PDA

Siirry lukemaan sivun täysversiota: : Kysely: Paras kitaristi?Chauron
30.01.2005, 09:23
Paras kitaristi, yksinkertainen kysymys. Taidoltaan, muusikkona, ihan miten vain haluatkaan tuomita. Suluissa bändi ja jos suluissa lukee "others" on mies vaikuttanut muissakin bändeissä kuten nimi kertoo. Laitoin kumminkin sen merkittävimmän bändin yleensä vain, joillakin on toki enemmän kuten Paul McCourtneyllä vaikka The Wings ja sooloura myös.

Itselle se taitaa olla tuo David Gilmour, Pink Floydin legendaarinen laulaja ja ennen kaikkea kitaristi. Taidoiltaan äärimmäinen virtuoosi jonka taidonjälkeä voi kuunnella parhaiten "Comfortably Numb"-biisin loppuminuutilla, aivan ilmiömäinen suoritus. - Kitaran jokainen kieli saa semmoista kyytiä että sormet savuavat. Valintaan saattaa toki vaikuttaa se että katsoin juuri eilen tuon "Pulse" live-dvd:n ja mies oli niin ilmiömäinen että ei sitä usko fanikaan.

Toisena taitavana henkilönä voisin mainita Mark Knopflerin ja Tony Iommin. Lisäksi arvostan myös mm. Jimmy Pagea, Keith Richardsia, Brian Maytä, Don Henleytä sekä vaikka Ritchie Blackmorea hyvin korkealle noin pari vain mainitakseni. Ja saman voisi sanoa aivan liki kaikista, uskomaton lista kun tuota katsoo. Ainiin unohtui Angus Young, Kurt Cobain, Slash yms. yms.

Mutta kuka on siis paras? Kenet plaza valitsee? Pikku perustelu mielellään mukaan.

Edit: Varokaa Chuck Berryä, mies on kahdesti listalla.

DTSMan
30.01.2005, 10:15
Eric Clapton. Kuningas se on.

Exitus
30.01.2005, 10:38
Oma suosikki!

Dick Dale! King of surf guitar!

EDIT: Sitten joilleikin tulee kysymys kukas hän on? Sellaista kaveria ei täältä löydy kuka ei olisi kuullut hänen kitara riffiä :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Dick_Dale

Valhalla
30.01.2005, 10:58
pikkasen OT: ihan pakko laittaa, eli Speedy Keinonen ;) - oma suosikki, se on sairaan nopee

*yhtään ei oo kummeli-dvd:eitä liikaa katseltu*

Vakavasti puhuen, Mark Knopfler on kyllä top 3:ssa

Cosmo
30.01.2005, 11:01
Oma suosikkini on herra nimeltä Django Reinhardt. Linkki herran tekeleisiin (http://www.redhotjazz.com/django.html) jos ei kaikille olekkaan tuttu.

Murnau
30.01.2005, 11:33
Randy Rhoads on ainoa syy, miksi Ozzyn tuotantoa on tullut joskus kuunneltua. Ei ylenpalttista tilutusta, vaan homma pysyy tiukasti hanskassa toisin kuin esim. Malmsteenilla, joka pilaa kappaleen kuin kappaleen "tuhat nuottia sekunnissa" sooloillaan. Randy Rhoads Tribute lukeutuu hienoimpien livelevyjen harvalukuiseen kastiin ja Crazy Trainin alkuriffi on omasta mielestäni kaikkien aikojen paras.

Arvostan myös Ace Frehleytä, suotta on mies jäänyt KISS-jyrän alle kaikkien näiden vuosien ajan. Michael Schenker on akustisen kitaran virtuoosi nro 1 ja Kai Hansen-Michael Weikath heavymetallin paras parivaljakko koskaan. Erikseen ei ole toiminut sitten aivan yhtä hyvin.

mankeli
30.01.2005, 11:34
Mark Knopfler. Tyylitaju aivan uskomaton, yksikään riffi tai licki ei ole turha, vaan sopii paikalleen kuin nyrkki silmään. Claptonin musiikista tykkään myös kovasti, mutta hän ei nouse mielestäni Knopflerin tasolle. Page on perhanan kova riffittelijä ja syy, miksi Zeppeliniä jaksaa kuunnella uudelleen ja uudelleen. Hendrixin musiikki on omalla tavalla loistavaa, mutta ei kuitenkaan sellaista, jota enää jaksaisin kuunnella päivästä toiseen. On tullut kuunneltua levyt puhki, ja osa kikkailuista on alkanut jo puuduttamaan. Tekniikkawänkkääjiä (tyyliin Satriani ja Vai) tulee myös kuunneltua, mutta lähinnä uusien soittoideoiden blokkaamisen takia. Musiikillinen anti ei heillä aina päätä huimaa.

Eli kokonaisuutena Knopfler.

Chauron
30.01.2005, 11:59
Mark Knopfler. Tyylitaju aivan uskomaton, yksikään riffi tai licki ei ole turha, vaan sopii paikalleen kuin nyrkki silmään. Eli kokonaisuutena Knopfler.

Itse olen Knopfleristä aivan samaa mieltä, erinomainen ja tarkka muusikko on tuo.

Huomasin juuri että tuli kokonaan unohdettua Bob Dylan tuolta listalta.
Aika hemmetin paha moka.

Homeboy
30.01.2005, 12:13
Valitsin nyt kuitenkin Joe Satrianin. Osittain sen takia, että miehen soolot on parhaimmassa muistissa kun vasta eilen kuuntelin G3 Live in Concerttia, jossa kitaraa käskyttävät Joe Satriani, Eric Johnson ja Steve Vai.

Mieleen tuli myös muutamia vaihtoehtoja listan ulkopuolelta, kuten Eric Johnson, Steve Vai, Paul Gilbert, B.B. King, J.J. Cale

Slayer
30.01.2005, 12:24
Kyllähän se varmaan Mark Knopfler on. Toinen ihan loistava on Joe Satriani ja yksi hyvä kanssa on Dream Theaterin John Petrucci.

Samppa
30.01.2005, 12:24
Hendrixistä olen aina pitänyt, joten sinänsä selvä valinta. Toi aikoinaan sähkökitaran aivan uudella tavalla esille.

driver
30.01.2005, 12:56
Hankala on vain yksi valita, Ritchie Blackmoren sitten laitoin.
Albert Järvinen puuttuu :confused:
Chuck Berry on kahteen kertaan.

kurdt
30.01.2005, 12:57
No kyllähän se Cobain piti valita vaikka mies ei mikään virtuoosi ollutkaan. Ei se sorminäppäryys vaan se fiilis.

Chauron
30.01.2005, 13:08
Chuck Berry on kahteen kertaan.

Niin on, mainitsin sen jo tuossa alkuviestissä. Pollia näet ei voi muokata enää.

Paitsi moderaattori.

ZED
30.01.2005, 13:25
Minusta tämä on vähän hassu pollaus. Jos haetaan parasta kitaristia niin seassa ei minun mielestäni pitäisi olla trubaduuri/komppikitaristi/laulaja -osastoa. Kyllä hekin ovat toki alansa ammattilaisia mutta jotenkin saattaa olla vaikeata arvottaa ja verrata samassa kategoriassa esim. Kirk Hammettia ja Kurt Cobainia. Omenoiden arvostelu appelsiinien asteikolla on vaikeaa...

Valintani taitojen ja fiiliksen kokonaisuuden vuoksi on: Kirk Hammett.

Mihinkäs muuten tosiaankin ovat unohtuneet esim. Kiss:in Ace Frehley ja Helloweenin/Gamma Ray:n Kai Hansen? Space Ace olisi kyllä ansainnut ehdokkuuden tässä vaalissa.

Chaplin
30.01.2005, 13:43
Ääni meni vanhalle kunnon Jimmy Pagelle, jolla riittää Zeppelinissä riffejä vaikka muille jakaa.

Tykkäsin myös paljon Children of Bodomin kitaroinnista kahdella ensimmäisellä levyllä, joten Alexi Laiho olisi varmaan toinen varteen otettava kitarasankari. En sitten tiedä millä perusteella joku kitaristi on parempi kuin toinen, ehkä nämä on niitä makuasioita ja riippuu paljon siitä mistä bändistä tykkää. Sen verran kuitenkin tiedän, että itse en pidä esim. Malmsteenista, jonka biisit ovat käytännössä pelkkää tilutusta.

Perttu
30.01.2005, 14:06
Yksi maailman teknisimmistä soittajista, mutta pitää jalat tiukasti maan pinnalla eikä sorru pelkästään ylenpalttiseen nopeuteen. Soolot ja riffit ovat ennenkaikkea tyylikkäitä ja hyvän kuuloisia. Panostanut paljon soundimaailmaan, ja omaa mielestäni parhaimmat kitarasoundit mitä olen kuullut. Kannattaa hankkia joku Dream Theaterin live-DVDeistä ja seurata Petruccin soittoa. Hienon kuuloista kun Jazz-taustan ja opinnot omaava kitaristi sekoittaa vaikutteitaan raskaampaan rockiin ja heavyyn.

Parasta kitaristia/rumpalia/laulajaa on mahdoton valita, mutta näin äkkiseltään Petrucci on oma valintani ykköskitaristiksi.

Harry Lime
30.01.2005, 14:21
Itselle se taitaa olla tuo David Gilmour, Pink Floydin legendaarinen laulaja ja ennen kaikkea kitaristi. Taidoiltaan äärimmäinen virtuoosi jonka taidonjälkeä voi kuunnella parhaiten "Comfortably Numb"-biisin loppuminuutilla, aivan ilmiömäinen suoritus. - Kitaran jokainen kieli saa semmoista kyytiä että sormet savuavat. Valintaan saattaa toki vaikuttaa se että katsoin juuri eilen tuon "Pulse" live-dvd:n ja mies oli niin ilmiömäinen että ei sitä usko fanikaan.
*antaa suukon* ;)

En vasta mitään, liian vaikea päätös.

Jos puhdas nopeus on mittarina, niin Steve Vai olisi luonnollisesti vastaus. Sitten toisaalta, kun kuuntelee, kun Gary Moore ulvottaa ja vinguttaa sitä vanhaa Les Paulia, niin täytyy todeta, ettei häntäkään voi unohtaa. Sekä blues-ulvottajana, että nopeasormena ansaitsee Jimmy Pagekin tulla mainituksi. Plus nämä perinteiset: Eric Clapton, Carlos Santana ja Mark Knopfler.

