Walk, The (2015) (Robert Zemeckis / Joseph Gordon-levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon, James Badge Dale)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.12.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    12 ihmistä on kävellyt kuussa, mutta vain yksi mies - Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) - on koskaan tai tulee milloinkaan kävelemään WTC -tornien välillä olevan tyhjyyden päällä. Oppi-isänsä Papa Rudyn (Ben Kingsley) johdolla sekä tehtävään palkattujen kansainvälisen ryhmän avustuksella Petit ryhtyy mahdottomalta tuntuvaan tehtävään, jota varjostavat petos, erimielisyydet ja läheltä piti tilanteet.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 02.10.2015)
     
  2. Matti77

    Matti77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.03.2014
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tykkäsin elokuvasta, oli selvästi odotuksiani parempi. Vaikkei mulla ole erityistä korkean paikan kammoa, niin kyllä huimasi. 3D vaikutti poikkeuksellisen hyvin toteutetulta. Ilmeisesti kuvattu suurelta osin 3D:nä suoraan eikä pelkästään jälkikäsitelty kuten 3D-leffat kai pääasiassa tehdään.

    Mun piti jo aiemmin katsoa samasta aiheesta Oscar-palkittu dokumenttielokuva Man on wire. Onneksi se jäi näkemättä, niin oli enemmän jännitettävää. Mutta tulipa heti perään katsottua dokumenttikin. Tapahtumat on kuvattu dokumentissakin yllättävän samanlaisesti.

    4/5
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Robert Zemeckisin The Walk on oivallisesti tehty tosipohjainen draama. Pohjimmiltaan se muistuttaa ”keikkaelokuvia”, joissa kootaan ryhmä toteuttamaan milloin mitäkin näyttävää tempausta, esimerkiksi jalokiviryöstöä. Tällä kertaa keikka on kuitenkin jotain aivan muuta: mitään ei ryöstetä, vaan New Yorkin World Trade Centerin torneille annetaan eräänlainen veijarimainen vihkimys, kun huippujen väliin viritetään vaijeri Philippe Petit’n kävellä.

    Joseph Gordon-Levitt on maskeerattu melkein yhtä tuntemattomaksi kuin Looperissa, ja Petit’n valmentamana hän suorittaa akrobaattitemppuja osin itse, osin vaijereissa, ja puhuu ranskaa.

    Elokuva etenee sujuvasti, ja siinä on suurta autenttisuuden tuntua. Pääkuvaukset on tehty 2D:nä, mutta 3D-konversio on erittäin onnistunut; noin 90 % lavasteista on kuulemma ollut digitaalisia. Kameraliikkeet ja syvyysvaikutelmat ovat paikoin huimaavia (sai pitää tuolista kiinni). Tämä olisi ollut kiva nähdä Scape-salissa, mutta meni se kotioloissakin vauhdilla.

    The Walk on myös koskettava kunnianosoitus kahdelle rakennukselle, jotka vääryydellä sorrettiin. Niiden sortuessa järkkyi koko maailmanjärjestys.

    4/5

    Muutama kuvanäyte pohjoismaisesta 2D-blu-raysta...

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Dokumenteissa aiheena mm. Gordon-Levittin ja Petit’n yhteistyö.

    [​IMG]
     
  4. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Joo, noihin kommentteihin voi aika hyvin yhtyä, 3D-konversio parasta mitä tähän mennessä nähnyt. Elokuvallinen anti oli ehkä turhan pitkä, mutta nuorallakävelyt sekä sen johdanto-osuus oli toteutettu hienosti. Varsinainen jenkkirunkkauskin oli fiksusti jätettty pois. Zemeckis jatkaa perusvarmojen töiden äärellä...

    3+/5
     
  5. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Viihdyttävä pätkä, jossa Gordon-Levitt vetää erinomaisesti pääosassa. En ole jätkästä ollut niin innostunut, mutta kieltämättä alkaa voittaa puolelleen. Ei nopeasti tule mieleen toista elokuvaa, jossa todellisuus pistää vielä huikeammaksi kuin mitä valkokankaalla nähtiin. Se, että tämä on oikeasti tapahtunut... :eek:

    Olisinpa nähnyt 3D:nä.

    Kyllä tälle 4/5 voi heittää.
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Elokuvan taikaa parhaimmillaan.

    Katsottu 3D:na kotisohvalla.

    ****1⁄2
     
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Olihan tämä aika huikea tositarina.

    Oma muistoni vierailusta tuolla toi toki lisää tunnetta peliin. Se jo pisti milteipä huimaamaan kun katsoi tornista yleisölle avoimen kerroksen ikkunasta alas kadulle. Sitten oli joku joka käveli vaijerilla edestakas ulkoilmassa noiden tornien väliä... Mieshän oli joko hullu tai tavattoman rohkea... ****/*****. BD:ltä katsoin.

    On se sääli että nuo tornit tuhottiin. Eipä tainnut siitä olla sen tehneelle paskiaisporukalle suurempaa hyötyä eikä iloa.