa kaupungeissakin:)

Tähän kommenttiin mielestäni kiteytyy hyvin moni asia kun valitaan asuinpaikkaa. Itse voin ottaa kantaa vain pääkaupunkiseutuun koska olen koko ikäni asunut Espoossa ja Länsi-Helsingissä.

Täytyy ensinnäkin tehdä valinta onko kiinnostunut urbaanista kaupunkiasumisesta, puhumattakaan siitä että kasvattaisi perhettä jossa on ehkä 2-3 lasta lähellä Helsingin keskustaa missä vain autojen määrä jatkaa kasvamista, joka on vain yksi tulevaisuuden ongelmista/haasteista.

Itse rakastan suorastaan Helsingin esim Töölön vanhoja taloja, käyn siellä sukuloimassa kuukausittain. Upeat korkeat huoneistot, upeat rappukäytävät, upeat sisäpihat, loistavat yhteydet. Mutta ongelmat ovat esim täälläkin mainittu melu, ikkunat kiinni kaikki on ok. Mutta esim asunnot jotka ovat tielle päin kärsivät kesäkuumalla aika kovasta melusta jos et omista ilmastointia ja haluat pitää ikkunaa auki, taikka ihan muuten vaan haukata raikasta aamupakokaasua.

Kommentit "Autoa ei käytännössä tarvitse mihinkään.." on vähän outo. Onko koko elämä siinä kävelymatkan päässä. Matkustaako keskustan kalliissa kerrostalossa asuva perheellinen joka paikkaan 5 henkisen perheensä kanssa bussilla, ihana ajatus, mutta uskallan väittää ettei näin ole.
Tässä tulee juuri se ongelma, ne joilla on varaa tuollaisiin asuntoihin, on myös varaa pitää siellä keskustassa vaikka kahta citymaasturia ja vähät välittää julkisista.

Asiasta voisi kommentoida pidempäänkin mutta oma mielipiteeni on että urbaani keskusta-asuminen sopii opiskelijoille ja lapsettomille aikuisille. Ja parempi paikka kasvattaa ne lapset on vaikka se Espoon betonilähiö missä koulut kävelymatkan päässä ja umpimetsää temmeltää. Sieltäkin pääsee junalla/dösällä Helsingin Keskustaan 30 minuutissa jos tarvetta tulee.
Jos olisi rahaa ja haluaisin kasvattaa perhettä mahdollisimman lähellä keskustaa niin se olisi ehkä Lauttasaari johon yhteydet toimii hyvin Länsi-väylän kautta ja sieltä keskustaan on se kävelymatka.

Makuasioita nämäkin, ja kannattaa funtsia asioita monelta eri kantilta ennen kuin tekee päätöksiä.

Iso

Samu81
24.09.2008, 12:46
Sen voin sanoa kokemuksesta, että Espoolaiset kertovat _aina_ alakanttiin kauanko matka julkisilla kestää. Ja aika käsittää vain sen varsinaisen menopelissä vietetyn ajan, ei aikatauluista johtuvia odotuksia tai pysäkeille siirtymisiä :).


NohNoh :D

Se on tässä tapauksessa kylmä fakta, että mainitsemani junat kulkevat juuri noin, voit se halutessasi VR:n sivuilta tarkastaa. Tarkasteltuani noita aikatauluja myönnän aiemman postauksen virheeni: Y -junalla Leppävaarasta matka ottaa 12min, muilla (U, E, S) kokonaista 13min. Ihan hyvin täältä .. maaseudulta ;) Jopa idyllisestä Granista saakka pääsee 20minuutissa ruuhka-aikana(kin) steissille, tuo pesee jo muutamat spåralinjatkin.

Busseilla tottakai on enemmän mariginaalia, mutta esimerkiksi v-loppuisin täältä meikäläisen dösäriltä, keskeltä Espoolaista maalaisidylliä, kauniin järven rannasta siirtyminen dösärille ottaa 3min. Ko. bussipyskiltä Salonkitien ja Järvenperäntien risteyksestä ( http://tinyurl.com/5432sv ) bussi 315 ajaa Vanhaa Vihdintietä Haagaan ja siitä ytimeen Elielille +/-35min, riippuen miten paljon Espoolaisia baariin menijöitä kopataan mukaan. Myöhäisimmillä vuoroilla, jonkin mamukuskin kyydissä sekä hiljaisempina iltoina, joissa matkustajia ehkä 10 koko matkalla, mennään helposti tuon allekin :)

Onhan se vaiva, sitä en kiellä, mutta miten kaukana stadissa pitää asua että esim. joutuu kävelemään / spårailemaan / ajelemaan dösällä viittä vaille saman ajan ennenkuin on steissillä? Vertailun vuoksi frendi asuu Pohjoisrannassa, siitä kun lähtee porukalla päissään käpytelemään etkojen jälkeen vaikkapa fredan sedujuottoloihin, matka ottaa helposti päälle vartin ennenkuin ollaan Elielin liepeilläkään. :rolleyes:

Juicce
24.09.2008, 20:11
Näemmä mennyt taas perinteisesti juupas-eipäs väittelyksi. Itse ainakin olen ollut Espooseen ja Leppävaaran seutuun tyytyväinen seudun rauhallisuuden ja hyvien junayhteyksien vuoksi.

Nyt kuitenkin kun mielevi pikkuhiljaa päästä omaan kotiin, niin olisi hyvä kuulla kokemuksia Kirkkonummesta, kai nyt joku paikasta jotain tietäisi... Ja kyllä, K-nummi ja Vihti kuuluvat pääkaupunkiseutuun. =)

Iso-Mies
25.09.2008, 10:10
Näemmä mennyt taas perinteisesti juupas-eipäs väittelyksi. Itse ainakin olen ollut Espooseen ja Leppävaaran seutuun tyytyväinen seudun rauhallisuuden ja hyvien junayhteyksien vuoksi.

Nyt kuitenkin kun mielevi pikkuhiljaa päästä omaan kotiin, niin olisi hyvä kuulla kokemuksia Kirkkonummesta, kai nyt joku paikasta jotain tietäisi... Ja kyllä, K-nummi ja Vihti kuuluvat pääkaupunkiseutuun. =)

Tämä kiinnostaa itseänikin. Olen miettinyt tuota suuntaa yhtenä vaihtoehtona.

Kertokaa ja mainostakaa Kirkkonummea/Vihtiä asuinalueena. Itselläni on myös kavereita Nummelassa ja ainoa mainospuhe joka minuun upposi on että sieltä kuulemma tulee Lommilan Ikealle 20 minuutissa.

Kahden auton riippuvuus on ainakin yksi kysymysmerkki mikä tulisi kyseeseen omassa taloudessa. Työmatkojen lisäksi monet harrastukset ja sukuloinnit Helsingissä, aika paljon kilsoja autoihin vuodessa.


Iso

CeeLo
25.09.2008, 15:18
Sen voin sanoa kokemuksesta, että Espoolaiset kertovat _aina_ alakanttiin kauanko matka julkisilla kestää.

