Tintistä elokuva.

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Wick, 24.11.2002.

  1. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Tintti tuntui jo penikkana tylsältä hahmolta eikä sitä ongelmaa oltu saatu poistettua tässäkään elokuvassa. Sarjakuvista tutun kuivakkaan seikkailun päälle oli sitten liimattu bonuksena järjettömiä toimintakohkauksia, jotka eivät oikeastaan juoneen vaikuttaneet minkään vertaa.

    2/5
     
  2. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Viime vuosina kun on tullut katsottua lähinnä pixardin "kaikki on niin lapsellisen pyöreätä ja harpilla piirrettyä" animaatioita niin Tintti keräsi pisteet kotiin. Seinät, pöydät ym. suorat linjat olivat animaatiossakin suoria. Elokuvankin vielä katsoi alusta loppuun ilman, että missään vaiheessa olis tarvinnut vilkuilla kelloa. Toivottavasti jatko-osa jatkaa samalla tyylillä ja vauhdilla...
     
  3. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Sarjakuvat luettuna useaan kertaan ja tv-sarja dvd-julkaisuna katsottuna, täytyy todeta että tämä oli oikein kiva. No oli tässä toimintaa vähän liikaa, mutta oikein hyvin vajaa kaksi tuntia vierähti elokuvan parissa. Ennakkoon pelkäsin valitun tekniikan puolesta, mutta ihan turhaa. Toivottavasti jatko-osat saadaan pian ja pitävät tason yllä. Tykkäsin kovasti. 4/5.
     
  4. Bnde

    Bnde Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2009
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikamoista menoa oli leffa, valitettavasti vain alku oli omaan mieleeni. Termit adhd jne mitä tässä ketjussa on aikaisemminkin käytetty sopivat elokuvalle kuin nyrkki silmään.

    En tiedä keskityinkö liikaa 3D:n vai eikö leffa vain imaissut seikkailuun mukaan. Myös ensimmäisen tunnin aikana rakentunut SYVÄ pettymys threedee efektiin vaikutti varmasti koko elokuvaan. Animaatio oli kyllä hienoa.

    ps. tuli myös todettua, että kolmedeelasit ja kuulokkeilla kuuntelu on yhtä helvettiä. :grr:
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kieltämättä vaikea arvosteltavaksi. Toisaalta rehtiä seikkailua ja toimivaa ilmettä/3dtä, jopa välillä naurattikin; vastapainona muutama toimintakohellus liikaa. Vähän persoonaton sekä väritön hahmo tuo Tintti on isolla screenillä, ei voi mitään, vaikka olisikin kuinka uskollinen sarjiksille. Kuitenkaan en sano, et olisin pettynyt, paljon parempi kuin esim. IJ4. Kyllä tälle voi jatko-osan toivon antaa.

    3/5
     
  6. bmike

    bmike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän tosiaan outo katsottava, että vaikea arvosteltava. Ei oikein tiedä miten tuota pitäisi katsoa ja mihin tuota pitäisi arvostelussaan verrata. Sarjakuvista olen aina pitänyt Tintin osalta, mutta olin kyllä skeptinen elokuvaa kohtaan ja ennakkoluulot sinänsä osuivat kyllä nappiin, että eihän tuo mikään kulttuurihelmi tai edes erityisen viihdyttävä teos ollut. Animaatio toki antaa 'hullunkurisiin tilanteisiin' enemmän mahdollisuuksia kuin oikeasti näytellyt hahmot, mutta ei kyllä jotenkin iskenyt laisinkaan tämä ja koira oli lähinnä ärsyttävä Murdochin ohella. Elokuva näyttää jakavan mielipiteet aikalailla tasan, joko tykkää tai sitten ei. Ei tämä missään nimessä huonosti ollut tehty, mutta 2/5 on varmaan ihan paikallaan.
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Tää tuli katseltua ihan elokuvateatterissa aikoinaan. Ihan kelpo viihdettä oli ja näyttävää sellaista. Miloulle sai nauraa pariin otteeseen oikein kunnolla. Lopun nostokurki miekkailut olis kyllä voitu korvata jollain muulla aktiviteetillä. Muutenkin loppu tuli hiukan hätäisesti.

