PDA

Siirry lukemaan sivun täysversiota: : Viimeksi katsomasi elokuvatPages : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

pasala
27.05.2005, 19:32
Viimeks tuli katottua The Wolfman. Ihan hyvä (joskaan ei jännittävä) kauhupätkä 40 -luvulta. :) Sitä ennen tuli katottua The Mummy, joka oli aika tylsä, outo eikä missään nimessä jännittävä elokuva. Pitikin mennä ostamaan... :OI

:naminami:

JaySee
28.05.2005, 00:25
Avaruusboltsit (http://www.imdb.com/title/tt0094012/) - Ei aivan Mel Brooksin parhaimmistoa, mutta takuuvarma naurattaja kuitenkin. Elokuvan dynamona häärii Rick 'Dark Helmet' Moranis, laukoen sarjan hauskoja one-linereitä.

"They must have hyperjets on that thing."

"And what do we have on this thing? A cuisinart?"

***½

javir
28.05.2005, 10:19
Avaruusboltsit (http://www.imdb.com/title/tt0094012/) - Ei aivan Mel Brooksin parhaimmistoa, mutta takuuvarma naurattaja kuitenkin.

Tulee outo fiilis kun joku kertoo nähneensä v87 tehdyn leffan nyt. Leffan jonka itse on nähnyt vuonna 87.

Aziz Fighter
28.05.2005, 13:05
Bad Boys II. Ihan hyvää viihdettä illaksi. Sekä toiminta että komedia on tässä elokuvassa hyvä. :king:

Generig
28.05.2005, 14:06
Cinema Paradiso (http://www.imdb.com/title/tt0095765/), jostain kumman syystä tämä tuli vastaan vasta nyt. Erinomainen elokuva kertakaikkiaan. Lunastaa kyllä paikkansa IMDB:n top 100 joukossa.

Jaded
28.05.2005, 14:15
Tulee outo fiilis kun joku kertoo nähneensä v87 tehdyn leffan nyt. Leffan jonka itse on nähnyt vuonna 87.
mä oon nähnyt vasta nyt monta leffaa mitkä on tehty esim 50 luvulla... ei minusta niin outoa..

shack
29.05.2005, 10:39
Army of darkness Dir. cut tuli katsastettua eilen.
Kylläpä oli unohtunut kuinka hauska "kauhu" leffa oli kyseessä ja ne erikoistehosteet :)

4/5 vieläkin viihdyttävä. Ash on saatan*n rok!

Mark Lee®
29.05.2005, 12:49
Eilen katsoimme ystäväni kanssa Pink Floyd The Wallin. Aikamoinen trippi tuokin elokuvaksi. Pidin kyllä tyylistä ja musiikki oli loistavaa. Olikin jo aika että näin tuon elokuvan. Bob Geldof... mistä hän on niin tuttu? Nimi on todella tuttu. Animaatiot olivat hienoja ja varsin perverssejäkin välillä. Ihan huvitti muutamissa kohdissa. Hieno leffa eikä jätä kylmäksi.

Samppa
29.05.2005, 12:57
Bob Geldof... mistä hän on niin tuttu? Nimi on todella tuttu.

Laulajahan Geldof on, mutta tunnetuimmaksi taisi tulla aikoinaan Live Aidin järjestämisestä.

Gleb
29.05.2005, 13:11
Movietronin suosituksen ja IMDBn hyvän arvosanan ansiosta tilasin DVDSoonista minulle ennestään aivan tuntemattoman leffan Night of the hunter (http://imdb.com/title/tt0048424/) . Leffa osoittautuikin aivan erinomaiseksi, varsinkin Mitchumin roolisuoritus oli mahtava ja lapsinäyttelijätkin onnistuivat kohtuullisesti.
****½

Mark Lee®
29.05.2005, 13:20
Laulajahan Geldof on, mutta tunnetuimmaksi taisi tulla aikoinaan Live Aidin järjestämisestä.

Taitaa juontua tuolta sitten (vaikka synnyinkin vasta -86). Ehkä tuollainen nimi vain jää mieleen kun sen kerran kuulee. :)

Eastwood1
01.06.2005, 19:53
Tom Hanksin ja Steven Spielbergin Terminaali vuokrattiin koeviikon päättymisen kunniaksi. Ajattelin että oltais otettu nyt vaan tuo Cellular, mutta eipä pettänyt kaksikko Hanks&Spielberg. Hyvällä huumorilla maustettu "hyväntuulinen" leffa, joka ei pettänyt missään vaiheessa. Kaksituntinen hurahti nopeasti ohi, ja tätä voi suositella kenelle tahansa varauksetta.

4/5

Brian
01.06.2005, 23:30
Night at the Golden Eagle

Täysi heräteostos paikallisesta marketista osoittautui varsin mainioksi tekeleeksi. Koko elokuvan ajan värimaailma ja kuvakulmat ovat todella hienoja ja tekevät elokuvan tietyllä tavalla "taide-elokuvaksi". Elokuva sijoittuu yhteen vuorokauteen ja siitä vielä suurimmaksi osaksi yöhön. Suosittelen kaikille jotka pitävät rauhallisesti etenevistä elokuvista 4/5p.

A.I

Heräteostos tämäkin. Alussa varsin mielenkiintoinen pätkä joka menettää hieman otettaan, ottaa taas mukaansa ja menettää otteensa uudelleen, mutta lopussa elokuvasta jää kuitenkin todella hyvä maku suuhun. Mielenkiintoinen ja kantaa ottava tarina joka on myös teknisesti todella korkeatasoisesti toteutettu. 4/5p

JaySee
03.06.2005, 16:04
Hellboy (http://www.imdb.com/title/tt0167190/) - Sekava tarina, heikkoa cgi:tä, tylsät pahikset ja mielikuvituksettomia örkkihahmoja. Ron Perlmanin hahmon itseironinen huumori pelastaa elokuvan täydeltä katastrofilta. **

vintsukka
03.06.2005, 19:51
Dodgeball: A True Underdog Storyn vilkaisin. Pidän todella näistä viimeaikaisista Stiller-komedioista (Zoolander, Starsky & Hutch) ja samaa tyyliä oli tämäkin leffa, vaikkei Stillerin kirjoittama ollutkaan. Hauskoja tyyppejä ja käsittämätön läjä cameoita (ainakin Hank Azaria, Chuck Norris, David Hasselhoff, Lance Armstrong, William Shatner). Jos tähtiä pitää arpoa niin tuoreeltaan 4/5.

Eastwood1
03.06.2005, 21:58
Fast and Furious ja 2 Fast 2 Furious tuli putkeen katsottua. Valitettavasti. Ainoa hyvä asia oli vähäpukeiset mimmit, ja olihan sielä pari hienoa autoakin. Muuten suht paskoja molemmat.

1/5

Sidewalker
04.06.2005, 10:49
The Family Man tuli eilen päivällä katsottua. Ei kovinkaan ihmeellinen, eikä missään nimessä erityisen hauskakaan, mutta silti jollain tavalla sympaattinen elokuva, josta jäi hyvät fiilikset. Téa Leoni, anam. :love:

***½/5.

shack
04.06.2005, 11:46
Tuli vilaustua läpi Shrek. Loistava pätkä vaikka siitä ristiriitaisia kommentteja kuuluukin. Eddie Murphy on kyllä hel***** loistava aasi.
4/5

Jorse
04.06.2005, 12:16
Star Wars: Episode IV tuli nähtyä ensimmäistä kertaa DVD:llä, ja oikeastaan ensimmäistä kertaa tuli katsottua muutenkin kuin vain puolihuolimattomasti toisella silmällä. Eli, ei siitä mitään elämää suurempaa kokemusta päässyt syntymään, kuten arvelinkin. Varmasti olisi pikkupoikana iskenyt huomattavasti kovempaa.

No joo, itse elokuvaan. Tarina kulki kuin kiskoilla, eli sulavastihan se eteni, toisaalta vähän turhankin sulavasti. New Hope on kyllä huomattavan paljon enemmän ns. avaruus-elokuva, kuin varsinainen Jedi-painotteinen Star Wars -elokuva. Nyt koko Jediksi tuleminen ja voima oli vähän taustalla, ainoastaan "osa" elokuvaa. Näyttelijät olivat Mark Hamillia lukuun ottamatta hyviä, mikä on ilahduttavaa nähdä näin uusiin Episodeihin paremmin tottuneena, joissa näyttelijät eivät todellakaan loista. Darth Vader oli tyylikäs, se pitää mainita. Se ainoa valomiekkailukohtaus ei tokikaan päässyt uuden trilogian vastaavien tasolle, jotain hyvää tämä uusi tekniikka on tuonut tullessaan. Saas nähdä mihinkä seuraavien osien sapelin säkenöimiset yltää. Toivottavasti korkeammalle.

Näistä jälkikäteen tehdyistä CGI-lisäyksistä. En mä niitä jaksa valittaa, toki osa ötöistä sun muista nyt oli totaalisen turhia, ja mukana oli paljon sellaista uusista Episodeista tuttua "on mukana, kun voitiin tehdä" -hömppää, mutta en edelleenkään valita. Ei ne mun elokuvakokemusta häirinneet. Josta tulikin mieleen, että huumori ja dialogi toimi valtaosan ajasta Star Wars -asteikolla erittäin hyvin, paljon on tosiaan kiinni siitä, että mukana on osaavampaa näyttelijäkaartia ja tyhmätkin lauseet, joita on ihan riittävästi, kuulostavat varsin hyviltä nyt ne esim. Harrison Ford lausuu.

4- / 5

niiles
04.06.2005, 17:53
Umberto D (1952) (http://akas.imdb.com/title/tt0045274/) :) :) :) :)

Vittorio de Sican kuvaus ystävyydestä ja eläkeläisestä, joka sinnittelee hengissä pienellä eläkkeellään. Rinnakkain toinen tarina raskaana olevasta nuoresta tytöstä. Tyttö ja Flike-koira ovat Umberto D:n ainoat ystävät.

Jorse
05.06.2005, 18:24
Star Wars: Episode V - Empire Strikes Back jatkoi äskeittäin alkanutta Star Warsien läpikäymistä. Jaja, olihan se parempi, kuin IV episodi, aika reilustikin. Jos aloitetaan siitä, mikä ei toiminut, niin se oli ehdottomasti elokuvan viimeinen 25 minuuttia. Vaikka kyseinen pätkä sisältääkin Vaderin ja Luken nätin valomiekkailun, jossa on sitä kaivattua fiilistä, niin tuohon johtamat tapahtumat Landoineen eivät oikein olleet mua varten tehtyjä. Jotenkin Luken päätös lähteä auttamaan näitä ja koko homman rakentelu vaikutti vähän heikolta. Muuta suurta moittimista en sitten oikein keksikkään.

Parasta oli ehdottomasti kokonaisilmeen parantuminen Episode IV:een verrattuna. Tarina pysyi paremmin kasassa, happeningia oli kaiken aikaa ja Jedi-puolta oli tarjolla huomattavasti enemmän kuin edellisessä Episodissa. Myös varsinainen toteutus sanan todellisessa merkityksessä on parempaa. kuvakulmien vaihtelu ei ole samanlaista ala-aste luokkaa kuin IV:ssa, leikkaus on toimivampaa ja muutenkin touhu on ammattimaisempaa. Johtuneeko sitten tästä nh-luokan ohjaajasta, joka taitaa hänkin olla pätevämpi kuin Lucas. Nähtiinpä Keisarikin ensimmäistä kertaa. Vaderikin oli jotenkin vakuuttavampi. Myös lopun Luke / Vader -valomiekkailu pitää ehdottomasti mainita erikseen. Vaikka Episodien I-III vastaavat ovat kyllä visuaalisesti paikka paikoin huomattavastikin komeampia ja sisältävät tyylikkäämpää akropatiaa, tässä matsissa oli jotain mitä uusista puuttuu, tunnetta. Taistelulla tuntui olevan jotain oikeaa merkitystä.

Kun vertaa uuteen trilogiaan, on vain pakko ihmetellä tämän vanhan trilogian näyttelijäsuorituksia. Tiedä sitten onko oikeilla lavasteilla vai millä niin suuri merkitys, mutta Fordin johdolla näyttelijäkaarti on kyllä huomattavasti kovemmassa iskussa (Mark Hamill jälleen pieni poikkeus) kuin uuden trilogian näyttelijät. Ja Portmanit ynnä McGregorit on kuitenkin ihan laatunäyttelijöitä sille päälle sattuessaan. Toki dialogi on jonkin verran parempaa, mutta on mukana edelleen paljon laadukkaita mokia. Tuntuu että valtaosa näistä on kirjoitettu Leian suuhun.

juuri ja juuri 4½ / 5

Samppa
05.06.2005, 21:28
Machinist
Kehuja on saanut ja osoittautuikin ihan kehujensa arvoiseksi. Bale teki roolistaan huomattavasti inhimillisemmän mitä alkuun osasikaan odottaa ja hyvä niin. Tunnelmarikas pätkä.
:):):):)-

Wimbledon
Aika tavanomaista brittiromcomia. Tuntuvat tosin nämä olevan ilman Granttia aina hieman hukassa kuten tämäkin. Tennis loi mukavan taustan elokuvalle, mutta pääparin välille ei kipinää saatu kehitettyä ja muutenkin jäi aika tyhjänpäiväiseksi.
:):)+

Poodle Springs
Köyhän miehen Chinatown. Ei tämä oikein Marlowelta tuntunut, mutta ihan katsottava dekkaripätkä kuitenkin.
:):):)

Bellboy
Jerry Lewiksen juoneton ja tarinaton hotellikohellus. Hölmöydessään parit naurut sai aikaiseksi, mutta eipä mitään parasta Lewistä. Julkaisu yllätti laadukkuudellaan, extrojakin takakantta runsaammin ja kuvanlaatukin mainio. Kelpo alelaarihankinta siis kuitenkin.
:):)½

Äksymmät vanhat herrat
Mainiota sunnuntai-iltapäivän katsottavaa, hömppää mutta viihdyttävää sellaista. Lemmon ja Matthau oiva parivaljakko ja Burges Meredith uusi loistavan roolinsa Lemmonin isänä.
:):):)½

Mark Lee®
06.06.2005, 01:01
Panic Room: 3½/5

Pikkunäppärä elokuva huoneesta. No siis, hyvä idea ja sillain. Toteutettukin hyvin. Kuvaus oli hieno ja näyttelijät olivat (mielestäni) loistavia. Tällainen pienemmän skaalan jännäri (joka silti maksoi aika rutkasti). Osaa se Fincheri.

Jarkko G.
06.06.2005, 01:17
Muutamia viime aikoina katsottuja ..

I, Robot - Kerran katsottava tekele, jossa Will Smith onnistuu jälleen ärsyttämään tutulla tyylillään. CGI oli huonon näköistä ja sitä oli liikaa .. aivan liikaa.

Magnum Force - Dirty Harryn jatko-osa oli ylipitkä ja puuduttava kokemus. Jopa Harrya pehmennettiin jonkin verran, joka on elämää isompi virhe.
DVD:n takakansi myös kaiken lisäksi spoilasi aika pahasti elokuvaa.

Run Ronnie Run - Anttilan roskalaarista 3,95 euroa maksanut komedia, jonka ostin David Crossin (Arrested Development) takia. Ei tuottanut pettymystä, vaikka päänäyttelijät eivät haluakkaan olla tekeleen kanssa missään tekemisissä.
Idioottihuumoria joka kaljan ja hyvän seuran kanssa maistuu entistä paremmalta.

yartsa
06.06.2005, 09:10
Manaaja 4 Rennyn näkemys isä Merrinin ensikoitoksesta demonia vastaan. Mielestäni tämä elokuva menee köyhän miehen synkempänä versiona "Indiana Jones ja Tuomion Temppeli" -elokuvasta, mutta että tämäkö kauhua? Pidin kuitenkin elokuvan ensimmäisestä puolikkaasta, jossa hahmot esitellään taustoineen, mutta elokuvan loppuosa oli liikaa gorea ja perus 'örkki sanoo böö' -säikkyä. Toivottavasti Paul Schraderin näkemys Dominion: Prequel to the Exorcist tulee myös joskus vuokrattavaksi, niin näkisi kumpi näistä kahdesta on parempi. 2-/5.

Suspect Zero Yritys rikkoa perinteisiä ja kaavamaisia sarjamurhaajaelokuvia keksimällä uutta jippoa mukaan. Jippoa en tässä spoilaa, koska se pilaisi koko elokuvan idean, mutta elokuvan näyttelijäkaartista Ben Kingsley loistaa parhaiten omassa roolissaan. Elokuva on hänen ansiostaan vuokraamisen arvoinen tai jos videovuokraamossa ei ole muutakaan näkemisen arvoista tarjolla. 3-/5.

Tai Chi Boxer Perinteinen ja kaavamainen kung fu leffa 1800 luvun lopun Hong Kongista, jossa pahoina loistavaa kiinaa puhuvat englantilaiset siirtomaaisännät loistavine kung fu taitoineen. Woo-ping Yuenin taistelukoreografiat ovat tosin näkemisen arvoiset varsinkin, kun pääosan esittäjä nuori Jacky Wu tarvitsee oikeassa elämässä silmälaseja ja elokuvassa ei sitä kyllä ihan heti uskoisi. 2++/5.

Drunken Master Jackie Chanin uran alkuaikojen elokuvia, jossa on taisteluja niin paljon, että tätä katsojaa alkoi uuvuttamaan. Etenkin, kun jokaista potkua tai lyöntiä säestää sama "erikoistehoste". Elokuva ei ollut niin hyvä kuin melkein 20 vuotta myöhemmin tehty Drunken Master II. 2+/5.

The Postman Fights Back Mielenkiintoinen idea tehdä kung fu elokuva postinkantajasta Kiinan tasavallan syntymisen aikoihin jolloin oli vaarallista kulkea tietyissä osissa Kiinaa. Postinkantajamme saa tietysti erikoistehtävän viedä salainen paketti perille kulkien vaarallista reittiä missä rosvot lymyävät. Onnekseen hän saa muita kavereita mukaan auttamaan turpaan vedossa. Tosin loppupomo oli vedetty pahasti överiksi ja pisteet laskivat siitä. 3-/5.

Sir Filmipätkä
06.06.2005, 13:20
Panic Room: 3½/5

Pikkunäppärä elokuva huoneesta. No siis, hyvä idea ja sillain. Toteutettukin hyvin. Kuvaus oli hieno ja näyttelijät olivat (mielestäni) loistavia. Tällainen pienemmän skaalan jännäri (joka silti maksoi aika rutkasti). Osaa se Fincheri.

Melkeinpä Fincherin näppärä ohjaus on se asia mikä sai ruudun ääressä pysymään. Näyttelijätyöskentely ihan OK mutta niin ikävän kliseistä menoa, eikä ihan näppärä juonikaan jaksanut loppuun asti kannatella.

Professional
06.06.2005, 14:18
Oldboy (http://www.imdb.com/title/tt0364569/) ****1/2
Tämäpä vasta oli vallan mainio elokuva. Ei se Tarantiinokaan tätä ole turhaan hehkuttanu. Tästä leffasta voisi sanoa, että ultra cool. Ehkä vieläkin viileempi kuin tää plazan sininen pallukka mustissa aurinkolaseissa :cool: Tyylikäs, brutaali ja ennenkaikkea arvaamaton teos. Hieno katsella elokuvaa, josta ei ota mitään selvää. Arvoitus säilyy aina tyrmäävään loppuun asti. Nyt on hyvä pistää Oldboy paita päälle ja lähtee baanalle :cool:

A Tale of Two Sisters (http://www.imdb.com/title/tt0365376/) ****
Koreasta tulee tämäkin elokuva, ja tyylinä on tällä kertaa kauhu. Talossa rupeaa tapahtumaan kummia kun siskokset palaavat kotiin mielisairaalasta. Erittäin tunnelmallinen ja tyylikkäästi kuvattu kauhistelu tarjoaa omalaatuisen matkan ihmismielen koukeroihin. Katsoja on kyllä välillä täysin kuutamolla tätä pätkää katsellessa, mutta kyllä se homma tässäkin sitten joten kuten selkiytyy. Vaatii ehdottomasti muutaman katselukerran lisää.

mikaw
06.06.2005, 15:11
Magnum Force - Dirty Harryn jatko-osa oli ylipitkä ja puuduttava kokemus. Jopa Harrya pehmennettiin jonkin verran, joka on elämää isompi virhe. DVD:n takakansi myös kaiken lisäksi spoilasi aika pahasti elokuvaa.
Hassua. Mun mielestä melkein paras niistä kaikissa. Jotenkin juoni on aika kiva ja kun tapahtumia riittää niin ei leffa paljoa parane. No jos ei tykkää niin ei voi mitään.

Mitä tulee takakanteen niin eikö tätä muka ole kaikki jo nähneet? ;)

Iso_d
06.06.2005, 15:56
Antwone Fisher

Viikonloppuna tuli katsottua nippu elokuvia ja tämä draama kolahti niistä parhaiten. Tarina oli mukaansa tempaava ja eteni sopivan rauhallisesti pitäen otteessaan loppuun asti. Denzelin ensiohjauksena? mukavan rauhallista touhua ilman turhia kikkailuja. Näyttelijät vetivät Denzelin johdolla roolinsa hyvin. Feel-good-elokuva parhaasta päästä mutta jälleenkatseluarvoa tällä ei taida olla. 4/5

mikkol79
06.06.2005, 16:12
Aleksanteri Hohhoijaa. Katselin lopun kelauksella, kun ei vaan napannut. Angelina Jolien Venäjä-aksentti on säälittävä. Vähän kankean epookin vaivaa tässä leffassa. 2/5

Panic Room Paljon näppäriä oivalluksia sisältävä jännäri. Pienet loogisuuden katkokset (Jodie Foster ei voi ohjeistaa poliiseja rosmoista kotiovellaan) himmentävät tälle annettavaa mitalia.3½/5

zanteri
06.06.2005, 18:42
Dodgeball tuli katottua,kyllä tuossa sai jokusen kerran nauraakkin,loppupeleissä aika perinteinen komedia.

Hurricane
06.06.2005, 21:40
Jahas, päivitetääs taas.

Leaving Las Vegas
Oikeastaan muistikuvia vielä hienompi teos. Hieman samantyyppinen haikeatunnelmainen kahden erilaisen ihmisen kohtaaminen kuin Lost in Translationissa. Upeat näyttelijäsuoritukset Cagelta (kerrankin!) ja eritoten niin hienosti kasvojen ilmeillä tunteitaan ilmaisevalta Elisabeth Shuelta (no, eipä hänelläkään muita nappirooleja sitten olekaan). 4½/5


Fargo
Tämäkin tuli sitten toisen kerran katsottua. Varsin hieno elokuva Fargo on, ehdottomasti Coenin veljesten parhaimmistoa. Uskomattoman kaunis musiikki ja kauniit valkoiset maisemat. Vieläköhän Joel ja Ethan löytävät sen kultaisen kosketuksen tulevaisuudessa ja tekevät Fargon ja Barton Finkin kaltaisia leffoja. Fargon suurimpiin meriitteihin kuuluu myös se, että se nosti William H. Macyn tähdeksi. 4½/5


Tystnaden
Ingmar Bergmanin tuotantoon tutustuminen jatkui. Hiljaisuuskin oli varsin hyvä ja osaltaan ahdistava elokuva. Kahden siskoksen välinen menneisyys ja traumat eivät kuitenkaan siinä määrin kiinnostaneet, että olisin suuremmin elokuvasta innostunut. Hienoa ohjausta kuitenkin ja näyttelytyökin oli ihan moitteetonta. 3½/5


Inherit the Wind
Lempigenreäni, oikeussalidraamaa 50- ja 60-luvun taitteesta. No, Inherit the Wind ei aivan parhaimmistoon ihan kuulu. Tietysti amerikkalaisen yhteiskunnan historian ilmiöt ovat mielenkiintoisia, mutta siltikään Jumala vs. Darwin ei itseäni kiinnostanut. No, elokuvan pelastaa kuitenkin pääparin ja ennen kaikkea Spencer Tracyn huikean hieno suoritus puolustusasianajajana. Gene Kellylle sen sijaan oli siunaantunut vähän turhankin yhdentekevä sivurooli. 3½/5


The Conversation
Coppolan Kummisetien välissä tekemä "pikkuleffa" tuli katsottua ekan kerran vuosi sitten ja pidin siitä todella paljon jo silloin. Nyt se tuntui vielä paremmalta. Pianomusiikin ja varsin koruttoman kuvauksen sävyttämä tunnelma on huipussaan tässä jännärissä ja Gene Hackman tekee kyllä ehkä sen kaikkein parhaan roolinsa tässä. Kohtaukset ovat hienosti rakennettuja ja tarinakin on sopivan tulkinnanvarainen. Loppukohtaus on yksi vaikuttavimmista. Kaikki nämä yhteenlaskettuna tässä on FF Coppolan paras elokuva. 5/5

JR1911
06.06.2005, 21:47
Dodgeball tuli katottua,kyllä tuossa sai jokusen kerran nauraakkin,loppupeleissä aika perinteinen komedia.

Tuo tuli itsekin katsottua eilen eikä todellakaan mikään kuoliaaksinaurattaja ollut kyseessä. Itse kyllä odotin leffalta enemmän, ainoastaan muutama kohtaus oli edes etäisesti hauska.

2/5 (puoli pistettä tuli David Hasselhofista :))

zanteri
06.06.2005, 21:51
2/5 (puoli pistettä tuli David Hasselhofista :))

... :thumbsup: :D

Miikka720
06.06.2005, 23:13
Tahraton Mieli oli aivan mahtava. Vaikka pari kertaa luulin jo pudonneeni kärryiltä, niin silti sen leffan lopulta ymmärsi. Lopussa leffasta jäi hyvä maku suuhun. Suosittelen varauksella kaikille, joidenkin makuun voi olla turhan outo. Itse ainakin pidin todella, 4.5/5.

Terminaali ei ehkä ollut niin hyvä. Tosin tästäkin pidin paljon. Alku oli paikoin draamaattinen. Loppua kohti dramaattisuus kuitenkin väheni, ja leffa oli lähempänä feelgoodia ja komediaa. Tosiaan hyvä leffa, suosittelen lämminhenkisten draamakomedioiden ystäville. Joka tapauksessa ansaitsee arvosanan 4/5

Oikeisiin kohteisiin tuli käytettyä Filmtownin lahjakorttia, varmasti tulen molemmat leffat hankkimaan omaan hyllyyn DVD-muodossa.

Molli
07.06.2005, 21:04
Class of Nuke 'Em High
troma (http://www.troma.com/movies/classofnukemhigh/)
imdb (http://www.imdb.com/title/tt0090849/)

Olen sanaton. Ehdottomasti paras näkemäni elokuva.

niiles
07.06.2005, 22:22
Man Who Loved Women (http://akas.imdb.com/title/tt0076155/) aka L'Homme qui aimait les femmes (1977) :) :)

Francois Truffaut'n romanttinen komedia. Kertoo miehestä, jolla on lähes pakkomielle iskeä naisia. Siis tässä tapauksessa määrä on ratkaisevana. Monsieur Morane on varsinainen playboy, naiset kiinnostuvat hänestä ja melkein heti hypätään petiin. Viimeistään aamulla Morane lykkää naisensa pihalle jotta voi iskeä silmänsä uuteen valloitukseen. Moranen flaksi oli kyllä aivan käsittämätön, tosin kaikki on mahdollista elokuvissa.
Ajoittain elokuvassa oli hauskoja hetkiä. Taiteellisesti teos on kuiten mitäänsanomaton. Näyttelijät (Charles Denner + kymmenet naiset) onnistuivat rooleissaan kohtalaisesti. Elokuva on vain kertaalleen jännityksensä säilyttävä, mitään uutta on mahdotonta useimmilla katsomis kerroilla ammentaa. Toimii varmasti vain Truffaut faneille.

http://ia.imdb.com/media/imdb/01/I/64/41/91m.jpg

bill
08.06.2005, 19:54
Avanti!(1972) (http://finnish.imdb.com/title/tt0068240/)

Loistava komedia, sai nauraa oikein kunnolla. Kyllä se Billy Wilder osaa :) 5/5

Bring Me the Head of Alfredo Garcia (1974) (http://finnish.imdb.com/title/tt0071249/)

Verinen elokuva kauniin likaisessa Meksikossa. Hyvä elokuva, vaikka en Peckinpah'n suurimpia faneja olekaan 4/5

vintsukka
08.06.2005, 23:02
Anchorman: The Legend of Ron Burgundy oli aika mielenkiintoinen kokemus. Leffa perustui osittain improvisaatioon ja sen myös huomasi, niin hyvässä kuin pahassakin. Välillä leffa oli todella hauska, välillä tuntui että katseli jonkun kaveriporukan huvikseen tekemää kotivideota. Epätasainen leffa jonka juonessa ei ole mitään järkeä mutta seassa muutama todella loistava kohtaus.

