TV:n kalibrointi Gigantissa hintaan 100€. Kannattaako?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Heinmann, 27.08.2014.

  1. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Mutta mahdollisesti myyvät niin kauan ennen kuin joku pätevä tai todisteet haalinut heille kertoo, että homma on niin sanotusti vinossa, tai joku vie asian eteenpäin kuluttajaviranomaiselle. Tavallinen tallaajahan tuskin osaisi edes valittaa, vaikka post-raportissa arvot pahasti heittäisivätkin. Suurin osa lienee jopa tyytyväinen, jos vain kuva omaa silmää mielyttää.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2016
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Senpä takia täällä asiaa kritisoidaan, saa ainakin jonkinlaista julkisuutta.

    Vaikka kuinka heille todistelisi miten asia kuuluisi hoitaa ja vertaa sitä siihen miten se nyt hoidetaan, niin mikä estää jatkamasta täysin samalla tavalla, tuskin he kuuluttavat koko Suomen kansalle että (näin esimerkkinä) "joo anteeksi kauheasti "pteittinen" on nyt ottanut meihin yhteyttä ja myönnämme että emme ole tienneet mitä teemme vaikka sitä olemme myyneet".

    Ihmeellinen näkökulma tähän asiaan, siksi oli tämän kerran vielä kommentoitava. Trollaatko?
    Mielestäsi kuluttajan on kerrottava autokorjaajalle kuinka autoja korjataan, hammaslääkärille kuinka juurihoitoja tehdään, aivokirurgille mistä kohtaa leikataan...ei prkl :mad:

    Oli ala mikä tahansa niin kyllä se pitäisi osata ja siihen olla asianmukainen ja riittävä koulutus ennen kuin sellaisella alkaa leipäänsä tienaamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2016
  3. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Että mitä että ottiatuota? En minä ole mihinkään ottanut yhteyttä.
     
  4. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    :D
    Et vielä mut kyllä mun mielestä se on ehdottomasti juuri Sinun velvollisuus heille kertoa että miksi heidän tuottamansa palvelu on virheellinen ;):D
     
  5. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Kyllä se ihmeellinen näkökulma taitaa olla sinulla. Keskustelufoorumillahan voi anonyyminä huudella melkein mitä vain. Vain yhden henkilön nimimerkki viittaa oikeaan nimeen. Kuinkakohan moni Powerin asiakaskunnasta edes tietää moista sivustoa kuin DVDPlaza saati edes avaa viestiketjua, jonka otsikossa on viittaus Gigantin kalibrointipalveluun? Toki Googlella tämän topikin voi löytää, mutta valitettavasti sekään hakutulos ei ohjaa sivulle, josta alkaa keskustelu Powerin kalibroinnista.

    Mutta toivotaan, että johtaja lukee viestiketjun ja vie asian eteenpäin.

    Ja kun Make73 niin meuhkaat kalibrointipalveluiden standardeista ja rajoista, niin onko Suomen tai EU:n lainsäädännössä määritelmä, millainen ja mitä tämän kyseisen palvelun kuuluu olla ja sisältää? Tietääkseni virallinen lainsäädäntö on kuitenkin se, joka viime kädessä ohjaa kaupallisten toimijoiden toimintaa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2016
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Mahtaako Powerin facebook sivuille kirjoittamani kommentti palautua jos aktivoin uudelleen tilini?
    Se on omalla nimelläni ja valokuvalla, kuin myös tästä asiasta otin yhteyttä Powerin johtoon omalla nimelläni ja linkitin tämän keskustelun.
    Ei tässä ole tarvetta mistään piilosta luimistella ja loata muiden mainetta kuten ilmeisesti luulet että tarkoitus on.
    Onko se tämä "Gigantti" joka saa veresi kuohahtelemaan? Töissä heillä?

    Lainaat kirjoituksistani vain pieniä pätkiä jolloin asiakokonaisuus ei hahmotu ja jopa vääristyy, toki ne tuolta luettavissa on.
    Tällaista tyyliä harrastaa yleensä kaverit joiden tarkoitus on vaan trollata.
     
