Uusi Mikrobitti

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana dfdf, 03.12.2006.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sekö se varsinainen syy oli? No toisaalta sen kyllä ymmärtääkin... Toki tämä on vähän väärä foorumi ehkä tällaiseen toteamukseen, mutta itsekin kyllä Hifi-lehden meiningistä pistin sen merkille, että kuinka montaa ihmistä oikeasti kiinnostaa lukea mielipiteitä laitteista, joiden hinnat ovat yli 3000 euroa. Etenkin loppua kohti musta alkoi tuntumaan, että Hifi-lehti testasi enemmän näitä über-high-end laitteita kuin sitten vielä järkevähintaisia laitteita. Kaikki on suhteellista, mutta minusta esim. yli 3000 euroa videotykistä ja yli 2000 euroa lattiakaiuttimista on tavallisille ihmiselle järjetön hinta, ja jos lehti perustuu suureksi osaksi tällaisten tuotteiden arvosteluun, niin ei lukijakunta voi olla suuri.
     
  2. larppa80

    larppa80 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2004
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt täytyy kyllä sanoa että et voisi enempää väärässä olla. Loppua kohti nimenomaan noista kalliimmista laitetesteistä luovuttiin ja tilalle tuli mp3/kamerakännykkä/muovipurkkikotiteatteri testejä

    Näitä kun pääsi lukemaan jo entuudestaan bitistä niin en ihmettele että nykytilanteeseen ajauduttiin.

    Hifilehden levikki oli muistaakseni jossain 25000 paikkeilla.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Olemmekohan lukeneet samaa lehteä? No joo, toisaalta minäkin pistin merkille, että myös sitten sitä "rihkama"-osastoa alettiin testaamaan enemmän, mutta ei minusta ainakaan kalliiden laitteiden testaus vähentynyt.

    Itse tilasin Hifi-lehteä useamman vuoden ja sitä ennen luin sen aina läpi kirjastossa, ja kyllä mielestäni vuosia sitten testattiin vähemmän kalliita laitteita. Tosin en voi väittää, että luin kyseistä lehteä todella intensiivisesti, joten voin todellakin olla väärässä. Siinä kuitenkaan en ole väärässä, että Hifi-lehti kyllä testasi näitä über-kalliita laitteita usein.
     
  4. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eikös hifin tilaajakanta kasvanut viimeisinä vuosinaan? Eli ainoaksi vaihtoehdoksi jäisi silloin se että kustannukset olisivat nousseet mikä taas kuulostaa uskomattomalle kun kerran siirryttiin vielä testaamaan halpaa rihkamaa.:eek:
     
  5. matomatala

    matomatala Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2006
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    selvästi on huonompaan suuntaan menossa/mennyt kyseinen lehti..
     
  6. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Levikin kasvusta en tiedä. Mutta syy oli kuulemma tämä.
     
  7. Bumer

    Bumer Goodfella Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    1 689
    Saadut tykkäykset:
    4
    Olikohan se niin että Haikosen aikana levikki nousi 19.000 --> 25.000. Että ihme sinänsä. Haikosen todellinen tarkoitus oli varmaan pehmentää lopetusta näillä mp3 ja kännykkä testeillä.
     
  8. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhemmille tulee ko. lehdykkä jonka lukemiseen kieltämättä kuluu yhä vähemmän aikaa. Toisaalta olen jumittunut lehden sähköpostin käyttäjäksi, joten hyvä että jatkavat tilausta. Alkavat ehkä itsekin ymmärtää pikkuhiljaa sen sisältöä.

    Mikrobittihän on Helsinkimedian köyhän miehen tekniikan maailma toistaiseksi ilman autoja.

    Ja MB:n + Hifi:n netti on kyllä paras yhden aikakauslehdenlehden webbiportaali mitä on tullut vastaan.
     
  9. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Lehti tuli tänään ja onhan se melkoinen sekamelska lyhyitä juttuja ja mainoksia. Kyllä siitä aidon Hifi-lehden osuus on kadonnut täysin. Hifi-lehden kestotilaukseni toki on peruttu tilauskauden loppuun, mutta ajattelin kuitenkin katsoa miltä uusi lehti vaikuttaa, tuon numeron perusteella otan kyllä kahden kuukauden rahat takaisin... Tämä siis mielipide Hifi-lehteä alusta asti lukeneena henkilönä ihan vain äänentoistomielessä.

