PDA

Siirry lukemaan sivun täysversiota: : Parhaimmat ja huonoimmat lapsinäyttelijätsteffe79
14.02.2003, 22:37
Eli satuin tässä katselemaan SW ep1. (älkää kysykö miksi :hitme: ). Mieleeni juolahti, että Jake Lloyd ei todellakaan ole mikään loistava lapsinäyttelijä ja ärsytyskynnys nousee kattoon aina kaverin nähdessä.

Tämän jälkeen aloin pohtimaan hyviä lapsinäyttelijöitä ja päädyin Hohdon Danny Lloyd (sama sukunimi kavereilla kylläkin).

Eli parhaimmat:

Danny Lloyd - Shining
Carrie Henn - Aliens

Huonoimmat:

Jake Lloyd - Sw ep1.
Freddie Boath - Mummy returns

Nuo neljä tulivat näin äkkiseltään mieleen, lisääkin varmaan tulee, kun vähän aikaa miettii.

Akkuli
14.02.2003, 22:41
Ainakin yksi hyvä tuli heti mieleen: Haley Joel Osment - Sixth Sense.

Bulli
14.02.2003, 23:19
Hyvistä tulee ekana mieleen Alakina Mann & James Bentley (The Others). Huonoista ei tule muita mieleen kuin tuo jo mainittu Jake Lloyd.

komedian
14.02.2003, 23:24
En pidä yhdestäkään lapsinäyttelijästä, joten parasta on mahdoton nimetä. Kyllähän hyviäkin rooleja joskus näkee, mutta keskimäärin lapsinäyttelijät vain ainoastaan ärsyttävät. On kuitenkin totta, että tiettyjä elokuvia on mahdoton kuvitella ilman lapsia, esimerkkinä vaikkapa jo mainittu Shining.

Dogg
14.02.2003, 23:28
Originally posted by steffe79

Tämän jälkeen aloin pohtimaan hyviä lapsinäyttelijöitä ja päädyin Hohdon Dany Lloyd (sama sukunimi kavereilla kylläkin).


Sama vaahtosammutin tuli itsellänikin heti mieleen, loistavaa työtä Hohdossa. Näytteli vähintäänkin yhtä hyvin kuin muutkin elokuvan näyttelijät. Mielestäni.

Ei nyt saisi lupaavia lapsia huonoiksi haukkua (yeah, right), mutta toiset kyllä yrittävät hieman liikaa ja alkaa suoraan sanoen ärsyttämään :o

louhvi
15.02.2003, 00:15
Konsta Hietanen....tietänette kumpaan kastiin kuuluu. :hitme:

Jorse
15.02.2003, 00:18
Originally posted by steffe79

Eli parhaimmat:

Carrie Henn - Aliens


Samaa mieltä. Erittäni hyvä ja vakuuttava roolisuoritus. On tosin jäänyt Hennin ainoaksi elokuvarooliksi.:(

SamTheMan
15.02.2003, 01:54
Paras on Haley Joel Osment ehdottomasti... Huonoin taas, hankala sanoa.

MastaDJ
15.02.2003, 02:10
Originally posted by steffe79
Huonoimmat:

Jake Lloyd - Sw ep1.

Jake Lloyd ei todellakaan ole parhaimpia, mutta ei silti huonoimpiakaan lapsinäyttelijöitä. Itseäni ärsytti enemmän Natalie Portman Ep1:ssä, mutta Ep2:ssa neitonen oli yllättävän hyvä. Ep1 kummastutti kyllä sikäli, että esim. Leonissa tyttö teki loistavan roolisuorituksen. Kaipa tässä nähdäänkin ennemmin Lucasin taidot henkilöohjauksessa, sillä lapsia joutuu kuitenkin ohjaamaan.

Parhaimpiin luettelisin The Othersissa näytelleet kaksi lasta, mutta nimiä en jaksa nyt IMDB:stä kaivaa esiin, sorry. ;)

steffe79
15.02.2003, 02:17
Originally posted by MastaDJ Kaipa tässä nähdäänkin ennemmin Lucasin taidot henkilöohjauksessa, sillä lapsia joutuu kuitenkin ohjaamaan.


Kyse ei ehkä niinkään ole Yrjön ohjaustaidoista, vaan siitä surullisen kuuluisasta Blue-screenistä :sick:


Originally posted by MastaDJ
Parhaimpiin luettelisin The Othersissa näytelleet kaksi lasta, mutta nimiä en jaksa nyt IMDB:stä kaivaa esiin, sorry. ;)

Alakina Mann ja James Bentley

Moses_x
15.02.2003, 18:10
Tällä erää tulee parhaimpana mieleen jo moneen kertaan mainitut Haley Joel Osment ja Dany Lloyd. Onhan heidän aidosti ammattimaista työskentelyään hieno katsella.

Scheisse-kerhoon riittää enemmän kuin tarpeeksi lapsinäyttelijöitä. Heti ensimmäisenä tulee mieleen Yksin kotona-elokuvien pääosa kakara Culkin. Kun katselin vähän aikaa sitten tullutta Yksin kotona 2:sta mietin ko. elokuvalle äärimmäisen julmaa ja raakaa vaihtoehtoisloppua, jossa roistot saavat nulikan kiinni. :D Ei minua itseasiassa haitannut kyseisen nulikan näyttely, mutta hahmo oli kirjoitettu varsinaiseksi kiiltokuvapojaksi, todella hyväntahtoiseksi ja kiltiksi lapseksi. Minua iljetti. Muun muassa Konsta Hietanen on paskakerhon kantajäseniä.

Yleensäkin lapsinäyttelijöiden työ on varmasti todella vaativaa, sillä helpostihan lapsi yltyy tavallaan teennäisesti ylinäyttelemään. Nyt kun muistelen, olin siinä kymmenen vuoden iässä älyllisesti sillä tasolla, etten olisi pystynyt mitenkään näyttelemään järkevästi. Nostan hattua Haleyn tapaisille lapsinäyttelijöille.

Antti29
15.02.2003, 18:14
Giorgio Cantarini (http://us.imdb.com/Name?Cantarini,%20Giorgio) loisti Roberto Benignin hienossa La vita é bella (http://us.imdb.com/Details?0118799)ssa. Ja kuvitelkaa, tämä poika täytti pari viikkoa ennen elokuvan ensi-iltaa viisi vuotta.

Kwaakku
15.02.2003, 18:52
Signsissa se pikku tyttö näytteli erittäin hyvin.

Mahoney
15.02.2003, 21:51
Chandlerin äänellä: "Could our opinions BE more opposite?" ;)


Originally posted by Moses_x
tulee parhaimpana mieleen jo moneen kertaan mainitut Haley Joel Osment ja Dany Lloyd.

Juuri nämä ovat mielestäni todella ärsyttäviä. En heitä välttämättä kuitenkaan huonoiksi sinänsä näyttelijöinä sanoisi, siitähän tässä threadissä kyllä kyse oli. Mutta toisaalta...


Heti ensimmäisenä tulee mieleen Yksin kotona-elokuvien pääosa kakara Culkin. Muun muassa Konsta Hietanen on paskakerhon kantajäseniä.

...nämä kaksi ovat kyllä oikeasti hyviä ihan näyttelijöinäkin. Myös Macaulayn pikkuveli Kieran on varsin ok niissä muutamissa rooleissa, jossa olen hänet nähnyt.

