TV:n kalibrointi Gigantissa hintaan 100€. Kannattaako?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Heinmann, 27.08.2014.

  1. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Toivottavasti kalibrointipalvelua ei tarjota sellaisella ylimielisellä asenteella, että "Kalibroidaan nämä nyt vasemmalla kädellä ja heitetään raporttit mukaan, tuskin ne asiakkaat edes ymmärtävät mitään noista tuloksista, kyllä ne käppyrät näyttävät heidän silmissään hyviltä ja asiantuntevilta!". Kyllä tuo Powerin palvelu voi olla ihan hyvä, tarpeellinen ja satasen arvoinen juttu, kahden tapauksen perusteella ei kannata vielä antaa tuomiota. Voihan tuo kalibrointipalvelun taso myös vaihdella myymälöittäin, mutta seurataan nyt maltilla tapausta.

    Hieman kyllä vielä ihmetyttää nuo yllä olevat kalibroidut tulokset, monissa televisioissa valkotasapainon dE-arvot ovat alle 5 luokkaa ilman kalibrointia jo kun laittaa kuvatilaksi Elokuva ja varmistaa että ylimääräiset kilkkeet on pois päältä. Toki etenkin monissa halvemmissa koneissa voivat olla suppeammat säädöt ja yleinen laatu muutenkin määrittää sen, kuinka lähelle tavoitetta television saa kalibroitua, mutta kyllä lopputuloksen pitäisi aina olla parempi kuin lähtökohdan tavoiteta lähimpänä olevassa kuvatilassa. Onneksi lopputuloksen onnistuminen on selvästi mitattavissa ja osoitettavissa, joten se ei jää arvailujen varaan.
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Liittyy sen siinä mielessä että asiaa on turha vängätä kanssasi enempää, joku muu saa jatkaa jos haluaa :)
    Sinä varmaan tinkaisit hinnasta puolet pois kun sentään värit on mennyt paremmaksi :p
    Valkotasapaino lukemien mukaan on mennyt huonommaksi mutta grafiikan mukaan ei!??!
    Gammaa voi sanoa myös huonommaksi kuin lähtötilanteessa, todella hailakkaa kuvaa tarjoaa.
    2.4 on ainakin HDTVtest.co.uk sivuston mukaan jonkinlainen studioiden käyttämä standardi.
     
  3. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 767
    Saadut tykkäykset:
    327
    Minä lukisin palvelun laadusta ensin muiden kommentteja enkä tämän viestiketjun viestien perusteella edes laittaisi itseäni asemaan, jossa saattaisin joutua taipumaan moiseen ratkaisuun :p.
     
  4. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tuo raportti tarkemmin tutkittuna on kyllä melko ristiriitainen, kalibroituna gamman arvo on 17,69 :eek:
    Valkotasapainossa käppyröitä katsellessa näyttää että lähtö on ihan hakoteillä ja kalibroituna saatu melko "suppuun", mutta lukemat osoittaa päinvastaista.

    Totta, näiden kahden esimerkin perusteella en ostaisi minäkään palvelua (ai ehtisitkin taas jo editoimaan postaustasi, kirjoitit että jättäisit palvelun ostamatta), tarkoitus ei kuitenkaan täällä ainakaan itsellä ole ollut lytätä palvelua.
    Toivoisi että saisivat homman pelaamaan, kuten todettu 100 euroa siitä että asia hoidetaan kuten pitää (tiedät tai et tiedä mitä se tarkoittaa) ei ole paha investointi, mutta tällaisenaan siitä ei kannata maksaa euroakaan.
    isf/thx paperin saaneet taitavat ottaa hommasta noin 300 euroa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2016
  5. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    ^ Laskutan pääkaupunkiseudulla sijaitsevilta firmoilta kalibroinnista tyypillisesti 300 euroa (+ alv). Länsinaapurissa kalibroinnista maksetaan ~500 euroa mukisematta, joten eri maiden hintatasoissa on eroja.

    Enpäs huomannutkaan aiemmin, että rapsan mukaan tuossa on haettu BT.1886:tta ennen ja jälkeen kalibroinnin. Niin, ja sekä gamman että virhearvot vetää ihan ruvelle tuo täysin päin persiitä oleva vitivalkoinen.
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2016
    sage ja Make73 tykkäävät tästä.
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Soititko, mitä sanoivat?
     