    Toisaalta, kun atk ja muukin elektroniikka kiinnostaa, niin laajasta aihealueesta ja lyhyistä ytimekkäistä (vai pintapuolisista?) jutuista yhdessä paketissa on jopa hyötyä, joten taidankin tilata tuon töihin MikroPC:n tilalle.

    Onko Mikrobitti jo ennenkin ollut noin iso vai muuttuiko lehden koko? Tarkoitan siis sitä kun lehti on leveämpi kuin A4-arkki/Hifi-lehti.
     
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Saman kokoinen se on ollut ainakin muutaman numeron ajan. Lehtien koko kyllä on vaihdellut melkoisesti vuosien varrella, kuten paperin ominaisuudetkin, ja nitomistapa. Liimaselkänidos on nyt, ennen oli niittaus. Minulla on "miljoonan vuoden" tekut, hifit, mikrobitit, bitit, prosessorit, veneet, kipparit, katsot, ohot sun muut lehdet komeroissa, joten tiedän miten lehtien olemus on vaihdellut, en vain muista ulkoa, pitäisi mennä kaivelemaan lehtivuoria. Mutta prosessorin kaltaiseksi eli liimaselkäiseksi (mutta leveämmäksi) mikrobitti taannoin muuttui, ja on siinä tyylissä pysynyt.
     
  11. mn2346

    mn2346 Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.01.2002
    Viestejä:
    477
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseasiassa tämä oli minulle suurin syy miksi sitten kielsin lehtien lähettämisen (maksua vastaan) kotiosoitteeseeni. Hifin materiaali muuttui aina vain enemmän kaksijakoiseksi. Oli joko High-End taikka sitten muovikuorisia rämiseviä kaiuttimia joista paistoi selvästi että niissä ei ollut High-Fidelityn kanssa mitään tekemistä.

    Voitaneen sanoa että varsinainen syy miksi lehden peruin oli sen luisuminen kaupallisuuden kynsiin mutta varsinaisen kimmokkeen sain kun se yhdistyi myy PeeCee lehteen.
     
  12. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinno, ainakaan hifin, valokuvauksen ja tietotekniikan näkökulmasta kummassakaan ole sen kummempaa tekstiä ja sisältöä. Molempien sisältö on muuttunut uutustuotteiden esitelmöijäksi ja testivoittojen jakajiksi, jolla firmat voivat pönkittää markkinointiaan. Ihan kivaa on silti lukea.

    Auto- ja moottoriosiothan TMssä on sitten parempi, näin autoja ja muita moottoriajoneuvoja vähemmän tuntevan näkökulmasta.
     
  13. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tuli lukaistua kaverilla, joka on tilannut lehteä vajaa about 5 vuotta.

    Lyhyesti sanottuna: Täyttä pask**

    Tietotekniikkatyypit, jotka haluavat juttua vain tietokoneista, eivät varmasti pidä tästä "uuden tekniikan lehdestä", jossa arvostellaan kaikki mahdolliset kamerat, kännykät, kotiteatterit, usb-kahvinkeittimet sun muut tilpehöörit. Hifisteille lehti taas on lähinnä vitsi, ei kai kukaan hifisti tosissaan lue lehteä jossa arvostellaan ensin näytönohjaimet ja sitten 1000€ kotiteatteripaketit...

    Vähän kyllä kummastuttaa, kuka tuota ostaa. Kun itseltä löytyy itserakennettu multimedia-pc, multimediakännykkä, videotykki, hifiä, slr-digijärkkäri jne (eikä autot kiinnosta) niin allekirjoittaneen pitäisi varmaan olla kohderyhmän ytimessä. Tästäkin huolimatta lehti oli selattu läpi kymmenessä minuutissa, eikä yksikään juttu innostanut lukemaan. Lähinnä jäi vaikutelma, että lehti on täynnä puolivillaisesti tehtyjä testejä sekä lehdistötiedotteiden materiaalia copypastetettuna lehden sivulle.