Vasquez
15.02.2003, 23:28
Ensimmäisenä tuli kyllä juuri mieleen Culkin huonoimpana lapsinäyttelijänä, tiedä sitten olisiko kakrussa oikeasti ainesta vai onko roolihahmosta vain tehty niin pirun ärsyttävä.. Tuskaa on Yksin Kotona -sarja, kyllä.

Jake Lloyd pääsee myös huonoimpien pariin, tosin tähän syynä ehkä Lucasin huono käsikirjoitus ja kyky kirjoittaa dialogeja. Tämä siis sanottuna Star Wars -fanilta. ;)

Jurassic Parkeissa on yleensä ollut lapsia vain ärsyttämässä, etenkin ykkösessä päähän otti Lex, ei sen veli niinkään paljoa. Saattaa tosin olla osuutta siinä, että hahmosta olikin kirjotettu ärsyttävä kiljuja..

Natalie Portmanista pidin Leonissa, Star Warseissa ehkä juuri vain huono käsikirjoitus sitten esti tätä muuten mainiota mimmiä loistamasta..

Shiningin Danny oli kyllä lapsinäyttelijä, joka kesken elokuvan herätti ajatuksia "siinä vasta loistava näyttelijä", eikä sellaista tapahdu kohdallani kovin usein. Sixth Sensen kakru oli myös hyvä näyttelemään, Aliensin Newtin joku myös täällä jo aikaisemmin mainitsikin.

Silverfang
15.02.2003, 23:53
Macaulay Culkin oli kyllä aivan loistava ainakin Yksin Kotona leffoissa. :thumbsup: Aivan loistavia elokuvia (siis ykkönen ja kakkonen), sanokaa mitä sanotte.

Jorse
16.02.2003, 00:47
Originally posted by steffe79
Alakina Mann ja James Bentley

Loistavia! Niin kuin on muuten elokuvakin. Todella vakavassa roolissa ovat onnistuneet tekemään todella vakuuttavan roolisuorituksen. Enkä ainakaan minä onnistunut havaitsemaan minkäänlaista ylinäyttelemistä.

Jarkko G.
16.02.2003, 01:10
Originally posted by Vasquez
...

Natalie Portmanista pidin Leonissa, Star Warseissa ehkä juuri vain huono käsikirjoitus sitten esti tätä muuten mainiota mimmiä loistamasta..

Uuuu .. minä .. PIDÄN .. Nataliesta :love:

Jarkko G.
16.02.2003, 01:48
Lisätään listaan (hyvänä) ehdokkaana:

Angela's Ashes (Seitsemännen portaan enkeli): Joe Breen

ExC
16.02.2003, 12:31
Originally posted by Jarkko G.
Uuuu .. minä .. PIDÄN .. Nataliesta :love:

Kuka ei pitäisi :D

Kaitzu
16.02.2003, 12:41
Originally posted by Bulli
Hyvistä tulee ekana mieleen Alakina Mann & James Bentley (The Others).
Yleensä ärsyttää nuo lapsinäyttelijät, mutta Bullin mainitsemat suoriutuivat loistavasti tuossa leffassa.

Ärsyttävimpiin kuuluu kyllä Konsta :hitme:

hasseli
16.02.2003, 12:47
enpä oikeastaan hyviä osaa nimetä mutta pari todella ällöttävää tulee heti mieleen:hitme:

Jake Lloyd ja ehkä kammottavin kaikista Mara Wilson :sick:
tuo wilson pilaa esim Mrs. Doubtfiren :(

Bulli
16.02.2003, 13:30
Originally posted by Jarkko G.
Uuuu .. minä .. PIDÄN .. Nataliesta :love:

Niin minäkin, :love: :love:.

Jan
16.02.2003, 16:51
Parhaita:
Jackie Coogan (Chaplinin "Poika")
Stand by me (1986) -jengi
Danny Lloyd
The Others -elokuvan penskat

Huonoin:
Kaikki suomalaiset lapsinäyttelijät.

Jos valitsee randomilla jonkin lapsinäyttelijän on suurempi mahdollisuus osua surkeaan kuin siedettävään.

Mahoney
17.02.2003, 05:20
Originally posted by Silverfang
Aivan loistavia elokuvia (siis ykkönen ja kakkonen), sanokaa mitä sanotte.

Kyllähän ne ovat. Kolmonen sen sijaan ei houkuttele, juuri näyttelijänvaihdoksen takia :mad: Nelonenkin on näköjään olemassa (TV-elokuva).

glottis
17.02.2003, 11:45
Ehdottomasti parhaat lapsinäyttelijät (tähän mennessä) ovat Heinähattu ja Vilttitossu -leffassa esiintyneet:

Katriina Tavi (Heinähattu) :thumbsup:

ja

Tilda Kiianlehto (Vilttitossu) :thumbsup:Ärsyttävin tähän mennessä on ollut kyllä tämä Osmentin skidi... ja hyvänä kakkosena tulee kyllä se Rooman Sheriffin nuorimmainen skidi... ihan hyviä näyttelijöitä sinänsä, mutta jotain puuttuu - tai sitten huomioni kiinnittyy liikaa kloppien ulkoiseen olomuotoon... esim. silmät ja korvat :hitme:

hetaskin
17.02.2003, 12:14
Unbreakablessa ollut penska, kakara, räkänokka, tomppeli oli todella ärsyttävä :grr: :grr: :grr: HE***TTI että tämä äpärä saa veren kiehumaan.

SW 1 Lloyd oli varsin ärsyttävä, onnettomien näyttelijän ominaisuuksiensa takia ja niiden Jipii ja Jee huutojensa kanssa... Puhumattakaan kauppaliittoa vastaan käydyssä taistelussa, se penska, tai oikeammin rääpäle, suhtautui siihen kuin videopeliin - ja miksi h*lvetissä sen piti kerto mitä se on tekemässä seuraavaksi. Nämä asiat tekivät tästä pennusta itselleni ärsyttävämmän kuin Jar Jar Binks missään vaiheessa oli.

Mutta Osment on suosikki, muitakin hyviä on kuten Markku Pölösen Onnenmaa leffassa ollut poika - todella loistava ja aito roolissaan. :thumbsup:

Antti29
17.02.2003, 12:37
Originally posted by glottis
Ärsyttävin tähän mennessä on ollut kyllä tämä Osmentin skidi... ja hyvänä kakkosena tulee kyllä se Rooman Sheriffin nuorimmainen skidi... ihan hyviä näyttelijöitä sinänsä, mutta jotain puuttuu - tai sitten huomioni kiinnittyy liikaa kloppien ulkoiseen olomuotoon... esim. silmät ja korvat :hitme:

Minun mielestäni taas juuri perheen nuorin lapsi on paras. Keskimmäinen käyttäytyy liian "vanhasti" ja vanhin on taas mielestäni hieman liian intellektuelli.

Jo pienenä tykkäsin siitä toisesta Hollystä enemmän. :)

The Ring
17.02.2003, 12:41
Konsta Hietanen on...hyvä näyttelijä. https://www.dvdplaza.fi/forums/images/smilies/sick.gif

nygarjaa
17.02.2003, 13:19
Jake Lloyd ja Haley Joel Osment eivät omaa silmääni miellytä. Osment lähinnä vain ärsytti Kuudennessa Aistissa. Yksi ärsyttävä on lisäksi entinen lupaus Macaulay Culkin.

