Yamaha RX-V367/467/567/667/767

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Aziz, 06.01.2011.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kaiuttimien herkkyydestä ja tulosignaalin voimakkuuksien eroista johtuen vastaus tuohon kysymykseen ei kerro yhtään mitään. Onko säätövara päässyt loppumaan?
     
  2. Tsuhna

    Tsuhna Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2009
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    En pyörittele vaan paina kaken "volume plussaa" :hitme:

    Mullahan oli (ja on vieläkin, myytävänä tosin) Yamaha RX-V620. Huomasin vain että nuo vaffarin db-lukemat on normikäytössä erilaiset kuin ennen. 620:n logiikalla nyt täytyy volaa laittaa paljon enemmän.

    Mutta eihän se ihan näin mene. Eihän tuo vahvistimen näytön db-lukema mikään mittaustulos ole.

    Mullahan on helkutin huono kuulo. Mun nuoruudessa kun rokkia soitettiin ei ollu korvamonitoreja yms. Soitin max- 2 metrin etäisyydellä 100 W Marsun edessä (koko torni!), rumpali (ei korvatulppia tms.) määräsi volyymin ja useimmiten tahdinkin.
    Vaimo vähän valittaa että lujaa tulee olohuoneessa nykyisin, kuuluisi nuo uutiset vähän pienemmälläkin.

    Ensivaikutelmana verrattuna vanhaan RX-V620:een oli että ei tässä olisi potkua niin paljon ja että ihan samalta kuulostaa kuin ennenkin.
    Mutta...
    Nyt alkaa tällainen homekorvakin huomaamaan eroja.
    Kuulostaa tarkemmalta, joku puhuisi kai erottelevuudesta. Osaan jo poimia niitä pieniä yksityiskohtia ihan vaikkapa tv-ohjelmissa (mm. Kotikatua katsoessa yllätyin).
    Radiota kuuntelen melko paljon ja väittäisin että on herkkä viritin. Hyvin kuuluu! Ja entiseen verrattuna, nyt näkyy "radio textit" aina kanavaa vaihdettaessa ilman että tarttee vahvarin etupaneelista niitä uudestaan esiin kaivaa. Tärkeä yksityiskohta?

    Oppiva kake voisi toki olla vähän älykkäämpi, mutta mua auttoi kun sain telkun tärkeimmät 7 käskyä toimimaan. Riittää mulle!

    YPAO teki mielestäni ihan hyvää jälkeä. Nopea, mittasi kaiuttimien etäisyydet tarkasti ja sääti jakotaajuudet hyvin kohdalleen.
    HiFi-harrastaja veljenikin (myös alan ammattilainen) varovasti kehui säätöjen menneen kohdalleen hämmästyttävän hyvin (tai no "vitun hyvin" sanoi). Tosin pientä hiomista oli ja nyt pitäisi olla kohdallaan. En tiedä mitä säätöi. Kertoi vain että jos jos tästä haluaa jatkaa niin huoneen akustoimisessa on työtä ja PALJON.

    Vanhan Yamahan kaken namiskat eivät olleet valaistuja mutta sopivasti hohtivat pimeässä, uuden kaken käyttö pimeässä vaatii sormituntumaa (Vol +/- löytyy helposti). Olisipa nuo uudet kaketkin tollasia, ei taustavalaistuja vaan että näppäimet olisi fluoresoituja (?).

    Että semmosta...
     
  3. _K2_

    _K2_ Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minäkin vaihdoin RX-V620:n tähän 767:ään ja tuntuu siltä, ettei potkua olisi, kun sieltä äänettömyydestä saa vääntää nuppia kaakkoon entistä pidemmän matkan. Kai se silti soi yhtä kovaa kuin ennenkin. Mikään muu komponentti minulla ei ole muuttunut, sama huone ja samat kaiuttimet. Helvetisti se ainakin leffoihin tuntui tuovan lisää erottelukykyä ja tilavaikutelmaa - siis erittäin lyhyellä tsekkauksella.