    Tunnen monia MB lukijoita, jotka lopettavat lehden tilauksen muuttuneen linjan takia. En tunne ketää hifin tai MB lukijaa, joka olisi uuteen lehteen tyytyväinen. Suoraan sanottuna ihmetyttää, kuka tätä nykyistä lehteä lukee. Nyt lehti näyttää pakarat levällään persettä molemmille vanhojen lehtien lukijoille: hifisteille ja viritteleville tietotekniikkafriikeille.

    Ennustan lehden nykyiselle linjalle nopeaa kuolemaa.

    Laadukkaana ja asiantuntevana yleistekniikkalehtenä lehti kaipaisi roimasti lisää uskottavuutta ja uskottavuuden hakeminen pitäisi imo aloittaa nimen muuttamisesta. Asiallisuutta pitäisi myös pystyä luomaan laadukkaammalla taitolla, nyt lehti näyttää edelleen 17-v-teinipoika-virittää-uv-konetta, eikä siten näytä taholta, joka suorittaisi laadukkaita testejä koko av/tietokonealan alueelta.

    Jos taas lehti haluaa profiloitua enemmän nuorten miesten yleistekniikkalehdeksi ja hakea edes vähän sitä jengiä, joka ostaa laitteita koska ne ovat "cool", niin ensimmäisenä pitäisi poistaa harvahiuksikolumnistit ja kuvat joissa esitellään pelkkää rautaa. Nyt lehti näyttää keskittyvän lähinnä rautaan kaikkine lieveilmöineen....
     
  14. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kumpa vaan saisi edes sen viime kuussa uudistetun tilauksen ensimmäisen lehden, kun jo tuo laskukin siitä jo tupsahti postiluukusta. Toisaalta mitä sitä suotta edes lehteä lähettää, jos se näin huono on.. ;)
     
  15. Maxwell

    Maxwell Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2002
    Viestejä:
    428
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikrobitin levikki ennen tätä yhdistymistä oli yli 100 000. Siis yli sata-fucking-tuhatta. Siihen Hifi-tilaajien rippeet päälle.

    Ennustan, että lehti jatkaa nykyisellä linjallaan ja että kustantaja nauraa koko matkan pankkiin.
     
  16. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Joo, mutta tavoitteena kustantajalla on kasvattaa levikkiä, ei laskea sitä. Jos ja kun levikki laskee, kustantaja toteaa, että jotain tehtiin väärin ja muuttaa lehden linjaa.

    Mä en mitenkään jaksa uskoa, että suomesta löytyy 100 000 urpoa lukemaan tämäntasoista lehteä...
     
  17. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Voi olla, että tapahtuu joku yhdistyminen Tietokone-lehden ja Mikrobitin välillä, loputkin atk-jutut siirtyy Tietokoneeseen ja Mikrobitistä tulee Viihdebitti jossa on joka numerossa markkinakatsauksessa digiboksit ja ohjeet kuinka digiboksi kytketään...

    Milloinkahan ne yhdistää V8-Magazinen ja GTi Magazinen? Niissähän on melkein samanlainen nimikin :hitme:
     
  18. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Joo, tätä pidän aika todennäköisenä. Laadukkaan viihdelehden tekeminen vaan vaatii aika paljon parempaa taittoa, vähämmän insinöörimäistä asennetta ja pikkusen huumoria. Nämä ovat kaikki osa-alueita, jotka tuntuu olevan aika pahasti hukassa nykyisessä MB:ssä.
     
  19. Tomba73

    Tomba73 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2004
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitten Aller Julkaisut Oy ostaa Viihdebitin ja yhdistää sen Mix-lehteen. Uuden lehden nimi on 8-Bittiä.

    8-Bittiä
    Nuorisolehti tämän päivän aktiiviselle ja trenditietoiselle nörtille. Mix tarjoaa mehukkaimmat jutut päivän kuumimmista vehkeistä.
     
  20. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulle lehti kelpaa. Osaan ohittaa tylsät (hifi-) mainokset ja lukea kiinnostavat (pc-) mainokset.

