Wind River (2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 03.10.2018.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    [​IMG]

    Taylor Sheridanin Wind River (2017) sijoittuu Wyomingiin, mutta juonensa puolesta elokuva muistuttaa pohjoismaisia rikosdraamoja, jotka sijoittuvat Pohjois-Ruotsin lumisiin maisemiin. (Kuvaukset on tehty Utahissa.)

    Wind Riverin päähenkilö on intiaanireservaatin riistanvartija Cory Lambert (Jeremy Renner), joka löytää vuoristosta nuoren intiaaninaisen paleltuneen ruumiin. Tapauksessa aletaan epäillä henkirikosta ja tutkinnanjohtajaksi komennetaan lähin saatavilla oleva FBI:n agentti, Jane Banner (Elizabeth Olsen). Hän on Floridan tyttöjä eivätkä nietokset ole hänen heiniään. Niinpä hän pyytää Lambertia avukseen, koska tämä osaa seurata jälkiä maastossa ja vieläpä tunsi uhrin.

    Tarina etenee verkkaisesti, ja intiaanireservaatin lainsäädännöllinen erikoisasema (joka vaikeuttaa rikostutkintaa ja syyllisten rankaisemista) kasvattanee elokuvan kiinnostavuutta lähinnä amerikkalaisesta näkökulmasta. Surun käsittely vaikuttaa hiukan teennäiseltä.

    Sen sijaan että tekijä jätettäisiin oikeuslaitoksen tuomittavaksi, kosto otetaan omiin käsiin, kuten Amerikassa kuuluu tehdä. Tällainen niljakkuus jäytää elokuvan tenhoa.

    Elokuvan musiikin ovat tehneet Nick Cave ja Warren Ellis.

    Ensi-ilta Yhdysvalloissa: 4.7.2017.

    2/5

    Scanboxin blu-rayssa (BD-25) on keskinkertainen kuvanlaatu. Videoformaatti on kyllä 1080p24, mutta kuvassa näkyy jatkuvasti lomitteluilmiöitä, ikään kuin kuva olisi ajettu 1080i60-formaatin kautta takaisin progressiiviseksi. Lisämateriaalit jäävät niukahkoiksi. Koreassa on julkaistu vieläkin pitempi versio. Muutama kuvanäyte pohjoismaisesta blu-raysta:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Itse pidin elokuvasta kovasti. Yksi viime vuoden parhaista.
    4/5
     
  3. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    5/5.

    Kuvanlaatuongelma ei liene Scanboxin syytä, sillä katselun jälkeen löysin aliasing-kommentteja ulkomaisiltakin foorumeilta.
     
  4. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Vaikuttava elokuva tämä oli, intiaanireservaatissa tapahtuvaa talvista murhamysteeriä en muista aiemmista leffoista tulleen vastaan. Tarina ei sinällään kovin omaperäinen ole, mutta muut toimivat osa-alueet paikkaavat tämän hyvin. Erittäin paljon plussaa rauhallisesta etenemisestä, maisemat ovat varsin upeat, annetaan aikaa hahmojen kehitykselle ja ennenkaikkea näytetään myös lopussa ne seuraamukset. Jännitysvaihetta ruuvataan muutamassa sopivassa kohdassa, jotta elokuva saavuttaa vaadittavan väli- tai loppukaneetin. Renner oli hyvä pääroolissaan ja Olsen säesti alun hapuilun jälkeen kunniakkaasti aisaparina.

    4/5
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Hyvä leffa, ja lumiset maisemat toki lämmittävät aina suomalaisen mieltä, varsinkin näin kesällä. Korutonta kertomaa elämäänsä kyllästyneiden ihmisten elämästä, ja lopussa paha saa palkkansa niin kuin amerikkalaisissa elokuvissa on tapana, väkivaltaisesti. Tästä tuli mieleen joku muinainen italowestern jossa liikuttiin myös talvimaisemissa ja meininki oli tylyä.

    4/5
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Hyvä leffa tosiaan. Lopussa kasvatettiin hienosta jännitystä onnistuneella ratkaisulla, jossa näytettiin draaginen tapahtuma juuri ennen kliimaksia.

    ****
     
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 474
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Missä viipyy Lionsgaten UHD tästä leffasta!