  7. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Sen jo tiesinkin, että linkitit omalla nimelläsi tämän viestiketjun Powerin johtoon. Siihen viittasinkin edellisessä viestissäni.

    En ole enkä juurikaan edes asioi heillä, mutta mistä edes sait päähäsi, että sana Gigantti saisi "vereni kuohumaan"? Tässä on kyse vain ihan silkasta tosiasiasta. Viestiketjun otsikon perusteella ei asiaa tietävälle aukea, että siinä keskustellaan myös Powerin kalibrointipalvelusta.

    Minä lainaan vain ne osat, joihin vastaan/kommentoin. On lukijoille jokseenkin sekavaa lainata koko viesti ja kommentoida vain yhtä kohtaa.

    Joku moderaattoreista (jos sellaisia täällä nyt on joskus läsnä?) voisi erottaa tämän Powerin kalibrointi-keskustelun omaksi viestiketjukseen tai muuttaa tämän otsikkoa paremmin kuvaavaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2016
  8. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Facebook tilin poisto ei liity mitenkään Poweriin tai kalibrointeihin, eikä liiemmin kuulu Sinulle :)
    Et kuitenkaan vastannut kysymykseeni, mahtaisiko se palauttaa myös kyseisen tiedustelun Powerin kalibroinnista?
    Se ei ollut kitinää vaan tarkempaa kyselyä laitteistosta ym.
    Sinne sitten joku postasi tuon raportin jonka laitoin myös tänne.

    Jauhat tuota samaa kantaasi että kuluttajan on todistettava palveluntuottajan huono palvelun laatu, joka on mielestäni aivan käsittämätöntä oli palvelun tuottaja sitten paskakuski tai TV:n kalibroija.

    Kanssasi on tosiaan turha jatkaa tätä keskustelua, johan täällä on muutama muukin todennut että noista kahdesta Powerin kalibroinnin raportista on todettavissa että sitä ei ole tehty kuten kuuluu. Se on Sinun ongelmasi jos tietämys ei riitä siihen mitä se tarkoittaa, kannattaa asiaan perehtyä ainakin sen verran että tietää mistä täällä kinastelee.

    Kuka ketjun on aloittanut voinee korjata siihen jonkun paremmin kuvaavan otsikon, kalibroinnista siinä ei välttämättä kannata kirjoittaa mitään ettei tulisi väärää käsitystä kenellekään.

    edit: Näemmä pitäisi heti lainata viestisi koska olet ehtinyt sen jo muokata siihen mennessä kun on oman saanut naputeltua. Alkuperäisessä oli jotain tyyliin "poistitko facebook tilisi kun tuli pupu pöksyyn kitinästä tms. :)
    edit2: Totta tuo että viestiketjun otsikko ei ole kuvaava, erottaa Gigantti ja Power toisistaan. Powerilla on sentään yritystä, ainakin asianmukaiset raportit mukana. Omasta mielestä nämä minun ja El Granden "kinastelut" voi myös poistaa, asiaankuulumatonta pääasiassa.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2016
  9. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Onhan se rikkinäisenä toimitetun tuotteenkin tapauksessa kuluttajan vastuu osoittaa, että tuote on rikki (siinä tosin kyseessä fyysinen esine, jolloin asia on simppeli). Palvelun kohdalla tilanne vaan on hankalampi, koska se ei ole samalla tavalla konkretisoitavissa. Toki palvelussakin luulisi olevan 14 päivän palautusoikeus ilman perustelujen tarvetta.

    Ei siitä varmasti haittaakaan ole. Palvelun parantumisen kannalta paljon parempi vaan olisi, että joku ammattilainen henkilökohtaisesti ottaisi firmaan yhteyttä. Kyllähän lakiasioistakin voi niihin perustunut foorumisti kirjoitella, mutta paljon vakuuttavampaa on kuulla sama lakimiehen suusta ;)
     
  10. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ei vaan tiedustelin siellä tästä kalibrointipalvelusta tarkemmin, laitteistosta, softasta, kalibroidaanko jokainen erikseen, raporteista ym.
    Powerin puolelta pari eri asiakaspalvelijaa vastaili mutta ei minun kysymyksiini.
    Joku postasi tuon tännekin lataamani raportin josta selvisi mittari ja softa.
    Siinäpä se suurin piirtein mitä oli Powerin facebookissa.
    Mika Aroon otin yhteyttä ihan omalla sähköpostillani ja pari sähköpostia vaihdettiin tästä asiasta.
    Mielestäni on reilua myös kertoa palveluntuottajalle jos heistä käydään keskustelua, etenkin tähän sävyyn kun täällä nyt on käyty.
    Kiitteli ja lupasi välittää tietoa eteenpäin.