Jaded
08.06.2005, 23:38
cellular

Aika hmm.. kerran katto mut ei uudestaan ikinä. Plussaa William H. Macyn rooli. Veti saman roolin ku Fargossa ja Magnoliassa mut poliisina.. Symppis äijä. Nicole Kidmanista myös plussaa.. kaunis nainen.
Muuten perus kaurakakkaa..
Ja maailman typerin juttu... Nainen saa säkällä soitettua johonkin kännykkään paskana olevasta puhelimesta hakkaamalla piuhoja yhteenniin se soittaa kännykkään mikä on samassa kaupungissa kuin se akka ite. Kuinka iso mahdollisuus tohon on? monta matkapuhelinta on Jenkkilässä?

2/5

Professional
08.06.2005, 23:45
Nicole Kidmanista myös plussaa.. kaunis nainen.

Ja mitäköhän roolia toi Niksu tossa leffassa taas esittikään? ;)

Jaded
08.06.2005, 23:50
Ja mitäköhän roolia toi Niksu tossa leffassa taas esittikään? ;)
Oho.. Siis Kim Basinger. Aika hemmetin hyvä huomio. Johan meni nimet sekasin. Ehkä ku kummatkin kauniita vanhempia ihania blondeja.

Mark Lee®
09.06.2005, 03:52
Heh, minäkin juuri katsoin Cellularin. Kevyttä hyvää viihdettä. Hyvä pointti tuo "säkä" saada yhteys niinkin lähellä olevaan henkilöön. Ehkä kännykkänumeroitakin on elokuvamaailmassa vain se 0001-9999 (esim. 555-2431) tai jotain. :D 3/5

petma
09.06.2005, 21:59
Cellular
Ihan katseltava jännäri. William H. Macyn esittämä poliisi oli ärsyttävä ja Basinger sai koottua aika mäsästä puhelimesta toimivan. Nuo nyt jäi huonoista puolista päällimmäisinä mieleen. 3-/5

Harold & Kumar Go to White Castle (http://www.imdb.com/title/tt0366551/)
Traileri antoi odottaa tuollaista hyvää jenkki komediaa mutta leffa osottautui pettymykseksi. Eli kertoo kahdesta kaveruksesta jotka lähtevä polteltuaan pilveä etsimää paikallista hampurilaisravintolaa. Matkalla he tapaavat outoa porukkaa. 2/5

The Machinist (http://www.imdb.com/title/tt0361862/)
Loppu oli vähän kaukaa haettu mutta muuten hyvä leffa. Bale oli ainakin asenteella mukana jos tuota muodon muutosta voi jonkinlaisena mittarina pitää. 3+/5

Ocean's Twelve
Tylsä jatko-osa hyvään ykkösosaan. Mikään ei oikeastaan tässä toiminut. Ei juoni, ohjaus eikä näyttely. Loppu oli taas jostain kaukaa haettu. Olisi paremmin sopinut Full Frontalin (http://www.imdb.com/title/tt0290212/) jatko-osaksi. 1½/5

The Football Factory (http://www.imdb.com/title/tt0385705/)
Hyvä idea tehdä futis huligaaneista elokuva. Mutta kuitenkaa tämä ei pystynyt täyttämään omia odotuksia. Tommyn (päähenkilön) unikohtaukset ja isoisän kuvaus oli jotenkin turhia. Ne ei ainakaan omasta mielestä sopinut kokonaisuuteen. Täytyy katsoa miten Frodo taistelee West Hamin puolesta tulevassa Hooligans (http://www.imdb.com/title/tt0385002/) elokuvassa. Mutta kuitenkin pisteet FF:lle 3+/5

konCept
11.06.2005, 17:17
Tuli tehtyä eilen oma elokuvaputkiennätykseni. Eli kuusi elokuvaa peräjälkeen alkaen spontaanisti torstai-iltana klo. 21:55 YLE1:n Kukushkasta (http://www.imdb.com/title/tt0308476/). Tämä olikin mainio yllätys yksinkertaisuudessaan ja sanaleikeissään, ja taitaa kauniiden maisemien avustamana kiriä edelle vuotta aiemmin ilmestyneestä No Man's Landista, jossa kaksi vihulaista jumittavat vanhakantaisen kopperon sijasta juoksuhaudassa.

Tämän perään tuli tsekattua ensimmäistä kertaa DVD:ltä Bergmanin Vargtimmen (http://www.imdb.com/title/tt0063759/), joka aukeni nyt toisella katselukerralla paljon paremmin. Demonit olivat edelleen hienosti kuvattuja ja tietyt jaksot jäivät kummittelemaan mieleen. Ei tosin vedä vertoja tätä ennen viimeksi katsomalleni Bergman-tuotokselle Persona.

Sarjassa "ensimmäistä kertaa DVD:ltä" olivat tämän jälkeen vuorossa Once Upon a Time in America (http://www.imdb.com/title/tt0087843/) ja Citizen Kane (http://www.imdb.com/title/tt0033467/). No nämä nyt ovat kaikille tottuja. Citizen Kanen alussa aurinko alkoi kuitenkin ikävästi paistaa ulkona ja joutui säätämään telkun kirkkausasetuksia.

Viidentenä kaipasi jo jotain hieman skitsompaa menoa, joten tuli lopulta katsottua Tetsuon jatko-osa (tai "kumppani" kuten takakansi sen kuvailee) Tetsuo II: Body Hammer (http://www.imdb.com/title/tt0105569/). Tetsuon fanina ja jatko-osien ikuisena vihaajana en ehkä asennoitunut elokuvaan oikein, mutta tästä huolimatta leffan loputtua huomasin myöntäväni (yleisen suuntauksen mukaan), että kyseessä on ihan asiallinen sequel. Välillä tosin vaikutti hieman siltä, että kyseessä olisi vain ykkönen väreissä. Jos Tsukamoto tähän vielä kolmannen osan luo, niin jotenkin tarinaa pitäisi viedä enemmän eteenpäin. Tämän leffan aikana vasemmassa silmässä tuntui olevan roska, jota ei saanut millään pois. Päätin kuitenkin jatkaa "elokuvailtaa", koska ehti tulla nälkä eikä syöminen tietenkään onnistu ilman leffaa.

Seuraavaksi vuorossa oli siis Francon The Sadisctic Baron Von Klaus (http://www.imdb.com/title/tt0056220/), joka oli jälleen yksi esimerkki että parhaimmillaan ja todella yrittäessään Francosta olisi voinut tulla paljon enemmänkin kuin kulttihitti. Klassinen whodunnit-kauhutarina sadistisesta baronisuvusta (duh!). Kyllä tässä ne tissitkin vilahtaa.

Seitsemäntenä yritin katsoa vielä Ozun A Story of Floating Weedsin (http://www.imdb.com/title/tt0025929/), mutta mykkäelokuva taisi olla omiaan tuomaan väsymyksen, vaikka scoren kanssa tuota katselinkin.

Tämän jälkeen ohjelmassa oli nukkumista yhdeksän tuntia ja herättyäni katsoin Storyn loppuun ja oli kyllä todella upea elokuva. Ei tullut turhaan katkaistua putkea, sillä väsyneenä tuosta ei taatusti olisi saanut niin paljoa irti. Leffassa ei ole mitään yliampuvaa eikä teennäistä, vaan arki on kuvattu arkena ja ihmiset ihmisinä. Ozun oma remake, Floating Weeds, menee ilman muuta pian myös katseluun.

Aloittelijamaisesta nukkumisvirheestäni huolimatta jatkoin unikuvien rikkomaa elävien kuvien sarjaani katsomalla Ozu-puolikkaan perään vielä ensimmäistä kertaa dvd-muodossa Un flicin (http://www.imdb.com/title/tt0067900/) ja The Untouchablesin (http://www.imdb.com/title/tt0094226/).

Jorse
11.06.2005, 18:05
Kolmas kerta toden sanoo, väittävät.

Thin Red Line tuli äsken katsottua. Yritys oli tosiaan kolmas, edellisillä kerroilla en ollut päässyt loppuun asti vaan olen muun komppanian kanssa jäänyt jumiin kukkulalle. Ajattelin kuitenkin Sean Penn -fanitukseni siivittämänä antaa vielä yhden mahdollisuuden, tällä kertaa oikein DVD:llä. 7€:a ei mennyt hukkaan, vaan nyt sitten vissiin "löysin" tämän elokuvan.

Aloitetaan haukuista. Muistini pelasi sen suhteen, että jookaamista ja itsekseen puhelua oli ihan riittävästi. Osa tästä täysin itseltäni ohi menevää vertauksia eläinkuvilla siivitettynä. Ja mitä ei ymmärrä, harvoin hirveästi rakastaa. Suurin osa meni kuitenkin aivofiltterin läpi ihan hyvin, ja olihan niissä asiaakin. Vähemmälläkin olisin kuitenkin pärjännyt. Loppuun nuo sopivat oikein hyvin. Tarina eteni hieman liian verkkaisesti pariin otteeseen, lähinnä nyt haen viimeisen tunnin aikaisia tapahtumia, mutta ei se katsominen näihinkään kuitenkaan jäänyt, ja kokonaisuuteenhan nuo sopivat erinomaisesti / kuuluivat tärkeänä osana.

Thin Red Line on _kaunis_ elokuva. Audiovisuaalisesti niin taistelut kuin muukin on todella komeaa katseltavaa, joskin tätä eläinten kuvaamista en vieläkään ymmärrä. Olisin pärjännyt ilman pöllöäkin. Kameran käyttö oli mestarillista ja oli hienoa nähdä taistelukohtauksia varsin vähillä kuvakulman vaihdoksilla, intensiteetin silti millään tavalla kärsittyä. Myös sotaelokuvissa nykyään kovasti pop oleva kameran älytön heiluttelu oli poissa. Virkistävä plussa siitä siis.

Näyttelijäkalusto oli a) nimekäs b) todella hyvin ajan tasalla. Leffan katsomisen alkuperäinen syy, Sean Penn, piti pintansa. Äijällä on on mieletön määrä karismaa. Muutkin "päärooli"naamat, Nolte kärjessä, tekivät hienoa työtä. Oli hieno ratkaisu pitää elokuvassa todella paljon ns. keskeisiä henkilöitä, joista kukaan ei kuitenkaan tuntunut varsinaiselta päähenkilöltä (no tämä yksi nyt oli ehkä vähän ylitse muiden, näyttelijän nimi hukassa, katsoo IMDB:stä, James Caviezel). Leffassa sai hienon kuvan kuinka yksittäinen mies ei tosiaan merkitse kokonaiskuvan kannalta yhtään mitään, mutta heistä kaikista alkaa kuitenkin välittämään. Bonusta irtoaa siitä, että kuolema oli tehty ns. erilailla kuin yleensä. Napin napsahtamista otsaan ei juuri ennakoida pystynyt.

Kokonaisuutena Thin Red Line kuvaa todella upeasti sodan mielettömyyttä ja yksittäisen sotilaan merkitsemättömyyttä sen keskellä.

4+ / 5

Ai niin, se että mielipiteeni on muuttunut, ei poista sitä tosiasiaa, että olen oikeassa.

Jorse
12.06.2005, 01:10
Espoon Viimeinen Neitsyt tuli äsken katsottua. Poikkeuksellisen lyhyt (pari minuuttia yli tunnin) Suomi-leffa oli ihan mukava välipala. Nollabudjetilla kasattu teinityttöangstileffa on kuin Suomi-versio vuoden 2003 Thirteenista. Teemat ovat huomattavan samanlaisia. Koko elokuva on aika tiukkaa alamäkeä.

Täysin nh-luokan näyttelijät ovat ihan kohtuullisia, Suomi-asteikolla. Saila Laakkonen oli parempi roolissaan kuin tämä toinen tyttö. Laaksolalla oli ongelmia lähinnä siinä, että hän ei saanut osaa dialogista kuullostamaan lainkaan luontevalta vaan aivan liikaa ulkoa opetellulta. Muut näyttelijät olivat varsin pienissä osissa, joten niistä ei juuri puhua kannata. kuvaukseltaan, ohjaukseltaan ja muulta toteutukseltaan Espoon Last Virgin on ihan peruskamaa.

Tarina on ihan pikkunäppärä, mutta ei sitten yhtään enempää. Lyhyt kesto painottaa elokuvan kiskomaista kerrontaa, jossa suunta ja vauhti ovat kovin tasaisia ja ennalta määrrättyjä. Varsinaisia juonenkäänteitä, huippuhetkiä tai tason romahduksia elokuva ei tarjoa, vaan on kovin tasainen paketti alusta loppuun. Liian tasainen.

Kertakäyttökamaa, arvosanaksi voisi arpoa jonku kolmosen.

Hurricane
13.06.2005, 16:04
Nóz w wodzie (Veitsi vedessä)

Roman Polanskin debyyttipitkä tuli vihdoin nähtyä. Kerrassaan hienosti ohjattu teos pariskunnan ja nuoren opiskelijapojan kohtaamisesta ja yhteisestä päivästä. Polanskin lahjakkuus ohjaukseen on helppo jo tästä elokuvasta nähdä. Hienoja kikkoja ja kuvakulmia. Tarinakin on ihan sopivan mielenkiintoinen, vaikkakaan ei mikään erityisen mieleenpainuva. 4½/5


Beverly Hills Cop

Yksi lapsuuden suosikeista päätyi viimein hyllyyn. Edellisestä katsomiskerrasta olikin vierähtänyt kymmenisen vuotta. Sitä ennen meni muutaman kerran vuodessa. No, ei tauko pahaa ole tehnyt, silti melkein kaikki repliikit oli tuoreessa muistissa. Leffahan on edelleen mitä leppoisinta katseltavaa. Eddie Murphy on oikeasti hyvä ja hauska tässä. Tarinahan nyt on monelta osin puutteellinen eikä mitenkään erinomainen, mutta eipä se nyt jaksa juurikaan haitata. 4/5


The Lodger

Nyt on sitten Hitchcockiltakin viimein nähty mykkäelokuva. The Lodger (Vuokralainen) oli Hitchin ensimmäinen varsinainen trilleri ja tarina oli kovin Viiltäjä-Jack henkinen sijoittuen sopivasti sumuiseen Lontooseen. Ivor Novello näytteli hienosti enkelinkasvoista vuokralaista, jota vuokraemäntä perheineen alkaa epäillä vaaleakiharaisia nuoria naisia surmaavaksi sarjamurhaajaksi. Elokuva oli erittäin hieno. Tummasävyinen score vahvisti elokuvan synkkää tunnelmaa luoden siitä oikeasti jännittävän. Hitchcockin tavaramerkkejä oli jo jonkin verran nähtävissä vaikka ohjauksellisesti elokuva ei mikään erityisen virtuoosimainen olekaan, eli mitään hienoja kamera-ajoja ei tästä löydy (eikä elokuva välttämättä sellaisia kaivannutkaan). Kuitenkin jälleen yksi kunniamerkki mestarin rinnuksille. 4½/5

niiles
13.06.2005, 20:56
Nóz w wodzie (Veitsi vedessä)

Roman Polanskin debyyttipitkä tuli vihdoin nähtyä. Kerrassaan hienosti ohjattu teos pariskunnan ja nuoren opiskelijapojan kohtaamisesta ja yhteisestä päivästä. Polanskin lahjakkuus ohjaukseen on helppo jo tästä elokuvasta nähdä. Hienoja kikkoja ja kuvakulmia. Tarinakin on ihan sopivan mielenkiintoinen, vaikkakaan ei mikään erityisen mieleenpainuva. 4½/5

Yksi Polanskin nerokas "kikka" oli esitellä ainoa naisnäyttelijä Krystyna (Jolanta Umecka) elokuvan aluksi seksuaalisesti värittömäksi. Juonen edetessä veneily -vaiheeseen Umecka kuitenkin kuoriutuu perhosen lailla erittäin seksuaaliseksi. Tämä antaa hyvin syvyyttä ja kiinnostusta tarinaan.

Sly
13.06.2005, 21:16
Fargo

Coenin veljesten ehkä kuuluisin elokuva oli aika lähelle maineensa veroinen. "Tositapahtumiin" perustuva juoni etenee melko miellyttävästi ja hyvistä näyttelijäsuorituksistakin saa nauttia. Etenkin Steve Buscemi vetää hyvän roolin eikä valittamista ole päähenkilöä esittävän William H. Macyn suorituksessakaan. Ei Coenien paras leffa, mutta erittäin hyvä trilleri kuitenkin, 4/5.

Jorse
13.06.2005, 23:50
Helmiä ja Sikoja pääsi yllättämään ihan täysin. Odotin lähinnä hauskaa rällästyskomediaa peri-suomalaiseen tyyliin. Tätä elokuva kyllä tarjosi, mutta myös paljon muuta.

Helmiä ja Sikoja on siitä harvinainen 2000-luvulla tehty Suomi-elokuva, että se ei yritä myydä itseään alastomuudella. Elokuvassa nähdään peräti yksi suukko. Ei panemista, rintoja, eikä muutakaan traileri-ainesta olevaa materiaalia. Kaikki näyttelijät, joista Amanda Pilke Saarana on erityisesti mainitsemisen arvoinen. Lapsinäyttelijä, joka ei millaan tavalla ärsytä, vaan on peräti sympaattinen, ansaitsee aina pisteet. Myös muu casting oli kunnossa, vaikka mukana olikin varsin perusroolia tarjolla. Leppilammen Mikko ja Laura Birn varsinaisissa pääosissa rokkasivat myös hyvin voimakkaasti. Positiivisena yllätyksenä elokuvassa ei ollut juurikaan pakollista loveshittia, vaan homma hoidettiin paremminkin ystävyyden kautta.

Helmiä ja Sikoja oli hauska, kuten toivoinkin. Perinteinen Suomi-elokuvan vitsiä pursuava aloitus oli mukana, ja toisinkuin turhan usein, juttua heitettiin myös jatkossa. Ja vaikka se välillä perustuikin lähinnä kiroilulle, pysyi huumori mukana koko elokuvan ajan. Vaikka tarinan taustatekijät ovat vakavat, pysyy Helmiä ja Sikoja koko kestonsa ajan varsin hyväntuulisena elokuvana, jota katsoessa viihtyy.

Missä Helmiä ja Possuja eroaa perinteisestä nyky-suomi-elokuvasta, on että sillä on näppärien kuvien ja hyvien juttujen lisäksi myös oikeaa sisältöä. Vaikka elokuvan perusilme on huumorilla eteenpäin lykkivä, on elokuvan perusteemat silti vakavat ja niitä käsitellään varsin hienosti. Ylimääräisen alastomuudella läträämisen lisäksi H&S välttää myös valtaosan muista Suomi-elokuvan kliseistä, ja vaikka elokuvan tarina eteneekin kohtuullisen suoraviivaisesti, sisältää se parit kivat käänteet. (en nyt selvästikkään saa tässä sanottua mitä haluan sanoa mutta...) H&S oli tavallaan positiivisen elämänmakuinen, tarina sisälsi myös oikeaa draamaa (jota näyttelijät tukivat hienosti) ja läpi elokuvan mukana kulki positiivinen mutta silti tavallaan pelokas, varautunut ja "häviäjä"-tunnelma.

Jos jostain pitää nipottaa, niin sitten lopusta joka oli vähän turhan hatusta vedetty.

Kokonaisuutena: hieno elokuva hyvillä näyttelijöillä, mielenkiintoisella tarinalla, hauskoilla jutuilla, mutta silti ajoittain sopivan draamallisilla aineksilla. Virkistävä.

4 + / 5 (paras Suomi-elokuva, joka nyt just tulee mieleen)

Morrissey
14.06.2005, 09:30
Noin kokonaisuutena ehkä vähän pitkä ja erikoinen, mutta Rush on ihan huippu Sellerinä. Kerrankin Cgitä hyödynnetty hyvin.

http://www.imdb.com/title/tt0352520/

javir
14.06.2005, 11:17
Star Wars Episode II - Attack Of the Clones

Selvästi parempi kuin episodi I. Tosin tässäkin tuo dialogi oli aivan raivostuttavan huonoa. Vuorosanat vain töksähtelevät näyttelijöiden suusta ilman että kyseessä olisi normaali vuoropuhelu. Ihan oikeasti, miten kukaan pystyy kirjoittaman noin hirveää dialogia ja ennen kaikkea miksi dialogia ei anneta sellaisen kirjoitettavaksi joka sen osaa. Ei tuossa suuria olisi tarvittu kun dialogi olisi kuulostanut ihan normaalilta.

Suurin osa tehosteista näytti oikein hyviltä, selvä parannus episodi ykköseen :thumbsup: . Esim. paikka jossa klooneja valmistettiin (pitkät anorektiset otukset) ja varsinkin kolmesta osasta muodostunut ovi jonka läpi he kävelivät.

Jytinää riitti ihan kivasti, mutta loppu jäi vähän avoimeksi:

Mikä sota siinä lopussa oikein alkoi? Käsitin että jedit + kloonisoturit hyökkäsivät vain sinne yhteen paikkaan missä senaattori, anakin ja kolmas heppu olivat kahlittuina pylväisiin. Kuitenkin lopussa pahikset sanoivat "sota on alkanut" ja näytettiin kun kloonisotureita lastattiin hirveät määrät aluksiin. Minne he oikein hyökkäsivät ja miksi?

Koska en ole star wars -fani niin parasta antia olivat muutamat taistelukohtaukset ja Natalie Portmanin lopun vaalea asu ja yläosan repeytyminen :D

mikkol79
14.06.2005, 11:31
Natalie Portmanin lopun vaalea asu ja yläosan repeytyminen :D Se olikin todella hot. Yllätyin itekkin kuinka kohdallaan neiti oikeastaan on.

eddie63
14.06.2005, 12:19
Perhosvaikutus (director`s cut) yllätti aika positiivisesti täytyy varmaan joskus kattoo tuo elokuvateatteriversio...

code.666.
14.06.2005, 12:41
Suspect Zero (http://www.imdb.com/title/tt0324127/)
Yritti kovasti olla erilainen sarjamurhaaja jännäri, ja osittain jopa onnistui ihan positiivisesti. Tosin, odotin ja toivoin kuvauksen ja maailman olevan huomattavasti synkempi. Elokuvan juoni ei päässyt yllättämään missään vaiheessa, vaan oli suhteellisen ennalta arvattava tekele, ei huono, muttei kyllä kovin kummoinenkaan. 2½ / 5


Sono otoko, kyobo ni tsuki, aka "Violent Cop" (http://www.imdb.com/title/tt0098360/)

Taattua Kitano laatua jossa herra itse elvistelee ei-niin-ystävällisenä-poliisina.
Tyylikäs kuvaus ja sujuva kerronta, valitettavasti leffan ikä näkyi tallenteessa ikävästi, varsin rakeisina kohtauksina. Huumorin kukkasia ja väkivaltaa, mitä muuta sitä nyt voisikaan kaivata 4- / 5

Pazze
14.06.2005, 13:00
Helmiä ja Sikoja pääsi yllättämään ihan täysin. Odotin lähinnä hauskaa rällästyskomediaa peri-suomalaiseen tyyliin. Tätä elokuva kyllä tarjosi, mutta myös paljon muuta.
Sama täällä! Odotin rällästystä, mutta tasoja löytyikin paljon enemmän kuin se perinteinen me-ei-tehdä-työtä-me-vaan-juodaan-viinaa.


Helmiä ja Sikoja on siitä harvinainen 2000-luvulla tehty Suomi-elokuva, että se ei yritä myydä itseään alastomuudella. Elokuvassa nähdään peräti yksi suukko. Ei panemista, rintoja, eikä muutakaan traileri-ainesta olevaa materiaalia. Kaikki näyttelijät, joista Amanda Pilke Saarana on erityisesti mainitsemisen arvoinen. Lapsinäyttelijä, joka ei millaan tavalla ärsytä, vaan on peräti sympaattinen, ansaitsee aina pisteet. Myös muu casting oli kunnossa, vaikka mukana olikin varsin perusroolia tarjolla. Leppilammen Mikko ja Laura Birn varsinaisissa pääosissa rokkasivat myös hyvin voimakkaasti. Positiivisena yllätyksenä elokuvassa ei ollut juurikaan pakollista loveshittia, vaan homma hoidettiin paremminkin ystävyyden kautta.
Amanda Pilke oli tosiaan hyvä! Olen kuitenkin eri mieltä Leppilammen ja Birnin suorituksista. Leppilampi oli muuhun veljeskatraaseen verrattuna ja jotenkin ulkopuolisen oloinen (varmaan johtuu siitä, että muut veljekset olivat jo Lepän edellisessa leffassa Pitkä kuuma kesä). Tuntuu että hänet oli otettu mukaan vain pikkutyttöjen takia (nätti poika pääosassa...) Birn ei vakuuttanut, mutta luulen, että hänestä tulee vielä jotain. Keskeneräistä vielä... Veljeskaarti yleensä... katsokaa Pitkä kuuma kesä ja arvioikaa sitten roolisuoritusten erinomaisuutta. Samaa osastoa oli tarjolla, mutta hyvin tehtynä, ei siinä mitään. Tuo alastomuus tai sen poisjättäminen on mulle aivan sama. Jos tarina vaatii alastomuutta tai seksikohtausta, niin toki se täytyy mukaan lykätä. Siinä olet oikeassa, että kaikkiin tarinoihin sitä ei tarvita. Sitä voi vain miettiä, että jos Selin olisi tuottanut tämän leffan, niin voi vain arvata kuinka paljon paljasta nuoren naisen ihoa olisimme silmiemme eteen saaneetkaan.


Helmiä ja Sikoja oli hauska, kuten toivoinkin. Perinteinen Suomi-elokuvan vitsiä pursuava aloitus oli mukana, ja toisinkuin turhan usein, juttua heitettiin myös jatkossa. Ja vaikka se välillä perustuikin lähinnä kiroilulle, pysyi huumori mukana koko elokuvan ajan. Vaikka tarinan taustatekijät ovat vakavat, pysyy Helmiä ja Sikoja koko kestonsa ajan varsin hyväntuulisena elokuvana, jota katsoessa viihtyy...

Muutamia hauskoja viittauksia Lepän edelliseen leffaan, pari loistavaa irtovitsiä, mutta kokonaisuutena lämmin ja oikeasti mukava tarina. Erittäin hauska elokuva, joka alun jähmeyden jälkeen vei mukanaan.

Niin, jos tästä tykkäsi, tykkää varmaan Lepän edellisestäkin elokuvasta. Musiikki on ainoa keino päästä parempaan, PKK:ssa punk-bändi halusi soittamaan Tavastialle, H&S:ssa lapsitähtikilpailun kautta saadaan raha-asiat kuntoon... Ei tuo Leppä kyllä multa pisteitä saa monipuolisuudesta, tekee tosin hyvin viihdyttäviä elokuvia, jotka eivät kestä monataa katselukertaa.