  7. sage

    sage Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2016
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    1
    Soittelin ja nyt ehdotuksena on uudelleen kalibrointi. Joskin sanoivat että ei se tuosta paremmaksi välttämättä tule ja että esimerkiksi sininen on samsungin ongelma ja ettei sitä saa välttämättä hyväksi. Myös sanoivat että heitä on opastettu nostamaan gamma arvoa isommaksi koulutuksessa. Itse en heti usko että tuosta ei saisi parempaa kuin mitä se on, tietysti jokainen näyttö on yksilö mutta säätöjä kun näytöissä on paljon. Tuo video mihin tässä laitoin linkin niin selostaa aika yksityiskohtaisesti miten tuossa olisi hyvä edetä.

    Esim. alkaa ensimmäiseksi korkeimmasta arvosta ja laskee sitä kunnes saavutetaan se tavoite taso, sitten otetaan seuraavaksi korkein ja lasketaan kunnes tavoitetaso on täynnä. Tai mikäli kaikki loput arvot on tavoite tason tasalla tai alapuolella niin sitten katsotaan josko arvoa nostettaisiin.

    Kävin nyt nuo kaikki asetussivut läpi ja mitä sinne oli laitettu, ja kuvia löytää http://sage.kapsi.fi/ue65ju6075u/ jos kiinnostaa. Se minkä huomasin esim. tuossa gammassa on se että ovat jättäneet kuvatilaksi vakion joka estää sen että gamman säätöä ei voi tehdä 10-pisteen kautta vaan ainoastaan kahden. Kuvatilaksi olisi pitänyt valita esim. elokuva jotta tuo 10-pisteen järjestelmä on käytössä ja gamman kalibroinnin voi suorittaa kuten esim.



    videossa opastetaan (n. 41min kohdalla, ei näköjään aikalinkit toimi jostain syystä). Eli gamman täydellistä kalibrointia ei ole edes suoritettu. Kun katsoin Make73 sinun tuota raporttiasi niin kuvaajasta päätellen siinäkin on jätetty tuo vaihe tekemättä.

    Sitten tuosta sinisestä ei tuo ainakaan minimiin ole vielä säädetty joten luulisi varaa olevan vielä.

    Summa summarun, väitän että tästä saa kalibroitua paljon paremman yksilön kun mitä nykyisellään on tehty.
     
  8. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Pientä selityksen makua :(
    Huolestuttavaa jos siellä todetaan että ei luultavasti saa paremmaksi, silloin ollaan jo pahasti metsässä!

    Josko ostaisivat koulutuksen sitten vaikka Petri Teittiseltä, on meinaan kouluttajassakin vähän puutteita jos lopputulos on tämä :rolleyes:
    isf kouluttaa, eiköhän sieltä Suomeen tulisi kouluttaja Power-ketjulle, jolla luulisi olevan varaa ostaa kunnon koulutus jos palvelua kerran myydään.

    Valkoinen eli 100IRE on pahasti pielessä kuten myös gamma, jonka kuuluisi siis kulkea tuota keltaista linjaa pitkin.

    Tosiaan kuvatilaksi "Elokuva" ja siitä säätämään, ainakin kaikissa niissä Samsungeissa joita itse olen säätänyt, muiden kalibroinnit ja kaikki arvostelut mitä olen lukenut on tehty tuolle kuvatilalle (tai cal-day / cal-night huoltomenusta).
    Mahdollistaa myös sen 10-pisteen valkotasapainon ja gamman säädön.

    Näyttää olevan myös magenta pahasti pielessä ainakin raportin 3. sivun mukaan.

    Kannattaisi nyt Powerin vaan nostaa tässä kohdin kädet pystyyn ja myöntää että vika on siellä päässä (viheltää peli poikki siihen asti kunnes osaavat kalibroida televisioita), tämän telkun saa ihan tasan tarkkaan kalibroitua, valkotasapainon alle dE3 alueelle 0IRE - 100IRE, kaikki värit alle dE3 ja gamman kulkemaan melko tarkkaan keltaista referenssilinjaa pitkin.