Kristian
17.02.2003, 15:22
Ehdottomasti paras lapsinäyttelijä on se vesa, joka näytteli Ridley Scottin The Legendissä sitä eräänlaista haltiaa. Ei tuntunut ollenkaan ihmiseltä saatika lapselta, joten näyttelemään pystyi hienosti. Imdb:stä oli turha yrittää vekaran nimeä onkia, kun en roolihahmon nimeä muista...

Bagheera
17.02.2003, 15:46
Haa... kukaan ei ole vielä päässyt lähellekään:D Jos todella kaikkien aikojen huonointa/hypetetyintä lapsinäyttelijää etsitte, niin vastaus on ilman muuta Shirley Temple.

Parasta on vaikeampaa löytää. Täällä jo mainittu Danny Lloydin suoritus Shiningissä oli kieltämättä hyvä.

glottis
17.02.2003, 17:19
Originally posted by Kristian
Ehdottomasti paras lapsinäyttelijä on se vesa, joka näytteli Ridley Scottin The Legendissä sitä eräänlaista haltiaa. Ei tuntunut ollenkaan ihmiseltä saatika lapselta, joten näyttelemään pystyi hienosti. Imdb:stä oli turha yrittää vekaran nimeä onkia, kun en roolihahmon nimeä muista...

Ettei vaan ollut tämä?

http://us.imdb.com/Name?Lanyon,%20Annabelle

Kristian
18.02.2003, 12:54
Originally posted by glottis
Ettei vaan ollut tämä?

http://us.imdb.com/Name?Lanyon,%20Annabelle

Ei ollut tuo, vaikka en valita tuonkaan lapsosen näyttelijäkykyä. Tein sitten vähän tutkimusta ja löysinkin kuvan tarkoittamastani kaverista:

http://www.angelfire.com/film/legend/Gump2.jpg

Näyttelijä oli David Bettent, tuon sivuston mukaan ja hahmo oli Gump.

Wick
18.02.2003, 13:12
Enpä pidä yhdestäkään lapsinäyttelijästä, varsinkaan jos roolihahmo on joku "olen-näsäviisas-ja-nokkela." Onneksi kaikki eivät ole sellaisia. Tämä Lloyd hohdossa onnistui olemaan mahdollisimman vähä-ärsyttävä.

jaritt
18.02.2003, 13:14
Paljon nimiä on mainittu, mutta jostain syystä pari puuttuu:

Elijah Wood (http://us.imdb.com/Name?Wood,%20Elijah)
Back to the Future - part II (8 v, kotitehtäväksi jätetään Elijahin etsiminen leffasta...)
Forever Young (http://us.imdb.com/Title?0104291) (11 v)
The Ice Storm (http://us.imdb.com/Title?0119349) (16 v)
Deep Impact (http://us.imdb.com/Title?0120647) (17 v, no tätä ei enää voine laskea "lapsinäyttelijä" otsikon alle)

Jodie Foster (http://us.imdb.com/Name?Foster,+Jodie)
Taxi Driver (http://us.imdb.com/Title?0075314) (14 v)

anttipee
18.02.2003, 13:31
Minä pidin Christina Ricci:stä Wednesday Addamsina (Addams Family). Ikää taisi olla 11v. En kyllä muista ihmeemmin pitäneeni myöhemmistä tuotteista tuolta näyttelijältä.

MastaDJ
18.02.2003, 13:39
Originally posted by jaritt
Elijah Wood (http://us.imdb.com/Name?Wood,%20Elijah)
Back to the Future - part II (8 v, kotitehtäväksi jätetään Elijahin etsiminen leffasta...)(14 v)

Elijah on kyllä löydetty, mutta rooli tuossa leffassa on melko pieni. :)

Anttimie
18.02.2003, 13:40
Minunkin mielestä paras on Haley Joel Osment.
Huonoin, ei oikein tule mieleen... kaikki on niin tasapaksuja verrattuna tuohon Osmenttiin nähden.

steffe79
24.02.2003, 18:44
Tarvii listaan vielä lisätä yksi kaveri. Dylan Smith, kaveri onnistui olemaan suht' luonnollinen ja uskottava One Hour Photossa.:thumbsup:

Jarkko G.
25.02.2003, 00:09
About A Boy elokuvassa esiintyvä lapsi on todella ärsyttävän oloinen, mutta kuitenkin ihan ok näyttelemään.

Shaq
25.02.2003, 00:51
Originally posted by Wick
Enpä pidä yhdestäkään lapsinäyttelijästä, varsinkaan jos roolihahmo on joku "olen-näsäviisas-ja-nokkela." Onneksi kaikki eivät ole sellaisia. Tämä Lloyd hohdossa onnistui olemaan mahdollisimman vähä-ärsyttävä.

Eipä sitä enää paremmin voisi sanoa....ja vielä yksi ei-ärsyttävä, mykkä kersa Mad Max II:ssa, joka viskelee bumerangia

Takeshi666
25.02.2003, 16:25
Haley Joel Osment, jep.

Entäs muuten Return of the Living Dead 2, eikös senkin päähenkilöt olleet lapsia? Aika jännää miten elokuviin pistetään näyttelemään kakaroita jotka ovat liian nuoria päästäkseen katsomaan sitä itse.

xander
25.02.2003, 17:23
Originally posted by steffe79


Eli parhaimmat:

Danny Lloyd - Shining
Carrie Henn - Aliens


Olen täysin samaa mieltä ja lisäisin mukaan vielä Haley Joel Osmentin ja Others leffan penskat :thumbsup:

MariaK
25.02.2003, 21:01
Mulle on jäänyt mieleen Kramer vs Kramer leffassa esiintynyt Justin Henry (http://us.imdb.com/Name?Henry,%20Justin) . Siitä on kyllä todella kauan kun olen ton leffan nähnyt mutta kyseinen lapsi teki vaikutuksen myös elokuvassa Sixteen Candles (-84).

Hurricane
19.05.2003, 10:05
Sen verran suuren vaikutuksen tekivät Gregory Peckin lapsia "To Kill a Mockingbirdissa" näytelleet Phillip Alford ja Mary Badham että piti nostaa tämä ketju ylös.

RautaKansleri
19.05.2003, 10:57
Pääsääntö on, että likimain kaikki pennut elokuvissa ovat aivan älyttömän ärsyttäviä. Haley Joel Osmet aivan ylivoimainen ärsytysykkönen kuten myös se MacAuley jokumikälie, en viitsi edes nimeä tarkistaa. Tietänette tapauksen.

Perustelkaapa joku, mikä ihme tuossa Haley Joelissa on niin mahtavaa. Itselleni ko. kakara aiheuttaa lähinnä raivoreaktioita. A.I. sekoilun jälkeen olen päättänyt jättää katsomatta kaikki elokuvat, joihin kersa eksyy mukaan.

AnssiM
19.05.2003, 11:10
Ärsyttävimmästä en tiedä mutta huonoimpana kyllä tuli heti mieleen tuo Manhunterissa esiintynyt heppu. Taitaapi olla David Seaman nimeltään? :thumbsup:

Imlego
19.05.2003, 11:51
Täällä paljon toistettu ärsyttävyys ja threadin aihe taitavuus ovat kaksi eri asiaa. Tom Hanks on todella ärsyttävä, mutta en voi kiistää, etteikö se olisi varsin pätevä näyttelijä - joskaan en arvosta ihan niin korkealle kuin jotkut muut; vähän maneristinen.