Juu eikä rajoitu pelkästään espoolaisiin eikä julkisiin. Ihmettelen aina välillä, että helikoptereillako jengi liikkuu, kun vastaus työmatkan pituuteen tuntuu olevan 'noin puoltuntia' vaikka tulis sitten mistä Kirkkonummen, Nummelan tai mistä milloinkin -perukoilta:confused: Siis kun puhutaan esim. Pitskussa olevasta työpaikasta.

CeeLo
25.09.2008, 15:49
Kommentit "Autoa ei käytännössä tarvitse mihinkään.." on vähän outo. Onko koko elämä siinä kävelymatkan päässä. Matkustaako keskustan kalliissa kerrostalossa asuva perheellinen joka paikkaan 5 henkisen perheensä kanssa bussilla, ihana ajatus, mutta uskallan väittää ettei näin ole.
Tässä tulee juuri se ongelma, ne joilla on varaa tuollaisiin asuntoihin, on myös varaa pitää siellä keskustassa vaikka kahta citymaasturia ja vähät välittää julkisista.Valintoja valintoja. Ei kaikki kanta-kaupungissa asuvat ole mitään kroisoksia. Eikä tietenkään koko elämä ole kävelymatkan päässä. Kaverin perheessä on yksi auto ja käyttävät kyllä runsaasti julkisiakin. Eiköhän noita kahden citymaasturin talouksia ole enemmän -------- (jokainen keksiköön itse, ettei syytetä jankkaamisesta).

CeeLo
25.09.2008, 16:11
Alueen vanhimpia taloja, jotka jää tehtaankadun ja meren väliin. Varsinkin se puoli, jossa lähetystöjä ja siten suuria tontteja / mukavasti vihreää. Tosi upeaa seutua, jossa asuisi mielellään :)

Esim tällainen:

http://www.huoneistokeskus.fi/Aspx/Realty/RealtyDetails.aspx?ref=Oikotie&RealtyID=7096798

Jep jep, ihan pähee. Itselläni on kokemus kaverin vähän aikaa asuttamasta kämpästä (joku mummon kuolinpesän luukku) juuri kyseisen Engelin aukion varrelta. Talo oli kieltämättä komea, mutta asunto oli lievästi sanottuna erikoinen. Melko pimeä, pohja todella sokkeloinen, eli neliöitä oli varmaan 100, mutta huoneet pieniä, lukuunottamatta hillitöntä hallia ja olohuonetta.

Ja kun mummo oli sitä jonkun rapiat 50 vuotta asuttanut, kunto tietty aika heikko kaikinpuolin... No, remppaamalla siitä varmaan olis saanu hienon, mutta remppa olis tullu joka tapauksessa hyvin kalliiksi ja kaikki käytäviä sunmuita palvelijanhuoneita ei varmaan olisi saanu kovin käytännäöllisiksi millään ilveellä tahi rahalla. Oisin mä sen silti huolinu, ei sillä.

Raymond
25.09.2008, 16:16
Ja kyllä, K-nummi ja Vihti kuuluvat pääkaupunkiseutuun. =)

Eivät kuulu :). Pääkaupunkiseutuun kuuluvat Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa ja (Suur-)Helsingin seutu sisältää nuo muutkin kehyskunnat. Saivarteluahan tämä vähän on..

Jos katselee 50 km säteellä keskustasta, kannattaa tsekata myös Porvoo, joka on paljon karismaattisempi, kun moni muu ns. kehyskunta. Sinne ei junalla pääse, mutta bussi kulkee.

Tuusulanjärven ympäristö historioineen on myös mukavannäköistä aluetta.

Kannattaa ehkä myös vilkuilla kaupunkien tapahtumakalenteria, onko mitään mielenkiintoista vuosittaista aktiviteettia, tapahtumaa, festaria. Niistä rakentuu kuitenkin osa asuinalueen fiiliksestä ja persoonallisuudesta.

säätäjä
25.09.2008, 16:35
Jep jep, ihan pähee. Itselläni on kokemus kaverin vähän aikaa asuttamasta kämpästä (joku mummon kuolinpesän luukku) juuri kyseisen Engelin aukion varrelta. Talo oli kieltämättä komea, mutta asunto oli lievästi sanottuna erikoinen. Melko pimeä, pohja todella sokkeloinen, eli neliöitä oli varmaan 100, mutta huoneet pieniä, lukuunottamatta hillitöntä hallia ja olohuonetta.


Juu, työtähän noi vaatii, mutta kun vaivan näkee, on lopputulos aika ainutlaatuinen :)

Leewi
25.09.2008, 16:37
Juu eikä rajoitu pelkästään espoolaisiin eikä julkisiin. Ihmettelen aina välillä, että helikoptereillako jengi liikkuu, kun vastaus työmatkan pituuteen tuntuu olevan 'noin puoltuntia' vaikka tulis sitten mistä Kirkkonummen, Nummelan tai mistä milloinkin -perukoilta:confused: Siis kun puhutaan esim. Pitskussa olevasta työpaikasta.

Näin se menee. Näköjään saman 10 minuuttia vie esim. matka Tapiolasta "keskustatyöpaikalle" kuin oma Itä-Kruununhaasta Länsi-Kruununhakaan oleva työmatka. Tosin karhuja matkalla kohdatessani saattaa mennä pidempäänkin.

Iso-Mies
25.09.2008, 17:11
Tavallaan asiaan liittyen sekin että muutama espoolainen tuttu on korvannut toisen auton skootterilla ja matka on yhtä nopea ellei nopeampi ruuhka-aikana. Tämänhän selittää se että monesta suunnasta Espoosta Helsinkiin tulee kevyenliikenteen väylä missä saa ajaa mopolla kun vieressä autot seisoo ruuhkassa.

En ollut itsekään aluksi tuota uskoa mutta näppärästi nämä kaverit ovat ajaneet 10km matkaa Espoosta Länsi-Helsinkiin nopeammin kuin itse ruuhka-aikana peltilehmällä.Iso

Freekster
25.09.2008, 17:47
Onko esim. Helsingin kaupungin vuokrakämpät asuttavia? Vai pitääkö noissa kaupungin vuokrataloissa pelätä oman henkensä puolesta kun rappukäytävään menee? Millaisia vuokria kaupunki perii? Onko asuntojonot vuosien pituisia? Kellään omakohtaista kokemusta pääkaupunkiseudun kunnallisista vuokra-asunnoista?

Mä oon asunut suurimman osan elämästä kaupungin vuokra-asunnoissa ja ne ei ole sen erilaisempia kuin muutkaan kämpät. Riippuu täysin asuinpaikasta millaisia naapureita on, niinkuin omistus-asunnoissa. Jos otat asunnon rapusta jossa on paljon päihdeongelmaisien tukiasuntoja, niin varmasti on rapussa toimintaa. Kaikki muut raput onkin sitten ihan normaaleja.