    ***½
     
  8. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Vain jokusen Tintti-albumin joskus vuonna nakki lukeneena sanoisin, että tämä oli ainakin 2D:nä BluRaylta katsottuna viihteellisintä Spielbergiä sitten ekan Jurassic Parkin. Jopa viimeikoina hieman puolivaloilla vetänyt John Williams oli saanut loihdittua leffaan aika hyvät musiikit. Pari muutakin MoCap-tekniikalla toteutettua leffaa nähneenä sanoisin, että tämä on tähänastisista paras. ehkä hieman ylipitkä tosin, 4/5
     
  9. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kyllähän tästä sitä kunnon seikkalufiilistä löytyi, ihan mainio elokuva. Syntiä oli kyllä katsoa tämä suttu-SD kuvalla, täytyy hyvittää hankkimalla BD lätty. Vähän tietysti olisi kaivannut rauhallisempaa tasapainoa toimintapainotteiseen rytmitykseen, mutta toimintakohtauksia oli kuitenkin viihdyttävä seurata. Satakertaa mielummin tällaisia katselee, kuin jotain supersankarituubaa.
     
  10. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Tinttihän on supersankari!

    Talteen tuli otettua Viasatilta. Pitäisikin katsoa pätkä.
     
  11. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
    Näin tein itsekin, ja tänään katselin. Albumit tuli nuoruudessa kahlattua läpi lukuisia kertoja, joten tämä elokuva ei oikein jaksanut innostaa. Varsinkin loppupuolella oli liian paljon toimintakohellusta. Erityisesti moottoripyöräjakso oli aivan juosten kusten kirjoitettu. Tintti näytti hieman liian nuorelta, lähes pikkupojalta. Paikoin elokuvan visuaalinen anti oli melkoista silmäkarkkia, ja muutamat kohtausten siirtymät olivat toteutettu hauskasti. Arvosana: kertakäyttöviihdettä.
     
  12. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä nyt nuo moottoripyöräilyt olivat suoraan Hergeä henkeen ja vereen ja Tintti oli Hergen tarinoiden mukaan siellä jossain 15-20 välillä, mutta sekin oli kyseenalaista.

    Muutenkin tuntuu että väeltä menee aika hyvin nostalgian hukkaan nuo objektiivisuudet leffa-tintin ja sarjis-tintin välillä. Muisti väittää toista ja siksi leffa on paskaa.
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Näin Tintin 3D:nä teatterissa viime vuonna ja silloin 3D-näytösten motion blur sotki hieman toimintakohtauksia. Nyt omasta 32-tuumaisesta 2D:nä katsottuna meno oli selkeämpää. Elokuvasta tuli myös huomattua hauskoja asioita jotka ensimmäisellä katselukerralla jäivät huomaamatta.

    Se miten kamera liikkuu tuon jakson aikana ilman leikkauksia + hahmojen interaktio ovat aivan hillittömän suunnittelun tulosta. :king:
     
  14. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuli Viasatilta katsottua HD:na eilen tämä ja kyllä omasta mielestä vanhana Tintti-albumeiden fanina tämä oli oikeastaan erittäin onnistunut filmi. Täytyy tämä varmaan bd-levynä ostaa omaan kokoelmaan viimeistään sitten kun siitä ei tarvitse maksaa täyttä hintaa. Tykkäsin kyllä siis.
     
  15. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Sain juuri katsottua Spielbergin tulkinnan Rakham Punaisen aarteen etsinnästä.

    Englanninkielisyys ei häirinnyt ollenkaan, mutta miksi belgialainen Tintti maksaa torilta ostamansa laivan pienoismallin Englannin punnilla, kun alueen liikenne on kuitenkin oikeanpuoleista? Niinikään belgialainen Moulinsartin linna, ranskalaisen esikuvansa Château de Chevernyn inspiroimana suunniteltu Le Chāteau de Moulinsart, on sijoitettu samaan puntia käyttävään maahan ja on nimeltään Marlinspike Hall. Belgialaisten poliisien Dupont ja Dupond toimenkuvaa on elokuvassa laajennettu ajamaan myös Yhdysvaltain keskusrikospoliisin FBI:n intressejä.

    Kuten sanoin, puhutun kielen vaihtuminen ranskasta englantiin ei ole ongelma, mutta historiallisten henkilöiden ja vakiintuneiden populaarihahmojen repiminen juuriltaan ei ole hyvä idea. Hercule Poirotista ei saa tehdä ranskalaista, Pippi Långstrumpista amerikkalaista, Astérixista meksikolaista, Sherlock Holmesista japanilaista eikä Tintistä brittiä. Ei.

    Tintti-sarjakuvan luoja Hergé teki pikkutarkkaa työtä. Ajankuva oli aina oikea, automerkkien vuosimallit tunnistettavissa, todellisten historiallisten henkilöiden tekemiset varmistettu, luonnontieteelliset faktat pitivat paikkansa, jne. Huonosti harkittu tuttujen alkuperäisten mannereurooppalaisten asetelmien angloamerikkalaistaminen ja muu maton jalkojen alta vetäminen voi aiheuttaa jatkossa hankalan ketjureaktion, jossa hahmojen taustat sekä olo- ja ihmissuhteet on kaikki aina mietittävä juonellisten, historiallisten ja maantieteellisten epäloogisuuksien välttämiseksi uusiksi.
     