Ja tyhmähän se on, joka David Gilmourin unohtaa! :D

steffe79
30.01.2005, 15:34
Saanen kysyä mihin unohtui esim. Joey Santiago, Brian Molko tai tärkeimpänä Neil Young. Toki listasta olisi tullut pitkä, jos sinne kaikkia mahdolllisia yrittää pistää, mutta nyt ainakin jälkimmäinen olisi pitänyt mainita. Itse annan ääneni Youngille, mutta listasta valittuna se on joko David Gilmour tai Jerry Garcia.

Chauron
30.01.2005, 15:51
Saanen kysyä mihin unohtui esim. Joey Santiago, Brian Molko tai tärkeimpänä Neil Young.

Pieni pääni ei kyennyt muistamaan kuin nuo suunnilleen jotka ovat listassa... Neil Youngin puute rupesi häiritsemään itseäni, melkein yhtä pahasti kuin Bob Dylanin. Molkon muistin mutta jätin vain pois koska arvelin että tuskin muita Placebo-faneja löytyykään, vaikka olisi kyllä jonkun huonomman ottaakin pois. Niin ja puuttuuhan tuosta myös Springsteen ja Bryan Adams, molemmat stadionrockin legendoja.

Harmi vain ettei muistanut kaikkia kerralla :|

Tiger
30.01.2005, 16:20
Scotty Moore ja James Burton

Jaded
30.01.2005, 16:44
Helppo. Gregory Mackintosh.

Maailman tyylitajuisin soittaja. Täydellinen melodia ja sävellyspää myöskin.

ElvisThePelvis
30.01.2005, 17:47
Scotty Moore ja James Burton

Täytyypä todeta ensiksi tähän Tigerin vastaukseen, että molemmat miehet ovat loistavia kitaristeja. Tosin, lieneekö Tiger sen takia valinnut nämä herrat, koska molemmat olivat Elviksen pääkitaristeja, Moore 50- ja 60-luvuilla ja Burton 70-luvulla. No itsekin olen varmaan niitä suurimpia Elvis-faneja, joten en voi toisaalta moittiakaan Tiger valintoja. Onhan miehillä tosin suuret ansiotkin: Scotty Moore oli todellinen rokin pioneeri ja tehnyt mahtavia riffejä yms. kitaralla (kaikki muistaa Gibson Super 400:n). James Burton oli 70-luvulla tosi virtuoosi kitaralla ja mieheltä irtosi Johnny B. Goode uskomattomasti. Ja valittiinhan 70-luvulla Elviksen bändi vuoden parhaaksi bändiksi (tosin saattoi johtua enemmän Elviksen suosiosta). Tosin vaikka en haluaisi sitä sanoa, niin James Burton oli ehkä hienoisesti yliarvostettu, mutta kuten sanottu, silti hän on nerokas kitaristi

Alkuperäiseen kysymykseen voisin ehkä aavistella, että maailmassa taidetaan eniten arvostaa Eric Claptonin ja Jimi Hendrixin kitara-neroutta. Totta kai Hendrix taitaa olla se kaikista kuuluisin kitaristi, mutta mielestäni monet arvostavat Hendrixiä pelkästään hänen temppujensa, kuten hampailla soittaminen yms., takia. Clapton on ehkä jonkin verran hillitympi ja pysyttelee enemmän kaavoissa kuin Jimi, joka teki yksinkertaisista biiseistä tosi monimutkaisia... mutta hienoja.

Kurt Cobainia tai Paul McCartneytä ei minun mielestäni voi valita parhaaksi kitaristiksi, koska molemmat olivat myös päävokalisteja yhtyeissään. Ihan niin kuin esimerkiksi Michael Jordania ei valittu parhaaksi donkkaajaksi eräässä lehdessä sen takia, että hän donkkaamisen ohella oli monessa muussakin koripallon osa-alueessa nerokas.

Mielestäni tähän kysymykseen, "Paras kitaristi" ei ole yhtä vastausta... ainakaan minusta. Tässä muutamia "oikeita" vastauksia perusteluineen:

Scotty Moore: Rokin pioneerejä, joka suoraan sanoen kehitti monimutkaiset riffit ja erikoiset soittotavat. Kuunnelkaa Elviksen Blue Moonia, Midnight Trainiä tai That's Alright, Mamaa niin tiedätte mistä puhun.

Jimi Hendrix: Teki kitaransoitosta extreme-lajin. Hänen temppujaan ja soittotapaansa matkitaan joka puolella maailmaa... jopa arvostettujen rokkibändien kitaristit kopioivat häntä. Jimi soitti tunteella ja mielestäni Jimin suuri saavutus oli se, kun hänestä tuli suosittu artisti, vaikkei hänen lauluäänensä ollut kehuttava. Hän soitti niin nerokkaasti, että tavallaan kitaran ja vokaalien painotusroolit vaihtoivat paikkaa: Monestihan laulavalla kitaristilla kitara on vain "sivuosassa" eli se täydentää laulua (esim. Elvis Presley), Jimillä taas hänen kitaransa oli tavallaan se vokalisti ja hänen äänensä oli sitä "täydennystä".

Ovat nämä muutkin mainitut kitaristit, eritoten Jimmy Page, myös loistavia.

Tähän loppuun pyydän anteeksi, jos tekstissäni oli asiavirheitä. Minun tietämykseni näistä kitaristeista on todella rajoittunutta, ja en ole kuullut varmaan 90 prosentilta näistä herroista (puhun nyt siis siitä pollin pitkästä listasta, en niistä joista kirjoitin) kuin varmaan muutaman biisin.

ElvisThePelvis
30.01.2005, 18:01
Joo, tiesin kyllä sen. En väittänytkään, että Scotty olisi Super 400:lla soittanut Sun-biisejä. Mainitsin sen Super 400:n sen takia, että mielestäni se oli Scottyn kitaroista ehkä se mieleisin minulle (ulkonäkö+soundi).

anttipee
30.01.2005, 18:11
Helppo. Gregory Mackintosh.
Maailman tyylitajuisin soittaja. Täydellinen melodia ja sävellyspää myöskin.

Paradise lostista? :hitme:
Hyviä biisejä tekee, mutta soittotaidoiltaan ei tosiaankaan mikään virtuoosi.

Äänestin Satriania, vaikka Jimi Hendrix, Steve Vai, Dimebag Darrell, Zakk Wylde, Randy Rhoads, Eddie Van Halen ja Yngwie Malmsteen eivät niin kovin kaukana perässä tulekaan.

Crimson
30.01.2005, 18:23
Erittäin vaikea valinta. Ääni meni tällä kertaa Ritchie Blackmorelle. :cool:

Jaded
30.01.2005, 18:28
AnttiPee

riippuu mitä hakee.

Gregin soitosta ei paljon virheitä löydy. Esim livetilanteessa. Soittaa oikein ja erittäin tarkasti juuri sen mitä pitääkin. Lisäpisteitä myös kitarasoundeistaan.
Ehkä ei soita kitaraa hampaillaan mutta ei sen väliä.

tane
30.01.2005, 19:49
Robby Krieger, The Doors. Vaikka monille Doors tarkoittaa vain Jim Morrisonia ja kolmen hepun taustabändiä, niin kyllä Jimppa sai bändinsä menestyksestä kiittää myös osaavaa soittoporukkaa. Kriegerin bottleneck... :love:

simbahh
31.01.2005, 08:45
Tylsistelyn sijaan valintana tänään Alexi laiho.

mankeli
31.01.2005, 10:28
Tylsistelyn sijaan valintana tänään Alexi laiho.
Niin, sweeppailu ja skaalojen sahaaminen valon nopeudella ylös/alas otelautaa ovat luonnollisesti kaukana tylsistelystä... :)

kurdt
31.01.2005, 10:57
Niin, sweeppailu ja skaalojen sahaaminen valon nopeudella ylös/alas otelautaa ovat luonnollisesti kaukana tylsistelystä... :)
Aamen. Samaan kategoriaan luen Stratovariouksen kitaristit.

niiles
31.01.2005, 11:31
Ääni Jerry Garcialle..

Grateful Deadin kitaravelho. Ei koskaa soittanut sooloa samalla tavalla. Hämmästyttävän taitavaa jamittelua ja monien tyylilajien sekoittelua. Pystyi esiintymään jopa 4-5 tuntia kerralla. "Musiikki on tärkeämpää kuin dollarit".

Muita vaihtoehtoja olisi ollut esim.

Michael Bloomfield (soolo, Electric Flag)
Jorma Kaukonen (Jefferson Airplane, Hot Tuna)
Mick Taylor (Bluesbreakers, Rolling Stones)
Rory Gallagher (soolo, Taste)
Jesse Ed Davis (Taj Mahal, studio)
Buddy Guy
Jukka Tolonen (soolo, Tasavallan Presidentti)
Stevie Ray Vaughan (soolo)

oho! yksikään näistä ei ollut vaihtoehtona! :eek:

Pazze
31.01.2005, 12:05
Tämä oli minusta helpoin Plazalla järjestetty kysely, sillä tähän ei ole osaltani kuin yksi vastaus - Jimmy Page! Paljon kelvollisia kepittäjiä listalle oli kerätty, mutta parhaassa kitaristissa yhdistyvät mielestäni tekninen taitavuus ja itselle mieleinen musiikki. Hassu lista sinällään, sillä mukaan on mahtunut Beatles basisti Paul McCartneyn tai countrylaulaja Johnny Cashin kaltaisia huumoritäkyjä (joita onneksi ainakaan vielä kukaan ei ole äänestänyt). Ja vaikka pidänkin todella paljon sekä Ramonesista että Nirvanasta, ei mieleeni todellakaan tulisi väittää Johnnya tai Kurttia parhaiksi kitaristeiksi. Hyvää musiikkia, ei loistavaa kitarointia... Kommenttini vielä tuohon listalta "puuttuvaan" Niilo Nuoreen, hän on parhaimmillaan loistava biisintekijä, mutta kitaristina ei ansaitse paikkaa listassa parhaat kitaristit.

anttipee
31.01.2005, 13:28
riippuu mitä hakee.

Todella :D ...Jos esimerkiksi hakee suosikkibändinsä kitaristia, tasapaksuinta kitaristia tms ;)

bill
31.01.2005, 13:43
Annoin Hendrixille äänen puhtaasti soitannollisin perustein. Jimmy Pagea arvostan enemmän säveltäjänä ja tuotannollisena guruna. Onhan tossa listalla monia teknisiä taitureita, mutta harva pääsee edes lähelle Hendrixin soiton sielukkuutta.