    Suurempi murhe on se, etten ole pitkälläkään asetusten sorkkimisella saanut Pansun viime vuoden G20-mallista töllöä suoltamaan tuohon ääntä ulos HDMI:n ARC-kanavaa pitkin. Ja kun sen piti olla niin helppoa, vain yksi piuha... :confused: Ei mitään hajua, mikä tuossa voi olla ongelmana.

    Muuten olenkin jo ehtinyt tsekkaamaan, että ääntä tulee. CD soi hienosti, leffat pauhaavat, vinyylikin rutisee kotoisasti ja digiboksistakin tulee jotain nuottia ulos, tosin se on tällä hetkellä vähän väliaikaisratkaisuna, kun oma boksi on vielä kaupassa. Asetuksia 767:ssa tuntuu olevan niin helvetisti, että menee vielä pitkä tovi, ennen kuin kaikki on kondiksessa - varsinkin kun tässä samassa hässäkässä pitäisi virittää lähiverkko DLNA-laitteineen pystyyn nollatilanteesta.
     
  4. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    ARC-tuki pitää löytyä myös tv:stä että toimii. Tuossa tv:ssä se on vain hdmi2 liittimessä ja hdmi-johdon pitää olla high-speed/1.4 versiota.
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2011
  5. _K2_

    _K2_ Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jep, tämä on tiedossa. HDMI-piuha on kiinni juurikin tuossa kakkosessa, johon se ARC on selkeästi merkitty töllön takapaneelissakin. HDMI-piuha on 1.4-versiota, todettu toimivaksi muun muassa 3D-leffojen avulla (VT20:n kanssa). Silti tulee ainoana vaihtoehtona mieleen, että tuo piuha voisi olla syypää - mutta kumminkin sitä pitkin menee Blu-rayn antama kuvasignaali töllölle. Mystistä. :confused:
     
  6. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Onkos tv:ssä jotain asetusta jolla se ARC otetaan käyttöön vai tarviikaan Yammu mahdollisesti ohjelmistopäivityksen?
     
  7. _K2_

    _K2_ Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    2
    Telkkarin manuaali ei kerro mitään, mutta kaikki asetukset on tutkittu moneen kertaan. Yammun ohjelmistopäivitystä tässä itsekin mietin, töllö on jo päivitetty.

    "Nykylaitteet ovat niin helppoja, että kuka vaan voi asentaa."

    EDIT: Toimii. Syytä en tiedä, mielestäni asetukset ovat nyt juuri samat mitä oli paketista otettaessa - sekä töllössä että vahvarissa. Sormet ristiin ja kovaa käyttöä nyt.
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2011
  8. kaan

    kaan Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2009
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    -20dB täälläkin rokkia kuunnellessa, ensi alkuun hämmästytti mutta eipä tuo haittaa, reserviä on vielä. Suomen kieliset manuaalit puuttui, mutta lupasi laittaa postissa. Olisi tuota lontoollakin pärjännyt, mutta haluan paperisen. Jotenkin tuo cd:llä oleva manuaali on hankala käyttöinen, vanha kone pienellä näytöllä ei auta asiaa..
     
  9. _K2_

    _K2_ Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eikä muuten toimi enää tuo ARC:n kautta kuuntelu. Mikä ihme tuossa on, en tajua.
     
  10. zig

    zig Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2005
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    767 tuli tännekin Gigantista haettua.

    Nyt ihmetyttää miksi YPAO väittää kaikkien kolmen etukaiuttimen (Genelec 6010A) olevan polariteetiltään väärin kytkettyjä, vaikka eihän sen pitäisi RCA-piuhojen kanssa olla käytännössä mahdollista?

    Takakaiuttimet (samat 6010A:t) on tuon mielestä kunnossa. Mitään muuta eroa noilla ei ole kuin, että edessä bass tilt on laitettu kaikille -2dB ja takana -4dB.

    Hyvinhän nuo soi, joten ehkä tuosta ei tarvitse välittää - lähinnä ihmetyttää vain.
     
  11. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Minulla on yammun 2067:n YPAO välillä väittänyt vasemman etukaiuttimen olevan väärinpäin kytketty, uudelleen mitatessa on sitten oikeinpäin tai viimeistään sitten kun mittamikrofonia hieman siirtää. Kaiuttimina Genelec 8030A.
    Mikäpä sitten lienee?
     