Kaupungin vuokrakämpissä ehkä olla vähän enemmän rauhassa kuin omistus-asunnoissa ja sekin taas riippuu rapusta missä asuu. Omalle ja kavereiden kohdalle sattuu aina osumaan se omistus-asunto talot jossa ei saa kävellä kahdeksan jälkeen rapussa ja leffojen kattominen äänet päällä iltaisin on pahin rikos ikinä. Vanhemmat asukkaat pitävät oikeutenaan torpata kaiken mikä kuuluu "nuorekkaaseen" elämään. Toki toikin on vaan huonoa zägää ja tosiaan riippuu mihin rappuun muuttaa.

Käpylässä kaveri oli laittamassa kämppäänsä vuokralle, kun oli muuttamassa uilkomaille, niin naapureilta tuli kirjelmä jossa kiellettiin asunnon vuokraaminen, koska heivät halua asua ihmisten kanssa samassa rapussa joilla ei ole varaa omaan asuntoon.

No eihän ne oikeasti sille vuokraamiselle mitään voineet mutta tapaus ilmensi aika hyvin millaista snobismia omistusasumiseen voi liittyä.

Kaupungin kämpissä saattaa olla aika pitkät jonot jos muuttaa ulkopaikkakunnalta. Sehän ei oikeasti ole jono vaan lista josta valitaan asukkaat tiettyjen speksien kautta. Tuttavapariskunta sai kolmessa viikossa tilavan kaksion arabialta ja vielä erittäin pienellä vuokralla. Prosessia nopeutti se että saivat silloiselta vuokran-antajalta todistuksen vuokrasopimuksen päättymisestä ja toinen on kirjastossa töissä.

Vuokra-asujille kaupungin kämpän isoin bonus on ettei sitä voi koskaan menettää (paitsi jättämällä vuokrat masamatta jne.), kun taas yksityisestä voi tulla lähtö minä hetkenä hyvänsä.

Jos itse haluaisin asua kerrostalossa, niin valinta olisi punavuori-kamppi-etu tölöö-kruunuhaka-hakaniemi akselilta. Kallio ehkä vielä menisi. Kauemmaksi ei olisi mitään syytä muuttaa. Fillarilla pitäisi päästä joka paikkaan ja baarista kävellen.

Länsi-Pasila on muuten erityisen viihtyisä kaupunginosa lähellä keskustaa. Eikä varmaan edes kovin kallis. Itä-Pasila taas on arkkitehtuuriltaan aika karu.

Herttoniemi on myös tarkistamisen arvoinen kohde. Metrolla on kusenluikaus keskustaan ja fillarillakin sotkee itä-väylää aika nopeasti.

Mc TaakiBörsta: "Espoo, yhtä aito kuin tekodikki ja kaks lesboo" :D

Freekster
25.09.2008, 17:56
Kommentit "Autoa ei käytännössä tarvitse mihinkään.." on vähän outo. Onko koko elämä siinä kävelymatkan päässä. Matkustaako keskustan kalliissa kerrostalossa asuva perheellinen joka paikkaan 5 henkisen perheensä kanssa bussilla, ihana ajatus, mutta uskallan väittää ettei näin ole.
Tässä tulee juuri se ongelma, ne joilla on varaa tuollaisiin asuntoihin, on myös varaa pitää siellä keskustassa vaikka kahta citymaasturia ja vähät välittää julkisista.

Mun mielestä taas sun kommentti on vähintäänkin outo. Ei meidän 5 henkisellä perheellä ollut ikinä autoa eikä kaveripiirissäkään tainnut auto löytyä kuin yhdestä perheestä. Ei käynyt edes mielessä mihin sitä autoa tarvitsisi. Julkisilla sitä on kuljettu ihan vauvasta asti ja hyvä niin.

Newsflash: On ihan normaalia olla omistamatta autoa. ;)

säätäjä
25.09.2008, 18:06
En ollut itsekään aluksi tuota uskoa mutta näppärästi nämä kaverit ovat ajaneet 10km matkaa Espoosta Länsi-Helsinkiin nopeammin kuin itse ruuhka-aikana peltilehmällä.


Tapiolasta about 24min ihan helsingin niemen kärkeen kaivopuiston kupeeseen pahimpaan ruuhka-aikaan. Autolla karkeasti sanottuna reilu tuplat. Kokemuksesta voin sanoa, että länärin vieressä liikuu kaksipyörisiä ihan kohtalaisia määriä :)


Eihän siitä mihinkään pääse, että keskustassa on hidas liikkua millä tahansa nelipyöräisellä. Kun duunista tuli lähdettyä kaivarista, saattoi spora jumittaa pelkästään eteläranta/laivansillankadulla yli 10min. Noin ylipäätään matka kaivarista kamppiin kesti aina about saman mitä matka kampista tapiolaan (12-17min). Toinen on matkana ehkä vajaa 2km, toinen 8km... tästä syystä kesällä tuli oikeastaan aina käveltyä tuo matka, se kun oli yhtä nopeaa kuin julkisilla liikkuminen....


Kuten aiemmin sanoin, kannattaa ihan oikeasti vertailla noita matka-aikoja reittioppaalla. Joku Lauttasaaren eteläosissa tai Munkkniemessä asuva kehuu kovasti miten helppo on keskustaan liikkua, mutta molemmat on paikkoja, joista pääsee Kamppiin about samassa ajassa kun Matinkylästä, jos vaan asuu länärin vieressä. Sitten on vaan makuasia, haluaako käyttää sen ajan töksähtelevään ja lyhyeen kaupunkimatkaan vai suht nopeasti rullaavaan mutta tylsään länärin bussikaistaan.

Mutta työmatkalaisena (ja julkisilla kulkevana) jos pitäisi valita:

- 30min kehällä dösässä
- 15min vaikka jostain arabianrannasta + keskustan läpi etälärantaan = vaihtoineen ehkä 35

Niin otan tuon keskustan. IMO on ihan kiva kulkea ihmisvilinässä, katsella jengiä ja nauttia kaupungista, sen sijaan, että sen ajan istuu dösässä keskellä kehää (vaikka sen ajan kyllä ehtisi vastailla aika moneen sähköpostiin tai lukea päivän topicceja plazalta)

Freekster
25.09.2008, 19:04
Jos julkisia käyttää, niin matinkylästä kulkeminen tulee melkoisesti kalliimmaksi, kuin lauttasaaresta. Seutulippu ei ole mikään ihan halpa. Ei kyllä kalliskaan, mutta jos asuu 2km sisällä rajasta ja pitää maksaa tupla hinta niin eihän se hauskaa ole.

Mulla menee 40min dösällä itä-vantaalta keskustaan ja se aika menee nopeasti lukiessa ja kohta kun saan iPhonen, niin musiikkia tehdessä :D

Kun olin töissä lauttasaaressa, niin matka vantaalta keskustaan kesti lähes yhtä kauan kuin keskustasta lauttasaareen.