Eikös McCartney todellakin soittanut enimmäkseen bassoa,...bassoKITARAA ;)

Hurricane
31.01.2005, 13:46
Jeff Beck lienee eräs varteenotettavimmista, kuten myös Stevie Ray Vaughan: Suurena Pink Floydin ystävänä David Gilmouria ei voi unohtaa...eikä myöskään Jimmy Pagea, eikä varsinkaan Hendrixiä. Knopflerin musiikki ja soitanta miellyttää myös, sen sijaan Neil Youngia en varsinaisena kitarasankarina ole oppinut pitämään, vaikka suuri suosikkini muuten onkin. Kotimaisista Jukka Tolonen ja Albert Järvinen tulevat ekana mieleen. Mahdoton valinta, vastaan kuitenkin Jaded ;)

Chauron
31.01.2005, 13:54
Eikös McCartney todellakin soittanut enimmäkseen bassoa,...bassoKITARAA ;)

Molempia muistaakseni. Varsinkin nykyään pelkkää kitaraa, ja muutenkin erittäin pätevä kitaristi joten siksi mukana.

Pazze
31.01.2005, 16:05
Molempia muistaakseni. Varsinkin nykyään pelkkää kitaraa, ja muutenkin erittäin pätevä kitaristi joten siksi mukana.
Kyllä ne tais olla George ja John, kun niitä kitaroita The Beatlesissa soitteli. Jälkeenpäin Pauli on voinut soitella vaikka mitä, mutta BASISTI se Pauli Piitlesissä oli! Biisintekijänä (yhdessä Johnin) kanssa aivan uskomaton lahjakkuus, soittajana keskinkertaisuus, joten ei kuulu tällaiselle listalle.

JTX
31.01.2005, 16:11
Aamen. Samaan kategoriaan luen Stratovariouksen kitaristit.

Jonkun lehden haastattelussa tokaisi David Gilmour joskus termin "Whammy Wankers". Taisi tarkoittaa juurikin näitä tiluttajamiehiä.

(tosin siinä kohtaa haastattelua oli puhe slide-kitaroinnista, mutta eiköhän sama termi päde tilulilupoppooseenkin)

niiles
31.01.2005, 16:39
Kyllä ne tais olla George ja John, kun niitä kitaroita The Beatlesissa soitteli. Jälkeenpäin Pauli on voinut soitella vaikka mitä, mutta BASISTI se Pauli Piitlesissä oli! Biisintekijänä (yhdessä Johnin) kanssa aivan uskomaton lahjakkuus, soittajana keskinkertaisuus, joten ei kuulu tällaiselle listalle.

Juuri nain, kylla ne John ja George olivat ne kitaristit. Muistan viela hyvin kun Paul kavi soittamassa Suomessa tassa taannoin, niin niissakin keikkakuvissa mita oli sanomapapereissa oli Paulilla basso kourassa.
Tarkistahan Chauron!

Chauron
31.01.2005, 16:43
Juuri nain, kylla ne John ja George olivat ne kitaristit. Muistan viela hyvin kun Paul kavi soittamassa Suomessa tassa taannoin, niin niissakin keikkakuvissa mita oli sanomapapereissa oli Paulilla basso kourassa.
Tarkistahan Chauron!

Jeps, oikeassa olette. Myönnän.
Vaihtaisin tuonne ylös että sooloura jos vain voisi.

Ja kyllähän Paulia on aina pidetty lahjakkaana kitaristina, osannee siis hommansa myös tuolla soittimella.

ps. muistakaa että kitara on lyömäsoitin :-)

E. P.
31.01.2005, 21:32
No ikiteiniä tietysti äänestin. Mies täyttää 43 vuotta ja vieläkin näyttää samalta kuin yli 20 vuotta sitten. Moni varmasti jo arvaa kenestä puhun.

Harry Lime
01.02.2005, 00:17
Eikö kukaan ole vielä puuttunut Roger "Jumala" Watersiin? Myönnetään, mies on maailman tärkein muusikko ja suurimpia taiteilijoita, mutta ei hänenkään perässään pitäisi lukea Pink Floyd, koska tuossa yhtyeessä hän soitti bassoa. Soolouralla vasta on nähty kunnolla kitara kädessä. Barrett ja Gilmour kuuluvat mukaan Pink Floydin kitaristeina, Roger Waters kitaristina soolouralla.

Chauron
01.02.2005, 00:27
Eikö kukaan ole vielä puuttunut Roger "Jumala" Watersiin? Myönnetään, mies on maailman tärkein muusikko ja suurimpia taiteilijoita, mutta ei hänenkään perässään pitäisi lukea Pink Floyd, koska tuossa yhtyeessä hän soitti bassoa. Soolouralla vasta on nähty kunnolla kitara kädessä. Barrett ja Gilmour kuuluvat mukaan Pink Floydin kitaristeina, Roger Waters kitaristina soolouralla.

Jeps Jeps. Tiedän todellakin. Ei pidä hämääntyä tuosta nimestä takana koska en tarkoittanut sen tarkoittavan sitä yhtyettä välttämättä jossa on soittanut vaan siitä mistä tunnetaan (tai oikeastaan ensinnä tuli mieleen). Joidenkin kohdalla piti muistella oikein tosissaan että missäs sekin soitteli, plärätä cd:itä ynnä muuta... - Typerä jako näin jälkeenpäin ajatellen mutta minkäs teet. Sakkoja on tullut jo roppakaupalla noista yhtyeistä... http://www.xxonkforia.net/yabbse/Smileys/live/undecided.gif

Mutta kunhan vain nimet on oikein ilman kirjoitushäröjä, sen uskoisi riittävän aika pitkälle tuossa äänestämisessä.

ps. itse kyllä arvostan R. Watersia hemmetisti taiteilijana ja biisintekijänä mutta kitaristina hän on enemmänkin ylempää keskiluokkaa kuin suoranainen virtuoosi. Ainakin siis niillä levyillä joita olen kuullut (ei todellakaan koko tuotan to tai edes "best of")

Pazze
01.02.2005, 10:21
Eikö kukaan ole vielä puuttunut Roger "Jumala" Watersiin? Myönnetään, mies on maailman tärkein muusikko ja suurimpia taiteilijoita, mutta ei hänenkään perässään pitäisi lukea Pink Floyd, koska tuossa yhtyeessä hän soitti bassoa. Soolouralla vasta on nähty kunnolla kitara kädessä. Barrett ja Gilmour kuuluvat mukaan Pink Floydin kitaristeina, Roger Waters kitaristina soolouralla.
No olisin puuttunut, mutta meni ohi! Tsekkasin noita kitaristeja, ja Pink Floydin Se Kitaristi David Gilmourin voi bongata listalta ja Davidin löytyminen riitti mulle... Ihme ettei listassa ole Elvistä, sillä todistettavasti Elvarillakin on ikuistettu monta kertaa akustinen kaulassa roikkumassa!


ps. muistakaa että kitara on lyömäsoitin :-)
Kyllä! The Whon Pete Townshend on osoittanut tämän todeksi!

Scott Hayward
01.02.2005, 11:50
Täytyypä todeta ensiksi tähän Tigerin vastaukseen, että molemmat miehet ovat loistavia kitaristeja. Tosin, lieneekö Tiger sen takia valinnut nämä herrat, koska molemmat olivat Elviksen pääkitaristeja, Moore 50- ja 60-luvuilla ja Burton 70-luvulla.

Ylivoimaisesti lahjakkain ja taitavin Elviksen kanssa soittaneista oli juuri edesmennyt Hank Garland, jonka ura päättyi traagisesti auto-onnettomuuteen 1961.

Oma kitarasuosikki on kuitenkin Brain Setzer, mies intoutuu joskus ihan ihmesuorituksiin... :king:

JTX
01.02.2005, 12:13
ps. itse kyllä arvostan R. Watersia hemmetisti taiteilijana ja biisintekijänä mutta kitaristina hän on enemmänkin ylempää keskiluokkaa kuin suoranainen virtuoosi. Ainakin siis niillä levyillä joita olen kuullut (ei todellakaan koko tuotan to tai edes "best of")

Jep. Watershan oli basisitinakin aika huono. Gilmour käsittääkseni soitti jollekin levylle bassoraitoja kun Waters kämmäili. Niin ja jos basisteista puhutaan niin oikeat basistit ei soita plektralla :thumbsup:

muzion
01.02.2005, 12:51
Kyllä yx kovimpia skebavelhoja on KaMu ry:n Riivattu Riiwin

http://artists2.iuma.com/IUMA/Bands/KaMu_ry/ :thumbsup: :king:

ElvisThePelvis
01.02.2005, 12:54
Ylivoimaisesti lahjakkain ja taitavin Elviksen kanssa soittaneista oli juuri edesmennyt Hank Garland, jonka ura päättyi traagisesti auto-onnettomuuteen 1961.

Oma kitarasuosikki on kuitenkin Brain Setzer, mies intoutuu joskus ihan ihmesuorituksiin... :king:

Tosiaan, kyllä Hank Garlandinkin oli kova soittamaan kitaraa. En maininnut häntä pelkästään sen takia, että hän ei ensinnäkään ole kovin tunnettu kitaristi ja hän soitti enimmäkseen Elvikselle studiolevytyksissä. Mutta olet oikeassa, Hank osasi todella soittaa kitaraa.

juhilus
02.02.2005, 21:07
Yksi maailman teknisimmistä soittajista, mutta pitää jalat tiukasti maan pinnalla eikä sorru pelkästään ylenpalttiseen nopeuteen. Soolot ja riffit ovat ennenkaikkea tyylikkäitä ja hyvän kuuloisia. Panostanut paljon soundimaailmaan, ja omaa mielestäni parhaimmat kitarasoundit mitä olen kuullut. Kannattaa hankkia joku Dream Theaterin live-DVDeistä ja seurata Petruccin soittoa. Hienon kuuloista kun Jazz-taustan ja opinnot omaava kitaristi sekoittaa vaikutteitaan raskaampaan rockiin ja heavyyn.

Parasta kitaristia/rumpalia/laulajaa on mahdoton valita, mutta näin äkkiseltään Petrucci on oma valintani ykköskitaristiksi.Petrucci on juuri teknisesti varmasti yksi parhaista. Varsinkin livenä miehen soittotaidot vetävät aika sanattomaksi. Tosin hänkin sortuu mielestäni ajoittain aivan liialliseen kikkailuun kokonaisuuden kustannuksella.