    Ja otan ilomielin vastaan mahdollisen lisääntyneen hifimäisyyden, kun muita hifilehtiä en tilaa. Siedän pienen määrän puurokorvaisuutta kerrallaan, eli mp3-tyylisiä testejä. MikroBitissä on nyt pieni määrä LowEnd-Hifiä, sen vielä siedän.

    Silti povaan hifiasioille varsin lyhyttä pikavisiittiä MikroBitissä, luultavasti parin-kolmen numeron jälkeen hifiasiat poistetaan lehdestä. Siksi, koska hifimainostajat katoavat hifimpiin lehtiin, ja sen seurauksena MB-hifiartikkelien kirjoittajat saavat monoa, eli siirretään kirjoittamaan paristokäyttöisen "hifin" elikkäs kännykkä-mp3-soittimien riemukkaista saavutuksista, sun muusta krääsätä, jota en voi sekuntia pidempään kuunnella, saati niitä testejä lukea. Kännykkä-FLAC-soittimet kyllä kiinnostaisivat.



    Mitä laajempi kirjo teknologiaa on testeissä ja esittelyissä, sitä parempi minulle. Myös ne nörttimäiset uv-reagoivat jäähdytysnesteet olisi kiva saada testiin, myrkyllisten korrodoivien huippunesteiden rinnalle. Puhun siis laitteiston nestejäähdytyksestä. Joka on fakkiutuneelle hifistille tabu (hifilehdissä ei koskaan tulla näkemään jäähdytysnestevertailua), vaikka minä olen nesteviilentänyt myös hifiäkin, koska olen himomodaaja, jolle vakio ei koskaan kelpaa sellaisenaan. Hyväksyn sen takapajuisuuden, että julkisuudessa puhutaan (toistaiseksi) pelkkien prosessoreiden (CPU, GPU) nesteviilennyksestä, vaikka teknologia siis soveltuu kaikkeen lämmönsiirtoon, ja militaaripuolella nesteellä viilennetään/lämmitetään ihan kaikkea, myös astroneutteja.

    Tämä uudistunut lehti sopii mainiosti minulle, laaja-alaisesta tekniikasta kiinnostuneelle, joka osaa yhdistellä rajat ylittäen vekottimia toisiinsa, jopa väärinkäyttää niitä.

    Toivoisin jopa lisääkin modausjuttuja. Teknologisia modauksia. En välitä ulkonäkömodauksesta eli vilkkuvaloista, mutta suorituskykyyn vaikuttavista muutoksista olen innoissani kuin hullu puurolautanen päässään.

    _________________________________________


    Minusta on väärin edesauttaa jonkin genren/lehden/harrastepiirin kuolemista. Toivoa, että jokin harrastajakunta jäisi ilman lehteään tai harrastettaan, jos ei itse ymmärrä mistä ne muut ovat innoissaan.

    Jos ei itse pidä jostain harrasteesta, ei ole pakko siihen sijoittaa omaa valuuttaa tai omaa aikaansa, mutta annetaan innokkaiden törsätä omaisuutensa ja aikansa oudon harrasteensa parissa.

    Eli olkoon Demi ja Kompuutteri sun muut kamaluudet palvelemassa omaa kohdeyleisöään. Samoin saakoon Uusi MiikroBiitti ilostuttaa minua pervoa, joka inhoaa lehdessä ainoastan niitä hifimainoksia. Mutta ilolla lukee sekaan ripotellut hifilaitetestit. Kuukauden Hifitesti taisi olla uusimmassa numerossa siellä sormiruuvivertailun ja peliratinprogressoijien välissä. Vitsi, vitsi. Vielä ei ole sormiruuveja testattu, odottelen testiä moista. Eikä ole pelirattien progressoijiakaan testattu. Siispä joudun itselleni sellaisen rakentamaan, koska pelirattini on jollain peleillä liian yliherkkä.

    Olen jo Aplacilla simuloinut muuntimen toiminnan, teen sen ELMA-kiertokytkimellä ja vastuksilla. 6 eri asentoa vakion rattiherkkyyden ja laimennetun progression välillä. Liitekuvassa simulointikäppyrä eri askelmilla. Kuten jo sanoin: vekottimet eivät kelpaa vakiona, niitä pitää modata, ja sitä ennen simuloida modauksen vaikutukset.
     

    Liitetyt tiedostot: