Vakoojien silta (Bridge of Spies) (2015) (Steven Spielberg / Tom Hanks, Mark Rylance)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 27.11.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Ohjaaja Steven Spielbergin dramaattinen trilleri kertoo James Donavanista (Tom Hanks), brooklynilaisesta vakuutusjuristista, joka joutuu kylmän sodan keskiöön CIA lähettäessä hänet lähes mahdottomalta tuntuvaan tehtävään: Hänen tulee neuvotella vapaaksi vangittu amerikkalainen U-2-pilotti, jolla on hallussaan salaista tietoa. Käsikirjoittajat Matt Charman ja Ethan & Joel Coen ovat onnistuneet punomaan aikapommin lailla tikittävän tositapahtumien innoittaman tarinan miehestä, joka oli valmis riskeeraamaan kaiken tärkeän tehtävän edessä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 27.11.2015
     
  2. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Ihan ok leffa. Ensimmäisen tunnin aikana ei imaissut täysin mukaansa, mutta toisella puoliskolla jo oltiin elokuvan sisällä. Elokuvan heikoin lenkki on sen ennalta-arvattavuus. En ole nähnyt tästä mitään traileria, enkä lukenut yllä olevaa spoilaustakaan elokuvan esittelyssä ja silti tieso tulevan, tosin nimestäkin voi jo tehdä omat johtopäätöksensä. Hanks vetää hyvin ja..no eipä tässä muut oikein pääse framille sen kummemmin. Teknisesti erittäin hyvä, mutta hieman ontto. Kenelle? Jos haluaa testata herkkyyttä pysähtyä tässä nykyajan melskeessä, niin silloin kannattaa raahautua teatteriin asti.
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 458
    Saadut tykkäykset:
    776
    Kävin eilen katsomassa. Rivilläni heti oikealla puolella oli teinien lössi. Pojat eivät varmaan olleet tajunneet, ettei Vakoojien Silta ole luonteeltaan teinileffa. Muuten katsojakunta vaikutti vanhemmalta ja käyttäytyi sivistyneesti. Huono tuuri minulla. Tennispalatsin pikkusali 8 oli lähes täynnä. Yritin kuitenkin siltä levottomalta limsan juonnilta, karkin syönniltä ja supisemiselta keskittyä itse elokuvaan 13 euron lipunhinnan vastineeksi.

    Elokuva (juoni) etenee odotetusti rauhallisesti. Kameran käyttö on huumaavan upeaa, kuten kaikissa Spielbergin leffoissa. Tom Hanks hoitaa pääosan varmoin ottein, mutta huikeimman suorituksen tekee neukkuvakooja Rudolf Abelia esittäjä Mark Rylance. En ole ennen tästä brittinäyttelijästä kuullutkaan, mutta käsittämättömän hyvä näyttelijä hän kyllä on tämän roolin perusteella. Näyttää siltä, että mies on pääosassa Spielbergin seuraavassa rainassa The BFG. Veikkaan miehelle Oscaria Vakoojien Sillasta.

    Vakoojien Sillasta on vaikea sanoa oikein mitään vähäeleisyyden takia. Kaikki vaan toimii upeasti, eikä juuri mistään ole mitään nipottamista. Kiinnitin kyllä huomiota siihen, että elokuvan musiikki oli yllättävän latteaa ja heikkotasoista Spielbergin leffassa. Vasta tätä kirjoittaessani tajuan, että musiikki on jonkun Thomas Newmanin kynästä. Onko John Williams ollut sitten kiireinen Star Wars seiskan kanssa? Jaa, ilmeisesti mestarilla on ollut selkäongelmia. Ikä alkaa painaa, mitä me parat oikein teemme hänen siirtyessään ylempään orkesteriin?

    Ehkä leffasta avautuu lisää nyansseja toisella katsomisella Blu-ray:ltä, kun saa keskittyä leffaan täysillä ilman sokerihumalaista teinilaumaa.

    Arvosana 5-/5. (miinus musiikeista).
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tuo luonnehdisnta on sopinut Spielbergin leffoihin jo liian kauan. Henki puuttuu... Tätä en ole vielä nähnyt, enkä aio pitää kiirettä sen näkemisessä.
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Steven Spielberg on taas kerran ohjannut tositapahtumiin pohjautuvan historiallisen draaman, pääroolissa Tom Hanks ja tällä kertaa aiheena kylmä sota.