Jos jostain pitää nipottaa, niin sitten lopusta joka oli vähän turhan hatusta vedetty.
Samaa mieltä.


4 + / 5 (paras Suomi-elokuva, joka nyt just tulee mieleen)

Itse annan 4 / 5. hyvin tehty ja hauska, mutta toisinto edellisestä leffasta. (Arvosteluasteikko: Hyväntuulisuudesssa ja positiivisuudessa kotimaisista uusista leffoista Koirankynnenleikkaaja ansaitsee 5 / 5)

petma
14.06.2005, 16:01
Suspect Zero

Heikko sarjamurhaaja leffa. Jotenkin väkinäiseti tehty ja hajanainen kokonaisuus muutenkin. Jotenkin tuntu että haettiin jotain Millenniumin ja Sevenin välimuotoa siinä onnistumatta. 2/5


Napoleon Dynamite

Ihan katseltava komedia nörtistä ja hänen uudesta ystävästään amerikan koulumaailmassa. 3/5

vintsukka
14.06.2005, 22:11
Garden State. Yllätti todella positiivisesti. Zack Braffista en ennen leffaa tiennyt muuta kuin joskus sivusilmällä vilkaissut sitä sairaalasarjaa (mikäsenytoli) mutta miehen ohjaama ja käsikirjoittama leffa oli todella piristävä tuttavuus. Innolla odotan kaverilta lisää. Ja Natalien roolihahmo oli ihan käsittämättömän söpö höpöttäjä. :love:

Pinky
14.06.2005, 22:31
Alexander

Sotaleffojen ja antiikin historian ystävänä voi tulla pisteisiin hieman ylimääräistä extraa pelkästä aiheesta, mutta silti voin sanoa elokuvan olleen vähintäänkin nautinnollista katsottavaa. Olihan siinä muutama tylsähkö kohta kun Anthony piti historian tuntia, mutta se ei mielestäni pilannut elokuvan kokonaisuutta. Ja toisaalta asiaa oli ehkä hieman liikaa suhteessa elokuvan pituuteen ja siitä johtuen tarina välillä "pomppi hieman".

Pisteet: 3,5 / 5

Eastwood1
14.06.2005, 23:29
The Jambon hehkutuksen vuoksi vuokrasin The Machinisitin. Jambo, millä ilveellä sä saat tästä leffasta hyvän? Täyttä kuraa. Ei juma. 0/5

Jos luit tänne asti, niin huomaat tulleesi huijatuksi. Leffa oli hyvä, muttei aivan yhtä hyvä, kuin mitä annoit odottaa.

Arvosanaa alentaa melko suuri aukko kässärissä, en vaan sitä muista tähän hätään. :hitme:

Koko leffan ajan oli semmoinen wtf fiilis päällä, mutta vaikka loppu ihan hieno olikin, niin odotin hieman enemmän. Bale oli roolissaan hyvä, kilot karisseet hyvää vauhtia pois. Hmm. Mitähän vielä satuilisi. Leffa oli jollain tavalla "outo". Ei huonolla, vaan hyvällä tavalla. Ja nekin selvisivät sitten lopun myötä. No, se siitä sitten.

3.5-4-/5

Jorse
14.06.2005, 23:35
Dead Man Walking tuli äsken katsottua. Pikkuisenhan se oli kyllä tylsä. En vain jostain syystä päässyt fiilikseen missään vaiheessa, ja roska ei edes meinannut tulla silmään, vaikka mahdollisuuksia kyllä elokuvan toisella puoliskolla tarjoiltiin jatkuvalla syötöllä. Sean Penn ja tämä nunna olivat kyllä molemmat vallan mainioita rooleissaan.

3+ / 5

Jarkko G.
15.06.2005, 00:22
The Asphalt Jungle - Todella hyvä John Hustonin rikoselokuva, kultaiselta 50-luvulta. Hienoa juonen rakentelua ja hyviä roolisuorituksia.
Marilynkin oli niin kuuma, että kaipasin aikakonetta ja kovaa.

The Terminal - Spielbergin ontuva ja ylipitkä draama komedia. Asetelma on ihan kiva ja saatiin siitä jotain irtikin, mutta muutamia todella yliampuvia epäuskottavuuksia ja Zeta-Jonesin todella kamala roolihahmo (vai oliko vika näyttelijässä?) ärsyttivät paljon.

javir
15.06.2005, 07:32
Cursed (2005) (http://www.imdb.com/title/tt0257516/)

Normaalisti tälläinen kama jää katsomatta, mutta nyt piti tehdä poikkeus. Halusin nähdä miten Portia de Rossi ja Christina Ricci pärjäävät. Varsinkin Riccin julmettoman suuria ja pyöriä silmiä voisi katsella pidempäänkin :) Leffa oli kyllä sen verran (ihmis)susi etten jaksanut loppuun asti. Eipä ole Wes Craven (http://www.imdb.com/name/nm0000127/) kovin kummoisia leffoja tehnyt. Jos on aivan uskomaton Ricci/de Rossi -fani niin leffa varmaan menee. Muussa tapauksessa suosittelen jättämään väliin.

A Dirty Shame (2004) (http://www.imdb.com/title/tt0365125/)

Ilmeisesti leffan tarkoitus oli pilailla seksillä tai jollain mutta ei kyllä uponnut minuun. Huumori meni ihan totaalisesti ohi.

Costanza
15.06.2005, 10:40
Eilen tuli katsottua The Pink Panther, eli sarjan ensimmäinen leffa. Tämä on viimeksi tullut nähtyä joskus pienenä ja muistikuvia leffasta ei ollut juuri ollenkaan.
Leffa oli kyllä ihan katsottava mutta ei mikään varsinainen helmi. Kaikki Sellersin kohtaukset olivat kyllä loistavia ja naurattivat kunnolla mutta näitä oli vain liian vähän. Sarjan muissa leffoissa taitaa sitten Sellersiä näkyä enemmän.

Balrog
15.06.2005, 15:00
Requiem For A Dream - Viimeinkin kaivoin tämän hyllystä esiin maanantaina ja katselin. En pitänyt leffasta, mutta se oli loistava. Outo ristiriita. :/ Se oli hienosti sekä ahdistavasti tehty ja jätti jonkinlaisen pahan olon jälkeensä, joka on päällä oikeastaan vieläkin. Aika pirullista.

Captaintrooper
17.06.2005, 00:45
Viimeksi katsomani elokuva taisi olla tuo Pirates of the Caribia jota katsoin toista kertaa.

Jarkko G.
17.06.2005, 00:55
Viimeksi katsomani elokuva taisi olla tuo Pirates of the Caribia jota katsoin toista kertaa.

Tarkoitus on kertoa viimeeksi näkemästään elokuvasta jotain, näin saadaan threadiin joku järki, eikä vain nimilistaa.

The Day After Tomorrow - Aamupäivän ratoksi laitoin tämän Anttilan alesta ostetun hölmöilyn soittimeen. Odotin samanlaista tauhkaa mitä ID4 oli parhaimmillaan, mutta sainkin sitä mitä ID4 oli pahimmillaan ..
50 minuutin jälkeen oli pakko lopettaa katsominen ja pari tuntia myöhemmin katsoin loppuun.
Mitään muuta tämä ei tarjonnut kuin kivaa äänentoistoa ja kauniita CGI-myrskyjä.
Ihmiskohtalot eivät yllättäneet. Yksikään oikeasti ärsyttävistä tapauksista ei saanut turmiota (se perhanan koditon "hauska mies"). Dialogi sai oikeasti nauramaan pari kertaa. Ja teltassa on aina lämmin ja voi ottaa iisisti, vaikka ulkona onkin kovin kylmä.

Perkele, mitä roskaa .. En pelkää enää helvettiä, koska koin Day After Tomorrow:n.

olisi kai voinut laittaa tämän 'huonoin elokuva' threadiin.

KirBy
17.06.2005, 10:28
Eilen yöllä katsoin Hitchcockin Marnien. En voi sille mitään, mutta mielestäni elokuva oli aika kammottava. Etenkin loppukohtaus. Tähän mennessä heikoin Hitchcockin leffa jonka olen nähnyt. Jäin pohtimaan, että mitä mieltä muut tästä elokuvasta ovat, että olenko minä vain hemmoteltu 2000-luvun lapsi joka ei kestä hyvää elokuvaa. :D

Don't get me wrong, ei elokuva mikään täysi fiasko ollut, vaan mukana oli tosi hienojakin hetkiä. Etenkin kohtaus, jossa äiti oli Marnien oviaukolla ja käveli portaat alas jäi mieleen upeasti kuvattuna. Kolme tähteä.

Extrana leffassa oli making of -dokkari, jonka lopussa joku viisas mies sanoi, että jos ei pidä Marniesta, ei pidä Hitchcockista eikä rakasta elokuvataidetta. :rolleyes:

Cosmo
17.06.2005, 11:38
The Lodger
Loistavalta Saksalaiselta Early Hitchcock boksita (kiitoksia herra Hurricanelle vinkistä tarjouksen suhteen). Kaikinpuolin perus tarina mutta hyvien näyttelijäsuoritusten takia, sekä erinomaisen kuvauksen takia pisteitä voisi ropistela tälle neljän pallukan verran.

Mies vailla menneisyyttä
Useaankertaan katsottuna mutta siltikin elokuva jaksaa pitää otteessaan omalaatuisella esitystavallaan, parasta Kaurismäkeä ehdottomasti. Hypnoottinen!

TheJambo
17.06.2005, 12:30
The Jambon hehkutuksen vuoksi vuokrasin The Machinisitin. Jambo, millä ilveellä sä saat tästä leffasta hyvän? Täyttä kuraa. Ei juma. 0/5

Jos luit tänne asti, niin huomaat tulleesi huijatuksi. Leffa oli hyvä, muttei aivan yhtä hyvä, kuin mitä annoit odottaa.

Arvosanaa alentaa melko suuri aukko kässärissä, en vaan sitä muista tähän hätään. :hitme:

Koko leffan ajan oli semmoinen wtf fiilis päällä, mutta vaikka loppu ihan hieno olikin, niin odotin hieman enemmän. Bale oli roolissaan hyvä, kilot karisseet hyvää vauhtia pois. Hmm. Mitähän vielä satuilisi. Leffa oli jollain tavalla "outo". Ei huonolla, vaan hyvällä tavalla. Ja nekin selvisivät sitten lopun myötä. No, se siitä sitten.

3.5-4-/5


Aukko kässärissä?

Mainio elokuva, tuo tosiaan tuli viimeksi katsottua.Bale oli roolissaan erinomainen, elokuva oli sopivan synkkä ja piti hyvin otteessaan. 4+ -4½/5

Eastwood1
17.06.2005, 15:31
Aukko kässärissä?


No ainakin siinä lopussa (tämä ei ollut se pahin) hieman ihmetytti, kun Kaveri joka painaa 120 paunaa (paljonko kiloissa?) juoksee jalka katkenneena täysikuntoisilta poliiseilta karkuun. Oikeassa elämässä kävisi juuri näin? I dont think so.

TheJambo
17.06.2005, 17:47
No ainakin siinä lopussa (tämä ei ollut se pahin) hieman ihmetytti, kun Kaveri joka painaa 120 paunaa (paljonko kiloissa?) juoksee jalka katkenneena täysikuntoisilta poliiseilta karkuun. Oikeassa elämässä kävisi juuri näin? I dont think so.

No joo, tämä pitää kyllä paikkansa. Paitsi että ne oli amerikkalaisia poliiseja :D

JR1911
17.06.2005, 18:09
Hercules and the Amazon Women
Ensimmäinen Hercules TV-leffa oli ihan mukiinmenevää, aivotonta viihdettä. Herculeksen on pelastettava kylä, joka on outojen "hyökkäysten" kohteena. Plussaa Lucy Lawlessista :love: . 2/5

Hercules and the Lost Kingdom
Toinen Hercules leffa pistää vähän paremmaksi kuin ensimmäinen. Tällä kertaa Herculeksen on löydettävä kadonnut kaupunki. Plussaa Renée O'Connorista :love: . 2½/5

Hercules and the Circle of Fire
Tällä kertaa Herculeksen on pelastettava Prometheus, jotta tuli ei sammuisi koko maailmasta ja siinä samalla autettava vanhaa ystävää. Sama linja jatkuu kuin edellisissäkin leffoissa, mutta tällä kertaa mukana ei ole Lucy Lawlessia tai Renée O'Connoria, joten siitä miinuksia. 1½/5

Professional
17.06.2005, 19:12
In the Mood for Love (http://www.imdb.com/title/tt0118694/) ****
Upeasti kuvattu ja näytelty rakkausdraama. Ei aivan auennut ensimmäisellä katselukerralla, mutta varmaa on se, että tähän tullaan vielä palattua useasti lähitulevaisuudessa. Christopher Doylen kuvaus on kyllä jotain aivan huumaavan kaunista :love: Eikä unohdeta hienoa musiikkia.

Murmeli
17.06.2005, 19:19
The Incredibles

Tietokoneanimaatioiden kärkipäähän nousi The Incredibles, jonka vasta nyt katsoin ensimmäistä kertaa. Yllättävän hyvin rakennettu juoni, eikä tyydytty vain luottamaan animaation visuaalisuuteen tai tilannekomiikkaan. Toivottavasti tekevät joskus tähän jatko-osan, Incrediblesin perheen seikkailuja katsoisi mielellään toisenkin puolitoistatuntisen.

***½

Deadbirds

Ringin, Grudgen ja muiden vastaavien linjaa jatkava Deadbirds oli pikkunäppärä muttei kovinkaan kauhea. Loppuratkaisu ei sentään ollut aivan täysin arvattavissa kokonaisuutena, siitä plussaa. Viihdyttävä muttei kovinkaan montaa katsomiskertaa kestävä.

**½

Hurricane
17.06.2005, 20:36
Hitchcockeilla on jatkettu:

Downhill

Edelleen mykkäkaudella ollaan. Tällä kertaa leffa on todella mykkä, sillä edes musiikkia tästä ei löytänyt. Kyseessä on aika tavallinen draamatarina nuorukaisesta, jonka elämä menee raiteiltaan kun ottaa syyt niskoilleen parhaan kaverinsa tekemistä kolttosista. Pääosassa Lodgerista tuttu Ivor Novello. Eipä oikein jaksanut sykähdyttää ja todella vähäiset välitekstit tekivät vielä elokuvasta kohtalaisen vaikeaa seurattavaa. Pari hienosti kuvattua kohtausta tästäkin löytyi, mutta aika hengettömäksi lopputulos jäi. No, menköön harjoitustyön piikkiin.


Man Who Knew Too Much (1934)

Sitten sujuvasti jo ihan äänellisten elokuvien pariin. Tuttu kidnappaus-tarina oli kyseessä. Verrattuna uuteen versioon löysin tästä paljon hyvää, mutta myös huonompaa. Plussana ehdottomasti Peter Lorren mainio rooli ja varsin näppärä hammaslekurikohtaus, miinusta sen sijaan tulee loppupuolen tarinan rakenteesta. Albert Hall olisi tässäkin toiminut erinomaisesti loppukohtauksena hieman väkinäisen tulitaistelun sijaan. Näyttelytyöskentely oli ihan ok-luokkaa tässä, mutta Lorre kieltämättä varastaa shown. Tarina ei kuitenkaan ole mun heiniä, myöskään uusintaversio ei missään tapauksessa kuulu suosikkeihini.


Secret Agent

Tässäpä olikin Hitchcockin 30-luvun tuotannolle varsin tyypillinen agentti-jännäri. Tykkäsin kuitenkin tästä ylempänä olevia enemmän. Jännitystä ja huumoria löytyy sopivissa määrin ja junassakin ehditään piipahtamaan. Peter Lorre ei tällä kertaa varasta koko showta, vaan muillekin jää tilaa estradilla. John Gielgud, Robert Young ja ihana Madeleine Carroll selviävätkin hienosti rooleistaan, olkoonkin että Carrolille jäi tarinan kannalta hieman turhakin rooli.


Sabotage

Tähän mennessä boksin paras elokuva on tässä. Tämä oli jopa yllättävänkin synkäksi jäävä tarina ja Hitchcock näyttää taas että osasi todella rakentaa jännitystä, niin että piti hikoilla kuin Mounix batmanin ensi-illassa. Pikkupoika paketin kanssa oli varsin sydäntäraastavaa seurattavaa. Kerrassaan hienojen kohtausten sävyttämänä elokuva toimii oikein hyvin. 39 Stepsin jälkeen parasta varhaisen brittiajan Hitchcockia.

Terris
17.06.2005, 22:11
Alien, tulipa katsottua pitkästä aikaa, ja oli kyllä vieläkin todella hyvä. Ei ehkä enää hirveän jännittävä, mutta kuitenkin todella hyvä. 4/5.

Hynkel
17.06.2005, 23:15
Eilen illalla tuli katseltua Oliver Stonen JFK ensimmäistä kertaa. Elokuva veti hyvin mukaansa alusta lähtien ja reilu kolme tuntia hujahti nopeasti. Monet pitävät elokuvaa mestariteoksena, ja olen itsekin sitä mieltä että loistava elokuva oli kyseessä. Kuitenkaan tälle elokuvalle on vaikea antaa kunnon arviota yhdellä katsomiskerralla; vasta useammilla katsomiskerroilla voi sanoa kestääkö elokuva niin hyvin, että tästä syntyisi omalla mittapuullani mestariteos. Näyttelijät olivat elokuvassa loistavia ja välillä elokuvan visuaalinen tyyli näytti todella hyvältä. Ensimmäisellä katsomiskerralla kaiken kaikkiaan viihdyttävä pätkä oli kyseessä.

Alustavaksi arvioksi voin helposti antaa ainakin sen 4 tähteä, mutta enempää en vielä uskalla antaa. Täytyy katsella leffa uudestaan kunnolla keskittyen, jos vaikka sitten alkaa paljastua kuinka hieno teos onkaan kyseessä.

Anttiair
18.06.2005, 00:42
Tuli katsottua Nemoa etsimässä. Ihan ok juoneltaan, vauhtia piisasi. Se mikä jäi mieleen oli armoton silmäkarkki. Ehdottomasti referenssi tasoa oleva julkaisu. Värit ja tarkkuus oli aivan uskomatonta!

Samppa
18.06.2005, 01:07
Viikon sisällä katsottuja:

The Men (http://www.imdb.com/title/tt0042727/)
Leppoisaan tahtiin etenevä paikoin hieman opetusfilmimäiseltäkin tuntuva sotainvalidielokuva. Brando oli debyyttiroolissaan jo varsin, no, Brando. :):):)

Boiler Room (http://www.imdb.com/title/tt0181984/)
Köyhän miehen Wall Street. Pieniä hölmöyksiä mukaan oli sattunut (isäsuhteen kuvaus lapsuuden traumoineen tuntui päälleliimatun kornilta), mutta viihdyttävä kokonaisuus kuitenkin. :):):)-

Nutty Professor (http://www.imdb.com/title/tt0057372/)
Jerry Lewiksen alkuperäisversio. Ei tämä mikään kuoliaaksinaurattaja ollut, mutta ihan veikeä 60-luvun kohellus. :):):)-

Dodesukaden (http://www.imdb.com/title/tt0065649/)
Kurosawan köyhälistökuvaus. Humaani ote ja rauhallisesti etenevä kerronta miellyttivät. Ei Kurosawan parhaimmistoa, mutta hyvä elokuva yhtäkaikki. :):):):)-

Per qualche dollaro in più (http://www.imdb.com/title/tt0059578/)
Dollaritrilogian paras elokuva. Ei aivan Huuliharppukostajan tasoa, mutta viihdyttävimpien lännenelokuvien joukossa kuitenkin. :):):):)½

Giù la testa (http://www.imdb.com/title/tt0067140/)
Tämä olikin ainoa Leonen elokuvista joka jostain kumman syystä oli vielä näkemättä. Leonen lännenelokuvista selvästi yhteiskunnallisesti kantaaottavin. Pidin paljon. :):):):)+

House Calls (http://www.imdb.com/title/tt0077699/)
Matthau ja Jackson muodostivat vahvan pääparin. Komedia oli hienovaraista, mutta pariin otteeseen tarjosi kunnon naurutkin. :):):)+

Pva
18.06.2005, 23:18
Oldboy

Todella mahtava Korealainen kostotarina. Elokuva on visuaalisesti hieno ja tarina on myös erittäin mielenkiintoinen. Mielestäni Min-Sik Choi näytteli roolinsa todella hyvin ja omistautuneesti. ****½/*****

Rick
19.06.2005, 11:23
Eilen tuli katsottua:

Hostage (http://www.imdb.com/title/tt0340163/)

Ihan viihteellinen rytinäpätkä, mutta Bruce on aika kaavoihinsa kangistunut. Roolihahmon nimi olisi ihan hyvin voinut olla taas John McClane. Juoni on totaalinen déjà vu. 2/5

Kung Fu Hustle (http://www.imdb.com/title/tt0373074/)

Hauska taistelukomedia niille, jotka osaavat päästää irti "realismivaatimuksista" elokuvia katsellessaan. Ei kuitenkaan ihan perheen pienemmille johtuen varsin graafisesta väkivallasta. 4/5

LFE
19.06.2005, 14:43
Kungfu Hustlen kävin teatterissa katsomassa, meno oli kuin vanhoissa Jackie Chanin leffoissa(Drunken Masterin vanha versio ym.) eli nauraa sai huolella. Pari erikoisefektiä meni överiksi, siitä miinusta. 9/10.

petma
19.06.2005, 16:04
Garden State (http://www.imdb.com/title/tt0333766/)

Zach Braff onnistui tekemään aivan loistavan leffan. Hyvin pysyi tarina pystyssä ja musiikki siivitti hienoa tarinaa eteenpäin. Portman, Braff ja Sarsgaard tekivät kaikki hienoa työtä. 4½/5


Open Water (http://www.imdb.com/title/tt0374102/)

Ihan katseltava jännäri. Alun turisti kierros oli jotenkin turha mutta kerronta rupesi toimimaan pariskunnan lähdettyä sukellusretkelle. Leffan loppu tarjosi hyvän ratkaisun tarinalle josta plussaa. 3/5

njulkunen
19.06.2005, 22:02
Sahara ****

Yllättävänkin hyvä seikkailu leffa. Sekoittaa onnistuneesti Indy ja Bond leffoja. Hakkaa ainakin kammottavan National Treasure leffan mennen tullen. Tekijöille propsit siitä että leffassa ei CGI efekteillä herkutella.

Cursed *

Huh mitä kuraa. Kiinnostavasta aiheesta ei saada mitään irti. Muutama ihan jees vitsi. Ei uskoisi Wes Cravenin ohjaamaksi.

Constantine ****

Viimeaikoijen ehdottomasti parhaimpia sarjisfilmatisointeja. Tässä leffassa on asennetta.


:thumbsup:

niiles
19.06.2005, 23:11
Collateral :) :) :) :)

Mielenkiintoinen toiminta-jännäri. Ylitti reilusti jopa ennakko-odotukset. Jamie Foxx tekee mahtavan roolin taksikuskina, jolle käy sekä hyvä ja (erittäin) huono mäihä asiakkaiden suhteen. Tom Cruise taas muuntuu hyvin herrasmiestappajaksi. Tarinan ja näyttelijöiden takaa Michael Mann tuo hienosti esiin Los Angelesia. Kuvaukselliset seikat ja värit ovat hienoja. Pakkauksen Making of -dokkarikin kiinnosti.

Eastwood1
20.06.2005, 20:03
Tänään tuli vuokrattua (kaverin toivomuksesta) Kolme Muskettisoturia, Aku, Mikki ja Hessu ja Ladder 49 - Asema 49. Ensimmäisen kommentoinnin jätän muille ja keskityn jälkimmäiseen. Kyllähän tämä on nähty. Melkein. Iso plussa tulee siitä, että Päähenkilö kuoli ja pelastusoperaatio epäonnistui. Tämä oli kylläkin arvattavissa.

Oivasta näyttelijätyöstä vastasivat Joaquin Phoenix ja John Travolta, eikä "suurilta tunteilta" vältytty. Kuka oikeasti taputtaa jonkun ihmisen hautajaisissa. Ei kukaan.

Pari nättiä pamahdusta ja melko aitoa kuvausta palomiesten normaalista elämästä. Kyllähän tämän nyt katsoi.

3+/5

bill
20.06.2005, 20:17
Top Gun

Olipa typerä elokuva. Erittäin 80-lukulainen...jopa huvittavissa määrin :p 1/5

Jarkko G.
20.06.2005, 23:53
The Life and Death of Peter Sellers - OK-Tasoiseksi jäi tämä elämäkertaelokuva, jolta taisin odottaa kuitenkin liikoja. Monia mielenkiintoisia asioita tuotiin esille, mutta kokonaisuus oli ontto.
Sen verran kuitenkin iski, että Akateemiseen menin katsomaan heti saman nimistä kirjaa (hinta 17,90€) .. oli kuitenkin kannet niin huonossa kunnossa että en ostanut.

niiles
21.06.2005, 00:12
Top Gun

Olipa typerä elokuva. Erittäin 80-lukulainen...jopa huvittavissa määrin :p 1/5
Hyvät kommentit :thumbsup:

Pva
21.06.2005, 00:29
Se7en

Seven lukeutuu selvästi parhaimpiin trillereihin mitä olen nähnyt. Morgan Freeman ja Brad Pitt esittävät roolinsa hyvin ja elokuvan maailmaan on helppo syventyä. Leffan loppu oli mielestäni todella dramaattinen ja se toi melkein tunteet pintaan. ****/*****

Chaplin
21.06.2005, 09:58
Viime aikoina tullut katsastettua seuraavat leffat:

High Anxiety (http://www.imdb.com/title/tt0076141/): Ei paljon naurattanut tämä Mel Brooksin tribuutti Hitchcockille. Pari hauskaa kohtausta oli, muuten melkoista kohellusta ja huonoja vitsejä. 2/5

Pidä huivista kiinni, Tatjana (http://www.imdb.com/title/tt0110832/): Tämä puolestaan sai nauramaan, vaikka olihan siinä se vakavampikin puolensa. Paikoittain jopa absurdi, mutta pidin erittäin paljon. Kaurismäen luottonäyttelijät olivat jälleen kerran loistavia, samoin se kuuluisa dialogi. 4/5

The Virgin Suicides (http://www.imdb.com/title/tt0159097/): Vihdoin tuli tämäkin nähtyä. Tunnelmallinen elokuva, hieno kuvaus ja musiikki ja näyttelijätkin suoriutuivat tehtävästään mallikkaasti. Jotain repäisevämpää kuitenkin olisin vielä kaivannut. Kuitenkin ihan katsottava leffa. 3,5/5

For a Few Dollars More (http://www.imdb.com/title/tt0059578/): Lapsuuden suosikkileffa, eikä vähiten Clintin takia. Hieno kuvaus, hyvät musiikit ja näyttelijätkin tyypillisen rumia (paitsi kolme pääosamiestä). En kuitenkaan tykännyt niin paljon kuin trilogian viimeisestä osasta, ehkä se on sitten se huumori, jota jäin kaipaamaan lisää. 4/5

code.666.
21.06.2005, 11:23
Hana-bi (http://www.imdb.com/title/tt0119250/) Taas taattua Kitano laatua, tosin, mieleen tuli joissakin kohtauksissa Violent Cop, tosin ei tämä sen enempää häirinnyt. Hieno ja kaunis kuvaus ja hyvin rauhallinen kerronta, jota rikkovat vain kitanomaiset väkivallanpurkaukset. Tässä leffassa meri oli varmasti suurimmassa roolissa Kitanon elokuvista (EDIT: Paitsi ettei sittenkään ollut, vaan sen kunnian vie Sonatine)
Myöskin elokuvan minimaalinen repliikkien määrä oli hyvin silmiin ja korviin pistävää, mutta sitä täydensikin elokuvan graafisuus ja visuaalinen ilme.