  16. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Steven Spielbergiin, ehkä nämä mokat on korjattu seuraavassa osassa samalla tavalla kuin huomautukset dvdplazan tietokannassa olevista virheistä otetaan huomioon... eiku.
     
  17. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä Herge koskaan ollut noin tarkka. Esim. albumit Tintti Amerikassa ja Tintti Nepalissa todistavat, että Herge teki mielummin hauskaa ja nopea tempoista karikatyyria kuin tarkkaa faktaa - asia minkä hän itsekin myönsi, sillä hän ei tuntenut Amerikkaa ollenkaan tehdessään Tintin seikkailuja kyseisellä mantereella. Tintti oli pikemminkin idealistinen kuvaus (vaikkakin, kuten monet aikalaisensa, tahattoman rasistinen) maailmasta, eikä Herge ikinä antanut minkään tieteen hidastaa menoa jos tarinaan saataisiin hauskuutta tai juonenkäänteitä.
     
  18. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin näin. Koko elokuvan ajan rasitti tuo hahmojen brittiläisyys, mikä vei tehokkaasti katselunautintoa. Mikään Tintti-fani en ole ja viimeksi tainnut sarjakuviakin lukea yli 20 vuotta sitten, mutta silti tuo vaan otti korvaan liian kovasti.

    Hieman tosiaan oli ADHD-meininkiä paikoittain, mutta varsin onnistunut elokuva siltikin. Kyllähän tälle nyt voisi jatkoakin tulla.
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mitenkähän nyt sitten on?

    IMDb:n FAQissa taas väitetään, että

    Isn't Tintin racist/Otherwise controversial?

    The original Tintin comic series spanned the years 1929 to 1976. While most of the series has aged well, some of the earlier entries in the series (specifically Tintin in the Land of the Soviets, Tintin in the Congo and Tintin in America) might appear controversial to modern audiences, due to stereotyped portrayals of other cultures. However, these depictions were not supposed to be intentionally malicious, but were rather the result of the cultural values at the time of their creation. The Tintin comics actually became well known for their accurate and tolerant portrayals of other cultures. During the creation of the 5th comic in the series The Blue Lotus, Hergé met a Chinese man named Zhang Chongren with whom he became lifelong friends. Because of this friendship, Hergé decide that from then on, the creation of all the Tintin comics would involve meticulous research into creating accurate depictions of other cultures.
     
  20. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Olin suhtautunut tähän tuotokseen hiukan epäluuloisesti, mutta kun CDON.com myi 3D-blu-rayta halvalla, niin tulipa vihdoin katsottua.

    Eräissä suhteissa Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus oli myönteinen yllätys: Animaatio näyttää paremmalta kuin odotin, ja John Williamsin musiikki istuu tarinaan täydellisesti. 3D on hillittyä eikä katsojaa päin tökitä kovin paljon. Ääninäyttelijöistä Daniel Craig ja Toby Jones erottuvat parhaiten edukseen, kun taas Jamie Bellin ääni jää hiukan persoonattomaksi. Ääniroolit edellyttävät näyttelijältä tiettyä persoonallisuutta ja rosoa. Haddockin olisi pitänyt halata viskipulloa ja kuiskata: ”My preciousssss!”

    Juoni on periaatteessa toimiva, mutta suurten toimintakohtausten lennokkuus lähentelee farssimaisuutta — ne eivät ole enää lainkaan realistisia eivätkä kovin jännittäviäkään vaan lähinnä mahtailevia. On kuin ohjaaja kiihdyttäisi itseään yhä suurempaan vimmaan ja julistaisi: ”Katsokaa, minä voin panna tapahtumaan aivan mitä hyvänsä!” Myös Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta kärsi samasta ongelmasta: toiminta oli hetkittäin liian lennokasta, liian epätodennäköistä, liian tarkkaan suunniteltua, jotta se olisi toiminut niin kuin tarkoitus oli.

    Kokonaisuus on kuitenkin viihdyttävä ja paikoin mukaansatempaavakin. Voi katsoa uudestaan.

    3½/5

    Blu-raylla on kiinnostavaa dokumenttimateriaalia 96 minuuttia (tekstitys vain espanjaksi). Näytteitä elokuvasta:

    1.
    [​IMG]

    2.
    [​IMG]

    3.
    [​IMG]

    4.
    [​IMG]

    5.
    [​IMG]

    6.
    [​IMG]

    7.
    [​IMG]

    8.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 01.09.2015