Mutta vastauksena kysymykseen: Haley Joel Osment, ehdottomasti. Todella taitava. Ei ole hänen vikansa, jos ohjaaja(t) ja käsikirjoitus pistävät imeilemään.

MastaDJ
19.05.2003, 11:55
The Ringissä se poika osasi kyllä näytellä todella hyvin. Erityisen liikuttava oli kohta "we don't have enough time ... the time before we die".

Toolband
19.05.2003, 13:38
Haley Joel Osment on kyllä lupaava ja hyvä näyttelijä. Myös Danny Lloydin näytteleminen Hohdossa oli todella hienoa katsottavaa. The Othersin penskat olivat myös hyviä. Eli ei mitään uutta nimeä listaan täältäkään päin.

JaySee
19.05.2003, 14:37
Miko Hughes elokuvassa Mercury Rising on hyvä.

Pulmusten Seven, Shane Sweet, on huono.

Chaplin
19.05.2003, 14:51
Originally posted by Jan
Parhaita:
Jackie Coogan (Chaplinin "Poika")
Stand by me (1986) -jengi
Danny Lloyd


Nuo kaikki ovat minunkin mieleeni, mutta Jackie Coogan painiskelee kuitenkin omassa kastissaan - on sen verran ihana nassikka tuossa Chaplinin Pojassa, että muut tulevat kaukana perässä. Danny Lloyd pääsee kaikkein lähimmäksi.

Ärsyttäviä on sitten niin paljon, että pahaa tekee.

mikkoz
19.05.2003, 16:14
Hyviä jo mainittujen lisäksi:

- Kirsten Dunst
- V-M Loiri

Ärsyttäviä en jaksa listata.

Kaltsu
19.05.2003, 16:15
Hyviä: Danny Lloyd (The Shining), H..J. Osment (A.I., Sixth Sense), Lukas Haas (Witness)

Huonoja (ja ärsyttäviä): Macaulay Culkin (Home Alonet, Riku Rikas)

warre
19.05.2003, 23:16
Originally posted by JaySee
Miko Hughes elokuvassa Mercury Rising on hyvä.


Miko on vielä parempi mielestäni elokuvassa Pet Sematary, uskomaton pikkuhirviö ja ikää vasta reilut kaksi vuotta elokuvan valmistuessa. Elokuvassa Mikon isosiskoa näytteli kaksi tyttöä vuorotellen kohtauksien mukaan mutta Miko hallitsi oman roolinsa yksinään.

Ja Macaulay Culkinin näyttelijän taidoista on mielestäni hyvä esimerkki (tietääkseni) esikoisrooli kahdeksan vuotiaana elokuvassa Rocket Gibraltar.

ppntori
22.05.2003, 01:52
Macaulay Culkin on hyvä Yksin kotona leffoissa. :thumbsup:

Mark Lee®
22.05.2003, 02:51
Parhaita:

Alakina Mann (http://us.imdb.com/Name?Mann,%20Alakina) ja James Bentley (http://us.imdb.com/Name?Bentley,%20James) vakuuttivat The Othersissa. (http://us.imdb.com/Title?0230600) Myös Macalay Culkin (http://us.imdb.com/Name?Culkin,+Macaulay) osasi näytellä hyvin ikäistään "pikkuvanhaa" veikaria Yksin Kotona-sarjassa.

Huonoja:

David Dorfman (http://us.imdb.com/Name?Dorfman,%20David%20(I)) oli ärsyttävä pikkupenska kauhuleffa The Ringissä. (http://us.imdb.com/Title?0298130) En tykännyt eikä vakuuttanut.

projectx
22.05.2003, 23:35
Myös mulle kolahti tuon Stand By Me - gängin roolisuoritukset.
Kyllä Reiner vaan sai potkittua aika paljon ulos niistä :)

BartonFink
07.08.2003, 16:37
Kaikki kotimaiset lapsinäyttelijät eivät suinkaan ole huonoja, tsekatkaapa Ijäksen Sokkotanssi. Pääosan pikkupojat ovat varsin luontevia penskoja.

Elijah Wood oli tosiaan hyvä näyttelijä jo mukelona kauan ennen kuin suuri yleisö mitään hänestä tiesikään.

Culkin meni täysin piloille jossain vaiheessa kun alko fyffeä sataa ovista ja ikkunoista.

Aeroneus
07.08.2003, 21:55
Huonoja löytyy...mutta nimiä ei.

Yksin kotona 1-2 "poika"
A.I tekoälystä se kakara:sick: :sick:

Ruttu
08.08.2003, 16:27
Originally posted by Akkuli
Ainakin yksi hyvä tuli heti mieleen: Haley Joel Osment (kirjoitettiinkohan noin)- sixth sense.

Ehrottomasti, eilen katsoin taas pitkästä aikaa tuon leffan ja täytyy sanoa että oli kyllä oikea poika tuohon rooliin.

Loistava elokuva kaikin puolin

tatska
10.08.2003, 19:30
Muumion paluun pikkupoika oli todella ärsyttävä (mutta toisaalta eipä tuossa leffassa osannut kukaan muukaan näytellä :) )

makeH
10.08.2003, 22:10
http://www.iw2000.de/chaplin/artists/jackie_coogan.jpg

Harva lapsinäyttelijä taitaa perjätä taidoissaan tälle vekaralle ja jäädä elokuvanhistoriaan yhdellä roolilla

Harry Lime
12.10.2003, 13:17
http://www.iw2000.de/chaplin/artists/jackie_coogan.jpg

Harva lapsinäyttelijä taitaa perjätä taidoissaan tälle vekaralle ja jäädä elokuvanhistoriaan yhdellä roolilla

Kyllähän tuo Jackie kova poitsu oli, mutta edes hän ei pärjää tämän kuvan vasemman puoleiselle kaverille:
http://www.metroactive.com/papers/metro/12.10.98/gifs/bicyclethief-9849.jpg
Elokuva sai minut täyteen transsiin vielä toisellakin katsomiskerralla... Enzo Staiola on lapsinäyttelijä numero uno.

Huonoja löytyy vaikka kuinka, esim tuo kovin ylistetty Danny Lloyd oli mielestäni vähän teennäinen, mutta en siis väitä, etteikö poika ikäisekseen näyttelisi hyvin.

Tepi76
13.10.2003, 12:19
Elijah Wood aikanaan hämmästytti Avalonissa ja myöhemmin myös Radio Flyerissa, jossa vastanäyttelijänä Jurassic Parkista tuttu Joseph Mazzello, joka taas oli loistava Varjojen maissa.

Christian Bale säväytti aliarvostetussa Auringon valtakunnassa, mutta Spielberghän on aina osannut ottaa paljon lapsinäyttelijöistä irti - Henry Thomas oli loistava E.T:ssä ja Haley Joel Osment hyvä A.I:ssa (vaikkakin em. paras roolisuoritus lienee kuitenkin Kuudes aisti).

Lisäksi ainakin Jodie Foster täytyy mainita...

