Väärä fireware – onko mitään tehtävissä?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana ARavila, 21.03.2018.

  1. ARavila

    ARavila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseessä on LG BD350V Blue Ray -soitin. Laite on toiminut ilman ongelmia, mitä nyt joskus nikottelee joidenkin video- audiokoodekkien kanssa. Näiden "unsupported audio codec" tms. ilmoitusten vuoksi päätin katsoa, josko laitteeseen löytyisi ohjelmistopäivityksiä. Ja löytyihän siihen yksi, jonka latasin ja asensin.

    Päivityksen jälkeen laite toimi muuten normaalisti, paitsi että se ei enää suostunut näyttämään MKV-tiedostojen srt-muotoisia tekstityksiä. Ei, vaikka kuinka vaihtelin asetuksia. En itse keksi tälle mitään muuta selitystä kuin sen, että ohjelmistopäivitys jostain syystä poisti laitteesta tämän ominaisuuden. Tämä on mielestäni erikoista, koska laite muuten toimiin samalla tavalla kuin ennenkin.

    Kun sitten tarkemmin tutustuin lataamani päivitykseen, kävi ilmi, että oli tarkoitettu LG BD350- laitteelle. Ja kun oma laitteeni on LG BD350V, ovat kyseessä eri laitteet. Olen siis tyhmyyksissäni asentanut laiteohjelmiston, joka ei ole tarkoitettu minun laitteeseeni.

    Seuraavaksi ajattelin, että "Factory Resetillä" ongelma varmasti ratkeaa. Valikosta "Resetti" löytyikin, ja kun sitä painoin, näkyi ruudulla muutaman sekunnin ajan "Factory Set Prosessing". Tällä ei kuitenkaan ollut mitään vaikutusta edellä kuvattuun tekstitysongelmaan, ja "Resetin" lyhyt kestokin viittasi mielestäni siihen, että mitään tehdasasetusten palautusta ei todellisuudessa tapahtunut. Mitä mieltä olette, onko tässä vielä jotain temppua, jolla laitteen voisi palauttaa alkuperäiseen tilaansa? Vai onko srt-teksteille syytä jättää pysyvät jäähyväiset?
     
  2. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tuossa tilanteessa ei laitteen resetointi enää auta. Kannattaa varmaan ottaa yhteyttä LG:n tukeen, ja kysyä mitä tuolle on tehtävissä. He voisivat ehkä toimittaa sinulle oikean firmwaren. BD350V-malliin sellaista ei ole saatavilla ainakaan julkisesti suoraan LG:n sivuilta.
     
  3. ARavila

    ARavila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei, tänks. Tuo varmaan on se ainut jäljellä oleva konsti tässä vaiheessa.
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Mitäs, jos kokeilisit asentaa LG BD350V:n ohjelmiston takaisin laitteeseesi? Saattaa löytyä valmistajan sivuilta. Ja asennus saattaa onnistua usb-tikun kautta.

    Luulenpa kyllä, että tuo V lopussa tarkoittaa vain jotain maa/alue tms. koodia.
     
  5. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    LG:n sivuilta todellakin löytyy 350V mallille vain manuaali, kun 350 mallille löytyy myös ajurit..... Suoraan yhteyttä vain LG:n tukeen.
     
  6. ARavila

    ARavila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.10.2008
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olin yhteydessä tukee. Sieltä vastattiin, että BD 350 ja BD 350V käyttävät samaa laiteohjelmistoa. Onpa outo juttu. Videotiedostot, joiden tekstit näkyivät ennen firmis-päivitystä, toimivat nyt vain ilman tekstejä. On vaikea kuvitella mitään muuta syytä tuolle tekstien häviämiselle kuin tuo onneton päivitys(yritys). Merkille pantavaa on myös se, että LG:n nettisivulta löytyy firmispäivitys LG BD 350V:lle, mutta BD 350:lle sitä ei löydy. Tämä viittoo mielestäni siihen, että jotain eroa laitteilla ja niiden laiteohjelmistoilla on.
     
  7. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Olisin hämmästynyt, jos suuren valmistajan laite antaisi päivittää itseensä täysin väärän firmiksen. Yleensä päivitysrutiinissa on tarkastus tätä varten ja päivitys estetään, jos kyseessä on väärä firmis. On tietenkin mahdollista, että päivityksessä on mennyt jokin bitti poikittain ja uudelleen flashaus korjaisi tilanteen. Mutta jos oikea firmis on saatavilla, niin kannattaa kokeilla voiko sen ajaa uudelleen.
     
  8. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Joskus aikoinaan temppuilin paljonkin Philipsin blu-ray-soittimen (ja muistaakseni myös Toshiban HD-DVD-soittimen) firmiksien kanssa. Jouduin veivaamaan edestakaisin, jompaan kumpaan (jos ei sitten kumpaankin) oli myös tarjolla erityinen palautusfirmis (pääsi firmiksestä a firmikseen b, a ja b vaihtelivat tarpeen mukaan). Homma toimi hienosti silloin. Itseasiassa allekirjoittaneella taitaa olla vieläkin ko. soittimet (tosin ei aktiivikäytössä tällähetkellä).