Emäntä nukkui lähes koko elokuvan ajan, joten annetaan nyt sitten vain oma mielipide leffasta, eli 4 / 5

Toisen leffana tuli katsottua The Last House on the Left (http://www.imdb.com/title/tt0068833/) Tästä oli jotain _hämäriä_ mielikuvia, ja vaikka ikä näkyi dvd:lle tapahtuneessa siirrossa pahasti (kuva oli rakeinen ja ylipehmeä, ääniraita oli onneksi saatu pidettyä suhteellisen selkeänä ja musiikit toistuivat puhtaasti) oli tämä viihdyttävää katseltavaa ja saattoi vain arvailla kuinka paljon tämäkin on aiheuttanut joskus pahennusta :D
Eli hieno elokuva ensiohjaukseksi! 3- / 5

Haaki
21.06.2005, 13:29
Lauantaina tuli katsottua Mr. & Mrs. Smith ja ennakkoluulosita huolimatta (tai ehkä juuri niiden takia) elokuva osottautuikin ihan hyväksi. Toimi juuri sellaisena ajantappo viihtenä mitä siltä hainkin. Perus hyvää toimintaa, mutta ei mitään mieleenpainuvaa eikä erikoisuuksia. Mielenkiintoista ehkä, sillä tyttöystäväkin tykkäsi :thumbsup:

TheJambo
21.06.2005, 20:28
Äsken katsoin Clint Eastwoodin ohjaaman Mystic Riverin (Menneisyyden Ote). Todella hieno elokuva, roolisuoritukset loistavia ja elokuva pitää hyvin otteessaan. 4½/5

Iso_d
21.06.2005, 20:49
Human Stain
Tuli katsottua sitten tämmönen kuva tällä kertaa. Kyseessähän on verrattain tylsä draama nimekkäillä näyttelijöillä varustettuna. Pääosissa Sir Anthony Hopkins patsasteli tutusti ja Nicole Kidman oli ihan ok ongelmaisena muusana. Elokuvan tarina oli kuitenkin sen verran tylsä etten jaksanut katsoa yhdeltä istumalta vaan tauon jouduin välissä pitämään. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta. 2/5

Jarkko G.
21.06.2005, 23:30
Auto Focus - Stockmannilta halvalla ostettu Paul Schraderin elokuva, joka kertoo, tositapahtumiin perustuvan tarinan, näyttelijä Bob Cranen vajoamisesta seksiriippuvuuteen ja loppuen miehen selvittämäyttömän murhaan.
Mielenkiintoinen teos joka viihdytti hyvin. Greg Kinnear oli hyvä mukavana Bob Cranena. Willem Dafoe taas oli kovin keskinkertainen ja hoiti homman vasurilla.

Eastwood1
22.06.2005, 00:00
George A. Romeron Creepshow tuli viimeksi (tänään) katsottua. Jooh. Mitähän tästä sitten sanoisi. Jos leffan pelottavin kohta on, Leslie Nielsen suihkussa, niin siitä voi jokainen päätellä itse jotakin. No, ohjaus oli ihan hyvää, mutta ei tämä pelottamaan onnistunut (oliko edes tarkoitus). Kingin rooli oli ihan mukava. En kyllä pisteitä lähde antamaan. Ei ihan paska, mutta ei todellakaan mikään hyväkään.

Jorse
22.06.2005, 23:27
Alkuperäisen Star Wars trilogian kolmatta osaa, eli Return of Jedia tuli Gilmoren Tyttöjen katsomisen vuoksi viivyteltyä kovin kauan, mutta vihdoin tuossa äsken tuli sitten tämäkin "merkkiteos" katsottua. Olisi kyllä voinut jäädä katsomatta, niin olisin edes jotenkin voinut ymmärtää alkuperäisen trilogian osakseen saamaan ylitsepursuavaa palvontaa.

Elokuvan ehdoton ongelma oli sen tyhjääkin tyhjempi käsikirjoitus. Ensimmäiset 35 minuuttia pyörittiin jos jonkinlaisen limanuljaskan luona luuhaamassa, vain että saatiin pelastettua yksi sankari. Homman olisi voinut hoitaa pikkuisen siistemmin. Ja sitten nämä karvapallot. Jar Jar Binks tuntuu parhaalta idealta sitten alkuräjähdyksen näiden ilkiöiden jälkeen. Ilmeisesti söpön sympaattisiksi tarkoitetut karvapallot saivat verenpaineen nousemaan äärimmäisen tehokkaasti ininällään. Tämä jengi aiheutti myös koko kuusiosaisen trilogian yhden onnettomimmista tapauksista: nuolilla, kivillä ja keihäillä varustautunut jenki kepittää määrällisesti suurin piirtein samankokoisen sakin, jolla aseina mm. laseraseita. Ei hyvä jumala, kuka tälläistä paskaa jaksaa ala-asteen jälkeen kirjoittaa. Jos on Episodeita I & II moitittu lapsellisuudesta, niin kyllä tämä VI on samalla viivalla, ja menee välillä pahasti ylikin.

Dialogi ja näyttely olivat ihan ok, noin Star Wars -asteikolla. Hamill oli parempi kuin kahdessa ensimmäisessä Episodissa. Selvästi parasta elokuvassa oli Keisarin, Luken ja Darth Vaderin väliset kohtaukset. Valitettavasti Vaderia ja Keisaria näytettiin kovin vähän ennen loppua. Muutoinkin ihmetyttää suuresti koko elokuvan rakenne ja teemat. Imperiumin vastaisku pureutui tunteella Jedeihin, voimaan ja sen molempiin puoliin, mutta nyt taas palataan lähemmäs ensimmäisen osan seikkailufiilistä, sitä kuitenkaan koskaan löytämättä. Luke on hieman yksin käsikirjoituksessa, jossa hänen pitäisi kohdata isänsä. Muut tapahtumat eivät tue tätä millään. Avaruustaisteluissakaan ei ollut yhtään pontta, eikä tunnetta, mainittakoon se tässä. Lopun valomiekkailut ei pärjää millään Imperiumin Vastaiskun vastaavalle. Ei visuaalisesti, ei tunteellisesti. Ja se pirun reaktorin sulkemiskeikka, hirveää vehtaamista, mihinkään ei päästy, kunhan tapettiin aikaa. Episode VI:ssa ei yksinkertaisesti tapahtunut mitään mielenkiintoista pl. Keisari / Luke / Vader -taistelutrioa.

Mitäs sitten kehuttais. Hmmm, hahmoista ei saatu enää mitään uutta irti kahteen edelliseen osaan nähden. Han Solokin oli jo läpikäyty, Prinsessasta nyt ei saatu mitään uutta ja ihmeellistä irti. Loppujuhlinnasta tekisi mieli rokottaa vielä vähän, mutta ei millään viitti.

IV: 4-
V: 4½
VI: 2- / 5

Pva
23.06.2005, 01:09
Blade: Trinity

En voi ymmärtää kuinka miltei kaikki ovat haukkuneet tämän elokuvan ihan lyttyyn. Tämähän on juuri sopivaa aivot narikkaan viihdettä; hienoja taistelukohtauksia, räjähdyksiä, äijäilyä, mitä muuta voi elokuvalta toivoa? ;) Mielestäni Trinity päättää Blade trilogian upeasti. ****/*****

TheJambo
23.06.2005, 15:46
Viimeksi tuli katsottua Kevin Costnerin ohjaama elokuva Open Range (Armoton Maa). Kovin olivat chatissa elokuvaa ylistäneet. Alku tuntui vähän laahaavalta, mutta elokuva parani koko ajan ja loppu oli suorastaan erinomainen. Kevin Costnerin ohjaus oli jälleen kerran laadukasta. Näyttelijät hoitivat hommansa hyvin myös.

Laadukas leffa 4+/5

The_Daywalker
23.06.2005, 17:49
A Fistful of Dollars
Hieno Dollari trilogian ensimäinen osa. Eikö ole että The Good, The Bad & The Ugly sijottuu tätä elokuvaa ennen vaikka se tehtiin viimeisenä...
Tämä elokuva A Fistful of Dollars saa 5/5!!!

Iso_d
23.06.2005, 20:02
Walking Tall
Useampaan kertaan nähty tarina (esim. Rambo) uusin lisukkein. Aluksi ihan kiinnostava mutta loppua kohden alkaa polttoaine loppumaan vaikkakaan elokuvalla ei ole kestoa kuin n.80 min plus lopputekstit. Näyttelijöistä sen verran, että Rockin koko tuntuu syövän miehen uskottavuutta jos pitää olla vähänkään vakavampana ja ei liene suuri yllätys että Johnny Knoxvillestä ei ole näyttelijäksi. Perin keskinkertainen tekele. 3/5

steffe79
23.06.2005, 21:05
Parin päivän aikana Mounixin kanssa tullut katsottua:

Team America: (http://akas.imdb.com/title/tt0372588/) South Park -hemmojen hauska irvailua maailmanpoliisille, arabeille ja Alec Baldwinille. Hyvin koottu nukkeanimaatio, joka ei säästele ammuksiaan (kirjaimellisesti). Derkaderka jihad jihad Muhamed Ali. 3½/5

Le Samourai: (http://akas.imdb.com/title/tt0062229/) Jean-Pierre Melville'n Le samourai kuuluu ehdottomasti rikoselokuvien kärkikastiin kaikessa sen painostavuudessaan ja tunnelmallisuudessaan. Melville pitää katsojan tiukasti kiinni penkissä, eikä hän anna katsojan hellittää otetta käsinojista ennen lopputekstejä. Kylmä ja kyyninen ote palkkamurhaajan elämästä ja hänen toimistaan tuodaan katsojalle varmalla otteella. Ehdoton rikosklassikko. 5/5

Last of the Mohicans: (http://akas.imdb.com/title/tt0104691/) Mannin toiseksi paras elokuva. Hienosti kuvattu ja vahvan dramaattisella otteella kuvattu "sota"elokuva. Musiikit sopivat elokuvaan täydellisesti ja viimeinen vartti elokuvasta on täyttä rautaa. Loisteliaat suoritukset myös lähes koko kastilta. 4+/5

Mounix
23.06.2005, 21:30
Parin päivän aikana Mounixin kanssa tullut katsottua:

Team America: (http://akas.imdb.com/title/tt0372588/) 3½/5

Le Samourai: (http://akas.imdb.com/title/tt0062229/) Jean-Pierre Melville'n Le samourai kuuluu ehdottomasti rikoselokuvien kärkikastiin /5

Last of the Mohicans: (http://akas.imdb.com/title/tt0104691/) 4+/5

Muuten olen kyllä täysin samaa mieltä noista, mutta Samourai ei vielä ihan omaksi lemppariksi noussut ainakaan näin ensimmäisen katselun perusteella, vaikka olikin tiivistunnelmainen ja jännittävä. Kyllä sille silti voimakkaasti 4-/5 pistäisin. En tiedä sitten oliko omaa lihallisuutta.

Captaintrooper
23.06.2005, 22:48
Taispa olla tuo the Matrix: Revolutions.

shack
23.06.2005, 23:34
Taispa olla tuo the Matrix: Revolutions.

Ei tainnut Jarkko G:n asiallinen huomautus tuolla 3 sivua aiemmin vielä upota...
Trollauksen makua.

njulkunen
24.06.2005, 18:20
Robocop *****
Aivan timanttinen action pläjäys 80 luvulta. Salaviisasta yhteiskunta kritiikkiä ja todella raakaa toimintaa. Kuuluu ehdottamasti samaan toiminta elokuvien klassikkojen kastiin kuin Terminator, T2, Predator ja Die Hard 1-2. Paul Verhoevin paras!

Robocop 2 ***
Mainettaan parempi elokuva vaikka ei mikään merkkiteos olekkaan. Toiminnan raakuus on säilynyt mutta leffa ei enää tarinallaan vakuuta. Hieman keskenkasvuinen leffa.


Robocop 3 **
Tämä leffa pistää ihan sanattomaksi. Verrattaessa alkuperäistä leffaa ja tätä kolmos osaa on elokuvilla eroa kuin yöllä ja paivällä. Lasten leffaksihan tämä on tarkoitettu mutta kuitenkin ei voi kun ihmetellä missä on ollut homman järki.
Leffan käsikirjoittajana on toiminut mm. 2.osastakin vastannut sarjislegenda Frank Miller.
No jaa. Kun ajattelee leffaa ns."sarjisleffana" niin leffasta voi jopa nauttia jollain tasolla.:thumbsup:

trgo
24.06.2005, 23:50
Cypher aka Brainstorm

Kyseinen pätkä tuli viimeksi katseltua. Yllätyin positiivisesti. Juoni kulki koko ajan eteenpäin eikä vajaaseen puolitoista tuntiseen mahtunut mielestäni yhtään turhaa. Ajoittain ehkä hieman sekava, mutta perusvahva scifi trilleri kaikesta huolimatta.

3,5 / 5

Jarkko G.
25.06.2005, 00:36
Carlito's Way - Rehellisen rikollisen elo on hankalaa. Al Pacino on loistava Carlito Brigantena ja Sean Penn komppaa loistavasti hermoheikkona asianajajana.
De Palma rakastaa Panssarilaiva Potemkinin porraskohtauksessa ja käyttää kohtausta taas sovellettuna, tällä kertaa liukuportaissa.
Hienoa tunnelmaa läpi elokuvan.

k_jartti
25.06.2005, 10:51
Toissa iltana katsottiin veljen kanssa American Ninja. Oli se vielä rautaa, Michael Dudikoff on kingi.

Eilen katsottiin Poliisin Poika.
-"Taittuu"
-"Ei taitu"'
-"Taittuu"
-"Ei taitu"
Ei taittunut.

Sir Filmipätkä
25.06.2005, 14:04
Eilen kuivaajuhannusta viettäessäni päätin pitkästä aikaa katsoa (jo jonkin aikaa boikotoituani) mitä VHS nauhoja hyllystä vielä löytyy. Käsiini osuis sopivasti tv nauhoitus Mel Brooksin Spaceballseista ja pienen henkisen kamppailun käytyäni Spaceballsin ja Night of the livin dead:n kanssa päädyin lopulta alapää komediaan. Kyllähän tuo Brooksin komedia onnistui jälleen naurattamaan monissakin kohti. Jossain puolessavälissä oli hieman laahavaisuutta joka ei irrottanut yhtään nauruja, meno kuitenkin parani loppupäin. Myös vittuilu Star Warssien oheismateriaalien tärkeyteen pisti silmään, Spaceballs vessapaperit ym. Kyseessä oli siis varsin toimiva naurattaja ja hyvin perinteisen älytön Brooks komedia.

Jarkko G.
25.06.2005, 21:26
Serpico - Serpico alkaa kuten Carlito's Way loppuu (ja alkaa myös), Al Pacino partoineen ammuttuna, joten hieman hymyilytti katsoa nämä peräkkäin.
Ahdistava kuvaus rehellisestä kytästä monien pahojen poliisien seassa. Tässä Pacino vasta olikin voimissaan ja pääsi näyttämään, että osasi se pätkä jo nuorena huutaa samoin kuin vanhoilla päivillä.
Erittäin nopeaan editointiin oli aluksi vaikea tottua, mutta onneksi siitä pääsi ohi.

Jaded
25.06.2005, 22:00
Toissa iltana katsottiin veljen kanssa American Ninja. Oli se vielä rautaa, Michael Dudikoff on kingi.

Eilen katsottiin Poliisin Poika.
-"Taittuu"
-"Ei taitu"'
-"Taittuu"
-"Ei taitu"
Ei taittunut.

Mä katoin Lapin Noidan kanssa tänään ton.. aika hyvä oli.

"Large muttä löysä"

njulkunen
25.06.2005, 23:23
Day Of The Dead ****

Land Of The Deadiä odotellessa tuli katsottua Romeron alkuperäisen Dead-trilogian 3 osa. Leffa on mielestäni edelleen trilogian paras ja mielenkiintoisin. Leffa on jopa kestänyt aikaa yllättävän hyvin toisin kuin Dawn Of The Dead.

Millions ****

Danny Boylen ohjaama sympaattinen ja mielikuvituksellinen draama/jännäri. Hienosti kuvattu ja näytelty leffa on taattua brittilaatua alusta loppuun.

:thumbsup:

Murnau
26.06.2005, 09:01
Eipä ole tullut pahemmin elokuvia lähiaikoina katsottua, tässä miltei koko kesäkuun saldo.

William Nigh: Mr. Wu **
Lon Chaney -pätkä, jossa ei tähden lisäksi juuri mitään muuta hyvää ollutkaan.

Aki Kaurismäki: Pidä huivista kiinni Tatjana ****
Taattua Kaurismäki-laatua, varsinkin miesnäyttelijät olivat vahvassa vedossa.

Giovanni Pastrone: Cabiria ***
Ihan mukava spektaakkeli, joskaan ei enempää. Pitkät välitekstit olivat jokseenkin häiritseviä. Tekninen toteutus hienoa.

George Melford: The Sheik **½
Piti katsastaa uudelleen, josko olisi parantunut edelliskerrasta. Ei ollut, päinvastoin. Tyhjänpäiväinen tarina ei herättänyt kiinnostusta missään vaiheessa ja roolihahmotkin olivat värittömiä. Valentino suoriutui roolistaan yllättävän hyvin.

James Cruze: The Covered Wagon ****
Tämä taas toimi paremmin kuin viime kerralla. Ilman amerikkalaiswesterneille tyypillistä rakkauspotaskaa olisi ollut vielä parempi, nyt siihen käytetty aika meni täysin hukkaan.

D. W. Griffith: Isn't Life Wonderful ****½
Parasta Griffithiä sitten Orphans of the Stormin. Hienovaraisesti toteutettu ja vaikka rakkaustarinaa väännettiinkin mukaan, ei se noussut missään vaiheessa pääosaan. Pabstin Die Freudlose Gassea onnistuneempi kuvaus ensimmäisen maailmansodan jälkeisen Saksan alennustilasta.

Carl Th. Dreyer: Ordet ****½
Toteutus ohjaajalle tyypilliseen tapaan hillitty, joskin ehkä aavistuksen liian hidastempoinen minun makuuni. Johannes Borgen oli kyllä aika ahdistava tapaus. Pitänee katsoa piakkoin uudelleen.

Martin Scorsese: New York, New York *****
Scorsesen tuntemattomimmaksi jäänyt mestariteos. Enemmän asiaa tuolla arvostelupuolella jossain vaiheessa.

javir
26.06.2005, 12:07
7 Seconds (http://www.imdb.com/title/tt0417395/)

Wesley Snipes -kamaa. Alkupuoli oli ihan viihdyttävää toimintaa, mutta sitten leffa lässähti. Alkoi totaalinen tylsyyden jakso jossa puhuttiin, puhuttiin ja puhuttiin. Meinasin nukahtaa kesken kaiken joten päätin parhaaksi lopettaa leffan kesken. Kumma miten aivoton toimintakin saadaan ryssittyä tuolla tavalla.

code.666.
26.06.2005, 13:31
Shaolin Soccer
Odotin paljon ihmisten kehujen perusteella ja tietenkin juuri KFH:n nähneenä. Elokuvahan oli kyllä hauska ja hyvä, muttei se Kung Fu Hustlea ole voittava. Ei sitten millään. 4 / 5

Natural City
Hieno ja kaunis, kuin karkki, brutaalia toimintaa ja verta. valitettavasti jäi aika kuoreksi kuten Casshern... Toimivasta äktiönistä ja verestä (sekä ihan messevästä DTS-ääniraidasta) 3 / 5

Cosmo
26.06.2005, 14:51
Viikon satoa.

Team America: World Police *½
- Hauska ja hauska. Jotenkin missasin paljon tästä paljon odotetusta nukkeanimaatiosta.

Le Fantôme de la liberté ****
- Buñuelin myöhäisempää tuotatoa. Hieno surrealistinen tarinavyyhti ilman varsinaista tarinaa. Vaatii uusintakatselua piakkoin.

Forty Guns ***
- Aika kultaa muistot. Yllättävän lattea ja turhankin suoraviivainen perus-westerni.

The Straight Story ****
- Rehellinen, aito, pienieleinen elokuva asioista joilla on oikeasti merkitystä.

Before Sunset ****
- Kaunis, yksinkertainen elokuva ikuisista ongelmista ja ihmisyydestä.

Downhill **
- Hitchcockin varhaistuotantoa. Yllättävänkin tylsä ilman mitään sen suurempaa yllätystä. Täysin mykkäelokuva, ei edes musiikki osuutta.

The man who knew too much (1934) ***½

NPR
26.06.2005, 17:04
Viimeksi katoin Denzel Washingtonin tähdittämän Training Dayn, pätevää perusmättöä :)

Murmeli
27.06.2005, 04:21
Devil's Advocate

Vähästä aikaa tuli katsottua tämä erinomainen Pacinon pätkä. Muistin että pidän leffasta mutta enpä muistanut että näin paljon. Lopun Pacinon monologit ovat taattua laatua ja kun katsoo Miltonin ulkoista muuttumista leffan aikana... loistavaa! Erikoisplussaa monista tisseistä. :thumbsup:

****

njulkunen
27.06.2005, 23:12
Haute Tension ***1/2

Astetta brutaalimpi ranskalainen kauhuleffa jaksaa kiinnostaa sen hurjalla energisyydellään. Miinusta tulee leffan typerästä lopuratkaisusta.:thumbsup:

taikajanne
28.06.2005, 00:41
Shawshank Redemptionin katsastin.

Hyvä leffa, oli jäänyt jostain syystä katsomatta?(!) Sanotaan vaikka 4 tähteä viidestä.

(pistin vaan silmään DVD:n kehnoakin kehnompi kuvanlaatu :( )

TheJambo
28.06.2005, 00:56
Katsoin Michael Mannin huonoimman elokuvan Ali. Will Smith nyt ei hyvää luvannut, eikä elokuva kummoinen ollutkaan. Tylsä, ylipitkä jne. Kaikki nyrkkeilymatsit olivat lisäksi samanlaisia. Toivoin myös että elokuva kertoisi enemmän Muhammed Alin elämästä, mutta se osoittautui aika pinnalliseksi. 2+/5

javir
28.06.2005, 07:53
Millions (http://www.imdb.com/title/tt0366777/)

Alkupuolella ihan viihdyttävää koko perheen menoa. Jäi vain niin tavanomaiseksi viritykseksi ettei jaksanut pitää mielenkiintoa yllä. Brittileffojen kehujille taas yksi esimerkki siitä että kyllä sitä tavanomaista puppua tuotetaan muuallakin :D .....

Mean Machine (http://www.imdb.com/title/tt0291341/)

...ja tässä toinen. Kliseinen vankilaleffa jossa nähdään kaikki jo moneen kertaan nähdyt jutut. Täytyy sanoa että vaikka brittimeno on mukavaa niin yhä selvemmin huomaa miten siellä tehdyt leffat ovat hyvin pitkälti toistensa kopioita. Laitetaan vähän brittienglantia tms. puhuva tyyppi ja samat jutut leffaan niin se on siinä.

Finding Neverland (http://www.imdb.com/title/tt0308644/)

Alku ihan ok, mutta taipui tasaiseksi kaurapuuroksi. Esim. big fishin/a beautiful mindin jälkeen tämä leffa jäi todella vaisuksi. Neljänkymmenen minuutin jälkeen ei paljoa enää kiinnostanut. Ehkä uppoaa peter pan -faneille tai aiheesta kiinnostuneille, mutta itselleni tavallisena katsojana tämä jäi vain yhdeksi draamaksi muiden joukkoon.

Parempia leffoja odotellessa....

Generig
28.06.2005, 20:17
Parina päivänä on tullut nyt katsottua tälläistä:

- Rautajätti (http://www.imdb.com/title/tt0129167/) oli ihan ok mutta en oikein sisäistänyt sitä että millaiselle käyttäjäkunnalle se on suunnattu. Liikaa lapsellisuutta ja vakavuutta samoissa kuorissa.

- Riski (http://www.imdb.com/title/tt0217007/) oli juhannusviikonloppuna lauantai-illan TV2 elokuva ausseista. Jostain syystä Australialaiset elokuvat puree, niin tämäkin.

- Zatoichi (http://www.imdb.com/title/tt0363226/) oli erinomainen elokuva. Ilmesesti tarinalla on jotain taustaa ja elokuvassa vaikuttimet jäivät siksi osaltaan hieman käsittämättömiksi mutta vastapainona yksi parhaista musiikeista elokuvassa. Kertakaikkisen riemastuttavaa!

- Mela kateissa (http://www.imdb.com/title/tt0364751/), komedia joka ei naurata. Seth Green oli kait tuomassa imua nimensä vuoksi mutta 2 muuta olivat sitten ehkä tuntemattomampia (ellei Scooby-Doota lasketa).

Cosmo
28.06.2005, 22:26
Dark Waters (http://www.imdb.com/title/tt0036745/) 3½/5
- Pääosassa Merle Oberon oli varsin erinomainen lasimaisen herkkänä naisena ympärillään vain petosta ja murhaa.

The Street with no name (http://www.imdb.com/title/tt0040843/) 4/5
- Alun ylenpalttinen moraalinkohotus ja FBI:n työtapoihin keskittyminen dokumentaation keinoin, hieman häiritsi, mutta eihän elokuva jossa Richard Widmark on pahis, voi olla huono?

Benedictus
29.06.2005, 01:09
Viimeisimpiä katsastuksiani:

-Minä päivänä tahansa / Any Given Sunday (Oliver Stone) *
Erittäin puuduttavaa "draamaa" amerikkalaisesta jalkapallosta ja sen "raakuudesta"... Noin 2,5 tuntia kestänyttä roskaa ei jaksanut millään katsoa ensimmäisellä kerralla loppuun, vaan noin tunnin katselun jälkeen oli pakko lopettaa.. Yksikään näyttelijä ei säväyttänyt, ei etenkään pääosan Al Pacino.
En tiedä miksi, mutta tästä leffasta tuli hyvin voimakkaasti mieleen Rennyn floppi Driven, vaikka tässä seikkaillaankin amerikkalaisen jalkapalloilun parissa.
Näkemistäni Oliver Stonen ohjaustöistä selvästi huonoin!

-Hulk (Ang Lee) **
Aluksi elokuva vaikutti hyvältä, kunnes tuli ne ensimmäiset erikoisefektit. Vaikka kuinka bonusmateriaalissa kehutaan, kuinka tehoisteista ja hulkista saatiin realistisia, niin ei ne niiltä näytä. Etenkään Hulk.. Kyllä tuli ikävä Lou Ferringoa (joka kyllä vilahti vartijana uudessa leffassa) Näyttelijätkin ovat huonoja; Eric Bana ei säväyttänyt, Nick Nolte vain nauratti ja siitä labyrinttinaisesta en pitänyt pätkääkään, kuten en myös pitänyt hänestä Dark Cityssäkään.. Ei osaa näytellä.. Leffan parasta antia oli aavikkotaistelu ja lopputekstit.

-Shadow of the vampire ***
Pitihän tämäkin ostaa samalla kun tilasin Nosferatu-leffat. Leffa on mielenkiintoinen ja pistää todella miettimään, että entä jos se alkuperäinen leffa onkin tehty näin.. John Malcovich on todella hyvä roolissaan ja Willem Dafoekin yllättää, vaikka yleensä hän on ärsyttävä näyttelijä.. Hyvin tehty leffa.

-Bang Rajan ****½
Todella hyvä elokuva thaimaasta, jossa vähän liiankin hyvin tehdyt taistelukohtaukset. Kumma kyllä leffa on jäänyt pienemmälle huomiolle maailmanlaajuisesti. Leffa löytää paikkansa Top-10 listaltani.

