Windows 8 - asennus ja kokemuksia

Keskustelu osiossa 'Käyttöjärjestelmät ja sovellukset' , aloittajana JS83, 28.10.2012.

  1. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kannattaako Windows 7 päivittää uuteen Windows 8 versioon? Mikä tuossa uudessa 8:ssa on parempaa ja huonompaa kuin Windows 7:ssa?
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    +
    Netflix on 1080p (?)

    - ja iso sellainen
    Se käyttöliittymä, jota ennen Metroksi kutsuttiin.

    T: Vesku
     
  3. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    No tulipahan asennettua tuo Windows 8. Kun klikkaan sovellus valikossa esim. -Photos- ikkunaa niin ei tapahdu mitään. Kuinka noihin voi määrittää minkä kansion ne avaavat?

    Ihan hienon näköinenhän tämä 8 on =) Suomenkieliseksi ei vielä ainakaan ole kaikkea käännetty...
     
  4. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    En tiedä minkä kielinen tai jtmsp oleva versio sinulla on, mutta omassani on kyllä Valokuvat nimellä kyseinen toiminto. Eikä toiminut tääläkään ennen päivityksen asennusta...

    Kaikista eniten haittaa tässä virityksessä kosketusnäyttömaailmaan luodut ohjelmat jotka toimivat vain ja ainoastaan koko näytön tilassa. Siis tämähän on Windows, eli ikkunat, eli ohjelmien tulisi toimia ikkunoissa! Samaten häiritsee automaattiset kirjautumiset melkein kaikkiin palveluihin heti kun järjestelmä käynnistyy. Uloskirjautuminenkaan ei tahdo onnistua, sillä järjestä haluaa kirjautua taustalla uudelleen. Ei, en halua että kaikki tietävät koko ajan mitä teen ja missä. Ja graafinen ulkoasu palasi windows 3.1 aikaan, itse pidin windows 7:n ulkoasusta enemmän kuin tästä värittömästä ja haaleasta. Ennen pidin myös työpöydällä muutamaa "pienoisohjelmaa" joista näki koko ajan tarpeellista tietoa. Pienoisohjelmia ei enää tueta ja vaihtoehtona on tuijottaa "tablet"-käyttöliittymän päivittyviä laatikoita tilassa jossa ei voi käyttää samalla mitään ohjelmaa. Kuka tuijottaa tietokoneella jotain päivittyviä ruutuja tekemättä mitään muuta? Ilmeisesti Microsoftin mukaan tietokoneet tulisi heittää nyt roskiin ja hankkia tabletteja tilalle...
     
  5. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ehkä tyhmin kysymys ikinä mutta mistä helv****tä tää tietokone sammutetaan?
     
  6. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Use the Charm Bar to Shut Down Windows 8

    1. Move the mouse pointer to the right corner of the screen, doing this will cause the Charm bar to appear on the right side (akin to the Start Menu). Click the Settings icon to view additional options.

    Note: You can also press the Windows key + C to bring up the Charm Bar or you can swipe to the left on the screen if you are using a touch screen to bring up the Charm Bar.

    2. Click the Power icon and then click Shut down from the menu that appears.

    Note: You can also restart the Windows 8 PC or put it to sleep from this same menu.

    Shutting Down May Take Longer with Non-Touch Devices

    http://windows.about.com/od/windowsforbeginners/a/Shutting-Down-Windows-Is-Not-That-Difficult.htm
     
  7. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös tämän W8:n saa myös perinteisellä näkymällä eli ilman noita hel..tin laatikoita..?
     
  8. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Metro on M$:n mielestä se jota tulee/pitää käyttää. Kyllähän tuota UI:ta saa varmasti jotenkin puukotettua, mutta perinteistä käyttöliittymää haluaville helpompi ratkaisu on Windows 7 (tosin siinäkin Classic Shell pelasti kokemuksen...)
     
    Viimeksi muokattu: 28.10.2012
  9. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt sain Suomenkielen asennettua uudelleen ja nyt kaikki on niin kuin pitääkin. Silti ihmetyttää kun klikkaan sovelluksista, valokuvia, musikkia, video, sää, uutiset, pelit ja kaikkia muita laaikoita niin ne lävähtää ruudulle auki mutta samantien sammuu...
     
  10. ArTTu83

    ArTTu83 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2004
    Viestejä:
    294
    Saadut tykkäykset:
    0
    Murossa oli juttua, että ainakin Avast estää näiden aukeamisen. Onko sinulla käytössä joku virusskanneri, joka blokkaisi nämä?
     
  11. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Avast käytössä. Pitääkin poistaa se ja asentaa tuo microsoftin oma. Kiitos vinkistä =)
     
  12. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Avast oli ongelma kaikkeen toimimattomuuteen. Nyt toimii kaikki hienosti. Ihan tyytyväinen olen tähän Windows 8 ainakin muutaman tunnin testin perusteella.
     
  13. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Työpöytä löytyy yhdestä niistä laatikoista :)

    Itse pidän uudesta lookista - todella sulava käyttää. Haku on kätevää - alkaa vain kirjoittaa olipa sitten missä sovelluksessa tahansa tai aloitusnäytössä.
     
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tee pikakuvakkeet haluamallesi asialle. Kuten XP:ssä. En tiedä miten pikakuvakkeita 8:ssa tehdään, mutta ota mallia näistä minun XP-pikasammutus-pikakuvakkeistani. Niiden sisältöä voit varmaan katsella 8:ssa tai 7:ssa, mutta ellet voi, niin katsele sitten XP:ssä. Varsinaista toimivuutta en takaa muissa kuin XP-käyttiksissä.

    Kun zipin purkaa jonnekin, sinne ilmestyy Sammutus-niminen kansio, jossa asustaa kolme pikakuvaketta. Ne pitää RAAHATA eli DRÄGÄTÄ työpöydälle. Jotta Sammutus-kansio tyhjenee. Sitten voit tappaa sen tyhjän Sammutus-kansion. Ei saa kopioida niitä pikakuvakkeita, koska kopiot olisivat uusia pikakuvakkeita, jotka todennäköisesti vain viittaavat aiempiin aitoihin pikakuvakkeisiin, eivätkä uudet siis olisi autoja funktionaalisia itsenäisiä otuksia. Ne alkuperäiset pikakuvakkeet ovat ihan sellaisenaan toimivia (kaikissa XP-käyttiksissä siis).

    • Kun haluaa sammuttaa koneen, tuplaklikataan työpöydän pikakuvaketta nimeltään Fast Shutdown.
    • Kun haluaa uudelleenkäynnistää koneen, tuplaklikataan työpöydän pikakuvaketta nimeltään Fast Restart.
    • Kun haluaa hibernoida koneen, tuplaklikataan työpöydän pikakuvaketta nimeltään Fast HIBERNATE (edellyttää, että hibernaatiomoodi on mahdollistettu).


    Minulla ei ole nanosekuntiakaan ylimääräistä aikaa käytettäväksi valikoiden valikoiden valikoiden valikoissa, etsimässä satojen rivien/objektien keskeltä sitä nimenomaista sanaa/symbolia, jota olen etsimässä.

    Kun haluan vaikkapa sammuttaa koneen, niin 0,5 sekunnissa kone aloittaa sammutuksensa. Hukkaantuu turhuuteen vain se aika mikä kuluu hiiren liikutukseen pikakuvakkeen päälle ja tuplaklikkaamiseen. Kaikille tärkeille asioille on omat pikakuvakkeet työpöydällä, ettei tarvitse ikimaailmassa mennä valikoihin etsimään yhtikäs mitään.

    En tule ikinä vaihtamaan mihinkään käyttikseen, jossa minkä tahansa asian käynnistäminen kestää yli 0,5 sekuntia. Saan minkä tahansa haluamani softan tai tapahtumasarjan käyntiin 500 millisekunnissa. Nopeamminkin, jos alan harjoitella sitä ammattimaisesti. Puolet ajasta saisi pois pelkästään sillä, että tuplaklikin sijaan yksöisklikki riittäisi, mutta turvallisuussyistä haluan pitää erillään yhden ja kahden klikkauksen vaatimat asiat.

    Alapalkissa (XP:ssä siis) minulla on ne kaikista useimmin käytetyt asiat, jotka haluan yhdellä klikillä käynnistää, siinä säästää sen yhden klikkauksen. Mutta nuo sammutteluasiat tosiaan kannattaa pitää tuplaklikin päässä, ettei kone epähuomiossa sammu kun hipaisee väärää pikaikonia.

    Ja ne softat, mitä aina poikkeuksetta käytän, ne on tietenkin määrätty automaattikäynnistymään koneen käynnistyessä, eli niitä ei tarvitse ikinä käsin käynnistelläkään. Esim. DVB-tallennuskoneisiin ei tarvitse koskea ikinä kädellä, ne nousevat pystyyn (lähiverkon kautta herätys komentaen) täydelliseen käyttökuntoon itsekseen. Kun olen timeroinut DVB-ohjelmat joskus aiempana päivänä valmiiksi, kone käyntiin päästyään tallentelee mitä sen kuuluu ja sammuttaa itsensä lopuksi.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 29.10.2012
  15. Jaroq

    Jaroq Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2009
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    ^ Kokeilin joku päivä tuota asentaa, ja aina tyrehtyi johonkin erroriin. Joku toinen vastaava sen sijaan jopa asentui, ja arvaisin että tuollaisia saattaa ilmestyä jatkossa lisääkin. ;)
     
  17. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Itsellänikin tuli Win8 investoitua ja onhan tuo ihan kiva. Harmittaa vaan ettei aloitusnäkymällä ole kelloa eikä sitä sinne saa edes kaupasta. Pitänee itse kodailla. :)
     
  18. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tietokoneen voi sammuttaa ihan virtanapista. Se ei katkaise virtaa, vaan kertoo käyttikselle, että nyt käyttäjä haluaisi sammuttaa koneen. Oikeasti virta sammuu vain, jos pitää virtanappia monta sekuntia pohjassa (esim. jos kone on kaatunut).
     
  19. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Käyttökokemuksia pelaamisesta W8lla verrattuna W7? Onko eroja nopeudessa,vakaudessa, ajurituet?
     
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339