Pazze
13.10.2003, 13:09
Koska todella ärsyttävä Macaulay Culkin (tiedä sitten johtuuko ohjaajista vai roolihahmoista) on täällä jo käsitelty, niin muistutetaan Rupert Grintistä (Harry Potterin Ron Ron Weasley). Pojalla on yksi "hämmästynyt" ilme, jota hän jaksaa näyttää koko elokuvan ajan.

Hirudroid
13.10.2003, 14:36
Suomen ykköslapsinäyttelijä Jasper Pääkkönen ei kerää allekirjoittaneen sympatioita. :sick:

projectx
13.10.2003, 23:28
Kyllähän tuo Jackie kova poitsu oli, mutta edes hän ei pärjää tämän kuvan vasemman puoleiselle kaverille:
Elokuva sai minut täyteen transsiin vielä toisellakin katsomiskerralla... Enzo Staiola on lapsinäyttelijä numero uno.

Täysin samaa mieltä. Tuon poikasen rooliveto on aivan loistava :thumbsup:
ja Bicycle Thief on muutenkin hieno elokuva...

Jan
13.10.2003, 23:32
Täysin samaa mieltä. Tuon poikasen rooliveto on aivan loistava :thumbsup:
ja Bicycle Thief on muutenkin hieno elokuva...

Tämä on vain minun Off-Topic-napinaa:
Miksi pitää italialaisesta elokuvasta käyttää sen englanninkielelle käännettyä nimeä? Miksei:
a) suomenkielistä (Polkupyörävaras)
b) italiankielistä (Ladri di biciclette)

Ei millään pahalla, kunhan napisen ;)

projectx
13.10.2003, 23:38
Miksei:
a) suomenkielistä (Polkupyörävaras)
b) italiankielistä (Ladri di biciclette)

Ei millään pahalla, kunhan napisen ;)

No, ajattelin että se olisi Paisaiköl Tiiffinä parhaimmin tunnettu... Ja jos muuten tuo Polkupyörävaras on virallinen suomalainen nimi elokuvasta, niin täytyy sanoa, että kerrankin on osattu suomentaa kunnolla ;)

Samppa
18.08.2006, 10:51
Lapsinäyttelijöillä tuntuu aina vanhetessa iskevän tämä vaihe päälle ->

"Former child star Haley Joel Osment has been charged with drunk driving and marijuana possession following his car crash in Los Angeles last month. The Sixth Sense star, 18, was formally charged with the misdemeanors yesterday in Los Angeles."

IMDb

Professional
18.08.2006, 19:06
Tämän hetken parhaat lapsinäyttelijät mitä nyt mieleen tulee...

1. Maria Lark (http://imdb.com/name/nm1833884/)
Varastaa kohtauksen toisensa jälkeen loistavassa sarjassa nimeltä Medium.

2. Ariel Gade (http://imdb.com/name/nm1262166/)
Teki upeata yhteistyötä Jennifer Connelyn kanssa elokuvassa Dark Water.

3. Dakota Fanning (http://imdb.com/name/nm0266824/)
Monia tasaisen hyviä suorituksia elokuvassa kuin elokuvassa. Parhaimmillaan War of the Worlds elokuvan alkupuolella.

4. Perla Haney-Jardine (http://imdb.com/name/nm1549503/)
Tuo Kill Bill saagan loppuun tarvittavaa herkkyyttä sydäntä lämmittävällä suorituksella.

Edit: Unohtui mainita 4400:n Conchita Campbell (http://imdb.com/name/nm1462727/) joka näyttelee mainiosti Maia tyttöä.

TSaari
18.08.2006, 20:57
Huonoin suoritus mitä muistan on kyllä se pikku juippi Star Wars episodi 1:stä (Pikku Anakin).

En tiedä kaverin oikeaa nimeä ja näin on parempi.

Sepeli
19.08.2006, 20:44
http://www.iw2000.de/chaplin/artists/jackie_coogan.jpg

Harva lapsinäyttelijä taitaa perjätä taidoissaan tälle vekaralle ja jäädä elokuvanhistoriaan yhdellä roolilla

Yhdellä roolilla? http://www.imdb.com/name/nm0001067/ (The Kid:http://video.google.com/videoplay?docid=2876032384672089099&q=The+Kid Loistava elokuva)

En nyt osaa parhaimpia tai huonoimpia lapsinäyttelijöitä sanoa, mutta The Goonies leffassa oli ihan päteviä suorituksia. http://www.imdb.com/title/tt0089218/

Willy
20.08.2006, 15:32
oarhaat:

Dakota Fanning http://www.imdb.com/name/nm0266824/
Loistava lapsinäyttelijä. Hän tekee aina elokuvissa hyvän roolisuorituksen ja usein pääsee aikuisten vastanäyttelijöitensä tasolle.

Miko Hughes http://www.imdb.com/name/nm0400816/
1990-luvun unohdettuimpia lapsitähtiä. Teki loistavaa työtä Uinu, uinu lemmikkissäni. Eikä hänen muissakaan roolisuorituksissaan ole valittamista.

Danny Lloyd http://www.imdb.com/name/nm0515950/
Hohto jäi hänen ainoaksi varsinaiseksi elokuvaksi, mutta tekee todella loistavaa työtä.

Carrie Henn http://www.imdb.com/name/nm0001343/
Aliens on hänen ainoa elokuvansa, mutta hyvää työtä tekee.

Conchita Campbell http://www.imdb.com/name/nm1462727/
On loistava 4400-sarjassa.

Abigail Breslin http://www.imdb.com/name/nm1113550
Teki todella vakuuttavaa työtä Signissa. Toivottavasti vielä pääsee muihinkin hienoihin elokuviin.

Haley Joel Osment http://www.imdb.com/name/nm0005286/
Loistava kaikissa elokuvissaan. Harmi vain, ettei ole pääsyt Kuudennen aistin jälkeen kovin hyviin elokuviin.

huonoimmat:

Courtland Mead http://www.imdb.com/name/nm0574882/
Olen ainoastaan nähnyt häneltä vain Stephen Kingin käsikirjoittaman Hohto-minisarjan, mutta jo tämän perusteella voin sanoa hänen olevan kaikkien aikojen surkein lapsinäyttelijä. Osaa todellakin ärsytttää.

Macaulay Culkin http://www.imdb.com/name/nm0000346/
1990-luvun yliarvostettuin lapsinäyttelijä. Loppujen lopuksi melko ärsyttävä.

Mike Weinberg http://www.imdb.com/name/nm0918141/
Esiintyy Yksin kotona 4-elokuvassa. Melko huono näyttelijä.

Goofy75
24.08.2006, 21:01
Parhaasta ei ole mielestäni epäilystäkään Haley Joel Osment,siinä on pinessä miehessä taitoa.Saa nähdä miten käy kun kasvaa isommaksi.

Surkein oli Macaulay Culkin ja on edelleenkin,onneks sillä on joku avaranpaikan kammo tai jotain että pysyy vaan yksin kotonaan AAAAAAAAAARRRRRGGGGHHH:hitme:

winterland
25.08.2006, 14:20
Parhaasta ei ole mielestäni epäilystäkään Haley Joel Osment,siinä on pinessä miehessä taitoa.Saa nähdä miten käy kun kasvaa isommaksi.