    Jep, mut se siitä.
    Ei tosiaan ole mielenkiintoa jatkaa tätä eipäs juupas leikkiä kanssasi, vaikka sinä siitä jotain fiboja ehkä saatkin :p

    Lisää Powerin raportteja tänne kiitos, eiköhän he ole jo kymmeniä tai satoja kalibroituja telkkuja myyneet :)
     
  11. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Mutta nimelläsi kuitenkin yhteydenoton teit, sitä hain takaa.

    Asiallisestihan täällä on aiheesta keskusteltu. Niin postitiivinen kuin rakentava negatiivinenkin palaute on varmasti toivottua :)

    Mutta lopetetaan vaan. Olkaamme eri mieltä keskutelemistamme asioista. :)

    EDIT: Vielä kerran asiaa sivuten. Tällaisen palvelun sopivaksi säätäminen sopivaksi on varmasti vaikeaa. Näyttääkö oikein/parhaiten kalibroidun television kuva jokaisen asiakkaan silmään paremmalta kuin television omat kuvatilat? (vrt. äänentoistolaitteiston bassokorostus korjattu, kuuntelija tekee huomion "liian vähän bassoo") Entä jos asiakas katsoo televisiota erilaisissa olosuhteissa, joissa se kalibrointiin? Moni kuluttaja varmasti antaa palautetta sen mukaan, onko se kuva parempi kuin vakioasetuksilla.

    Musiikin masterointihan on hieman samanlainen dilemma. Dynamiikaltaan vapautunut, limitoinniltaan vähäinen ja equtukseltaan alkuperäismateriaalille uskollinen masteri on parempi kuin tappiin kompressoitu ja maksimoitu sekä paikoin kovallakin kädellä taajuuskorjattu masteri. Mutta silti monen levyn masteri vastaa jälkimmäistä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2016
  12. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tämän "kalibroinnin" ööh... lievää suurempi epäonnistuminen näkyy kyllä the kalibraattorin itse toimittamasta asiakirjasta. Ei tod. tarvitse enää lisätodisteita. Noin karsean näköistä paprua ilkeäisi kukaan oikea videokalibroija asiakkaalle edes luovuttaa... :D Tuon tekijä ei ole kertakaikkiaan ymmärtänyt tekemiään asioita, vaikka esiintyy maksullisena video-asiantuntijana.

    Powerin kalibroinnista on luultavasti "vastuussa" muutama pojankloppi, joitten "koulutus" aiheeseen on se tämän päivän peruskoulutus l. guukkeli pölytekninen + YouTube syventävänä lisä-itseopintona. Näin siinä sitten käy kun työn tulokset oikeasti tarkastetaan... tai tässä tapauksessa nähdään "jälkeen" -paperista. Pätee nykyään valitettavasti aika moneen muuhunkin internettisönkötyksenä "kuntoon laitettuun" asiaan.
     
    Make73 tykkää tästä.
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tässä
    MuroBBS:n esimerkissä "juu-zo" kertoo kuinka hänen mielestään Gigantin kalibrointi on ollut epäonnistunut ja alla on hänen kalibrointinsa verrokkina.
    Tämä on mielestäni enemmänkin esimerkki siitä kuinka Gigantissa on tehty kalibrointi kuten kuuluukin (taitaakin olla sitten ainoa esimerkki siitä), mittarista riippuen eroja tulee jo tuon verran mitä tuohon lähes nollaan hiplattuun verrokkiin.
    Gigantista ei kuitenkaan tällaisia raportteja mukaan saa, ei ainakaan ennen ole saanut.