Juicce
25.09.2008, 19:28
Kahden auton riippuvuus on ainakin yksi kysymysmerkki mikä tulisi kyseeseen omassa taloudessa. Työmatkojen lisäksi monet harrastukset ja sukuloinnit Helsingissä, aika paljon kilsoja autoihin vuodessa.


Tämän vuoksi lähinnä Kirkkonummi onkin se mikä kiinnostaa, juna veisi tarpeen toiselta omalta autolta pois.. Vähän myös auttaa se, että töistä Keilarannasta tuli ajeltua neljän ruuhkassa 25minuutissa, Nummelaan sieltä ottaisi sen 45min. Toisaalta saman ajan se ottaa K1:stä pitkin Vantaalle mennessäkin..


Eivät kuulu :). Pääkaupunkiseutuun kuuluvat Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa ja (Suur-)Helsingin seutu sisältää nuo muutkin kehyskunnat. Saivarteluahan tämä vähän on..


Saivarrellaan vaan, mutta taitaa tämä asia olla vähän mielipidekysymys. Kuntaryhmä Nelosiinhan Kirkkonummi ja Vihti kuuluvat, samaten kuin Tuusula, Järvenpää, Kerava KUUMA-ryhmään.


Jos julkisia käyttää, niin matinkylästä kulkeminen tulee melkoisesti kalliimmaksi, kuin lauttasaaresta. Seutulippu ei ole mikään ihan halpa. Ei kyllä kalliskaan, mutta jos asuu 2km sisällä rajasta ja pitää maksaa tupla hinta niin eihän se hauskaa ole.


Tämä on itseasiassa suurin miinus minkä tiedän ja meinasinkin jo aimmin mainita. Jos katsellaan julkisten matka-aikoja, niin siinä missä metrolla ajaa Vuosaareen, pääsee länteen Espoon keskukseen asti (melkein seutualueen takaraja) ja päärataakin pitkin Keravalle (3-vyöhyke?). Ihan tasan ei käy siis tuo vertailu.

IMHO väittäisin, että Helsingin keskusta ruuhkia saataisiin pienemmäksi osaltaan jo sillä, että tuo seutuläpäre poistuisi ja yhdysliikenne keskitetään Leppävaaraan ja Matinkylään (molemmissa jo nyt hyvät yhdysliikenneparkit ja hyvät yhteydet, mutta kuka auton omistaja maksaa siitä loppumatkasta sen 80e/kk?)

säätäjä
25.09.2008, 20:27
Jos julkisia käyttää, niin matinkylästä kulkeminen tulee melkoisesti kalliimmaksi, kuin lauttasaaresta. Seutulippu ei ole mikään ihan halpa. Ei kyllä kalliskaan, mutta jos asuu 2km sisällä rajasta ja pitää maksaa tupla hinta niin eihän se hauskaa ole.

Totta kyl, kallista on.

Onneksi tähän on tulossa muutos, mutta menee varmaan vuoteen 2014 ennenkuin järjestelmä on käytössä :(

Johann
25.09.2008, 23:23
Juu eikä rajoitu pelkästään espoolaisiin eikä julkisiin. Ihmettelen aina välillä, että helikoptereillako jengi liikkuu, kun vastaus työmatkan pituuteen tuntuu olevan 'noin puoltuntia' vaikka tulis sitten mistä Kirkkonummen, Nummelan tai mistä milloinkin -perukoilta:confused: Siis kun puhutaan esim. Pitskussa olevasta työpaikasta.

Johtuu siitä että kun kulkee autolla kehyskunnista niin 70% työmatkan viemästä ajasta menee ruuhkista johtuen yleensä siihen viimeiseen 10-20% työmatkasta. Länsiväylää tai Turunväylää pitkin pääsee Kirkkonummelta/Nummelasta nopeasti Helsinkiin. Kun ruuhka tulee vastaan niin ei ole enää väliä onko mistä on matkaan lähtenyt.

Kirkkonummelta pääsee helsingin keskustaan puolessa tunnissa. Pohjois- tai itä-helsingistä jos lähtee niin menee varmaan enemmän aikaa..

säätäjä
26.09.2008, 09:57
Johtuu siitä että kun kulkee autolla kehyskunnista niin 70% työmatkan viemästä ajasta menee ruuhkista johtuen yleensä siihen viimeiseen 10-20% työmatkasta. Länsiväylää tai Turunväylää pitkin pääsee Kirkkonummelta/Nummelasta nopeasti Helsinkiin. Kun ruuhka tulee vastaan niin ei ole enää väliä onko mistä on matkaan lähtenyt.

Kirkkonummelta pääsee helsingin keskustaan puolessa tunnissa. Pohjois- tai itä-helsingistä jos lähtee niin menee varmaan enemmän aikaa..

Aika optimistia arvioita kirkkonummeksi... pahimpaan ruuhka-aikaan länärillä alkaa jonoja kerääntyä jo kirkkonummen rajan lähellä ja välillä ja vauhti hidastuu välillä aika reilustikin (vrt pakko päästä ohi ennenkuin tie pienenee ja ylimääräiset jarrutukset kirkkonummelle mentäessä). Tietysti ainahan sitä voi yrittää kulkea pahimman ruuhka-ajan ulkopuolella, mutta jos on esim lapsia, niin heidän koulut/harrastukset ajoittuvat usein niin, että autolla ollaan liikkeellä juuri siihen pahimpaan ruuhka-aikaan.

Edelleen kehottaisin myös käyttämään sitä reittiopasta. Reittioppaalla ajat menee jossain 35-45min välillä dösillä ja lähes tunti junalla eli ei nyt ehkä ihan kuitenkaan se 30min. Esim tuo 45min on jo kuitenkin 30min lisää päivässä ja jos se on pois sekä työpäivän alusta että lopusta, eli puhuta kuitenkaan mistään ihan merkityksettömästä asiasta (2.5h viikossa).

Omasta kaveripiiristä löytyy (tai oikeastaan löytyi) yksi pari, joka muutti kirkkonummelle, lisäksi toinen muutti jokin aikaa sitten "vain tunnin matkan päähän hämeenlinnaan". Kun muut ostivat kerrostaloja, tämä kirkkonummen pari halusi suuremman rivarin ja tästä syystä lähdettiin kirkkonummelle. Hämeenlinnaan muutajat meni miehen työn perässä. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että sinne jäivät molemmat. Vaikka matka kirkkonummelta keskustaan ei lopulta ole ihan mahdoton, on se kuitenkin niin paljon, että muut eivät jaksa matkustaa kirkkonummelle asti ja vastaavasti tämä pari ei poistu kirkkonummelta kovin helposti. Hämeenlinnassa sama juttu. Siten väittäisin, että pidemmälle muuttaminen monesti muuttaa sosiaalista ympäristöä kohtalaisen paljon ja helposti eristää vanhoista tutuista vähän liiankin paljon.