No joo onhan toi jo 18v. Tiedä siitä pienestä sitten. :)

Crz
25.08.2006, 14:39
Itse pidin Rory Culkinista Mean Creek elokuvassa lisäksi Haley Joel Osment oli Sixth Sensessä minunkin mielestäni hyvä. Suomalaisista tulee mieleen BartonFinkin maitsema Sokkotanssi jossa Walter Gröhn ja Mikko Vanhala ovat hyviä.

Samppa
25.08.2006, 15:04
Parhaasta ei ole mielestäni epäilystäkään Haley Joel Osment,siinä on pinessä miehessä taitoa.Saa nähdä miten käy kun kasvaa isommaksi.

Johan se nähtiinkin (https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=746116&postcount=72).

Viime vuosina yksi parhaiten mieleen jäänyt lapsirooli on Brett Kelly Pahassa pukissa. Vaatii tuon ikäiseltä paljon näytellä pullukkaa typerystä, mutta Kelly tästä kyllä suoriutui erinomaisesti. Liian usein lapsirooleista tehdään turhankin aikuismaisia.

http://gfx.filmweb.pl/p/47943/po.82216.jpg

niiles
25.08.2006, 16:13
...Liian usein lapsirooleista tehdään turhankin aikuismaisia...
Tuo on täyttä totta. Miks ihmeessä lapset pitää esittää näsäviisaina neroina. Esimerkkinä vaikkapa Riku Rikas tai Yksin kotona -elokuvat. Ei ihme, että varhaisnuoret yrittävät kans omaksua aikuismaisia tapoja ja -piirteitä jo hyvin nuorena.

Laossi
25.08.2006, 23:41
Harvemmin näkyy erityisen päteviä lapsinäyttelijöitä, mutta järkyttävän huonoja sen sijaan sitäkin enemmän. Varsinkin mainitut näsäviisaat jne tyyliset :grr:. Onneksi sentään Grave of Fireflies on animea.

siberry
26.08.2006, 16:42
National Public Radio teki sitten oman mainion radiojuttunsa aiheesta. Kuulijat soittelivat ja muistelivat ja välillä soiteltiin clipsejä. On muuten amerikkalainen puheradio hieman meikäläistä edellä:

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=5664518

Iron
26.08.2006, 23:23
Minä en ikinä liiemmin ole tuosta paljon kehutusta Haley Joel Osmentista pitänyt, syy ei ole siinä ettei hän osaisi näytellä vaan hänen yleisesti ärsyttävässä ja ruikuttavassa olemuksessaan. Minkäs teet. Dakota Fanning ei myöskään iske, hänen roolihahmonsa on aina tuntunut olevan jotenkin ylitsevuotavan älykäs ja teennäinen. Edward Furlong suoriutui aikoinaan hyvin Terminator 2:ssa, samoin teki Max Pomeranc Oikeissa siirroissa mutta yhtään lapsinäyttelijänä useampaan otteeseen vakuuttanutta ei ole vastaan tullut.

moorvis
03.09.2006, 22:31
Professional: Maria Lark?? Sophia Vassilieva (http://www.imdb.com/name/nm1100839/) on tyttäristä ihan selkeästi parempi. Maria on ihan pökkelö (vaikka tosin herttainen :rolleyes:).

Mainitsematta on vielä monia...

Dakota Fanning (http://www.imdb.com/name/nm0266824/) on ihan sanomattakin tämän hetken ykkösnimi.

Anna Paquinia (http://www.imdb.com/name/nm0001593/) ei saa unohtaa, Piano oli ällistyttävän hyvä suoritus.

Jena Malone (http://www.imdb.com/name/nm0540441/) Bastard out of Carolina.

Mischa Barton () sopi Lawn Dogsiin kuin nyrkki silmään.

Jennette McCurdyllä (http://www.imdb.com/name/nm1390614/) on paljon hyviä rooleja vaikka onkin ns. tuntematon suuruus.

Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka. Nouseviksi tähdiksi uskallan väittää esim.

Jimmy Pinchak (http://www.imdb.com/name/nm1245547/)
Chloe Moretz (http://www.imdb.com/name/nm1631269/)
Sammi Hanratty (http://www.imdb.com/name/nm1767820/)

hmv
04.09.2006, 00:23
Georges Poujouly ja Brigitte Fossey Kielletyissä leikeissä (http://akas.imdb.com/title/tt0043686/)

Subir Banerjee Tien laulussa (http://akas.imdb.com/title/tt0048473/)

Siinä nyt ainakin pari vahvaa ehdokasta kaikkien aikojen parhaaksi.

winterland
20.10.2006, 21:11
Lapsinäyttelijöillä tuntuu aina vanhetessa iskevän tämä vaihe päälle ->

"Former child star Haley Joel Osment has been charged with drunk driving and marijuana possession following his car crash in Los Angeles last month. The Sixth Sense star, 18, was formally charged with the misdemeanors yesterday in Los Angeles."

IMDb

Entinen lapsitähti Haley Joel Osment on tuomittu ehdolliseen vankeuteen. Nyt 18-vuotias Osment sai kolmen vuoden pituisen tuomion rattijuopumuksesta ja huumeiden hallussapidosta.

Näyttelijä jäi kiinni, kun hänen kuljettamansa auto suistui tieltä heinäkuussa. Osment puhalsi 1,6 promillen lukemat, kun rattijuopumuksen raja Kaliforniassa on 0,8.

- Ilta-sanomat

pistaa
26.10.2006, 09:56
Salattujen Elämien Niko.
Siinä vasta näyttelijä, tai ehkäpä kuitenkin vain jonkun tuottajan/ohjaajan poika.

Fakiiri
04.11.2006, 17:04
Hiukan paha aihe, koska arvion joutuu tekemään useassa tapauksessa yhden elokuvan perusteella. Lonkalta ja pienellä kaivelulla tulee mieleen ainakin jotain.

Erityisen loistavia:

Dakota Fanning - Hide and Seek
Hide and Seek mainittuna siksi, että Fanning pystyy yksin lähes pelastamaan muutoin luokattoman elokuvan.
T.J. Lowther - A Perfect World
Vetää vaikean roolin kunniakkaasti. Esitys kosketti mua (© Nanna Mikkonen).
Kaikki suoritukset - Cidade de Deus

Hyvän yläpuolella:

Danny Lloyd - The Shining
Taitaa tosin mennä enemmän ohjaajan piikkiin…
Haley Joel Osment
A.I. sekä Pay It Forward ovat mielestäni hyviä elokuvia ja The Sixth Sense erinomainen, joten pakko kai on Osmentkin tähän listata.
Ainakin lähes kaikki roolit - Kahlekuningas
Muita suomalaisia ei tule mieleen, ja Äideistä parhainta en ole nähnyt. Yleensä vähänkään pienemmät roolit tuntuu hoitavan joku ohjaajan lapsi tms. – ei hyvä.
Christina Ricci - The Addams Family ja The Ice Storm

Seuraavista en ole ihan 100-varma, koska mainittuja elokuvia en ole hyvin, hyvin pitkään aikaan nähnyt:
Drew Barrymore - E.T.
Lars Söderdahl - Bröderna Lejonhjärta

Shirley Temple taitaa olla sellainen käsite tämän aiheen suhteen, että pakko on nimi ainakin mainita. Omaa mielipidettä suuntaan tai toiseen en hänestä ole muodostanut.