Mark Lee®
29.06.2005, 02:04
-Bang Rajan ****½
Todella hyvä elokuva thaimaasta, jossa vähän liiankin hyvin tehdyt taistelukohtaukset. Kumma kyllä leffa on jäänyt pienemmälle huomiolle maailmanlaajuisesti. Leffa löytää paikkansa Top-10 listaltani.
Olen samaa mieltä. Loistava elokuva.

Jaded
29.06.2005, 03:22
Amelie

Taas tuli katottua ku toi Lapin Noita ei ollu nähny. Ihan loistava elokuva. Varmaan yksi maailman parhaan näköisistä elokuvista. Ihana :love:

5-/5

Kalza
29.06.2005, 13:27
Amelie

Taas tuli katottua ku toi Lapin Noita ei ollu nähny. Ihan loistava elokuva. Varmaan yksi maailman parhaan näköisistä elokuvista. Ihana :love:

5-/5

Ihanaa,Jaded, Ihanaa. Amélie on kyllä ihaninta maailmassa. Tulee aina hyvälle mielelle kun katsoo tuon. On tullut ainakin 10 kertaa jo katsottua, pitää taas pian katsoa uudestaan...

Ite olen viimeksi kattonut Batman Beginsin, jota jo vähän hehkutinkin tuolla asianmukaisessa threadissa. Aika 5/5 leffa.

Sitä ennen tuli katottua Adaptation. Iski kyllä lujaa sekin todella lujaa. Mahtava tunnelma leffassa, varsinkin aina kun "Happy Together" lähtee soimaan :)

Valtavirrasta poikkeava, kekseliäs, hieno elokuva.

4½/5

winterland
29.06.2005, 15:22
Tuli katsottua toisen kerran keskiviikon sateisen aamun kuluksi Alien VS Predator

Leffa oli yhtä sekava kuin ensimmäiselläkin kerralla. Päätöntä harhailua sokkelossa ja sitten mättöä örkkien välillä. Olen aina pitänyt suuresti Alien ja Predator-leffoista (jälkimmäisestä tosin paljon enemmän, minkä takia alieneiden ylivoimaisuus jäi häiritsemään), mutta tämä oli vähän liian paksua.

Taistelut oli kuvattu liian läheltä ja liian nopein leikkauksin. Niissä ei ollut ollenkaan minkäänlaista kontrollia. Tämän olisi voinut pelastaa vähän raaemmat tapot, mutta aina kun tuli kuolema, kamera leikkasi vain seinään/maahan, mihin veret tirskuivat.
Kaipa tässä on vain haluttu hankkia nuorempia katsojia tj. Elokuvan loppu kruunaa tämän paskan kyllä kivalla kuorrutteella.

2/5, mistä 1 tähti vastaa minimimäärää, mikä täytyy antaa ja toinen tähti tulee DVD:n erittäin hienosta slipcasesta, sekä erittäin asiallisista ja kattavosta ekstroista ja mahtavalaatuisesta tekniikasta.

Melkein unohdin mainita erittäin hienosta dialogista. Nainen selittää miehelle, kuinka heidän täytyy antaa varastamansa aseet saalistajalle, jotta tämä voisi taistella alienia vastaan. Mies vastaa loistavan päättelykyvyn ansiosta: "Viholliseni vihollinen on siis ystävä" Hienoa.

Moni asia olisi voitu tehdä toisin ja paremmin tämän leffan kohdalla. Paras olisi ollut, jos tätä ei olisi koskaan tehty.

Mounix
29.06.2005, 15:51
Million Dollar Baby tuli nyt vihdoin katsottua ensimmäistä kertaa. Hieno ja tunnelmallinen leffa oli niinkun odottelinkin. Hahmot, dialogi ja näyttelijäsuoritukset toivat eniten rekkaa pihaan. Pääosakolmikko oli kovassa iskussa ja varsinkin Freemanista ja Clintistä tykkäsin, vaikka aika vakioroolit pistivätkin. Freeman varsinkin oli about sama dude kun Shawshankissa, mutta kyllä ihan oscarinsa ansaitsi vihdoin. Pari pientä hieman häiritsevää juttua oli, ja lopustakin olisi ehkä muutaman minuutin voinut ottaa pois, mutta eipä nuo kokonaisuutta häirinneet. Ajatuksia herättävä ja koskettava leffa.


Näillä fiiliksillä arvosana pyörii tuossa 4-4½/5 paikkeilla

jake83
29.06.2005, 18:47
Ray

Jamie Foxx ansaitsi kyllä Oscarinsa! Näytteli nimittäin elämänsä roolin(no ainakin tähän astisen uransa). Elokuva oli muuten perus elämänkerta tyyliin vetäisty. Musiikki kohtaukset plussaa!

3½/5

shack
29.06.2005, 20:17
X-files Season 1 tuli eilen kahlattua loppuun asti.

Kannattaa seurata tv:n puolelta kenellä ei kotona tätä lätyllä ole.
Joukossa ei ollut kovinkaan montaa huonoa jaksoa, mutta odotan vielä enemmän vastaavanlaisia jaksoja kuin mm. kauden päätösjakso oli.

3½/5.

Costanza
29.06.2005, 20:22
Eilen tuli katsottua Royal Tenenbaums ja tämä oli minulle positiivinen yllätys. En tiennyt oikein mitä odottaa kun tästä leffasta ihmiset joko pitävät tai sitten vihaavat. Hyvä leffa joka tulee varmasti katsottua uudestaan. 4/5

Tänään tuli aluksi katsottua Dodgeball - A true underdog story. Tältä elokuvalta en odottanut mitään ja leffa todellakin vastasi odotuksiani. Tämä on kyllä varmasti huonoin leffa jonka olen nähnyt pitkään aikaan. Kerran nauroin kun yksi kaveri sai harjoituksissa pallosta päähän (joten tapahtui useammin kuin kerran) ja tämäkin johtui varmasti siitä, että makaan kotona jalka kipsissä ja tekemistä on hyvin vähän. 1/5

Juuri tuli sitten ensimmäistä kertaa katsottua Das Boot. Elokuva oli kieltämättä ihan hyvä mutta minulle aivan liian pitkä. En kerta kaikkiaan jaksa seurata yli kolme tuntia pitkää leffaa. Kaksi tuntia olisi minulle sopiva pituus.
Hyvä leffa mutta liian pitkä. 2.5/5

Brian
29.06.2005, 21:02
Alien dc tuli eilen katsottua ensimmäistä kertaa (teatteriversio kylläkin pari kertaa nähty). Vielä nykypäivänäkin hyvin vuosien nakerrusta kestänyt mestariteos, jaksoi jännittää vieläkin. 5/5p

Taxi 3:n katsoin äsken, tämä kuten aikaisemmatkin versiot ovat puhdasta viihdettä, kevyttä sellaista, mutta aika kului todella nopeasti. Hienon pökötin ympärille kasattuna nämä eivät hollywood-viihteenä jaksaisi kiinnostaa, mutta ranskalaisena näissä on jotakin erikoista joka jaksaa viihdyttää enemmän. 2½/5p mutta pisteitään enemmän viihdyttävämpi.

Terris
29.06.2005, 22:24
Hellboy tuli katsottua. Jotenkin todella kuiva leffa, ei jaksanut keskittyä yhtään katsomiseen. Alku näytti lupaavalta ja idea melko kiinnostavalta, mutta lopulta Hellboy ärsyttävät kommentit ja niin edespäin alkoivat syömään miestä. Kuitenkin ihan hienot efektit ja ok viihde räiskintä. 2.5/5.

Generig
29.06.2005, 22:29
Juuri äsken katselin Ranskalaista tuotantoa olevan Sexy Boys (http://www.imdb.com/title/tt0282155/):n. Omituinen sekoitus RoadTrip/American Pie tyylistä huumoria ja vakavampia mietteitä tarjoiltuna varsin peruskoomisella tyylillä. Ei huono, ei hyväkään. Yksi pääosan esittäjä typyistä oli todella nätti.

Jaded
29.06.2005, 23:25
Saw

Olipas se hyvä. Mitään en oikein oottanu hypetyksistä huolimatta mutta olihan se loistokas. Lisää tämmösiä. Samaa sarjaa kyllä ku se7en ja aika samanlaisia oli muutenkin tunnelmaltaan.

4,5/5

janolle
30.06.2005, 02:19
Aliens directors cut tuli äsken katsottua. Oli jo koko leffa pyyhkiytynyt muistista joten oli aika jännää kateltavaa. :)

Erittäin hyvin kestänyt kestänyt ajan kulutusta, voi kyllä johtua siitä että ei paljoa kasarivaatteita näy. Vaikka DC on huomattavasti pidempi versio sitä ei oikeastaan huomannut, joka on kertoo sen että lisätty matsku on ollut asiaa.

Vaikka mahtava pätkä on tuntuu että jotain jäi puuttumaan, 4/5

code.666.
30.06.2005, 09:02
The Manson Family (http://www.imdb.com/title/tt0118840/)
Kertoo nimensä mukaan Mansonin mukana kulkeneista ihmisistä ja hänen "opetuslapsista", eikä niinkään itse Charliesta.
Eli kyseessä "dokumentti"-elokuva, joka oli tyylillä toteutettu ja ihan mielenkiintoinen tapaus, ei ehkä niinkään "splatter" kuten levyn kannessa hehkutettiin, vaan hiukan verta ja parit tissit. Miinuksena täysin turhat leikkaukset nykypäivän "manson perheeseen". 3½ / 5

Inugami (http://www.imdb.com/title/tt0277044/)
Draama jota oli hyöstetty yliluonnollisilla elementeillä, kaunis, viihdyttävä, rauhallinen, ja emännän mielestä pitkäveteinen. :p
3 / 5

blashyrkh
30.06.2005, 11:15
Hellraiser: Deader (en tiedä monesko) tuli katsottua.
toimittaja nainen lähtee tutkimaan pomonsa kehotuksesta oudon kultin toilailuja, päällikön saatua videokasetin romaniasta. kasetilla nainen tekee itsemurhan ja kultin johtaja herättää vosun henkiin. jaahajuu ja rupiikinkuutio hyppää messiin.
Naulapäätä ei leffassa pahemmin näkynyt ja muutenkin ajan saa kulumaan paremmin syömällä vasikanpötsiä pässinkiveksillä. -/5

Morrissey
30.06.2005, 11:27
A Mighty Wind (2003)- Kyllä pari oluen kera uppos ihan hyvin, olis varmaan pitänyt tietää enemmän folkista. Eugenen(Mitch) levyn kansista repesin ihan totaalisesti.

Million Dollar Baby - Ihan hyvin tehty tarina, eipä moitteen sijaan, mutta ei mitään ultra fiilistelyjäkään.

Professional
30.06.2005, 20:23
Straw Dogs (http://www.imdb.com/title/tt0067800/) ****½
Sam Peckinpahin tiukka jännäri pariskunnasta joka muuttaa pieneen englantilaiseen kylään. Kylä on tietenkin täynnä toinen toistaan oudompia hiippareita joiden ainoana päämäräänä näyttäisi olevan raiskaaminen. Samppa on saanut aikaan todella painostavan ilmapiirin, mikä valtaa katsojan heti ensimmäisistä kuvista lähtien. Loppu onkin sitten silkkaa väkivaltaa Sampan brutaaliin tyyliin. Dustin Hoffman on huikeassa vedossa ja koville joutuva Susan George on myöskin aikasen pätevä vaimon roolissa.

Ai niin! Leffa oli tiukasta aiheestaan huolimatta kohtuu seksikäs. Susan George valkoisessa neuleessa ja minihameessa :love: Ja sitten vielä tämä koulutyttö (oikeesti yli 20v) terhakoine rintoineen ja kouluhameineen :love:

Ja kiitokset vielä Criterionille loistavasta kuvan laadusta ja laadukkaista extroista :thumbsup:

Samppa
30.06.2005, 20:28
Samppa on saanut aikaan todella painostavan ilmapiirin, mikä valtaa katsojan heti ensimmäisistä kuvista lähtien. Loppu onkin sitten silkkaa väkivaltaa Sampan brutaaliin tyyliin.

Näin ne työpaikan psykologisissa testeissäkin sanoivat.

Professional
30.06.2005, 20:41
Näin ne työpaikan psykologisissa testeissäkin sanoivat.

Se on hyvä asia, että Moderaattori osaa lukea rivien välistä. Nyt kun ongelma on tiedostettu ja esille pistetty, niin parantuminen voi alkaa :D

Iso_d
01.07.2005, 18:54
Village
Tuli vihdoin eilen tsekattua itselleni neljäs Shyamalanin tuotos ja täytyy sanoa että vaikea keksiä mitään kovin pahaa sanottavaa tästäkään. Pidin kovasti elokuvan luomasta tunnelmasta samoin kuin kauniin synkästä kuvauksesta. Näyttelijäsuoritukset olivat vahvoja lukuunottamatta Joaquin Phoenixiä joka tuntuu olevan samanlainen jäykistelijä elokuvasta riippumatta.

Tällaista elokuvaa, jossa asiat selviävät pikkuhiljaa ja muuttavat elokuvan lähtökohtia melkoisesti ovat kyllä varsin kivoja. Kovasti Shyamalan tuntuu itseään elokuvissa toistavan, mutta mikäs siinä jos jälki on näin laadukasta. Kyseessä on keskivertoelokuvaa selkeästi parempi pläjäys. 4/5

JR1911
01.07.2005, 19:30
Viimeksi katsottua...

Once upon a Time in the West
Leonen mestariteos iski kovaa toisellakin katsomiskerralla, vaikka ei tosin ihan yhtä kovaa kuin ensimmäisellä. Tosin juoni tuntui tällä kerralla paljon selkeämmältä. Henk. koht. Top20-listan kakkossijalla. 5/5

Back to the Future-trilogia
Loistavia feel good-leffoja. Kaikki kolme on nähty jo vaikka kuinka monta kertaa, mutta aina niiden pariin on silti mukava palata. Vaikka taso hiukan heikkeneekin loppua kohden, niin huonoksi se ei missään vaiheessa mene. Kokonaisarvosana trilogialle 4½/5

Kill Bill vol. 1
Kolmas katsomiskerta lyhyen ajan sisällä, mutta edelleenkin katselunautinto on vertaansa vailla. Loistavat musiikit takaavat erinomaisen tunnelman. Top20-listan kärkikymmenikössä. 4½/5

Cosmo
01.07.2005, 20:08
Nightmare alley (http://www.imdb.com/title/tt0039661/) 5/5
- Vähän erikoisempaan tarinakehykseen ladattu musta elokuva, mutta ainakin allekirjoittaneeseen iski kuin legendaariset miljoona volttia. Kiinteä, tasaisen jännittävä ja kehittyvä juoni sekä erinomaisen monipuoliset näyttelijäsuoritukset, tekivät tästä erittäin nautittavan elokuvan. Erityisesti Tyrone Power erinomaisena Stanton Carlislena, erinomaisen voimakas roolisuoritus herralta. Mahdotonta edes ajatella vähempää kuin täysiä pisteitä!

Generig
01.07.2005, 20:15
South Park poikien nukkeanimaatio Team America: World Police (http://www.imdb.com/title/tt0372588/) pyörähti juuri DVD lautasella. Tästä nyt viimeistään tuli selväksi se, että Parkerin ja Stonen huumori on varsin yksinkertaista ja perustuu ylilyönteihin. Onhan se hauskaa hetken mutta kestävää se ei ole. Meno on yllättävän roisia, kumma että mitään isompaa älämölöä ei ole tullut. Star Wars plagiointia oli liiankin kanssa. IMDB pisteet ovat reilusti yläkanttiin.

Edit:

Lisätään toinen heti perään tuijoteltu elokuva Blade Trinity. En pitänyt. Uskomattoman pitkiä jaksoja jossa ei tapahtunut juonellisesti yhtään mitään. Kunhan nyt hiiviskeltiin pimeässä. Varmasti huonoin näistä Blade kolmikon elokuvista. Ja se superörkki oli taas oikein aivoriihen tuotosta. Voi vain kuvitella kun jossain palaverissa on yritetty pähkäillä mikä olisi vielä isompi ja pahempi. Mitähän seuraavassa jaksossa tulee vastaan.

Terris
01.07.2005, 20:58
Jurassic Park tuli katsottua pitkästä aikaa. Hämmästytti kylläkin kuinka hyvin dinot oli tehty ja muutenkin tosi visuaalinen leffa. Juoni on kiinnostava, mutta näyttelijä-työ voisi olla parempaa. Myös loppu oli jotenkin hieman nopea, aivan kuin jotain puuttuisi. Mutta sanotaan nyt vaikka 3.75/5 :king:

Murmeli
02.07.2005, 02:39
Saw

Mitään en elokuvasta etukäteen tiennyt enkä siksi osannut odottaa mitään. Elokuva sijoittuu omassa maailmassani niihin, joiden vuoksi rakastan elokuvia. En uskalla erityisesti analysoida, jotten paljasta juonesta mitään mutta suosittelen kaikille trillereiden ystäville. Kauhua en pätkästä juurikaan löytänyt.

****½

Mark Lee®
02.07.2005, 02:47
Katsoin juuri YLE:n lähettämän loistavalaatuisen kopion elokuvasta The Tin Drum. Erikoinen elokuva - hauska, surullinen ja shokeeraava. Ja taidokkaasti tehty kaikinpuolin. Silti tuntui oudolta, että tämä elokuva voitti Oscarin, sillä ei nykypäivänä varmaankaan onnistuisi. 4½/5

petma
02.07.2005, 11:49
Alfie (2004)

Alkuperäistä versiota en ole nähnyt joten siihen en pysty uutta versiota vertaamaan. Muuten elokuva oli heikohkon alun jälkeen positiivinen yllätys. Alkua pilasi omasta mielestä liiallinen Alfien suora katsojalle puhuminen. Leffan loppu ei ollut niin siirappinen kuin olisi voinut kuvitella. Kokonaisuutena ihan katseltava komedia 3/5

Team America: World Police

MItäs tästä nyt sanoisi. Jotenkin epätasainen Team America oli. Muutamia hauskoja kohtauksia ja sitten taas vähän hiljaisempaa. 2½/5

code.666.
02.07.2005, 11:58
Daai cheung foo, aka "Men Suddenly in Black" (http://www.imdb.com/title/tt0380291/) Miehillä on 14 tuntia aikaa viettää villiä poikamies elämää, sillä välin kun vaimot ovat thaimaassa vierailulla, mutta kuten arvata saattaa, kaikki ei mene suunnitelmien mukaan.
Hauska ja hiukan erilainen musta komedia, kuvaus oli omaperäistä ja musiikit poikkeavia normaalista hömppäkomediasta. Pääosissa esim. Eric Tsang (tutumpi esim. Infernal Affairsista) Jaksoi viihdyttää loppuun asti.
3½ / 5

Posutoman burusu, aka "Postman Blues" (http://www.imdb.com/title/tt0119926/)
Valitettavasti Finnkinon julkaisema dvd on käsittämättömän surkealaatuinen. Dvd:ssä ei ole minkään sortin menua, josta nyt voisi edes mahdollisia chaptereita hyppiä. Muutenkin kuva on tuhnuinen ja ääniraita ei paljoa stereona kehuskele. Ja kaikki tämä DVD5 muodossa.
No, ei anneta tämän pilata hienoa elokuvaa, sillä tälle sai naureskella useampaankin otteeseen (varsinkin Léon :D ) , ja pahaa sanaa elokuvasta ei kyllä keksi. Hauska ja voin suositella ehdottomasti kaikille (tosin, en tuota Finnkinon levyä)
4 / 5

Eli oli ihan hauska saalis eiliseltä.

NPR
02.07.2005, 16:50
Juuri 2min sitten lopetin Kung Fu Hustlen katsomisen. Vähän erikoinen elokuva, mystiikkaa, hienoja Kung Fu kohtauksia sekä hieman huumoria. Suosittelen.

Eastwood1
02.07.2005, 17:29
Eilen tuli perjantai-illan ratoksi katsottua Tappajahai, eli Jaws. Enemmän nauratti kuin pelotti. Kaverin kanssa (jokaisessa jännässä kohdassa) arvattiin mitä seuraavaksi tapahtuu. Eli se siitä. Kyllähän se varmaan 70-luvulla oli kova luu. Ei enää.

2.5/5

Tänään (jos vaan saa vuokrattua) tulee uusinta katseluun Saw (kaverin kanssa veto, jos selvittää tappajan ensimmäiseen tuntiin mennessä, voittaa hän vedon, jos ei, niin minä korjaan rahat). Saas nähdä miten uppoaa uusintakatselussa ja kotiteatterissa.

Mounix
02.07.2005, 17:56
Eilen tuli perjantai-illan ratoksi katsottua Tappajahai, eli Jaws. Enemmän nauratti kuin pelotti. Kaverin kanssa (jokaisessa jännässä kohdassa) arvattiin mitä seuraavaksi tapahtuu. Eli se siitä. Kyllähän se varmaan 70-luvulla oli kova luu. Ei enää.

2.5/5


Haiskahtaa kyllä vähän omalta lihallisuudelta taas ;)

Jo pelkkä leffan musiikkiraita tuo rekkaa pihaan voimakkaasti. Minusta Jaws on edelleen varsin toimiva ja tehokas leffa, vaikka teknisesti ei ihan huippuluokkaa enää olekkaan, mutta vahvat henkilöhahmot ja näyttelijätyö korvaa nuo puutteet enemmän kuin hyvin. Koko leffa on myös loistavasti rakennettu ja jännityskohtia on ripoteltu juuri sopivasti. Quintin USS Indianapolis puhe on myös yksi leffahistorian klassisimmista kohdista. Eipä Jaws sinänsä missään vaiheessa pelota, mutta lähinnä on viihdyttävä ja jännittävä seikkailu. Spiilberiä lähes parhaimmillaan. Mutta eipä siinä.

Generig
02.07.2005, 17:58
Elokuvaviikko jatkuu. Tämä päivä on mennyt nyt sitten Children Of Dune (http://www.imdb.com/title/tt0287839/)a katsoessa. Nyt vasta tajusin, että tämä on minisarjana ihan suoraa jatkoa sille minisarjalle Dune joka on aiemmin tullut. Hyvin pitkälle samoja näyttelijöitä. Parempi kuin ensimmäinen osansa.

Tekninen jälki ei kovin päätähuimaava ollut ja osittiain ihan koomisen huonoja tietokoneanimaatioita. Idea oli kuitenkin hyvä vaikka eräänlaisen scifi/fantasia genren alla onkin oikeasti pukudraama. Dialogi olisi voitu istuttaa melkein mihin tahansa englantilaiseen pukudraamaan eli aika kökköä oli. Huomiota herätti myös _hieman_ erikoinen suhde sisarusten välillä... No, jostain syystä jotain tenhoa tuossa kuitenkin oli. Ei mikään paha tapaus kuitenkaan. Itsellekkin on vähän vaikea perustella että miksi useista heikkouksista huolimatta kokemus oli positiivinen.

Marski79
02.07.2005, 18:32
Elokuvaviikko jatkuu. Tämä päivä on mennyt nyt sitten Children Of Dune (http://www.imdb.com/title/tt0287839/)a katsoessa... Itsellekkin on vähän vaikea perustella että miksi useista heikkouksista huolimatta kokemus oli positiivinen.
Eilen katsoin sarjan loppuun ja minulle jäi täysin sama olo.

k_jartti
03.07.2005, 02:51
Juuri lopetus Spiderman 2:n katselun. Oli kyllä aika huono elokuva, ykkönen oli parempi joskaan ei paljoa.

Generig
03.07.2005, 12:21
Pari TV:stä tullutta elokuvaa tuli katsottua näin jälkikäteen tässä aamun aikana kun tuli aikaisin heräiltyä. Perjantaina tullut Dead Babies (http://www.imdb.com/title/tt0218138/) oli todella heikko esitys. Miksi tuo elokuva oli ylipäätään tehty. Mitään pointtia koko leffasta ei löytynyt.

Huomattavasti mielenkiitoisempaa antia olikin sitten Dario Argenton Deep Red / Verenpunainen kauhu (http://www.imdb.com/name/nm0000783/) joka noudatteli Argentoa aika orjallisesti. Taas löytyi se epäsuhtainen tutkijapari ja loppu tulee monta kertaa. Musat on justiinsa sitä samaa kuin aina ennenkin, siitä plim-plom -pimputtelusta alkaa mennä jo maku. Niin ikään loppuakohti tuntuu tulevan aina kiire ja johdonmukaisuus tarinassa sumenee.

Parasta Argento on kyllä Suspiria, on tainnut mennä ohi jos se Yle Teemalta on tullut.

Tämän viikon saldo tähän mennessä on sitten 8 elokuvaa ja 1 minisarja.

Hattori Hanzo
03.07.2005, 19:09
Charley Varrick tuli katseltua ja olihan se ihan viihdyttävä aikansa tuote. Lähinnä häiritsemään jäi lehdissä mainostettu yhtenä Quentin Tarantinon lempileffana josta QT otti repliikkejä Pulp Fictioniin. Itse se ainakaan bongannut muita kuin huomautuksen pihdeistä ja puhalluslampuista. Huomasiko joku muu jotain muita?

Jeukkuli
03.07.2005, 19:49
Charley Varrick tuli katseltua ja olihan se ihan viihdyttävä aikansa tuote. Lähinnä häiritsemään jäi lehdissä mainostettu yhtenä Quentin Tarantinon lempileffana josta QT otti repliikkejä Pulp Fictioniin. Itse se ainakaan bongannut muita kuin huomautuksen pihdeistä ja puhalluslampuista. Huomasiko joku muu jotain muita?

Huomasin vain oudot autonrenkaat jotka vinkuivat hiekalla ajettaessa. Ja sen että leffa todellakin oli viihdyttävä, ei mielestäni mitään suurta taidetta mutta mukavaa ajantappamista.

k_jartti
03.07.2005, 19:54
Garden Staten katsoin aamulla. Vähään aikaan en ole näin hyvää elokuvaa nähnyt. Arvosana 4/5.

Jarpie
03.07.2005, 21:45
Tällä viikolla tuli katsottua ihan kivasti elokuvia:

Videodrome
Cronenbergin parhaimistoa. En ole montaa Cronenbergin leffaa nähnyt mutta vaikuttaa aika "perinteiseltä" Cronenbergin leffalta. Woods veti taas loistavan roolin. Videodromessa on selvästi samoja teemoja kuin esim. eXistenZissä. 9/10

Eyes Wide Shut
Hyvä, joskaan ei parasta Kubrickia. Olisi kiva nähdä laajakuvana, näki selvästi mistä kohtaa kuva on tarkoitettu rajattavaksi. Jostain syystä EWS:ää on kritisoitu paljon, mutta siitähän ovat kai lähes kaikki muutkin Kubrickin elokuvat kärsineet. Cruisen Tomppa ja Kidman vetävät hyvät roolit. 8/10

The Third Man
Yksi parhaita elokuvia koskaan. Reed käytti kyllä upeasti sodan runtelemaa Wieniä hyödyksi, varsinkin varjojen ja katujen käyttö on hienoa. Cotten, Valli, Howard ja Welles ovat loistavia rooleissaan. 10/10

Spider-Man 2
Yllättävän hyvä jatko-osa, jopa parempi kuin ensimmäin. Alfred Molina oli kyllä mainio valinta Doc Ockiksi, Maguirekin on hyvä Peter Parkerina, mutta Kirsten Dunst ei vakuuttanut vieläkään Mary Janena, eipäs se ole muissakaan elokuvissa mikään erikoinen ollut. Erityisesti mieleen jäi J-K Simmons J. Jonah Jamesonina. Sam Raimi on vieläkin hyvä ohjaaja, toivottavasti kolmas Spider-Man jatkaa samaa rataa.

