PDA

Siirry lukemaan sivun täysversiota: : Hobby-Hallin pimentävät rullaverhotSpin
12.04.2006, 14:11
http://www.hobbyhall.fi/product_view.asp?productid=9494&uid=74VGHCB6V6FH9GQ55H55RP3MB5S672L7

Tuon linkin mukaisista pimennysverhoista onkohan kenelläkään kokemusta? Itselläni on 3 ikkunaa vierekkäin pimennettävänä. Kolme noita metrisiä tummansinisiä ois harkinnassa. Lähinnä epäilyttää miten valoa "vuotaa" verhojen välistä, koska 3 tuollaista siis pitäisi laittaa riviin. Mieleen tuli, että ne voisi tarranauhalla napsauttaa ikkunanpieleen kiinni. Kunhan vain tarranauhan palasen ompelisi verhon laitaan, ja toinen liimatipalla ikkunankarmiin :D .

Parempi vaihtoehto varmasti olisi ostaa kiskoon sivusta päälle vedettävät verhot, mutta valmiina niitä ei saa jokapaikasta, ja vaimoke tuskin niitä alkaisi ompelemaankaan :(. Eli tuo rullaverhojen hankinnan helppous houkuttaisi. Hintakaan ei ihan mahdoton ole. Valoa läpäisemätön kangas varmasti tulisi kalliimmaksi kuin 3 tuollaista. Hankinnalla tietysti melko kiiruskin ois, koska tällähetkellä leffojen katselu on lähes mahdotonta. Olohuoneessa ei ole minkäänlaista pimennysmahdollisuutta. Lähinnä viikonloppuisin yöllä pystyy tykillä leffoja katselemaan :(.

Cress
12.04.2006, 14:13
Mieleen tuli, että ne voisi tarranauhalla napsauttaa ikkunanpieleen kiinni. Kunhan vain tarranauhan palasen ompelisi verhon laitaan, ja toinen liimatipalla ikkunankarmiin :D .

Aika OT, mutta Biltemasta saa ostaa tarranauhaa teippitaustalla. Tuo liima on kohtuu voimakastakin. Käy ainakin väliaikaisviritelmäksi...

R-Danger
12.04.2006, 15:38
Itse hommasin makuuhuoneeseen juuri Hobby Hallista tuommoisen tummansinisen verhon jotain 3 vuotta sitten. Verho itsessään ei päästä valoa ollenkaan läpi, mutta reunoilta kyllä puskee valoa, tosin olen kyllä itse "viritellyt" verhon tarranauhalla/teipillä niin ettei edes kesäinen kirkas aamuaurinko (mikä muuten valaisisi/kuumentaisi huoneen) pääse juurikaan läpi... :thumbsup:

juhaa
12.04.2006, 16:05
Lähinnä epäilyttää miten valoa "vuotaa" verhojen välistä, koska 3 tuollaista siis pitäisi laittaa riviin. Mieleen tuli, että ne voisi tarranauhalla napsauttaa ikkunanpieleen kiinni. Kunhan vain tarranauhan palasen ompelisi verhon laitaan, ja toinen liimatipalla ikkunankarmiin :D

Oma ratkaisuni vuotamiseen oli ohut muovinen kaapelikouru, pienin mitä kaupasta löytyi. Verhoalas ja sitten sormen kanssa vetäseen verhon reunan sinne kouruun, menee yhdellä käden vetäisyllä. Parempivaihtoehto olisi tietysti paksumpi kouru, missä tuo verho mahtuisi liikkumaan, että se menisi suoraan siellä kourussa.

Baron
12.04.2006, 16:10
Olisiko mahdollista laittaa (leveämpiä) verhoja limittäin, niin välistä vuotavaa valoa tulisi vähemmän. Kiinnityssysteemiä täytyisi ehkä vähän soveltaa, että verhot saisi tarpeeksi tiiviiksi peitoksi, ks. kuva.

Toteuttaisin itsekin mieluummin rullaverhoilla, koska verhojen teettäminen/tekeminen ei ole halpaa eikä lystiä. Kiskoratkaisu on varmasti toimiva, mutta verhoja täytyisi sitten kehdata pitää esillä, kun taas rullaverhon saa näppärästi "piiloon" kun sitä ei tarvi. Muunlaisia Provecin verhoja kyllä kotoa löytyy ja laadukkailta tuntuvat.