Toisaalta kyllä uskoisin, että uudessa asuinpaikassa tutustuu uusiin ihmisiin, sillä ympärillä asuvat ihmiset todenäköisesti ovat suht samassa elämäntilanteessa (äijä puskee uraa, yks kersa kotona, toinen tulossa jne) ja monilla on ihan tarkalleen sama tilanne: vanhat ystävät ovat jääneet suht kauas. Yhteisiä asioita löytyy aika paljon ja monella on kuitenkin sosiaalinen tarve seurustella muiden kanssa....


Omalta kohdaltani en voisi ikinä kuvitella muuttavani kauas ystävistä / sukulaisista. Lapsettomana pariskuntana ystävät tulevat vierailemaan joko meille tai me vierailemme ystävien luona viikottain. Lähes aina lähdetään myös ulos ja tullaan taksilla takaisin. Olisi vaikea kuvitella, että kaverit tulisi katsomaan leffaa joka viikko kirkkonummelle tai vihtiin... tai viitsisi joka viikko maksaa taksit välillä kirkkonummi - helsinki.

Viikottain käydään syömässä mun vanhempien luona ja vaimon vanhempia käydään moikkaamassa ehkä joka toinen viikko. Kaikki sisarukset on saaneet jo lapsia ja tällä hetkellä hoitorinki näyttää pöyrivän suht mukavasti isovanhempien ja sisarusten kanssa. Nyt kaikki sisarukset ja isovanhemmat asuvat alle 15min sisällä ja homma toimii mukavasti, jos me asuisimme 30-45min päässä, asiat tuskin hoituisivat samalla tavalla.

Sillä, että kaikki ystävät ja sukulaiset asuu lähellä, saavuttaa sosiaalisesti jotain aika ainutlaatuista. Itse en olisi valmis luopumaan tästä vain sen takia, että saa pikkusen lisää neliöitä ja vähän suuremman ruoholäntin ikkunan eteen.

Iso-Mies
26.09.2008, 10:16
Mun mielestä taas sun kommentti on vähintäänkin outo. Ei meidän 5 henkisellä perheellä ollut ikinä autoa eikä kaveripiirissäkään tainnut auto löytyä kuin yhdestä perheestä. Ei käynyt edes mielessä mihin sitä autoa tarvitsisi. Julkisilla sitä on kuljettu ihan vauvasta asti ja hyvä niin.

Newsflash: On ihan normaalia olla omistamatta autoa. ;)

Hienoa, tähänhän pitäisi pyrkiä mahdollisimman monen, ehkä.

Mun kaveri- ja tuttavapiiri taas ajelee kyllä autoilla. Enkä halua nyt sellaista leimaa että rahaa on kuin roskaa kaikilla , ei todellakaan ole. Mutta nekin perheet joilla vain toinen vanhemmista on töissä ja nauttii alle keskivertopalkkaa ajelee kylläkin jollain reilu 10v vanhalla fiatilla.

Suurinosa heistä asuu espoossa, muutama helsingissä ja vihdissä. Itseasiassa kaikilla on jonkinlainen auto. Nyt mietin noin 20 taloutta, aika jännä että kaikilla on auto tai kaksi.

Ja vielä mainittakoon että oma talous saastuttaa pk-seutua yhdellä autolla koska Länsi-Hkistä ei pääse riittävän kätevästi julkisislla Vantaalle töihin + sieltä treeeneihin toiselle puolelle pk-seutua + tavallaan koiran kuskaamisetkin halpottuu paljon.


Iso

Iso-Mies
26.09.2008, 10:41
Paljon samoja ajatuksia kuin säätäjällä.
Omastakin kaveripiiristä löytyy muutama Vihtiin lähtijä + Riihimäelle muuttaja, ilman ruuhkaa no problem. Länsi-Hki:stä Vihtiin 30min ja Riksuun 40min, ihan kuin itä-helsinkiin menisi täältä lännestä.

Mutta jännä homma on sitten tuo ajatusmaailman muuttuminen mistä tuossa aikaisemminkin puhuttiin. Vihtiin muuttaneita ei ole enään näkynyt illanistujaisissa/kahvilla pk-seudulla, en halua kavereita moittia mutta on vähän ristiriitaista antaa mainospuheita 30min työmatkasta espooseen jos kuitenkin todistettavasti "ovat jääneet sinne lepäämään laakereille" eikä liikuta mihinkään työpäivän jälkeen.
Ihme kyllä heitä näkyi ihan eri tavalla kun asuivat Espoossa samassa elämäntilanteessa ja bussimatka Espoossa kesti yhtä paljon kuin mainospuheissa nykyisetkin liikkumiset, näin on käynyt kaikille jotka ovat muuttaneet yli 20km päähän kehä 1:stä, miksi? Ihmismieli on mielenkiintoinen.

Olen tullut siihen tulokseen että toimii ihmisille jotka tosiaan menevät suoraan töistä kotiin ja se on siinä. Lisääppä tähän treenit, sukuloinnit, kavereiden morjestamiset. Ja pitäisi vielä koirakin ehtiä kusettaa. Enkä pidä omaa ohjelmaani mitenkään erityisen poikkeavana henkilöistä joilla on kavereita ja perehettä ympärillä, ehkä jokin urheiluharrastuskin.

Saan suorastaan vihat niskaan jos en innostu heidän mainospuheista että muuttakaa tänne, on upea paikka, palvelut lähellä jne.


Iso

Fakiiri
26.09.2008, 11:17
Saivarrellaan vaan, mutta taitaa tämä asia olla vähän mielipidekysymys. Kuntaryhmä Nelosiinhan Kirkkonummi ja Vihti kuuluvat, samaten kuin Tuusula, Järvenpää, Kerava KUUMA-ryhmään.Mielipidekysymys ihan yhtä vähän kuin se, kuuluvatko Israel Eurooppaan tai koko Suomi Skandinaviaan. Eivät kuulu, ja maantiedonopettajalle on turha selitellä, että omasta mielestä kuuluvat. :)

Edelleen: Pääkaupunkiseutu = Helsinki, Vantaa, Espoo ja Kauniainen. Helsingin seutu on taas laajempi käsite.

hmv
26.09.2008, 15:15
Mutta jännä homma on sitten tuo ajatusmaailman muuttuminen mistä tuossa aikaisemminkin puhuttiin. Vihtiin muuttaneita ei ole enään näkynyt illanistujaisissa/kahvilla pk-seudulla, en halua kavereita moittia mutta on vähän ristiriitaista antaa mainospuheita 30min työmatkasta espooseen jos kuitenkin todistettavasti "ovat jääneet sinne lepäämään laakereille" eikä liikuta mihinkään työpäivän jälkeen.
Ihme kyllä heitä näkyi ihan eri tavalla kun asuivat Espoossa samassa elämäntilanteessa ja bussimatka Espoossa kesti yhtä paljon kuin mainospuheissa nykyisetkin liikkumiset, näin on käynyt kaikille jotka ovat muuttaneet yli 20km päähän kehä 1:stä, miksi? Ihmismieli on mielenkiintoinen.