  12. zig

    zig Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2005
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo. Epäilen itse, että huoneakustiikka aiheuttaa tuota häröä mittauksiin. Mullakin on kuuntelupaikkana sohva, jonka takana heti tiiliseinä (ei hyvä, mutta minkäs teet) ja YPAO-mikki mitattaessa tietysti aika lähellä tuota seinää.
     
  13. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    ....suodattimet aiheuttaa myös vaihesiirtoa ja sitten vain riippuu että mistä pisteestä tuo YPAO sen polariteetin päättelee...tuskin kovin korkeilla taajuuksilla kuitenkaan...

    Olisikohan noin simppeliä.
     
  14. luotope

    luotope Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihdoin hyvin palvelleen RX-V757:n 767:ään kahden hdmi lähdön vuoksi. Pääsinpä eroon isosta kasasta analogisia piuhoja ja hdmi switch boxista ja 1in2out boxista! Toimii ihan niin kuin oletin ja scene-napeilla emäntäkin osaa nyt valita oikean yhdistelmän yhdellä painalluksella.

    Sellainen huomio vaan että jostain syystä Tone Control säädin ei näytä vaikuttavan bassoon/diskanttiin mitään. Vanhassa 757:ssä siitä sai aktiivisubbariin sen verran jytyä että tarvittaessa sai lumet pudotettua katolta. Nyt tässä uudessa en huomaa äänessä eroa vaikka väännän laidasta laitaan.

    Osaako joku vinkata missä mättää? Voiko se olla rikki - muuten kaikki kyllä toimii ja subbarikin toimii ihan OK. Joskus on kuitenkin tarve vaimentaa bassoja helposti.
     
  15. torni

    torni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.02.2000
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    1
    Paraniko äänentoisto oleellisesti paremmaksi? Stereo ja 5.1? Itsellä vielä käytössä 757 ja polttelee kovasti uuden hankinta.
     
  16. miksu

    miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.04.2001
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    16
    Pure direct valittu (mm. näyttö pimeänä)? Tällöin sävynsäätimet on poistettu käytöstä.
     
  17. luotope

    luotope Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2011
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä juuri muuttunut entisestäänkin hyvä ääni. Tai en vielä ole ehtinyt testaamaan kunnon action leffalla että huomaisiko jotain mullistavaa muutosta. Mulle oli tärkeintä saada HDMI ja kaksi ulostuloa samaan värkkiin. Jos tuolla ei ole merkitystä, niin itse en vaihtaisi 757:aa.


    Pure direct tietenkin pois ja kyllä kaikki muut dekooderien ja ohjelmien vaihdot vaikuttavat ääneen kuten kuuluu. Ainoastaan Tone control ei minusta muuta ääntä mitenkään, oli muut valinnat missä tahansa.
     
  18. vippe0

    vippe0 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hommattua gigantin tarjouksesta tuo laite, ei ollut suomi manuaalia joten gigantin sivuilta pistin viestiä ja lupasivat laittaa postitse.
    Postissa tuli tänään.
    Scannasin tuon kyllä joten kerro jos vielä tarvetta.
     
  19. _K2_

    _K2_ Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse itselleni vastaten: saa toimimaan, jos jaksaa joka kerta käydä laittamassa vahvistimen asetuksista ARC:n pois päältä ja takaisin päälle. Erittäin näppärää eli ei.

    En vieläkään osaa antaa mitää tarkempaa analyysia tästä vahvistimesta. Muu laitteisto on vaiheessa, ja siksi tuo täydellinen käyttöönotto ja huolellinen asetusten nysvääminen vaan venyy ja venyy. Uusi tykkikin on vielä kaupassa.
     
  20. Mixu75

    Mixu75 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2008
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaapa kokemuksianne 567 ja 667 mallien videoskaalauksesta (analoginen => HDMI). Paraneeko esim. digiboksilta tuotu SD kuva skaalaimella ? Itse pähkäilen tässä sitä, että kannattaako oma vahvistin (Onkyo 509) vaihtaa Yamahan 567:aan tai 667:aan tuon videoskaalauksen takia, joka omastani puuttuu tällä hetkellä.