Spider-Manit ovat kyllä Hellboyn, X-Menien ja Burtonien Batmanien ohella parhaita sarjis-filmatisointeja. 8/10

Bourne Identity
Aika perinteinen agentti-toiminta, Damon oli kyllä ihan hyvä Bournena ja Franka Potente on aina plussaa mutta ei kuitenkaan vakuuttanut niin hirveästi, piekseehän tämä selvästi viime vuosien muut Hollywood-toimintaleffat kuten esim. xXx jne. Plussaa oli varsin hyvin tehdyt toimintakohtaukset, eivät sortuneet mihinkään typerään matrix-kopiointiin. 7/10

Profondo Rosso
Tuli tämäkin Argentoa nähtyä vihdoin, harmillisesti Teema näytti 20 minuuttia lyhennetyn ja dubatun jenkkiversion. Musiikit oli jälleen kerran todella hyvät mutta tällä kertaa ei ollut visualisesti esim. Suspirian tasoa. Loppukin hiukan lässähti, olisi kiva nähdä se täyspitkä italialainen versio olisi yhtään parempi. 7/10

Wonder Boys
Varsin hyvä draama-komedia hyvillä näyttelijöille, varsinkin Maguire, Douglas ja Robert Downey Jr. vakuuttivat, toivottavasti Downey pääsee joskus eroon huumeista. Hyvät musiikkivalinnat, plussaa Neil Youngista :) 8/10

1984
Kirjalle uskollinen mutta hengetön filmatisointi, ei saatu aikaan samaa tunnelmaa kuin kirjassa. Hurt on kyllä hyvä valinta Winston Smithiksi, eikä Burtonkaan huono ole mutta elokuva vain ei toimi yhtä hyvin kuin kirja. 6/10

Corto Maltese
Yllättävän hyvä sarjis-filmatisointi, siitä on tosin kymmenisen vuotta kun viimeksi luin Cortoja, mutta muistikuviini verraten saatu varsin hyvin sarjisten henki animaatioksi. Olivat vähän kummallisesti valinneet myöhemmän tarinan eivätkä aloittaneet alusta mutta toimiihan tämä näinkin ihan hyvin. 8/10

niiles
03.07.2005, 22:14
Kahdeksan surmanluotia (1972) (http://www.dvdkotelo.com/kahdeksansurmanluotia.php) :) :) :) :) ½

Mikko Niskasen väkevä tarina Pihtiputaan tapahtumista vuonna 1969. Ohjaaja itse näyttelee vakuuttavasti pääosan juoppo-Pasina, joka yrityksestä huolimatta ajautuu vähitellen vaan syvemmälle kriisiin. Viinan lisäksi mitään poispääsyä oravanpyörastä ei tunnu löytyvän. Tämä elokuva on tehty alunperin televisiolle (4 erillistä jaksoa), ja siksi elokuvan rytmi on hieman kaavamainen. Toimii kuitenkin eri päivinä katsottuna todella hyvin. Pan vision julkaisu ei sisällä mitään extroja. Äänen ja kuvan laatukin on ajoittain _erittäin_ heikolla tasolla. Pisteet tulevatkin elokuvasta, ei julkaisusta.

Arvostelu (http://www.dvdkotelo.com/arvostelut/kahdeksansurmanluotia/kahdeksansurmanluotia_arvostelu.htm)
IMDB 8.9 (!!!) (http://www.imdb.com/title/tt0137863/)

Eastwood1
04.07.2005, 00:40
Leffaillan satoa:

Kolmen leffan putken aloitti Saw. Uppoa kuin nenä suohon. Edelleen. Rupesi vaan vituttamaan kun kaveri ratkaisi murhaajan 40 minuutin kohdalla (ja minä hävisin rahat). On se kone. Tekisi mieli antaa täydet pongot, mutta olihan siinä "muutama" epäkohta, joten tyydyn 4½/5

Seuraavana vuorossa oli Brosnanin ja Hayekin joku sunset. Booriiinng. Leffaa piti ainoastaan Selman tissit pystyssä, eikä niitäkään näytetty. 1.5/5

Ja putken päätti Van pääkaupunkimme. Alku ihan "ok" tasoa, mutta se kertoo jo jotain, että lopusta kelattiin n.30minsaa pois, oli se sen verran kamalaa katseltavaa.

1/5

Chaplin
04.07.2005, 11:24
Fahrenheit 9/11
Mielenkiintoisia paljastuksia, joista osa on kyllä jo nähty televisiosta eri dokumenteista. Bushin haukkuminen on aina mukavaa, vaikka melkoista propagandaahan tämä oli. 4/5

Written on the Wind
Douglas Sirkin ohjaama melodraama rikkaiden ja onnettomien elämästä. Loistavat näyttelijät, hienoa draamaa. 5/5

njulkunen
04.07.2005, 17:36
Magnolia *****

Huh, tämä leffa kyllä jaksaa ihastuttaa joka katsomiskerralla. Upeasti kirjoitettu, ohjattu, näytelty ja kuvattu elokuva. Mestariteos!

Conan the Barbarian **

Ei kyllä meikäläiseen iskenyt tämä leffa. Hienosti kuvattu mutta aikansa elänyt leffa. Elokuvan tunnari on ihan jees vaikka ei mielestäni Basil Poledouriksen parhaita olekkaan.

The Bourne Supremacy ****

Onnistunut jatko-osa vaikka tuntuukin hieman vanhan kertaukselta. Taistelukohtauksiin olisi kaivannut hieman selvyyttä.:thumbsup:

big j
04.07.2005, 22:56
Leffakanavilta viimeksi:

Gigli- Ei aiheuttanut penis aivastuksia, varsinkin kun Baywatch oli kiinni. On kyllä Martin Brest tullut ryminällä alas, sitten Naisen Tuoksun Oscar huumien. Pacinonkin pakottanut mukaan viiden minuutin ärjyntä tuokioon. Klassikkokohtaus on Benniferien välillä käytävä penis vs. vagina väittely. Elokuvataiteen huippunäytös kyseessä, joka aivan ehdottomasti kannattaa katsastaa, ennen viimeistä lepoa.

Matchstick Men- Ridleyltä selvä välipala teos, jonka katsottua en osannut oikein päättää, että oliko se Cage ärsy vai helly. Alison Lohman oli niin hyvä, kuin odottelinkin. Talenttia tällä nuorukaisella.

The Triplets of Belleville- Ylläri animaatiota varttuneemmille. Oudon ja kiehtovan surrealistinen tyylillisesti ja aikalailla kieroa tarinaakin vielä päälle. Tällaista on Hollywoodien suunnalta turha odotella. Mummot rulettaa.

bill
04.07.2005, 23:06
Tule Takaisin, Gabriel (1951) (http://www.imdb.com/title/tt0136967/)

Tämä vanha kotimainen leffa tuli telkkarista sunnuntaina. Oli jäädä formulat näkemättä :rolleyes: Tarmo Manni on aivan loistava näyttelijä ja Valentin Vaalan ohjaus/leikkaus taidokasta. 4/5

Jorse
04.07.2005, 23:38
Pitkästä aikaa tuli taas katsottua jotain muuta kuin Gilmoren Tyttöjä. Nättien naisten parissa tosin jatkettiin tänäänkin, vuorossa oli Maria Full of Grace, joka rehellisesti sanottuna olisi varmasti jäänyt ostamatta ilman päänäyttelijättären esiintymistä Oscar-juhlassa.

Pääosatyttö oli näytillä jokaisessa kohtauksessa, ja hyvää työtä Catalino Sandino Moreno tekikin esikoisroolissaan. Erityisesti muutamat kohtaukset jäivät mieleen, joissa Morenon ilmeikkyys ja tunneskaalan tulkitsemiskyky näkyi hienosti. Alussa näyttelijätär teki vielä varsin keskinkertaista jälkeä, mutta kuten koko muukin elokuva, keräsi vauhtia loppua kohti. Kaikki näyttelijät tekivät ihan hyviä roolisuorituksia, joskin jäivät vähän Morenon jalkoihin, niin selvä päähenkilö tyttö oli. Ja hyvä näin, liian monen tärkeän hahmon mukaan ottaminen ei olisi toiminut.

Maria Full of Gracen ote oli yllättävän dokumentaarinen, eikä (lainaten canea) shokeerannut lainkaaan samalla tavalla kuin tytärelokuva Lilja 4-ever, eikä siihen pyrkinytkään. Tunteita tuotiin kyllä esillä, mutta niitä ei aivan täydellä voimalla pystytty kotikatsomoon asti tuomaan. Vähän Traffikmainen ote elokuvassa. Erityisen mukava oli nähdä että elokuvan ns. pahoista pojista oli loppupeleissä tehty kuitenkin ihmisiä, erityisesti tämä koko homman pyörittäjä Kolumbian puolella oli oikein mukava yllätys.

Tarina rullasi mukavasti eteenpäin ja kuten tuli jo sanottua, elokuva parani selvästi mitä enemmän se keräsi pituutta. Myöskin loppuratkaisu oli mukava ja sopivan avoin.

Kyllä minä tykkäsin: 4- / 5

Jarkko G.
05.07.2005, 01:21
Dracula's Daughter - Vuoden 1936 suora jatko-osa vuoden -31 Draculalle. Viatonta vanhaa kauhua, jossa Draculan tytär koittaa kovin olla ihmisiksi. Elokuva oli tasoltaan juuri sitä mitä odotinkin ja tällä oli kiva korkata Monster Legacyn jatko-osa kavalkadi.
Kannessa muuten ilmoitetaan kestoksi 100 minuuttia, mutta sitä on oikeasti noin 70 minuuttia.

Seabiscuit - Tämän kuuman maanantaina päätti tämä feelgood-elokuva. Mielentila oli oikea juuri tälle ja jätti hyvän olon.

Sir Filmipätkä
05.07.2005, 02:27
Tulipahan nyt se paljon parjattu Kauna katsottua. Eihän kyseessä nyt mikään mestariteos ole saati sitten edes samantasoinen tekele kun alkuperiinen Ju-On:The Grudge, mutta silti ihan toimiva jännäri wannabekauhuilu jonka yleisilme oltiin saatu tarpeeksi jännittäväksi. Olihan meno melko kliseistä ja ennalta arvattavaa, mutta varsinkin ensimmäinen puolituntinen säväytti melko hyvin, sitten tiputtiinkin tasaisesti alaspäin. Näyttelijäsuoritukset eivät jääneet sen paremmin mieleen. Gellar oli ihan söpö.

Miikka720
05.07.2005, 11:29
Panin katsoen Moulin Rougen, eihän se nököttänytkään tuossa hyllyssä kuin melkein kolme kuukautta. Olen nähnyt sen aiemmin vain osittain. Kyllähän tämä on täyttä timanttia koko elokuva. Aivan käsittämättömän upea visuaalisesti ja tunnelmallisestikin. Pikaisella mietinnällä en löydä virheitä ollenkaan, täytynee lätkäistä 4.5/5. Täydet pisteet jäävät saavuttamatta siksi, ettei sitä viimeistä arvostelukyvyn sumentavaa vaihdetta löydy. Eli siis ****½/*****

Hurricane
05.07.2005, 12:49
Nyt ei olekaan vähään aikaan tullut tänne kirjoiteltua, joten aletaanpa purkamaan

Giant

James Deanin viimeiseksi jäänyt elokuva oli kovin erilainen kokemus kuin mitä siltä odotin. Pituutensa ja jonkinlaisen mahtipontisuutensa vuoksi tämähän oli lähes vastaavanlainen klassikko kuin Tuulen viemää. Elokuvasta tykkäsin kyllä, vaikka se mielestäni hieman liian pitkä olikin. Näyttelijöistä eniten pidin Elisabeth Taylorin työstä. Hienosti tuolloin vasta 23-vuotias näyttelijätär näytteli roolinsa kaaren aina hieman naivista tytöstä harmaatukkaiseen perheen päähän. Myös samanikäinen Dean oli vakuuttava ja Rock Hudsonkin näytteli rutiinilla roolinsa. 4/5


Garden State

Kivaa katseltavaa oli myös tämä leffa. Natalie Portman oli tutun ihastuttava, harmi vaan että vastanäyttelijä (ohjaaja Zach Braff) oli niin persoonaton tapaus. Kuitenkin ehdoton feelgood-leffa ja vakuuttava debyytti Braffilta, olkoonkin että tuoreista elokuvista ainakin Before Sunset käsitteli rakkautta ja rakastumista vielä paremmin. 4/5


Young and Innocent

Jälleen yksi "syytön mies karkuteillä" -leffa Hitchcockilta, eli 39 Stepsin ja North by Northwestin hengessä mentiin, ja varsin sujuvasti. Vain kolme vuotta aiemmin Man Who Knew Too Muchissa kaapattua pikkutyttöä näytellyt Nova Pilbeam oli tässä jo ehtinyt kasvaa pääosan edellyttämiin mittoihin nuoreksi tytöksi ja olikin varsin ihastuttava. Muuten elokuvassa oli poikkeuksellisenkin paljon huumoria, mutta sopivasti jännitystä mukana. Lopun konserttikohtaus oli hieno, pisti ihan hymyilyttämään kuinka epäkorrektina nykyisin orkesterin pukeutumista pidettäisiin. 4/5


The Machinist

Mukava synkistely oli tämäkin. Christian Bale oli pääosassa kaikinpuolin hyvä ja tunnelma toimi hyvin. Harmi vaan että John Sharionin hahmo oli tehty juuri sellaiseksi mistä loppupuolen paljastukset oli varsin helppo päätellä. Ihan hyvä leffa kuitenkin. 3½/5

Slayer
05.07.2005, 14:00
The Ninth Gate

Juoneltaan kiinnostava elokuva ja Johnny Deppiltä hyvää roolityöskentelyä. Vaikka olikin loistava elokuva, niin lopussa ei ollut "fiilistä" yhtä paljoa kuin alussa ja keskivaiheilla.
4/5

Jorse
05.07.2005, 23:16
Bad Santa tuli äsken katsottua. Sen verran heikko pätkä oli, että pistetään nyt taas ajan säästämiseksi ihan vain + / - meiningillä:

+ Lauren Graham (GG-fani kun olen)
+ 3 hauskahkoa kohtaa

- käsikirjoitus
- heikot jutut. Kiroilu ei korvaa oikeasti hyviä juttuja
- tylsä, leffassa ei tapahtunut yhtään mitään. Homma ei edennyt
- Billy Bob Thornton oli kyllä ihan hyvä, mutta ei niin hyvä kuin on totuttu / olisi ollut mahdollista
- tylsät henkilöt noin yleensä

No jos Gilmore-lisällä 2- irtoasisi, kun sääkin kerran on ihan nätti. Kansi oli tämän leffan parasta antia.

Samppa
06.07.2005, 09:03
Maria Full of Grace
Hyvin tehty kuvaus ns. normaalin perhetytön ajautumisesta huumekuriiriksi. Pääosan Moreno oli vallan hyvä ja sivuroolituksetkin olivat toimivia. Elokuvan toteava tyyli miellytti eikä tästä oltu liiaksi lähdetty tekemään moraliteettia, mikä aiheen parissa olisi ollut odotettavissa. Mainio debyyttiohjaus Joshua Marstonilta.

:):):):)-

scented
06.07.2005, 10:16
Kansalainen Kane - Citizen Kane


Päätin katsoa elokuvan, koska A) monet kehuvat sitä historian parhaaksi leffaksi ja B) en itse sitä ollut katsonut. Mielestäni elokuvan historiallinen merkitys ja KAnsalainen KAnen arvostus ei voi olla vaikuttamatta sen arviointiin uutena elokuvana, mutta yritin olla mahdollisimman objektiivinen.

Olen miettinyt monasti, miksi vanhat elokuvat itseasiassa kolahtavat aika hyvin kohdallani. Löytyykö vastaus elokuvien mahtavuuden tai mustavalkoisuuden takaa? Enpä usko. Uskon vastauksen löytyvän niinkin yksinkertaisesta seikasta kuin ajasta, koska kaikki, niin ohjaajat kuin näyttelijät, ovat ainakin itselleni uusia tuttavuuksia - Ainakin Citizen Kanen kohdalla. Toisin sanoen, kun vanhoja leffoja katselee niin niiden uutuuden raikkaus on vieläkin voimassa - suurimmassa osassa vanhoja filmejä.

Elokuva kertoo yhden miehen tarinan aina lapsuudesta elämän viimeisiin henkosiin saakka. Arvostan elokuvien tekijöitä/kirjailijoita ja yleensäkin tarinoiden kertojia, jotka jaksavat nähdä vaivaa henkilöhahmojen luomiseen. Tämä auttaa paljonkin elokuvan/kirjan sisään pääsemiseen. Tällöin myös dramaattisuus -jos sitä haetaan - todellakin edes tuntuu jossain. Kansalainen Kanessa Kanen henkilöhahmon luomiseen käytetään rutkasti aikaa. Tosin muihin henkilöihin itse elokuva ei annakaan niin paljon syvyyttä - nimestäkin tämän voisi jo päätellä.

Elokuvaa kehutaan aikojensa pioneerina kuvauksen suhteen. Ja onhan kuvaus ihan kelpotyötä, mutten itse kiinnittänyt kyseiseen asiaan paljoa huomiota. On totta, että tiettyjen aikojen populaarikulttuurin tuotoksia tulee käsitellä sen aikaisina teoksinaan. Ehkä 40 luvulla Kansalainen Kane on ollut uraa uurtava, mutta näin 2000 luvulla sen tekninen toteutus ei vain hetkauttanut - ainakaan sitä ei pahemmin miettinyt, on se sitten innoittanut monia muita suurohjaajia/elokuvien tekijöitä tai vaikuttaa vielä nykyään. Ihmiset harvoin yksinään luovat historiaa.

Elokuva on siis niin henkilöhahmoiltaan ja kuvaukseltaan kunnossa. Mutta onko se todellakin kaiken suitsutuksen arvoinen? En usko. Itse olen katsonut monia vanhoja mustavalko rainoja - yleensä tv:n välityksellä - ja ne tuntuvat yleisesti olevan melko toimivia, nimiä mainitsematta, koska en tunne niin täydellisesti elokuva historiaa. Kuitenkin, kuten edellä kerroin, vanhat elokuvat toimivat omalla kohdallani niiden "uutuudeen" takia ja ovat näin raikkaita tapauksia.

Elokuva sinällään on hyvin tehty, mutten itse näe elokuvassa kuin hyvin tehdyn yhden miehen elämän kuvauksen. En näe elokuvaa elämää suurempana, koska se ei pahemmin nostattanut ihoa kananlihalle - elokuva jätti loppujen lopuksi aika kylmäksi, eikä sen uudelleen katsomisen arvo ole omalla kohdalla kovin korkea. Itse katson joitain elokuvia uudestaan, koska ne nostattavat katsojan omaa mielialaa, Citizen Kane ei siihen pystynyt. Tosin Orson Wellesin tuotantoon voisi hieman käyttää lisää aikaa.

--------------------------------------------------------------------------------------------

"I don't know what you'll do - sail away to a desert island, probably, and lord it over the monkeys." Leland


"-Are you finished?" Kane

--------------------------------------------------------------------------------------------

3.5/5

Kenelle ? Kaikille, jotka katsovat elokuvia.

(ITse ihmettelin dvd:tä katsoessa, miksihän dvd:lle ei ole voitu tehdä selvästi kuvaa paranneltua versiota alkuperäisen lisäksi, olihan alkuperäistäkin remasteroitu -vaikkapa tupla dvd:nä? Kuva oli ajoittain melko epätarkka ja ääni oli vain mono, tosin nämäkin asiat monien mielestä vain lisäävät tunnelmaa ;) )

Hurricane
06.07.2005, 11:43
Saw

Elokuvan alkuasetelma oli mielenkiintoinen ja toi elävästi mieleen toisen pienen budjetin menestyjän Cuben. No, hieman se ote siitä herpaantui kun sinänsä tietysti tämän leffan kannalta välttämättömät flashbackit tulivat mukaan. Harvinaisen paljon häiritsevä tekijä oli myös ne typerät leikkaukset, joissa käytettiin hienosti MTV-sukupolvelle ominaisesti pikakelausnappia. No, ei jätetä liian negatiivista kuvaa, koska hyvä elokuvahan tämä oli. Tarina toimi muutamista epäuskottavuuksista huolimatta varsin mainiosti yllätyksineen, muutama kohtaus oli erinomaisesti rakennettu jännityksen kannalta eikä paljon parjattu Elwes minua häirinnyt. Ei mitään mullistavaa, mutta mukava tällaisia pätkiä on katsoa. 4/5

Iso_d
06.07.2005, 12:08
Viikonlopun satoa katselujärjestyksessä:

Elephant
Tarina kerrotaan epäkronologisesti mutta tapahtumat yhditellään hienosti ja paketti pysyy hyvin kasassa. Aikaan saadaan varsin miellyttävä uhan tuntu kun odottaa väistämätöntä tapahtuvaksi. Huolimatta elokuvan lyhyestä kestosta paljon aikaa käytettiin pitkiin kamera ajoihin ja elokuvassa esitellyt hahmot tuntuvat jäävät kovin pintapuolisiksi. Jätti lievästi pettyneen olon. 3/5

Sideways
Erinomaisesti näytelty ja ohjattu pienimuotoinen elokuva. Pidin tästä enemmän kuin ohjaajan edellisestä vaikkakin hyvin samankaltainen tunnelma tässäkin oli. Paul Giamatti on mainio valinta pateettiseksi Miles Raymondiksi ja mainion Thomas Hayden Churhin esittämästä Jackistä tuli mukavasti mieleen eräskin tuttu. En ihmettele että tämä tekele nosti Pinot Noirin menekkiä USA:ssa. Hieman liian vaisu jotta antaisin täydet pisteet mutta pistetään nyt 4/5

Ned Kelly
Ei kauheasti kolahtanut tämä Australian Robin Hoodin, Ned Kellyn, tarina. Näyttelijätyö on keskitasoa huonompaa ja Geoffrey Rushiakin näytetään niin vähän ettei pääse nostamaan pisteitä. Muutamat ruudulta välittyvät kuvakulmat jäivät ihmetyttämään. 2/5

Confessions of a teenage drama queen
Ei tätä aikuinen mies pysty katsomaan. Jätin suosiolla kesken. 0/5

Alfie (2004)
Vähemmän shokeeraamaan pyrkivä Sinkkuelämää miehisestä näkökulmasta. Ei tämä ollut niin mielenkiintoinen kuin jotkut sinkkuelämää -sarjan jaksot, mutta kyllä tämän kerran katsoo. 3-/5

pre-out
06.07.2005, 13:25
La 2.7. neloselta:
(Tappakaa) Charley Varrick

http://us.imdb.com/title/tt0069865/

Katselin boxin kovolta. Ei kai kukaan vaan missannut tätä Don Siegelin ohjaamaa hienoa pankkiryöstöjuttua vuodelta 1973. Pääosassa mainio Walter Matthau.
Konstailematon ja tyylillä ohjattu rikoselokuva, joka tuntuu loppuvan aivan liian pian. Hyvää elokuvaa katsellessa kun ajan kulua ei huomaa.

Jarkko G.
06.07.2005, 20:38
Syntynyt 4. Heinäkuuta - Oliver Stonen Vietnam-Trilogian toinen osa. Cruise on niin nuori, että ääni kohoaa falsettiin miehen karjuessa, mutta siitä ei pidä välittää. Yksi Cruisen uran hienoimmista rooleista. Aitoa fiilistä ja tuskaa, joka saa palan kurkkuun.
Voimakas ja kauniisti kuvattu elokuva jolle antaa helposti ainakin 4/5.

DVD ostettu 5,90€ hinnalla ja on vanha julkaisu. Kuvanlaatu kamala, luvattua kommenttiraitaa ei löydy. Välttäkää täät ja ostakaa uusi julkaisu anttilasta 7,95 hinnalla.

yartsa
06.07.2005, 21:33
Shall we dansu? 1996 136 min. Onnellisesti naimisissa ja uraputkessa oleva nelikymppinen mr. Sugiyama kärsii selvästä keski-iän kriisistä. Hänen elämässään ei ole enää sitä kipinää mitä aikaisemmin ja hän kaipaa jotain uutta virikettä. Tähän saumaan hän osittain vahingossa - osittain tarkoituksella uskaltautuu vaimoltaan salaa tanssikurssille hankkiakseen jotain uutta tekemistä...

Elokuva toimii hyvin peilaamalla japanilaista yhteiskuntaa missä tanssiminen ei muka sovi japanilaiselle. Tämän tuo erityisesti jäykkää sarariimania mr. Sugiyamaa näyttelevä Kôji Yakusho hyvin ilmi ensimmäisten tanssituntien aikana täytenä ummikkona tanssin parissa. Elokuvan kuluessa mr. Sugiyama ja muut alkeiskurssin nyypät oppivat muutamat näyttävät tanssiaskeleet-/tanssit millä parkettien partaveitsiksi vähitellen tullaan. Samalla elokuvaan on rakennettu alitarinoita mitkä kannattavat itse päätarinaa vieden sen tanssahdellen päätökseen, mutta ei missään nimessä siirappiseen sellaiseen.

4/5

Jorse
06.07.2005, 23:06
Donnie Darko tuli äsken katsottua, toistamiseen. Kiekko tuli joskus vajaa pari vuotta sitten hommattua, ei oikein iskenyt, myin pois ja nyt ostin sitten uudelleen. Taas näitä leffoja jotka iskivät näin toisella katselukerralla huomattavasti paremmin.

Laiskottaa, joten:

+ tunnelmaa rakennettiin hyvin, leffa jopa yllättävän jännä paikka paikoin
+ Jean Malone, Jake Gyllenhaal olivat loistavia, muutkin näyttelijät rooliensa tasalla
+ aikamatkustelusta saatu oikein mielenkiintoista
+ dialogi
+ yleinen pohdinta
+ Frank
+ tumma visuaalinen ilme

- loppu, pl. viimeiset kuvat. Siis loppuratkaisu oli kyllä hyvä, mutta kokonaisuutena en sitten kuitenkaan oikein tykännyt

varovaisesti 4 / 5

Jarmo
06.07.2005, 23:53
Arvosteluista huolimatta tulin vuokranneeksi elokuvan Painajainen perheessä. Ja mitä ihmettä, sehän oli hauska, hauskempi kuin Perhe on pahin. Ehkä olut ja konjakki auttoivat, mutta joka tapauksessa sain parhaat naurut pitkään aikaan. Hoffman oli hyvässä vedossa.

Taas tuli muistutus siitä, että muiden mielipiteistä/kriitikoista ei pidä välittää.

njulkunen
07.07.2005, 00:01
Cabin Fever ****

Yllättävän toimiva kauhuviritelmä. Sekoittaa 70 ja 80 luvun kauhuleffoja onnistuneesti. Elokuva ei myöskään ota itseään turhan vakavasti jonka ansiosta leffaan on saatu mukaan annos huumoria. Goreakin on ihan kiitettävästi.

Saw **

Tämäkin viritelmä tuli tarkastettua jo jokin aika sitten eikä leffa oikein vakuuttanut millään osa-alueella. Visuaaliselta ilmeeltä Saw on kuin köyhän miehen Se7en. Tarina alkaa lupaavasti mutta mennettää kiiinostavuuden nopeasti. Leffan loppu oli naurettava.


:thumbsup:

Eastwood1
07.07.2005, 00:52
Evil Dead tuli juuri uusintakatsastettua. Eipä oikein enää pelottanut, mutta edelleen piti osittain otteessaan ja muutamaan otteeseen säpsähti. Kulttimaineensa veroinen ja tuollaisista loppuista pidän. Seuraavaksi pitäisi katsastaa kakkososa.

4/5

mikkol79
07.07.2005, 04:01
Spinal Tap.