Ehkä siellä "maalla" on niin mukavaa, ettei ole enää tarvetta lähteä?

Iso-Mies
26.09.2008, 15:30
Ehkä siellä "maalla" on niin mukavaa, ettei ole enää tarvetta lähteä?

Noin sen täytyy olla... :thumbsup:

Itse kuitenkin ajoin takaa sitä että jos kehä 3:sen sisäpuolella asuessa jaksaa tavata kavereita ja kun muutetaan kauemmaksi niin ei jakseta enään tavata kavereita. Mainostetaan vain "kohtuullista" työmatkaa pk-seudulle.

Turha tästä jaaritella pidempään, uskon etten ole ainoa joka on tälläistä havainnut kaveripiireissään.


Iso

Leewi
26.09.2008, 16:53
Vallila - Kirkkonummi työmatka omalla autolla kesti maksimissaan 2h 45min ja siitä alle tuossa vuosituhannen alkupuolella, ainakin tunnin saa keskimäärin varata jos haluaa ruuhka aikaan töihin mennä.

Pendelöinti (varsinkin omalla autolla), tuo ammattimaisten ilmastorikollisten rötöstely. Ja siihen vielä myönnetään verohelpotusta :grr:

JP
28.09.2008, 18:37
Jos julkisia käyttää, niin matinkylästä kulkeminen tulee melkoisesti kalliimmaksi, kuin lauttasaaresta. Seutulippu ei ole mikään ihan halpa. Ei kyllä kalliskaan, mutta jos asuu 2km sisällä rajasta ja pitää maksaa tupla hinta niin eihän se hauskaa ole.


Seutulippu on oikeasti halpa. YTV-alueen kaupungit maksavat todellisista kuluista lähes puolet.


--
JP

janolle
28.09.2008, 18:57
Seutulippu on oikeasti halpa. YTV-alueen kaupungit maksavat todellisista kuluista lähes puolet.


--
JP
Eihän se siitä halpaa tee vaikka sitä ei kokonaan itse maksa. Aivan liian kallista se on autoiluun nähden.

JP
28.09.2008, 19:22
Eihän se siitä halpaa tee vaikka sitä ei kokonaan itse maksa. Aivan liian kallista se on autoiluun nähden.

Mä en ole kuullutkaan näin halvasta autoilusta, kerrotko lisää koska näin edullinen autoilu kiinnostaa oikeasti.

Itse maksan kuussa vähintään 500€ enemmän vain siitä ilosta, että ajan autolla. Seutulipulla säästäisin tuon summan.--
JP

nepa
28.09.2008, 19:57
Mä en ole kuullutkaan näin halvasta autoilusta, kerrotko lisää koska näin edullinen autoilu kiinnostaa oikeasti.

Itse maksan kuussa vähintään 500€ enemmän vain siitä ilosta, että ajan autolla. Seutulipulla säästäisin tuon summan.--
JP

Juttuhan on siinä, että harva busseja käyttävä kuitenkaan on autoton. Varsinkin "maalla" eli kaupungin ulkopuolella asuvat ihmiset tarvitsevat autoa, mutta haluaisivat kuitenkin säästää rahaa ja luontoa kulkemalla esim. työmatkat yleisillä.

Se, että pitäisi valita vain joko tai on tyhmää, koska ei paikallisbusseilla koko suomeen pääse. Jos haluaisin vaikka matkustaa vanhempieni luokse se vaatisi kolme bussimatkaa ja yhden junamatkan ja tulisi paaaljon kalliimmaksi kuin bensat. Ja kaikenlisäksi matka olisi J-kirjaimen muotoinen eli paljon pitempi kuin henkilöautolla. Ja jos koko perhe menisi niin hinta olisi noin 2,5 kertainen. Vain kaksi reissua kuussa olisi jo melkein saman verran kuin lyhennän autolainaa.
Töihin menisi bussilla tunti per suunta kun autolla se vie 15 minuuttia. Bussi kun kiertää joka hemmetin pikkupaikankin. Auto siis säästää 1,5 tuntia päivittäin ja jos sille laskisi vaikka palkan mukaisen tuntihinnan niin bussilla kulkeminen tulisi kalliimmaksi kuin auton omistaminen.

Kokonaisuudessakaan en saa omalla kohdallani laskettua yleisille liikennevälineille hintaa joka olisi pienempi kuin lainanlyhennykset+bensat.

Ja haluan auton omistaa ihan siitäkin syystä, jos lapselle jotain sattuisi ja pitäisi lääkäriin saada. En viitsisi kuumeista lasta lähteä bussilla viemään tai taksista hunajaa maksamaan.

Eli, jos auton omistaminen on pakollista, kuten monille "maalla" asuville se on, niin silloin mielestäni ei lainanlyhennyskuluja pitäisi laskea suoraan auton kuluiksi. Silloin tulee mietittyä sitä onko halvempaa ostaa bussilippu kuin bensat autoon. Itse maksan Ouluun menemisestä 4 euroa per suunta eli yhteensä 8 euroa. Jos koko perhe lähtisi niin hinta olisi jo n. 22 euroa mikä on paljon enemmän kuin bensoihin menee.

Tunnen toki kaupungissa asuvia yli 30v kavereita jotka eivät korttia omista ja heille se on ok juttu, kun ei sille koskaan ole tarvetta ollutkaan. Kaupungissa se vielä onnistuu kohtuu helposti.

Minulle paikallisbussit ovat autoa parempia siinä vaiheessa, kun niiden hinta mukaan laskettuna menetetty aika on pienempi kuin auton bensakulut. Auton siis tulen omistamaan aina. Tämä on varmasti todella monen kaupungin lähellä asuvat mielipide. Bussifirmat taas sanovat, että jos bussilla kulkee niin autoa ei tarvitse ja tällöin nykyiset hinnatkaan eivät ole korkeita. Pyh, sanon minä.

Tässä nyt tuli enemmänkin avautumista Oulunseudun paskallisliikenteestä.

Niin ja se vielä, että bussit voisivat ottaa muut liikenteessä kulkijat ja liikennesäännöt huomioon. Ylinopeus, punaisia päin ajaminen sekä vilkun jättämättä käyttäminen ovat yleistä Oulussa. Ja viimetalvena bussi ajoi ainakin kahdesti ojaan Oulu-Kiiminki-välillä...

Pahoittelut kun meni offtopiciksi ja jaaritteluksi.

Freekster
29.09.2008, 18:06
Minulle paikallisbussit ovat autoa parempia siinä vaiheessa, kun niiden hinta mukaan laskettuna menetetty aika on pienempi kuin auton bensakulut. Auton siis tulen omistamaan aina.

Mitä jos ottaisit yhtälöön ympäristön vai eikö lastesi tulevaisuus kiinnosta?