    Jos asut pääkaupunkiseudulla ja tarvetta jotenkin todistella että saako sitä säädettyä vai ei, niin voin tulla säätelemään ja laitetaan tänne raportti kalibroituna, josko annetaan heidän kuitenkin ensin korjata asia :)
    Harmillista että joudut sitten roudaamaan telkun sinne vai tulevatko kotiisi sen säätämään?
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2016
  9. sage

    sage Guest Guest

    Liittynyt:
    08.06.2016
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    1
    Asun Turussa ja Telkku ostettu Tampereelta. :D Tosin Raision liikkeessä on myös kalibrointiin tarvittavat välineet joten ei Tampereelle sentäs tarvi laitetta kuljetella.

    Eiköhän tämä tästä, itsellä nyt vaan reissua tulossa että tarvii hieman siirtää tuota uudelleen kalibroinnin ajankohtaa myöhemmäksi. Odottavan aika on toki pitkä ;)
     
  10. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ok, toivottavasti saavat sen säädettyä eli joku opastaa homman sitä ennen :)
    Kait laitoit linkin heille tähän keskusteluun ;)

    Täältä voi löytyä hyödyllistä tietoa myös heille tuon linkittämäsi videon lisäksi...hohhoijjaa... o_O

    Älkää nyt ainakaan tähän hätään Tampereelta ostako satasen "kalibrointeja" ennen kun on takeita palvelun laadusta. Itse en ostaisi mistään, kaksi raporttia ja molemmat metsässä, sattumaa!?

    Ymmärrän jos amatööreillä kuten itselläni on homma enemmän tai vähemmän hukassa, mutta tässähän pitäisi olla kyse jo ammattimaisesta osaamisesta ja säätämisestä kun sitä siellä myymälässä markkinoivat ja heidän toimitusjohtajan sähköpostin mukaan mahdollistavat palvelun jatkossa myös verkkotilauksiin.
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2016
  11. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 767
    Saadut tykkäykset:
    327
    Nyt voisi toki täsmentää, mikä Tampereen Powereista oli kyseessä? Vai myydäänkö kalibrointipalvelu keskitetysti (eli ihan sama, mistä ostat, samat kaverit kalibroivat)?
     
  12. debuggaaja

    debuggaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2014
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ainakin Helsingin Stokkan Powerissa kalibrointi suoritetaan "takahuoneessa", näin kuulin ohimennen, kun rouvalla pakkomyytiin ko. palvelua. Mitä ei sivumennen koskaan tapahtunut Stokkan oman osaston aikoina...

    Tuosta kalibroinnista vielä sen verran, että senhän pitäisi olla lähdekohtainen ?! Jos asiakas ostaa esim. 4000 euron töllön, tarkoituksena katsoa kaikki mahdollisia sisältöjä, niin "lähteitä" on aika monta. Esim. SD/HD TV-signaali, perinteinen blu-ray, UHD blu-ray, jopa erikseen sitten UHD nettitavara (=Netflix) vaikka jonkun Chromecastin kautta yms.
     
  13. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Itselle on sattunut yksi TV jossa samat asetukset ei käynyt kaikkiin ja sekin oli softabugi joka korjattiin firmware päivityksellä.
    Ajelen testikuvia sitten blu-ray:lta, USB:ltä tai DHCP:n kautta niin kaikkiin passaa siis samat asetukset, josko vaikka YLE lähettäisi testikuvat SD ja HD muodossa niin voisi testata viritinpuolenkin ;)
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 207
    Saadut tykkäykset:
    1 334
    Eikös joku voisi käydä kalibroimassa tuon (tai toisen vastaavan yksilön) oikein ja siitä voisi sitten toimittaa tuonne Powerille käyrät, että ottakaapas pojat mallia, tällainen sen pitäisi olla?
     
  15. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tuota jo ehdotin, mutta välimatkaa on vähän liikaa että ainakaan vain hyvästä tahdosta lähtisi :)
    Ahi Group Oy on Salossa ja heidän kaverillaan isf-sertifikaatti hommaan, jos tarvitsee todisteita saada (jos on enää toiminnassa, nettisivut ei tunnu toimivan)
    Jos asia olisi kuluttajariitalautakunnassa, niin tällaisesta todistelusta olisi varmasti hyötyä, nyt vahvasti epäilen olisiko sillä mitään merkitystä heidän toimintatapoihin.
    Päinvastoin Powerin tulisi nyt esittää faktat ja vastaväitteet että heillä on tieto ja taito tehdä kalibrointia jota myyvät, raportteja verkko,- tai facebook sivuille selityksen kera mikä on tavoite eli kuinka raportista selviää miten tarkasti kuva on saatu kalibroitua.
    Miksi asiakkaan pitäisi todistella mitään, tämä on sitä "perse edellä puuhun" josta tuolla aiemmin kirjoitin.
    Johan täällä yksi alan ammattilainen on todennut että näitä kahta esimerkkitapausta ei voi kalibroinniksi sanoa.