    Näissä Powerin kalibroinneissa ollaan kuitenkin ihan eri teillä, hakoteillä.

    Makuasioista ei voi puhua tässä yhteydessä, jos tilaa television kalibroinnin pitää lopputuloksen olla sellainen.
    Jos ei siitä sitten pidä niin mikään ei estä laittamasta sitä tehtaan vakioasetusta, turha siitä silloin on palveluntuottajaa reklamoida.
    Paras tietysti jos olisi kirkkaalle omat asetukset ja täysin pimeään, siis lähinnä luminanssi ja gamma muuttuu siinä kohdin, valkotasapaino ja värit silti siellä samassa.

    Ei olisi huonoa asiakaspalvelua jos raportin kylkeen saisi lappusen jossa on yksinkertaisesti selitetty mitä ne tarkoittaa ja tosiaan mikä on tavoite eli esim se alle dE3, gamma seuraa keltaista referenssiä jne...siis sellaiset mitkä se Stokkan mummokin ymmärtäisi ;)
    Lisämainintana että taustavaloa voitte säätää hieman alemmas jos silmät sulaa päästä ;)
     
  14. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Mutta ymmärrät varmaan, ettei moni asiakas ole tyytyväinen, jos maksoi kalibroinnista ja omaan silmään se näyttää huonommalta kuin joku töllön valmisasetuksista (tai omista säädöistä :D) - oli tv sitten hyvin tai huonosti kalibroitu. Veikkaan myös, että moni kalibroinnista mitään tietämätön reklamoi tuollaisessa tilanteessa. Mitenkään Poweria puolustamatta, veikkaan heidän asiakaskuntansa olevan kuitenkin hieman erilainen kuin videokalibrointiin erikoistuneilla yrityksillä. Se asettanee varmasti tietynlaisia haasteita. Kaikenkarvaisia asiakkaita pitäisi pystyä tyydyttämään.
     
  15. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ymmärrän toki ja niitä on täällä foorumeillakin vastaan tullut kun on ehkä kymmeniä vuosia tottunut liian kylmään värilämpöön ja sitten kaikki onkin ihan "keltaista" :)

    Siinä kohdin vedetään raportti esiin ja sanotaan että on tehty kuten kuuluukin, esittäkää todisteet ettei ole hyvä :):p

    Kalibrointia markkinoidessa toivon mukaan jo kerrottu mihin sillä pyritään, siksi tuossa aiemmin kirjoittelin että olisi hyvä jos netissä olisi esimerkkikuvin kerrottu mihin tällä tähdätään taikka ainakin viimeistään myyjällä printit liikkeessä, porkkana on oranssi eikä punainen, mustavalkoisessa Tauno Palon elokuvassa ei näy vihreää vaikka nurmikkoa olisikin, mustan puvun takin eri mustan sävyt erottuvat eikä ole vain yhtä mustaa ja samoin valkoisen suhteen kaikki siihen tarkoitetut harmaasävyt erottuvat eivätkä ole tukossa, niin kotona päivänvalossa kuin yön pimeydessäkin.
    -----------------------------------
    Näemmä Gigantin verkkosivuiltakin Googlen kautta ainakin löytyy jotain tietoa tästä kalibrointipalvelusta täältä
    Palveluun sisältyy:

    • Pakkauksen purku ja tuotteen ulkoinen tarkistus
    • Paneelin perusteellinen tarkastus mahdollisten pikselivirheiden varalta
    • Asennus jalustalle
    • Käyttöönottoasennus
    • Uusimpien ohjelmistoversioiden päivittäminen
    • Kuvan kalibrointi
    • Liitäntöjen asennus
    Siis kyllähän tuolla selkeästi kalibroinnista puhutaan eikä mistään "optimoinnista", raportti olisi hyvä saada jokaisesta kuten Power tarjoaa.

    Laitoin Powerin kalibroinnista oman ketjun tänne.
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2016
  16. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Vaikea uskoa, että tyytymättömiä olisi kovin paljon. Keskivertotallaaja ei osaa sanoa noista käyristä yhtään mitään (eli että millaisia lukemat ovat hyvin säädetyssä televisiossa). Silmämääräisesti kuvan arviointi on maallikolle vaikeaa, koska maailma on täynnä telkkareita, joissa on asetukset persiillään. Kuinkahan moni rupeaa räpläämään telkkarin kuva-asetuksia kalibroinnin jälkeen? Siinähän on se vaara, että hukkaa ne kalibroidut asetukset.
     