Mulle tulisi halvemmaksi kulkea autolla ja varmaan olisi nopeampaakin, mutta en suostu olemaan niin itsekäs että alkaisin muiden ihmisten lapsien tulevaisuutta tuhoamaan oman elämän helpottamiseksi. Omia lapsia ei ole eikä tule.

Kummallista on, että juuri lapsiperheet autoilevat eniten. Vähän kuin sahaisi omaa oksaa.

nepa
29.09.2008, 18:33
Kummallista on, että juuri lapsiperheet autoilevat eniten. Vähän kuin sahaisi omaa oksaa.

Johtuiskohan juuri siitä, että lapsien kanssa on ylivoimaisesti helpointa kulkea omalla autolla. Kannattaa kokeilla tehdä oma jälkeläinen niin asian huomaa. :P

Jos yhteiskunta rakennetaan sellaiseksi, että joillekin autoilu on käytännössä pakollista niin eikös myös valtion pitäisi silloin ottaa vastuuta autoilun aiheuttamasta ympäristön saastumisesta?

On kyllä vähän törkeää syyllistää perheellisiä ihmisiä muiden tappamisesta...

Nestori
29.09.2008, 21:22
Mitä jos ottaisit yhtälöön ympäristön vai eikö lastesi tulevaisuus kiinnosta?

Mulle tulisi halvemmaksi kulkea autolla ja varmaan olisi nopeampaakin, mutta en suostu olemaan niin itsekäs että alkaisin muiden ihmisten lapsien tulevaisuutta tuhoamaan oman elämän helpottamiseksi. Omia lapsia ei ole eikä tule.

Kummallista on, että juuri lapsiperheet autoilevat eniten. Vähän kuin sahaisi omaa oksaa.

-eri mieltä, autoilu/päästöt muodossa missä hyvänsä on enemmänkin valtion/päättäjien ja rahan vika, kuin yksittäisen autoilijan. Autolla ajetaan ja bensaa poltetaan niin pitkään ennen kuin jotain parempaa tai säädöksiä ilmaantuu. Meidän perheessä kyllä kierrätystä harrastetaan kaikilla mahdollisilla muodoilla, se onkin jo aika hyvin mahdollista.

terje
30.09.2008, 19:12
Johtuiskohan juuri siitä, että lapsien kanssa on ylivoimaisesti helpointa kulkea omalla autolla. Kannattaa kokeilla tehdä oma jälkeläinen niin asian huomaa. :P

Jos yhteiskunta rakennetaan sellaiseksi, että joillekin autoilu on käytännössä pakollista niin eikös myös valtion pitäisi silloin ottaa vastuuta autoilun aiheuttamasta ympäristön saastumisesta?

On kyllä vähän törkeää syyllistää perheellisiä ihmisiä muiden tappamisesta...Itselläni on kolme lasta (5v, 3v ja 0v), ja autoa en ole ikinä omistanut eikä sellaista ole tässä perheessä ollut. Autoa käytämme lähinnä kesäisin kesälomalla. Tällöin vuokraan auton City Car Clubilta.

On tämä sen verran omista valinnoista kiinni, että asunnon ostossa hyvät bussiyhteydet ja lähellä olevat palvelut olivat meille etusijalla. Nyt bussipysäkki on kivenheiton päässä, työmatkaan menee 15-20min (Olari-Ruoholahti), kaupassa käyn pyörällä ja päiväkoti on korttelin päässä. Jos haluaa asua rauhallisemmalla paikalla maalla, se sitten maksaa autoilun muodossa.

Espoon metro taitaa kyllä rikkoa tämänkin idyllin. Silloin tulee eteen muutto tai auton osto.

nepa
30.09.2008, 21:02
Jos haluaa asua rauhallisemmalla paikalla maalla, se sitten maksaa autoilun muodossa.


Näinpä. Eli elämä on valintoja täynnä. Kuten aiemmin mainitsinkin niin kaupungissa asumalla autoilun voi vielä kohtuu helposti välttää.
Meillä "maalle" muuttoon vaikutti paljon se, että Oulun ulkopuolella asuntojen hinnat (omakotitalo) ovat huomattavasti Oulua matalammat (tai olivat, kun muutettiin) ja hintaerolla olisi ostanut parikin henkilöautoa. Ja tietenkin, kun opiskeluaikaa lukuunottamatta on tullut "maalla" asuttua niin kaupungissa asuminen ei oikein tunnu omalta.

Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan voi valita kaupungissa asumista jo ihan sen takia, että kaikki ihmiset eivät mahdu kaupunkeihin. Osan on pakko asua maalla.Heh. :)

säätäjä
30.09.2008, 22:00
Kaikki ihmiset eivät kuitenkaan voi valita kaupungissa asumista jo ihan sen takia, että kaikki ihmiset eivät mahdu kaupunkeihin. Osan on pakko asua maalla.Heh. :)

Jonka takia heidän onkin hyvä maksaa siitä autoilemisesta, riippumatta siitä, onko heidät "pakotettu" asumaan maalla vai ei.

uppiskuppis
30.09.2008, 22:07
Jonka takia heidän onkin hyvä maksaa siitä autoilemisesta, riippumatta siitä, onko heidät "pakotettu" asumaan maalla vai ei.

Eli kaupungissa asuvilta voisi ihan hyvin kieltää autot kokonaan.

Aiheesta: Myyrmäki :sick: ei niin kuin ikinä meikäläisen vakituiseksi asuinpaikaksi.

säätäjä
30.09.2008, 22:40
Eli kaupungissa asuvilta voisi ihan hyvin kieltää autot kokonaan.

Ei kieltää, mutta kyllä esim. ruuhkamaksut voisi olla.

Kyse on lähinnä siitä, että jos valitsee asuinpaikan kaukaa, asunnot on halpoja. Asia kompensoidaan kalliilla liikkumisella. Ja kaupungissa toisinpäin. Siten on jokaisen oma valinta mihin haluaa roponsa laittaa :)

Iso-Mies
01.10.2008, 09:26
Autoilevana (Länsi-)Helsinkiläisenä oma mielipiteeni on vähintään ruuhkamaksut keskustaan, mieluiten koko keskusta autottomaksi ainakin yksityisautoilulta.

95 prosenttisesti liikun Länsi-Helsingistä keskustaan päin julkisilla ja toiseen suuntaan sitten autolla.


Iso

Sergei
01.10.2008, 09:37
Kyse on lähinnä siitä, että jos valitsee asuinpaikan kaukaa, asunnot on halpoja. Asia kompensoidaan kalliilla liikkumisella. Ja kaupungissa toisinpäin. Siten on jokaisen oma valinta mihin haluaa roponsa laittaa :)

Täytyy sanoa, että asunto täytyy valita aika h*lvetin kaukaa Helsingistä jotta voidaan sanoa asuntojen olevan halpoja. Niiltä etäisyyksiltä työmatkaa kertyy jo sen verran, että liikkuminen on kallista ilman mitään ruuhkamaksujakin (ellei sitten ruuhkamaksuilla tarkoitettu pelkästään Helsingin keskustaa).

