Warcraft

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 22.07.2009.

  1. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tämä leffa on näköjään kiinnostanut porukkaa ihan helvetisti. Siis sehän on tosiaan tullut ensi-iltaan jo aikoja sitten. Kuvittelin, että edes pari olisi kiinnostunut aiheesta. Perustuuhan se tunnettuun brändiin ja onhan leffa toimintafantasiaa, jonka luulisi myyvän nykyään. Olisin itse käynyt katsomassa, mutta paikallinen teatteri päätti mennä silloin sopivasti kesätauolle.

    Arvostelut eivät ole kyllä olleet kauhean ylistäviä, mutta luulisi tämän olleen ihmisten mielestä edes hieman kiinnostavampi. Eikö juuri kukaan ole välittänyt katsoa sitä?
     
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Itse katsoin tällä viikolla. Ihan jees. Oikein tuosta maailmasta mitään tiennyt. Joskus duunikaveri hehkutti peliä paljon. Ei oikein odotuksiakaan ollut. Tää on sellaista purkka viihdettä. Kotisohva elokuva enemmän omasta mielestäni. Oikein sysi paskaahan ole, mutta ei juuri yper ylistystäkään voi antaa. Ehkä tää suuren suuri cgi maailma käy pikkasen sylettämään. Sanotaanko 3/5
     
  3. Vandamme

    Vandamme Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2016
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    4
    Täytyy sanoa että positiivisin yllätys elokuvissa vuosiin. Trailerit näyttivät täydeltä sonnalta ja kriitikot heittelivät yhden tähden arvioitaan.
    Todella viihdyttävä elokuva ja tylsiä hetkiä ei ollut. Visuaalisesti upea. Tarina jyräsi eteenpäin sujuvasti vaikka hiukan odotin että jouhevan alun jälkeen meno kyllä hyytyy. Näin ei käynyt. Näyttelijöissä ei huippusuorituksia näkynyt mutta hoitivat hommansa.
    Olen wowwia pelannut aikanaan suht paljon mutta muuta Warcraft tietämystä en omaa mutta juoni oli selkeä ja oli todella kiva nähdä tuttuja paikkoja mitä nyt on tullut pelissä tahkottua.
    Kaikesta kyllä näkee että elokuva on tehty faneja silmällä pitäen ja ihan liikoja ei selitellä. Eniten irti saa varmasti kun tuntee Warcraftia. Tästä syystä vähän ymmärtää noita kriitikoita sillä jos hommasta ei ole mitään käsitystä niin todella moni asia menee ohi eikä leffa herätä fiilistä mitä aiheesta vähänkin tietävälle syntyy. Tosin kävin leffan katsomassa vaimon kanssa joka ei Warcraftista ymmärrä mitään, mytta silti hän tykkäsi elokuvasta kovasti.


    4/5
     
  4. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    No nyt on itsekin leffa katsottu pariin kertaan, ja eihän se kyllä vakuuta. Jatkon olemassaolo tulee olemaan tämän perusteella kyseenalaista, ellei nyt jotain ole lyöty lukkoon.

    Olen pelannut aika paljon warcraft 2 ja 3 pelejä, sekä jonkin verran WOWia. Olin silti paikoin aika hukassa juonen ja hahmojen takia. Siinä vain mennään paikasta toiseen ja vedetään hatusta termejä/nimiä, jotka eivät kerro suurelle yleisölle mitään. Juoni vaikuttaa muutenkin aika nopeasti kyhätyltä tai sitten sitä on jouduttu muokkaamaan kiireellä harmillisen paljon. Esim. leffan toisen pääkonnan motiivit ja syy toimiinsa jää ihan hämärän peittoon. Tämä pitäisi ilmeisesti jo tietää WC lorea lukemalla etukäteen, kuten näköjään moni muukin asia. Myös sen naisörkin ja Lotharin (ei se Mr. Lothar) välinen outo romanssi on pitkästä aikaa yksi pökkelöimpiä leffaromansseja, joita on tullut vastaan.

    Näyttelijöistäkään ei voi paljon sanoa, kun digiörkit varastavat shown. Kaikki ihmishahmot jäävät aika ohuiksi ja epäkiinnostaviksi. Tämän on aika huono juttu, jos katsojan pitäisi kuitenkin samaistua myös heihin. Örkit ovat sentään edes vähän kiinnostavampia, eikä se johdu pelkästään siitä, että olen Horde-pelaaja.

    Lavastus/puvustus saa kyllä myös moitteita ainakin minulta. Warcraftissa on toki tarkoituksella sarjakuvamainen grafiikka ja tyyli, mutta se ei vaan aina toistu niin onnistuneesti livenä. Erityisesti ihmisten haarniskat ja aseet ovat naurettavia leikkihaarniskoita, ja jostain syystä tapahtumamiljöökin näyttää laimealta. Johtuisiko siitä, että monissa muissa fantasialeffoissa ne on kuvattu monesti oikeissa paikoissa. Tai mikä lie sitten vaikuttaa. Toki örkit on onnistuneesti tehtyjä tässäkin suhteessa, mutta jotkut efektit ovat jostain syystä tasoa babylon 5 eli aika köyhiä nykymittapuussa.

    Leffasta olisi halunnut pitää enemmän, mutta ei se vaan nyt toimi kauhean hyvin millään tasolla. Harmillista sinänsä.

    2/5
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ihan kelvollinen krapulaviihteenä, ja muutamasta kohdin värikkään näyttävä; mutta muut elokuvalliset ansiot aikalailla nolla. Örkit plus muut fantasiahahmot sekä maisemat tulivat ja menivät vähän liian nopeasti, tästä risuja tuotanto-osastolle. Durotanille ja Garonalle oli sentään annettu hieman sielukasta tekemistä, ihmiset staattisia ja statisteja. 3Dtä tuettiin tapahtumina jonkun verran. Kokonaisuutena heikohko mut ei kuitenkaan ihan pyllystä.

    2,5/5 krapulaviihteenä, 1,5/5 ilman