    Vakoojien silta on perin amerikkalainen elokuva niin hyvässä kuin pahassakin. Hyvää on esimerkiksi kriittisyys, jolla suhtaudutaan Abelin oikeudenkäynnin poliittisuuteen. Toisaalta amerikkalaisten esiintyminen Itä-Saksassa on ylimielistä ja itsevarmaa: pidetään itsestään selvänä, että Abelia vastaan pitää saada kaksi miestä. ”Minä nyt koplaan nämä kaksi asiaa yhteen.” Neuvostoliittoa ja Itä-Saksaa pidetään ylimalkaisesti samana valtiona. Hiukan elokuvassa horjutetaan sitä, että Yhdysvallat olisi yksinomaan hyvä (asianajajan kotiin ammutaan ja perustuslakia tallotaan), mutta Neuvostoliitto jää puhtaasti pahan valtakunnaksi.

    Ajankuva on luotu vakuuttavasti ja roolitus on onnistunut. Perijenkkiläinen omahyväisyys kuitenkin hiukan alentaa kokonaisarvosanaa.

    3½/5

    Elokuvan tekstityksessä jonkin venäläisen paikkakunnan nimi oli englanniksi (”Baranovich” tms.). Voi Timo Porri, kuinka pilasit pilkunniistäjän elokuvanautinnon tykkänään!
     
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Teknisiltä arvoiltaan tuttua tasaisen varmaa pelikirjaa. Rylancen esitys vähäeleisenä Abelina suorastaan ilmiömäinen, muutenkin varmaotteista näyttelijätyötä isolta kaartilta. Miinusta tulee sen sijaan vähän liian amerikkalaiseen makuun väännetystä loppukanooteista, mutta menköön tämän kerran. Pitäisi jo tottua näihin, mutta aina häiritsee liian yksipuolinen ja helpohko ratkaisu ongelmiin, kun pohjatyö on tehty niin hyvin kuin tässä oli.

    3,5/5
     
  7. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Mahtaako tuo Rylance näytellä lainkaan? Samaa mieltä suorituksessa ketjun elokuvassa ja oli yhtä loistava(n vähäeleinen) myös Wolf Hall'issa, mutta samaa 'roolia' näytti esittävän Oscareissakin. Jos se vaan on tuollainen? Tai kai sitä saa elokuvissakin olla oma itsensä, jos roolit vaan natsaa...
     
  8. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Rylance on kyllä aika mielenkiintoinen tapaus. Vahva teatteritausta ja vasta tässä lähivuosina napattu sieltä niistä kuvioista tänne vähän suuremman yleisön eteen. Oliko se sitten tuo mainio Wolf Hall (missä muuten viipyy uutinen sarjan toisesta kaudesta?), joka teki sen viimeisen sysäyksen näin elokuvienkin pariin. Mies tosiaan näyttelee niin hämmentävän viilipyttymäisesti, että ei oikein osaa sanoa että vetääkö se vähän kuin rauhoittavien alaisena tai jotain. Ehkäpä se kameroiden edessä näytteleminen ei ole hänelle niin äärimmäisen haasteellista verrattuna teatterirooleihin.
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2017
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Tämä oli sellainen hyvän mielen leffa. Taattua Spielbergiä ja Hanksia. Rylance vetäisi roolistaan oscarin, mikä kyllä vähän ihmetyttää. Hyvähän hän oli, mutta että niin hyvä...
    Muuten juonesta on vaikea valittaa, koska perustuu tositapahtumiin. Vähän selvittelin oikeita tapahtumia ja olihan tässä vähän kynäilty lisää draamaa, mutta ilmeisesti kuitenkin aika hyvin pidättäydyttiin faktoissa. Ainoa negatiivinen asia, mistä luin, oli ehkäpä se, että opiskelijaa ei haastateltu leffaa varten, joten hänen kohdallaan tapahtumat olivat pitkälle vain keksittyä draamaa. Toki oikeasti joutui vangiksi ja pääsi pois, mutta ilmeisesti oli kohdeltu ihan hyvin. Hauskasti tuo esti hänen pääsynsä joihinkin kouluihin/työpaikkoihin, koska oli ollut toisen maan vankina.

    Kuvauspaikoista on pakko todeta, että en muista toista leffaa, jossa olisi käytetty oikeita paikkoja, mutta saatu näyttämään se siltä kuin oltaisiin studiolavasteissa. Moni kohtaus kuvattiin itäeuroopassa, mutta näyttivät ihan samoilta kuin vanhojen leffojen korttelit, jotka on rakennettu studioon. Samoin lopun silta oli ihan se oikea silta, mutta en olisi uskonut.

    Hyvä mieli jäi, joten annetaan neljä tähteä.