Sitten huonot:

Carrie Henn – Aliens
Fanit älähtää, mutta omat muistikuvat tästä on vain hänen typerän oloinen tyhjä katse, joka alkupään kohtauksiin sopi. Koko elokuvaa ei kuitenkaan yhdellä ilmeellä eletä, vaikka olisi kuinka traumatisoituneesta hahmosta kyse. Jotenkin jää epäilyttämään, että yhden keikan näyttelijä oli ihan luonnnostaan näin poissaoleva. Ai niin, unohtaa ei sovi sitä idioottimaista ja naurettavasti lausuttua linea ”They mostly come at night – mostly.”
Edit: Hiukan vastaavan roolin - tosin aikuisen ihmisen - esittää Catherine Deneuve Polanskin Repulsionissa, ja onnistuminen on aivan eri tasoa.
Joseph Mazzello & Ariana Richards - Jurassic Park

Kun puhutaan elokuvista, kaikkein huonoimmat kuitenkin taitaa löytyä Tappajahain jatko-osien näyttelijäkaartista tai muusta totaalisesta jätteestä. Näitä en vaivaudu edes erittelemään, kun – onneksi – en edes tarpeeksi tarkasti niitä muista.

Jos laajennetaan tarkastelua TV-sarjoihin, huonojen osalta edessä on totaalisen loputon suo. Hyvä on esim. Billie Thomas Little Rascalsissa. Huonoista on kuitenkin pakko mainita tuoreesta muistista sarjan seuraamista häiritsevä Andrea Bowen Täydellisissä naisissa.

vitelli
06.11.2006, 13:30
Tuli viime viikolla katsottua Koivusalon uusin, Kalteva torni ja pitää sanoa että leffassa esiintyvä lapsinäyttelijä, Siiris Suosalo, oli aika kökkö. Käsittääkseni hän oli pääosanesittäjän, Martti Suosalon tytär. Ei ainakaan hyvä avaus näyttelijän uralle.

olio_
12.11.2006, 00:15
Christian Bale säväytti aliarvostetussa Auringon valtakunnassa, mutta Spielberghän on aina osannut ottaa paljon lapsinäyttelijöistä irti - Henry Thomas oli loistava E.T:ssä ja Haley Joel Osment hyvä A.I:ssa (vaikkakin em. paras roolisuoritus lienee kuitenkin Kuudes aisti).

Täytyy kyllä ehdottomasti valita Bale roolistaan Auringon valtakunnassa. Balen roolisuoritukset ovat olleet varsin vakuuttavia myöhemmissä elokuvissaan, jonka johdosta Auringon valtakunnan levyhyllyyni hankinkin elokuvasta mitään etukäteen tietämättä. Ei pettänyt.

hiost
12.11.2006, 19:58
Hyviä nyt ei jaksa muistella, mutta huonoin on Cameron Bright. Ärsyttävän oloinen penska. Moni leffa olis paljon parempi jos olis käytetty jotain muuta tän tilalla.

DakotaFanning
03.12.2006, 12:13
Huonoja lapsinäyttelijöitä ei nyt tule mieleen hirveästi, mutta tuo Macaulay Culkin ei hirveästi säväytä minua. Tosin onhan hänessä jotain suloista. Myöskin Pottereiden näyttelijä Emma Watson ylinäyttelee mielestäni, mutta en muistakaan Pottereiden näyttelijöistä pidä.

Hyviä on mielestäni enemmän. Olen kamala lapsinäyttelijöiden fani.

Dakota Fanning on aivan paras. Hän jaksaa aina yllättää minut jokaisella roolisuorituksellaan. Odotan hirveästi Hounddogia ja toivon että Dakota voittaa siitä myös Oscarin.

Georgie Henley näytteli loistavasti Narniassa. Ehdottomasti paras 4 lapsesta. Suloinen tyttö ja yrittää parhaansa. Nousevia tähtiä luulisin.

Anna Popplewell on jo kohta 18, mutta hän on silti loistava. Hyvä roolisuoritus Narniassa ja kauniskin tyttö.

Hayden Panettiere näyttelee loistavasti leffoissa Anna Palaa 3, Salamaseepra ja Jääprinsessa. Erittäin kaunis tyttö.

Jos luettelen kaikki, siihen menee koko päivä, joten nuo riittää:)

DVB-G
03.12.2006, 21:38
Tunnen vain Dakota Fanningin, en seuraa insesti-skeneä aktiivisesti, mutta tuo näyttelijätär hämmästyttää aina kun häneen törmää missä tahansa teoksessa. Viimeksi nähtynä hän pesi muut näyttelijät maton alle elokuvassa Uptown Girls.

Haloo: surkeitakin bambiinoja on, nimiä en tiedä kun en seuraa skeneä, mutta jos kuvittelee mielessään jonkin näyttelykyvyttömän riiviön Dakotan paikalle, silloin koko leffa/sarja olisi kiusallisen häpeällistä katsottavaa, katsoja tuskissaan valuisi penkin alle kuolemaan häpeästä kun epäpätevä kakara töpeksii joka ilmeensä ja lauseensa. Dakota on superammattilainen, totaalinen ihmeolento.

ElvisThePelvis
04.12.2006, 01:33
Tunnen vain Dakota Fanningin...


Tästä tuli mieleen, että joskus paras lapsinäyttelijä voi olla huono -- johtuen juuri siitä parhaana olemisesta. Esimerkki tästä voisi olla se Frendien viimeisen tuotantokauden jakso, jossa on kohtauksia neiti Fanningin ja Matt LeBlancin esittämän Joeyn välillä. Kun katselin Fanningin työskentelyä, niin vaikkakin se oli taidokasta ja uskottavaa niin jotenkin vaan tuntui, että "Voi kun kiva... taas yksi näistä ns. taidokkaista lapsinäyttelijöistä pyrkii Oscar-suoritukseen".

Minusta parhaat lapsinäyttelijät ovat sellaisia, joiden suoritukset ovat vähän "huonoja" tai sellaisia hieman kömpelöitä, mitä lapsinäyttelijältä voi odottaa (eikä sellaista aikuismaisella taidolla tehtyä suoritusta). Toki silti pidän Fanningia yhtenä kirkkaimmista lapsinäyttelijöistä.

Terris
04.12.2006, 11:39
Q'Orianka Kilcher
Vetää New Worldissa tosi kovan roolin. Tulevaisuuden näyttelijöitä.

Jiii
31.12.2006, 14:09
Todella hyviä nuoria näyttelijöitä:
-Alakina Mann (The Others)
-James Bentley (The Others)
-Dakota Fanning (Hide And Seek)
-Georgie Henley (Narnia)
-Emma Watson (Potterit, paras pääkolmikosta kolmikosta, osaa näytellä hyvin)
-Nikki Reed, Evan Rachel Wood, Brady Corbet (Kolmetoista)
-Mara Wilson (Matilda ja lasten kapina, todella koskettava elokuva)
-Haley Joel Osment (Afrikan salaisuudet, A.I.)
-Kristen Stewart (Panic Room)

Huonoista mieleen tulee vain yksi henkilö, Daniel Radcliffe (Harry Potterit). Daniel ei vain osaa näytellä pätkääkään. Toisaalta Warner kun on iskoistanut jokaiselle mielikuvan, että "aito" Harry Potter näyttää Radcliffelta, niin Harry Potteriksi on vaikeaa kuvitella ketään muuta.