KMOK
12.04.2006, 16:17
Itse hankin vähän aikaa sitten "normaalit" pimennysverhot. Kankaan leveys on 150 senttiä ja metrihinta oli 9,90€, josta ystävällinen kassaneiti pudotti vielä kymmenen prosenttia. Neljään verhoon reilusti riittävälle kymmenelle metrille jäi siis hintaa hieman alle 90 euroa.

Spin
12.04.2006, 16:27
Oma ratkaisuni vuotamiseen oli ohut muovinen kaapelikouru, pienin mitä kaupasta löytyi. Verhoalas ja sitten sormen kanssa vetäseen verhon reunan sinne kouruun, menee yhdellä käden vetäisyllä. Parempivaihtoehto olisi tietysti paksumpi kouru, missä tuo verho mahtuisi liikkumaan, että se menisi suoraan siellä kourussa.

Kiitos vinkistä. Tuo voisi olla ihan hyvä ratkaisu. Ja jopa tiiviimpi ratkaisu kuin tarranauha. Ellei tarranauhaakin laita sitten koko matkalle.

Tahtoo vain tuota hellasäröä tulla aina kaikesta ylimääräisestä näkyvillä olevasta virittelystä :grr: . Vaikkakaan sitä ei kenenkään muun silmä huomaisi :D .

Pitänee laittaa verhot tilaukseen. Lähinnä tässä kiinnosti tuo verhojen todellinen valon läpäisy. Mutta siihenkin tuli jo vastaus. Keskustelua aiheesta voi toki jatkaa, ehkäpä joku muukin on kyseisiä verhoja hankkimassa :) .

Weitec
12.04.2006, 16:55
pitää varmaan tilata tommonen ja samalla pienempi karvamatto :D

MovieFreak
13.04.2006, 21:05
Itse hankin vähän aikaa sitten "normaalit" pimennysverhot. Kankaan leveys on 150 senttiä ja metrihinta oli 9,90€, josta ystävällinen kassaneiti pudotti vielä kymmenen prosenttia. Neljään verhoon reilusti riittävälle kymmenelle metrille jäi siis hintaa hieman alle 90 euroa.

Itekin hain Eurokankaasta vastaavan hintaista erittäin hyvin pimentävää verhokangasta. On helpompi vaihtoehto kuin rullaverhot, ei tartte miettiä valovuotoja verhojen reunoista, kun ottaa sen verran kangasta että koko ikkunaseinä peittyy. :thumbsup:

effer
13.04.2006, 22:49
Juu, minäkin eurokankaasta.
Paksua ja raskasta samettia takaseinä täyteen sekä ikkunat peittoon.

Olen erittäin tyytyväinen valintaani, vaimentaa kaikujakin tehokkaasti.
Screeniseinän vuorasin mustalla verhokankaalla.

Alkuun kun pääsin, naamioin sillä mustalla noi vanhat pääkajaritkin ja maalasin centterin mattamustalla, vielä kun subitkin on mustat niin ei kiilu mikään silmiin projun valosta.

Kutka
15.04.2006, 14:18
Täälläkin Eurokankaan pimennysverhoja odotellaan, tiistaina pitäisi olla ommeltuna. Eipä sitä aikamies tajua miten iso kasa taaloja pitää kassatädille latoa että saapi kustannettua tämänkin kokoisen olohuoneen ikkunaseinän sekä peiliseinän verhouksen :rolleyes:

Raimo
15.04.2006, 14:31
Tuskin on apuja alkuperäiselle kysyjälle, mutta laitan tämän tähän nyt. Eli itsellä oli tarvetta peittää iso ja pieni ikkuna kokonaan. Leveyttä pimennysverholle tuli 230cm ja korkeus 170cm. Halpahalleissa on pimennysverhoja tarjolla mutta maksimi leveys oli 200cm noin 50 euron hintaan. Apua löytyi Permasäleeltä (http://personal.inet.fi/yritys/joroisten.taiteovi/) joka teki pimennysverhon mittojen mukaan hintaan 87 euroa mekanismeineen. Tuokin puskee valoa läpi reunoilta mutta en rupea sitä nyt säätämään tässä vaiheessa enää, koska osoite vaihtuu kohtapuoliin.

edit: se kieliasu?