Yksi kova, jota ei ole vielä mainittu on Deathin Chuck Schuldiner. Ja tietysti yksi kovimmista kitarakaksikoista eli Slayerin King&Hannesman.

wehnä
09.02.2005, 21:59
Kyllä mä annan oman ääneni Iron Maidenin Janick Gerssille! Siinä ukossa on asennetta. Lavalla ku sitä kattoo nii sehän on ihan virtuoosi :)

Starday
10.02.2005, 01:16
Ei mikään ihan yksinkertainen kysymys. Musiikkia on niin monenlaista, samoin kitaransoittajia. Voisin luetella tähän ison listan (suurelle yleisölle) outoja nimiä tyyliin Joe Maphis, Merle Travis, Hank Garland ja Grady Martin. Kuka noista tai äänestettävistä sitten olisi paras. Vai olisiko Karl Farr parempi kuin kukaan? Entäs Eddie Lang tai Phil Baugh? Siinäpä sitä pohdittavaa...

Starday
10.02.2005, 01:19
Ylivoimaisesti lahjakkain ja taitavin Elviksen kanssa soittaneista oli juuri edesmennyt Hank Garland, jonka ura päättyi traagisesti auto-onnettomuuteen 1961.

Garland saavutti mainetta jo ennen Elviksen aikaa 40-50-lukujen vaihteessa. Auto-onnettomuuden jälkeen mies joutui opettelemaan soiton uudelleen alusta. Eikä jälki ollut missään nimessä sitä luokkaa kuin esim Sugarfoot Ragillä.

Starday
10.02.2005, 01:24
Scotty Moore: Rokin pioneerejä, joka suoraan sanoen kehitti monimutkaiset riffit ja erikoiset soittotavat. Kuunnelkaa Elviksen Blue Moonia, Midnight Trainiä tai That's Alright, Mamaa niin tiedätte mistä puhun.

Scotty Mooren tyyli perustui pitkälti Chet Atkinsin tyyliin. Atkins puolestaan kehitti oman tyylinsä Merle Travisin soitosta. Nuo mainitsemasi riffit olivat siis olemassa jo liki kymmenen vuotta ennen Elvistä. Kuuntelepa joskus Atkinsin 50-luvun alun soittoa tai vaikkapa Travisin 40-luvun lopun sooloja, niin huomaat yhtäläisyydet.

Starday
10.02.2005, 01:29
Oma suosikkini on herra nimeltä Django Reinhardt.

Hyvä valinta on Djangokin. Kitara tuntuu olevan tuolla jazzin puolella yllättävän aliarvostettu soitin (no, onhan siellä tietty Charlie Christian).

Tekisi vielä mieli mainita sellainen soittaja kuin Bob Dunn. Mies oli yksi ensimmäisiä levyttäneitä sähkökitaristeja v. 1935.
http://www.well.com/user/wellvis/dunn.html

Starday
10.02.2005, 01:33
Oma suosikki!

Dick Dale! King of surf guitar!

EDIT: Sitten joilleikin tulee kysymys kukas hän on? Sellaista kaveria ei täältä löydy kuka ei olisi kuullut hänen kitara riffiä :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Dick_Dale

Heh. Alkaa varmaan vaikuttaa siltä, että olen jonkin sortin besserwisser kun kommentoin melkein joka viestiin. Dick Dalellakin oli omat esikuvansa. Nuori mies Larry Collins vaikutti yllättävän paljon Dalen soittoon.
http://www.theranchgirls.com/bio/collinskids.html

Sinclair
10.02.2005, 10:19
Ääni Slashille.
Pidän miehen kauniista sooloista. Niissä on aina hemmetisti järkeä eikä pelkkää sekavaa tilutusta.Eddie van Halenin näppäilytyyli on myös aivan loistava.


Mainitaan tähän myös mies nimeltä Mike Oldfield. Kyllä se kitara häntäkin tottelee.

eddie63
10.02.2005, 12:12
Vaikeaa kun hyviä kitaristeja on nuo kaikki mitä tuossa listassa on ja vielä pari lisää.
Laitetaan nyt vaikka STV kun tuo soi tuolla taustalla juur nyt... :D

Harry
25.02.2005, 02:49
Chauron...katsoin juuri eilen tuon "Pulse" live-dvd:n

Mites helkkarissa tuo on mahdollista, kun sen julkaisupäivääkään ei vielä ole päätetty :confused:

"With this additional work, a revised date is now being worked out. Whilst they couldn't commit to a firm date, the middle of this year is now looking realistic. They do realise that this may disappoint you, but assure us that it is only being done to make sure the final release of this is the best that they can provide.

It is worth reiterating that any versions of Pulse currently being offered on DVD in various places worldwide, are all fakes. This includes copies that proport to be official limited edition pressings from a few years back. Date 15 February 2005"

Chauron
25.02.2005, 22:39
Mites helkkarissa tuo on mahdollista, kun sen julkaisupäivääkään ei vielä ole päätetty

Sorruin, bootleg jostakin tv:ssä esitetystä keikasta kiertueella. Kuvanlaatu on upea ja kaikki muukin päällisin puolin. Onhan tuossa jopa AC3-ääniraita.

DVD:n ostan heti kun tuleepi. Sorruin kun ei malttanut venata.

Naffis-kun
27.02.2005, 22:47
Öhm.. ellen ole taas sokeutunut entisestäni, en nähnyt tuolla Steve Vai:ta..
No oli miten oli.. voidaan tässä puhua muistakin legendoista.

Hendrix on kyllä sellainen kitaristi, jonka legendaarisuutta ihmettelen yhä. Joitain hyviä sävellyksiähän hän teki, mutta ei mielestäni sellaista, että häntä pitäisi jumaloida vuosikymmeniä ja nostaa legendaksi. Eikös Voodoo child:kin ole Stevie Ray Vaughanin kipale. BB King on mielestäni paljon legendaarisempi, sillä hän on ollut pinnalla blues -ja kitarakuvioissa jo n.60 vuotta sekä soittanut Hendrixin, SRV:n, Claptonin ynnä muiden kanssa! Siinä on jo jotakin. Itse kävin hänen keikallaan keväällä. Tunnelma oli katossa vaikka Piippari ei jaksanutkaan seistä.

Tilutus ei tee virtuoosikitaristia. Kuka tahansa voi oppia kovalla työllä soittamaan skaaloja ylös alas nopeasti.

projectx
28.02.2005, 19:21
Kaksi omasta mielestäni parasta kitaristia o(li)vat Frank Zappa ja Jimi Hendrix. Vähän nuoremmista, ja vielä elossa olevista, parhaimpia on Mattias IA Eklundh, käsittämättömän taitava kitaristi ja nopea ja kekseliäs kaveri :)

nekki
28.02.2005, 20:01
Yksi ylitse muiden Sepi Kumpulainen :thumbsup:

bill
28.02.2005, 20:23
Yksi ylitse muiden Sepi Kumpulainen :thumbsup:
:D :D :D :D :D :D :D :D heheheheeeheheeehehheehhheeeeeeh

no joo :hitme: :hitme:

dawo
13.04.2005, 12:18
Kerry King (Slayer) Tai Darrell "Dimebag" Abbott (Pantera).

niiles
13.04.2005, 15:33
Nyt on viimeaikoina tullut kuunneltua paljon Frank Zappaa. Helv* hyvä kitaristi, ainoa vika mikä on että soittopuoli on jäänyt suuren yleisön tietoisuudessa niiden pelleilyjen (lue: taiteellisuuden) varjoon.


näitä kappaleita suosittelen kuuntelemaan:
-Peaches en Regalia (Hot Rats)
-The Orange County Lumber Truck (Weasels Ripped my Flesh)
-Call Any Vegetables (Just Another Band From L.A.)
-Dog Breath (Just Another Band From L.A.)

Fastro
17.04.2005, 00:17
vai miksei o listalla. iha sama iha ihme

Marlowe
17.04.2005, 21:11
Keith "Human Riff" Richardsillle meni oma ääneni. "Keef" on karismaattinen soittaja, joka on keksinyt joukon rockin historian hienoimpia kitarariffejä. Ei tekniikaltaan mikään Jimmy Pagen kaltainen virtuoosi, mutta intensiteetti ja omistautuminen musiikille korvaavat soitannolliset puutteet.


Pieni pääni ei kyennyt muistamaan kuin nuo suunnilleen jotka ovat listassa... Neil Youngin puute rupesi häiritsemään itseäni, melkein yhtä pahasti kuin Bob Dylanin... Niin ja puuttuuhan tuosta myös Springsteen ja Bryan Adams, molemmat stadionrockin legendoja.

Neil Young on ihan persoonallinen ja hyvä kitaristi, mutta Bob Dylanin ansiot ovat kyllä jossakin muualla kuin kitaransoitossa. Bryan Adamsia en osaa myöskään kitaristina arvostaa, ja olisin myös aika varovainen tuon "legenda"- sanan käytön kanssa, kun hänestä puhutaan...

Professional
01.04.2006, 09:54
Kyllähän niitä loistavia kitaristeja on paljon, mutta tässä omat suosikit:

1. Ritchie Blackmore :king:
2. Jimmy Page
3. Yngwie Malmsteen

Annetaan vielä erikoismaininta Spanish guitar velhoille Rick ja Mark Del Castillolle.

cityjeesus
01.04.2006, 13:59
Kah kummaa, juuri mietiskelin tätä kitaristiasiaa tänä aamuna. Laitetaanpas omat suosikit:

1. David Gilmour
2. Andy Summers
3. Prince
4. Frank Zappa

ylscoke
01.04.2006, 14:50
Michael Angelo Batio :D

http://video.google.com/videoplay?docid=3034776103380536828&q=michael+angelo

http://www.compfused.com/directlink/603/

http://www.metacafe.com/watch/38876/michael_angelo/


tai Chris Impellitteri :)

http://video.google.com/videoplay?docid=-6880819151594951286&q=chris+impellitteri&pl=true

OrganGrinder
04.04.2006, 00:21
Jeff Beck ja Cream? Creamiin kuuluivat Eric Clapton, Ginger Baker ja Jack Bruce. Ja listaan olisi voinut laittaa B.B. Kingin, koska äijällä on kuitenkin ollut aika suuri vaikutus (sähkö)kitaran soitossa.