Brunberg
31.12.2006, 16:41
-Haley Joel Osment
-Rory Culkin
-Ja sitten tuo poika pahasta pukista, Brett Kelly

Roru Culkin on ollut hyvä useammassa elokuvassa, eilen katseltiin Down In The Valley.

edit. Dakota Fanningista en pidä, jotenkin ne roolit on niin epäluonnollisia.

Tommy-H
01.01.2007, 19:44
Huonoista mieleen tulee vain yksi henkilö, Daniel Radcliffe (Harry Potterit).Hyviä lapsinäyttelijöitä on todella paljon, mutta tämä on sitten sitä toista kastia. En tiedä onko parannusta tullut ensimmäisen leffan jälkeen, mutta ei mitenkään kehuttava ollut tuo ensimmäinen elokuva Danielin osalta. Taisi pojasta tuli rikas pelkän naaman perusteella.

Groke
02.01.2007, 18:51
... - Holly Hunter, Evan Rachel Wood, Brady Corbet (Kolmetoista) ...
Elokuva 'Thirteen' ilmestyi 2003. Eli esim. Pianosta tuttu Holly Hunter (http://finnish.imdb.com/name/nm0000456/) oli tuolloin 44- tai 45-vuotias (s. 20.3.1958). Ja IMDB:n ensimmäinen merkintä hänen kohdallaan on vuodelta 1981, jolloin hän oli 22- tai 23-vuotias. Varmastikin oli tarkoitus mainita se tummempi nuorista pääosan esittäjistä, eli Nikki Reed (http://finnish.imdb.com/name/nm1223023/). Hänhän oli tuolloin 14- tai 15-vuotias (s. 17.5.1988). Sen sijaan Evan Rachel Wood (vaalea tyttö) oli kyllä noihin aikoihin 15- tai 16-vuotias ja pojista Brady Corbet 14- tai 15-vuotias.

Yleensähän vaikkapa 13-vuotiasta esittää todellisuudessa vähintäänkin pari kolme vuotta vanhempi tyttö, joskus reilusti yli parikymppinenkin. Murkkuikäisten tyttöjen kehityksen kannalta ei ehkä aivan terve suuntaus. Vaan yhtä lailla high school -poikia esittävät jopa kolmikymppiset miehet.
Esim. viime vuonna ilmestynyt 'Sano että rakastat mua' (Säg att du älskar mig) on tyypillinen tapaus: "15-vuotias Fatou pukeutuu napapaitaan ja kireään minihameeseen...". Ja ko. näyttelijä (Haddy Jallow) on syntynyt 14.10.1985, eli hän siis oli 20- tai 21-vuotias. Iästä tuli mieleen vielä Alyson Hannigan (s. 24.3.1974), joka näytteli tv-sarjassa "Buffy the Vampire Slayer" sitä kilttiä koulutyttöä, ollen todellisuudessa sarjan loppuessa noin 29 -vuotias.


Hyvistä nuorista näyttelijöistä taas tuli ensimmäisenä mieleen Natalie Portman (s. 9.6.1981), joka oli Léon:ssa 12- tai 13-vuotias ja Beautiful Girls:ssä 14-tai 15-vuotias. Mutta aikuisiällä näytellyt SW Episodit I-III ovat täysin luokatonta työskentelyä. Tosin pääsyyllinen tähän saattaa olla George Lucas.
Ja mielestäni se Aliens:ssa näytellyt pikkutyttö sopi tuohon sivurooliinsa ihan hyvin, siis Carrie Henn (http://finnish.imdb.com/gallery/ss/0090605/Ss/0090605/IMG0055.jpg.html?path=pgallery&path_key=Henn,%20Carrie) (IMDB Gallery), joku ikäisekseen ylinokkela, söpösti virnuillen tikkaria imeskelevä ja kaiken goren keskellä tyynen rauhallisesti one-linereitä heittelevä "lapsitähti" olisi helposti tuonkin sivuroolin pilannut.

Jiii
02.01.2007, 22:33
Elokuva 'Thirteen' ilmestyi 2003. Eli esim. Pianosta tuttu Holly Hunter (http://finnish.imdb.com/name/nm0000456/) oli tuolloin 44- tai 45-vuotias (s. 20.3.1958). Ja IMDB:n ensimmäinen merkintä hänen kohdallaan on vuodelta 1981, jolloin hän oli 22- tai 23-vuotias. Varmastikin oli tarkoitus mainita se tummempi nuorista pääosan esittäjistä, eli Nikki Reed (http://finnish.imdb.com/name/nm1223023/). Hänhän oli tuolloin 14- tai 15-vuotias (s. 17.5.1988). Sen sijaan Evan Rachel Wood (vaalea tyttö) oli kyllä noihin aikoihin 15- tai 16-vuotias ja pojista Brady Corbet 14- tai 15-vuotias.Joo, laitoin vahingossa väärän nimen... Korjasin sen tuohon aikaisempaan viestiin.

Tommy-H:lle vielä:
Potter elokuvien taso on aika lailla laskussa. Näyttäviä toki uusimmat versiot ovat, mutta ainoastaan Daniel Radcliffe ei ole näyttelijänä edistynyt pätkääkään, paremminkin huonontunut. Nelosleffan lopussa on ehkä surkein näyttelijäsuoritus, jonka olen koskaan nähnyt... Yllätys, Rafcliffe näyttelee siinä.:rolleyes: Kyseessä lopun itkukohtaus kun Harry palaa labyrintin alkuun kuollut Cedrig mukanaan. Todella "uskottavaa" itkua.

Mielen tuuli juuri Keisha Castle-Hughes Niki Caron elokuvassa Valasratsastaja... Veti roolinsa todella hyvin.

Jarpie
04.08.2007, 00:31
American Gothic-sarjassa Caleb Templeä näytellyt Lucas Black oli todella hyvä, osaksi johtui kyllä hahmostakin, joka oli juuri päinvastainen ärsyttävään "söpöihin ja ylinokkeliin" räkänokkiin

ElvisThePelvis
04.08.2007, 00:37
Potter elokuvien taso on aika lailla laskussa. Näyttäviä toki uusimmat versiot ovat, mutta ainoastaan Daniel Radcliffe ei ole näyttelijänä edistynyt pätkääkään, paremminkin huonontunut. Nelosleffan lopussa on ehkä surkein näyttelijäsuoritus, jonka olen koskaan nähnyt... Yllätys, Rafcliffe näyttelee siinä.:rolleyes: Kyseessä lopun itkukohtaus kun Harry palaa labyrintin alkuun kuollut Cedrig mukanaan. Todella "uskottavaa" itkua.

Nyt kun vitos-Potter pyörii teattereissa, niin yleinen mielipide vaikuttaa olevan, että nimenomaan Rupert ja Emma ovat niitä "lahjattomia", ja Daniel on se, josta voi jonkunlainen näyttelijä oikeasti tullakin. Emma kun edelleen jatkaa sitä (kulmakarvoilla) ylinäyttelemitä ja Rupertin koomikonlahjat taisivat kadota samantien kuin puberteetti iski päälle (matalaääninen Rupert oli viimeisimmässä Potterissa kuin tekijät olisivat tuottajan pojan vaan sysänneet rooliin). No ei Daniel edelleenkään näytä osaavan itkeä tai olla surullinen vakuuttavasti, mutta täytyy jotain rispektiä antaa hänen tavastaan kantaa elokuvaa harteillaan.