War of the Planet of the Apes (2017 / Woody Harrelson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 30.03.2017.

  1. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
  2. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tyydyttävä päätösosa trilogialle, vaikka elokuva sortuu muutamaan otteeseen sellaisiin liian matalalla liekillä palaviin jaksoihin, joissa tunnutaan vaan odottelevan sitä jotain tapahtuvaksi. Mikään aivan hillitön sotaelokuva tämä ei kyllä ole, vaikka nimensä niin ehkä lupaileekin. Koston ja eloonjäämisen kysymyksillä ilman suurempaa mekastusta. Elokuva lainailee myös häpeilemättä sieltä tunnettujen sotaklassikoiden apajilta. On Kwai-joen siltaa ja sitä yhtäkin jo Ilmestyskirjasta tuttua.

    Weta-studion digitaalinen huippuosaaminen varastaa toki tälläkin kertaa sen suurimman huomion. Jälki on jälleen siellä hämmästyttävyyden superlatiiveillä.

    3.5/5

    Dawn>War>Rise
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2017
    mdk 5.1 tykkää tästä.
  3. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    Eipä tuohon big j:n jälkeen paljoa lisättävää ole. Hyvä päätös Ceasar-trilogialle ja ehkä parasta leffassa olikin että koko tarina kulki apinoiden näkökulmasta. Vähän ehkä helppoja ratkaisuja otettiin juonen kasaan harsimisessa, joten kahden aiemman säväyttävyyteen ei oikein päästy. Kun tämäkin nyt näyttää rahaa hyvin tekevän voinee olla aika varma että studiolla on paineita tehdä jatkoa. Sopii vain toivoa että keksivät seuraavalle leffalle kunnolla uutta näkökulmaa ja räväkkyyttä, sillä tämä tarinakaari on nyt kyllä loppuun kaluttu.
     
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Olihan tuo hienoa visuaalista tykitystä heti alkumetreiltä. Välillä oli hidasta jaksoa, mutta loppua kohden päästiin taas vauhtiin. Ei voi kuin ihailla, miten hyvin apinat on tehty. Vaikka ne ovat cgi:tä selvästi, niin silti apinat voi ottaa vakavasti.

    Edellisten osien perusteella odotti jotain suurta sotaa, mutta hieman pliisuksi pienen piirin hipaksi sota lopulta lässähti. Tämmösen apinascifin kun saisi maapallon laajuiseksi rymistelyksi tjms, niin oltaisiin jännän äärellä. Tällaisenaan leffa ei kovin kauaksi jää mieleen pyörimään. Piti kerrata edelliset osatkin youtubesta juonen suhteen, ennen kuin lähti tätä teatteriin katsomaan...
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Sujuvasti hoidettiin homma pakettiin, toivotaan ettei sarja jatku. Aika harvoja cgi-onnistuneita leffoja, missä alkaa välittämään apinoista. Ja kivana jippona tutkailtiin enemmän moraalisia teemoja kuin pelkkää rymistelyä. Aivan edellisen osan loistokkuuteen ei ylletä, ja muutamasta kohdasta materiaalia olisi saksittavaksi asti löytynyt, mutta hienosti se tälläisenaan meni. Eversti oli oikeastaan (sen tyttösen lisäksi) ainoana merkittävänä ihmisnäyttelijänä läpi leffan varsinainen mulkku, jonka Woody osaa maneereineen hyvin.

    4/5
     
    Make tykkää tästä.
  6. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    16
    On tuo cgi uskomattoman upeaa katseltavaa. Aina välillä sitä unohtaa, että ruudulla ei olekaan aitoja apinoita.
    Silmät ja ilmeet välittää katsojalle aitoja tunteita ja auttaa uskomaan tarinaan. Mielestäni kyseessä on yksi parhaista elokuvatrilogioista koskaan ja jumalattoman hieno päätös sarjalle, vaikka ilmeisesti huhuja jatkosta on jo ollut liikkeellä.
     
  7. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Jumaleisson kun oli kaunista kuvaa. CGI-aapat oli kuin oikeita, ainoastaan luonnollisempia ja hienompia! Siinä se positiivinen puoli sitten olikin. Leffa oli pitkä, se kärsi rytmityksen ongelmista, viittaukset ja lainaukset olivat oikeastaan noloja. Pahinta tässä leffassa kuitenkin oli, että tarina kerrottiin apinoiden näkökulmasta. Kuka ihmeessä innostuu diggailemaan apinoita, kun vastassa on ihmiskunta? Ihan yhtä typerä idea, kuin kertoa avaruusöttiäisten hyökkäys, ja mennä niiden limalötköjen puolelle. Tai innostua kannattamaan maahan tunkeutuvia valloittajia. Täm koko sarja kertoo ihmisten ja apinoiden tappelusta, ja aina ollaan ihmisten puolella. 2/5, kun oli oikeasti tosi hienon näköinen.
     
  8. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Caesarin kasvutarinaahan tämä oli enimmäkseen. Ihmishahmojen niiden vähäisten puolella ei voinut oikein olla, koska sieltä päästä ei tuntunut löytyvän oikeastaan edes mitään kiinniotettavaa. Jos apinalauma olisi ollut vaan sellainen harmaan särmätön uhka, niin olisikohan näitä jaksanut edes katsoa. Ja hei, rauhaa ja rakkauttahan he vaan, mutta kun ei kelvannut niille pöljille oman tuhonsa arkkitehtailijoille. Mitäs läksivät leikkimään sellaisten riskialttiiden lääkeviritysten kanssa. Hupsista rallaatahan siitä sitten.
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Apinoiden kasvu oli vielä jossain määrin kurissa kahdessa edellisessä osassa, mutta tässä kolmannessa homma karkasi ihan käsistä. Jos ja kun niissä elokuvan ihmisissä ei ollut kivoja samaistumiskohteita, niin ei ihan noihin aappoihinkaan oikein osannut ihastua. Joku toivo pitäisi ihmisellä olla, vaikka kuinka isot pojat ja tiedemeihet ryssivät hommat!