Jotta ei aivan offtopiccia...

Meilahti
+ Kesäisin todella kiva paikka, kuten oikeastaan koko Helsinki (talvella taas todella ankea paikka)
+erinomaiset yhteydet keskustaan

Leppävaara
+Radan varressa, pääsee nopeasti Helsinkiin
+Sello
-Enimmäkseen pohjois-leppävaaran puolella viihtyvät spurgut
-Kehä I:n liikennejärjestelyt

nepa
01.10.2008, 11:31
Jonka takia heidän onkin hyvä maksaa siitä autoilemisesta, riippumatta siitä, onko heidät "pakotettu" asumaan maalla vai ei.

Niin no kysehän taisi alunperin olla siitä onko busseilla kulkeminen halpaa vai ei verrattuna omaan autoon. Eli käytännössä miten saataisiin myöskin autoilevat ihmiset käyttämään busseja. Se että sanoo että busseilla kulkeminen saakin olla kallista autoileville ei kyllä mitenkään auta tilannetta.

Autoilustahan on pakko maksaa, jos auto on, mutta miten saada yleiset kulkuneuvot houkuttelevaksi vaihtoehdoksi kaupungin ulkopuolella asuville onkin kinkkinen juttu.

Tämä keskustelu nyt lähtee ihan väärille raiteille, kun topic on "pääkaupunkiseudun asuinalueet" ja minä puhun Oulusta. :) Jos joku kokee tämän linja-autoaiheen tärkeäksi niin perustetaan sitä varten oma ketju ja jätetään tämä ketju rauhaan. Pahoittelut omasta puolestani tästä offtopicista. :o

CeeLo
01.10.2008, 13:57
Autoilevana (Länsi-)Helsinkiläisenä oma mielipiteeni on vähintään ruuhkamaksut keskustaan, mieluiten koko keskusta autottomaksi ainakin yksityisautoilulta.

95 prosenttisesti liikun Länsi-Helsingistä keskustaan päin julkisilla ja toiseen suuntaan sitten autolla.


Iso

Aivan samat sanat (paitsi etten ole kovin iso:p)

Leewi
01.10.2008, 14:58
Autoilevana (Länsi-)Helsinkiläisenä oma mielipiteeni on vähintään ruuhkamaksut keskustaan, mieluiten koko keskusta autottomaksi ainakin yksityisautoilulta. Iso

Ruuhkamaksut olisivat suotavia. Sen sijaan autoton keskusta on täysin mahdoton ajatus. Iso-Roballa voi käydä toteamassa, ettei siitä tule mitään. Asuinaluetta ei voi jälkikäteen autottomaksi muuttaa (Perustuslaki 15§). Eikä liikealuettakaan, jos ei huoltoajoa voi järjestää, käytännössä tunnelin kautta. (esteenä tavarantoimitukset, muutot, vanhukset, vammaiset, lapsiperheet, parkkipaikat, hälytysajoneuvot ym)

uppiskuppis
01.10.2008, 18:31
Helsingissä ruuhkia? Mitä ne on? :confused:

T: 1,5h Kluuvista Leppävaaraan. :mad::OI

Ja juu oli työajoa.

kvesti
01.10.2008, 23:49
Täytyy sanoa, että asunto täytyy valita aika h*lvetin kaukaa Helsingistä jotta voidaan sanoa asuntojen olevan halpoja. Niiltä etäisyyksiltä työmatkaa kertyy jo sen verran, että liikkuminen on kallista ilman mitään ruuhkamaksujakin (ellei sitten ruuhkamaksuilla tarkoitettu pelkästään Helsingin keskustaa).
Ihan mielenkiinnosta kiinnostaisi kuulla mikä on halpa asunnon hinta. Helsingistäkin saa kämppiä pitkälle alta 2000 neliö.

uppiskuppis
02.10.2008, 08:08
Ihan mielenkiinnosta kiinnostaisi kuulla mikä on halpa asunnon hinta. Helsingistäkin saa kämppiä pitkälle alta 2000 neliö.

Ei omakaan kämppä mikään halpa ollut mutta se oli 1100€/neliö. Siis rivari kaksio pari vuotta sitten. Ei tosin ihan Jkl:n keskustasta mutta ei maaltakaan.

Sergei
02.10.2008, 09:31
Ihan mielenkiinnosta kiinnostaisi kuulla mikä on halpa asunnon hinta. Helsingistäkin saa kämppiä pitkälle alta 2000 neliö.

Jokaisella on tietysti oma mielipide, mutta minusta halvaksi voi sanoa, jos neliöhinta pyörii tonnissa tai reilussa tonnissa. Helsingin kämppiä ei siis mielestäni voi millään kutsua halvoiksi, vaan on mentävä paljon kauemmas, jotta asuntoja saa halvalla.

Grr
02.10.2008, 09:39
+ metro tulee Idästä, loistavaa
- lähijunien aikatauluihin ei voi luottaa
- poikittaisliikenne on ihan toivotonta
- autot on tiellä
+ Vihti on ihan skutsissa, ei haittaa naapurit eikä entiset vittupäätuttavat

Ovelir
02.10.2008, 09:58
Lauttasaari on ihan kelvollinen, paitsi hintojen puolesta.

-hinnat
-jos menossa autolla keskustaan ni satamaan meneviä rekkoja on joskus ihan himpun verran paljon, ei kylläkään kauaa...
-hieman ehkä öky maine saarella
-päiväkoti paikkoja hieman heikosti, niin suomen kuin ruotsin kielisiä

+pyörällä keskustaan alle 10 min
+ruoholahden rekkaralli loppuu kohta, kunhan v:saaren satama valmistuu
+aika rauhallista, joskus liiankin
+uimarantoja, puistoja, lenkkeilymaastoja vaikka kuinka
+autolla suht helposti kaikkille, ei nyt lahden tielle, mutta kehälle..

sakke1975
02.10.2008, 10:29
Latokartano

+aivan uskomattoman upeat ulkoilumaastot
+rauhallinen (alueella periaatteessa vain yksi paikka jossa myydään keskiolutta, ja sielläkin vain 12 asti)
+liikenneyhteydet paranemassa kokoajan alueen valmistumisen edistyessä, viimeinen rakennusvaihe jo periaatteessa alkanut.
+ei läpikulkuliikennettä
+suhteellisen lyhyt matka minnepäin tahansa Helsingissä
+liikuntahalli ja koulu valmistumassa, sekä hiihtoputki kehän toiselle puolen Kivikkoon
+lähimpään siwaan kivenheitto
+posti kävelymatkan päässä
+vireä asukastoiminta. alueella useita erilaisia asukastaloja
+puutarhapalstat

-alueen keskeneräisyys vielä pari vuotta
-toistaiseksi vielä on pakko olla auto jos haluaa nopeasti johonkin
-hinnat eivät taida olla halvimmasta päästä
-terveydenhuolto ym julkiset palvelut matkan päässä