Oli kyllä aika hervoton :D

Kolme mielestäni hauskinta kohtaa:
1.Se kun kitaristi hehkuttaa vahvistintaan, jonka saa säädettyä ei vain kympille, vaan yhdelletoista!
2.Kun tyypit aloittavat keikan ja tulevat läpinäkyvistä munista ulos ja basisti jää munan sisän jumiin.
3.Megalomaaninen Stonehenge!!

4/5

Murmeli
07.07.2005, 04:43
Saw **

.... Leffan loppu oli naurettava.
Mielipiteistä pitää aina kinastella. Miksi loppu oli mielestäsi naurettava?

njulkunen
07.07.2005, 09:32
Mielipiteistä pitää aina kinastella. Miksi loppu oli mielestäsi naurettava?

Tämä mukamas ovela murhaaja makaa kokoelokuvan ajan keskellä huonetta ja päättää nousta lopussa. Loppu on niin ylinäytelty sen eloonjääneen häiskän osalta että huh. Äijä huutaa jotain draamaattisesti musiikin korostaessa vaan tilanteen huvittavuutta. Itse sain siitä makeat naurut. :hitme:
:naminami:

Jaded
07.07.2005, 10:05
Evil Dead tuli juuri uusintakatsastettua. Eipä oikein enää pelottanut, mutta edelleen piti osittain otteessaan ja muutamaan otteeseen säpsähti. Kulttimaineensa veroinen ja tuollaisista loppuista pidän. Seuraavaksi pitäisi katsastaa kakkososa.

4/5

Kakkososa on IMO parempi vielä, enemmän komediaa, enemmän verta, enemmän Ash.

winterland
07.07.2005, 11:31
Tämä mukamas ovela murhaaja makaa kokoelokuvan ajan keskellä huonetta ja päättää nousta lopussa. Loppu on niin ylinäytelty sen eloonjääneen häiskän osalta että huh. Äijä huutaa jotain draamaattisesti musiikin korostaessa vaan tilanteen huvittavuutta. Itse sain siitä makeat naurut. :hitme:
:naminami:

Mä ainakin huutaisin. Ja vielä enemmän. Tuskin sitä siinä hiljaa tuumitaan, että selvä peli, menen nukkumaan kun mut jätetään virumaan tänne huoneeseen loppuajaksi.

yartsa
07.07.2005, 19:59
The President's Last Bang 2005. Tositapahtumiin perustuva mustakomedia Etelä-Korean diktaattori Park Chung-heen salamurhasta, jonka suoritti Etelä-Korean keskustiedustelupalvelun johtaja Kim Jae-gyu vuonna 1979. Elokuvasta on kuulemma olemassa leikkaamaton versio missä on mukana neljä minuuttia aitoa dokumenttimateriaalia opiskelijoiden mielenosoituksista ja diktaattorin hautajaisista, mutta toistaiseksi sen version esittäminen on kielletty Koreassa ja muualla. Syynä sensuuriin on se, että katsoja ei osaisi muka hahmottaa mikä on fiktiota ja mikä faktaa, jos aito dokumenttiosuus olisi mukana elokuvassa. :rolleyes:

Elokuva keskittyy kyseiseen iltaan-/yöhön ja yrittää tuoda syitä miksi tämä tapahtui tai miksi se yleensä piti tehdä. Enemmän olisin tosin toivonut salamurhaan osallistuvien kyseenalaistavan pomonsa käskyjä tai tekoja ja miettien samalla omaa moraaliaan, mutta näköjään korealainen kuri ja auktoriteettien käskyjen kunnioitus ja toimeenpano on erilaista kuin länsimaissa. Näin ollen niitä ei myöskään juuri tässä elokuvassa tarvittu.

Elokuvan rytmitys on hyvä, koska 102 minuuttia kului yllättävän nopeasti enkä havainnut elokuvan laahaavan missään kohtaan. Elokuva siis loppui liian nopeasti ja olisin toivonut vähän vielä lisää. 3+/5

code.666.
07.07.2005, 22:29
Tänään tuli sitten pidettyä pienimuotoinen Takashi Miike maratooni, ja katsottua tuli siis 3 herran pätkää.

Dead Or Alive

Tästä oli hataria mielikuvia entuudestaan, ja oli edelleenkin viihdyttävä teos. Tosin, sitä Miikemäistä kummallisuutta tai ylti;mäistä väkivaltaa ei paljoakaan esiintynyt. Elokuvan "lopputaistelussa" ja siis elokuvan viimehetkillä vasta tuli miikemäinen virne silmäkulmaan, kun plasmapallot ja singot kaivettiin esiin.

3 / 5

Ichi The Killer

Tämäkin oli nyt uusinta katselussa, ehkä elokuvan teho ei ollut toisella kerralla niin järisyttävä kuin ensikerralla, mutta kyllä sitä tälläkin kertaa ihmeteltävää riitti. Takuuvarmaa miikeä, verta ja paljon kerrottavaa. :thumbsup:

4 / 5

Gozu

Tämä onkin odottanut hyllyssä jo jonkin aikaa katsomista, ja nyt osui sopivaan saumaan katsastaa tämäkin teos. Ja ei voi kuin kehua, hienoa kuvausta ja värienkäytt;ä, hienot ja tilanteeseen sopivat musiikit ja takuuvarmasti kummallinen teos. Ja tässä ei sisäelimillä paljoa mässäilty, vaan niillä muilla kummallisuuksilla . Pituutta oli 130minuuttia, mutta se kyllä riensi niin nopeasti ettei paremmasta niin väliksi.
Varsinkin loppu oli suhteellisen päheä :rolleyes:

4,5 / 5

Eli kiitettävä saalis tällekkin päivälle

Jorse
07.07.2005, 23:33
Kevin Spaceyn ja Kate Winsletin Life of David Gale tuli äsken katsastettua. Oikein pätevä draamatrillerihän tuo oli, ei siinä mitään.

Parasta leffassa oli ehdottomasti näyttelijäsuoritukset. Winslet oli totutun hyvä, joskin sortui lievään ylinäyttelyyn parissa loppuvaiheen kohtaukessa. Spacey-fanclubiin en jaksa vieläkään liittyä, mutta eittämättä mainio se tässä oli. Myös sivuroolit olivat päteviä roolisuorituksia täynnä. Kokonaisuutena roolisuoritukset olivat juuri se, jolla Life of David Gale rullasi eteenpäin.

Toinen ehdottoman hyvä ja hieno juttu oli tarinan perusidea. Valitettavasti kuolemaantuomitun vangin tarinan kertomistapa ei vain oikein iskenyt. Liian paljon asiaa käytiin läpi takaumin, kun Winsletin ja Spaceyn väliset keskustelut olivat kuitenkin sitä elokuvan parasta antia. Tarinaa olisi saanut käydä läpi enemmän Dead Man Walkingin tapaan. Vähemmän kuvaa, enemmän katsojan mielikuvituksen käyttöä.

Erityismaininnan ansaitsee muutama kohtaus, eritoten ensimmäisen nauhan löytyminen huoneesta. Vaikka tuo ei sinällään ollut mitenkään erikoinen juttu, ja kuvaus jne. oli kohtuu normaalia, onnistui tuo sykäyttämään poikkeuksellisen kovaa.

Valitettavasti Life of David Gale ei aivan lunasta kaikkea siinä olevaa potentiaalia. Pätevä draaman ja trillerin sekoitus se on silti.

3½ / 5

TheJambo
08.07.2005, 07:53
Viimeksi tuli katsottua elokuva Saw. Mitäs tässä nyt sanoisi. E1 kehui tätä kuin hullu ( :D ), joten jouduin pettymään kun se ei ollutkaan niin hyvä. Kuten joku viisas sanoi, tuo leffa mieleen muutaman vuoden takaisen "kultti"leffan Cube - Kuutio ja niinhän se toikin joten siitä plussaa. Lisäksi musiikit onnistuivat vaikuttamaan.
Mutta puhutaanpa sitten näyttelijäsuorituksista. Ne olivat mielestäni aika onnettomia. Paljon haukuttu Elwes oli maineensa veroinen eikä Whannelkaan vaikuttanut, vaikka vähän parempi olikin.
Elokuvan rytmitys oli jotenkin, no sanotaan että tahditon. En oikein pitänyt, ja sen olisi voinut toteuttaa paremminkin.
Jännittää taas sai useissa kohdissa, joten siitä plussaa. Varsinkin kohdissa joissa näytettiin heidän viimeiset muistikuvansa, sai kyllä jännittää ihan mukavasti.
Entäpäs lopetus sitten. No intensiivisyyttä siinä ainakin oli, ja täytyy sanoa että se oli kyllä täysin ennalta-arvaamaton :) Loppu olikin ehdottomasti elokuvan parhaita kohtia mainion alun kanssa. Keskivaihe sen sijaan oli turhan tasapaksu eikä niin innostanut.
Kaiken kaikkiaan ihan kohtuullinen trilleri/kauhu, joka kuitenkin kärsi ainakin chatin puolella (E1!!) liiallisesta ylihypetyksestä :rolleyes: :)
Mä olin ihan, että "you didn't just saw that"

Annetaan 3/5

Edit: Ovat jotkut vertailleet tätä Se7en -elokuvaan. Mielestäni kyse on hyvin erilaisista elokuvista joten en lähde vertailemaan. Sanon vain, että Se7en on paljon parempi

Mr.TK
08.07.2005, 13:36
Paljon kehuttu Saw tuli pari päivää sitten katsottua. Elokuvan alku oli mielenkiintoinen, mutta loppua kohden petyin aika pahasti. Elokuvaa oli hehkutettu liian paljon. Tietyissä kohdissa olleet nopeat kamerat ja leikkaukset näyttivät ihan kuin ne ois repästy jostain musiikkivideosta.
Leffa ei ollut huono, muttei todellakaan mikään mestariteos. Liika hehkutus sai odotukset korkealle ja pientä pettymyksen poikasta oli havaittavissa.

2,5/5

Mounix
08.07.2005, 15:29
Edit: Ovat jotkut vertailleet tätä Se7en -elokuvaan. Mielestäni kyse on hyvin erilaisista elokuvista joten en lähde vertailemaan. Sanon vain, että Se7en on paljon parempi

Juu en kyllä lähtisi Saw:ta edes mainitsemaan samassa lauseessa Se7enin kanssa, vaikka Saw välillä ihan tunnelmallinen onkin. Saw:n hahmot ja näyttelijäsuoritukset ovat aika hella kaukana Se7enin vastaavista, ja varsinkin näyttelijäpuolella mennään turhankin usein tahattoman komiikan puolelle. Kyllä Saw:ssa loistava idea on, mutta toteutus ei vaan ole ihan samaa luokkaa.

Se7enissä taas on loistavat näyttelijäsuoritukset, aidon oloiset hahmot, uskottava ja kiinnostava dialogi, hienosti kaapattu synkeä tunnelma. Ja sitten minusta yksi leffahistorian parhaista lopuista, ja siitä tekee vielä huomattavasti tehokkaamman se, että hahmoista on oppinut välittämään siihen mennessä voimakkaasti. Loppu on leffan ainoa auringonpaisteessa tapahtuva kohtaus, mutta se on silti leffan synkin kohtaus. Rekka tulee seinästä läpi.


Saw 3/5
Se7en 5/5

TheJambo
08.07.2005, 15:46
Se7enissä taas on loistavat näyttelijäsuoritukset, aidon oloiset hahmot, uskottava ja kiinnostava dialogi, hienosti kaapattu synkeä tunnelma. Ja sitten minusta yksi leffahistorian parhaista lopuista, ja siitä tekee vielä huomattavasti tehokkaamman se, että hahmoista on oppinut välittämään siihen mennessä voimakkaasti. Loppu on leffan ainoa auringonpaisteessa tapahtuva kohtaus, mutta se on silti leffan synkin kohtaus. Rekka tulee seinästä läpi.


Saw 3/5
Se7en 5/5

Kyllä aika tismalleen samaa mieltä olen. Rekka menee vielä toisenkin seinän läpi

Eastwood1
08.07.2005, 16:47
No ennenkuin tuomitsette Sawin heikon toteutuksen verrattuna seveniin, niin tarkistakaapa imdb:sta leffojen budjetit. Sawin budjetti 1.2$ ja sevenin 30$ miljoonaa. Entäpä jos osat olisivat toisinpäin? Ei taitaisi olla seven enää täydellinen. Vähän kun yrittäisi luoda paskasta timanttia.

steffe79
08.07.2005, 17:08
No ennenkuin tuomitsette Sawin heikon toteutuksen verrattuna seveniin, niin tarkistakaapa imdb:sta leffojen budjetit. Sawin budjetti 1.2$ ja sevenin 30$ miljoonaa. Entäpä jos osat olisivat toisinpäin? Ei taitaisi olla seven enää täydellinen. Vähän kun yrittäisi luoda paskasta timanttia.

No, ainakin sillä oltaisiin saatu parempi sähköshokki aikaiseksi.

Ja kenties Elwes olisi voinut sahata jalkansa irti uskottavammin ja raahautua pois paikalta paremmin.

Jaded
08.07.2005, 17:13
No ennenkuin tuomitsette Sawin heikon toteutuksen verrattuna seveniin, niin tarkistakaapa imdb:sta leffojen budjetit. Sawin budjetti 1.2$ ja sevenin 30$ miljoonaa. Entäpä jos osat olisivat toisinpäin? Ei taitaisi olla seven enää täydellinen. Vähän kun yrittäisi luoda paskasta timanttia.

Minusta Saw on hyvä 4/5 ja se7en loistava 5/5. Mutta mitä helvettiä budjetilla on tämänkanssa tekemistä?

Tolla ideologialla sun pitäs tykätä jos teen leffan 2 €urolla jos vertaat budjetin kautta sitä Hollywood tekeleisiin.

TheJambo
08.07.2005, 19:43
Minusta Saw on hyvä 4/5 ja se7en loistava 5/5. Mutta mitä helvettiä budjetilla on tämänkanssa tekemistä?

Tolla ideologialla sun pitäs tykätä jos teen leffan 2 €urolla jos vertaat budjetin kautta sitä Hollywood tekeleisiin.


On sillä jonkinverran tekemistä, tuskin olisi brad pitti tullut 1.2 miljoonan leffaan. Eikä ehkä monia muitakaan vähän isompia nimiä=parempia näyttelijöitä. Vaikka onhan tämä vähän kaukaa haettua, mutta kuitenkin.

Muuten budjetilla ei ole mitään väliä tässä yhteydessä.

Eastwood1
08.07.2005, 20:11
No kysyinpähän vain, että olisiko seven ollut täydellinen 1.2$ miljoonan budjetilla? Ei olisi. Jaded, kyllähän nyt jo tuon ikäisen miehen pitäisi tietää, mitä budjetti vaikuttaa elokuvaan. Jos et sitä vielä tiedä, ota ihmeessä selvää.

TheJambo
08.07.2005, 20:28
No kysyinpähän vain, että olisiko seven ollut täydellinen 1.2$ miljoonan budjetilla? Ei olisi. Jaded, kyllähän nyt jo tuon ikäisen miehen pitäisi tietää, mitä budjetti vaikuttaa elokuvaan. Jos et sitä vielä tiedä, ota ihmeessä selvää.

Mutta ajatteleppa millainen Hyvät, Pahat ja Rumat olisi ollut 100 miljoonan budjetilla!

code.666.
08.07.2005, 20:35
No kysyinpähän vain, että olisiko seven ollut täydellinen 1.2$ miljoonan budjetilla? Ei olisi. Jaded, kyllähän nyt jo tuon ikäisen miehen pitäisi tietää, mitä budjetti vaikuttaa elokuvaan. Jos et sitä vielä tiedä, ota ihmeessä selvää.

E1 voisi myös tutustua esim. aasia tuotantoon, jossa budjetit liikkuvat hyvin pieneissä summissa, ja ovat poikkeuksetta tasokkaanpia tekeleitä kuin tusinatuottoinen-hollywood-jöötti. Eli ei se raha sitä elokuvaa tee, tai paranna sen laatua. Otetaan esimerkiksi vaikkapa Day After Tomorrow tai muut viimeaikojen cgi-spektaakkelit. :rolleyes:

steffe79
08.07.2005, 20:35
No kysyinpähän vain, että olisiko seven ollut täydellinen 1.2$ miljoonan budjetilla? Ei olisi. Jaded, kyllähän nyt jo tuon ikäisen miehen pitäisi tietää, mitä budjetti vaikuttaa elokuvaan. Jos et sitä vielä tiedä, ota ihmeessä selvää.

Eihän budjettia nyt mitenkään voi pitää verrannollisena elokuvan hyvyyteen/huonouteen.

Sideways, budjetti 16 miljoonaa. Hieno roadmovie-tyyppinen kaverielokuva, jossa kauttaaltaa feel-good -tunnelma. 4½/5. War of the Worlds, budjetti 128 miljoonaa, tyhjänpäiväinen remake, joka ratsastaa hypen voimalla läpi maapallon. 2½/5.

Donnie Darko, budjetti 4,5 miljoonaa. Loistava mysteerielokuva, jossa sopivaa pohdintaa ja jännitystä. 5/5. Hook, budjetti 70 miljoonaa, aivan järkyttävää kuonaa.

Ja vaikka lopuksi, suhteutetaan aikaansa. Hyvät, pahat ja rumat, budjetti 1,5 miljoonaa, parhain western mitä on koskaan tehty. 5/5. Ben Hur, budjetti 15 miljoonaa, uskonnollista hömppää, josta kaikki se tarvittava eeppisyys puuttuu. 3/5.

Closer (27milj.) > Riddickin aikakirjat (110milj.)
Garden State (2,5milj.) > Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (115milj.)
Napoleon Dynamite (0,4milj) > Oceans Twelwe (110milj.)

Ja sitten vielä Coden mainitsemat aasiatuotannot. Nyt kun vielä joku osoittaa budjetin ja elokuvan laadun kohtaamispisteen, niin olen iloinen.

outonaapuri
08.07.2005, 22:25
On aika helvetin typerää verrata jotain Sidewayssiä ja WOTWia keskenään (sama juttu vaikka Garden Statella ja E3lla). Ei tietenkään joku tuollainen söpö ja realistinen pikkudraama kuten Sideways tarvitsisi mitään satojen miljoonien budjettia.
Teknisesti WOTWin kaltaista audiovisuaalista tulitusleffaa ei pystyttäisi tekemään 16 miljoonalla.

Ja ennenkuin kukaan kerkeää sanomaan, että silloin olisi voitu keskittyä enempi *johonkin*, ja jättää moneyshotteja pois tms, niin se on sama kuin Sidewayssiin sitten lisäiltäisiin jotain kunnon kaahausta tai kalliita tähtiä. Toisin sanoen ei se olisi enää sama elokuva. Moni kuitenkin tykkäsi WOTWista ja E3sta.

Ymmärrän pointin, ei raha ole suoraa verrannollinen elokuvan laatuun, mutta joku järki mukaan noihin vertailuihin. Kyllä minustakin Sideways oli noista kahdesta se parempi elokuva.

TheJambo
08.07.2005, 23:12
War of the Worlds, budjetti 128 miljoonaa, tyhjänpäiväinen remake, joka ratsastaa hypen voimalla läpi maapallon. 2½/5.Niin koskas sinä tuon olet käynyt katsomassa?
Edit:Forgetaboutit

Eastwood1
08.07.2005, 23:27
Eihän budjettia nyt mitenkään voi pitää verrannollisena elokuvan hyvyyteen/huonouteen.

Sideways, budjetti 16 miljoonaa. Hieno roadmovie-tyyppinen kaverielokuva, jossa kauttaaltaa feel-good -tunnelma. 4½/5. War of the Worlds, budjetti 128
-clip-
Garden State (2,5milj.) > Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (115milj.)
Napoleon Dynamite (0,4milj) > Oceans Twelwe (110milj.)

Ja sitten vielä Coden mainitsemat aasiatuotannot. Nyt kun vielä joku osoittaa budjetin ja elokuvan laadun kohtaamispisteen, niin olen iloinen.

Tarkoitinkin nyt vaan sitä, (kun tässä sawia ja seveniä vertaillaan) että olisiko seven ollut yhtä hyvä, jos pääosaan ei olisi ollut Pittiä ja Freemania? Tilalla Elwes ja se toinen jätkä. Joo-o. Sawin tekijöillä ei nyt yksinkertaisesti ollut varaa hyviin näyttelijöihin, toisin kuin sevenissä. Voi olla, että jos budjetti olisi ollut isompi, ja varaa Pittin ja Freemanin tasoisiin näyttelijöihin. Myös ohjaajat ovat hieman eri tasolla. Että ei ne rahat ainoastaan tehosteisiin mene.

Edit. Hyvien pahojen ja rumien budjetti oli muuten 1.3$ miljoonaa.

TheJambo
08.07.2005, 23:36
Tarkoitinkin nyt vaan sitä, (kun tässä sawia ja seveniä vertaillaan) että olisiko seven ollut yhtä hyvä, jos pääosaan ei olisi ollut Pittiä ja Freemania? Tilalla Elwes ja se toinen jätkä. Joo-o. Sawin tekijöillä ei nyt yksinkertaisesti ollut varaa hyviin näyttelijöihin, toisin kuin sevenissä. Voi olla, että jos budjetti olisi ollut isompi, ja varaa Pittin ja Freemanin tasoisiin näyttelijöihin. Myös ohjaajat ovat hieman eri tasolla. Että ei ne rahat ainoastaan tehosteisiin mene.


No eihän se leffa nyt pelkistä näyttelijöistä kiinni ole tässä tapauksessa. Vaikka ne olivat kehnoja, niin kyllä leffassa muutakin huonoa oli.

Eastwood1
08.07.2005, 23:37
No eihän se leffa nyt pelkistä näyttelijöistä kiinni ole tässä tapauksessa. Vaikka ne olivat kehnoja, niin kyllä leffassa muutakin huonoa oli.

No kyllä se nyt vaan tuntuu aika pitkälti olevan. Valitetaan sitä loppua ja kauheata ylinäyttelemistä ym. ym. Anything else?

TheJambo
08.07.2005, 23:40
No kyllä se nyt vaan tuntuu aika pitkälti olevan. Valitetaan sitä loppua ja kauheata ylinäyttelemistä ym. ym. Anything else?

Johan minä tuossa aikaisemmin kirjoitin vaikka mitä. Niin ja loppuhan oli loistava.

Ps. Nämä voitaneen sitten siirtää sinne Saw-threadiin, kun on jo pikkuisen offtopickia.

Eastwood1
08.07.2005, 23:46
Johan minä tuossa aikaisemmin kirjoitin vaikka mitä. Niin ja loppuhan oli loistava.

Ps. Nämä voitaneen sitten siirtää sinne Saw-threadiin, kun on jo pikkuisen offtopickia.

Tartutaan nyt perjantai-illan kunniaksi tähän vielä kerran. Sitten nukkumaan.
Lopun ylinäyttelmistä tarkoitin. En tuota loppuratkaisua. Nojoo. Eiköhän jätetä tähän, modesedät voivat siirtää toiseen ketjuun.

Hyvää yötä, toivottavasti kukaan ei saanut pahaa mieltä.

Jorse
09.07.2005, 01:34
No kysyinpähän vain, että olisiko seven ollut täydellinen 1.2$ miljoonan budjetilla? Ei olisi.

No ei varmasti olisi ollut, mutta pitääkö Sevenia rangaista siitä, että se sattuu olemaan n. 30 miljoonalla dollarilla tuotettu? Ei.

Pitääkö taas Sawin näyttelijöitä armahtaa siitä, että he tekevät huonoa jälkeä 1,2 miljoonan dollarin budjetilla? Ei. Heikolla budjetilla on ennenkin laatua saatu aikaan, ja Saw tuntuu sitä myös monien mielestä olevan. En vain oikein ymmärrä tätä "ei niitä voi vertailla koska on eri budjetti" -näkökulmaa. Aika tylsää on jos Star Warsia voi verrata vain muihin saman budjetin leffoihin. Toisaalta, näin ollen voisin ymmärtääkin 71DB:n näkemyksiä paremmin.


aasia tuotantoon, jossa budjetit liikkuvat hyvin pieneissä summissa, ja ovat poikkeuksetta tasokkaanpia tekeleitä kuin tusinatuottoinen-hollywood-jöötti.

Pidemmittä selittelyittä: paskapuhetta.

Hollywood tuottaa tämän pallon parhaat elokuvat, kaikilla asteikoilla mitattuna.

Samppa
09.07.2005, 01:42
Budjetti vaikuttaa ennen kaikkea siihen, että... eikun hetkinen, viimeksi katsomasi elokuvat.

Shaolin Soccer tuli kaikkien saamiensa kehujen johdosta katsottua. Olihan tuo ihan kohtalainen idioottikomedia, mukava näitäkin aina välillä katsoa.

:):):)

TheJambo
09.07.2005, 11:12
Tuli tuo Super Size Me katsottua. Olihan se loistava dokkari. Ideahan on aivan päätön, toteutus loistava. Dokumentista saa hyvän kuvan Yhdysvaltojen ruokakulttuurista. Täytyy sanoa ettei vähään aikaan tee mieli MacDonaldsiin :)

4+/5

yartsa
09.07.2005, 14:10
Elektra 2005. Olisi pitänyt lukea sarjakuvaa ja tietää paremmin tarinan ja hahmojen taustat ennen kuin tämän katsoin. Näin maallikkona Elektran maailmaan tutustumatta, niin tässä elokuvassa oli pielessä oikeastaan kaikki. Tarina, pahikset, kankea taistelutyyli (=erityisesti tällä ihmelapsella), sekavat tappelut, MTV -tyylin leikkaukset, näytteleminen ja loppu. Ehkä tästä olisi voinut nauttia enemmän, jos olisi tuntenut hahmot entisestään, mutta nyt voisin heittää noppaa arvosanaa antaessa, koska ihan sama antaako tälle arvosanaksi 1:n elokuvana vai 5:n vuoden pökäleenä, niin antaa olla.

Marathon (aka Running Boy) 2005. Komedia/draama autistisesta pojasta joka pitää sateesta, sebroista ja juoksemisesta. Niinpä eräänä päivänä hänen yliholhoava ja väsynyt yh-äitinsä päättää ilmoittaa hänet marathonille pienine taka-ajatuksineen. Pojan valmentajaksi joutuu 10 vuotta rappiolla ollut entinen huippumarathonisti jota ei voisi vähempää kiinnostaa koko touhu, vaan rööki, kalja ja löhöäminen ovat hänen lempipuuhaansa. Lisätään vielä soppaan mukaan katkeroitunut veli omine ongelmineen, jota hänen äitinsä ei ole ehtinyt juurikaan huomioida 15 vuoden aikana hoitaessaan autistilastaan ja perheen hylännyt faija, niin meillä on kasassa aika herkullisen keiton ainekset.

Yleensä korealaiseen/aasialaiseen kerrontaan tyypillisenä juttuna on, että kaikkia asioita ei väännetä rautalangasta, vaan asiat tuodaan hiljalleen ilmi sivulauseissa, ilmeissä ja eleissä, jotka katsojan pitää rivien välistä hoksata. Näin katsojalle jää vastuu muodostaa kuva kokonaisuudesta, eli tässä tapauksessa mitä on olla autistisen lapsen huoltaja ja uhrata oma terveys, ura ja ihmissuhteet eläessään liikaa lapsensa kautta ja hänen ehdoillaan, sekä myöhemmin herätä karuun todellisuuteen. Onneksi elokuvassa on myös sitä komediaa, että ei se sentäs ihan pelkkää vakavaa draamaa ole. Lisäksi elokuvan kalkkiviivoille on pistetty mukaan mukava ylläri mistä + lisää pisteisiin. Täysistä pisteistä kuitenkin pudotti omaan makuun paikoitellen liioitellun siirappiset kohtaukset, mutta niitä ei onneksi montaa ollut. 4+/5

Gonggongui jeog 2 (Another Public Enemy) 2005. Kohtuullisen ensimmäisen osan Gonggongui jeog (Public Enemyn) jälkeen tuli 148 minuuttinen jatko-osa, joka on ainakin puolituntia liian pitkä ja ei yllä ensimmäisen osan tasolle. Näytteleminen menee tässä jo hupaisan ylikorrektiuden puolelle ja alkaa väkisin naurattamaan, vaikka kohtaus olisikin miten vakava. 2/5.

Jarkko G.
09.07.2005, 19:11
Dracula Legacya jatkettiin ..

Son of Dracula - Pökkelö Lon Chaney JR Draculana, joka on oikeastaan pelkkä sivuhahmo koko elokuvassa. Meno oli tylsää ja oikeastaan ei saanut hyvää Monsteri fiilistä alleen ollenkaan.

House of Dracula - Jotenkin kaikki vain eksyi "Hullun Tiedemiehen" pakeille. Mitä tapahtuu kun Dracula, Wolf-Man ja Frankenstein ovat saman katon alla? Aika helvetin vähän .. jo niin kökkö että nauratti.

Tästä on hyvä jatkaa Frankenstein Legacyyn.

Sly
10.07.2005, 00:35
Helmiä ja sikoja

Viime vuosina ne kotimaiset leffat jotka olen itse nähnyt ovat aika heikkoja olleet, mutta tämä elokuva nousi sentään keskikastiin. Juoni oli tosin hieman kliseinen ja ohuen puoleinen, mutta ihan mukavaa lauantai-illan viihdettä, 3+/5.

Jazo
10.07.2005, 03:53
Tulipas vietettyä kavereiden kanssa pienoinen leffailta, illan saldoksi tuli 1 pullo viinaa (yhteinen puteli 3 kaverin kanssa, eli ei siis paljon mitään) ja kolme katsottua leffaa:

Immortel (http://www.imdb.com/title/tt0314063/) (2004)
Hieman erikoinen ranskalainen leffa, joka tosin on tehty englanniksi. Leffa sijoittui vuoden 2095 New Yorkiin, jonne muinaisen egyptin jumala tuli käymään ennen kuolemaansa. Itse leffassa oli käytetty tietokone grafiikkaa aika paljon, sillä vain kaksi (tai ehkä jopa kolme) näyttelijää olivat oikeita, loput sitten tietokoneella toteutettuja "pökkelöitä" hahmoja. Mutta eipä tuo haitannut sillä itse leffa vei niin hyvin mukanaan, tosin alussa oli vähän vaikeuksia "päästä kärryille". Tosin kaikki kavereistani eivät oikein "ymmärtäneet" tätä leffaa. 4-/5

National Treasure (http://www.imdb.com/title/tt0368891/) (2004)
Varmaan kaikille tuttu Nicolas Cagen tähdittämä aarteenmetsästys leffa. Itse en tältä leffalta paljoa odottanut, joten en pettynytkään olin ehkä jopa hieman positiivisesti yllättynyt. Itse leffa ei tarjonnut mitään uutta ainakaan minulle, mutta kyllähän tämän näin kaveriporukalla katsoo. Taattua hömppää... 2.5/5

Battle Royale II (http://www.imdb.com/title/tt0338763/) (2003)
Kuten nimestäkin voi päätellä, tämä on suositun Battle Royale elokuvan jatko-osa. Leffassa edellisen osan "lapset" olivat nyt kansainvälisiä terroristeja ja heidät hoitelemaan lähetettään toisia lapsia, jotka motivoitiin leffaan sopivilla keinoilla hommaan mukaan. No leffa kärsi muutamista puutteista (kuten jatko-osat yleensäkin), mutta ei tämä nyt niin kauhean huono ollut kuin jotkut väittävät. 3/5

Recce
10.07.2005, 14:36
Mutta ajatteleppa millainen Hyvät, Pahat ja Rumat olisi ollut 100 miljoonan budjetilla!

Täyttä skeidaa, suurilla budjeteilla ne leffat yleensä pilataan. Tiedä sitten miten Leone ne fyrkat olisi käyttänyt.

Sir Filmipätkä
10.07.2005, 17:04
Täyttä skeidaa, suurilla budjeteilla ne leffat yleensä pilataan. Tiedä sitten miten Leone ne fyrkat olisi käyttänyt.

Yleensä juuri esim. kesähiteiksi tarkoitetut suuren budjetin elokuvat tietysti ovat usein melkoista skeidaa koska ne on tehty viihdyttämään suuria massoja eikä riskejä oteta suuntaan tai toiseen. Jos jotkut mestariohjaajat (eli ei mitkään Emmerichit) saisivat tälläisen budjetin ja totetuttaa sillä aivan minkälaisen elokuvan tahansa jälki olisi varmasti hyvin kaukana paskasta. Kyllähän isolla rahamäärällä saa luonnollisesti parempaaa jälkeä kuin pienellä.

Bensam
10.07.2005, 21:00
Trainspotting: Tässä on elokuva, josta voi puhua lähes täydellisenä elokuvana. Ei tätä kyllä DVD:n takakannen mukaan turhaan kehuttu parhaaksi 90-luvun britti-leffaksi. Leffa on viihdyttävä, näyttelijät ovat mainioita, huumori kukkii, musiikkivalinnat ovat varsin onnistuneita jne. Etenkin "The worst toilet in the whole Scotland" -kohtaus oli varsin mainio. :thumbsup:
Tästä ei oikein keksi pahaa sanottavaa kirveelläkään, mutta jos jotain pitäisi heittää, mikä tekee tästä vain lähes täydellisen leffan, on hieman ennalta-arvattava ja kliseinen loppu, mutta muuten erinomaisessa leffassa ei se paljoa häiritse.
Lähes mestariteos 5/5
Syntynyt 4. Heinäkuuta: Stonen "Vietnam trilogian" toinen osa ja Cruisen ensimmäinen(ja tähän mennessä ainoa)loistava ja vangitseva roolisuoritus. Elokuva on tyystin erinlainen kuin Platoon, jossa kuvattiin sotaa ja taisteluita Vietnamin viidakoissa. Toki tästäkin leffassa sota kohtauksia löytyy, mutta pääpaino on varsin selkeästi elämä ennen sotaa ja elämä jälkeen sodan asetelman ympärillä. Tässä tapauksessa leffa toi mieleen erinomaisen Vietnam kertomuksen Kauriinmetsästäjä. Cruisen suoritus on siis loistava ja on ihmeellistä huomata miten Top Gunin kiiltokuvapoju hoitaa vaikean roolinsa sidottuna lähes koko elokuvan ajan pyörätuoliin ja muuttuen salskeasta nuorukaisesta itsesäälissä kieriskeleväksi sotainvalidiksi. Leffasta löytyy pari suvantovaihetta ja ylipituuttakin on hiukan. Esim. Meksiko kohtaiset ovat varsin puuduttavia. Puutteistaakin huolimatta kyseessä on yksi Stonen parhaimmista ja Cruisen uran huippuhetki. 4/5
Tahraton Mieli: Varsin onnistunut draama leffa, josta löytyy myös romantiikkaa ja hiukan huumoria. Carrey ja Winslet loistavat päärooleissa. Etenkin Carrey on loistava ja vetää parhaimman suorituksensa yhdessä The Truman Shown roolin kanssa. Muusta, varsin nimekkäästä, näyttelijäkaartista erottuu Mark Ruffalo. Elijah Wood on jotenkin ärsyttävä ja lapsellinen roolissaan. Leffassa oli paljon erilaisia lavastus temppuja, joista plussaa ja muutenkin leffan koko visuaalinen ilme oli mukavaa katsottavaa. Muutamia sekavia kohtia leffassa oli, mutta pysyin kärryillä koko leffan keston ajan. Ehkä. Alku- ja etenkin loppupuolisko olivat mainioita, joiden välillä oli hieman heikompi jakso, joissa niitä sekavia kohtia juuri tuli. :hitme: 4/5

taikajanne
10.07.2005, 23:30
Casablancan katsastin just. Rokkas 8)

DTSMan
11.07.2005, 12:13
Fahrenheit 9/11 http://www.imdb.com/title/tt0361596/

Taattua Michael Moore kamaa. Suosittelen niille jotka eivät paljoa noista USAn sotasotkuista tiedä (toki muillekkin). 4/5

Jeepers Creepers http://www.imdb.com/title/tt0263488/

No joo..kaveri melkein pakotti katsomaan tämän kun kuulemma oli niin hyvä. Noh, ei tämä huono ollut muttei kyllä mikään mestariteos. Välillä oikeasti pelotti kun se kuorma-auto ahdisti näitä teinejä :)

2/5

The Girl Next Door http://www.imdb.com/title/tt0265208/

Ei voi muuta sanoa kun että todella hyvä leffa. Johtuu Elishasta aika paljolti mutta oli tässä jotakin muutakin hyvää. Toisen kerran jo katoin ja tykkäsin.

4/5

Cosmo
11.07.2005, 12:28
Torso: The Evelyn Dick Story (http://www.imdb.com/title/tt0274981/) 2/5
Keskinkertainen kaikin osin eikä oikein mikään jaksanut vakuuttaa. Juonellisesti kohtuu suoraviivainen ja nopeasti etenevä mutta kovin B-luokan/TV-elokuvamainen. Näyttelijäsuoritukset vain pakollisen tasapaksuja jotka eivät oikeastaan ärsyttäneet edes, ainoastaan Kathleen Robertson oli kohtalaisen hyvä naamanväännössään sekavana femme-fetalena. Karrankatsottava jännäri.

Samppa
11.07.2005, 13:41
Kielletyt leikit (Jeux interdits (http://akas.imdb.com/title/tt0043686/))
Odotusten mukaisesti hieno elokuva. Pikkulasten näkökulma sodan kauhuihin ja kuolemaan yleisestikin oli koskettavaa katsottavaa, naapuritoran mukanaan tuoma häivähdys huumoria kevensi juuri sopivasti. Yksi niistä elokuvista joiden tunnusmelodia on tuttu varmaankin lähes jokaiselle, mutta harvempi itse elokuvaa on nähnyt.

:):):):)+

Jarpie
11.07.2005, 23:38
Viime viikon saldo:

Abre Los Ojos
Hyvin onnistunut jännäri, varsinkin unen ja todellisuuden raja toimi todella hyvin. En ole nähnyt remakea mutta tuskin olen hävinnyt mitään. 4/5

Sky Captain and the World of Tomorrow
Visualisesti tyylikäs, olivat myös saaneet hyvän retrofiiliksen. Alun perin vähän epäilytti kun lähes koko elokuva kuvattiin bluescreeniä vasten, mutta hyvin kuitenkin onnistuivat. 4/5

Hellboy - Director's Cut
Toisellakin katsomisella tosi hyvä, Ron Perlman oli loistava valinta Hellboyksi mutta Selma Blair ei vakuuttanut niin paljoa Lizin roolissa, ei ollut kuitenkaan rasittava. Hellboy pieksee Blade 2:n selvästi, ilmeisesti del Toron kädet olivat varsin sidotut Blade 2:ssa. En ole koskaan lukenut Hellboy-sarjakuvia mutta pitäisi niitäkin jostain saada. 4/5

Blueberry
Varsin erilainen western kuin yleensä, lopun shamaani-tripit ovat keränneet paljon kritiikkiä mutta itse pidin niistä. Kovin montaa muuta elokuvaa taidakaan olla jotka Shamanismia käsittelevät. Madsen vetää taas perus-roolinsa samoilla maneereilla mutta sopi hyvin rooliinsa, Cassel oli hyvä roolissaan ja oli kiva nähdä Borgnineä pitkästä aikaa. 4/5

Wild at Heart
Ei ole yhtä erikoinen kuin Mulholland Drive tai Lost Highway mutta tosi hyvä silti, Lynchille ominaisia piirteitä löytyi rutkasti. Nicolas Cage ja Laura Dern olivat ihan hyviä rooleissaan, mutta mieleen jäi enemmäkin Harry Dean Stanton. 4,5/5

Mies vailla menneisyyttä
Näyttelijät olivat varsin pahvisia, dialogi välillä kuivaa eikä ohjauskaan ollut sinänsä mitään henkeäsalpaavaa, mutta elokuvaan oli saatu hieno tunnelma.
Pahvinen näyttely ja kuivakko dialogi taitavat kuuluakin Kaurismäen elokuviin. 4/5

Onpas tullut valittua hyviä elokuvia kun en ole pitkään aikaan katsonut todella huonoa elokuvaa, tai sitten osaan vain karsia huonot pois ;).

edit: kirjoitusvirhe

Blaqua
12.07.2005, 03:35
Sin city (http://www.imdb.com/title/tt0401792/) oli ihan mielenkiintonen pätkä.. Sellanen fiilis koko leffan ajan että ois katsellut jotain piirrettyä / max paynen välianimaatioita.. Alexis Bledel (Gilmoren tyttöjen Rory) oli positiivinen yllätys leffassa vaikka ei tehnytkään niin hyvää roolisuoritusta. Tuo leffa nyt kannattaa katsoa jo pelkästään sen takia että Jessica Alba esitteli sulojaan nahka-asussa. Ihan nautinnollinen pätkä kaikenkaikkiaan :thumbsup: :naminami:

Ai niin arvosana.. 8.1 kympistä

petma
12.07.2005, 14:52
The Bourne Supremacy

Toimiva jatko-osa agentti tarinalle. Kerronta toimi hyvin ja muutenkin toiminta kohtaukset hyvin tehtyjä 4/5

Mindhunters

Perusjännäri. Ei oikeastaan pahemmin päässyt yllättämään muttei myöskään pettänyt. Jos vielä LL Cool J olisi ollut murhamies niin olisi tullut pieni yllätyskin loppuun. 3+/5

In America

Hieno tarina maahanmuuttaja perheestä. Perheen elämä ja naapurusto oli hienosti kuvattu. Lapsien rooliin oli saatu varmaankin viimevuosien parhaimmat lapsinäyttelijät. 4+/5

The Punisher (2004)

Ei tämä versio Frank Castlesta oikein tahtonut toimia. Travolta pahiksena ei ollut kovinkaan uskottava ja Castlen naapurit olivat ärsyttäviä. Jos oikein muistan studio leikkasi uusiksi elokuvan ja sen kyllä huomasi. 2/5

Alexander

Koko elokuva oli yhtä vuoristorataa. Välillä kerronta toimi kohtuullisesti ja sitten taas mentiin alaspäin. Stone ei saanut koko aikana leffaan mitään otetta. Eikö tästäkin ole tulossa jokin Dir.Cut jossa on tarinaa tiivistetty. Sitä tämä myös kaipasi. Toimintakohtaukset olivat hyvin tehtyjä. 3-/5

pre-out
12.07.2005, 20:45
American Graffiti tuli töllöstä ja ajattelin taas kerran katsoa ainakin jonkin matkaa. No loppuun astihan se piti otteessaan. On kyllä todellinen napakymppi kuvauksena aikansa jenkkinuorista. Helkkarin hauska ja viihdyttävä. 5/5

JR1911
12.07.2005, 21:12
X-Men 2 tuli juuri katsottua ja oli oikein viihdyttävää toimintaa jossa oli hivenen ajatustakin mukana. Ylivoimaisesti paras näistä supersankarileffoista, jättää kaiken maailman Hulkit, Daredevilit ja Elektrat kauas taakseen. Oli myös ykkösosaa parempi, mikä on nykypäivänä todella harvinaista. 3/5

Eastwood1
13.07.2005, 02:48
Vähän aikaa sitten loppui Manaaja (vhs :o ) Jakoi oman mielipiteeni kahtia. Oli vaiheita joiden perusteella olisi voinut antaa 2/5, mutta sitten jotkut kohdat olivat oikein hyviä, ja numeroksi olisi voinut antaa 4/5 Kai se keskiarvo sitten on 3/5 Negatiivinen huomautus musiikeista. Kun on hyvä kipale, niin miksi sitä soitetaan n.minuutin ajan leffan aikana? Ei ymmärrä.

Sitten toinen juttu. "Pelottavuus/jännittävyys". Välillä kolahti välillä ei(ajan hammas tehnyt hieman tepposia, mutta yllättävän hyvältä näytti). Leffa kesti reilu kaksi tuntia. Ensimmäinen tunti pelkkää paskanjauhantaa. Puoli tuntia olisi hyvin voinut leikata pois, tai sitten lisätä niitä kohtauksia, missä riivattua tyttöä näytettiin. Äänimiksaus/huulisynkka eivät oikein menneet nappiin ainakaan kun "demoni" puhui tytössä. No minkäs teet. Dvd:nä olisi voinut saada enemmän irti.

Jaded
13.07.2005, 03:06
Syntynyt 4. Heinäkuuta - Oliver Stonen Vietnam-Trilogian toinen osa. Cruise on niin nuori, että ääni kohoaa falsettiin miehen karjuessa, mutta siitä ei pidä välittää. Yksi Cruisen uran hienoimmista rooleista. Aitoa fiilistä ja tuskaa, joka saa palan kurkkuun.
Voimakas ja kauniisti kuvattu elokuva jolle antaa helposti ainakin 4/5.

shield
13.07.2005, 10:23
Ei niinkään elokuva vaan dokkarisarja.

Etelämantereen ihmeet (http://www.imdb.com/title/tt0277490/) oli ensimmäinen ostokseni näistä David Attenboroughin dokumenteista ja näkemäni perusteella ostos ei jää viimeiseksi.

Dokkari kertoo tosiaan Etelämantereen asukeista ja niiden selviytymisestä yhdessä maailman armottomimmasta elinympäristöistä. Sarjassa seurataan mm. kuningaspingviinien lisääntymistä, jonka aikana urospingviinit hautovat munia kuukauden kestävässä pimeydessä keskellä -70C asteen kylmyyttä ja myrskytuulia. Vaikuttavaa kuvamateriaalia siis luvassa.

Ja kuvamateriaalista puheen ollen, hatun nosto dokkarin kuvausryhmälle. Dokkari on kuvattu uskomattoman hyvin. Kaikki kuvat, oli sitten kyse sukelluksesta jään alle tai pingviiniyhteiskunnan koon kartoittamisesta kameranosturin avulla, tekevät oikeutta Etelämantereen hyiselle kauneudelle. Sääli vain, että itse DVD:n kuvanlaatu on hieman rakeinen ja kuvasuhde 4:3.

Äänipuolella tarjolla on vain 2.0, joka ei dokumenteissa sinällään häiritse. Attenborough juontaa sarjan asiantuntevasti.

Kaiken kaikkiaan todella hieno dokumentti maailman suurimmasta erämaasta.

**** / *****

Jarkko G.
13.07.2005, 10:42
Syntynyt 4. Heinäkuuta - Oliver Stonen Vietnam-Trilogian toinen osa. Cruise on niin nuori, että ääni kohoaa falsettiin miehen karjuessa, mutta siitä ei pidä välittää. Yksi Cruisen uran hienoimmista rooleista. Aitoa fiilistä ja tuskaa, joka saa palan kurkkuun.
Voimakas ja kauniisti kuvattu elokuva jolle antaa helposti ainakin 4/5.

Uskomatonta, ihan kuin omasta kynästä tuo teksti.

SmiL
13.07.2005, 11:24
Eilisillan hömppä-DVD:nä tuli sitten katsottua Perjantai on pahin (Freaky Friday) (http://www.imdb.com/title/tt0322330/). Positiivisesti olin yllättynyt. Lindsay Lohan-Jamie Lee Curtis -parivaljakko piti elokuvan hyvin kasassa. Musiikki oli tyypillistä tyttöpoppi-rokkia ja toimi kyllä elokuvassa hyvin. Huonompiakin uudelleenlämmityksiä on tullut katsottua, ja useita.

Tykkäsin. Toimi oivallisesti kesäillan ajanvietteenä (4/5), P

Hurricane
14.07.2005, 00:52
Running on Empty

Tässäpä oli perinteistä draamaa 80-luvulta. FBI:tä pakosalla oleva perhe ja perheenjäsenten elämisen vaikeus. Elokuva on muistettu lähinnä River Phoenixin takia ja perheen vanhempaa lasta esittävänä onkin elokuvan päähenkilö ja suoriutuu roolistaan vallan erinomaisesti. Myös Christine Lahti tekee hienon roolin perheen äitinä. Elokuvasta kuitenkin jää puuttumaan jokin viimeinen silaus, vaikka se kaikkinensa varsin sujuva onkin. Muutama turhankin periamerikkalainen kohtaus ainakin miinusmerkkisinä jäi mieleen. 3/5


Sommaren med Monika (Kesä Monikan kanssa)

Bergmanin ajaton kesäleffa oli positiivinen yllätys. Todella hienoja otoksia kaikkinensa ja muutenkin nautittavaa katseltavaa hieman hitaan alun jälkeen. Meni näkemistäni Bergmaneista kakkossijalle Mansikkapaikan jälkeen. 4/5


Lethal Weapon (Director's cut)

Nyt tuli ekaa kertaa nähtyä tuo pidempi versio. Lisäykset eivät varsinaisesti mitään uutta tuoneet, vaan yrittivät vaan tehdä Gibsonin hahmosta entistä kahelimman. Mielestäni alkuperäinen versio onnistuu siinä jo riittävän hyvin. Muutenhan leffa on mitä mainiointa ajanvietettä. Gloverin ja Gibsonin yhteistyö toimii ja pahiksetkin ovat sarjan tässä vaiheessa vielä ihan siedettävää sakkia. Ei meikäläisen genreä ollenkaan. Niitä harvoja joita viitsin katsoa. 3½/5


The African Queen

Aiemmin näkemättömiä Bogartin (ja John Hustonin) leffoja. Ja Bogiehan olikin jälleen varsin mainiossa vedossa ja sopi erinomaisesti pääpariksi Katherine Hepburnin kanssa. Kaikkinensa mainio ja viihdyttävä jokiseikkailu. Ei mitään elämää suurempaa silti. 4/5

draxen
14.07.2005, 02:00
Vähän aikaa sitten loppui Manaaja (vhs :o ) Jakoi oman mielipiteeni kahtia. Oli vaiheita joiden perusteella olisi voinut antaa 2/5, mutta sitten jotkut kohdat olivat oikein hyviä, ja numeroksi olisi voinut antaa 4/5 Kai se keskiarvo sitten on 3/5 Negatiivinen huomautus musiikeista. Kun on hyvä kipale, niin miksi sitä soitetaan n.minuutin ajan leffan aikana? Ei ymmärrä.

Aivan... itsellä homma meni niinpäin, että katsoin "Manaajan" siksi että siinä piti olla soundtrackina "Tubular Bells". Ei sitä tosiaan siinä montaa sekuntia kuulu. Eipä silti, ainahan sitä voi tehdä Oldfieldin albumin introsta koko rompullisen looppia ja soitella sitä kohdissa, jossa ei häiritse dialogia :)

Professional
14.07.2005, 09:45
The Girl in the Café (http://www.imdb.com/title/tt0443518/) ****1½
Eilen tv:stä tullut BBC:n Afrikka-sarjaan kuuluva elokuva on vetoomus köyhyyden puolesta, ja sai ensiesityksensä juuri G8-maiden kokouksen alla. Se on romanttinen komedia minkä on kirjoittanut alan mestari Richard Curtis, jonka parin vuoden takainen Love Actually oli allekirjoittaneelle lähes täydellinen elokuvaelämys. Curtis on saanut tässä elokuvasa yhdistettyä lähes saumattomasti romanttisen komedian kerronnan ja köyhyyttä vastustavan propagandan, mikä huipentuu loistavan Kelly Macdonaldin koskettavaan puheeseen päättäjien illallispöydässä. Itselleni kohtaus sai aikaan kylmiä väreitä. Ja toivottavasti kyseinen elokuva on myös päättynyt asioista päättävien miesten katseltavaksi.

Elokuva kertoo englantilaisesta virkamiehestä (sympaattinen Bill Nighy) joka tapaa kahvilassa nuoren naisen (Macdonald), ja siitä alkaa sitten orastava rakkaustarina. Mies kuuluu osana englantilaiseen delegaatioon joka valtionvarainministerin johdolla matkustaa Islantiin G8-maiden huippukokoukseen, jossa olisi tarkoitus päättää elämän ja kuoleman asioista. Mies päättää ottaa uuden ihastuksensa mukaan matkalla, mutta asiat mutkistuvat kun neitonen muuttuu koko ajan suorapuheisemmaksi, ja saa mielipiteillään aikaan ministeritason miehet vaivaantuneiksi. Ja sellainen ei tietäänkään ole soveliasta.

Romanttisena komediana elokuva on taattua Curtista, jonka henkilöt ovat todentuntuisia ja helposti lähestyttäviä. Rakkaustarina etenee soljuvasti, ja tärkeät asiat siinä sivussa tuovat sopivan kontrastin tapahtumille.

Elokuvan lopussa on hieno kohtaus, mikä kiteyttää hienosti asian ytimen. Nighyn hahmo kysyy Macdonaldin esittämältä naiselta, että oliko kuollut lapsi naisen oma. Nainen vastaa "Onko sillä mitään väliä kenen lapsi se oli."

Samppa
14.07.2005, 11:27
Garden State
Tästä olisi mielellään pitänyt enemmänkin, mutta jokin mätti. Osittain johtui luultavasti kokemattomasta ohjauksesta. Braff on lisäksi pääroolissaan harvinaisen karismavapaa ilmestys. Välillä pikkunokkelista kohtauksista huokui tekovaiheen liiallinen "hei, olisko muuten vähän siistii jos tos olis niinku sellanen juttu et..."-mentaliteetti. Tarina oli kuitenkin kohdallaan ja onnistuneitakin kohtia elokuvasta löytyi. Pikkukiva, mutta genrensä heikoimmasta päästä.
:):):)- (vähän tekisi mieli antaa alhaisempikin arvosana, mutta vaatii vielä vähän sulattelua)

Fitzcarraldo
Herzogin ja Klaus Kinskin hedelmällisen yhteistyön parhaimmistoa. Yhtymäkohtia Aguirreen oli rutkalti (matka pakkomielteenomaisesti kohti päämäärää pitkin Amazonia), mutta yleisvire oli kuitenkin hieman erilainen. Kinski on maanisten hahmojen esittäjänä omaa luokkaansa, ja sivuroolitkin olivat onnistuneita. Hieno elokuva.
:):):):)+

DTSMan
14.07.2005, 16:16
Amelie

Nojoo...Ei uppoa meikäläiseen nämä taideleffat oikein :o Siitä syystä 2/5.

steffe79
14.07.2005, 16:30
Garden State

:):):)- (vähän tekisi mieli antaa alhaisempikin arvosana, mutta vaatii vielä vähän sulattelua)


Vähentääkö tekotaiteellinen laajakuvalinssi leffan arvosanaa?

Jaded
14.07.2005, 21:07
HellBoy

Ei kyllä ole mun juttu nää sarjisleffat ollenkaan...:(
Koitin tästäkin pitää ja fiilistelin ja luin Sampan hyvän arvostelun ennen leffaa, mutta ei. Hirveetä CGI hirviöitä ja muuta sontaa. Leffa oli sinänsä muuten kyllä ihan hyvännäkönen, ja ite Hellboy näytti hyvälle ja plussaa natseista.

Laitetaan loppuu + ja - lista

- CGI ötökät
- Musat, varsinkin hirveä raiskausversio Nick Caven Red Right Hand biisistä
- Saksalaiset ja Venäläiset puhu täydellistä englantia
- Lopputappelu ja loppuhirviö

+ Natsit, varsinkii se kel oli mutteri sydämes
+ Kissat

2/5

Joku voi tykätä, minä en. Tosin en ole tykännyt vielä mistää sarjisleffasta paitti Sin City ja ekat Batmanit.