    Niin ja miksi Power (tai Gigantti) ei sanallakaan mainosta kyseistä palvelua verkkosivuillaan?
    Suurimmalle osalle tuo kalibrointi ei kerro yhtään mitään ja voisi vähän etukäteen tutustua havainnollisten esimerkkikuvien kanssa mistä on kyse ja arvioida ennen ostopäätöstä haluaako sellaisen lisäpalvelun siihen vai ei.
    Nyt se joko pakkomyydään sanoen että kaikki on valmiiksi kalibroitu ja jos haluaa ilman niin pitää odottaa vaikka kolme viikkoa tai kuten tuossa aiemmin joku oli itse kuullut että tyrkytetään mummolle takahuoneen kalibrointia ja kun tarpeeksi puhuu niin taas tuli lisäsatku. Jos palvelu on tätä laatua mitä nämä kaksi esimerkkiä kertoo niin huijauksesta voi tässäkin kohdin puhua.
    Ei kerro ylipäätään hyvää kaupasta miten kohtelevat asiakkaitaan, itse ainakin kartan tällaisia yrittäjiä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.06.2016
  16. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 207
    Saadut tykkäykset:
    1 334
    No se, miksi itse tuota toisen tekemään kalibrointia peräänkuulutin on se, että luulen, että tuo Powerin kaverit luulevat itse ihan oikeasti kalibroivansa telkkarit hyvin. Onhan heidät näköjään siihen koulutettu jne. joten heillä voi olla ihan hyvä itseluottamus sen kanssa, että homma pelittää. Sen vuoksi pitäisi jonkun toisen näyttää, että sori kaverit, nyt ei homma oikeasti pelitä.

    Power ja Gigantti voivat tehdä vaikka miten paljon erilaisia raportteja ja todistuksia siitä, että he tekevät homman oikein, jos he itse oikeasti luulevat tekevänsä sen oikein.

    Miten paljon tuossa sitten on oikeaa huijaamista...? Toivottavasti mahdollisimman vähän.
     
  17. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Joo ei tuo koko kirjoitukseni ollut Sinulle nepa kohdistettu, harmittaa vaan tällainen toiminta ja siksi tästä olen täällä meuhkannut.
    Enpä ole itse koskaan ottamassa heiltä moista palvelua enkä suosittele kenellekään näillä eväillä.

    Jos ei tiedä mikä kalibroinnin tarkoitus on ja miten siihen päästään mahdollisimman tarkkaan, niin miksi alkaa edes myymään palvelua?
    Voisin itse alkaa sähkärin koulutuksella vaikka hammaslääkäriksi, ei kait se nyt niin vaikeata ole hampaaseen porata ja tuikata perään vähän täytettä :confused:

    Taidan lopettaa omalta osaltani tämän jupinan tähän, heidän toimitusjohtaja on tämän keskusteluketjun lukenut ja kertoi laittavansa linkin eteenpäin taholle joka Powerilla vastaa näistä asioista.
     
    nepa tykkää tästä.
  18. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Duoda, niin. Johan noissa pre- ja post-calibration lapuissa itsessään on nähtävissä mikä kalibroinnin tavoitteena on, ja post-calibration-paperista näkee oikein selvästi, että pieleen meni ja lujaa. Eli jos kalibroinnin epäonnistumisesta pitää jotain todistella, on Powerin oma lappu oiva todiste.
     
    Make73 tykkää tästä.
  19. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 767
    Saadut tykkäykset:
    327
    Ongelma onkin siinä, että jos itse eivät tajua, että nuo raportit sen todistavat. Viitaten sagelle kerrottuun vastaukseen:

    Ehkä jonkun ammattilaisen pitäisi siis tämä virhe Powerille osoittaa.
     
    nepa tykkää tästä.
  20. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Mjoo. Tuossa tapauksessa tosin heillä ei ole mitään asiaa myydä kalibrointia :)
     
    nepa ja Make73 tykkäävät tästä.