  17. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Siinäpähän rekkuloi.
    Onnistuneesti säädetty (=kalibroitu) videokuva ei kyllä näytä kenenkään tervejärkisen ihmisen "omaan silmään" säätämätöntä/päin peräloosteria säädettyä huonommalta. Videopuolella on selkeät targetit mihin kuvan säätämisessä pyritään, äänipuolen tietyissä sekohifisti.org -alakulttuureissa harrastettu omaan silmään/korvaan vetoaminen ei mene läpi. Mahdollisten Rayban-pervojen yms. special-sekopääasiakkaitten varalle siinä on justiinsa se jälkeen -papru, millä voisi niitata omasta special-silmästään inittäjän turvan kerralla tukkoon. Jos säätö vain olisi tehty kunnolla.
     
  18. sage

    sage Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2016
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    1
    Heips, pahoittelut että hieman on jäänyt tämä asia kesken omalta kohdaltani. Muutama työmatka yms. tässä sekoittanut hieman etten ole ehtinyt asiaan palaamaan. Tässä kuitenkin hieman päivitystä omalta osaltani.

    Itselläni tuo kalibointi oli tosiaan tehty Tampereen Kalevan Powerissa. Telkkari on uudelleen kalibroitavana nyt Raision Powerissa, jossa kaksikin liikkeen myyjää (toinen kalibroinneista vastaava) sanoi suoraan että Tampereella on tässä tapauksessa käynyt joku virthe ja että kalibroidun telkkarin raportti ei tosiaan kuulu näyttää tuolta mitä minun raporttini oli. :D Näyttivät myös telkkarin tuloksia joka on kalibroitu heidän liikkeessään, joka näyttää huomattavasti paremmalta. Kuitenkin raporttia katsellessa ja jutellessa kävi ilmi että tekevät gamman kalibroinnin vain 2 pisteen mukaan koska heille annettu kalibrointiohjelman "profiili"(?) ei tue 10 pisteen kalibrointia vaan ainoastaan kahta. o_O Ja sama profiili on ilmeisesti käytössä kaikissa liikkeissä. Miksi tälläinen profiili on Powerissa valittu ei selvinnyt keskusteluissa.

    Palailen asiaan jahka asia etenee taas omalta osaltani, varmaan n. parin viikon päästä kun ehdin telkkarin noutamaan. Kiireitä kiireitä. ;)
     
  19. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kuulostaa kyllä taas niin haista paska jutulta että oksat pois! Tosi noloa tällaiset ihmeelliset tarinat, eikö kauppiksessa opeteta että valheella on lyhyet jäljet?
    Ensin kehuvat (heidän aspa facebookissa ja toimitusjohtaja sähköpostissa) että ovat hommanneet kymmenien tuhansien softan ja sitten sillä ei muka pysty 10-pisteen säätöön...en ole edes kuullut koskaan moisesta. Onko täällä jollain kyseistä softaa (tosin taitaa olla räätälöity CalMAN, en kyllä millään usko että olisi rampautettu tuolla tavalla!), onko tuollainen muka edes mahdollista?
    Miksi sitten olivat valinneet kalibroinnin lähtökohdaksi ihan väärän kuvatilan? Siksi kun heillä on tuo "profiili" ?! :confused:o_O:mad:
    2-pisteen valkotasapainosäädöllä ei voi gammaa säätää.
    Jos tuo "profiili" tarkoittaa jotain CalMANin oletusasetuksia, niin syytä olisi muuttaa tuota profiilia, tuskin tuo 10-pisteen säätö kuitenkaan ominaisuutena on lisenssistä poistettu.

    Mahtaako Powerilla olla C6 HDR että saavat myös HDR:n kalibroitua tarvittaessa :p
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2016
  20. Akseli70

    Akseli70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    288
    Saadut tykkäykset:
    12