Omat suosikkini ovat kuitenkin seuraavat:

1.Jimi Hendrix
2.Jimmy Page
3.Eric Clapton
4.George Harrison
5.Johnny Winter

Ameeba^
04.04.2006, 13:44
Frank Zappa ja Petri Walli (Kingston Wall) on kyl aika kovii

Slayer
04.04.2006, 17:50
Ihme, kun kukaan ei ole vielä maininnut Jason Beckeriä.

katsokaa ja ihmetelkää:
http://video.google.com/videoplay?docid=-6366828499656022533&q=jason+becker&pl=true

http://video.google.com/videoplay?docid=-8725540685439152718&q=jason+becker&pl=true

Ehdottomasti top-listoillani, mutta mahdotontahan parasta on sanoa. Kai se on edelleen sama Mark Knopfler kuin viime viestissä.

ricke
04.04.2006, 19:01
katsokaa ja ihmetelkää:
http://video.google.com/videoplay?docid=-6366828499656022533&q=jason+becker&pl=true

http://video.google.com/videoplay?docid=-8725540685439152718&q=jason+becker&pl=true
Becker on kova, mutta noi videot ei musta tee kunnolla oikeutta hemmolle kitaristina. Ovat enemmänkin äärimmäisen teknisen tilun harkkanäytteitä. Oikeasti hommassa on myös fiilistä mukana :)

cityjeesus
04.04.2006, 20:04
Becker on kova, mutta noi videot ei musta tee kunnolla oikeutta hemmolle kitaristina. Ovat enemmänkin äärimmäisen teknisen tilun harkkanäytteitä. Oikeasti hommassa on myös fiilistä mukana :)

Joo-o. 95 %:sti pelkkiä kaavoja vaihtelevilla nopeuksilla soittavat jäppiset eivät kyllä oikein tee vaikutusta. Nuorempana killiäisenä sitä tuli ehkä ihmeteltyä teknisiä taitureita, mutta eihän niitä nyt enää jaksa sikakaan kuunnella. Tuntuisi jotenkin absurdilta ajatukselta kuunnella levyllisen verran tilutusta, oli se sitten nivottu osaksi muuta kokonaisuutta tai ei. Roska on roskaa, vaikka sen soittaisi kuinka hienosti. Ei tipu kunnioitusta tältä suunnalta. Uskottava soittaja paneutuu soittoonsa, saa soittimestaan irti nyansseja, ja kuljettaa biisiä vaikka yhdellä soinnulla. Ei määrää, vaan laatua. Sielukas tulkinta ja tekninen briljeeraus ei yleensä asu samassa ukossa.

Vibatsu
04.04.2006, 20:56
Mahdoton tuohon on tehdä täysin kattavaa listaa, puuttuuhan sieltä mm. Andres Segovia, jonka varmaan useampi ihminen tällä planeetalla tunnistaa nimeltään, kuin Jimmy Pagen tai vaikka Jimi Hendrixin. Mutta oma valintani on listan ulkopuolelta John Petrucci.

Yksi maailman teknisimmistä soittajista, mutta pitää jalat tiukasti maan pinnalla eikä sorru pelkästään ylenpalttiseen nopeuteen. Soolot ja riffit ovat ennenkaikkea tyylikkäitä ja hyvän kuuloisia. Panostanut paljon soundimaailmaan, ja omaa mielestäni parhaimmat kitarasoundit mitä olen kuullut. Kannattaa hankkia joku Dream Theaterin live-DVDeistä ja seurata Petruccin soittoa. Hienon kuuloista kun Jazz-taustan ja opinnot omaava kitaristi sekoittaa vaikutteitaan raskaampaan rockiin ja heavyyn.

purplehaze
04.04.2006, 20:59
Suosikit ovat Mark Knopfler (Dire Straits ja soolo) uskomattoman rennon tyylinsä takia ja Angus Young (AC/DC) asenteensa takia. Eric Clapton (Derek and Dominos, The Cream ja soolo) on kolmas suosikki ja Eddie Van Halen neljäs suosikki.

1. Mark Knopfler
2. Angus Young
3. Eric Clapton ja Eddie Van Halen

Tuo Michael Angelo Batio on aika vaikuttava, oon yrittänyt metsästää Nitron tuotantoa jostain, mutta en oo mistään oikee löytäny.

petepas
04.04.2006, 21:15
Aika samoilla linjoilla purplehazen kanssa, omat suosikit tässä:

1. Ehdottomasti Angus Young. Räjäytti pääni joskus teininä asenteellaan ja vieläkin menee kylmiä väreitä kun kuulee/näkee ukkelin soittopuuhissa.
2. Kirk Hammet. Ei ehkä koskaan ollut maailman taitavin soittaja mutta minulle saa jotenkin aikaan aina kunnon headbanging-menofiiliksen :OI Pakko nostaa miehelle hattua 80-luvun raskaista riffeistä!
3. Mark Knopfler. Saa aikaan uskomattoman tunnelman fiilistelyillään. Riffit kohdallaan.

Slayer
04.04.2006, 21:22
Becker on kova, mutta noi videot ei musta tee kunnolla oikeutta hemmolle kitaristina. Ovat enemmänkin äärimmäisen teknisen tilun harkkanäytteitä. Oikeasti hommassa on myös fiilistä mukana :)

Samaa mieltä. Piti pistää linkit, että kyseisestä henkilöstä tietämättömät ihmiset saisivat jotain kuvaa siitä miten taitava kaveri on. :)

Kannattaa tosiaan kuunnella esim. Air. Siinä biisissä on fiilistä mukana.

TPR
04.04.2006, 21:41
Tuossa listalla näkyy olevan vain lähinnä näitä perus-rock-kitaristeja.

Jos nyt oikeasti kitaransoiton hallitsevia tyyppejä haluaa luetella tässä muutama:

Paco De Lucia
Tommy Emmanuel
Allan Holdsworth
Steve Morse

Clapton
05.04.2006, 02:51
Kyllä meikäläinen Slowhand:iin (Clapton) päätyi herran pari keikkaakin todistaneena ja useita hänen CD -ja DVD juttujaan tutkiskelleena. Muutamia nopeasti mieleen tulevia virtuooseja ovat myös:

-Mark Knopfler
-Jimi Hendrix
-Stevie Ray Vaughan
-James Burton
-Slash
-Carlos Santana
-Brian May

Vorkkis
05.04.2006, 10:21
Jimi Henrix.

Yksinkertaisesti siksi on maailman paras, koska on vaikuttanut ja inspiroinut muita soittotaidoillaan. Edelleenkin myös vaikuttaa.:thumbsup:

Nimimerkillä "Woodstock-video sai ostamaan kitaran"

Jambo
05.04.2006, 10:45
Peppers fanina piti äänestää John Frusciantea.

Galigula
05.04.2006, 10:57
Jimi Henrix.

Yksinkertaisesti siksi on maailman paras, koska on vaikuttanut ja inspiroinut muita soittotaidoillaan. Edelleenkin myös vaikuttaa.:thumbsup:

Nimimerkillä "Woodstock-video sai ostamaan kitaran"

Tuolla pikaisesti nähdyllä Woodstock videolla, josta johtuen en saanut nimeä ylös, oli bändi joka soitti illan pimetessä, ja näiden kitaristi oli varsinainen velho, jopa Jimiä parempi, nimi taisi alkaa M:llä.

Mutta muuten kitaristeihin viitaten :

John Williams
Paco the Lucia
Mark Knofpler (mies piccaa kyllä hyvin)
Eric Clapton(of course)
Ynvie Malmsteen:n ylistämistä en kyllä ymmärrä, eikä Brian May:n saa kovin kovia pisteiteitä, Keith Richards soittaa Blues välillä hyvinkin. John Petrusi on melkoinen patu orkesterikitaran kanssa, en tiennytkään kuinka se taipuukin monelle mutkalle, niin kankeaksi peliksi :D .

Gambit
07.04.2006, 11:37
Listalta puuttuu kaksi kiven kovaa kotimaista, jotka eivät häpeä ulkomaalaisten rinnalla juurikaan, Albert Järvinen ja Esa Pulliainen.

Varsinkin Pulliainen on varsinainen virtuoosia ja todella arvostettu kitaristi piireissä. Albertista tuskin tarvitsee mitään ihmeitä mainita, kuulijat tietänevät miksi mies on legenda.

Ulkomaisista mieleenpainuvimmat kitaristit ovat Clapton, May ja Gilmour.

Stefano_K
07.04.2006, 11:42
Axel Rudi Pell.. Saksalainen kitarasankari/-velho!

Vibatsu
08.04.2006, 16:24
Listalta puuttuu kaksi kiven kovaa kotimaista, jotka eivät häpeä ulkomaalaisten rinnalla juurikaan, Albert Järvinen ja Esa Pulliainen.
Kotimaisista tuli mieleeni myös Marzi Nyman, jonka juuri ilmestynyt esikoisalbumi on saanut lämpimän vastaanoton medialta.

niiles
08.04.2006, 16:37
Laittakaas ny joku ääni Santanallekin.
Tänään tuli ohjelma siitä kolmosella.

Rooky
15.04.2006, 16:28
Tom Morello vai Joe Perry ? ah, Tom Morello ... Rage Against The Machine, hmmm... those were the days... :)

damn it! olihan se Blackmorekin listalla, jotenkin skippasin sen. Noh, unohdin myös Albert Järvisen mainita...

kakoskel
15.04.2006, 16:38
John Williams

superpallo
15.04.2006, 18:21
Tuolla pikaisesti nähdyllä Woodstock videolla, josta johtuen en saanut nimeä ylös, oli bändi joka soitti illan pimetessä, ja näiden kitaristi oli varsinainen velho, jopa Jimiä parempi, nimi taisi alkaa M:llä.

Olisiko ollut Ten Years Afterin Alvin Lee?

http://www.alvinlee.de/page8hs1/Alvin-at-Woodstock.jpg

niiles
18.04.2006, 20:52
Tuolla pikaisesti nähdyllä Woodstock videolla, josta johtuen en saanut nimeä ylös, oli bändi joka soitti illan pimetessä, ja näiden kitaristi oli varsinainen velho, jopa Jimiä parempi, nimi taisi alkaa M:llä.
Miten olis Mountainin kitaristi Leslie West. Äijä on kyllä niiiin iso, että sen tunnistaa kuvista.


http://www.altmanphoto.com/mountain.fr.jpeg
Leslie West (oik.)

Baskeri
18.04.2006, 21:13
Minun suosikkejani ovat:
-John Petrucci
-Mark Knopfler

hiost
20.04.2006, 07:32
Nostin Knopflerin kärkipallille :cool:

Vibatsu
26.05.2006, 12:51
Nostin Knopflerin kärkipallille :cool:
Sinne hän kuuluukin (yhdessä parin muun kanssa). Dire Straitsin Alcemy -levyltä Sultans of Swing. :eek:

WhiteQueen
26.05.2006, 23:03
Brian May :)

TheJambo
26.05.2006, 23:05
Valinta kohdistui Joe Satrianiin.

Villepoh
26.05.2006, 23:11
Teemu Viinikainen
Wes Montgomery
Pat Martino
Robben Ford
SRV
Larry Carlton

aksuli
27.05.2006, 00:07
Nostin Knopflerin kärkipallille :cool:

Täällähän on järkevää porukkaa. Näin teen minäkin. :thumbsup:

pede
27.05.2006, 01:07
paras ohjaaja?
paras laulaja?
paras basisti?
paras pollin laatija?
paras jumala?
paras puu?
paras koira?

tosi auts auts auts tönk tönk polli

paheksun

TheJambo
27.05.2006, 01:11
paras ohjaaja?
paras laulaja?
paras basisti?
paras pollin laatija?
paras jumala?
paras puu?
paras koira?

tosi auts auts auts tönk tönk polli

paheksun

Melkein 1½ v vanha polli ja nyt vasta tajusit kommentoida

Terris
01.06.2006, 19:31
Kyllähen se Slash on paras. Tässä olen nyt kuunnellut Velvet Revolveria niin kyllähän jätkä siinäkin nättejä sooloja pistää. Slashin soolot eivät välttämättä kaikkein nopeimpia ole, mutta ovat todella mukavan kuuloisia.

xander
04.06.2006, 16:39
Suurena Queen fanina nostan Brian Mayn ykköspallille. Jimi Hendrix on ehkä sitten kakkonen.

DTSMan
06.06.2006, 01:19
Claptonin olen näköjään joskus äänestänyt parhaaksi mutta ehkäpä vielä parempia ovat herrat nimeltään Mark Knopfler ja Joe Satriani :)

winterland
06.06.2006, 03:48
Dragonforcen Herman Li ja Sam Totman ovat ihan päteviä, vaikkei bändi olekaan mikään suosikki.

Professional
11.06.2006, 10:18
Dragonforcen Herman Li ja Sam Totman ovat ihan päteviä, vaikkei bändi olekaan mikään suosikki.

http://youtube.com/watch?v=gwQsztlEy68&search=dragonforce

Kyllähän pojat soittaa osaa... http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Musique/0054.gif

Vois pistää parit levyt tilaukseen...

Vorkkis
11.06.2006, 14:58
Dragonforcen Herman Li ja Sam Totman ovat ihan päteviä, vaikkei bändi olekaan mikään suosikki.


Pätevää musisointia, mitä nyt kaverilta kuulin jotain levyä.:thumbsup:

JaySee
11.06.2006, 15:30
Dragonforcen Herman Li ja Sam Totman ovat ihan päteviä, vaikkei bändi olekaan mikään suosikki.

Eivät kuitenkaan pärjää tälle tiluttelijalle:
http://video.google.com/videoplay?docid=-3696772496625670&q=guitar

TPR
11.06.2006, 15:50
Valinta kohdistui Joe Satrianiin.
Ei taida Satriani osata soitaa kappalettaan näin:

http://www.youtube.com/watch?v=Phquvs7Toh8

Pazze
11.06.2006, 18:01
http://youtube.com/watch?v=gwQsztlEy68&search=dragonforce

Kyllähän pojat soittaa osaa... http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Musique/0054.gif

Vois pistää parit levyt tilaukseen...
Tuli mieleen vaan, että "Speedy on sairaan nopee!"

winterland
12.06.2006, 00:28
Eivät kuitenkaan pärjää tälle tiluttelijalle:
http://video.google.com/videoplay?docid=-3696772496625670&q=guitar

Ahaha, loistava! :king:

sippe
27.06.2006, 11:53
Ei mitään yhtä parasta ole/ollut/tule olemaan, koska on niin eri tyylisiä huippukitaristeja. Mutta omat suosikit olisivat varmaan...

Roope Latvala
Nuno Bettencourt
Angus & Malcolm Young

tumbe
03.07.2006, 02:18
Juuri tässä kuuntelen Kingston Wallia ja täytyy kyllä sanoa, että oli tuo Petri Walli kyllä pirun kova ukko skitan varressa, elikkä annan ääneni Wallille.

Hentsu
03.07.2006, 13:11
Oma suosikki riippuu täysin mielialasta. Aika moni tuolla listalla on tosiaan paras tietystä näkövinkkelistä. Kaadun nyt kuitenkin Satrianiin, mutta yhtä hyvin olisin voinut valita Knopflerin, tai listalta suurella vääryydellä pois jätetyt Steve Vai tai John Petrucci.

Seuraavaksi polli basisteista ja rumpaleista!
Bassottajista parhain on ehdottomalla varmuudella Primuksen Les Claypool, RHCP:n Flean jäädessä varmaksi kakkoseksi.
Rumpaleissa huudan Dream Theaterin Mike Portnoyn nimeen.

SteveHarris
04.07.2006, 10:36
Itelläni on 3 jotka imho ovat parhaita eli Adrian Smith,Janick Gers ja Dave Murray
ja kaikki näistähän soittaa Iron Maidenissa

Jarkko G.
04.07.2006, 10:51
Itelläni on 3 jotka imho ovat parhaita eli Adrian Smith,Janick Gers ja Dave Murray
ja kaikki näistähän soittaa Iron Maidenissa

Ettet vaan olisi kapeakatseinen fanipoika?

SteveHarris
04.07.2006, 11:31
Toki on muitakin hyviä mutta noista on tullu suosikkeja :)

Vibatsu
04.07.2006, 21:48
Toki on muitakin hyviä mutta noista on tullu suosikkeja :)
Parastahan tässä kysyttiin, ei suosikkia. ;)

Hattivatti
12.07.2006, 00:33
Paha valita koska hyviä on niin valtavasti. Jos kerran pakko niin:

Michael Romeo (Symphony-X)

Muita suosikkeja:
Frank Gambale
John Petrucci
Al Di Meola
Steve Morse
Eric Johnson
Steve Vai
Andy Timmons

pala
18.07.2006, 14:08
SRV:n kitarointi (ja musiikki) on aina ollut omaan makuun. Ei varmaankaan teknisesti taitavimmasta päästä, mutta fiilistä ja soundia on senkin edestä.

SRV - Pori Jazz (http://youtube.com/watch?v=kxgrnmf0V2g&mode=related&search=)

niiles
18.07.2006, 14:45
SRV:n kitarointi (ja musiikki) on aina ollut omaan makuun. Ei varmaankaan teknisesti taitavimmasta päästä, mutta fiilistä ja soundia on senkin edestä.

SRV - Pori Jazz (http://youtube.com/watch?v=kxgrnmf0V2g&mode=related&search=)
Upea video. En tiennykään, että SRV kävi Pori Jazzeilla soittamassa. Mies on ottanut paljon vaikutteita Hendrixiltä, mutta saundi ja soittotyyli on kuitenkin omaperäisen ronskia. Upea valinta. :thumbsup:

OrganGrinder
24.07.2006, 20:04
Kaikille kitaramusiikin ystäville voin suositella Eric Claptonin Crossroads guitar festival DVD:tä. http://www.amazon.com/gp/product/B0002Y4T92/qid=1153756955/sr=8-2/ref=pd_bbs_2/104-6412926-0122334?%5Fencoding=UTF8&v=glance&n=130.

Ja lopuksi vielä linkkiä hyvälle ja kattavalle musiikki sivustolle http://www.allmusic.com/ (vaatii kirjautumisen)

Mounix
04.08.2006, 13:47
Käydäänpä tännekkin jotain heittämässä. Omat lempparit olisi varmaan

-David Gilmour
-Jimmy Page
-Mark Knopfler
-Jimi Hendrix

Bensam
04.08.2006, 21:55
- Gilmour
- Hammett
- "Dimebag" Darrell
- Page
- Mustaine
- Knopfler
- Hetfield

Ääni tällä kertaa Gilourille, mutta muut ovat lähes yhtä loistavia, vaikkakin esim. Hetfield ei mikään Gilmourin veroinen taituri olekaan, mutta komppikitaristinahan hän on maailman paras, ne riffit...

junneboy
05.08.2006, 16:58
Paras kitaristi? mahdotonta sanoa vain yksi!

*='jumalat'

Jimi Hendrix*
Eddie Van Halen*
Pete Townshend*
Angus Young*
Malcolm Young
Tony Iommi
Stevie Ray Vaughan
David Gilmour

Harry
28.08.2006, 14:28
Kaikkien aikojen parhaat kitarasoolot on pistetty paremmuusjärjestykseen brittiläisen Planet Rockin -kanavan toimesta. Radiokuuntelijoiden mielestä paras soolo löytyy Pink Floydin kappaleesta Comfortably Numb. Seuraavaksi eniten keräsivät ääniä Guns N`Rosesin Sweet Child O' Mine ja Lynyrd Skynyrdin esittämä Freebird.

Tässä top-20 -kitarasoolot:

01. Pink - Comfortably Numb
02. Guns N`Roses - Sweet Child O' Mine
03. Lynyrd Skynyrd - Freebird
04. Van Halen - Eruption
05. Guns N`Roses - November Rain
06. Led Zeppelin - Stairway to Heaven
07. Dire Straits - Sultans of Swing
08. Jetro Tull - Aqualung
09. The Eagles - Hotel California
10. Deep Purple - Child In Time
11. Queen - Brighton Rock
12. Jimi Hendrix - All Along The Watchtower
13. Deep Purple - Highway Star
14. Wishbone Ash - Throw Down The Sword
15. Ozzy Osbourne - No More Tears
16. Cream - Crossroads"
17. Guns N`Roses - "Paradise City"
18. Led Zeppelin - Since I've Been Loving You
19. Ten Years After - I'm Going Home
20. Jimi Hendrix - Voodoo ChileUutinen (http://www.mesta.net/musa/uutiset/?aid=12320)

Klingsor
28.08.2006, 17:56
Kurt Cobain
Petri Walli
Mark Knopfler
(...ja Luca Turilli)

Starday
10.10.2006, 14:22
Tässä (http://www.youtube.com/watch?v=UDqnZLKjLTA) kolme kovaa kitaristia yhdessä nipussa! Pahoittelut heikohkosta kuvantasosta.

pihlajoun
15.10.2006, 01:04
Paras kitaristi on niin subjektiivinen kysymys. Pitäisi olla tyylikohtainen. Mutta kyllä se itelle on Dimebag. Ei hitto se äijä osas tehdä sooloja jotka ei kuulosta sooloilta. Soudi vaan jatku eikä katkennu nuotista toiseen. Ja sen riffit.. Perhana sen ampuja olis pitäny kiduttaa kuoliaaks, pääs liian helpolla ku ammuttiin. (tuiskeessa kirjoitettu ei pidä ottaa liian tosissaan)

lauri91
19.03.2008, 21:02
kyl se mulle 100 % knopfler on:) mut tietysti hendrix, gilmore, page,santana,scotty moore on hyviä tietty myös ja claptom

Tiger
19.03.2008, 21:20
Scotty Moore ja Hank Garland

geru
20.03.2008, 12:36
Itse törmäsin vasta tuossa vuosi vai pari sitten Brian Carrol, AKA Buckethead (http://en.wikipedia.org/wiki/Buckethead), nimisen herran tuotantoon. Ei tuosta ehkä ihan semmoiseksi eeppiseksi rock-jumalaksi ole, mutta varsin hauskaa kikkailua ja tuhtia särösoundia löytyy.

Juhe
21.03.2008, 00:55
Itse törmäsin vasta tuossa vuosi vai pari sitten Brian Carrol, AKA Buckethead (http://en.wikipedia.org/wiki/Buckethead), nimisen herran tuotantoon. Ei tuosta ehkä ihan semmoiseksi eeppiseksi rock-jumalaksi ole, mutta varsin hauskaa kikkailua ja tuhtia särösoundia löytyy.

Ihan hauskoja biisejä kyllä löytyy. Guitar Hero 2:n bonusbiisi Jordan (http://youtube.com/watch?v=ZQi9PUUwfdE) on mielestäni menevää kamaa.

Elson
21.03.2008, 14:32
No, kyllähän noita ehdokkaista täytyy Hetfield valita. Ei tosiaan mikään tiluttelija, mutta se komppaus... Parhaimmillaan tarkaa työtä mies tekee. Mustainea myös harkitsin. Tämän kaksikon esim. The Four Horsemen on ehkä yksi parhaimmista esimerkeistä tästä. Vaikea valintahan tuo kaikenkaikkiaan on kun musiikin lajeja on rutkasti. Metallin puolelta ei tulisi Alexi Laihoakaan unohtaa. Teknisesti ihan huippu tyyppi, vaikka en Bodomin musiikkia oikein jaksa kuunnellakaan.

geru
21.03.2008, 19:02
Ihan hauskoja biisejä kyllä löytyy. Guitar Hero 2:n bonusbiisi Jordan (http://youtube.com/watch?v=ZQi9PUUwfdE) on mielestäni menevää kamaa.

Vähän tuosta musiikista kaiken kaikkiaan puuttuu semmoinen vakavuus. Eri maata tosin on ainakin 2005 vuonna julkaistu Enter the Chicken albumi, joka käsittääkseni on osittain SOAD nokkamies Serj Tankianin kanssa väsätty. Ainakin Tankianin laulua kuullaan useammalla raidalla. Todella tykki levy, suosittelen varsinkin SOAD faneille.

Crimson
21.03.2008, 19:42
Kovimmat livenä näkemäni kitaristit ovat Jukka Tolonen, Steve Morse ja Tony Iommi. Aivan huikeita kerta kaikkiaan! Siinä on jäänyt Alexi Laiho yms. tiluttelijat kauas taakse.

Juhe
21.03.2008, 21:08
Eipä näköjään ole vielä tullut kirjoiteltua omista "kitarasankareista".

Jonkinasteisena Dream Theater fanaatikkona täytyy tietysti herra John Petruccia kehua. Dream Theaterin keikka dvd:t ja yhden keikan livenä nähneenä täytyy kyllä ihmetellä miehen soittotaitoa. Monipuolista soittoa, ei pelkästään armotonta tiluttamista. Biisit on hyvin hanskassa ja soittaminen on selvästi nautinnollista puuhaa, hiukan vaikeamman kohdan tullessa jalkaa vaan pöllille (http://www.musicplayers.com/images/john_petrucci.jpg) niin onnistuu. Haastatteluja katselleena vaikuttaa erittäin jalat maassa tyypiltä, vaikka onkin maailmanluokan kitaristi.

Juhe
21.03.2008, 21:17
Dragonforcen Herman Li ja Sam Totman ovat ihan päteviä, vaikkei bändi olekaan mikään suosikki.


http://youtube.com/watch?v=gwQsztlEy68&search=dragonforce

Kyllähän pojat soittaa osaa... http://smileys.sur-la-toile.com/repository/Musique/0054.gif

Vois pistää parit levyt tilaukseen...


Pätevää musisointia, mitä nyt kaverilta kuulin jotain levyä.:thumbsup:

Olis se vielä ihan kiva että se soitto sujuisi livenäkin (http://youtube.com/watch?v=jdMIQ1jfJm0). Paikoitellen kuulostaa aika pahalta. Eipä silti, kyllä itsekin kyseisestä biisistä jossain määrin pidän. Muuten en ole bändiä kuullutkaan.

Tommy-H
26.03.2008, 18:54
Onhan se SRV aivan järjetön kitaristi, soundi aivan loistava ja fiilistä mukana todella hyvin. Biisit on meneviä ja lauluääntäkin löytyy. Muistuttaa tosiaan paljon Hendrixiä.

Rock puolelta Zakk Wylde on ollut jonkun aikaa yksi suosikeistani. Persoonallinen soundi ja tekniikka kohdallaan. Harmi vain, että luopui Ozzyn uuden lätyn myötä Les Paulista, vai jokos se sillä taas soittelee?

Akkariosastolla Tommy Emmanuel on aivan omaa luokkaansa. Käsittämätön tekniikka. Menkää katsomaan, jos on mahdollisuus!

Tata-san
26.03.2008, 19:37
Paul Ryan tietenkin :P

Edit: Vielä lisättäköön, että kyseinen henkilö soittaa Originissa.

http://www.youtube.com/watch?v=VDAh2ti8u18

O ihana shoolo! \o/

ElvisThePelvis
26.03.2008, 19:52
Kyllä se on Gerhard Rihmakallo ilman muuta. :)

vaikkanäin
01.01.2009, 02:39
John Williams. Hänen soittonsa virheettömyys ja kitaran sävyjen hallinta klassisissa kappaleissa on hienoa. Hän on Segovian oppilas ja taitaa olla parempi. Historiallisesti Segovia on ylittämätön. Paco Pena on taitavan loistava. Rock-musiikissa on mahtavia tyyppejä! Pysy siinä sitten perässä.

MrMercury
01.01.2009, 03:20
Ei kukaan muu kuin Brian May. Itse tehty kitara, täysin oma soundi. Livenä koettu neljä kertaa, aivan mahtavaa!

Mastema
02.01.2009, 20:31
Jimi. Siis ei pääkallo tai sääpallo vai mikä se nyt olikaan. Ainoa oikea vastaus itselleni. Lähinnä sen takia että kyseinen sankari sai itsenikin aikanaan kitaraan tarttumaan, ja sillä tiellä mennään vieläkin. Harvemmin ihmisiä idolisoin, mutta tässä voisi olla yksi vaihtoehto.

Uudemmasta polvesta ehdottomasti Dimebag. Käsittämätön artisti, käsittämätön tyylitaju yhdistettynä käsittämättömään taitoon. R.I.P.

Don MC
02.01.2009, 21:07
Miksi Steve Vai puuttu listalta? Hän on ehdottomasti virtuoosimaisin.
Rock'n'Roll ('50s) -puolella ykkönen on Brian Setzer.
Hard rock -puolella arvostan eniten Ace Frehleyn tyylikkäitä sooloja (soitettu ilman mitään turhia vibrakampia tms).
Metallipuolella Ross "The Boss" Friedman on tyylillisesti hyvin lähellä Acea.

ana198
02.01.2009, 21:09
Steve Lukather (Toto) puuttuu myös listalta

Sovcolor
18.01.2009, 13:54
Kotimaisista:

Jukka Tolonen
Albert Järvinen
Tommie Mansfield (oik. Pekka Nurmi) (Kukahan hemmetti se on? kyselevät arvaten monet: omalaatuinen lahjakkuus joka kirjaimellisesti juurrutti kantrin tänne Härmän perukoille. Listallani kotikaupungin unohdettu suuruus lähinnä juuri maineensa vuoksi)
Taisto Wesslin - ei hullumpi monen studiolevyn tunnelmoitsijana, mm. Loirin Leinot ja vanhemmat kotimaiset

Ja ulkomaisista:
Al Di Meola
Grant Green - leppoisan ja joskus menevämmänkin jazzin tyylitaituri
Kenny Burrell - kuin edellinen, mutta hivenen viihteellisempi
Herb Ellis - taustamies usein, mutta komeasti pitää pystyssä montaa jazzlevyä
Buddy Guy - hyvä bluesukko etenkin vanhemmilla levyillään
Chet Atkins
Martin Barre - aivan liian aliarvostettu Jethro Tullin kitaravelho
Roger McGuinn - ei totisesti mikään virtuoosi, mutta 12-kielisen Rickenbackerin soundissa on vaan jotain taikaa...

Moni aiemmin mainittu suuruus kuuluu itseoikeutetusti omiin suosikkeihini myös, mutta näitä nimiä tässä ketjussa on mainittu harvemmin.

japzu
21.01.2009, 00:29
Täytynee se Jimi valita jos omasta mielestä kaikkien aikojen parasta haetaan.

Selailin threadia - kukaan ei ilmeisesti ole maininnut Pat Methenyä. Yllättävää sinänsä; sen verran kova ura äijällä on takana (taitaa olla voittanut mm. 16 Grammy-palkintoa) että pakkohan sitä on kunnioittaa. Ei ehkä paras, mutta yksi kiistattomista huipuista.

Eikö Sting muuten ole aika pitkälti basisti?

MrSnoopy
06.02.2009, 12:11
monia suosikkeja löytyy. page, blackmore, buddy guy, Gary Rossington, clapton, hendrix, gary moore etc. listaa vois jatkaa loputtomiin :) mut ihmettelen ku kukaan ei oo nostanu jalustalle Jeff Healey nimistä tyyppiä, kaveri menetti näkönsä 1 vuotiaana ja alotti silti kitaran soiton 3 vuotiaana. ukko soittaa kitaraa sylissään ja millä tunteella :) kuoli muuten viime vuonna :(

eli ääni Jeff Healeylle

linkki SRV.n ja Heleyn yhteis jammaukseen (kuunnelkaa soolo)

http://www.youtube.com/watch?v=XqU9RZqvFKY&feature=PlayList&p=D1CF6D617789E946&playnext=1&index=79

jos tykkäätte blues rockista kannattaa poistaa kaverin kolme ekaa levyä:

# See the Light (1988)
# Hell to Pay (1990)
# Feel This (1992)

on si meinaan lajinsa parhaimmistoo, harvoja levyjä missä ei yhtäkään raitaa tarvii skipata ikinä.

Thingy
13.02.2009, 14:09
Al DiMeola puuttuu listasta. Siinä on mies joka on toiminut esimerkkinä EVH:lle, Wyldelle, Petruccille, sekä useille muille nykyajan virtuooseille.

http://www.youtube.com/watch?v=i3SJIO2PIF0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9cadbYIzhqQ

japzu
14.02.2009, 14:27
Al DiMeola puuttuu listasta. Siinä on mies joka on toiminut esimerkkinä EVH:lle, Wyldelle, Petruccille, sekä useille muille nykyajan virtuooseille.

No nyt kun mainitsit niin mainostetaan DiMeolan, John McLaughlinin ja Paco DeLucian yhteislevyä Friday night in San Francisco (http://www.amazon.com/Friday-Night-San-Francisco-Mclaughlin/dp/B000002AHM).

Saa kyllä akustiset kitarat sellaista kyytiä että huhhuh. Eihän tuollaista ihan joka päivä jaksa kuunnella, mutta virtuoositeettia on silti pakko ihailla.

Iso-Mies
16.02.2009, 17:13
Itse lähtisin tuonne blues-rockin puolelle ja liputtaisin Joe Bonamassan puolesta. Tämä kaveri on erittäin taitava.

Tässä vuonna -89.
http://www.youtube.com/watch?v=WLB900atJFs&feature=related

Ja blues opetusta viime vuodelta
http://www.youtube.com/watch?v=3cT0ZbMcRb4

Nyt ensi keväänä muuten Helsingissä, suosittelen tsekkaamaan.

Iso

The Joku
17.02.2009, 18:21
Se oli tiukka taistelu täällä Whon Peten, Slashin ja Brian Mayn välillä, lopulta kuitenkin Townsendin valitsin.
Listalta puuttuu ainakin Jefferson Airplanen kitaristi, amerikansuomalainen Jorma Kaukonen. :)

niiles
17.02.2009, 22:30
Se oli tiukka taistelu täällä Whon Peten, Slashin ja Brian Mayn välillä, lopulta kuitenkin Townsendin valitsin.
Listalta puuttuu ainakin Jefferson Airplanen kitaristi, amerikansuomalainen Jorma Kaukonen. :)

Oma vastaukseni Jerry Garcia (Grateful Dead) oli aika selviö, mutta Kaukonen olisi saanut heti seuraavan äänen. Jos Jorma puuttuu listalta, niin muutenkin blueskitaristit ovat todella aliedustettuja. Esim. Muddy Waters vaikutti kokonaiseen sukupolveen kitaristeja Claptonista, Pagesta ja Richardsista alkaen. Minusta taas heavykitaristeja on mukana enemmän kuin liikaa. Lisäksi listalla on Sting (Police) joka mielestäni on kuitenkin basisti ja Sterling Morrison (Velvet Underground) joka taas on rumpali. :hitme:

Mutakala
19.02.2009, 20:45
Rhoads & Wylde on minun sankarit :king:

Albert Järvinen on se kotimainen sankari! Komppaajan tittelin annan ehdottomasti James Hetfieldille

JiiPee77
25.03.2009, 17:53
Randy Rhoads on (oli) omaan makuun ehdoton ykkönen. Yksi kaikkien aikojen jäljitellyimmistä kitaristeista, jonka lähes jokainen raskaampaa musiikkia soittava kepittäjä ilmoittaa esikuvakseen.

Maininnan ansaitsee myös Def Leppardin edesmennyt Steve Clark, jonka puuttuminen listalta jolta löytyy esimerkiksi Kurt Cobain, on huutava vääryys.

Slayer
26.03.2009, 16:54
http://www.iltalehti.fi/popstars/200903269305029_ps.shtml

Ei sillä että olisin itse samaa mieltä. :hitme:

kvesti
29.03.2009, 14:29
Vaikea arvioida eri tyylien kitaristeja keskenään. Jos olemalla omassa tyylilajissa ylivoimainen on myös parhaan kitaristi, Immortalin Abbath on paras kitaristi.

http://www.youtube.com/watch?v=PSdXGcmPTWc
http://www.youtube.com/watch?v=pQxcY1mEK8I&feature=related

Kesänä livenä Tuskassa :)

paha_kuukkeli
29.03.2009, 19:45
Jos olemalla omassa tyylilajissa ylivoimainen on myös parhaan kitaristi, Immortalin Abbath on paras kitaristi.

Abbath vetää kyllä mielettömiä riffejä. Itselläni ei varsinaista suosikkia ole, mutta jos jotain listaa alkaisin kasaamaan niin eiköhän Abbath aika korkealta löytyisi.

Vorkkis
29.03.2009, 20:33
Kyllähän rehellisyyden nimissä on todettava että Abbathin mainitseminen tässä topicissa on oltava provo. Hehe, aikoinaan hyvä bändi mutta ei niillä mitään tekemistä hyvän muusikkouden kanssa ole vieläkään:hitme::sick::thumbsup::)

Mastema
30.03.2009, 16:14
Kyllähän rehellisyyden nimissä on todettava että Abbathin mainitseminen tässä topicissa on oltava provo. Hehe, aikoinaan hyvä bändi mutta ei niillä mitään tekemistä hyvän muusikkouden kanssa ole vieläkään:hitme::sick::thumbsup::)

Itekin olin tästä täysin samaa mieltä, mutta sitten taas toisaalta jos se Abbathin kitarointi suhteutetaan sen genrensä konventioihin niin onhan tuossa sitten pointintynkää kyllä havaittavissa. Ei siltikään lähelläkään omaa suosikkiani edes bm-kitarasankareista (niinkun ei Immortal orkesterinakaan).

pielusta
13.11.2010, 12:44
kuka on paras,-kenellekin? monta eri aikakauden taitajaa. Eri musikkilajien (esim. blues ) tyyliniekkoja. Sama sävellys, kaksi eri esittäjää: kumpi on parempi? mun mielestä maku-/ tunne asia. erilaisia tekniikoita, esitystapoja. Olen lukenut että esim. Stevie Ray Vaughan tulkitsi saman biisin eri kerroilla eri tavoin, eri nyanssein. Kaippa seliittyy myös soittajan fiiliksiin ja tulkintaan eri kerroilla. Että kuka on paras on melkosen vaikea valittava. En lukenut listalta nimiä: Al Di Meola, Leslie West, Paco De Lucia,Steve Morse,Martin Barre jne.... ja kotimaisista ei Tolosen lisäksi näkynyt Jukka Syreniusta, Seppo Tyniä,Rekku Rechard`ia,Nono Söderbergìä,Costello Aittomäkeä,Heikki Silvennoista,...listahan on pitkä kuin nälkävuosi. Mutta kaikissa esityksissä on itsensä ja tulkintansa kuulijoille antava ihminen! joten onneksi meillä on mistä valita meitä eri hetkinä miellyttävä ja viihdyttävä tulkinta/esitys!

Baphomet
13.11.2010, 14:03
Noh. Pakko mainita Nilen Karl Sanders. Ei ehkä ole maailman teknisin tai taitavin kitaristi mutta itse pidän hänen soittotyylistään.

Nile - Kafir ! (Those Whom The Gods Detest) (http://www.youtube.com/watch?v=3vN0noqSJ_I&feature=related)
Karl Sanders Breaks Down Kafir Guitar Solo (http://www.youtube.com/watch?v=1F681AWzA-w)

Muutenkin koko Nilen ryhmä on todella taitavia muusikkoja, jopa tuo toinen kitaristi Dallas Toler-Wade saataa olla parempi kuin Karl.
George Kollias on sitten ehkä parhaimpia rumpaleita mitä maa päällään kantaa (tietenkin Derek Roddyn ohella), George Kollias - Papyrus Containing The Spell (early rehersal) (http://www.youtube.com/watch?v=R18piG-bIKc&feature=related).

Borje
13.11.2010, 14:26
Järvinen puuttuu listalta.

71 dB
13.11.2010, 14:29
Oma suosikkini on Robert Fripp (King Crimson). Hänellä on tekniikka hallussa ja itse musiikkikin on kuunneltaa, toisin kuin suurin osa rock-musiikista jonka koen mielenkiinnottomaksi möykäksi. Jimi Hendrixiin pitäisi joskus tutustua kun häntä kerran niin palvotaan...

Iso-Mies
15.11.2010, 17:06
Vaikkakin olen tuolla aiemmin liputtanut blues-rock kitaristien puolesta niin pitänee ihmetellä että näin pitkältä listalta puuttuu PRINCE. Asiaan perehtyneet tietävät herran taidot, käsittämätön virtuoosi ja kaveri julkaisee suunnilleen vuoden välein levyjä mitkä on täynnä jotain uusia kikkailuja. Hallitsee myös useamman kuin yhden tyylilajin, multitalentti mitä kitarointiin tulee.

Tuskin se ihan sattumalta on tälläkään listalla:
http://www.the-top-tens.com/lists/greatest-guitarists-ever.aspIso

Thezeus
15.11.2010, 19:06
Vaikka pari melko tuntematonta nimeäkin listalta löytyy, niin voi varmaan kuitenkin sanoa, ettei yksikään ole huono kitaristi. Sen parhaan kitaristin nimeäminen ei olekaan sitten niin yksiselitteinen juttu. Eri kitaristit soittavat eri tyyleillä ja tekevät siten eri tyylistä musiikkia. Jokaisella tyylillä on omat kannattajansa ja jokaisella musiikin kuuntelijalla omat suosikkinsa, joten valinta on tavallaan makuasia, mistä on hauska väitellä, mutta väittely ei kyllä johda mihinkään.

Itse en ole koskaan mistään teknisestä tiluttelusta suuremmin innostunut, vaan mielestäni soiton täytyy sopia muun musiikin kanssa yhteen modostaen korvia hivelevän melodisen harmonian. Hyvän musiikin voi melkeinpä rinnastaa jollakin utopistisella tasolla kommunismiin.

Kaiken höpinän jälkeen haluaisin nostaa esille vielä pari listalta puuttuvaa nimeä.

Allen Collins (yksi Lynyrd Skynyrdin perustajajäsenistä) perusteluksi riittää varmaan Free Bird

Andrew Stockdale (Wolfmother) Hieman uudempi nimi. Kitaransoitto ja musiikki ylipäätään tuo mieleen vaikkapa Black Sabbathin tai Pink Floydin

Jasu1
29.10.2011, 14:05
Alexi Laiho ja Michael Romeo, järjestystä en osaa sanoa.